TARRAGONA 21

L’Ajuntament de Constantí i el CAP organitzen xerrades informatives sobre la COVID-19 amb entitats i associacions

Les sessions, a càrrec del personal tècnic del CAP de Constantí, tenen com a objectiu fer pedagogia sobre les recomanacions i mesures de prevenció i seguretat sobre la COVID-19. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració del CAP Constantí, ha iniciat aquest dijous un seguit de xerrades periòdiques destinades a les entitats i associacions del municipi per tal de difondre les mesures preventives en relació a la COVID-19 a nivell comunitari.

Seguint les recomanacions del Servei de Promoció de la Salut del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, aquestes sessions a càrrec del personal tècnic del CAP de Constantí tenen com a objectiu fer pedagogia sobre les recomanacions i mesures de prevenció i seguretat sobre la COVID-19 i respondre a les qüestions bàsiques que pugui plantejar la ciutadania.

Les xerrades es fan a la Sala de Plens de l’Ajuntament, donant compliment a les mesures de seguretat i prevenció, i a la restricció del nombre màxim de 6 persones per reunió. Al llarg d’aquest matí s’han fet una sessió amb representants de l’Associació Veïns de Constantí, l’Associació Islàmica, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Jubilats i Pensionistes. Les reunions han comptat amb la presència d’un/a representant per part de cadascun d’aquests col·lectius.

Al llarg de les pròximes setmanes es realitzaran aquestes sessions informatives amb la resta d’entitats i associacions del municipi.

Redacció

 

El número 36 de la publicació ‘Estudis de Constantí’ es presenta telemàticament

L’acte va comptar amb la presència de l’Inspector en Cap dels Serveis Territorials d’Educació, Rafael Muñoz, que va estar acompanyat de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez

La situació actual a causa de la pandèmia ha fet que aquest any s’hagi decidit no celebrar públicament l’acte de presentació del número 36 de la miscel·lània “Estudis de Constantí”. Com ja es va fer amb la lectura del manifest institucional de la Diada Nacional de Catalunya, la presentació s’ha realitzat de forma telemàtica aquest passat divendres 18 de setembre, i s’ha pogut seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. L’acte va comptar amb la presència de l’Inspector en Cap dels Serveis Territorials d’Educació, Rafael Muñoz, que va estar acompanyat de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez

El número d’aquest any de la veterana publicació compta amb els articles de col·laboradors habituals com: Lluís Papiol Molné: “Els principals camins de la historia, la cultura i l’art condueixen i s’agrupen a Centcelles. Pintures i mosaics”; Josep M. Llobet i Portella: “Cartes dels paers de Cervera a diverses persones de Tarragona (1422-1494)”; Anton Pàmies Martorell: “L’arquitecte Pere Caselles i Tarrats: l’home i l’obra, projectes a Constantí”; Jaume Massó Carballido: “Antoni Gaudí i l’arqueologia del Camp de Tarragona”; Josep M. Grau i Pujol: “Cartes de Lluís Bofarull Vallvé, mecànic armer de Constantí, des del front de guerra (maig-setembre de 1938)”; Josep M. Grau Pujol i Pilar Riera Fortuny: “Cartes del soldat Josep Fortuny Pons, de Vilallonga del Camp, mort al front de l’Ebre (1938)”; José Luis Cifuentes Perea: “De Constantí a Mauthausen: un billete al infierno”; Josep M. Solé Barrufet: “Camp d’Aviació, Base Aèria, Aeroport de Reus o de Constantí”; Mireia Català: “Anton Català Gomis i la pintura mural. Parròquia de Sant Feliu de Constantí”; i Josep Franquès Sans: “Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran. Cursos 2017-2018, 2018-2019 i 2019-2020″.

Els exemplars dels “Estudis de Constantí” es podran recollir a la Biblioteca Municipal, amb cita prèvia.

Detenen a Constantí l’autora d’un intent de robatori amb intimidació a una persona gran del municipi

La Policia Local de Constantí va detenir aquest diumenge passat a l’autora de l’intent de robatori amb intimidació a una persona gran del municipi. Després de la detenció va passar a disposició judicial.

L’autora dels fets és una veïna del municipi amb nombrosos antecedents per furts i fets similars, segons informen des del compte de Twitter oficial del consistori. «Esperem que aquesta vegada caigui sobre ella tot el pes de la llei», afegeix. Des de l’Ajuntament també s’agraeix als agents del cos «la bona tasca realitzada i, especialment, als veïns i veïnes per la col·laboració ciutadana, que ha estat fonamental per tal de localitzar-la».

Redacció

 

S’inicia el curs a l’Escola Municipal de Música de Constantí

L’oferta formativa està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Foto: Ajuntament

Aquest dilluns 14 de setembre s’ha iniciat el curs 2020-2021 a l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’. L’Escola compta aquest any amb 58 alumnes matriculats. L’oferta formativa, adaptada a la situació actual generada per la Covid-19, està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria.

Tenint en compte la situació actual per la Covid-19 i seguint les recomanacions sanitàries, durant aquest curs s’aplicarà un protocol amb un seguit de mesures de prevenció i seguretat: ús de mascareta obligatori, ventilació de les instal·lacions, higiene de mans, neteja i desinfecció regular, utilització de mampares pels instruments de vent.

D’altra banda, per tal de prevenir els contagis, aquest curs totes les classes d’instrument seran individuals, es desdoblaran les agrupacions de l’escola i també alguns dels grups de llenguatge musical, aconseguint d’aquesta manera tenir grups molt reduïts i respectar la distància interpersonal. Aquest any, com a mesura de prevenció, s’ha decidit suprimir la coral en considerar-se que era la formació amb més risc en quant a la possibilitat de transmetre el virus.

L’Arquebisbat iniciarà en els propers dies les obres de rehabilitació de la coberta de l’Església de Constantí

El mes d’abril de 2018 es va produir l’esfondrament parcial de l’estructura. Foto: Ajuntament

En els propers dies està previst l’inici de les obres de rehabilitació de la coberta de l’Església Parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí. La Junta de Govern de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat la llicència d’obres municipals, l’últim tràmit abans que es puguin iniciar els treballs per part de l’Arquebisbat de Tarragona. El mes d’abril de 2018 es va produir l’esfondrament parcial de la coberta de fusta que apuntal·lava la segona volta de la nau central de l’Església, i també part de la teulada.

Segons consta en el projecte tècnic, per reforçar l’estructura de l’Església es disposarà una encavallada metàl·lica per cada costat de l’encavallada de fusta. Aquests noves encavallades aniran recolzades en uns suports ja col·locats en el mur de maçoneria de l’església.

També es construirà la part de la coberta que es va ensorrar, amb corretges d’acer laminat recolzades sobre les encavallades, plaques rígides ondulants de fibrociment sobre les corretges i la posterior col·locació de teules àrabs envellides. Les obres no suposaran cap intervenció en la façana de l’església

Cal recordar que des del mes de març de l’any 2016 l’Església es troba tancada al culte. La rehabilitació de la coberta és un primer pas per a la seva reobertura.

Redacció

 

Una dona morta i una altra persona ferida crítica en sortir de la via el cotxe en què viatjaven a Constantí

Una dona ha mort aquest dijous a la tarda en sortir de la via el cotxe en què viatjava com a passatgera posterior al quilòmetre 7,3 de la carretera T-721, en terme municipal de Constantí.

A banda de la víctima mortal, una altra persona ha resultat ferida crítica i ha sigut traslladada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Els altres dos ocupants han sigut traslladats amb lesions de gravetat menor a l’Hospital de Santa Tecla també de Tarragona.

Els serveis d’emergència han rebut l’avís de l’incident cap a un quart de sis. Al cotxe hi viatjaven quatre persones. Arran de l’accident s’han activat 6 patrulles dels Mossos, 3 dotacions dels Bombers i 5 ambulàncies i l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquesta víctima són 79 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Es presenta l’oferta formativa als serveis educatius municipals per al curs 2020-2021

Un any més, el consistori ha editat una guia formativa que vol oferir a la ciutadania tota la informació dels recursos formatius disponibles al municipi, Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquesta setmana l’oferta formativa per al curs 2020-2021 en els diferents serveis educatius municipals. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez; la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny; la directora de l’Escola d’Adults, Gemma Santos; el director de l’Escola Municipal de Música, Josep Boada, i la tècnica de l’Oficina Municipal de Treball, Esther Ferré.

L’oferta de cursos s’emmarca aquest any en el context de la pandèmia del Covid-19. Per aquest motiu, els diferents serveis educatius municipals han elaborat protocols d’organització amb  les corresponents mesures de prevenció i seguretat tant per alumes com per al professorat. Un any més, el consistori ha editat una guia formativa que vol oferir a la ciutadania tota la informació dels recursos formatius disponibles al municipi, per tal de millorar la seva formació i qualificació professional. Aquesta guia està pensada i dissenyada tenint en compte les necessitats del mercat de treball. Degut a la situació actual, s’ha ampliat notablement l’oferta de cursos online.

En aquesta oferta formativa destaca especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de Formació Ocupacional com el Curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que permetrà l’obtenció del certificat de professionalitat per part del SOC. A més, es realitzaran altres cursos de formació ocupacional com el curs de mosso de magatzem, el curs de carretoner i de plataforma elevadora, i com a novetat, cursos adreçats a joves inscrits a la Garantia Juvenil, com un curs d’auxiliar a la Brigada Municipal o un curs de monitor de lleure.

Pel que fa a la formació reglada, i en la modalitat de cursos a distància, l’oferta formativa de l’Escola d’Adults inclou els cursos que ofereix l’Institut Obert de Catalunya i que permetran l’obtenció del Graduat en Educació Secundària i la preparació per a la prova d’accés a Grau Superior i cicles Formatius. L’Escola d’Adults també manté un any més dintre de la seva oferta formativa l’Aula Mentor, un programa de formació reglada a distància, amb més de 120 cursos certificats pel Ministeri de Cultura.

D’altra banda, dintre de les competències bàsiques i en la modalitat de cursos presencials l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (inicial, bàsic, mitjà), i els tallers per aprendre a utilitzar el telèfon mòbil i tablets, i de recerca de feina amb el mòbil i amb l’ajut de les noves tecnologies. Com a novetat s’incorporen sessions formatives amb píndoles TIC. L’oferta formativa manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).

A banda, es mantenen els cursos d’anglès i francès, i els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior.

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals Tallers de memòria, de costura, i el curs teòric del carnet de conduir. Com a novetat, s’oferiran cursos transversals i sectorials de formació contínua per a persones treballadores o en situació d’ERTO i desocupades.

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49).

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens”, que aquesta setmana ha iniciat el curs, compta aquest any amb 58 alumnes matriculats. L’oferta formativa, adaptada a la situació actual generada per la Covid-19, està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria.

Redacció

 

El Pavelló Poliesportiu reprèn l’activitat adaptant-se a les mesures de prevenció i seguretat

L’horari d’obertura del pavelló és de 9 a 14.30 h i de 16 a 21.30 h de dilluns a divendres. Fotos: Ajuntament

El Pavelló Poliesportiu de Constantí ha reprès aquest mes de setembre la seva activitat després de tancar portes, com és habitual, durant el mes d’agost. La instal·lació esportiva ha reobert amb estrictes mesures de seguretat i higiene, i seguint les recomanacions i la normativa prevista pel Covid-19. En aquest sentit, es continua aplicant el pla de contingència vigent des de la reobertura de la instal·lació al mes de juny, amb accions generals per al personal adscrit al servei esportiu, així com als responsables de les entitats i clubs que fan ús de les instal·lacions; i d’altra banda es contemplen mesures destinades als usuaris de classes dirigides i de la zona del gimnàs.

Gràcies a l’ampliació del gimnàs, la instal·lació pot oferir amb garanties la realització d’activitat física tant a nivell cardiovascular com a nivell de tonificació. S’ha habilitat la zona del passadís per a la realització de les classes dirigides i màquines cardiovasculars. El gimnàs queda habilitat per a la realització de la resta d’activitats.

Per accedir al Pavelló s’ha de demanar cita prèvia i per poder fer ús de les instal·lacions s’ha de signar una declaració responsable en matèria de prevenció sanitària. Abans de l’accés al recinte, a l’àrea destinada a recepció, els usuaris s’han d’identificar i se’ls hi pren la temperatura. A més, tothom que accedeix a les instal·lacions, i abans de l’activitat, s’ha de canviar les sabates del carrer i s’ha de desinfectar les mans. Es recomana portar beguda i tovallola. D’altra banda, és obligatori accedir a la instal·lació amb mascareta, que només es pot treure a l’hora de realitzar l’activitat física. Tampoc no es podran utilitzar els serveis habituals com: dutxes, vestuaris, solàrium, zona d’aigües ni armariets.

Pel que fa les entitats o clubs esportius que fan ús de les instal·lacions, han de presentar un compromís de responsabilitat per part de tots els seus esportistes. S’ha destinat una zona senyalitzada per cada club o entitat, i no es pot envair l’espai destinat per altres usos o esportistes.

L’horari d’obertura del pavelló és de 9 a 14.30 h i de 16 a 21.30 h de dilluns a divendres. Els esportistes i/o usuaris han de deixar lliures les instal·lacions 15 minuts abans de l’hora de tancament. La instal·lació romandrà tancada al migdia per efectuar treballs de desinfecció.

Durant els mesos de juliol i setembre, en compensació del pagament de la quota de març, els usuaris no han pagat cap import. A partir del més d’octubre, s’aplicarà un 50% de descompte a les diferents quotes dels abonats i a les noves altes, donat que no es poden oferir tots els serveis. Igualment, s’ha informat que les classes dirigides per la tarda s’aniran incorporant progressivament a partir del mes d’octubre.

Una de les principals novetats de cara a aquest inici de temporada és que s’ha instal·lat una pantalla de televisió per amenitzar l’estada dels usuaris i usuàries a la instal·lació.

Redacció

 

La Biblioteca Municipal de Constantí inicia l’horari d’hivern

Pel que fa a les activitats, es reinicien els clubs de lectura i les visites escolars. La resta d’activitats encara no es podran dur a terme. Foto: Ajuntament

Coincidint amb l’inici del curs escolar, la Biblioteca Municipal de Constantí recupera el seu horari d’hivern. Les instal·lacions obriran els dilluns de 15 a 19.30 h; els dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 14 h i de 15 a 19.30 h; els divendres de 9.30 a 14 h; i els dissabtes de 9.30 a 13 h. Des de la Biblioteca es recorda que l’aforament és limitat i que és obligatori demanar cita prèvia. També és obligatori l’ús de la mascareta, la higiene de mans i mantenir la distància de seguretat. A més, es prendrà la temperatura a l’entrada. Els menors de 12 anys han d’anar acompanyats per un adult. Una altra de les mesures adoptades és que els llibres consultats pels usuaris hauran de passar una quarantena de 48 hores abans de tornar a estar disponibles.

Pel que fa a les activitats, es reinicien els clubs de lectura i les visites escolars. La resta d’activitats encara no es podran dur a terme.

Per tal de demanar cita prèvia es pot fer a través del telèfon 977 52 06 92 (també whatsapp), a través de les xarxes socials de la Biblioteca, al correu electrònic biblioteca@constanti.cat o a través del formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament de Constantí www.constanti.cat.

Redacció

 

S’inicia el nou curs escolar 2020-2021 a Constantí marcat per l’excepcionalitat i la incertesa

Les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí han estat treballant intensament al llarg d’aquests últims mesos per establir un protocol d’actuació. Foto: Ajuntament

Aquest dilluns 14 de setembre ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2020-2021, un curs atípic marcat per la incertesa i per tots els esforços que els centres educatius han hagut de fer per adaptar-se a les mesures de prevenció i seguretat en el context de la pandèmia de la COVID-19.

Les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles i l’Institut de Constantí han estat treballant intensament al llarg d’aquests últims mesos per establir un protocol d’actuació que garanteixi un retorn segur a les aules. En aquests plans d’actuació que han elaborat cadascun dels centres es preveuen mesures com les entrades i sortides esglaonades, ús de mascareta obligatori a partir dels 6 anys, grups de treball i de convivència estables, diferents torns per a l’ús de menjador, control de temperatura, neteja de mans, kits de desinfecció específics per a cada aula.

A més, juntament amb la Policia Local s’han establert uns protocols per garantir la seguretat viària i també complir amb les mesures de distanciament social per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En aquest sentit, es contemplen mesures de millora de la mobilitat, no únicament a les entrades i sortides, sinó també en els accessos que van cap als centres d’ensenyament, amb un treball de senyalització horitzontal i vertical a tota la zona escolar. A més, les AMPAs col·laboraran amb la Policia Local per garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a les entrades i sortides als centres.

Durant tot el curs escolar, des de l’Ajuntament de Constantí s’intensificaran les tasques de neteja i desinfecció als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars. També es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció 4 vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns.

Paral·lelament, des del consistori s’han realitzat durant tot l’estiu treballs de millora als centres educatius així com reformes a l’entorn de les instal·lacions. A més, dintre del Pla de reactivació social i econòmica del municipi aprovat per l’Ajuntament per fer front a la crisi derivada de la Covid-19, s’ha contemplat un increment de10.000 €uros en les ajudes que es destinen a les Ampas dels centres educatius del municipi, per a la compra de material escolar i informàtic.

Redacció

 

La comunitat educativa de Constantí protagonitza la Lectura del Manifest de la Diada en format virtual

Els directors i directora dels centres educatius del municipi (escola Centcelles, escola Mossèn Ramon Bergadà i Institut de Constantí), acompanyats de l’alcalde, Oscar Sánchez, han estat els encarregats de la Lectura del Manifest de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest any, la lectura s’ha fet de forma virtual a la Sala de Plens del consistori i s’ha pogut seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Tenint en compte l’evolució actual de la pandèmia de la Covid-19 al municipi i les recomanacions de les autoritats sanitàries, l’Ajuntament de Constantí ha decidit aquest any no celebrar en públic els actes institucionals de la Diada, com l’Ofrena Floral institucional i popular per part de les autoritats municipals i les entitats, i la Lectura del Manifest que cada any es fa al monument a Rafael Casanova, a l’Avinguda Onze de Setembre. Tampoc es farà aquest any la tradicional Ballada de sardanes al davant de l’Ajuntament.

Durant la Lectura del Manifest, l’alcalde Oscar Sánchez ha fet referència a l’actual situació al municipi a causa de la pandèmia i a la necessitat de ser prudents i extremar les precaucions evitant concentracions de gent a la via pública. L’alcalde ha explicat que aquest any s’ha triat als responsables de la comunitat educativa per fer la lectura del Manifest per un doble motiu: d’una banda, la celebració del Centenari de les Escoles Públiques a Constantí, i també com un reconeixement al gran esforç que han fet els centres educatius durant tot l’estiu per adaptar-se a les mesures de seguretat i higiene en el context de la pandèmia de la Covid-19.

Durant la Lectura del Manifest s’ha fet menció a que «aquesta Diada vol recordar les persones que han vetllat i continuen vetllant pel poble de Catalunya durant aquesta pandèmia». A més, s’ha destacat la coincidència amb el fet que fa 100 anys, amb motiu de la inauguració de les primeres escoles publiques a Constantí, el món també va patir una greu pandèmia, l’anomenada «grip espanyola». L’acte ha finalitzat escoltant l’himne nacional de Catalunya, «Els Segadors».

A banda de l’acte institucional amb la Lectura del Manifest, l’Ajuntament de Constantí ha fet una ofrena floral simbòlica al monument a Rafel Casanova, i també s’ha desplegat una senyera a la façana del consistori.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí introdueix la tecnología LED a l’enllumenat del Polígon Industrial i al Grup Centcelles

Aquesta actuació suposa un estalvi energètic mig de 56% (65.656,5 kwh/any). Fotos: Ajuntament de Constantí

L’Ajuntament de Constantí continua apostant per l’estalvi energètic i ha renovat recentment 185 punts de llum al Polígon Industrial de Constantí. L’àmbit de l’actuació ha estat l’Avinguda Europa del Polígon i ha comportat la substitució de les lluminàries tipus vial obsoletes dels punts de llum per lluminàries tipus LED. Cal dir que aquesta actuació afecta únicament a la substitució de lluminàries i per tant, no afecta a la configuració de l’enllumenat existent, mantenint els punts de llum en la mateixa ubicació existent. 

Aquesta actuació suposa un estalvi energètic mig de 56% (65.656,5 kwh/any). L’estalvi en tones equivalent de petroli és del 5,9. Pel que fa a l’estalvi econòmic (exclusivament en energia) és de 10.500 euros anuals 

Renovació al Grup Centcelles: Carrers Antonio Machado, Àngel Guimerà, Centcelles i Joan Maragall

Una altre actuació que s’ha realitzat ha estat la renovació de punts de llum al Grup Centcelles, concretament als carrers Antonio Machado, Àngel Guimerà, Centcelles i Joan Maragall. L’actuació s’ha realitzat a 116  punts de llum i ha comportat la substitució de làmpades existents per noves de VMH de potència inferior, i la substitució dels equips electromagnètics per nous equips electrònics programats amb reducció de flux. 

Una altre actuació que s’ha realitzat ha estat la substitució de 21 lluminàries del perímetre d’una de les illes del barri de Centcelles per unes noves de tecnologia LED.

Redacció

 

Fort increment de contagis per coronavirus a Constantí, que passa de 3 a 28 en una setmana

Desinfecció en zona escolar de Constantí. Foto: Cedida

Des de fa uns dies, Constantí viu un fort increment de casos positius de coronavirus i ha passat de tres a 28 casos diagnosticats amb PCR els últims set dies, en dades de l’informe d’aquest dimecres, 9 de setembre, segons ha confirmat Tarragona21. Segons ha confirmat Salut, es tracta de l’increment més elevat en número dels produïts al Camp de Tarragona el darrers dies.

No obstant això, ‘es tracta de dos nuclis familiars perfectament identificats i que es troben confinats’, ha subratllat a Tarragona21 l’alcalde, Oscar Sánchez. Salut ha comunicat al consistori que els casos estan identificats i no serà necessari que l’Ajuntament tanqui equipaments públics. El contagi va tenir lloc fora de Constantí. Tot i això, en ser una població de 6.500 habitants, la xifra de contagiats ha fet créixer el risc de rebrot, que és ‘molt alt’, segons Salut, i se situa en 2.082 en data 5 de setembre, la darrera disponible.

Justament, l’Ajuntament va decidir suspendre la Festa Major d’estiu i no obrir la piscina municipal per evitar contagis. I davant l’arrencada del curs escolar, des de l’Ajuntament de Constantí i la comunitat educativa es fa una crida a la responsabilitat de les famílies i a la col·laboració ciutadana en el compliment de les mesures de prevenció per la Covid-19, evitant aglomeracions a l’hora de les entrades i sortides, facilitant el trànsit ordenat en els accessos, mantenint la distància de seguretat i fent ús de la mascareta.

El retorn a l’escola

L’Ajuntament de Constantí ha treballat durant tot l’estiu per garantir una tornada segura als centres educatius. Durant els mesos de juny i juliol s’han fet diverses reunions de treball amb la participació de la direcció dels centres, Ampas, Policia Local i les regidories d’Ensenyament i Salut del consistori, per tal de coordinar els protocols d’actuació a l’entrada i la sortida dels infants als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat.

A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Constantí ha intensificat aquesta setmana les tasques de neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius municipals. Durant aquests dies, operaris de la Brigada Municipal estan treballant en aquestes tasques que els realitzaran de manera periòdica durant els primers mesos del curs als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars.

Durant tot el mes de juliol, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat un treball de neteja a fons de les instal·lacions, espais comuns i aules de tots els centres educatius del municipi. Amb l’inici del curs, es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció 4 vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns.

J. Garcia

 

Constantí adopta mesures per garantir una tornada segura als centres educatius

L’Ajuntament de Constantí ha intensificat aquesta setmana les tasques de neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius municipals. Fotos: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí ha treballat durant tot l’estiu per garantir una tornada segura als centres educatius. Durant els mesos de juny i juliol s’han fet diverses reunions de treball amb la participació de la direcció dels centres, Ampas, Policia Local i les regidories d’Ensenyament i Salut del consistori, per tal de coordinar els protocols d’actuació a l’entrada i la sortida dels infants als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat.

A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Constantí ha intensificat aquesta setmana les tasques de neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius municipals. Durant aquests dies, operaris de la Brigada Municipal estan treballant en aquestes tasques que els realitzaran de manera periòdica durant els primers mesos del curs als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars.

Durant tot el mes de juliol, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat un treball de neteja a fons de les instal·lacions, espais comuns i aules de tots els centres educatius del municipi. Amb l’inici del curs, es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció 4 vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns.

D’altra banda, juntament amb la Policia local s’ha establert un protocol per garantir la seguretat viària i també complir amb les mesures de distanciament social per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En aquest sentit, s’han establert mesures de millora de la mobilitat, no únicament a les entrades i sortides, sinó també en els accessos que van cap als centres d’ensenyament, amb un treball de senyalització horitzontal i vertical a tota la zona escolar. A més, les AMPAs col·laboraran amb la Policia Local per garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a les entrades i sortides als centres.

Paral·lelament, des del consistori s’han realitzat durant tot l’estiu treballs de millora als centres educatius així com reformes a l’entorn de les instal·lacions.

Totes aquestes mesures s’afegeixen als plans d’actuació propis que ha elaborat cadascun dels centres educatius a nivell organitzatiu intern (entrades i sortides esglaonades, grups de treball i de convivència estables, diferents torns per a l’ús de menjador, control de temperatura, neteja de mans i kits de desinfecció específics per a cada aula, etc…)

Des de l’Ajuntament de Constantí i la comunitat educativa es fa una crida a la responsabilitat de les famílies i a la col·laboració ciutadana en el compliment de les mesures de prevenció per la Covid-19, evitant aglomeracions a l’hora de les entrades i sortides, facilitant el trànsit ordenat en els accessos, mantenint la distància de seguretat i fent ús de la mascareta.

S’obre el període de matriculació per al curs 2020-2021 a l’Escola de Música de Constantí

Del 7 al 10 de setembre estarà obert el període de matrícules per al curs 2020-2021 a l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”. L’oferta formativa, adaptada a la situació actual generada per la Covid-19, està adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat. Les especialitats instrumentals ofertades són: clarinet, flauta, saxo, violí, guitarra, piano i bateria.

Per tal de prevenir els contagis, aquest curs, totes les classes d’instrument seran individuals, es desdoblaran les agrupacions de l’Escola i també alguns dels grups de Llenguatge musical, aconseguint d’aquesta manera tenir grups molt reduïts i respectar la distància interpersonal.

A més, s’aplicaran les principals mesures de prevenció: ventilació de les instal·lacions, neteja i desinfecció regular seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, utilització de mampares pels instruments de vent .

Per a més informació i inscripcions: 977522126 i al correu electrònic escolademusica@constanti.cat

Redacció

 

La Llar d’Infants Gu-gu iniciarà el curs 2020-2021 amb un protocol de seguretat per la Covid-19

La primera mesura que s’aplicarà és que els grups d’alumnes seran totalment estables. Foto: Ajuntament

La Llar d’Infants Gu-gu iniciarà aquest dilluns 7 de setembre el nou curs 2020-2021 que vindrà marcat per les mesures i els protocols per garantir la seguretat dels infants i treballadores i per evitar contagis a causa de la Covid-19. Inicialment, el curs començarà amb un total de 20 alumnes, 15 a P-2 i 5 a P-1, tot i que la matrícula continuarà oberta.

El protocol d’actuació preveu que es prengui cada dia la temperatura corporal a nens i nenes; les sabates es quedaran a l’entrada i es farà un canvi de calçat; es farà el rentat de mans diversos cops al dia, i pares, mares i familiars no podran accedir a l’interior de l’edifici, i s’hauran de quedar a la porta d’entrada de la Llar d’infants, a diferència dels anys anteriors.

La primera mesura que s’aplicarà és que els grups d’alumnes seran totalment estables, i les activitats seran coordinades per un mateix grup d’educadores en un mateix grup de convivència. Les activitats de cada grup de convivència es faran sempre en una mateixa aula. D’aquesta manera, aquest curs no s’aplicarà el treball d’aprenentatge per ambients que es va posar en marxa el curs passat amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge espontani i lliure a partir de la motivació dels infants.

A l’hora del menjador els infants dinaran a la seva aula, i s’han habilitat 2 aules específiques per dormir.

Redacció

 

Obres de millora a l’edifici i a l’entorn de l’escola Centcelles de Constantí

Les obres de millora a l’edifici principal han costat 15.000 euros amb IVA inclòs. Foto: Ajuntament

Coincidint amb el període de vacances escolars, durant el mes d’agost s’han realitzat diverses obres de millora a l’edifici principal i els accessos a l’escola Centcelles. D’una banda, s’han realitzat obres de reparació de la coberta de l’edifici de l’escola. L’actuació, finançada pels Serveis Territorials d’Ensenyament, ha consistit en la reparació integral del voladís perimetral de la coberta de formigó de l’edifici, per un import de 15.000 euros amb IVA inclòs.

D’altra banda, abans de l’inici del curs escolar, l’Ajuntament de Constantí està acabant d’enllestir els treballs per millorar l’accés a l’escola pel carrer Joan Maragall. Durant el mes d’agost es van iniciar els treballs d’arranjament de la vorera d’aquest carrer, que dóna accés al centre educatiu. Amb un pressupost d’uns 35.000 euros aquesta és una de les actuacions més importants que ha realitzat el consistori durant l’estiu.

A banda de l’arranjament de la vorera, molt malmesa a causa de les arrels dels arbres i pel desgast, l’actuació també permetrà la instal·lació d’un pas elevat davant de l’escola i la supressió de totes les barres arquitectòniques

Redacció

 

En marxa la segona fase de les obres de millora a l’escola Mossèn Ramon Bergadà

2a fase de les obres de renovació i millora que s’estan realitzant a l’escola Mossèn Ramon Bergadà de Constantí. Foto: Ajuntament

A mitjans d’aquest mes d’agost s’ha iniciat la segona fase de les obres de reparació i millora de l’Escola Mossèn Ramon Bergadà. Es preveu que aquesta segona fase pugui allargar-se fins al mes de desembre, pels volts de Nadal, de manera que durant els primers mesos del curs escolar continuaran realitzant-se aquests treballs.

Amb una inversió de 382.111,37 €uros, aquesta segona part del projecte de millora de l’escola es realitzarà en dues fases a l’entorn de l’edifici de primària del centre, amb l’objectiu de minimitzar la influència de les argiles expansives que conformen el terreny. La primera fase s’està realitzant a la part de davant de l’edifici, i la segona fase consistirà en treballs a la part de darrera.El projecte preveu noves reparacions de millora a l’edifici de primària amb intervencions interiors i exteriors, instal·lacions, moviments de terres, enderrocs, fonamentació, paviments, serralleria, sanejament, equipaments i treballs de jardineria.

L’estiu passat, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, ja va realitzar la primera fase d’aquest projecte de renovació i millora de l’escola Mn. Ramon Bergadà, amb diverses intervencions que es van centrar en l’altre edifici del centre educatiu, l’edifici d’educació infantil, amb intervencions a l’interior i a l’entorn de l’edifici, per tal de minimitzar la influència de les argiles expansives.

Redacció

 

Èlia Canales, campiona d’Espanya de tir amb arc en categoria Sènior individual i per equips

Èlia Canales

L’arquera del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, continua fent història i ha tancat amb 5 medalles la seva participació en el Campionat d’Espanya de Tir amb Arc a l’aire lliure que s’ha disputat durant tot el cap de setmana al Complex Esportiu de Cantarranas, a Madrid.

El Campionat d’Espanya, que ha comptat amb la participació de prop de 600 esportistes, ha permès a la jove esportista constantinenca revalidar el títol de campiona d’Espanya absoluta a l’aire lliure i ampliar el seu palmarès amb 5 medalles més (2 ors, 2 plates i 1 bronze).

Durant la jornada de dissabte, Èlia Canales, que arribava com a gran favorita després d’haver-se imposat en els dos Grans Premis estatals que s’han disputat aquest estiu, feia bons els pronòstics i aconseguia la medalla d’or d’arc recorbat femení en categoria Sènior, després d’imposar-se a la final a la madrilenya Inés de Velasco (6-4). En categoria Sènior, Canales també va aconseguir la medalla d’or per equips mixtes en representació de Catalunya, formant parella amb Pablo Mercader i imposant-se a la final a la parella de Balears, Natalia García i Adrià Prats (5-3)

Després d’aconseguir el seu gran objectiu, amb l’or en categoria Sènior individual, Èlia Canales també va participar durant la jornada de diumenge en les competicions Júnior, obtenint tres medalles més, dues de plata, en la competició individual i en la competició per equips mixte 3, representant Catalunya i formant equip amb Alba Ortega i Pablo Mercader; i finalment, un bronze en la competició per equips mixte 2.

El Club Gimnàstica Estètica Constantí ofereix un 50 % de descompte en la matrícula per a les noves inscripcions

 

Coincidint amb el seu cinquè aniversari, el Club Gimnàstica Estètica Constantí ofereix una campanya de promoció per a la temporada 2020-2021, consistent en un 50 % de descompte per a les noves inscripcions. Aquesta promoció, que s’iniciava el passat 24 d’agost i finalitzarà el 14 de setembre, també inclou les dues primeres classes gratuïtes per a les noves alumnes.

El club ofereix activitats que van des de tècnica de gimnàstica estètica de grup, classes de ballet, grups d’iniciació, base, competició i activitats de cohesió de grup.

Els equips de competició del club ja han iniciat la nova temporada i el pròxim 15 de setembre ho faran els equips d’iniciació i base. El club treballa amb grups reduïts i aplicant les mesures de seguretat i higiene per la pandèmia. Durant l’estiu, els equips del Club Gimnàstica Estètica Constantí van reprendre la seva activitat, aturada forçosament a causa de la Covid-19, amb entrenaments que es van fer inicialment a la plaça del Castell i posteriorment al Pavelló Poliesportiu, una vegada la instal·lació va poder tornar a obrir portes.

D’altra banda, el club ha aprofitat també el seu cinquè aniversari per trobar mascota, la Tina, a través d’un concurs.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies