L’Ajuntament organitza activitats en motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Constantí organitza per a aquests propers dies tot un seguit d’actes coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones, que es commemora el 25 de novembre.

L’acte central arribarà el mateix dissabte dia 25 a les 11 del matí amb la Lectura del Manifest al davant de l’Ajuntament, que com és habitual anirà a càrrec de les dues associacions integrades exclusivament per dones al municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí.

Abans, però, el dimecres dia 23 de novembre a les 18 h. tindrà lloc a la Biblioteca Municipal una altra de les activitats habituals d’aquests darrers anys, una activitat de lectura de textos amb el títol de “Lectures de dones i sobre dones però no només amb dones”, que comptarà amb la participació de diversos usuaris de la Biblioteca, alumnes de l’Escola d’Adults i alumnes de l’ Institut de Constantí.

El mateix dimecres a les 19 hores, també a la Biblioteca, s’inaugurarà l’exposició “La dona en la societat contemporània” de Teresa Fargas, una exposició fotogràfica itinerant organitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès, que presenta una sèrie d’imatges de la nostra societat on es posa de manifest el paper marginal que atorga la societat actual a les dones. La mostra fotogràfica es podrà visitar fins el dia 12 de desembre.

Els actes finalitzaran el dimarts dia 28 de novembre amb una sessió de Bibliocontes a la Biblioteca Municipal.

Comencen els tractaments fitosanitaris contra la processionària del pi als arbres de Constantí

 

El tractament s’inicia un cop han finalitzat els episodis de vent dels darrers dies.

Durant aquesta setmana, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Constantí  a través de la Fundació Onada, procedirà a iniciar el tractament fitosanitari als pins ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles i les piscines municipals, per tal de combatre la processionària del pi.

El tractament que s’aplicarà és el Bacilluns Thuringensis, un tractament biològic de caràcter inofensiu tant per a persones com per a animals, es ruixa sobre les copes dels pins per ser absorbit per les fulles, de les que s’alimenta la larva de la processionària en sortir dels ous i començar la seva fase d’engreix.

El tractament s’inicia un cop han finalitzat els episodis de vent dels darrers dies. Aquesta és l’època de l’any més adient per fer aquesta mena de tractament de caràcter preventiu. Es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari i contractin una empresa especialitzada per aplicar aquest tractament, de cara a prevenir i evitar l’aparició de les erugues, que acostuma a produir-se pels volts del mes de febrer. Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns

El Club Karate Kushin Kai celebra el XV Trofeu de Karate Vila de Constantí

 

El Pavelló Poliesportiu municipal va acollir aquest passat dissabte 18 de novembre un dels esdeveniments esportius habituals de la tardor a Constantí. Es tractava de la quinzena edició del Trofeu de Karate d’estil Kushin Kai “Vila de Constantí”, el memorial dedicat al mestre Akio Nozoe, en el qual hi van participar diferents clubs i associacions de Karate procedents del Camp de Tarragona (de Reus, el col·legi Teresa Miquel i Pàmies; de Tarragona, el club de Karate Kushin Kai Tarragona) i de les Terres de l’Ebre (Camarles i Sant Jaume d’Enveja), una de les novetats de l’edició d’enguany, la presència d’un club de recent creació procedent de Sant Carles de la Ràpita. Entre els participants també hi havia una àmplia representació del Club Karate Kushin Kai de Constantí.

El Trofeu de Karate “Vila de Constantí” és una dels Trobades més importants d’aquesta modalitat com ho demostren els prop de 160 participants que es van aplegar a aquesta cita, plantejada com un torneig de caràcter amistós i com una exhibició de moviments d’atac i de defensa

L’associació esportiva de Karate Kushin Kai és una de les entitats esportives històriques i més consolidades a Constantí, amb 32 anys de trajectòria.

Gran èxit de la presentació del llibre sobre la Parla i costums de Constantí

Un moment de la presentació feta a la Biblioteca Municipal

La Biblioteca Municipal es va omplir de gom a gom el passat divendres 17 de novembre per assistir a la presentació del llibre del lingüista Ramon Cerdà Massó: “Parla i costums del Constantí dels quaranta i cinquanta. Assaig de dialectologia fractal” editat per l’Ajuntament de Constantí.

L’acte va començar amb la donació a l’Ajuntament d’un quadre amb l’escut de Constantí confeccionat per la Sra. Magda Duch.

Tot seguit, l’historiador Josep M. Sabaté Bosch, professor emèrit de la Universitat Rovira i Virgili, va explicar aspectes interessants del llibre; en particular, sobre les formes de vida i de socialització de la gent durant la postguerra. Amb un estil molt amè i ple d’anècdotes, el professor Sabaté va fer les delícies del públic assistent que, en més d’una ocasió, va complementar les dades o comentaris de l’explicació.

A continuació, l’autor Ramon Cerdà va aportar encara més anècdotes i va aclarir alguns dels dubtes, sobre dels aspectes més tècnics. L’acte va acabar amb una llarga sessió de signatures i dedicatòries per part de l’autor.

El llibre sobre la parla i els costums de Constantí el podeu aconseguir gratuïtament demanant-lo a l’OAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca Municipal o a l’Arxiu Històric municipal.

 

Jornades de portes obertes a l’Escola de Música per celebrar Santa Cecília

L’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens” de Constantí ha organitzat una setmana plena d’activitats amb diverses jornades de portes obertes a tota la ciutadania i altres propostes com ara una mostra musical o un Karaoke, per tal de poder conèixer de primera mà el funcionament i el projecte educatiu de l’escola coincidint amb la setmana de Santa Cecília, la patrona dels músics (dia 22 de novembre).

Les activitats que es realitzaran són les següents:

Dilluns 20 de novembre

A les 18. 30 h: Jornada de portes obertes al Grup de Batucada de l’Escola de Música.

Dimarts 21 de novembre 

A les 15.15 h: Mostra musical per als nens d’1 i 2 anys de la Llar d’Infants de Constantí, a càrrec dels professors de l’Escola de Música.

A les 17.30 h: Karaoke a l’Escola de Música.

Dimecres 22 de novembre

A les 15.15 h: Mostra musical per als nens d’1 i 2 anys de la Llar d’Infants de Constantí, a càrrec dels professors de l’Escola de Música.

A les 18.15 h: Jornada de portes obertes als nens de 4 a 7 anys.

Divendres 24 de novembre

A les 18.15 h: Jornada de portes obertes a la Banda de l’Escola de Música

Obertes les inscripcions per a l’Esplai Municipal a Constantí

Aquest mes de novembre s’iniciarà una nova edició de l’Esplai Municipal de Constantí, impulsat des de la regidoria de Joventut i el Punt d’Informació Juvenil (PIJ). L’esplai es realitzarà aquest any a l’escola Centcelles, els dissabtes de 9.30 a 13 h. Compta amb diverses activitats adreçades a infants nascuts entre 2006 i 2014.

Les activitats que es realitzaran són principalment jocs, manualitats, excursions i altres activitats de lleure educatiu. L’objectiu és promocionar la cooperació, el lleure no consumista, la creativitat i la inclusió i la igualtat entre totes les persones.

La quota anual per participar de l’Esplai Municipal és de 5 euros. Per a més informació i inscripcions es pot contactar amb el PIJ (carrer Sant Pere, 49 baixos) en horari de dilluns i dimecres de 10 a 12 h; i dilluns, dimarts i dimecres també en horari de tarda de 17 1 18.30 h. També es pot enviar un correu electrònic a l’adreça:
joventut@constanti.cat

Ja es poden consultar les Bases del 2on concurs d’aparadors nadalencs

Ja es poden consultar les bases del 2on Concurs d’Aparadors Nadalencs organitzat per la Unió de Botiguers de Constantí i l’Ajuntament de Constantí. L’objectiu és promoure i dinamitzar el comerç local fent que el Nadal de 2017 sigui una festa als carrers i establiments del municipi. La temàtica serà la festivitat nadalenca en qualsevol dels seus aspectes representatius. El document de les Bases es pot consultar al web www.constanti.cat.

El concurs està obert a qualsevol dels comerços del municipi, i la inscripció és gratuïta. Es formalitzarà omplint una fitxa que podreu trobar a l’OAC de l’Ajuntament de Constantí. Es podrà lliurar al propi Ajuntament o enviar via correu electrònic a la adreça: registre@constanti.cat. El termini d’inscripció finalitzarà el 27 de novembre.

L’inici de l’exposició dels aparadors serà a partir del 11 de desembre. Els premis, a criteri d’un Jurat, seran per a l’aparador més original i artístic, i el que empri més materials de reciclatge i sigui més respectuós amb el medi ambient. A més, hi haurà el premi per votació popular al comerç més votat d’entre totes les butlletes presentades a concurs.

El lliurament dels premis es farà el dia 19 de gener coincidint amb el pregó de Festa Major. d’hivern.

Acte de reconeixement al jove investigador i emprenedor constantinenc Adrià Maceira Solé

L’Ajuntament de Constantí va oferir el passat divendres 10 de novembre un acte de reconeixement públic al jove investigador constantinenc Adrià Maceira Solé, que és un dels emprenedors de Creatsens Health, una empresa (spin-off) derivada de la URV que desenvolupa eines per al control de la funció renal i que té com a principal objectiu millorar el benestar de les persones que pateixen malalties renals cròniques mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang (com la creatinina i el potassi) a través d’un dispositiu que evitarà la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori.

L’acte es va realitzar a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde Oscar Sánchez, diversos representants del consistori, i familiars i amics del jove emprenedor, que va fer una presentació de la seva trajectòria acadèmica i dels trets essencials del seu innovador projecte empresarial.

Per finalitzar l’acte, el consistori va fer entrega de diversos obsequis de reconeixement a l’homenatjat.

S’obre una nova convocatòria dels Plans d’Ocupació Locals per als anys 2018-2019

Ajuntament de Constantí.

Un any més l’Ajuntament de Constantí aposta per fomentar l’ocupació i per aprovar mesures que incideixin en la reducció de l’atur, sobretot al municipi. Després de la bona experiència dels anys 2016 i 2017, novament es posen en marxa diversos Plans d’Ocupació Municipals dirigits a persones aturades amb especials dificultats d’ocupació, per tal de donar cobertura al sector de població més castigat per la crisi.

Les circumstàncies socials i econòmiques continuen subsistint, i des de l’Ajuntament es considera convenient convocar un nou Pla d’Ocupació Municipal durant els anys 2018-2019 amb la incorporació d’algunes modificacions per tal d’adequar-se millor a la realitat social del moment.

Aquest programa se centra en la contractació temporal de 28 persones per ocupar llocs de treball de peó (14 en cada torn) integrats a la brigada municipal. Com a novetat respecte a altres anys s’incorpora la figura d’encarregat, amb un contracte de dotze mesos. Totes les contractacions van dirigides a persones en situació d’atur i amb pocs recursos, i tenen com objecte facilitar la millora de les seves condicions personals i laborals.

Les sol·licituds per poder participar en el Pla d’Ocupació Municipal 2018-2019 s’hauran de presentar l‘OAC de l’Ajuntament, El termini de presentació de sol·licituds del primer torn serà del 15 al 30 de novembre de 2017, mentre que les sol·licituds del 2on torn es podran fer entre l’1 i el 15 de juny de 2018.

Els períodes de contractació són els següents. El Primer torn: del 15 de gener de 2018 a 15 de juliol de 2018; i el segon torn: del 16 de juliol de 2018 a 15 de gener de 2019

Les bases de la convocatòria, així com tota la informació, es podran consultar a partir del dia 14 de novembre a: http://www.constanti.cat, i també a l’Oficina de Treball Municipal i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Constantí.

S’aprova la licitació de les obres de renovació i millora al carrer Pallaresos

El termini d’execució de les obres serà de 3 mesos. El termini de presentació d’ofertes per part de les empreses interessades finalitzarà el 21 de novembre.

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat la licitació de les obres de reurbanització del carrer Pallaresos. El pressupost de contracte és de 113.780,46 € sense IVA, 137.674,35 € IVA inclòs (21,00%).

L’execució d’aquest projecte obeeix a la necessitat de procedir a la renovació i millora de l’esmentat carrer donat el seu avançat estat actual de deteriorament i efectuar obres consistents en la renovació de la xarxa d’aigua, de la xarxa de clavegueram i els paviments del carrer. L’objectiu és donar un nou aspecte modernitzat al carrer, així com la millora de la seva accessibilitat. L’àmbit d’aquest projecte, resultarà el comprés entre la cantonada del Carrer Major amb el propi Carrer Pallaresos, fins a la Cantonada amb el Carrer Jaume I.

Actualment el carrer té una vorera de dimensions molt reduïdes i completament irregular, fet que produeix que la gent camini per la calçada degut a la impossibilitat de caminar per les voreres, especialment les persones amb mobilitat reduïda.

El termini d’execució de les obres serà de 3 mesos. El termini de presentació d’ofertes per part de les empreses interessades finalitzarà el 21 de novembre.

S’entreguen a Constantí els diplomes de prevenció de riscos laborals als treballadors del Pla d’Ocupació

Aquest dilluns 30 d’octubre s’ha fet a la Sala de plens de l’ajuntament de Constantí l’acte d’entrega dels diplomes del curs de Prevenció de Riscos Laborals que han realitzat al llarg d’aquest mes d’octubre els treballadors contractats durant el 2on torn dels plans d’ocupació locals de l’Ajuntament de Constantí. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez i del regidor d’Ocupació, Fede Díaz.

L’alcalde Oscar Sánchez ha destacat que des de la regidoria d’ocupació de l’ajuntament de Constantí “es treballa perquè aquests plans d’ocupació siguin constants i puguin beneficiar el màxim de persones possibles”. A més ha subratllat que des del consistori es treballa “activament en la formació i en la possibilitat d’afavorir la inserció laboral dels aturats del municipi”. A més, es mantenen les ajudes a les empreses que contractin aturats inscrits a l’Oficina Municipal de Treball i als nous emprenedors, i és que com ha reiterat l’alcalde “reduir la taxa d’atur al municipi és una de les prioritats del nostre ajuntament”.

Durant aquest mes d’octubre les persones contractades en el segon torn dels Plans d’ocupació locals 2016-2017 a Constantí, han realitzant aquest curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals. Es tracta d’un curs de 20 hores de durada que s’ha realitzat amb el principal objectiu que els alumnes puguin adquirir els coneixements necessaris, tant teòrics com a pràctics, per l’aplicació de tècniques segures de treball durant l’execució de les unitats d’obra que estan portant a terme.

A més, dintre d’aquesta acció formativa s’ha ofert també la possibilitat d’obtenir una especialitat en Electricitat o treballs d’Encofrat, amb la realització d’un curs de 6 hores més. Amb aquesta formació, els alumnes aconsegueixen la TPC (Tarja Professional de la construcció), un requisit necessari per treballar en el sector  i, en aquest sentit, millorar la seva capacitació formativa i laboral per possibilitar la seva inserció laboral en el futur. El curs també ha incorporat una acció de sensibilització del foment de l’emprenedoria i a l’aula es treballen tots els aspectes relacionats amb la iniciació d’un pla d’empresa.

Durant el passat mes d’abril van començar a prestar els seus serveis les 15 persones contractades en el segon torn dels plans d’ocupació locals 2016-2017. Els llocs de treball assignats estan relacionats amb el manteniment i conservació d’equipaments,espais públics i zones verdes, treballs de manteniment de la via pública, i altres treballs de conservació i reparació de mobiliari urbà i d’instal·lacions i edificis municipals.

Els Plans d’Ocupació locals 2016-2017 a Constantí han permès la contractació de 30 persones en dos torns consecutius.

Prop de 200 persones gaudeixen de la Caminada Popular de germanor fins a la Canonja

Foto de família dels participants a la caminada popular

Unes 200 persones es van donar cita aquest passat diumenge 29 d’octubre per gaudir de la caminada popular de germanor organitzada conjuntament entre el municipis de Constantí la Canonja.

En una jornada marcada pel bon temps, els participants van poder gaudir dels elements més característics d’un paisatge que, en bona mesura, és compartit entre tots dos pobles.

Amb l’acompanyament del guia cultural Ferran Marín, durant el recorregut els assistents van rebre les explicacions sobre la història d’espais com el Mas de la Simona, el Mas de l’Alemany i el Mas de Segarra, el trolebús que unia Reus amb Tarragona o la fita de separació entre els termes de Reus i Constantí.

Una vegada arribats a la Canonja, es va poder visitar l’interior del refugi de la Guerra Civil i del Castell de Masricart, tots dos espais molt ben conservats. Un dinar popular va posar punt i final a aquesta jornada que va deixar una molt bona sensació a tots els participants.

Constantí organitza la ‘Hero Race 2017. La Cursa de la història’ el 29 d’octubre

Aquest migdia s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la presentació oficial d’aquesta ‘Hero Race’, amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, el regidor d’Esports, Fede Díaz, i el representant de l’empresa FiraEvents i responsable d’organització, Jaume Callau.

El proper diumenge 29 d’octubre Constantí organitzarà la ‘Hero Race 2017’, un esdeveniment esportiu de màxim nivell que vol fomentar l’esforç, individual i col·lectiu, per afrontar reptes físics i mentals. Anomenada ‘La Cursa de la història’, la Hero Race Vila de Constantí és un esdeveniment que ens portarà a fer un recorregut a través de la nostra Història, a gaudir del nostre territori, dels assentaments històrics de tots els antics pobladors de Constantí.

FiraEvents SCCP, conjuntament amb la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Constantí, organitzaran i dirigiran aquesta cursa per tal d’oferir noves possibilitats esportives i culturals a la població del municipi. Aquest migdia s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la presentació oficial d’aquesta ‘Hero Race’, amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, el regidor d’Esports, Fede Díaz, i el representant de l’empresa FiraEvents i responsable d’organització, Jaume Callau.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, ha volgut destacar “que es tracta d’un esdeveniment que va més enllà de l’esport, ja que engloba també la cultura i la història”, i espera que “aquest esdeveniment es pugui consolidar i tingui continuïtat durant els propers anys”.

Per la seva banda, l’organitzador de la cursa Jaume Callau ha explicat que preveu “la participació de prop d’un centenar de corredors procedents de tot Catalunya” i que “al llarg del recorregut hi haurà diferents recreacions i caracteritzacions històriques, pels diferents punts i enclavaments històrics que hi hagut a Constantí”, i ha destacat el paper dels més de 70 voluntaris que col·laboren en tasques organitzatives.

Tots els corredors, que podran participar individualment o en grup, hauran de completar els 12 km del recorregut superant tots els obstacles que trobin durant el circuit. La sortida està prevista per a les 10 del matí des de la zona de les Forques i aquests 12 km. transcorreran íntegrament dintre del terme municipal, però això no implicarà que s’hagin de tallar carrers, excepte el carrer Major, on està prevista l’arribada dels corredors i al realització d’una última prova davant de l’Ajuntament.

Pot participar en la ‘Hero Race 2017’ qualsevol que tingui 16 anys complerts el dia abans de la cursa. Els menors fins als 18 anys necessitaran autorització paterna/materna/tutor/a per participar.

La inscripció per la Hero Race inclou Dorsal, Cronometratge, xip groc, Samarreta tècnica Hero Race, Assegurança obligatòria, Diferents punts d’avituallament, Bossa de cortesia, Medalla ‘Hero Race’ per tots els que creuin la línia de meta, Dinar després de la cursa, Vestuaris i dutxes, abans i després de la cursa.

L’Ajuntament de Constantí aprova una moció contra l’aplicació de l’article 155

L’Ajuntament de Constantí va aprovar aquest dimecres 25 d’octubre una moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol i de suport a les institucions d’autogovern de Catalunya, en una sessió plenària convocada amb caràcter extraordinari i urgent.

Inicialment en l’ordre del dia es plantejaven dues mocions, la que presentaven conjuntament els grups municipals d’ERC, PdeCat i ICV per “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya”, i una altra moció que presentava el grup municipal del PSC amb el títol: “Encara hi som a temps: eleccions!”. Finalment, aquests grups municipals van poder arribar a un consens respecte als acords de la primera moció, i el PSC va retirar la seva proposta per donar suport a la primera moció.

La moció va ser aprovada amb els vots favorables del PSC, ERC, PdeCat i ICV, i el vot contrari del regidor del PP.

Des del grup municipal d’ERC es va defensar aquesta moció al·legant que “davant de la proposta de diàleg, la resposta del govern espanyol ha estat la repressió” i va afegir que “l’aplicació d’aquest article 155 va contra l’eliminació de les institucions i la democràcia, i aniquila les institucions democràtiques catalanes igual que fa 300 anys.”

Des del grup municipal del PSC es va reiterar que “no volen l’aplicació de l’article 155, ni tampoc l’ús de la violència”. La solució, segons el PSC, passa per la convocatòria d’unes eleccions per part del president de la Generalitat”.

El grup municipal d’ICV va donar suport a la moció al·legant que “l’aplicació de l’article 155 és una ofensiva autoritària contra l’autonomia de Catalunya”.

Per la seva banda, des del grup municipal del PdeCat es va deixar clar que “l’aplicació del 155 és un pas enrera, després de 40 anys de democràcia”.

El regidor del PP, que va votar en contra de la moció, va justificar aquest vot contrari afirmant que “la moció es basa en mitges veritats”. Segons el PP, “No es pot parlar de voluntat de diàleg, quan aquest es basa en un xantatge per part del govern de la Generalitat”.

 

 

Constantí aprova, amb l’abstenció del PSC, tres mocions ‘independentistes’

Imatge del ple de Constantí. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu d’un ple de Constantí. Foto: Cedida

En el Ple de l’Ajuntament de Constantí d’ahir, dimecres 19 d’octubre, es van aprovar mocions amb els vots a favor d’Esquerra Republicana, ICV i PDcat, amb l’abstenció del partit socialista i el vot en contra del PP sobre la condemna de la violència durant l’1 d’octubre, sobre els atacs a les escoles i sobre la demanda de l’alliberament dels presidents de l’Assemblea i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament. El grup municipal d’Esquerra Constantí ha celebrat per mitjàd’un comunicat l’aprovació d’aquestes tres mocions, ja que “estem en un consistori on les forces favorables al dret a decidir som minoritàries” i complementa que “són essencials la seva aprovació pels moments històrics i transcendentals que estem vivint”.

La primera de les mocions ha fet que l’Ajuntament es posicionés contra l’empresonament de Sànchez i Cuixart, exigint el seu alliberament immediat i posant de manifest la manca de separació de poders “en un estat suposadament democràtic”.

Per altra banda, la segona moció manifesta el ple suport als docents davant les acusacions de presumpte adoctrinament formulades des del govern espanyol, així com la defensa del model d’èxit que representa l’escola inclusiva catalana.

Finalment, la darrera moció ha servit per condemnar “els atacs violents i la brutalitat policial durant l’1 d’octubre, mostrar el rebuig a la repressió a les institucions catalanes i de defensa del diàleg polític”. A més, es mostra la solidaritat a totes les víctimes i als ajuntaments afectats per la violència i s’exigeix el rescabalament dels danys produïts, la dimissió dels càrrecs públics implicats i del president Rajoy, la retirada dels cossos policials de l’Estat a Catalunya i instar a la Comissió Europea a fer un pronunciament al rebuig a la violència i la repressió i a la promoció d’una mediació política internacional.

Acte de reconeixement i homenatge a la gent gran de Constantí

L’esdeveniment, d’un marcat to festiu i cordial, va aplegar unes 270 persones, entre el col·lectiu de la gent gran, acompanyants, amics i familiars. Foto: Ajuntament de Constantí

El passat dissabte 21 d’octubre, l’Ajuntament de Constantí va oferir un acte de reconeixement i homenatge a tot el col·lectiu de gent gran del municipi, que va consistir en un dinar al Pavelló Poliesportiu.

Aquest any, el consistori ha volgut oferir un acte de reconeixement públic a tot el col·lectiu d’avis i àvies del municipi. L’esdeveniment, d’un marcat to festiu i cordial, va aplegar unes 270 persones, entre el col·lectiu de la gent gran, acompanyants, amics i familiars.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, a més de diversos representants del consistori municipal, representants del Parlament de Catalunya i del Consell Comarcal del Tarragonès, van ser els encarregats de presidir la celebració. L’alcalde, va expressar el seu agraïment i reconeixement a la gent gran del municipi i va destacar l’important valor de la seva experiència.

Un cop finalitzat el dinar, els representants de l’Ajuntament van fer entrega d’un obsequi als avis i àvies del municipi, consistent en un petit sac d’avellanes de Constantí .

El Ple aprova la rebaixa del tipus de l’IBI i un nou Pla Parcial al Polígon

Ajuntament de Constantí.

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va celebrar aquest dijous 19 d’octubre una nova sessió ordinària en la qual es va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals presents, la modificació de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) per tal de neutralitzar l’increment del valor cadastral imposat pel govern estatal(1,08 %) que preveu l’article 32 del Text Refós de la Llei del Cadastre Immobiliari, pendent de l’aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per 2018. Aquesta modificació consistirà en la reducció del tipus impositiu que passa del 0,7039 % al 0,6518 % (suposa una reducció del 8 %).

D’altra banda, també es va aprovar la concessió de subvencions (amb una partida que es manté en 14.000 euros) per a aquelles finques de naturalesa rústica que es mantinguin cultivades, sanejades i en bon estat de conservació.

Un altre dels punts que va generar consens en el Ple va ser l’aprovació provisional d’un Pla Parcial Urbanístic (PPU 10) incorporant les prescripcions sol·licitades en el seu dia (any 2009) per la Comissió Territorial d’Urbanisme. Aquest Pla Parcial preveu urbanitzar i desenvolupar uns terrenys del Polígon Industrial, propietat de IOSA Inmuebles, amb l’objectiu que importants empreses del sector logístic s’hi acabin instal·lant.

L’aprovació definitiva del projecte de renovació de la pavimentació i serveis de l’Av Onze de Setembre, c/Centcelles, c/Jaume I i Antonio Machado va ser un altre dels punts destacats del Ple. Durant el tràmit d’al·legacions s’ha acceptat una al·legació plantejada pel PdeCat en la que demanava la renovació total del paviment central i de la vorera dreta del carrer. El projecte té com a principal objectiu la substitució dels col·lectors d’aigua dels citats carrers, que es troben en molt mal estat, així com el paviment que es troba en un avançat estat de deteriorament. Aquest punt va ser aprovat pels grups municipals del PSC, PP i ICV, i les abstencions d’ERC i PdeCat.

Finalment, també es va tirar endavant l’aprovació de la proposta de bases reguladores per a la concessió de Subvencions relatives a Premis, Ajuts i Concursos organitzats per l’Ajuntament de Constantí en diversos àmbits com la promoció de l’activitat turística d’interès i àmbit local, l’esport, la cultura, i la participació dels ciutadans en l’ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació.

La segona part del Ple va estar centrada en les mocions relatives a la situació política que es viu a Catalunya, en relació als darrers esdeveniments que s’han viscut al llarg d’aquestes últimes setmanes. Els grups municipals d’ERC, PdeCat i ICV van registrar conjuntament tres mocions relatives a la condemna als atacs a l’escola catalana, demanant la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i de condemna a la violència policial durant la celebració de l’1-O. Aquests punts van ser aprovats amb els vots favorables d’ERC, PdeCat i ICV, el vot contrari del PP, i l’abstenció dels regidors del PSC, que al seu temps van presentar una moció pròpia incloent aquestes mateixes qüestions (aprovada amb els vots favorables dels regidors del PSC, l’abstenció d’ERC, PdeCat i ICV, i el vot en contra del PP).

Dintre de les mocions, per unanimitat també es va aprovar la presentada pel PdeCat per reduir l’IVA dels servei funeraris (del 21 al 10 %).

Ja es poden sol·licitar les ajudes per a la rehabilitació de façanes del projecte “Constantí, Posa’t bonic”

Imatge d’un carrer de Constantí

Aquesta setmana s’ha publicat al BOPT la convocatòria de les subvencions per a la rehabilitació de façanes dins del projecte “Constantí, Posa’t bonic”.

L’objecte d’aquestes bases és regular el procediment i la concessió per part de l’Ajuntament de Constantí de les subvencions destinades a la rehabilitació, restauració, reforma i pintura de les façanes dels immobles amb més de 25 anys d’antiguitat.

En el marc de las polítiques de foment de conservació d’edificis, i amb especial atenció, els nuclis antics dels municipis, com a mesura d’estímul a la rehabilitació per evitar la degradació i el foment dels valors estètics i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, l’Ajuntament de Constantí va aprovar per aquest any la concessió de subvencions per tal que els veïns adeqüin les façanes dels seus habitatges

La partida total destinada a aquest projecte “Constantí, Posa’t bonic” és de 20.000 €uros. Les quantitats de les ajudes poden arribar fins a un 30 % del pressupost total presentat per l’interessat , sense sobrepassar la quantitat de 1.500 €uros.

El termini de presentació d’instàncies finalitzarà el dia 29 de desembre. Podeu consultar tota la informació de la convocatòria en el següent enllaç:

https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=dwn&tipus=i&data=20171019&anyp=2017&num=08554&v=i.

 

L’Obra Social “La Caixa” ajuda a la per la compra de llibres i material escolar a Constantí

L’alcalde, Oscar Sánchez, signant amb el director d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez

L’Ajuntament de Constantí i l’Obra Social “La Caixa” han signat aquest dijous 19 d’octubre un conveni de col·laboració en matèria educativa i amb finalitats socials, en un acte que s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí.

Mitjançant aquesta col·laboració, l’entitat bancària es compromet a aportar una quantitat de 3.000 €uros durant el proper any, que es destinaran a la subvenció de material escolar i llibres per a les famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. Aquesta aportació se suma als 13.000 €uros que l’Ajuntament de Constantí ja destina a aquestes ajudes per la compra de material escolar.

Al llarg d’aquests darrers anys s’han signat diversos convenis de col·laboració amb “La Caixa” en el marc dels projectes educatius i culturals amb finalitats socials que es desenvolupen a Constantí.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Óscar Sánchez ha valorat molt positivament aquesta aportació econòmica de “La Caixa” i ha volgut agrair “la col·laboració de l’entitat i el fet de poder seguir treballant conjuntament en projectes socials i educatius”.

El director d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, ha volgut agrair «la confiança de l’Ajuntament en els projectes socials de La Caixa” i “l’oportunitat de poder ajudar les famílies de Constantí que es troben en situació de vulnerabilitat”.

Per la seva banda, la directora de l’Oficina de “La Caixa” a Constantí, Anna Garitonandia, s’ha mostrat satisfeta “de poder contribuir a millorar la situació de moltes famílies del municipi, que s’han vist afectades per la crisi econòmica”.

Finalment, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha destacat que des d’aquesta regidoria es treballa ja des de fa anys per potenciar les ajudes a les escoles i a l’Institut, i ha agraït “la col·laboració de la Caixa durant aquests darrers anys en matèries com el menjador escolar, el Projecte estudi assistit de reforç escolar, i aquest any amb aquestes ajudes per la compra de material escolar”.

 

Comença el curs 2017-2018 a l’Escola d’Adults Municipal

L’Escola Municipal d’Adults de Constantí ha iniciat aquesta setmana el curs 2017-2018 amb prop de 400 alumnes matriculats als diferents cursos i tallers.

L’Escola Municipal d’Adults de Constantí ha iniciat aquesta setmana el curs 2017-2018 amb prop de 400 alumnes matriculats als diferents cursos i tallers. Aquest servei municipal manté la seva oferta formativa respecte al curs anterior, oferint més cursos de formació ocupacional. Al llarg del curs, es realitzaran tota una sèrie d’accions formatives adreçades a la millora de competències professionals de les persones del municipi per tal de potenciar, principalment, la inserció laboral de la població aturada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Constantí s’ha presentat novament a la convocatòria del FOAP 2017, per tal de poder desenvolupar cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. A més es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de paqueteria, carretoner, manipulador d’aliments, etc… atenent a les principals demandes que arriben des de les empreses de l’entorn.

L’oferta formativa d’aquest curs es basa en diversos blocs, i l’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, un procés que comprèn des de l’alfabetització fins a la Formació reglada (online) per a l’obtenció de títols oficials com el graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a grau superior.

Com a ensenyaments complementaris es mantenen els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística des dels nivells inicials fins al nivell superior, els cursos d’altres llengües com l’anglès (diferents nivells), i els Tallers d’informàtica.

També es continuarà donant suport als alumnes que cursen estudis a distància , tant de l’IOC (Institut Obert de Catalunya del Departament d’Ensenyament), per tal d’obtenir el Graduat en Educació Secundària, Batxillerat, el Curs de Preparació a la Prova d’Accés als Cicles Formatius de Grau Superior o diferents Cicles de Grau mitjà i superior. Igualment, l’Escola d’Adults manté dintre de la seva oferta formativa, l’Aula Mentor, un sistema de formació depenent del Ministeri d’Educació que ofereix una àmplia oferta de cursos (més de 120) de qualitat i de àmbits professionals molt diversos (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.)

L’oferta formativa es complementa amb els habituals Tallers de memòria, cuina o Història, i el de preparació teòrica del carnet de conduir, cursos que han tingut una gran acceptació els darrers anys.