Reconeixement de Constantí a Èlia Canales, campiona de Catalunya i Espanya de tir amb arc

Èlia Canales, al centre, ensenya el diploma de reconeixement. Foto: Cedida

Èlia Canales, al centre, ensenya el diploma de reconeixement. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí continua oferint actes de reconeixement a les esportistes que han assolit èxits durant la temporada en representació de les entitats esportives del municipi.

Aquest dimecres 21 de juny va ser el torn de l’arquera Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc Constantí, que aquesta temporada ha estat campiona d’Espanya i Catalunya de Sala (Indoor) en categoria Cadet. La jove arquera també s’ha proclamat campiona de la Lliga Catalana d’aire lliure i ocupa la 2ª posició en la Lliga Nacional Cadet, quan encara resten dues Tirades per disputar-se, la que es farà aquest cap de setmana a Madrid, i la que tindrà lloc a La Corunya durant el mes de juliol.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Fede Díaz, van rebre ahir al consistori a la jove campiona, a qui van entregar un diploma i un obsequi com a reconeixement a la seva brillant trajectòria durant la temporada, i la van encoratjar a seguir treballant en la mateixa línia.

Èlia Canales, que durant la temporada també ha aconseguit batre diversos rècords de Catalunya i Espanya, afirmava que el que més la motiva és “fer amics, passar-s’ho bé i seguir guanyant títols”.

Per la seva banda, l’alcalde Oscar Sánchez ha volgut destacar el fet que un club de recent creació com és el club de Tir amb Arc Constantí, “hagi assolit èxits tan ràpidament” i ha s’ha mostrat satisfet ja que gràcies a esportistes com l’Èlia Canales, i tantes altres, “el nom de Constantí sigui ben present al capdavant de les diferents disciplines esportives”.

La Sardinada Popular, plat fort de la revetlla de Sant Joan de Constantí

La Sardinada Popular serà un dels actes destacats de la celebració de Sant Joan a Constantí. Aquesta és la programació de la revetlla

A les 17.30 h · A la Plaça de la Generalitat. Activitats i Jocs Infantils (De 9 a 12 anys)

A les 19 h · Arribada de la Flama del Canigó i inici del recorregut pels carrers del poble. En acabar, Lectura del Manifest de la Flama al davant de l’Ajuntament, a càrrec dels membres del Centre d’Esports Constantí.

A les 21 h · A la Plaça de la Generalitat. Recepció de les autoritats amb motiu de l’inici de les Festes de Sant Joan.

A les 22 h · A la Plaça de la Generalitat. Sardinada Popular.( Preu: 1 €uro).

A les 23 h · A la Plaça de la Generalitat. Revetlla i concert amb les actuacions de La Klave + Sergi (de Vergüenza Ajena) i els Xatus.

El MNAT presenta l’exposició ‘El fil de la Història’ de la mà de Centcelles

Públic visitant la mostra aquest matí

Aquest dijous 22 de juny, a les 19.30h, s’inaugura al Museu Arqueològic de Tarragona la mostra “El fil de la Història”, que comptarà amb la presència de representants del MNAT, de l’Ajuntament de Constantí, de l’empresa Repsol, i del director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna.

L’exposició ‘El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu: un projecte educatiu per a compartir’ ha estat organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l’Arxiu Municipal de Constantí, el Col·legi Turó, l’Escola Centcelles, l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, l’Institut de Constantí i el patrocini de l’empresa Repsol.

Més enllà de recollir i presentar els principals treballs realitzats durant les cinc edicions, que porta vigent, el projecte “Centcelles, el nostre objectiu”, l’exposició vol ser una plataforma i una oportunitat de reflexió global sobre el valor de la Història –ara i aquí–, sobre el paper del patrimoni per al seu coneixement, sobre la responsabilitat d’aquest patrimoni i dels museus, en general, en el seu paper educador i de desenvolupament social i, fonamentalment, sobre la necessitat i capacitat de proposar i de portar a terme projectes col·laboratius que incideixin –més enllà dels objectius particulars i de les estratègies sectorials– en un benefici global per a la societat actual.

Un projecte col·laboratiu i transversal que ha partit del conjunt monumental de Centcelles, l’element patrimonial més antic de Constantí, eix del projecte i declarat Patrimoni Mundial l’any 2000.

A l’exposició es poden veure tots els materials interactius, audiovisuals, originals, maquetes, etc. elaborats durant aquest curs, així com documents i altres elements i objectes, recollits i documentats durant el procés de treball. Es poden veure i experimentar, també, els principals projectes desenvolupats durant aquestes cinc edicions.

Constantí reconeix l’èxit de les esportistes constantinenques durant la temporada

Els equips del Club Gimnàstica Estètica Constantí. Foto: Cedida

Els equips del Club Gimnàstica Estètica Constantí. Foto: Cedida

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí va acollir aquest dijous 15 de juny un acte de reconeixement als èxits esportius assolits aquesta temporada 2016-2017 per diverses representants de les entitats esportives del municipi. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, i el regidor d’Esports, Fede Díaz, que van voler animar les joves esportistes a seguir en aquesta línia de treball i d’èxits, i van agrair també el suport tan important de les famílies i entrenadors.

En aquesta recepció van ser reconegudes la patinadora Andrea Corral (Club Patí Constantí), que ha aconseguit la classificació per a la Fase final del Campionat d’Espanya en categoria cadet que tindrà lloc a finals d’aquest mes de juny a Girona, i en el que intentarà millorar el resultat obtingut l’any passat en categoria infantil, quan va classificar-se en la 15ª posició estatal.

També van rebre un reconeixement per part del consistori dos equips del Club Gimnàstica Estètica Constantí, l’equip infantil i l’equip Júnior, que van aconseguir el subcampionat en la Fase autonòmica celebrada al Pavelló de la Mar Bella (Barcelona) el passat 27 de maig. El Club Gimnàstica Estètica Constantí, també ha rebut el premi que atorga el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, com a entitat guanyadora en el semàfor de valors del curs 2016-17, per l’esportivitat i qualitat humanes demostrades durant la temporada.

Totes les esportistes van rebre un diploma commemoratiu i un obsequi de part de l’Ajuntament de Constantí.

Properament també està previst oferir un reconeixement a l’arquera Èlia Canales (del Club de Tir amb Arc Constantí), campiona de Catalunya i Espanya de Tir amb Arc.

Cloenda de les Aules Universitàries per a la Gent Gran al Sindicat Agrícola de Constantí

Aquest passat dimecres 14 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda de curs de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran que organitza l’àrea Social de la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració del Sindicat Agrícola de Constantí.
Prop de cinquanta persones van assistir a la darrera sessió del curs, que va anar a càrrec d’Anna Isabel Serra, professora del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV i coordinadora de les Aules per la Gent Gran a la URV. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, el president de les Aules de la Gent Gran a Constantí, Josep Franquès, i Cristina Plaza, en representació de la junta del Sindicat Agrícola.

Les Aules de la Gent Gran, que han arribat ja a la seva onzena edició a Constantí, busquen donar una sortida a les inquietuds culturals de la tercera edat, i ha comptat des dels seus inicis amb el suport del Sindicat Agrícola, on cada dimecres s’han realitzat les sessions a càrrec de professors adscrits a la universitat o d’altres ponents de reconegut prestigi.

Constantí realitza tasques d’arranjament i millora de la senyalització en els camins rurals del terme

El camí de la Gavarra és un dels arranjats. Foto: Cedida

El camí de la Gavarra és un dels arranjats. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Constantí segueix treballant en les tasques d’’arranjament dels camins del municipi per millorar el trànsit i la seguretat de la xarxa de pas rural del terme. Amb aquestes actuacions l’objectiu és seguir conservant i millorant la xarxa de camins rurals del nostre poble.

Durant les darreres setmanes s’han continuat realitzant els treballs de millora i arranjament amb la sega de diversos trams del Camí de l’Olbi, el Camí de la Gavarra, el camí dels Pallaresos i el camí de la Selva.

D’altra banda, s’ha treballat en la millora de la senyalització de totes les zones inundables dels camins del terme municipal, com és el cas del camí de la Gavarra, el camí de Reus, el camí de l’Olbi, el Pont de les Caixes o al tram per on passa el riu Francolí.

Finalment, s’ha renovat tota la senyalització dels passos a nivell que existeixen al terme, al camí de les Puntes, camí de Mas Cavaller i camí de l’Olbi

Constantí viu una nova edició dels Voluntaris per la llengua

Foto dels participants al programa de voluntaris

Coincidint amb l’acte de cloenda del curs 2016-2017 dels serveis educatius municipals, el passat divendres 9 de juny es va fer la presentació de les parelles lingüístiques que participaran de la catorzena dels Voluntaris per la llengua a Constantí.

Durant l’edició d’aquest any està previst que prop de quaranta parelles lingüístiques participin d’aquesta iniciativa que els darrers anys s’ha consolidat com un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua i una eina de foment de l’ús social del català.

L’acte del passat divendres, que es va fer al Parc de les Escoles Velles, va comptar amb la presència del tècnic de Voluntariat del Consorci per la Normalització Lingüística a Tarragona, Gerard Escarré, a més de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, i l’alcalde, Oscar Sánchez.

L’Oficina de Català de Constantí continua impulsant aquest projecte al municipi, amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Escola d’adults . Aquesta iniciativa del Centre de Normalització Lingüística permet posar en contacte voluntaris que parlen habitualment català amb alumnes de cursos de català que volen practicar l’ús de l’idioma en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Al llarg dels darrers anys, el municipi de Constantí s’ha consolidat com un dels grans referents del programa “Voluntaris per la llengua” a Catalunya.

Els serveis educatius municipals de Constantí acomiaden el curs 2016-17 amb un acte conjunt

 

El passat divendres 9 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda de curs de tots els serveis educatius que s’han ofert des de l’àrea d’Ensenyament, Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament de Constantí durant aquest curs 2016-2017, una festa que es va celebrar al Parc de les Escoles Velles.

Tal i com ja es va fer l’any passat, s’ha volgut unificar en un sol acte aquest final de curs de tots els serveis educatius, per tal de posar en valor i fer visible aquesta tasca educativa conjunta que es desenvolupa des de diverses àrees. L’educació i la formació constitueixen eixos estratègics del desenvolupament del municipi, i una aposta principal en l’acció de govern. A banda del que és pròpiament la tasca educativa, aquesta acció vol promoure la integració i la cohesió social dels joves i també de tota la població en general.

Durant l’acte es va fer un reconeixement a la tasca realitzada des del Centre Obert, l’Esplai municipal, l’Escola d’adults,l’Oficina de Català de Constantí, les activitats emmarcades dins del Pla Educatiu d’entorn com l’Estudi assistit,el projecte Tre-ka de treball de carrer; el Punt Òmnia, l’Escola Municipal de Música i els Tallers de manualitats de l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí, i l’Associació de Jubilats.

A més, també es va fer un reconeixement a les entitats, associacions i voluntaris que durant tot el curs han col·laborat en la realització de tasques educatives al municipi, com l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, l’AAVV Centcelles , els Balls de Cercavila de la societat El Casino, el Pavelló Poliesportiu i la Biblioteca Municipal.

Tots els professors i responsables d’aquests serveis van rebre un diploma de part de les autoritats encapçalades per l’alcalde, Óscar Sánchez i la regidora d’ensenyament Dolors Fortuny.

L’acte va estar amenitzat pels alumnes del Taller de Batucada i per l’acompanyament musical de la Banda de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”

Durant l’acte del passat divendres també es va fer la presentació d’una nova edició dels Voluntaris per la llengua a Constantí. Durant l’edició d’aquest any està previst que prop de quaranta parelles lingüístiques participin d’aquesta iniciativa que els darrers anys s’ha consolidat com un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua i una eina de foment de l’ús social del català

L’Ajuntament de Constantí aplicarà un servei per controlar les plagues durant tot l’estiu

Imatge d'arxiu d'una panerola. Foto: Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu d’una panerola. Foto: Tarragona21.cat

L’Ajuntament de Constantí durà a terme un servei de control de plagues durant els mesos de juny, juliol, i agost, amb la desinsectació i desratització tant de la via pública com també de les diferents dependències municipals. Mitjançant aquests tractaments es combatran tot tipus de plagues (de paneroles, formigues, i altres insectes, així com també de tot tipus de rates i ratolins).

La finalitat d’aquest pla és prevenir, evitar i en tot cas controlar la proliferació de plagues per mantenir unes condicions higènico-sanitàries adequades a totes les zones de la via pública i als equipaments municipals.

L’empresa encarregada de dur a terme aquest servei, Tractaments Biològics de Control, S.L., utilitza mètodes per lluitar contra tot tipus de plagues mitjançant el control físic (sanejament i exclusió), biològic i químic, en última instància.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’objectiu és vetllar i evitar que amb l’arribada del bon temps l’aparició i proliferació de tot tipus d’insectes i rosegadors puguin provocar danys a la salut de les persones i animals o danys al seu entorn.

Es publica la memòria anual de l’Arxiu Històric municipal

Portada de la memòria de l'arxiu.

Portada de la memòria de l’arxiu.

Ja s’ha publicat la memòria anual de l’Arxiu Municipal de Constantí corresponent a l’any 2016. Aquesta publicació informa dels ingressos de documentació i nous instruments de descripció elaborats,  a més de les activitats organitzades per l’Arxiu o en les que ha col·laborat.

Durant l’any 2016, cal destacar la segona edició de l’exposició fotogràfica dels “Veïns a la fresca”, la multitudinària Caminada de Primavera a través de la Ruta de Sant Ramon, o la Viquimarató per ampliar els continguts de Constantí a l’Enciclopèdia Lliure.

També es fa referència a les publicacions municipals, com l’Atles de la Biodiversitat del terme de Constantí i els opuscles, un sobre el monument de Centcelles i l’altre sobre les botigues històriques de Constantí.

Denunciat un home a Constantí per col·locar 91 paranys il·legals per matar conills per asfíxia

Un dels paranys trobats a Constantí. Foto: Cedida

Un dels paranys trobats a Constantí. Foto: Cedida

El passat 26 de maig, durant una inspecció a la zona coneguda com les Gavarres, el guarda rural Sr. Xavier Badia Fuentes, pertanyent a la Societat “La Caçadora” de Constantí, va poder detectar un total de 91 paranys il·legals tipus llaç en una extensió d’aproximadament 1.16 km.

Aquests paranys haurien estat col·locats per una persona dins dels terrenys de l’àrea Privada de Caça amb matrícula T-10.087 “La Constantinenca”, al terme municipal de Constantí, concretament al costat de la tanca que separa els terrenys de l’autopista. Es tracta d’uns terrenys cinegètics de règim especial del tipus àrea privada de caça.

Aquests paranys, que s’havien col·locat amb la intenció de capturar conills, estan totalment prohibits per la normativa vigent ja que es tracta d’un mètode per capturar animals que provoca la seva mort per asfíxia.

Fruit de les investigacions realitzades, amb la col·laboració de la Policia Local, s’ha procedit a denunciar l’individu responsable dels fets. La persona que usava i havia posat els llaços, no és soci, ni disposava de cap permís ni llicència per exercir la caça.

Els llaços van ser retirats i es van dipositar a les dependències de la Base dels forestals.

Gran acollida de l’APP “Viu més Constantí” una setmana després de la seva presentació

Només una setmana després de la seva posada en marxa, l’Ajuntament de Constantí fa una valoració molt positiva de l’acceptació que ha tingut la nova aplicació per a dispositius mòbils “Viu més Constantí”.

En aquests primers dies, unes 350 persones ja s’han descarregat l’aplicació al seu aparell, i a més hi ha hagut una participació massiva en la primera enquesta que s’ha publicat per saber l’opinió de la ciutadania sobre la posada en marxa d’aquesta aplicació.

L’APP Viu més Constantí és una nova eina de comunicació i interacció amb la ciutadania. Entre altres prestacions, permet informar de les incidències de manera instantània amb una localització geogràfica. D’aquesta manera, el ciutadà pot informar l’Ajuntament de totes aquelles incidències relacionades amb la via pública, mobiliari urbà o equipaments municipals. Durant aquests primers dies, el Departament de Serveis Tècnics ja ha rebut els primers avisos d’incidències, i en la majoria dels casos, aquestes ja han estat resoltes.

La nova App disposa també d’un apartat de notícies d’interès per estar informat en tot moment del que passa al municipi; una agenda d’actes i esdeveniments i un apartat que permet accedir a un complet directori dels espais i llocs d’interès del municipi. L’App es pot descarregar de manera gratuïta i està disponible per a les plataformes Android i IOS a través de Google Play i App Store.

Prop de 200 corredors participen a la 4ª Cursa Popular Solidària de Constantí

La sortida de la cursa de Constantí

Prop d’uns 200 corredors entre les curses de 5 i 10 km. i en les tres categories infantils van prendre part de la 4a Cursa Popular de Constantí el passat diumenge 4 de juny.

Aquesta era la quarta edició d’aquest esdeveniment esportiu amb caràcter benèfic, i és que, un any més, la cursa va destinar part dels seus ingressos a la Fundació Lluita contra l’Esclerosi múltiple.

La plaça de l’Ajuntament es va convertir en el punt de partida i l’arribada d’una cursa marcada per la implicació de molts voluntaris que van col·laborar en les tasques organitzaves i logístiques. La cursa consistia en un circuit tancat per alguns dels carrers de la vila i part del terme municipal.

Pel que fa a la categoria absoluta masculina en els cinc quilòmetres, Sergi Hidalgo va marcar el millor temps amb 16 minuts i 55 segons. Per la seva banda, la corredora local Sara Azzouz amb un temps de 26 minuts i 20 segons) va ser la millor en categoria femenina. Pel que fa als corredors locals, Billal El Mansouri (18 minuts i 58 segons) va ser el millor classificat.

La cursa de deu quilòmetres va tenir un dominador clar: Luis García Roca es va imposar amb 34 minuts i 34 segons. Fermina Garrido, amb 48 minuts i 06 segons va ser la millor corredora en categoria femenina. Pel que fa a la plana local, Javier Pérez, amb 39 minuts i 11 segons, va ser el primer corredor local, mentre que en categoria femenina aquest guardó va ser per Amelia López Contreras, amb 54 minuts i 33 segons.

Després de les curses de 5 i 10 quilometres va arribar el torn de les tres curses infantils, pensades per a nens i nenes a partir de 6 anys i fins els 13 anys, formant diferents categories per edat i distàncies.
Aquest any, també es va fer entrega de premis als corredors sèniors (més veterans) en categoria masculina i femenina.

El VI Concurs de Sardanes de Constantí reuneix una dotzena de colles

Una imatge de la ballada conjunta de sardanes de Constantí

Una dotzena de colles i prop d’un centenar de sardanistes procedents de diverses poblacions com Tarragona, Constantí,el Morell, la Pobla de Mafumet, Calafell o el Vendrell es van donar cita aquest diumenge 4 de juny a la VI edició del Concurs de Sardanes Vila de Constantí.

L’esdeveniment, que inicialment s’havia de fer a la Plaça de les Escoles velles, es va traslladar finalment al pavelló Poliesportiu davant les previsions de pluja, un fet que no va deslluir el concurs sardanístic, que va comptar amb l’acompanyament musical de la Cobla Cossetània.

Aquesta era la sisena edició d’aquest Concurs de Sardanes Vila de Constantí, i és que el concurs no es celebrava des de l’any 1996. Aquest any s’ha decidit recuperar de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i de la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí.

Les colles guanyadores d’aquest VI Concurs de Sardanes Vila de Constantí van ser Dansaires del Penedès (procedents del Vendrell) en categoria de grans, Toc de Dansa (de Tarragona) en categoria de veterans, i Petits Tarragona Dansa (de Tarragona) en categoria Infantil.

Per altra banda, el concurs de Sardanes va servir per presentar una nova colla sardanista infantil a Constantí. El grup de Balls de Cercavila de la Societat El Casino ha ampliat el seu repertori amb la creació d’aquesta Colla de Sardanes Infantil, que pren el nom de Floquets de Constantí, nom ja registrat l’any 1990 i on ja hi van ballar alguns pares dels actuals components de la colla

La Trobada de Puntaires de Constantí aplega 60 apassionades de la punta de coixí

Les puntaires de Constantí. Al centre, la regidora de Cultura i les dues dones que han rebut un homenatge per ser les més grans de la trobada. Foto: Tarragona21.cat

Les puntaires de Constantí. Al centre, la regidora de Cultura i les dues dones que han rebut un homenatge per ser les més grans de la trobada. Foto: Tarragona21.cat

La tradicional Trobada de Puntaires de Constantí ha aplegat enguany una seixantena d’apassionades de l’art de la punta de coixí del Camp de Tarragona. Les més grans eren la Montserrat Plana i la Isabel Marsal, de 90 i 91 anys respectivament, que han rebut un homenatge en forma d’una rosa de mans de l’Ajuntament constantinenc.

Montserrat Plana: “Em distreu de les meves cabòries”

Fa una quinzena d’anys que la Montserrat practica el punt de coixí, un art que li encanta perquè, segons explica, li produeix efectes terapèutics: “Quan estic concentrada en això, m’oblido de les meves cabòries. Que si em fa mal aquí, que si tinc un problema allà… Tot això se’n va del meu cap, i penso només en el que tinc davant”.

La trobada ha aplegat 60 puntaires de 12 entitats. Foto: Tarragona21.cat

La trobada ha aplegat 60 puntaires de 12 entitats. Foto: Tarragona21.cat

La Montserrat forma part de l’Associació Gent Gran de Constantí, una de les dues associacions de Constantí que practiquen el punt de coixí. L’altra és l’associació de Mestresses de Casa de Constantí.

Dotze entitats del Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp

A banda d’aquestes dues, a la trobada hi han participat deu entitats més del Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp: Les Puntaires de la Riera, de Vilallonga del Camp, de la Pobla de Mafumet, de Montbrió i d’Alcover, tres de Reus (Puntaires Joan Prim de Reus, Esplai de Reus i Puntaires 11 de Setembre de Reus) i dues de Tarragona (Puntaires de Tarragona i Puntaires Reunides de Tarragona).

Les puntaires de l'entitat Gent Gran de Constantí. Foto: Tarragona21.cat

Les puntaires de l’entitat Gent Gran de Constantí. Foto: Tarragona21.cat

Una exposició per la pròxima edició

La jornada se sol celebrar a la plaça de les Escoles Velles, però enguany s’ha traslladat al poliesportiu municipal per l’amenaça de pluja. La regidora de Cultura, Dolors Fortuny, ha manifestat que per la següent edició volen ampliar la trobada, convertint-la també en una exposició.

VI Concurs de Sardanes

Per la tarda, una quinzena de colles sardanistes de totes les edats i de diferents categories, alevins, infantils, juvenils, veterans i grans s’han reunit a la plaça de les Escoles Velles en el VI Concurs de Sardanes. Aquesta serà la sisena edició d’un concurs que s’ha recuperat després que es va celebrar per darrera vegada l’any 1996. Els participants provenen de diverses poblacions com Tarragona, el Morell, la Pobla de Mafumet, Calafell o el Vendrell.

VI Concurs de Sardanes i Trobada de Puntaires a Constantí

Cartell que anuncia la ballada de sardanes de Constantí

Aquest proper diumenge, a partir de les 19 h. la Plaça de les Escoles Velles serà l’escenari de la VI edició del Concurs de Sardanes  Vila de Constantí.

La cita comptarà amb la presència d’una quinzena de colles sardanistes de totes les edats i de diferents categories, alevins, infantils, juvenils, veterans i grans procedents de diverses poblacions com Tarragona, el Morell, la Pobla de Mafumet, Calafell o el Vendrell.

L’acompanyament musical de la cita sardanística anirà a càrrec de la Cobla Cossetània.

Aquesta serà la sisena edició d’aquest Concurs de Sardanes Vila de Constantí, un concurs que es va celebrar per darrera vegada l’any 1996 i que ara s’ha decidit recuperar de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu i de la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí.

D’altra banda, el Concurs de Sardanes tindrà un altre al·licient especial, i és que servirà per presentar una nova colla sardanista infantil a Constantí. El grup de Balls de Cercavila de la Societat El Casino amplia el seu aprenentatge amb la creació d’una Colla de Sardanes Infantil, que pren el nom de Floquets de Constantí, nom ja registrat l’any 1990 i on ja hi van ballar alguns pares dels actuals components de la colla.

Trobada de puntaires

La jornada de diumenge tindrà la cultura popular coma gran protagonista,i és que a banda del concurs de sardanes, durant el matí es farà una nova edició de la Tradicional Trobada de Puntaires, una altra de les activitats que any rere any s’emmarcava dins de la programació de la Fira i que aquest any, a partir de les 10.30 h. i a la plaça de les Escoles Velles ens oferirà la possibilitat de gaudir de totes aquestes persones que mantenen viva la tradició i l’art de la punta del coixí.

Constantí organitza aquest diumenge la 4a Cursa Popular Solidària per l’Esclerosi Múltiple

Imatge d’una edició anterior de la cursa

Aquest proper diumenge 4 de juny tindrà lloc la 4ª Cursa Popular de Constantí. Després de l’èxit de participació de les anteriors edicions, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Constantí organitza la quarta edició d’aquest esdeveniment esportiu, que com ja és habitual tindrà caràcter benèfic, i és que la cursa destinarà part dels seus ingressos a la Fundació Lluita contra l’Esclerosi Múltiple.

Aquest dijous a la nit es tanca el termini per realitzar les inscripcions on-line i de moment, hi ha inscrits uns 150 corredors en les diferents curses. Fins el dia de la cursa, les inscripcions es poden fer presencialment al Pavelló Poliesportiu o a Bikila Tarragona.

La 4ª Cursa Popular de Constantí comptarà amb dos recorreguts: un de 5 km. i un altre de 10 km. Les curses començaran a les 9.30 h. del matí i tant la sortida com l’arribada s’ubicaran al carrer Major, davant de l’Ajuntament. Tal i com en els anys anteriors, en aquesta 4ª edició s’han inclòs també 3 curses infantils, amb tres recorreguts diferents segons la franja d’edat. Les curses infantils, estan pensades per a nens i nenes a partir de 6 anys i fins els 13 anys, formant diferents categories per edat i distàncies.

Tots els participants gaudiran d’una bossa del corredor, amb una samarreta tècnica i esmorzar. I un cop acabada la cursa s’oferirà un servei de dutxes al Pavelló Poliesportiu.

Una de les grans novetats de la cursa d’aquesta any fa referència als premis, i és que els primers classificats de les curses de 5 i 10 km. en categoria masculina i femenina rebran com a obsequi una nit d’hotel per gentilesa de SB Hotels.

Desfilada de moda Benèfica i Tarda Solidària aquest dissabte a Constantí

Cartell de la desfilada

L’Ajuntament de Constantí organitza aquest proper dissabte 3 de juny una nova edició de la Desfilada de moda Benèfica a favor de Càritas-Filigrana.

Aquesta activitat, que en els anys anteriors s’emmarcava dins de la programació d’activitats de la Fira Multisectorial, s’ha caracteritzat al llarg de totes les edicions per la gran participació i, sobretot, per la gran afluència de públic.

Un any més, la Desfilada es farà a la plaça de les Escoles Velles, a partir de les vuit del vespre, i comptarà amb la participació dels següents establiments: Sator, Minimum, El Raconet de la Pina, Òptica Gispert i també de la dissenyadora local Raquel Martí (amb Elisabet Reula), a més de les actuacions de l’Escola de Ball Angel i Fina, i la Asociación de Baile Flamenco Esencia.

Abans de la Desfilada, tindrà lloc una tarda solidària a la mateixa Plaça de les Escoles Velles, on s’instal·laran paradetes solidàries i es duran a terme diverses actuacions musicals.

Obertes les inscripcions per al Casal d’Estiu Municipal

Cartell anunciant les activitats

Entre els dies 26 de juny i el 28 de juliol tindrà lloc el Casal d’Estiu Municipal organitzat per l’Ajuntament de Constantí.

Amb l’objectiu d’atendre les necessitats formatives, d’oci i lleure dels infants nascuts entre 2005 i 2012 durant els mesos d’estiu, aquest any el Casal d’Estiu oferirà dues modalitats: el Casal de lleure (que oferta un total de 30 places) i el Casal d’Anglès (amb un total de 20 places). Les activitats es realitzaran a l’escola Centcelles i a la piscina municipal.

El Casal es desenvoluparà entre les 9 del matí i les 13 h. del migdia, i aquest any també s’oferiran activitats a les tardes, de 15 a 17 h. Les inscripcions es poden fer per setmanes, amb un preu de 25 euros setmanals, i 10 euros per a les inscripcions de tarda.

Aquest estiu s’oferirà també el servei d’acollida de 8 a 9 del matí (5 euros setmanals), i un servei de menjador (30 euros per setmana).

Tota la informació i inscripcions es poden fer a Serveis Socials, al carrer Sant Pere 49 de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

Les inscripcions es poden fer fins al dia 9 de juny.

La patinadora constantinenca Andrea Corral es classifica per al Campionat d’Espanya

Andre Corral

La patinadora Andrea Corral, en representació del Club Patí Constantí, ha aconseguit classificar-se pel Campionat d’Espanya després d’haver-se classificat en la cinquena posició en el Campionat de Catalunya Cadet i Juvenil de patinatge artístic, celebrat aquest passat cap de setmana a les instal·lacions del Reus Deportiu.

D’aquesta manera, Andrea Corral es classifica per competir al Campionat d’Espanya, que tindrà lloc a finals de juny a Girona.

La patinadora constantinenca va competir dissabte en disc curt i diumenge en disc llarg, aconseguint finalment la cinquena posició amb 275 punts. Des del Club patí Constantí es mostren molt satisfets amb els resultats obtinguts per la seva patinadora

L’Andrea Corral ha pujat aquest any de categoria, d’infantil a cadet, tot un repte que afronta amb la màxima il·lusió. L’any passat ja va obtenir la classificació peral Campionat d’Espanya on va obtenir una molt bona posició, classificant-se com la quinzena millor patinadora infantil de tot l’estat. Aquest any intentarà milorar aquest resultat.