Constantí rebrà l’Atlético de Madrid, València, PSV o Amèrica de Mèxic al Mundialito Infantil

Espectacular cartell que es podrà veure a Constantí

L’Atlético de Madrid, el Valencia CF, PSV Eindhoven, Olympiakos, Schalke 04, Getafe, Club Amèrica de Mèxic o Reus Deportiu, en categoria infantil de 1er any (nascuts el 2004), seran alguns dels equips que es donaran cita del 9 al 12 d’abril al Municipal de la Coma de Constantí durant la celebració del Mundialito Infantil de Futbol.

Constantí serà una de les subseus d’aquest Mundialito Infantil de Futbol que es farà entre els dies 8 i 16 d’abril. La competició tindrà com a seu central Cambrils, i a banda de Constantí, la competició que fins ara s’organitzava a Portugal, tindrà com a subseus Vila-seca, Salou, Riudoms, Reus, El Morell o la Pobla de Mafumet i portarà 5.000 esportistes d’entre 6 i 12 anys d’un total de 300 equips d’arreu del món a la Costa Daurada, més els seus acompanyants i els equips tècnics i organitzadors.

Totes aquelles persones que vulguin col·laborar com a voluntaris en aquest esdeveniment esportiu es poden inscriure al Pavelló Poliesportiu municipal de Constantí fins el dia 5 d’abril. Tota la informació a www.mundialito.org

Caminada solidària i jornada castellera per inaugurar la restauració del Pont de les Caixes de Constantí

Un moment de l’actució castellera davant el Pont de les Caixes

Prop d’un centenar de persones han participat aquest dissabte, dia 25 de març, en la 1ª Caminada de Primavera, organitzada per l’Ajuntament de Constantí.

La cita ha tingut un marcat caràcter solidari, ja que tots els beneficis que s’han obtingut aniran destinats a donar suport a les persones refugiades de Síria en el marc de la campanya “Casa nostra, Casa vostra”. L’Ajuntament doblarà la quantitat recaptada i la ingressarà en un compte corrent de suport a les persones refugiades de Síria.

Finalment, el bon temps va acompanyar durant el matí de dissabte i els participants es van reunir a les deu del matí, al Pavelló Poliesportiu. Des d’allà, van iniciar la marxa a peu fins al Pont de les Caixes. I és que a banda del caràcter solidari, la caminada va servir també per inaugurar oficialment la recent restauració del Pont de les Caixes.

A finals de l’any passat acabaven les obres de restauració de la segona fase, que van consistir en una millora de tot l’entorn i dels accessos al monument.

Precisament, un dels objectius d’aquesta segona fase ha estat aconseguir que els veïns i visitants del Pont de les Caixes puguin gaudir del seu temps d’oci en aquest espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2008. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’arqueòleg i investigador local, Lluís Papiol i Molné, qui va explicar la història i l’origen del monument, i el per què de la seva denominació.

Un altre dels al·licients de la caminada va ser l’actuació castellera que va oferir la Colla Jove Xiquets de Tarragona, davant del Pont de les Caixes. Una Jove que va obrir la diada amb un 3d7 descarregat i va continuar la seva actuació amb un 4d7 descarregat en segona ronda, un 5d7 descarregat en tercera ronda i un 4d7 amb l’agulla descarregat en la quarta ronda. La colla castellera va tancar la seva actuació aixecant quatre pilars de quatre davant del monument.

El Centre d’Esports Constantí prepara una exposició sobre els 50 anys de l’entitat

Formació dls equips del CE Constantí d’aquesta temporada

Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de l’entitat, el Centre d’Esports Constantí demana la col·laboració ciutadana per fer un recull de documents, fotografies o qualsevol tipus de material relacionat amb els cinquanta anys del club.

El motiu és l’edició d’un calendari amb una selecció de les fotografies rebudes, així com una exposició dels objectes, documents i material divers que s’hagin aportat.

L’objectiu del club és presentar l’exposició amb el material recollit dels 50 anys del Club durant la celebració de Festa Major d’estiu.

Qualsevol persona que vulgui col·laborar en la iniciativa, cal que faci arribar el material en format digital a l’adreça de correu electrònic fotosconstanti@gmail.com.

Per a aquelles persones que no tinguin mitjans per escanejar les fotografies o els documents, el club posa a disposició un servei de recollida, escanejat i devolució dels originals.

Constantí inicia els passos per reformar el Pavelló Poliesportiu de cara als Jocs Mediterranis

Imatge exterior del poliesportiu de Constantí

El passat dijous 16 de març la junta de govern de l’Ajuntament de Constantí va aprovar el plec de clàusules administratives i tècniques que han de regular les obres de reforma i millora del Pavelló Poliesportiu.

El projecte inclou un seguit d’actuacions que s’emmarquen en les tasques d’adequació de l’equipament esportiu de cara a la celebració dels Jocs Mediterranis i suposarà la intervenció més important que s’ha fet a la instal·lació des que es va inaugurar l’any 2001.

Les obres tenen amb un preu de licitació de 213.097,63 €uros (IVA inclòs). La Diputació de Tarragona farà una aportació de 96.731,27 €uros i l’Ajuntament de Constantí n’aportarà la quantitat restant. Es preveu que les obres comencin cap a l’agost, quan no hi ha activitats a la instal·lació, i tindran un termini d’execució aproximat de tres mesos.

Els treballs contemplen actuacions d’adequació de la sala de calderes actual per a instal·lar-hi uns serveis higiènics sanitaris, i la millora de la ventilació de la pista principal mitjançant la instal·lació d’uns sistemes de control i aturada dels actuals sistemes de ventilació, així com la instal·lació d’equips variadors de freqüència per tal d’ajustar el funcionament de les unitats de ventilació existents a les necessitats de qualitat de l’aire del Pavelló Poliesportiu. També es contempla la instal·lació de ventilació a la sala de cardio conforme a la normativa vigent.

El projecte preveu també la reforma de la coberta i la instal·lació de plaques solars per generar ACS (aigua calenta sanitària), i l’ampliació de les portes de sortida d’emergència existents per tal d’ampliar l’aforament de la pista poliesportiva en moments puntuals

Les obres comportaran també la instal·lació d’un generador de vapor per al bany turc de la planta baixa degut al desgast de l’equip actual, i la substitució del vas de jacuzzi existent per un de nou.

El projecte inclou també un annex amb diverses propostes de millora del Pavelló, en relació a la pintura de la instal·lació, l’electricitat i la serigrafia de la instal·lació.
Constantí és una de les 14 seus que acolliran competicions esportives dels Jocs Mediterranis, concretament en la modalitat d’halterofília.

.

Constantí organitza un bingo poètic per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Aquest dimecres 22 de març la Biblioteca municipal de Constantí acollirà una activitat oberta a tothom per tal de commemorar el Dia Mundial de la Poesia, que es celebra aquest 21 de març, una iniciativa impulsada per la UNESCO i que vol convertir aquest dia en una gran festa de la música i les lletres, a més de fomentar la lectura d’obres poètiques durant la jornada.

La Biblioteca Municipal de Constantí se suma als actes organitzats arreu del territori, amb una nova edició del “Bingo de poesia”, una activitat que ha tingut molt bona acollida durant els anys anteriors

A les 18 h. de la tarda es realitzarà aquesta activitat en la que els diversos participants s’aniran alternant en la lectura de poemes. A més, l’activitat preveu la lectura en diverses llengües del poema “La poesia” creat per a l’ocasió per l’escriptora mallorquina Antònia Vicens.

L’activitat està adreçada a qualsevol persona que hi vulgui participar.

Jornades de portes obertes aquesta setmana a les escoles i l’institut de Constantí

Imatge d’arxiu del menjador escolar municipal de Constantí.

Durant aquesta setmana tant les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà com l’Institut de Constantí organitzaran Jornades de Portes Obertes per tal de donar a conèixer el seu projecte educatiu i el treball que es realitza als centres abans de l’inici del període de preinscripció escolar per al proper curs 2017-2018, que començarà el dia 23 de març.

Al col·legi Centcelles, les jornades es realitzaran del 20 al 22 de març, i s’oferiran activitats adreçades tant a familiars dels actuals alumnes del centre, com també a les futures noves famílies.  A més, els alumnes de P2 de la Llar d’infants faran una visita per conèixer com és la seva futura escola

Pel que a l’escola Mn. Ramon Bergadà, les jornades de portes obertes seran del 20 al 24 de març, en el següent horari: de 9-13h. i de 15-17h. i, a més, el dimecres 22 de març de 17-18:30h.

En el cas de l’Institut les jornades de portes obertes es realitzaran el dimarts 21 de març. Pels alumnes de sisè es farà la visita guiada pel centre de 3 a 5 de la tarda. Alguns alumnes de 1r i 4t d’ESO són els que els acompanyaran pel centre i els faran la visita guiada.  La portes obertes per als pares es faran a les 17.30 h. amb una presentació audiovisual,  i després el professorat mostrarà les instal·lacions i el funcionament del centre

Aquestes jornades de portes obertes permetran conèixer de primera mà la dinàmica i el funcionament de cada centre, les seves instal·lacions, el professorat, i informar de tots els serveis que s’ofereixen.

S’obre el termini per col·laborar amb els ‘Estudis de Constantí’

Un exemplar de la publicació de l’any 2014

L’Arxiu Històric Municipal de Constantí està preparant, un any més, la revista dels “Estudis de Constantí”. Es tracta d’una publicació anual en forma de miscel·lània on es recullen articles variats sobre temàtica constantinenca.

L’edició del proper número dels “Estudis de Constantí”, el que farà 33, es presentarà durant el mes de setembre i des de l’Arxiu es fa una crida a la col·laboració ciutadana per tal que tothom que vulgui faci arribar els seus escrits.
Per publicar als “Estudis de Constantí” no cal ser especialista en cap matèria, sinó simplement voler aportar algun coneixement sobre el poble.

Les temàtiques tractaran preferentment aquells aspectes englobats en els diferents camps de les ciències socials. Els articles adreçats als “Estudis de Constantí” podran estar escrits en català o en castellà. El termini d’acceptació dels originals és fins a finals de juny. Podeu fer arribar els vostres escrits al correu electrònic arxiu@constanti.cat.

En cas de qualsevol dubte o si voleu fer algun comentari podeu contactar al telèfon de l’Ajuntament de Constantí 977 520 521 o bé adreçar-vos directament a l’Arxiu Històric (a la segona planta de l’edifici de la Biblioteca Municipal, Plaça de l’Hospital s/n) els dimarts de 10 a 13 h. o els dijous de 17 a 19,30 h.

L’Escola de Música de Constantí participarà a la 3ª Trobada de clarinets de la comarca del Tarragonès

Per tercer any consecutiu, els alumnes de clarinet de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, acompanyats del seu professor, Josep Boada, participaran a la III Trobada de clarinets de nivell elemental del Tarragonès, juntament amb d’altres escoles de música de la comarca, com l’Escola de la Diputació, l’Escola Municipal i la Banda Unió Musical de Tarragona, l’Escola de Música del Catllar, i l’Escola de Música de Vila-seca.

La trobada va néixer fa dos anys, amb el propòsit de convertir-se en un complement per a la formació i preparació dels petits clarinetistes de la comarca, amb l’objectiu d’estimular-los mentre gaudeixen d’una jornada festiva i enriquidora musicalment.

Aquest any, la trobada es farà el dissabte 18 de març de 2017 a la seu de la Banda Unió Musical de Tarragona. Des de les 9 del matí, els professors de clarinet de les escoles de música participants, treballaran amb els alumnes, en grups reduïts. I, per a finalitzar la trobada, es realitzarà un concert en el qual es mostrarà el treball fet durant el dia.

El concert de cloenda es farà a la seu de l’Escola de la Banda Unió Musical de Tarragona (c/ Pere Martell, 1) a les 16,30 h i és obert a tothom que vulgui veure i escoltar als joves clarinetistes.

La Biblioteca Municipal de Constantí organitza una sortida al Teatre Nacional de Catalunya

Cartell de l’obra

La Biblioteca Municipal de Constantí ha organitzat per al proper diumenge 2 d’abril una sortida al Teatre Nacional de Catalunya per anar a veure l’obra de Mercè Rodoreda, “La senyora Florentina i el seu amor Homer”, dirigida per Sergi Belbel.

Es tracta d’una obra dramàtica que transcorre en una casa de la Barcelona de principis del segle XX. Les tristeses d’una professora de piano soltera es transformen en el vigorós procés de construcció d’una personalitat forta i lliure, davant dels ritmes marcats per un món de desitjos masculins. Una celebració de la independència femenina que en l’exili republicà de la seva autora també esdevé un lúcid clam pels valors democràtics.

Entre el repartiment de l’obra destaquen noms com Mercè Sampietro, Margarida Minguillón, Elisabet Casanovas i Toni Seviila, entre d’altres.
“La senyora Florentina i el seu amor Homer” és precisament l’obra protagonista de la darrera sessió del Club de Lectura que es va fer el passat 1 de març a la Biblioteca, englobada dins el programa “Llegir el teatre” del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC),

La sortida per anar a veure l’obra al Teatre Nacional de Catalunya és oberta a tothom. Totes les persones interessades poden inscriure’s fins al proper 20 de març a la mateixa Biblioteca municipal. El preu de l’activitat és de 20 euros.

El punt de trobada serà a les quatre de la tarda, a la Plaça de les Escoles Velles.

L’Ajuntament de Constantí organitza una Caminada solidària a benefici dels refugiats de Síria

Cartell anunciador de la caminada

El proper dissabte 25 de març tindrà lloc la 1a Caminada de Primavera organitzada per l’Ajuntament de Constantí. Aquest any, aquesta tradicional caminada tindrà un marcat caràcter solidari, i és que tots els beneficis que s’obtinguin aniran destinats a donar suport a les persones refugiades de Síria dins el marc de la campanya “Casa nostra, Casa vostra”.

Totes les persones interessades en participar d’aquesta Caminada es poden inscriure prèviament a l’OAC de l’Ajuntament de Constantí, al preu d’1 €uro. L’Ajuntament doblarà la quantitat total recollida i la ingressarà en un compte corrent de suport a les persones refugiades de Síria. Cal recordar que el passat 31 de gener el Ple de l’Ajuntament de Constantí ja va aprovar una moció per adherir-se a la campanya “Casa nostra, Casa vostra” de suport a l’acollida de persones refugiades.

A banda d’aquest caràcter solidari, la Caminada de Primavera servirà també per inaugurar oficialment la recent restauració del Pont de les caixes. A finals de l’any passat finalitzaven les obres de restauració de la 2a Fase del Pont de les Caixes, que van consistir en una millora de tot l’entorn i els accessos al monument. Precisament, un dels objectius d’aquesta segona fase ha estat aconseguir que els veïns i visitants del Pont de les Caixes puguin gaudir del seu temps d’oci en aquest espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2008.

Un altre dels al·licients d’aquesta Caminada serà l’actuació castellera que oferirà la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
La Sortida tindrà lloc a les 10 h. del matí des del Pavelló Poliesportiu, i les inscripcions ja es poden realitzar a l’OAC de l’Ajuntament

Constantí homenatja totes les seves dones nascudes fa més de 80 anys

La trobada ha aplegat unes 180 persones entre les homenatjades i els seus acompanyants. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

La trobada ha aplegat unes 180 persones entre les homenatjades i els seus acompanyants. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Un centenar de dones majors de 80 anys han rebut aquest migdia l’homenatge de l’Ajuntament de Constantí en un reconeixement emmarcat dins els actes del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar aquesta setmana. El consistori les ha convidat a un dinar de germanor, i les ha obsequiat amb un fulard i un espectacle de màgia.

Entre homenatjades i acompanyants, l’acte ha aplegat unes 180 persones al pavelló esportiu del municipi. “Han hagut de viure temps molt difícils. Han superat una guerra, una postguerra i una dictadura, i han hagut de realitzar feines molt feixugues a la llar i al camp. Tots els drets que hem tingut fins ara han estat gràcies als nostres pares i avis, i és una manera d’agrair-los l’esforç que han fet per nosaltres”, manifesta l’alcalde constantinenc, Oscar Sánchez.

Els encarregats d’organitzar el càtering ha estat la pizzeria La Raval de Constantí, que han estat escollits entre tres pressupostos diferents d’empreses de restauració del municipi.

L’Ajuntament de Constantí manté els ajuts a empreses que contractin aturats del municipi

Un moment del ple munciipal celebrat dijous al vespre

Amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones aturades del municipi, l’Ajuntament de Constantí manté la partida de 50.000 euros destinada a subvencionar aquelles empreses que contractin aturats inscrits a la borsa de l’Oficina de Treball municipal (i empadronats des de fa més d’un any al municipi), així com també els incentius als nous emprenedors i la creació de noves empreses al municipi.

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar inicialment, en sessió Ordinària celebrada aquest dijous 9 de març, les bases reguladores per a la concessió d’incentius a les empreses i nous emprenedors, per tal de promocionar i fomentar l’ocupació durant els exercicis 2017 i 2018.

La quantitat de l’incentiu a les empreses per a noves contractacions és de 3.000 €uros en cas de contractació per un període d’un any. Com a novetat, aquestes bases preveuen la possibilitat que l’empresa pugui contractar el treballador per un període de 6 mesos, i en aquest cas l’incentiu serà de 1.500 €uros. Tenint en compte l’experiència de les anteriors convocatòries (2014-15 i 2015-16) s’ha optat per establir aquest marge de flexibilitat en el temps de contractació per part de les empreses.

En el cas dels incentius als nous emprenedors, aquesta quantitat es manté en 3.000 euros.

L’altra novetat de les Bases aprovades és la possibilitat de fer un pagament anticipat de l’ajut en forma de bestreta, durant els dos primers mesos de contractació. En el cas dels nous emprenedors, en el període mínim d’un any de durada de la nova activitat

La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

Nou accés al polígon industrial

En matèria urbanística, tal com va avançar Tarragona21, el Ple va aprovar també 2 convenis urbanístics entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Constantí i les empreses Tradilo Inversiones i Iosa Inmuebles ubicades al Polígon Industrial, respectivament, a més del consorci de la Zona Franca, per a l’execució de dues rotondes i un pas elevat d’accés al Polígon Industrial a través de la carretera TV-7211 (Constantí- Reus).

El projecte que no tindrà cap cost econòmic per l’Ajuntament de Constantí, será licitat i executat per la Generalitat de Catalunya. El cost total és de 3,1 milions d’euros i s’executarà en dues fases, la primera fase amb un cost de 283.000 euros, i la 2ª fase 2.887.443 €uros.

Les fases de les obres

La 1ª Fase, que serà la més immediata, suposarà la creació d’una primera rotonda, i es preveu executar durant aquest proper any. La 2ª Fase, més a llarg termini, permetrà la construcció d’una segona rotonda amb ramals elevats d’accés i la construcció del pas a nivell.

Es preveu un creixement important de l’activitat en aquesta zona del Polígon, amb la implantació de diverses empreses. Una part de les obres serà finançada per les empeses que tenen els dos terrenys que es beneficiaran de les millores, Tradilo Inversiones i IOSA Inmuebles, així com el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

L’alcalde de Constantí Oscar Sánchez va destacar la importància d’aquest projecte per al municipi en el sentit que permet “una millora de l’accés al Polígon industrial, i facilita la creació i implantació de noves empreses que suposaran la creació de nous llocs de treballs i un increment de l’activitat econòmica, i a més permetrà la recepció de zones verdes i nous equipaments”. A més, l’alcalde va subratllar que “el projecte no té cap cost econòmic per l’Ajuntament”.

D’altra banda, el Ple va donar compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2016, que es va tancar amb uns resultats positius de 1.152.443 €uros ( suposa un increment del 7,48 % respecte de la liquidació de l’any anterior). D’aquesta liquidació del pressupost 2016 se’n deriva un romanent de tresoreria positiu per a despeses generals de 1.823.675, 48 €uros. Tenint en compte que l’Ajuntament de Constantí no té cap endeutament financer, aquest romanent es podrà destinar al finançament de qualsevol despesa.

A més, resta del romanent de tresoreria d’exercicis anteriors per a despeses generals, un saldo disponible de 1.145.104,89 €uros. De tot plegat, en resulta un total d’inversions possibles a executar durant el 2017, de 2.793.149,12 €uros.

El Ple celebrat aquest dijous també va donar compte del canvi de denominació del grup municipal de Convergència i Unió, que passa a denominar-se Partit Demòcrata Europeu Catalá (PDeCAT) de Constantí.

La Generalitat farà un espectacular accés amb pas elevat i doble rotonda al polígon industrial de Constantí en un nou impuls empresarial

Recreacio de les dues rotondes i el vial elevat que les creuarà pel mig

La Generalitat executarà un accés al polígon industrial de Constantí a través de la carretera de Constantí a Reus (TV-7211). Però no serà un accés més, sinó que incorporarà dues rotondes i un pas elevat, com el de les Gavarres. Amb un cost total de 3,1 milions d’euros, no només millorarà l’accés al polígon davant les noves inversions previstes, sinó que el prepararà per un futur vial de connexió entre aquest i l’Aeroport de Reus, que es troba molt pròxim, segons ha anunciat l’alcalde a Tarragona21.

El desenvolupament de noves indústries que es preveu tirar endavant en una àmplia llenca de terreny de nou hectàrees i propietat d’IOSA Inmuebles, a tocar del carrer Àustria i la carretera de Reus, provocaran que s’executi una obra ambiciosa.

L’Ajuntament de Constantí té previst aprovar aquest vespre en sessió plenària un doble conveni amb la Generalitat que permetrà tirar endavant l’obra. Una part de les obres serà finançada per les empeses que tenen els dos terrenys que es beneficiaran de les millores, Tradilo Inversiones i IOSA Inmuebles, així com el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Així, Tradilo aportarà 300.000 euros, mentre IOSA i el Consorci de la Zona Franca, n’aportaran 301.000. Un cop aprovat per ple, restarà la signaura de conselelr, Josep Rull, i la licitació de l’obra, que podria produir-se a finals de 2017 o inicis de 2018.

La resta d’aportacions econòmiques fins a arribar als 3,1 milions d’euros la faran altres empreses del polígon a mesura que es vagi desenvolupant.

La Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat està redactant el projecte constructiu de l’enllaç d’accés al Polígon industrial de Constantí al punt quilomètric 355 de la carretera TV-7211. El projecte preveu executar l’enllaç en dues fases. La primera fase consisteix en una rotonda d’accés a l’àmbit situada a la intersecció entre la carretera TV-7211 i el carrer principal d’accés al polígon (carrer d’Àustria). En la segona fase es preveu construir la segona rotonda i els seus ramals d’accés, i executar el pas a diferent nivell de la carretera per tal de finalitzar l’enllaç en forma de diamant en peses.

El pressupost total previst per a l’execució del projecte s’ha xifrat en la quantitat de 3.170.925 euros, dels quals 283.482 corresponen a la primera fase i els restants 2.887.443 euros a la segona fase.

La construcció de l’ellaç era condició perquè IOSA pugués demanar llicència i edificar naus per a treure-les al mercat. “IOSA té molt d’interès a desenvolupar la zona perquè té empreses que li demanen instal·lar-s’hi. Això ha provocat que des de l’Ajuntament hàgim accelerat el tràmits”, ha dit a Tarragona21 l’alcalde de Contantí, Òscar Sánchez. “Es tracta de la creació de noves empreses grans que donaran feina als ciutadans de Constanti”.

La Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat acabarà de redactar i aprovarà el projecte constructiu i, de conformitat amb el vigent conveni subscrit entre la Generalitat de Catalunya i l’empresa Infraestructures de la Generalitat de Catalunya S.A.U., tramitarà l’encàrrec per part del Govern de la Generalitat a Infraestructures.cat de la licitació, adjudicació i direcció de les obres esmentades.

L’accés a l’Aeroport

Com a previsió de futur, i en funció de si es produeix una ampliació de l’Aeroport de Reus, la construcció de la segona rotonda i el pas elevat s’explica com una previsió per la construcció d’un vial que uneixi el polígon amb l’Aeroport de Reus quan aquest s’ampliï.

Fonts del Departament de Territori de la Generaitat no han pogut confirmar aquesta dada, a l’espera d’obtenir més informació. Des del consistori, però, l’alcalde ha afirmat que hi ha hagut diverses reunions amb Territori on se’ls ha exposat la possibilitat de l’accés vial a l’Aeroport si aquest s’amplia. Es tracta d’un projecte que tardaria anys a executarse, condicionat al creixement aeroportuari. Per això s’ha optat per uns accessos tan espectaculars, que no es justificarien per fer un simple accés al polígon.

J. Garcia

Constantí reivindica la igualtat en el Dia Internacional de la Dona

Un moment de la lectura del manifest

Constantí ha celebrat aquest migdia l’acte central del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Amb la presència de diverses autoritats municipals, representants de les dues associacions integrades per dones al municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí, a més de les regidores Meritxell Cano i Dolors Fortuny han estat les encarregades de fer la lectura del Manifest d’aquest 8 de març.

La reivindicació de l’equitat, la igualtat social i laboral entre homes i dones han estat els eixos bàsics de la lectura del Manifest, que s’ha fet com cada any al davant de l’Ajuntament davant prop d’un centenar de persones. Amb la lectura del manifest s’ha fet una crida al trencament d’estereotips que ha de dur a un canvi d’actitud de la societat, malgrat recordar que encara queda un llarg camí per recórrer per assolir aquesta igualtat efectiva.

Pel que fa als actes organitzats per l’Ajuntament de Constantí, Com a gran novetat de la programació d’aquest any, el proper dissabte 11 de març continuaran les activitats amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques de més de 80 anys, que tindrà lloc al pavelló Poliesportiu.

El consistori vol fer un acte de reconeixement públic a tot aquest col·lectiu de dones del municipi. L’acte, que preveu ser força emotiu, consistirà en un dinar de germanor, al qual podran assistir també amics i familiars (prèvia inscripció al Registre de l’ajuntament), i en acabar s’oferirà un espectacle sorpresa per a tots els assistents.

Al llarg del dia d’avui, al Camp de Tarragona s’han organitzat un seguit d’actes per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones

Constantí organitza diverses activitats al voltant del Dia de la Dona


Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’ Ajuntament de Constantí ha programat per aquesta setmana tot un seguit d’activitats adreçades principalment al col·lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones.

El proper dimecres 8 de març començaran els actes amb la tradicional Lectura del Manifest del Dia de la Dona. Serà a partir de les 12 del migdia i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament.

Com a gran novetat de la programació d’aquest any, el proper dissabte 11 de març continuaran les activitats amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques de més de 80 anys, que tindrà lloc al pavelló Poliesportiu. El consistori vol fer un acte de reconeixement públic a tot aquest col·lectiu de dones del municipi.

L’acte, que preveu ser força emotiu, consistirà en un dinar de germanor, al qual podran assistir també amics i familiars (prèvia inscripció al Registre de l’ajuntament), i en acabar s’oferirà un espectacle sorpresa per a tots els assistents.

Constantí allarga la gresca carnavalesca

La batucada de Tympanum ha obert la rua. Foto: Tarragona21

Constantí allarga a aquest cap de setmana la gresca carnavalesca i ho ha fet de manera molt especial aquesta tarda amb la Rua, en la que hi han pres part 200 persones de sis comparses diferents, a les que s’hi han sumat, com mana la tradició, espontanis sense colla pròpia que també han volgut animar la festa.

Ha estat una rua on s’ha duplicat el nombre d’entitats participants, passant de les tres de l’any passat, a les sis d’enguany, destacava la regidora de Festes, Meritxell Cano. La coincidència amb els Tres Tombs, que es van celebrar el cap de setmana passat, han traslladat el Carnaval a aquest cap de setmana.

‘Las Supermamis’ presentaven L’Arca de Noè, amb disfresses de tot tipus d’animals. Foto: Tarragona21

Grups disfressats de Comguitos, com els de l’AVV Constantí-Centcelles, de hippis, de follets, com l’AMPA del col·legi Ramon Bergadà, o de diables i diablesses, com Dance Power, s’han sumat al recorregut. També s’ha pogut veure una Arca de Noè amb gent disfressada de diferents espècies d’animals. Un grup de quatre dones vestides d’època mostraven les seves màscares i vestits elaborats, i un sorprenent Citroën conduït per dues monges amb tot l’aspecte de ser homes tancava la comitiva carnavalesca.

Passades les 17.30 hores, les comparses han començat a desfilar des de la Plaça de la Generalitat, obrint pas el grup de tambors, per seguir per carrer Jaume I, carrer dels Horts, Raval de Sant Cristòfol, Carrer Major (direcció contrària), carrer Sant Pere, carrer Barcelona, carrer Girona, i Avinguda 11 de setembre. El recorregut ha arribat fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h. i fins la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració, a la tarda amb el Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical del Grup Slogan, i a la nit amb el gran Ball de Carnaval amb l’actuació del DJ local Koldan B.

Els Conguitos de l’AVV Constantí-Centcelles. Foto: Tarragona21

Serà el moment per a l’entrega de Premis que premiarà, amb 200 euros i 100 euros respectivament, les dues millors comparses participants a la Rua. El tradicional concurs de disfresses també premiarà entre tots els assistents la disfressa més original, la millor disfressa feta a mà i la millor parella disfressada.

La nit inclou la segona edició del ‘sopar de motxilla’, que té 400 inscrits, el doble que l’any passat, destacava la regidora de Festes. L’Ajuntament hi posa taules i cadires i cada participant es porta el seu menjar.

Els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge dia 5, amb la processó de l’enterrament del Rei carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins arribar al Parc de la Muralla, on tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i coca amb xocolata per a tots els assistents. Els actes finalitzaran amb una Sardinada popular.

Un grup de quatre dones vestides d’època. Foto: Tarragona21

Els follets de l’AMPA del col·legi mossèn Ramon Bergadà. Foto: Tarragona21

‘Las Happys. Foto: Tarragona21

La comparsa La Coca, un clàssic de Constantí. Foto: Tarragona21

Dues ‘monges’, en un Citroën, de pel·lícula. Foto: Tarragona21

Maten set cadells de gossos i els deixen en un contenidor de Constantí

El grup de set cadells. Foto: Facebook Antonia Alonso

Una o diverses persones van matar a cops set cadells de gossos i els van deixar en un contenidor de brossa de Constantí, situat al carrer de Reus. Un vuitè no va arribar a morir i ha estat traslladat a un veterinari, informa Delcamp.cat.

La denúncia l’ha feta una veïna de Constantí, Antonia Alonso, a través del seu Facebook. La Policia Local de Constantí s’ha fet càrrec del cas.

Antonia Alonso arribava a casa seva amb el seu company la passada nit i sota de casa seva, on hi ha uns contenidors soterranis, es trobà el seu cunyat amb agents de la Policia Local inspeccionant una bossa, a l’interior de la qual es trobaven els cadells. La notícia publicada al seu perfil d Facebook ha provocat una allau de reacions de rebuig.

Constantí es prepara per viure un intens cap de setmana de Carnaval

Imatge d’un edició anterior del Carnaval de Constantí

Entre aquest divendres dia 3 i el proper diumenge 5 de març es faran els actes centrals del Carnaval 2017 a Constantí.

El divendres dia 3 de març, els més petits seran els grans protagonistes d’una Rua Infantil de Carnaval amb la participació del Punt Òmnia, el Centre Obert municipal i tots els nens i nens que vulguin prendre-hi part, un acte que serà la prèvia de la gran Rua de Carnaval de l’endemà dissabte.

Ja el dissabte dia 4 a la tarda, a partir de les 17.30 h. i amb sortida des de la Plaça de la Generalitat, s’iniciarà la rua pels carrers del poble, que comptarà amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi. En total, seran 6 comparses i prop de 200 persones que hi participaran.

La sortida es farà des de la Plaça de la Generalitat (amb carrer Centcelles) i transcorrerà pels següents carrers: Plaça de la Generalitat (amb carrer Centcelles), carrer Jaume I, carrer dels Horts, Raval de Sant Cristòfol, Carrer Major (direcció contrària), carrer Sant Pere, carrer Barcelona, carrer Girona, i Avinguda 11 de setembre. El recorregut arribarà fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h. i fins la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració, a la tarda amb el Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical del Grup Slogan, i a la nit amb el gran Ball de Carnaval amb l’actuació del DJ local Koldan B.

Com cada any durant el Ball tindrà lloc l’entrega de Premis que premiarà, amb 200 euros i 100 euros respectivament, les dues millors comparses participants a la Rua. El tradicional concurs de disfresses també premiarà entre tots els assistents a la disfressa més original, la millor disfressa feta a mà i la millor parella disfressada.

Després d’aquesta intensa jornada de dissabte els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge dia 5, amb la processó de l’enterrament del Rei carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins arribar al Parc de la Muralla, on tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i coca amb xocolata per a tots els assistents. Els actes finalitzaran amb una Sardinada popular.

El Centre d’Esports Constantí presenta els equips davant la seva afició

Representants del club, de l’Ajuntament i la Federacio Catalana, durant la presentació dels equips

El Centre d’Esports Constantí ha celebrat aquest diumenge 26 de febrer la presentació oficial de tots els equips que integren el club, un acte que va presentar un format diferent al d’aquests últims anys.

Aprofitant que durant el cap de setmana de carnaval no hi havia jornada de lliga, la presentació va oferir un caire més festiu i de celebració, amb inflables i jocs infantils ja des de bon matí al Camp de Futbol Municipal de la Coma.

Pel que fa a l’acte de presentació, els jugadors dels diversos equips que integren l’entitat va anar sortint al centre del terreny de joc un per un, i posteriorment hi va haver un torn de parlaments, amb la intervenció del president el club, Òscar Solé, i amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, en representació de l’Ajuntament, a més de representants de la Federació Catalana de Futbol.

Seguidament, es va fer la tradicional foto de grup amb tots els integrants del club, jugadors, membres del cos tècnic i directius. Per acabar, es van realitzar fotos per cadascun dels equips, una amb l’equipació de joc i l’altra amb l’equipació d’entrenament. El club de futbol constantinenc compta aquesta temporada 2016-2017 amb prop d’unes 130 fitxes federatives.

A més, aquesta temporada el Centre d’Esports Constantí és un dels quatre equips de la demarcació de Tarragona que han estat escollits per participar del projecte + KESPORT!, que impulsen la Federació Catalana de Futbol i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

Es tracta d’un projecte focalitzat en el desenvolupament del que l’Organització Mundial de la Salut identifica com ‘habilitats per a la vida’, elements pedagògics perquè els nens estiguin millor preparats a l’hora d’afrontar les primeres dificultats que el futbol i la convivència presenten, gestionar les emocions, les situacions d’estrès, la presa de decisions o el tractament de la igualtat de gènere.

Multitudinària edició dels Tres Tombs de Constantí en el seu 30 aniversari

 

GALERIA DE FOTOS AL FINAL DE LA NOTÍCIA

El carro de Sant Antoni ha desfilat aquest migdia pels carrers de Constantí en una multitudinària 30ª edició dels Tres Tombs. La imatge del sant anava precedida dels grallers de Constantí i la banderera, i seguida per més de 50 carros tirats per cavalls, rucs i ponis, i per més d’una quarantena de genets a cavall. En total, quinze minuts gairebé ininterromputs de pas d’animals.

Centenars de persones aplegades pels carrers de la localitat han vist desfilar tres cops els animals de montura. Sobretot al carrer Major, que ha estat el centre de l’acció durant el recorregut. El bon temps ha acompanyat, fins i tot en excés: els genets havien fer una parada al Casino, convertit en ‘box’, per refrescar-se amb porrons de xampú.

Una mica més avall, a l’altre costat de l’Ajuntament, és on mossèn Joaquim Claver anava beneïnt els animals que passaven davant seu durant en el tercer tomb al municipi.

Esmorzar popular i balls de cercavila

Abans de la desfilada, el punt de trobada ha estat la plaça mossèn Cinto Verdaguer, que s’ha omplert per celebrar un esmorzar popular. Després de l’esmorzar, una trentena d’infants del grup de balls de cercavila del Casino de Constantí, que porta 16 anys en funcionament, han representat balls de pastorets, de bastons, de cavallets, de forques i de pedretes.