TARRAGONA 21

Es presenta un opuscle dedicat als Armats de Constantí

Foto de la presentació de l'opuscle "Armats de Constantí. Més a prop que mai"

Foto de la presentació de l’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”

El passat dissabte 16 de març es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’acte de presentació de l’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”, un treball que ha estat obra de la fotoreportera constantinenca, Isabel Soriano, i que fa una aproximació històrica al cos dels armats de Constantí, oferint un retrat personal de tots i cadascun dels membres que el conformen a dia d’avui. Els armats de Constantí formen part de la Confraria del Crist de la Puríssima Sang, una història que data de molts segles enrere. En aquest sentit, la primera referència als armats és en un document de l’any 1851.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez; l’autora de l’opuscle, Isabel Soriano; el president de la Confraria del Crist de la Puríssima Sang, Josep M. Salvat; a més del rector de la Parròquia de Sant Feliu, Mossèn Antoni Pérez de Mendiguren i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

L’opuscle “Armats de Constantí. Més a prop que mai”, s’edita coincidint amb la XXIII Trobada d’armats de les comarques de Tarragona, que es farà el proper 7 d’abril a Constantí. Aquesta serà la segona vegada que Constantí acollirà aquesta Trobada d’armats, després d’haver estat amfitrió de la trobada l’any 1998. Coincidint amb la presentació de l’opuscle, el mateix dissabte al matí es va fer el sorteig de l’ordre de sortida de totes les colles d’armats que prendran part en aquesta Trobada, i posteriorment es va inaugurar al Sindicat Agrícola, una exposició que recull totes les fotografies que es poden veure a l’opuscle.

L’Ajuntament de Constantí tanca la liquidació de l’exercici 2018 amb resultats positius

La partida total d’Inversions possibles a executar suma un total de 3.289.039,60 euros

La partida total d’Inversions possibles a executar suma un total de 3.289.039,60 euros

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va donar compte de la liquidació de l’exercici econòmic 2018, en sessió ordinària celebrada aquest dijous 14 de març. Els resultats econòmics de l’exercici 2018, han servit per reafirmar l’excel·lent salut econòmica de l’Ajuntament de Constantí, que ha tancat novament el darrer exercici amb resultats positius, concretament amb un resultat pressupostari de 1.085.844 €uros. Pel que fa al romanent de tresoreria, la liquidació presenta un romanent positiu per a despeses generals de 2.805.644 €uros. Aquest resultats pressupostaris s’afegeixen al resultat positiu amb que ja es va tancar l’exercici anterior.

La partida total d’Inversions possibles a executar suma un total de 3.289.039,60 euros, dels quals 2.468.613,39 €uros són inversions que s’incorporen a l’exercici 2019, 720.426,21€ euros per a noves inversions, i 100.000 €uros de les inversions del pressupost del present exercici, que sortiran del projecte dels pressupostos participatius.

L’Ajuntament de Constantí continua amb una situació d’ endeutament zero, que ha estat habitual al llarg d’aquests darrers exercicis.

D’altra banda, amb l’objectiu de fomentar la contractació de persones aturades del municipi, l’Ajuntament de Constantí ha mantingut en els pressupostos d’aquest any la partida de 50.000 euros destinada a subvencionar aquelles empreses que contractin aturats inscrits a la borsa de l’Oficina de Treball municipal , així com també els incentius als nous emprenedors i la creació de noves empreses al municipi. El Ple d’aquest dijous 14 de març va aprovar la modificació de les bases reguladores d’aquestes subvencions que es van aprovar el 2017. En aquest sentit, la quantitat de l’incentiu tant a les empreses per a noves contractacions, com també en el cas dels nous emprenedors, puja de 3.000 a 4.000 €uros en els següents supòsits: – persones majors de 50 anys (proporcional si és a temps parcial); -famílies monoparentals amb fills menors, i joves menors de 30 anys.

El Ple d’aquest dijous també va aprovar l’estudi econòmic presentat per l’empresa Sorea per la prestació i manteniment del servei de sanejament de les estacions de bombament d’aigües residuals de Constantí, per l’any 2019. Es tracta d’un tràmit administratiu necessari per rebre la subvenció de l’agència Catalana de l’aigua per aquest concepte.

D’altra banda, també es va aprovar la proposta de l’Ajuntament de Constantí a la Concessió de distincions de mèrit que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès. El ple va aprovar la proposta del sr. Josep Franquès Sans,mestre, historiador i coordinador local de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV, des de l’any 2006, una de les activitats culturals que té més èxit al municipi any rere any.

Finalment, el Ple va aprovar com a festes locals per a l’any 2020, els dies 20 de gener (dilluns), i el dia 1 d’agost (dissabte).

Constantí obre les inscripcions per a la caminada de germanor amb La Canonja

Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí fins al 28 de març

Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí fins al 28 de març

L’Ajuntament de Constantí, juntament amb el de La Canonja, organitzen el pròxim diumenge 31 de març una caminada de germanor a Tarragona. Es tracta de la tercera caminada popular conjunta, una activitat que promou la salut i el benestar i permet conèixer el patrimoni natural, cultural i històric més proper. El punt de trobada serà a les 10 del matí a la plaça de les Escoles Velles de Constantí, on es farà un esmorzar. Des d’aquí començarà la caminada fins a Tarragona pel camí del riu Francolí.

A Tarragona està prevista una visita guiada al Museu del Port, una altra pel barri del Serrallo i una passejada amb golondrina. El dinar es farà al Tinglado 1. La tornada a Constantí es farà en autobús.

Les inscripcions es poden fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Constantí fins al 28 de març. El preu de l’activitat és de 10 euros (inclou les visites guiades, la passejada en golondrina, el dinar i l’esmorzar, la tornada en autobús i una samarreta de regal).

 

 

Obertes a Constantí les inscripcions per assistir a l’òpera “La Gioconda” al Liceu

Cartell anunciant "La Gioconda" Al Liceu

Cartell anunciant “La Gioconda” Al Liceu

Des d’aquesta setmana estan obertes les inscripcions per participar de la sortida al Gran Teatre del Liceu per assistir a l’Òpera “La Gioconda” d’Amilcare Ponchielli, el divendres 5 d’abril. Es tracta d’una activitat que promou l’Ajuntament de Constantí amb la col·laboració de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí.

Les inscripcions es poden fer fins el dia 3 d’abril a l’OAC de l’Ajuntament, amb un preu de 60 €uros que inclou l’autocar i l’entrada al concert. Les places són limitades, i la reserva es farà per estricte ordre d’inscripció.

La sortida es realitzarà el mateix divendres 5 d’abril, des de la plaça de les Escoles Velles, a les 17.30 h. Durant l’any passat ja es van organitzar, amb gran èxit de participació, sortides al Gran Teatre del Liceu i al Palau de la Música Catalana

Èxit de participació en els actes del Carnaval a Constantí

El primer premi, dotat amb 400 euros, va ser per la colla "Confeti"

El primer premi, dotat amb 400 euros, va ser per la colla “Confeti”

Constantí ha viscut aquest cap de setmana els actes centrals d’un multitudinari Carnaval, en una edició que un any més ha estat tot un èxit de participació. En aquesta ocasió, a la tradicional rua pels carrers del municipi hi han pres part unes 350 persones i un total d’11 comparses.  Les comparses es van concentrar a la plaça de la Generalitat des d’on van iniciar el recorregut per diversos carrers fins a arribar al Pavelló Poliesportiu, on ja al vespre va tenir lloc un ball de disfresses infantil amenitzat per la música en directe a càrrec d’Albercok’s. Posteriorment va tenir lloc un sopar de motxilla, que també va ser tot un èxit de participació.

La regidora de Festes de l’Ajuntament de Constantí, Meritxell Cano, ha fet un balanç molt positiu del transcurs del Carnaval. Cano ha explicat a Constantí Ràdio que ha estat un carnaval amb una elevada participació a totes les activitats, tant a la rua del dissabte a la tarda, com al ball infantil de disfresses i al sopar de motxilla al Pavelló Poliesportiu. La regidora de Festes ha volgut agrair la participació i la implicació de totes les entitats que han col·laborat en l’edició d’aquest any.

Una de les novetats ha estat que l’entrega dels premis a les millors comparses es va fer ahir diumenge, durant l’acte d’enterrament del Rei Carnestoltes. La jornada arrencava amb la processó de l’enterrament, que va anar des del Pavelló fins al Parc de la Muralla. Un cop allà, es va fer la tradicional cremada del ninot i es van entregar els premis a les tres millors comparses participants en la rua del carnaval del dissabte.

El primer premi, dotat amb 400 euros, va ser per la colla “Confeti”, que anaven disfressats de pops i submarinistes. El segon premi, dotat amb 300 euros, va ser per a la comparsa que anaven caracteritzats del vídeojoc de Super Mario Bros. I el tercer premi, de 200 euros, se’l va endur l’Associació d’Amics de la Cola C.OC.A. i la seva paròdia sobre la situació de l’Església Parroquial de Sant Feliu Màrtir de Constantí, tancada al culte des de març de 2016.

Constantí inicia una campanya per fomentar les matriculacions als centres educatius

La campanya té per nom "Junts. Fem Poble. Fem escola" i s'inicia aquesta mateixa setmana

La campanya té per nom “Junts. Fem Poble. Fem escola” i s’inicia aquesta mateixa setmana

L’Ajuntament de Constantí, a través de la seva regidoria d’Ensenyament, conjuntament amb l’escola Centcelles, el col·legi Mossèn Ramon Bergadà i l’Institut de Constantí, impulsen una campanya per fomentar les matriculacions als centres educatius públics del municipi de cara al pròxim curs escolar 2019-2020.

Amb el lema, “Junts, Fem poble. Fem Escola” la campanya s’inicia aquesta mateixa setmana, quan els centres ofereixen les habituals jornades de portes obertes per tal de donar a conèixer el seu funcionament, el seu professorat i el seu projecte educatiu, abans d’iniciar-se el període de preinscripció, que es realitzarà entre el 29 de març i el 9 d’abril. Durant aquests dies es distribuiran cartells i banderoles de la campanya a diversos espais del municipi, als mateixos centres i als equipaments municipals. A més, la campanya es reforçarà a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Constantí.

En el cas de l’escola Mossèn Ramon Bergadà les jornades de portes obertes es faran aquesta setmana, els dies 13,14,15 de març, en l’horari lectiu de l’escola, de 9 a 17 h. Per la seva banda, l’escola Centcelles rep aquest dimecres dia 13 a les 10 h. una visita dels alumnes de P-2 de la Llar d’infants Gu-gu. De dimecres a divendres, en diferents horaris s’obriran les portes dels centres a les noves famílies, per tal que coneguin de primera mà el funcionament i el projecte educatiu del centre. A més, durant tota aquesta setmana, l’escola ofereix jornades de portes obertes a les famílies dels actuals alumnes del centre, amb activitats a l’aula per compartir una estona de classe amb el seu fill o filla.

Les dones provocaran aquest 8M la segona gran aturada: un repàs als actes del territori

Imatge de la manifestació que l’any passat va desbordar els carrers de Traragona el 8M. Foto: Jordi Siré

Després de l’espectacular impuls en defensa de la dona que es va viure el 8-M arreu d’Espanya, hi ha hagut un gir notable que implica directament el món de la política, del municipalisme i de les entitats. El paradigma feminista ha entrat per la porta gran i després d’anys de lliuta diària, ha esclatat de manera massiva i es planteja ja com un fenomen social al qual la mateixa societat i les autoritats li han de donar una resposta.

Milers de persones es reunien l’any passat en una esclatat manifestació celebrada a Tarragona convocats per la Plataforma 8M del Camp, i milions arreu de l’Estat. La vaga va ser internacional, però la península va marcar territori. El degoteig de notícies que abunden en els crims contra la dona, els estereotips masclistes que es verifiquen en actes com els de la Manada i la sentència judicial posterior han sensibilitzat la població de manera que és un mirall dels moviments socials a Europa. Un nou fenomen social, després del 15-M i del procés independentista, s’ha instal·lat a l’imaginari col·lectiu a Catalunya.

Avui és jornada de la vaga de 24 hores convocada pels col·letius feministes arreu de l’Estat i de dues hores per als sindicats majoritaris, UGT, CCOO i USO, tot i que la faran de 24 hores en determinats sectors. Els ajuntaments s’han sumat decretant serveis mínims.

A casa nostra, només en la jornada d’avui i sense comptar amb els actes que ja s’han celebrat o tindran lloc els propers dies o setmanes, el calendari més destacat és el que reproduïm a continuació. Destaca poderosament la implicació mostrada per l’Ajuntament d’Altafulla.

Tarragona

11:00h Concentració a l’Estàtua dels Despullats (Rambla Nova)
11:15h Manifestació conjunta fins els Jutjats de Tarragona (Rambla President Lluís Companys, 10)
Al finalitzar es llegirà el manifest conjunt.
Organitzen els sindicats CCOO i UGT.

Durant bona part del mes de març, a Tarragona se celebra un reguitzell d’activitats. Consulteu-les en aquest enllaç.

Altafulla se suma a la vaga

Després que el Ple de l’Ajuntament d’Altafulla s’afegís a la vaga feminista del 8 de Març, el personal municipal, d’acord amb el comitè d’empresa, farà una aturada de dues hores per torn amb motiu del Dia Internacional de la Dona amb l’objectiu de reivindicar les grans xacres que han de suportar les dones com la precarietat laboral, la bretxa salarial, la violència masclista i la manca de coresponsabilitat en les tasques de cures.

Així es garantirà l’obertura de l’Ajuntament i el funcionament del personal de Brigada i les llars d’infants municipals Francesc Blanch i Hort de Pau. Per al coneixement de les famílies, les escoles bressol d’Altafulla faran una aturada de 15 a 17h sense serveis mínims. En l’àmbit de l’Educació Infantil i Primària, els centres públics de les escoles La Portalada i El Roquissar, tindran com a mínim, una persona de l’equip directiu per centre, i un docent per cada sis aules en l’ensenyament infantil i primària, de 3 a 12 anys; per garantir la seguretat en l’horari de menjador i activitats complementàries, un terç del personal, que és el que estableix la Generalitat de Catalunya.

A les 17:30h, a l’Era del Museu es llegirà el manifest, i tot seguit, tindrà lloc la representació de la performance “FQ-M8. Freqüència Quotidiana 8 de Març”, que anirà a càrrec del grup de teatre +A Prop. En acabar, l’Ajuntament d’Altafulla posarà a disposició de la ciutadania un autobús per participar a la Manifestació Unitària del Moviment Feminista, convocada a Tarragona sota el lema “Juntes som més fortes! Cap pas enrere!”.

L’alcaldessa de Cambris, presentant els actes

Cambrils: 11 activitats

Onze activitats celebra Cambrils al voltat del Dia Internacional de la Dona durant setmanes. Avui, l’acte institucional es durà a terme a les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament i consistirà en la lectura d’un manifest a favor dels drets de les dones, que estarà acompanyat d’una actuació musical i performance a càrrec de la cantant i pintora Cambrilenca Bali Cejas.

Novament, aquest acte té un pes social molt important, ja que s’emmarca en la segona vaga feminista mundial, que reivindica la urgència d’establir mundialment polítiques públiques i recursos específics per eradicar les desigualtats de gènere i, en conseqüència, totes les formes de violència que pateixen les dones només pel fet de ser-ho.

Constantí

El divendres 8 de març tindrà lloc l’acte central de la Setmana de la Dona amb la tradicional Lectura del Manifest, a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Serà a partir de les 12 del migdia i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament.

Tal i com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el diumenge 17 de març amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2019 celebren el seu 80è aniversari, que tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu.

Creixell: Setmana de la Dona

Creixell celebra un any més la Setmana de la Dona, amb activitats durant tota la setmana. Pel que fa a la jornada d’aquest divendres, els actes programats són aquests:

12:00h Davant de l’Ajuntament lectura del Manifest Oficial del Dia Internacional de la Dona.

19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” Inauguració de l’exposició “WOMAN IN POP”, Pinzellades de Poètica Femenina, de l’artista Ester Sentís.

El Morell

Aquest dijous 7 de març es llegia, a les 18.30 hores i davant de l’Ajuntament del Morell, un manifest per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Així mateix, dissabte 16 de març, a les 11 hores i a l’antiga estació de tren, es pintarà un mural feminista.

La Canonja organitza un concert coral

La Canonja

La Canonja té previst organitzar un concert coral aquest 8-M. Serà a les 18 hores al Centre Cívic, sota el títol ‘Dones que canten per a tu’, i per part del Cor Al·leluia.

La Pobla de Mafumet

La Pobla viatjarà, el mateix divendres a les 18 hores, fins a Barcelona per acudir al Teatre Borràs. L’objectiu d’aquesta excursió és acudir a la representació teatral de l’obra “Pel davant i pel darrera”, una comèdia versionada per Paco Mir, que compta sobre l’escenari amb artistes com Lloll Bertran, Agnès Busquets, Jordi Díaz o Carme Pla, entre d’altres.

Mont-roig del Camp

La regidoria de Cultura organitza la lectura del manifest institucional a les 12 hores.

Prades

Prades trasllada els actes al dissabte, 9 de març. L’alcaldessa i coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Tarragona, Lídia Bargas, farà una conferència titulada ‘El paper de la dona al llarg del temps’. Serà a les 18:30 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Reus: dues manifestacions, també

Igual que a Tarragona, dues convocatòries viurà la ciutat de Reus, totes dues al mati. A les nou ho farà a la plaça de la Pastoreta i a les dotze, el punt serà la plaça del Mercadal. Com en el cas de Tarragona, l’Ajuntament ha decretat servis mínims.

Acte celebrat l’any passat a Riudoms

Riudoms

Les presidentes de les entitats de Riudoms i les directores dels centres educatius del municipi tornaran a ser les protagonistes de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona que organitza l’ajuntament de Riudoms. El format d’aquest acte es va estrenar l’any passat en què les regidores del l’ajuntament van llegir un manifest al Saló de Plens i, posteriorment, una vintena de responsables d’associacions, entitats i escoles de Riudoms van llegir textos de tres escriptores i activistes en favor dels drets de les dones.

Enguany, es llegiran fragments de tres dones elegides pel seu compromís amb la lluita en favor dels drets de les dones i de les quals enguany se’n commemora el naixement. Es tracta de Gabriela Mistral, escriptora xilena, nascuda fa 130 anys (1889-1957) i Premi Nobel l’any 1945; de Simone Weil, lluitadora obrera, activista i filòsofa francesa d’origen jueu, nascuda el 1909 i morta el 1943; i Clementina Arderiu, escriptora i poeta catalana, nascuda fa 130 anys (1889-1976).

L’acte se celebrarà el proper dia 8 de març a les 5 de la tarda a la Sala Multiús del Casal Riudomenc, al carrer Sant Jaume, número 2, i està obert a tot el públic.

Roda de Berà

Roda de Berà celebrarà a les 12h davant l’edifici consistorial la lectura del manifesta del Dia internacional de la dona. Al migdia s’organitzarà un dinar, que inclourà ball. Aquest dijous es preveia la projecció d’una pel·lícula (‘Figuras ocultas’) a ‘hotel d’entitats. Finalment, del 20 de març al 3 d’abril es farà un curs d’intel·ligència emocional.

Salomó
La compositora Olga Pes actuarà aquest divendres 8 de març, dia Internacional de les Dones, a Salomó. Portarà els seus darrers treballs ‘Candy’ i ‘The equation’ al Domo Geodèsic de Mas Romaní. Ho farà guitarra en mà i amb Fer García-Ramos a la bateria.

Salou

Aquest dijous dia 7 de març, l’entitat de gimnàstica rítmica Salou Club Esportiu era l’encarregada enguany de llegir el manifest del Dia Internacional de les Dones. Tot seguit, es dugué a terme la conferència “Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu”, a càrrec de Carme Domingo, llicenciada en Filosofia i professora de música; amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou i l’Antena del Coneixement de la URV.

L’alcalde Pere Granados ha destacat que “un any més, l’Ajuntament de Salou se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, oferint un gran ventall d’activitats adreçades a elles, i recordant la lluita constant per la igualtat”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, explicava que “un cop més ens sumem a la celebració dels actes en motiu del Dia Internacional de les Dones. Com Ajuntament creiem fermament en què les polítiques d’igualtat són l’instrument més efectiu de lluita per la defensa dels drets de les dones, així com per evitar les desigualtats entre dones i homes”

Els diumenges 10 i 24 de març, el SIAD organitza per cinquena vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina a la Sala Jardí del Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants serà de les 9:45h i fins a les 13:45h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones. Les inscripcions es podran fer presencialment a l’Espai Mas de dilluns a divendres -dimecres tancat- en horari de 10h a 13h, per telèfon al 977 30 92 06 i per correu a siadones@salou.cat.

Torredembarra: Serveis mínims

L’Ajuntament de Torredembarra també ha decretat serveis mínims. Els actes previstos per aquest divendres són aquests:

De 10 a 11.15 h, l’Spa i Salut (Centre Nidra – c. Baix de Sant Pere, 18): loga, a càrrec de Tere Capdevila.

A les 12 h, al Pati del Castell: Lectura del Manifest a càrrec de les autoritats locals.

A les 19 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar (pg.de Miramar.185), Concert de Piano, a càrrec d’Andrea Krzemnicki. Organitza: Grup de Dones de Torredembarra.

Cartell dels actes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, les regidories de Cultura, Esports i Joventut de Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Campus Extens de la URV del municipi, l’entitat local Les Violetes i els mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) s’han coordinat per organitzar un programa d’actes que començarà el proper dilluns 4 de març i finalitzarà el divendres 22 de març.

El divendres 8 de març, a les 18 h, a la sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i el divendres 22 de març, a les 18 h també, però a la Biblioteca de Vandellòs, Silvia Palazón oferirà una sessió de conta contes titulada «La princesa i el pirata».

Vila-seca: Manifestació

A Vila-seca, el divendres 8 de març s’ha convocat la Manifestació per la Vaga Feminista del 8M, sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot!”, que sortirà a les 12.00 h des del Mercat Municipal i acabarà a la plaça de l’Església. En arribar, es farà la lectura dels manifestos i hi haurà amenització musical. A les 2 de la tarda, tindrà lloc el dinar del Dia Internacional de les Dones al Restaurant Porto Alegre.

Parlament de Catalunya

El Parlament ha fet aquesta tarda de dijous una declaració institucional amb què dona suport a les treballadores que se sumin a la vaga de demà i als actes, les manifestacions i les aturades que es convoquin amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La declaració, signada per tots els grups, l’ha llegida al Ple el secretari segon, David Pérez.

Generalitat de Catalunya

El Govern se suma a les protestes i dimecres va celebrar un acte institucional, presidit per la consellera de Presidència, Elsa Artadi.

Entitats i empreses socials:

URV

A la Universitat Rovira i Virgili, l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut organitza diverses activitats des del migdia i fins la tarda, des d’un taller per dissenyar bosses i fer pancartes a les 12h, un dinar i l’anada conjunta cap a la manifestació feminista a les 18:30h a la plaça Imperial Tàrraco.

Càritas

Càritas diocesana de Tarragona insta als poders públics a desenvolupar polítiques proactives per assegurar la igualtat efectiva, l’accés a tots els drets de ciutadania i la garantia d’una protecció i assistència adequades. Al mateix temps, fa una crida a la societat, al col·lectiu dels homes molt en particular i a la ciutadania en general, perquè promogui a tots nivells actituds i comportaments de respecte, dignitat i igualtat de les dones vers els homes.

“La violència masclista es manifesta de múltiples formes, que sovint es veuen “normalitzades” pels usos que sustenta la societat patriarcal. Tot i que la desigualtat ha guanyat visibilitat, no sempre en som conscients i reconeixem aquestes violències diàries suportades per les dones. L’ús arbitrari i normalitzat d’aquesta violència és la seva expressió més aberrant”, destaca Càrites.

Personal i usuaris dels serveis de l’Onada

L’Onada Serveis: decàleg de no discriminació

L’Onada Serveis, empresa que al Camp de Tarragona disposa de residències de la tercera edat, dins del seu “ferm compromís” en favor de la igualtat de tracte i la no aplicació de prejudicis i estereotips per raó de sexe, edat o raça i el foment de la integració i participació equilibrada de dones i homes en totes les seves àrees i nivells ha activat una sèrie de mesures encaminades a garantir la igualtat efectiva dins de l’organització i, també, en els processos de selecció que posa en marxa. Per a aconseguir-ho, l’organització ha elaborat un Decàleg de Principis i Criteris de No Discriminació que es pot descarregar íntegre des de la web de L’Onada Serveis.

Així, i segons el Decàleg, cal garantir, sempre i per a tota persona, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació durant qualsevol procés de selecció activat, és necessari emprar tècniques de selecció no discriminatòries i cal informar les empreses externes del protocol i els criteris de selecció no discriminatòria sempre que es contractin els seus serveis.

Els serveis mínims

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims. Pel que fa al transport de viatgers urbà i interurbà, el servei de metro i bus a l’àrea metropolitana i els Ferrocarrils de la Generalitat serà del 50% en hores punta, des de les 6.30 h a les 9.30 h i des de les 17.00 h a les 20.00 h, i del 25% la resta del dia.

En el cas de Rodalies, els serveis seran del 33% durant tot el dia. Pel que fa a Ensenyament, hi haurà un docent per cada sis aules a primària i un per cada quatre a educació especial, mentre que als centres sanitaris s’atendrà amb normalitat al servei d’urgències i a la resta de serveis es farà amb el mateix funcionament que en un dia festiu.

A Ensenyament, a banda dels docents per cada aula també s’haurà de garantir una persona de l’equip directiu per centre de treball, i en el cas dels serveis de menjador, activitats extraescolars i llars d’infants els serveis mínims seran d’un terç de la plantilla.

Pel que fa a l’àmbit sanitari, les urgències, les unitats especials (cures intensives, vigilància intensiva, etc.) i les activitats quirúrgiques inajornables s’atendran amb normalitat, mentre que en la resta d’activitats els serveis seran els mateixos que en un festiu, i en cas que aquests siguin els habituals seran d’un 50% de la plantilla.

Als centres d’assistència extrahospitalària, on les urgències també s’atendran amb normalitat, la resta de serveis es prestaran amb un 25% de la plantilla. D’altra banda, l’atenció telefònica d’urgències i emergències mantindrà la plantilla en un 85%, mentre que per a la resta d’activitats no s’han fixat serveis mínims.

A la ràdio i televisió públiques els serveis mínims s’han fixat en l’emissió del 50% dels continguts habituals en la programació informativa, així com en l’emissió de la informació que sigui necessària en cas que hi hagi una emergència.

Documents:

El manifest del Dia Internacional de les Dones 2019.

Com negociar laboralment en condicions d’igualtat (document d’UGT).

Constantí reivindica els feminismes i la igualtat efectiva de dones i homes

Un moment de la lectura del manifest

Constantí ha celebrat aquest divendres 8 de març al migdia l’acte central del Dia Internacional de la Dona. Acompanyades de l’alcalde Oscar Sánchez, la regidora responsable de l’àrea de la dona, Meritxell Cano i altres representants de l’Ajuntament de Constantí, responsables de les dues associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de dones per la Unitat de Constantí, han estat les encarregades de fer la lectura de la Declaració Institucional d’aquest 8 de març.

La reivindicació de la sororitat i dels feminismes com un moviment social de llarga trajectòria per aconseguir i consolidar els drets de les dones, i per assolir la igualtat efectiva de dones i homes, han estat alguns els eixos bàsics de la lectura del Manifest, que s’ha fet com cada any al davant de l’Ajuntament davant prop de 150 persones.

Amb la lectura del manifest s’ha fet una crida a governs, moviments feministes i el conjunt de la societat a vetllar i refermar que les dones no estan disposades a fer ni un pas enrere i que cal avançar per desmuntar definitivament el sistema patriarcal.
Els actes continuaran el diumenge 17 de març amb un Dinar al Pavelló Poliesportiu adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Durant aquest acte es farà un reconeixement especial a les dones constantinenques que celebren el seu 80è aniversari aquest 2019.

Comença un curs de mosso de magatzem a Constantí

Fotografia del curs de mosso de magatzem que s'ha iniciat aquesta setmana a Constantí

Fotografia del curs de mosso de magatzem que s’ha iniciat aquesta setmana a Constantí

Un total de 16 alumnes ha iniciat aquesta setmana a Constantí un nou curs de mosso de magatzem, convocat per l’Oficina Municipal de Treball.

El curs s’allargarà fins el dia 14 de març, es realitza de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores, a la Biblioteca Municipal.

Amb una durada de 36 hores, els objectius del curs es basen en obtenir les competències bàsiques per a ser mosso de magatzem, nocions d’higiene postural, la teoria i pràctica del tipus de maquinària, la logística de l’emmagatzematge, l’expedició i preparació de comandes, la gestió d’estocs i la classificació dels productes, entre d’altres.

L’Ajuntament de Constantí, a través de l’Oficina Municipal de Treball i l’Escola d’Adults, continua apostant per l’oferta formativa com a eina que ajudi en la recerca de feina. Les inscripcions per participar dels cursos donen prioritat a les persones del municipi inscrites a l’Oficina de Treball.

Constantí organitza diverses activitats al voltant del Dia de la Dona

Dinar de germanor dedicat a les dones de Constantí

Dinar de germanor dedicat a les dones de Constantí

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març, l’Ajuntament de Constantí ha programat per als propers dies activitats adreçades principalment al col•lectiu de dones del municipi, amb l’objectiu de reivindicar un any més la igualtat de drets entre els homes i les dones.

El divendres 8 de març tindrà lloc l’acte central de la Setmana de la Dona amb la tradicional Lectura del Manifest, a càrrec de les associacions de dones del municipi, el Grup Cultural Mestresses de Casa i l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí. Serà a partir de les 12 del migdia i com és habitual tindrà lloc al davant de l’Ajuntament.

Tal i com ja s’ha fet aquests anys anteriors, un dels actes principals d’aquesta Setmana de la Dona arribarà el diumenge 17 de març amb un acte de reconeixement i homenatge a totes les dones constantinenques que aquest any 2019 celebren el seu 80è aniversari, que tindrà lloc al Pavelló Poliesportiu. L’acte, consistirà en un dinar de germanor adreçat exclusivament al col·lectiu de dones del municipi. Totes les assistents rebran un detall d’agraïment. Les inscripcions per participar del dinar s’han de fer prèviament a l’OAC de l’Ajuntament, abans del 12 de març. El preu del dinar és de 15 euros. Un cop finalitzat el dinar, tindrà lloc un espectacle.

Èlia Canales, del club de Tir amb Arc Constantí, medalla de bronze del GP d’Espanya

Les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales i Maria Pitarch, van prendre part de la fase classificatòria per als Jocs Olímpics de Tokyo 2020

Les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales i Maria Pitarch, van prendre part de la fase classificatòria per als Jocs Olímpics de Tokyo 2020

Nou èxit per a l’arquera del club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales, que ha aconseguit la medalla de bronze en categoria absoluta en el Gran Premi d’Espanya “Ciudad de Cáceres”, organitzat per la Real Federació Española de Tiro con Arco, que s’ha disputat aquest passat cap de setmana ( 2 i 3 de març) a la Ciudad Deportiva de Càceres.

L’arquera constantinenca es va imposar a l’eliminatòria de vuitens de final (6-4) a Cecilia Elizabeth Whitehead del Club Arqueros San Jorge. A quarts de final es va desfer de Mónica Galisteo Cruz (6-0) del club Al’kala, caient a les semifinals davant la polonesa Natalia Lesniak (3-7). A l’eliminatòria per al tercer i quart lloc, Canales es va imposar a Alicia Marín Martínez, també del club Al’kala, (6-2), obtenint així aquesta valuosa medalla de bronze.

L’equip que representava el Club de Tir amb Arc Constantí en aquest Gran Premi d’Espanya de Càceres estava integrat per: Èlia Canales, Maria Pitarch i Alba Ortega, amb l’absència de Laura Pullés (que no va poder participar d’aquest campionat).

Abans de disputar-se aquest Gran Premi, el passat divendres 1 de març, les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí, Èlia Canales i Maria Pitarch, van prendre part de la fase classificatòria per als Jocs Olímpics de Tokyo 2020 en categoria absoluta

La delegada del Govern a Catalunya fa una visita institucional a l’Ajuntament de Constantí

 visita institucional que ha realitzat aquest dijous 28 de febrer la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a l'Ajuntament de Constantí

visita institucional que ha realitzat aquest dijous 28 de febrer la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a l’Ajuntament de Constantí

La delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dut a terme aquest dijous 28 de febrer una visita institucional a l’Ajuntament de Constantí, on s’ha reunit amb l’alcalde, Oscar Sánchez, i ha signat en el Llibre d’Honor del consistori. A la trobada hi han assistit també el subdelegat del Govern a  Tarragona, Joan Sabaté, i el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, a més de diversos representants de l’Ajuntament de Constantí.

La delegada del Govern, ha traslladat a l’alcalde de Constantí tot el suport de la Delegació als ajuntaments, “ja que són un pilar fonamental en l’atenció a la ciutadania i suposen un element clau en la gestió diària de les necessitats dels veïns”. Teresa Cunillera ha destacat la seva “satisfacció per la visita realitzada a Constantí. Una visita que teníem pendent des de fa molt de temps, amb l’alcalde n’havíem parlat, i finalment hem pogut trobar l’ocasió”. Després de signar el Llibre d’honor del consistori i d’una breu reunió, la delegada del Govern ha volgut destacar la importància de la feina que realitzen alcaldes com Oscar Sánchez, de qui ha subratllat la “seva voluntat de treballar per construir al municipi de Constantí un espai de convivència, de tolerància i de respecte per a tothom”.

Durant el matí, la Delegada del govern ha visitat les obres que s’han iniciat al túnel de Coll de Lilla, una infraestructura que permetrà reduir el trajecte entre Valls i Montblanc, i que permetrà prolongar l’autovia A-27. Amb un pressupost que s’ha elevat a 115 milions d’euros, es tracta del quart i últim tram pendent d’executar de l’autovia A-27, entre Tarragona i Montblanc.

El Carnaval de Constantí arriba amb força i s’allargarà dos caps de setmana

Cartell del Carnaval de Constantí

Cartell del Carnaval de Constantí

Tot és a punt per la celebració del Carnaval a Constantí, que en l’edició d’aquest any es concentrarà bàsicament el cap de setmana del 9 i 10 de març.

Abans, però, aquest divendres dia 1 de març es farà la tradicional Rua de Carnaval a l’Avinguda 11 de Setembre, amb la participació dels alumnes de les escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles, i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música “Rafael Gibert Recasens”. Seguidament, a la Plaça de les Escoles Velles, es realitzaran Tallers Infantils, pinta-cares, màscares i concurs de disfresses, amb la col·laboració de l’ Associació Dance Power Constantí i el Punt Òmnia.

El dissabte 2 de març l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A organitzarà una Festa del confetti i una Botifarrada Popular, a més de l’acte d’entrega de xumets a la Dragonina, activitats totes elles que es realitzaran al carrer Major.

El cap de setmana del 9 i 10 de març centrarà el gruix d’actes del carnaval. El dissabte dia 9 a la tarda, a partir de les 17.30 h., i amb sortida des de la Plaça de la Generalitat, s’iniciarà la rua pels carrers del poble que comptarà amb la participació de diverses comparses i entitats del municipi. El recorregut arribarà fins al Pavelló Poliesportiu, on es traslladarà des de les 19.30 h. i fins la matinada tota la gresca i la disbauxa de la celebració, a la tarda amb el Ball Infantil de disfresses amb l’actuació musical d’Albercocks, i posteriorment amb el Ball de Carnaval amb l’actuació musical de Dj Ferry Lip i Dj Rulu.

Després d’aquesta intensa jornada de dissabte els actes de Carnaval finalitzaran el diumenge dia 10, amb la processó de l’enterrament del Rei carnestoltes, que sortirà des del Pavelló Poliesportiu fins arribar al Parc de la Muralla, on tindrà lloc la cloenda de la celebració amb la tradicional cremada del Ninot i una Sardinada popular. Com a novetat de la programació d’aquest any, durant aquesta cloenda del Carnaval es farà entrega dels Premis a les millors comparses, que premiarà amb 400, 300 i 200 euros respectivament, les tres millors comparses participants a la Rua.

El Club Patí Constantí obté 21 podis a la 1ª Fase del Campionat Interclubs

Fotografia del Campionat Interclubs de Patinatge celebrat el passat diumenge 24 de febrer al Pavelló Poliesportiu de Constantí

Fotografia del Campionat Interclubs de Patinatge celebrat el passat diumenge 24 de febrer al Pavelló Poliesportiu de Constantí

Aquest passat diumenge 24 de febrer es va celebrar al Pavelló Poliesportiu municipal la 1a Fase del Campionat Interclubs organitzat per Federació Catalana de Patinatge, que va comptar amb la participació dels següents clubs: Club Gimnàstic de Tarrragona, Club Patí Montbrió del Camp, Club Patí Alcover i Club Patí #Constantí.

El nostre club portava 37 patinadores repartides en les diferents categories i va obtenir un total de 21 pòdiums. Des de l’entitat es valoren molt positivament aquests resultats, tenint en compte que moltes participants en el nivell I i II era la primera vegada que realitzaven una competició. Els podis obtinguts per les patinadores constantinenques han estat els següents :

Nivell I (0-6 anys): 1r lloc: Aida Nouali Charkaoui

Nivell I (7-8 anys): 1r lloc: Aura Serrahima Sola. 2n lloc: Aloma gavaldà Ribas i 3r lloc: Maria Jiménez Recio

Nivell I (+9 anys): 3r lloc: Ainara González Prieto

Nivell II (+9 anys): 1r lloc: Laura Fernández Herrero, i 2n lloc: Paulina Castillón Bedoya

Nivell III (0-7 anys): 1r lloc: Paula Ciprés Vilarnau

Nivell III (8-9 anys): 1r lloc: Martina Adolfini Guillemat

Nivell III (+9 anys): 1r lloc: Leyre González Cogollor i 3r lloc: Judith Alcañiz Ortega

Nivell IV (0-9 anys): 1r lloc: Alma Arévalo Ruiz i 2n lloc: Candela Ciudad laguna

Nivell IV (10-11 anys): 3r lloc: Carla Pérez Arcos

Nivell IV (+12 anys): 2n lloc: Nerea Dorado Rueda i 3r lloc: Edith Madrid Rico

Nivell VI (10-11 anys): 1r lloc: Paula Valero Rodríguez i 2n lloc: Leyre Ciprés Vilarnau

Nivell VI (+12 anys): 1r lloc: Julia Valldosera Gordo, 2n lloc: Silvia Espinosa Dotor i 3r lloc: Ainhoa Marcos Pastor

El proper campionat es durà a terme a Alcover, els proper dies 16 i 17 de Març i comptarà amb la participació de les següents patinadores de Constantí:

Categoria Aleví: Naiara Lara

Categoria Infantil: Paula Espinosa i Ester Adolfini

Categoria Cadet: Carmen Pozo

Categoria Sènior: Ariadna Martínez

 

Constantí celebra la XXXII edició dels Tres Tombs

Imatge dels tres tombs de Constantí

Imatge dels tres tombs de Constantí

 

Constantí ha tornat a viure aquest diumenge 24 de febrer una jornada festiva on la cultura popular i la tradició han estat les grans protagonistes. El bon temps ha acompanyat en la celebració de la XXXII edició dels Tres Tombs, que un any més s’ha confirmat com una de les celebracions amb més seguiment i arrelament popular. Uns 40 carros i prop de 60 cavalls han pres part d’aquesta edició dels Tres Tombs, que ha organitzat un any més el Cercle Cultural Recreatiu i Esportiu de Constantí, mb la col·laboració de l’Ajuntament.
La jornada s’iniciava cap a dos quarts de deu del matí amb un esmorzar popular a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer. Els Balls de Cercavila de la Societat El Casino i l’Esbart Dansaire Constantí  ‘El Casino’ han amenitzat l’àpat amb les seves actuacions. Tot seguit, s’ha donat inici als Tres Tombs pels carrers del nucli antic de Constantí. En el primer tomb, els animals participants han rebut la benedicció davant del Centre Parroquial.
En finalitzar la tradicional desfilada de cavalls, carros i traginers, s’ha celebrat un dinar popular a base d’escudella al pati de l’Institut de Constantí. La jornada ha finalitzat amb un recital d’havaneres.

Es presenta una nova marca de municipi: “Fem Constantí”

Foto promocional de la nova campanya de municipi: "Fem Constantí"

Foto promocional de la nova campanya de municipi: “Fem Constantí”

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest divendres 22 de febrer la nova marca de municipi “Fem Constantí”. L’acte de presentació s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez. Durant aquesta presentació, el batlle constantinenc ha explicat que es tracta d’un nou “lema institucional i una nova marca de municipi amb què el consistori vol reforçar els valors positius envers el poble, fomentar el sentiment de pertinença i divulgar-lo.”

L’objectiu és aconseguir que la marca i el lema “Fem Constantí” tingui presència en tots els àmbits del “dia a dia del municipi, tant social, com cultural, educatiu, esportiu, associatiu i comercial”. La voluntat és que sigui un projecte de llarg recorregut, on s’impliqui també a la ciutadania. En aquest sentit, l’alcalde ha subratllat que “Fem Constantí” és una campanya amb la que “volem projectar aquest valors positius a tot el territori, però sobretot, especialment, és una campanya adreçada als nostres ciutadans i ciutadanes, que reivindica la cohesió, l’orgull de poble i les nostres arrels.”

A més, totes les campanyes i accions promocionals que s’iniciïn des del consistori, aniran acompanyades d’aquest tret distintiu. La imatge de la campanya és l’skyline de Constantí, una visió panoràmica molt característica del municipi i un segell identificador molt visual del poble. Amb la primera persona del plural, “Fem”, es vol fer extensiva aquesta campanya a tots els constantinencs i constantinenques i transmetre el sentiment d’inclusió per a tothom..

Tot a punt per a la XXXII edició dels Tres Tombs a Constantí

Cartell del tres tombs de Constantí

Cartell del tres tombs de Constantí

Com cada últim diumenge de febrer, aquest proper diumenge dia 24 arriba a Constantí una de les cites culturals amb més tradició i arrelament popular, els Tres Tombs, que combinaran un any més festa, tradició i cultura en aquesta celebració en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de feina que cada any, organitza el Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu.

La cita arriba enguany a la seva XXXII edició, amb algunes novetats en el cartell d’activitats. Els actes començaran puntualment a les 9 del matí, amb el tradicional esmorzar popular a l’aire lliure, a la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer. Després d’esmorzar tindrà lloc la tradicional exhibició a càrrec dels Balls de Cercavila de la Societat Cultural i Recreativa El Casino, i de l’Esbart Dansaire Constantí “El Casino”, a la mateixa plaça mossèn Cinto Verdaguer.

Al llarg del matí els animals s’aniran concentrant als voltants de la mateixa plaça, i posteriorment, cap a les 11.30 h., cavalls, carros i traginers iniciaran la tradicional desfilada pel carrers del nucli antic del poble. Durant el recorregut, en el primer tomb, també es farà la benedicció dels animals davant del Centre Parroquial.

Finalment, hi ha hagut una modificació pel que fa al dinar popular, que des de fa tres anys s’organitza coincidint amb la celebració dels Tres Tombs. Per motius d’espai, el dinar es traslladarà al Pavelló de l’Institut, i no es farà al sindicat com estava previst inicialment. Les inscripcions per participar del dinar es poden fer fins el 22 de febrer a l’OAC de l’Ajuntament, i els tiquets tenen un preu de 8 euros. La jornada festiva finalitzarà amb un concert d’Havaneres al mateix Pavelló de l’Institut.

Els Tres Tombs de Constantí s’han caracteritzat al llarg dels últims anys per la seva gran participació i seguiment.

 

Alumnes de català llegeixen poemes a Constantí Ràdio per celebrar el Dia Internacional de la llengua materna

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural

Diversos alumnes de l’Oficina de Català de Constantí han passat aquest dimecres pels micròfons de Constantí Ràdio per fer una lectura de textos i poesies en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna que es commemora aquest dijous, 21 de febrer.

Un total de 9 alumnes de diverses nacionalitats i procedències han llegit poemes i textos en la seva llengua d’origen, acompanyats de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny.

El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO el novembre del 1999. Se celebra cada any el 21 de febrer. Aquest dia del 1952 estudiants i activistes del Moviment per la Llengua Bengalí que es manifestaven (a la llavors anomenada Bengala Oriental, avui Bangladesh, al Domini del Pakistan, on només estava reconegut com a llengua nacional l’urdú) van ser tirotejats pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka i tres joves estudiants i altres persones van morir. Per això la UNESCO va triar aquesta data per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna, en reconeixement a aquelles morts

L’objectiu d’aquesta celebració és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural, atès que, com diu la mateixa UNESCO, “les llengües són les eines més poderoses per a la preservació i el desenvolupament del nostre patrimoni tangible i intangible”.

Segons la UNESCO, la diversitat lingüística es troba cada cop més amenaçada. Cada dues setmanes, desapareix una llengua arreu del món i s’elimina així tot el seu patrimoni intel·lectual i cultural.

 

La plantilla de la incineradora del polígon de Constantí es mobilitza reclamant més seguretat

La incineradora que Veolia té a Constantí. Foto: Veolia

Els treballadors de la incineradora de Constantí, de l’empresa Sarpi Constantí S.L.U. (Veolia), es concentraran avui dimarts, 19 de febrer, entre les 13.00 hores i les 15.00 hores, a les portes de l’empresa, al Polígon Industrial de Constantí, en defensa de la confecció del seu pacte d’empresa. “Aquesta decisió respon a la negativa de la direcció a negociar”, assegura el sindicat CCOO.

Migue Rioné, membre del comitè d’empresa, ha afirmat a Tarragona21 que la manca de mesures de seguretat en una empresa que treballa amb productes perillosos és un dels detonants de la protesta. La planta, adquirida pel grup francès multinacional Veolia en 2014 enmig d’una polèmica política (era propietat de la Generalitat), compta amb 78 treballadors al polígon de Constantí.

Aquesta és la primera d’una sèrie d’accions que la plantilla portarà a terme per tal de solucionar la situació en la qual es troben.

Els treballadors de Sarpi demanen un pacte de millora a l’empresa, “ja que des d’anys venen patint una precarització en les seves condicions de treball i això pot afectar les mesures de salut i medi ambient”. La resposta de l’empresa ha estat “nul·la” a aquestes peticions. Durant els dos últims anys s’ha tractat d’arribar a acords concrets amb la direcció en temes com la seguretat, la formació del personal i la política salarial de l’empresa, “sense cap resultat”.

L’objectiu és esmenar, almenys en part, “les deficiències i desequilibris que afligeixen a la plantilla des de la mateixa posada en marxa de la instal·lació, ja fa gairebé 20 anys”. També s’ha tractat de millorar “les evidents mancances en mesures i protocols de seguretat, produïts pel pas del temps i la falta d’inversions”.

Redacció

Doble medalla per al Club de Tir amb Arc Constantí en el Campionat d’Espanya Júnior

Aquesta doble medalla, suposa un nou èxit esportiu en la brillant trajectòria del Club de Tir amb Arc Constantí

Aquesta doble medalla, suposa un nou èxit esportiu en la brillant trajectòria del Club de Tir amb Arc Constantí

El Club de Tir amb Arc Constantí s’ha emportat dues medalles de plata en el Campionat d’Espanya de Sala Junior que s’ha disputat aquest cap de setmana a Benalmádena (Màlaga). L’arquera Maria Pitarch ha pujat al podi com a subcampiona d’Espanya en la modalitat d’arc recorbat Júnior. La medalla d’or, en una ajustadíssima final que es va decidir en la fletxa de desempat, va ser per a l’andalusa Leyre Fernández. El bronze va ser per a la madrilenya Mónica Galisteo, mentre que l’arquera constantinenca Èlia Canales va finalitzar en 4a posició.

D’altra banda, en aquest mateix campionat, Maria Pitarch i Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc Constantí, i Pablo Mercader, van aconseguir també la medalla de plata en equip per comunitats autònomes. En aquest cas, l’or va ser per a la Comunitat de Madrid

Aquesta doble medalla, suposa un nou èxit esportiu en la brillant trajectòria del Club de Tir amb Arc Constantí, i dues medalles més que se sumen al brillant palmarès d’aquestes dues joves arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí. El passat mes de gener, Maria Pitarch i Èlia Canales van aconseguir la cinquena i la sisena posició respectivament, en el Campionat del Món de Tir amb Arc Indoor que es va celebrar a Nimes (França). D’aquesta manera, per segon any consecutiu, les dues joves esportistes finalitzaven entre les 10 millors arqueres del món en la categoria Júnior (recordem que l’any passat van finalitzar 3a i 4a).

En les properes setmanes, Pitarch i Canales, disputaran les proves classificatòries per als Jocs Olímpics de Tokyo de 2020, en categoria absoluta.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies