TARRAGONA 21

Constantí celebra els 25 anys del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ en una jornada marcada per la pluja

Es calcula que la recaptació total d’enguany se situa vora els 2.100 euros, tot i que encara es podrà adquirir material i fer donacions. Foto: Ajuntament

Un any més Constantí s’ha sumat aquest diumenge a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, en una jornada que a causa de la pluja va quedar deslluïda i va haver de finalitzar abans del previst. Aquest any, el “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” arribava a la seva 25ª edició a Constantí i al llarg del dia es van realitzar diverses activitats lúdiques. La situació excepcional a causa de la pandèmia de la COVID-19 ha fet que aquest any la jornada canviés el seu format habitual i les activitats s’han realitzat davant de l’Ajuntament, i no a les instal·lacions del Club Esplai on s’havia desenvolupat la jornada al llarg de les anteriors edicions. A més, s’han complert les mesures de seguretat i prevenció com l’ús obligatori de mascaretes per a tots els assistents. Es calcula que la recaptació total d’enguany se situa vora els 2.100 euros, tot i que encara es podrà adquirir material i fer donacions.

Des de l’inici de l’activitat, ara fa 25 anys, el Club Esplai Constantí és considerat un dels més solidaris de Catalunya durant la jornada del “Mulla’t”. De bon matí, la jornada s’iniciava amb la inauguració d’una exposició fotogràfica dels 25 anys del Mulla’t a Constantí, que es va poder veure durant tot el dia. Seguidament  es va fer una competició de dards  i pels volts del migdia tenia lloc el tradicional concurs de dibuix per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Ja a la tarda, van tenir lloc les habituals simultànies d’escacs amb la presència d’Aaron Alfonso i amb la col·laboració del Club d’Escacs Constantí.

També a la tarda es va fer un taller de foc a càrrec de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A, abans que la pluja obligués a interrompre la celebració i suspendre la resta d’activitats previstes en el programa, com l’actuació de la violinista Astrid Torrente, la ballada de sardanes i l’entrega de premis. Durant tota la diada s’han pogut adquirir a la paradeta instal·lada davant de l’Ajuntament els productes de promoció de la campanya: tovalloles, samarretes, bosses, necessers i ampolles d’aigua. Tots els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la investigació i millora dels centres que tenen cura dels afectats per la malaltia.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí ofereix un servei de bus gratuït per anar a la platja

A partir del dilluns 13 de juliol l’Ajuntament de Constantí posarà en marxa un servei d’autobús gratuït per a les persones empadronades al municipi per anar a la platja de l’Arrabassada a Tarragona. De dilluns a diumenge, i des del 13 de juliol fins el 31 d’agost, l’autobús sortirà cada dia des del carrer Jaume I (davant de l’escola Mn. Ramon Bergadà) en direcció a la Platja de l’Arrabassada en horari 9:30 i 16:00 hores. La tornada des de la Platja de l’Arrabassada fins a Constantí es farà cada dia a les 13.00 i a les 20 hores.

Les places de l’autobús són limitades i caldrà apuntar-se prèviament trucant al telèfon 977 52 00 79 de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. Les reserves s’hauran de fer amb una antelació de 24 h. i per als trajectes de dissabte, diumenge i dilluns s’han de fer abans del divendres a les 14 h.

Des de l’Ajuntament s’informa que l’ús de la mascareta serà obligatori dintre del vehicle i durant tot el trajecte, i els menors de 15 anys hauran d’anar sempre acompanyats per un adult.

Redacció

 

Arriba la 25ª edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” a Constantí

La campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” torna a fer una crida a la solidaritat aquest diumenge 12 de juliol per participar d’una nova jornada solidària amb les persones afectades per aquesta malaltia. Aquest any, el “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” arriba a la seva 25ª edició a Constantí i al llarg del dia es realitzaran diverses activitats lúdiques. La situació excepcional a causa de la pandèmia de la COVID-19 ha fet que aquest any la jornada canviï el seu format habitual i les activitats es realitzaran davant de l’Ajuntament, i no a les instal·lacions del Club Esplai on s’havia desenvolupat la jornada al llarg de les anteriors edicions. A més, es garantirà el compliment de mesures de seguretat i prevenció com l’ús obligatori de mascaretes per a tots els assistents.

La jornada s’iniciarà a les 10 h del matí amb la inauguració d’una exposició fotogràfica dels 25 anys del Mulla’t a Constantí, que es podrà veure durant tot el dia. A partir de les 11 començarà una competició de dards i les inscripcions dels participants tindran un preu de 2 €uros com a donatiu solidari. A les 12.30 h tindrà lloc el tradicional concurs de dibuix per a nens i nenes de 3 a 12 anys, amb inscripcions al preu d’1 euros com a donatiu solidari.

Ja a la tarda, tindran lloc les habituals simultànies d’escacs amb la presència d’Aaron Alfonso i amb la col·laboració del Club d’Escacs Constantí. També a la tarda es farà un Taller de foc a càrrec de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. A les 19 h tindrà lloc una actuació musical a càrrec d’Astrid Torrente amb el seu violí transparent. La jornada finalitzarà amb l’entrega dels trofeus, i un final de festa amb una ballada de sardanes amb la participació dels Floquets de Constantí i la colla del Lledó de la Pobla de Mafumet.

Durant tota la diada es podran adquirir a la paradeta que s’instal·larà davant de l’Ajuntament els productes de promoció de la campanya: tovalloles, samarretes, bosses, necessers i ampolles d’aigua. Tots els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la investigació i millora dels centres que tenen cura dels afectats per la malaltia.

Des de l’inici de l’activitat, ara fa 25 anys, el Club Esplai Constantí és considerat un dels més solidaris de Catalunya durant la jornada del “Mulla’t”.

Redacció

 

Reunió entre l’Ajuntament de Constantí i els centres educatius per determinar les necessitats organitzatives del curs vinent

L’objectiu d’aquesta reunió ha estat conèixer de primera mà com s’ha desenvolupat aquest tercer trimestre de curs tan atípic. Foto: Ajuntament

Aquest dimarts 7 de juliol s’ha celebrat una reunió de treball a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí, que ha comptat amb la presència de representants de tots els centres educatius del municipi: escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà, Institut de Constantí, Llar d’Infants Gu-gu, Escola d’Adults, Escola de Música I Biblioteca Municipal. La reunió ha estat presidida per l’alcalde, Oscar Sánchez, i ha comptat també amb la presència de la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, i la regidora de Salut, Virginia Bautista.

L’objectiu d’aquesta reunió ha estat conèixer de primera mà com s’ha desenvolupat aquest tercer trimestre de curs tan atípic a causa de la pandèmia de la COVID-19. D’altra banda, s’han plantejat les principals necessitats organitzatives dels centres educatius de cara a l’inici del proper curs escolar i treballar conjuntament en tot allò que sigui necessari. La reunió ha servit també per analitzar quines activitats del Pla Educatiu d’Entorn i quines activitats col·laboratives entre centres es podran seguir desenvolupant durant el proper curs escolar en el marc de les directrius que ha fixat el Departament d’Ensenyament

Durant tots els mesos de confinament i amb el tancament dels centres escolars, des de l’Ajuntament de Constantí s’ha desenvolupat una tasca de coordinació i col·laboració amb les escoles del municipi. Una de les principals mesures contemplades en el pla de reactivació econòmica i social aprovat per l’Ajuntament de Constantí per fer front a la crisi derivada de la COVID-19 ha estat l’increment de 10.000 euros en la partida econòmica destinada a les Ampas dels centres educatius per tal de fer front a les necessitats educatives.

Redacció

 

La Generalitat dona el primer pas per crear l’àrea metropolitana de Tarragona amb sis municipis

El secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha donat a conèixer avui als alcaldes i representants municipals de Tarragona, Reus, Salou, la Canonja, Constantí i Vila-seca la voluntat d’impulsar un Pla director urbanístic (PDU). Foto: Generalitat

Els plans directors urbanístics tenen l’abast suficient com per transcendir les fronteres municipals i ordenar grans àrees de sòl amb problemàtiques comunes però administracions locals diferents. Per tant, són un marc adequat per decidir, per exemple, traçats d’infraestructures o gestió de corredors ecològics que van més enllà de la competència d’un ajuntament.

La primera àrea metropolitana del país, la de Barcelona, compta des de fa dècades amb un instrument d’ordenació supramunicipal, com és el Pla General Metropolità (PGM). El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa ara la redacció de plans directors urbanístics amb una voluntat similar per a les àrees urbanes de Tarragona i de Girona, si bé adaptats a les particularitats de cada territori. Es preveu que la Comissió de Territori de Catalunya que es reunirà a finals de juliol autoritzi al Departament a iniciar la redacció d’aquests dos PDU.

Objectius i tramitació

L’àrea urbana de Tarragona, formada per sis municipis, abasta 185,66 km2, on hi viuen 300.984 persones, amb una densitat de 1.621 habitants per quilòmetre quadrat. Els objectius del PDU que ordenarà aquesta àrea, i que s’han exposat als representants municipals, són:

  1. Possibilitar un marc de competitivitat per al desenvolupament econòmic.
  2. Establir un model de desenvolupament sostenible que integri la diversitat.
  3. Ordenar els espais oberts i les infraestructures de l’àmbit

Una vegada la Comissió de territori de Catalunya autoritzi l’inici de la redacció del PDU, el primer pas serà l’elaboració de l’anomenat document d’objectius i propòsits generals. Aquest document se sotmetrà a un primer procés de participació ciutadana on es donarà veu tant als ajuntaments com als agents socials, econòmics i ambientals del territori, i a la ciutadania interessada. Les seves aportacions serviran per redactar un primer document del PDU que la Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona aprovarà inicialment.

El document aprovat inicialment se sotmetrà al preceptiu període d’informació pública i audiència als ajuntaments, per tal que ajuntaments i ciutadania puguin presentar les al·legacions que estimin oportunes. Un cop estudiades aquestes al·legacions i incorporades, si s’escau, el PDU serà aprovat provisionalment per la Comissió territorial d’urbanisme del Camp de Tarragona i, poc després, elevat a la Comissió de Territori de Catalunya per al seu darrer vistiplau. El conseller de Territori i Sostenibilitat signarà l’aprovació definitiva i el PDU es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), iniciant la seva vigència el dia següent.

El secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha donat a conèixer avui als alcaldes i representants municipals de Tarragona, Reus, Salou, la Canonja, Constantí i Vila-seca la voluntat d’impulsar un Pla director urbanístic (PDU) que ordeni l’àrea metropolitana tarragonina, la segona més gran de Catalunya després de la de Barcelona.

L’objectiu del Departament és oferir als sis municipis que conformen la realitat metropolitana de Tarragona un instrument de planejament supramunicipal per consensuar l’ordenació de les infraestructures, especialment les ferroviàries, i dels espais oberts. En aquest sentit, Agustí Serra, ha posat en valor: «El sistema urbà del Camp de Tarragona definirà el model urbà d’una realitat metropolitana, que donarà coherència, entre d’altres, a la gestió de la mobilitat».

Reaccions dels alcaldes

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’ha fet ressò de la notícia de Tarragona21 via Twitter i en la primera reacció ha afirmat: ‘Sabem que el camí no serà fàcil però des de @TGNAjuntament ens hi posarem molt seriosament. Crear sinergies és molt important per tenir un territori ordenat, competitiu i capaç de fer front als reptes mediambientals i socials’

Al seu torn, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat a aquest digital sobre el nou organisme que es crearà: ‘Han ser àrees de col·laboració i cooperació entre municipis, en favor de les persones i el progrés del territori».

Redacció

 

Oscar Sánchez: ‘En aquesta pandèmia hem tingut la ciutadania de Constantí al peu del canó’

Oscar Sánchez, al seu depatx d’Alcaldia. Foto: Cedida

Oscar Sánchez encara el segon any del noun mandat com a alcalde de Constantí afrontant, com tots els municipis, els efectes de la pandèmia mundial i la precupació perquè se segueixin les recomanacions sanitàries un cop superat l’estat d’alarma. Constantí no s’ha aturat, però sí ha hagut de redreçar radicalment els seus esforços cap a la protecció sanitària, social i econòmica de la població i de les seves empreses. L’alcalde fa balanç d’aquest any tan excepcional en aquesta entrevista concedida a Tarragona21.

Quin balanç fa de l’any de mandat?

Ha estat molt intens. Les nostres previsions apuntaven a un any tranquil de continuïtat en la feina iniciada en el mandat anterior i de projecció per als anys que tenim per davant, de planificació, d’establiment de terminis, en definitiva, de gestió per a la producció i execució futura. Però ja al mes d’octubre les inclemències meteorològiques, repetides a finals de gener, ens van posar en alerta. Després el desafortunat accident de la planta d’IQOXE en el que desgraciadament perdia la vida el nostre estimat Òscar Atance; i els incidents no tan greus del Polígon Petroquímic. Finalment, aquesta pandèmia que afecta a nivell mundial. Són tot un seguit de problemes greus que hem hagut d’afrontar amb les eines de què disposem com a administració local. Si les altres administracions ens cedissin més espais, hauríem pogut fer molt més, però ara per ara és el que tenim. No podem fer més.

Com s’està afrontant la pandèmia?

Amb molta fermesa. Estic molt content i orgullós de la feina que hem fet, tant pel que fa a l’equip de govern, sòlid i cohesionat, com també als treballadors i treballadores municipals, així com del voluntariat que des del minut zero s’ha posat a la nostra disposició i que ha sabut estar a l’alçada. Ha estat un dels moments més complexos des que sóc alcalde, per no dir el que més.

Queda molt per fer, perquè aquesta pandèmia ha fet i està fent molt de mal. En primer lloc, per les morts que ha causat i la manca de possibilitat de les famílies per acomiadar-se dels seus éssers estimats; però crec que ara ve la part més dura: l’impacte econòmic i social derivat de l’aturada forçada del país. Aprofito per agrair al Govern Central l’aprovació i posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital, que servirà perquè moltes famílies vulnerables es puguin garantir el dret mínim de subsistència.

L’equip de govern municipal ha optat per endegar un Pla de reactivació econòmica i social, excepcional i d’urgència, per pal·liar-ne els efectes, conscient que no ens podem permetre les desigualtats socials ni la destrucció de petites i mitjanes empreses com ja va passar amb la crisi financera de l’any 2008. Estem decidits i convençuts que hem d’afrontar-ho de manera diferent a com va passar aquell any.

Aquest Pla es basa en 14 punts concrets que abasten el comerç, el món empresarial, l’ocupació, els ajuts socials, la protecció de la salut, ajuts a les Ampa’s, suspensió de pagaments en serveis municipals, endarreriment del cobrament de taxes i preus públics municipals i la creació de l’oficina Covid-19, que farà tasques de finestreta única per a la gestió de tots els ajuts creats.

Quines necessitats tenen els autònoms, professionals i empreses de Constantí i què hi està fent l’Ajuntament? I en ocupació, com ha impactat la crisi del Covid?

És evident que el sector comerç i de serveis ha estat un dels afectats de forma significativa amb l’obligació de suspensió d’activitats assenyalades en el Decret de declaració d’estat d’alarma. Un cop s’ha iniciat la desescalada, hem mantingut un contacte intens, sobretot amb els representants de la Unió de Botiguers, que són els que ens han expressat de manera directa les seves preocupacions.

Des de l’Ajuntament i dins del Pla de reactivació excepcional i extraordinari aprovat al Ple del passat dia 28, hem tret línies d’ajuts per a aquest sector: unes bases específiques de subvencions als comerços i empresaris autònoms afectats econòmicament per la Covid-19; s’han modificat les bases reguladores per a la concessió d’incentius a les empreses i nous emprenedors per a la promoció de l’ocupació al municipi; s’han modificat les ordenances fiscals referents a les taxes per ocupació de la via pública per terrasses d’hostaleria i la d’ocupació de via pública per parades de serveis de Mercat.

Cal tenir present que aquesta pandèmia ha provocat la presentació de 98 ERTO’s a Constantí, inclòs el polígon industrial, la qual cosa es tradueix en aproximadament 1.000 persones afectades. A banda, l’atur ha assolit unes xifres semblants a les que va provocar la crisi financera de l’any 2008: s’ha incrementat un 20%, un 6% per sobre de la mitjana al Tarragonès. Hem arribat al còmput de 705 persones aturades, tenint en compte que nosaltres ja patíem un atur estructural d’aproximadament 300 persones abans del 2008.

Quina tasca s’ha fet per als col·lectius més vulnerables, com la gent gran, i en la bretxa digital en educació?

Pel que fa a la gent gran, hem estat fent atenció personalitzada amb seguiment telefònic. Als que no tenien cap familiar a disposició, els hem pogut portar la compra de necessitats de primer ordre al seu domicili perquè no haguessin de sortir-ne durant el confinament. Un cop més, agrairé als voluntaris la tasca realitzada en aquest aspecte.

Quant a la bretxa digital, hem augmentat els ajuts econòmics a les AMPA’s dels centres escolars per tal que poguessin facilitar als infants les connexions amb els centres. Així mateix, aquest increment també ha de facilitar l’adquisició de material escolar divers que es pugui necessitar.

Com estan vivint les entitats la pandèmia?

Amb força resignació i ganes d’ajudar en el que convingui i involucrant-se des del minut zero. No vull parlar de cap en concret, ja que totes s’han posat a disposició nostra en tot moment. Hem tingut la ciutadania al peu del canó, altruistament, i cal que estiguem summament agraïts. La qualitat d’un poble es mesura en la qualitat dels seus veïns i nosaltres hem copsat que la nostra ha deixat el llistó molt alt. Com a alcalde, ha estat i és un gran orgull haver pogut comptar amb totes i tots ells.

Han obert una Oficina d’ajudes a la Covid. Què els demana la ciutadania?

Sí. Hem cregut oportú posar en marxa aquesta oficina com a finestreta única: atenció a les persones amb dificultats, seguiment i coordinació dels diferents departaments per tal d’estalviar temps i esforços als veïns i veïnes amb dificultats de qualsevol índole.

La majoria de les consultes van destinades al tema d’ajuts d’emergència, ja siguin per subministraments bàsics d’aigua, llum i lloguer, tot i que han augmentat considerablement les peticions d’ajut per aliments. També sol·liciten informació per a la tramitació de l’Ingrés Mínim Vital.

‘De moment, no tenim res tancat sobre fer actes a la Festa Major, tot i que intentem gestionar de fer alguna cosa, per poc que sigui, el dia mateix de la Festa’. Foto: Tarragona21

Hi haurà festa major? I activitats a Centcelles?

En principi ens vam plantejar de no fer res, però hem arribat a la conclusió que és molt trist que no es faci res per la Festa Major. De moment, no tenim res tancat tot i que intentem gestionar de fer alguna cosa, per poc que sigui, el dia mateix de la Festa.

Quant al tema de les activitats a Centcelles i sense voler avançar res, farem alguna cosa al voltant de la Festa Major. Les ganes hi són, però tal com ens recorden les autoritats sanitàries, s’ha de ser prudent i vetllar per la seguretat de tots. Vols i dols, com molt bé ens recorda la saviesa popular.

Com valora la tasca dels voluntaris, de Protecció Civil i dels col·lectius que estan en primera línia?

Excel·lent. Crec que és un adjectiu que ho diu tot. Per molt de temor que hagin tingut, no han vacil·lat gens ni mica en abanderar i posar-se al davant d’aquesta trista situació. No s’han vist ni ideologies ni colors polítics, sinó que han treballat tots a una per poder-nos-en sortir el més aviat millor i amb les millors condicions possibles. Una magnífica actitud i una gran manifestació de fermesa, valentia i valor col·lectiu que la ciutadania ha protagonitzat durant l’estat d’alarma.

Què caurà del pressupost municipal d’enguany? Què és el que no es podrà fer?

És obvi que el canvi de prioritats de l’Ajuntament afectarà de manera directa a inversions que estaven previstes i que, ara per ara, no es podran executar.

Tot i que és aviat per donar dades definitives, està clar que els ingressos han disminuït i continuaran fent-ho de manera directa, amb la disminució dels serveis municipals com el pavelló poliesportiu, la llar d’infants, l’escola de música, etc. I també de manera indirecta, ja que possiblement augmentarà la morositat, l’ajut per despesa social, l’esforç fiscal que realitzem per superar la crisi…

En definitiva, tot plegat farà que determinades inversions i despeses es retallin, si més no provisionalment. Sí que és clar que el Parc d’Skate es posposa fins l’any vinent, però hem decidit anar-nos ajustant sobre la marxa.

Hi haurà inversions en millora de la xarxa d’aigua als carrers Falset, Girona, Raval de Sant Cristòfol i Tarragona?

Tenim prevista la millora de la xarxa d’aigua en aquests carrers. Possiblement les haurem de fer espaiades en el temps, per les previsions negatives a què hem anat fent referència, però us puc confirmar que la primera actuació serà la del carrer Falset, que és prioritària per la provisionalitat en què es troben les canonades en aquests moments.

I al Grup Centelles es faran millores?

Si parlem de les esquerdes, aviat tindrem dues persones mediadores per a la formació de les comunitats de propietaris, pas previ per a l’obtenció de les subvencions de la Generalitat de Catalunya destinades als arranjaments dels blocs. Tan aviat com estiguin constituïdes concretarem les reparacions a fer i els calendaris.

Amb tot, el Grup Centcelles és una urbanització envellida que requereix un manteniment constant i a la que prestem, des de l’Ajuntament, l’atenció deguda en cada moment.

La piscina coberta, quan serà una realitat? En quin moment es troba?

La piscina coberta és una petició que ens va arribar dels veïns de Constantí i un compromís incorporat com a promesa electoral en la que estem treballant des del primer dia. L’envergadura del projecte i els processos administratius que comporta ens impedeixen donar-li més celeritat, amb la qual cosa preveiem que per al 2022/2023 serà ja una realitat.

En aquests moments estem pendents de l’aprovació per part de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona del canvi d’usos del terreny triat per acollir-la, entre els dos centres escolars d’educació primària, respectant 2000 m2 quadrats per a possibles ampliacions de l’Escola Centcelles. Un cop passi aquest tràmit, la intenció és fer un concurs d’idees; després s’haurà de licitar l’encàrrec del projecte per, finalment, realitzar el procediment per a la seva construcció i atorgament de la gestió.

Són tràmits feixucs i llargs, però imprescindibles per poder gaudir d’aquest anhelat equipament.

Hi haurà més càmeres de videovigilància als carrers?

És una qüestió que encara no tenim decidida. Possiblement el que sí que durem a terme és una renovació de les càmeres antigues que ja estaven instal·lades.

Pensem que, com a molt, potser es podria realitzar una nova fase que abastaria l’avinguda Onze de Setembre, sobretot la zona escolar, i la plaça de la Generalitat. Però com li deia, no tenim res decidit de moment.

Com està la urbanització del pp-10, al polígon Constantí?

Va a bon ritme! La seva finalització està prevista per a finals de setembre, tot i que en principi la previsió era que estigués enllestida a finals de juliol. Hem de tenir en compte que les obres han estat aturades a conseqüència de l’estat d’alarma.

La urbanització i el desenvolupament d’aquests terrenys ubicats a la 3a fase del PIC formen part de l’objectiu de l’Ajuntament de reactivar i impulsar el Polígon de cara a reactivar també econòmicament el municipi. El nostre Polígon s’ha confirmat com el gran referent en el sector de la logística del Camp de Tarragona i el desenvolupament d’aquest pla parcial permetrà l’arribada de noves empreses que aportaran beneficis al municipi: nous llocs de treball i un increment de l’activitat econòmica local.

Com està resultant l’experiència de la recent municipalització del servei de l’aigua?

És molt aviat per fer una valoració. Hem de tenir en compte que els primers rebuts que ens gestiona BASE tot just s’acaben de passar a cobrament, ja que es van endarrerir a causa de l’estat d’alarma. Però abans, s’han hagut de traslladar totes les bases de dades al nou programa informàtic, fer les parametritzacions pertinents, localitzar comptadors, etc. Vaja, una feina en la que encara estem polint detalls i fins d’aquí com a mínim un any no podrem fer valoracions amb els números a les mans. El que sí que podem avançar és que Constantí surt guanyant amb aquest nou sistema.

I la gestió de la brossa?

Tenim la licitació en marxa, però l’empresa FCC va presentar un recurs que ens ha endarrerit el procediment. Finalment ja hem rebut la notificació del Tribunal Català de Contractes que ha estat favorable a l’Ajuntament ja que ha desestimat les al·legacions tot i que hem hagut d’afegir unes explicacions addicionals. Ara ja hem reiniciat el procediment d’obertura del primer sobre, i hem comprovat que hi ha dues empreses que opten al servei: Fomento de Construcciones y Contratas i Urbaser; i cinc empreses que opten al control d’aquest servei. Esperem que en dos mesos hagi acabat tot el procediment, els serveis estiguin licitats i puguem gaudir de les millores que inclouen.

De moment, ens continua prestant el servei l’empresa Urbaser pel que fa a recollida de matèria orgànica, rebuig i voluminosos del PIC; i el Consell Comarcal del Tarragonès, mitjançant l’empresa FCC, realitza la resta dels serveis.

Com està sent el retorn a la feina a l’Ajuntament?

Vam aprovar un Pla de contingència pel retorn segur a la feina, consensuat amb el Comitè de seguretat i salut i la Mesa general de negociació en representació de tots els empleats públics de l’Ajuntament. L’hem fet una mica esglaonat, amb mesures de prevenció, protecció i organització i decretant uns serveis essencials, com ara l’OAC, l’oficina Covid-19, la Biblioteca, l’Arxiu, el Jutjat i la Policia, tenint molt en compte el personal vulnerable i els treballadors que superen els 60 anys.

A banda, hem modificat la forma d’executar els serveis, passant al sistema de cita prèvia i s’han modificat llocs de treball per poder garantir la possibilitat de mantenir la distància de seguretat interpersonal entre els treballadors; també hem articulat mecanismes per mantenir el teletreball per a aquells serveis no necessàriament presencials, compaginant-lo amb part de l’horari de treball presencial. En definitiva, suposo que el que han anat fent totes les administracions públiques.

Les escoles municipals de Música i d’Adults estan en marxa?

Ara per ara no hem cregut convenient d’obrir-les. Hem anat seguint els criteris dels centres escolars, ja que hem trobat que era el més sensat. De cara al curs vinent, haurem de veure què ens recomanen les autoritats sanitàries i prendrem les decisions que veiem més coherents. Hem de seguir el dia a dia de la pandèmia, ja que encara que s’hagi aixecat l’estat d’alarma el virus segueix entre nosaltres. Com et deia, cal ser prudent i anar pas a pas…

Jaume Garcia

Una colisió en un hidrant deixa sense aigua durant hores tant el polígon com el nucli urbà de Constantí

L’ajuntament de Constantí ha informat aquest dissabte pel seu compte oficial de twitter d’una incidència en el servei d’aigua potable de la població. Segons expliquen des del consistori, la colisió en un hidrant del Polígon ha provocat «una avaria en la xarxa de subministrament d’aigua potable» tant a la zona industrial del municipi com al nucli urbà». Segons s’afirmava poc abans de les 15.00 hores, «els operaris ja estan treballant a la zona per tal de solucionar-ho». S’esperava reestablir el servei cap a les 18.00 hores.

Redacció

 

Es posa en marxa el servei de suport als veïns del Grup Centcelles per a resoldre les patologies estructurals dels habitatges

La posada en marxa d’aquest servei permetrà que dos tècnics treballin en tasques de suport i assessorament als veïns i veïnes del barri. Foto: Ajuntament

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el servei de suport jurídic a les comunitats de veïns i veïnes del Grup Centcelles, a Constantí. Es tracta d’una de les primeres mesures per a fer front a la problemàtica de les patologies estructurals dels habitatges del barri.

L’Ajuntament de Constantí va signar el passat mes de març un acord amb la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Agencia Catalana de l’Habitatge, per tal de planificar les tasques i impulsar les mesures necessàries per resoldre aquesta problemàtica de les patologies estructurals i les esquerdes que afecten els habitatges del Grup Centcelles.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà que dos tècnics treballin en tasques de suport i assessorament als veïns i veïnes del barri. Dintre d’aquesta tasca, una de les primeres mesures és treballar per a la constitució de les comunitats de propietaris dels diferents immobles del barri que encara no estan constituïdes i estan afectats per diverses patologies, per tal de poder accedir als ajuts oficials concedits per la rehabilitació d’habitatges per part de la Generalitat.

El treball es durà a terme a totes les escales afectades, donant prioritat a les que presenten un major grau d’afectació. El treball es realitzarà porta a porta amb els tècnics, que faran visites personalitzades i aniran convenientment acreditats amb targeta identificativa i amb les mesures de seguretat adequades al moment que estem vivint.

Aquest matí, els tècnics acompanyats de diversos representants del consistori han fet una primera visita de treball al mercat municipal que s’instal·la els dijous al carrer Jaume I i a diversos habitatges del barri.

Redacció

 

El Pavelló Poliesportiu de Constantí reprèn l’activitat amb totes les mesures de seguretat i higiene

L’activitat al pavelló s’ha reprès amb aforament limitat de 19 persones per franja horària. Foto: Ajuntament

El Pavelló Poliesportiu municipal de Constantí ha reprès aquesta setmana la seva activitat amb estrictes mesures de seguretat i higiene, i seguint les recomanacions i la normativa vigent que garanteixen el control de la Covid-19. En aquest sentit, s’està seguint un pla de contingència amb accions generals per al personal adscrit al servei esportiu, així com als responsables de les entitats i clubs que fan ús de les instal·lacions; i d’altra banda es contemplen mesures destinades als usuaris de classes dirigides i de la zona del gimnàs. Per accedir al pavelló s’ha de demanar cita prèvia i per poder fer ús de les instal·lacions s’ha de signar una declaració responsable en matèria de prevenció sanitària.

Abans de l’accés al recinte, a l’àrea destinada a recepció, els usuaris s’han d’identificar i se’ls hi pren la temperatura. A més, tothom que accedeix a les instal·lacions, i abans de l’activitat, s’ha de canviar les sabates del carrer i s’ha de desinfectar les mans. Per tot el pavelló es poden veure cartells on es recorda la importància de mantenir la distància de seguretat, així com d’orientar la circulació sempre per la dreta. D’altra banda, és obligatori accedir a la instal·lació amb mascareta, que només es pot treure a l’hora de realitzar l’activitat física.

L’activitat al pavelló s’ha reprès amb aforament limitat de 19 persones per franja horària. També s’estan fent classes dirigides, amb aforament de 8 persones per classe. S’ofereixen dues classes al matí (9.30 i 10.30 h) i dues a la tarda (18 i 19 h), de dilluns a divendres. Les activitats dirigides que es poden fer són pilates, cicling, tono, zumba, GAC i streching.

Des de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Constantí s’assegura que els usuaris del pavelló tenien ganes de tornar a les activitats i que, en general, s’estan respectant totes les mesures de seguretat

Pel que fa les entitats o clubs esportiu que fan ús de les instal·lacions, han de presentar un compromís de responsabilitat per part de tots els seus esportistes. S’ha destinat una zona senyalitzada per cada club o entitat, i no es pot envair l’espai destinat per altres usos o esportistes.

L’horari d’obertura del pavelló és de 9 a 14.30 h i de 16 a 20.30 h de dilluns a divendres. Els esportistes i/o usuaris han de deixar lliures les instal·lacions 15 minuts abans de l’hora de tancament. La instal·lació romandrà tancada al migdia per efectuar treballs de desinfecció. La cita prèvia es pot demanar a través de la web de l’Ajuntament de Constantí a www.constanti.cat. Per a més informació i consultes cal trucar al telèfon 977 52 00 79 o correu electrònic poliesportiu@constanti.cat

Redacció

 

La Biblioteca Municipal de Constantí participa del projecte ‘Llegir té premi’

Els participants podran seleccionar les lectures que desitgin fer entre més de 600 títols en català, castellà i anglès. Foto: Ajuntament

La Biblioteca Municipal de Constantí col·labora un any més amb el projecte ‘Llegir té premi’ en col·laboració amb la xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. El concurs començarà el 6 de juliol i finalitzarà el 13 de setembre. Consta de dues categories, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. La iniciativa té per objectiu fomentar la lectura entre els joves durant el període de vacances d’estiu. Aquest concurs es duu a terme a través d’un portal a Internet especialment dissenyat per aquesta finalitat. Els participants poden optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els participants podran seleccionar les lectures que desitgin fer entre més de 600 títols en català, castellà i anglès. Alguns dels títols seleccionats es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma, es poden recollir a la Biblioteca o es poden trobar a l’eBiblioCat, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya. Un cop llegida l’obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Amb els encerts, s’aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en els rànquings per optar a més premis.

Redacció

 

El Casal d’Estiu Municipal de Constantí comença les activitats amb prop de 50 infants inscrits

Les activitats es realitzen a l’Escola Mossèn Ramon Bergadà i són coordinades per 6 monitors/es de lleure, 4 educadors de la Llar d’Infants Gu-gu i diversos professors/es de l’Escola de Música. Fotos: Ajuntament

Prop de 50 infants han iniciat aquest dilluns 29 de juny les activitats del Casal d’estiu Municipal a Constantí. Amb l’objectiu d’atendre les necessitats d’oci i lleure dels infants nascuts entre 2008 i 2016, el Casal d’Estiu Municipal s’allargarà fins el 31 de juliol oferint dues modalitats: el Casal de lleure i el Casal d’Anglès.

Les activitats es realitzen a l’Escola Mossèn Ramon Bergadà i són coordinades per un equip de 6 monitors/es de lleure, 4 educadors de la Llar d’Infants Gu-gu i diversos professors/es de l’Escola de Música “Rafel Gibert Recasens” que s’encarregaran de preparar activitats musicals.

Tenint en compte les circumstàncies actuals a causa de la Covid-19, aquest any s’intensificaran les mesures d’higiene amb l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic, i la neteja i desinfecció dels espais. A més, els protocols de seguretat seran especials: s’han creat grups de convivència independents coordinats pel seus respectius monitors i es vetllarà per mantenir les distàncies de seguretat de 2 metres entre infants. També s’habilitaran diverses portes d’accés i sortida a l’escola.

Pel que fa les activitats que es realitzaran aquest estiu, un dels centres principals d’interès serà el coneixement de les entitats i associacions del municipi, i també hi ha previstes diverses sortides: al riu Francolí i a la vil·la romana de Centcelles.

Redacció

 

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural

Amb l’arribada de l’estiu, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona reprèn la seva activitat cultural, adaptada a la situació actual, amb totes les precaucions i mesures sanitàries necessàries, amb grups reduïts i aforament limitat adaptats a les necessitats de l’activitat i de l’espai, per poder continuar oferir interessants experiències en escenaris privilegiats:

Visita teatralitzada Caius i Faustina et conviden a la Vil·la. Vil·la romana dels Munts (Altafulla)

Activitat familiar i públic general, del 4 de juliol al 12 de setembre. Un any més, us convidem a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana. Ells mateixos seran els vostres amfitrions i us explicaran com és la seva vida en aquesta vil·la a la vora del mar.

Enguany, per tal d’ajustar-nos a les necessitats d’aforament, es realitzarà una primera sessió familiar de 18.30 a 19.30 h, i una segona dirigida al públic general, de 20.00 a 21.00 h.
Les sessions es realitzaran en català i en castellà.

Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa

A partir del dimecres 1 de juliol i fins el 9 de setembre, si voleu fer unes vacances diferents amb la vostra família, des del MNAT us proposem unes Vacances a Tàrraco, al Tinglado 4 del Moll de Costa de Tarragona.
Convertits en exploradors podreu conèixer com era la vida a la ciutat de Tàrraco en època romana, visitar els monuments, les botigues, passar una estona al circ…

Com a novetat, aquesta activitat es realitzaré en dos dies: els dimecres d’11.00 h a 12.00, i els dijous de 18.30 a 19.30 h, al Tinglado 4, en sessions alternes en català i castellà.

Finalment, tornen les visites guiades i els itineraris als nostres centres:

Visita guiada al teatre romà. Carrer de Sant Magí, 1, Tarragona

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 3 de juliol a l’11 de setembre. El teatre de Tàrraco fou un dels tres edificis d’espectacles dels que gaudien els seus habitants. Apropa’t i t’explicarem com era, quins eren els espectacles que es feien, i quin era el paper que jugava dins de la trama urbana. Les sessions es duran a terme els divendres, de 20.00 a 21.00 h, i s’oferirà una sessió complementària, de 19.00 a 20.00 h, subjecte a demanda. Les sessions s’ofereixen en català i castellà, i l’activitat és gratuïta.

Visita guiada al Conjunt monumental de Centcelles (Afores, s/n. Constantí)

Activitat dirigida al públic general, que es durà a terme del 5 de juliol al 13 de setembre. Coneix aquest important edifici de l’antiguitat tardana ubicat molt a prop de Tàrraco. T’explicarem les escenes representades en el mosaic de cúpula que es conserva, i la història que ha viscut aquest conjunt monumental al llarg del temps.  Les visites es duran a terme els diumenges, de 12.00 a 13.00, en Català i castellà, en sessions alternes.

Itinerari “Vida i mort a Tàrraco”

Lloc d’inici: Necròpolis Paleocristiana / Lloc de finalització: Centre comercial Parc Central. Activitat dirigida a públic general, que es durà a terme de l’1 de juliol al 8 de setembre. Un itinerari guiat per la Necròpolis Paleocristiana i les restes conservades al Centre Comercial Parc Central, per conèixer quina va ser l’evolució d’uns dels suburbis de Tàrraco, i quines activitats s’hi desenvolupaven. Les visites es realitzaran els dimarts, de 19.00 a 20.30 h, en català i castellà en sessions alternes.

Per a realitzar aquestes activitats, podeu reservar l’entrada a : https://www.mnat.cat/entrades/

Per a més informació: Tel. 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat / www.mnat.cat

Redacció

 

Les targetes moneder per a infants amb beca menjador es mantenen durant els mesos d’estiu a Constantí

Els 275 infants de Constantí que han disposat de targetes moneder durant la situació d’estat d’alarma a causa del coronavirus, mantindran aquest ajut durant els mesos d’estiu per tal de garantir almenys un àpat complet al dia.

Arran del decret de l’estat d’alarma el mes de març, el Govern de la Generalitat va decidir mantenir les beques menjador durant la crisi. Mentre els alumnes no han pogut anar a l’escola, els diners equivalents a aquestes beques s’han fet arribar a les famílies a través de targetes moneder amb les quals podien comprar els aliments. A Constantí, es van distribuir fins a 275 targetes que s’han anat recarregant amb els diners corresponents a cada menor, cada vegada que s’ha anat ampliant l’estat d’alarma.

L’Ajuntament de Constantí i el Consell Comarcal del Tarragonès han coordinat aquesta acció, que beneficia tots aquells infants i famílies que durant el curs escolar són beneficiàries de les beques menjador. Ara que l’estat d’alarma ha finalitzat, la situació de crisi de moltes famílies continua i el risc d’exclusió social i pobresa afecta els menors més desfavorits.

L’Ajuntament de Constantí continua plantejant com una de les actuacions prioritàries la detecció i la garantia de la cobertura de les necessitats d’alimentació dels infants, i durant els últims anys ha mantingut el servei de menjador escolar en tots els períodes de vacances escolars.

Redacció

 

L’Ajuntament de Constantí pinta un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI

L’Ajuntament de Constantí se suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que es commemora aquest diumenge 28 de juny. Aquesta setmana s’ha pintat un pas de vianants amb els colors de la bandera LGTBI a l’Avinguda Onze de Setembre, davant de l’Institut.

Sumant-se a la iniciativa de la Direcció General d’Igualtat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per commemorar aquest Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (28 de juny) l’acció s’ha repetit a molts municipis d’arreu del territori, per tal de donar suport i visibilitat a aquest col·lectiu LGTBI reivindicant i defensant els seus drets.

Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Constantí referma el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere. 

El 28 de juny es commemora el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels fets de Stonewall que van tenir lloc el 28 juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGBTI. 

Redacció

 

El Pavelló Poliesportiu Municipal de Constantí reobrirà el dilluns 29 de juny

L’horari d’obertura del pavelló serà de 9 a 14.30 h i de 16 a 20.30 h de dilluns a divendres. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí informa que a partir del dilluns 29 de juny reobriran el Pavelló Poliesportiu i el Camp de Futbol Municipal. El consistori ha informat que els abonats no hauran de pagar la quota de gimnàs corresponent al mes de juliol si ja estaven abonats i al corrent de pagament el 14 de març, en compensació dels dies pagats i no gaudits.

Amb la reobertura i tenint en compte la situació d’excepcionalitat, caldrà tenir en compte tot un seguit de mesures de prevenció, higiene i seguretat per garantir la salut tant d’usuaris com de treballadors municipals. En aquest sentit, s’ha elaborat un Pla de contingència amb accions generals per al personal adscrit al servei esportiu, així com als responsables de les entitats i clubs que fan ús de les instal·lacions; i d’altra banda es contemplen mesures destinades als usuaris de classes dirigides i de la zona del gimnàs.

Pel que fa les entitats o clubs, hauran de presentar un compromís de responsabilitat per part de tots els seus esportistes. Es destinarà una zona senyalitzada per cada club o entitat, i no es podrà envair l’espai destinat per altres usos o esportistes.

En relació als usuaris de classes dirigides l’assistència a classes i ús de la zona de gimnàs es farà per cita prèvia. Per poder fer ús de les instal·lacions s’haurà de signar una declaració responsable en matèria de prevenció sanitària. Abans de l’accés al recinte, a l’àrea destinada a recepció, els usuaris s’identificaran i se’ls hi prendrà la temperatura. Tothom que accedeixi a les instal·lacions, i abans de l’activitat, haurà d’haver-se canviat les sabates o sabatilles del carrer. Es recordarà amb cartells en diferents espais de pas la importància de mantenir la distància de seguretat , així com orientar la circulació sempre per la dreta. A més, serà obligatori accedir a la instal·lació amb mascareta, que només es podrà treure a l’hora de realitzar l’activitat física. Cada usuari/a portarà de casa una tovallola neta, així com la beguda que necessiti consumir, que serà personal e intransferible. Els usuaris hauran de gestionar una cita per activitat que es vulgui realitzar, i després haurà d’abandonar les instal·lacions. Es permetrà un màxim de dos activitats continuades (màxim 1 hora per servei), i el número màxim d’usuaris en cada classe serà de 10 persones.

L’horari d’obertura serà de 9 a 14.30 h i de 16 a 20.30 h de dilluns a divendres. Els esportistes i/o usuaris hauran de deixar lliures les instal·lacions 15 minuts abans de l’hora de tancament. La instal·lació romandrà tancada al migdia per efectuar treballs de desinfecció. L’horari de les instal·lacions del Camp de Futbol serà de 8 a 14 hores i de 17 a 23 hores.

Per a més informació i consultes cal trucar al telèfon 977 52 00 79 o correu electrònic poliesportiu@constanti.cat

Redacció

 

La Biblioteca Municipal de Constantí amplia els seus serveis d’atenció presencial

La novetat és que des d’aquesta setmana també es pot demanar la cita prèvia a través de whatsapp al telèfon 977 52 06 92. Foto: Ajuntament

Amb la fi de l’estat d’alarma, des d’aquest dilluns 22 de juny la Biblioteca Municipal de Constantí ha ampliat els serveis que ofereix als seus usuaris, oferint la possibilitat de l’estudi en sala i l’ús d’ordinadors i WiFi. Tots els serveis, però, continuen funcionant amb cita prèvia. Aquesta es pot demanar per telèfon al 977 52 06 92, per correu electrònic a l’adreça citaprevia@constanti.cat, o a través de les xarxes socials de la Biblioteca. La novetat és que des d’aquesta setmana també es pot demanar la cita prèvia a través de whatsapp al telèfon 977 52 06 92.

Recordem que la Biblioteca de Constantí va reprendre el passat dilluns 8 de juny el seu servei d’atenció al públic, sempre amb cita prèvia i només per a determinades gestions. Fins ara, només s’oferia presencialment el servei de préstec i devolucions de llibres i documents.

Els elements bàsics de seguretat per accedir a la Biblioteca continuaran sent l’obligació de l’ús de la mascareta, el rentat de mans i el manteniment de la distància de seguretat dins de les biblioteques per prevenir el risc de transmissió.

Redacció

 

Els Voluntaris de la Covid-19 faran la Lectura del Manifest de la Flama del Canigó a Constantí

Aquest dimarts 23 de juny, a les 20 h, tindrà lloc la tradicional Lectura del Manifest de la Flama del Canigó al davant de l’Ajuntament. Aquest any, els encarregats de llegir el manifest seran els voluntaris de la COVID-19 a Constantí, que han col·laborat per fer front a les necessitats i la situació d’emergència social provocada per la pandèmia. Aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. 

Els representants del Moto Club Constantí i MotoClàssic Constantí seran els encarregats de portar la Flama des de Reus. Aquest any no es farà el tradicional recorregut pels carrers del pobla a càrrec de les diverses entitats i associacions.

Des de l’Ajuntament de Constantí es fa una crida a la participació de la ciutadania en aquest acte, amb respecte a les mesures de seguretat i distanciament, i fent ús de mascareta

L’Ajuntament promou una Revetlla de Sant Joan amb la màxima seguretat

La Lectura del Manifest de la Flama serà l’únic acte que organitzarà l’Ajuntament de Constantí per celebrar aquest any les Festes de Sant Joan. Davant la situació excepcional a causa de la Covid-19, l’Ajuntament de Constantí vol encarar i reorientar la Revetlla de Sant Joan amb la màxima seguretat i fa una sèrie de recomanacions a la població, com ara celebrar un Sant Joan de caire familiar i amb grups reduïts; gaudir da la festa amb la família i els amics propers, evitant les festes multitudinàries i les grans aglomeracions als espais habituals com platges o similars.

I en cas de llençar petards, cal fer-ho de forma segura i amb les màximes precaucions (evitant l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables si es tiren petards) i vigilar amb les espurnes a la mascareta, que també es poden encendre.

Redacció

 

El Club Gimnàstica Estètica Constantí busca mascota per celebrar el 5è aniversari

Coincidint amb la celebració del seu cinquè aniversari (2015-2020), el Club Gimnàstica Estètica Constantí ha posat en marxa un concurs per buscar la mascota del club. L’objectiu és dissenyar una mascota que serà la imatge representativa del club en el seus diferents actes, activitats, col·laboracions i publicacions.

Els participants hauran de presentar una mascota amb un símbol de la Gimnàstica Estètica de Grup, tenint present el seu objectiu. El personatge haurà de ser original i únic i el tema serà lliure, excloent tots aquells dibuixos que tinguin connotacions sexistes, xenòfobes, racistes o ofensives contra persones o institucions

Cada participant haurà de presentar un màxim de dues propostes en format JPG o PNG i omplir un formulari d’inscripció. Poden participar del concurs totes les persones que ho desitgin sense distinció d’edat, nacionalitat o lloc de residencia.

Les propostes es poden presentar fins l’1 de juliol i el veredicte es farà públic el 8 de juliol. El premi consistirà en una targeta regal per un import de 50€ per bescanviar en material esportiva les botigues Decathlon.

Les bases del concurs es poden trobar a la pàgina web esteticaconstanti.com

L’Oficina Municipal de Treball reprèn el servei d’atenció presencial

L’Oficina Municipal de Treball de Constantí ha informat que des d’aquesta setmana reprèn el seu servei d’atenció al públic, sempre amb cita prèvia.

Per tal de demanar aquesta cita prèvia es podrà fer a través del telèfon 977190821 (dimarts i dijous de 10:00 a 14:00 hores), o bé a través del correu electrònic oficinadetreball@constanti.cat (de dilluns a divendres). El servei d’atenció presencial només s’oferirà els dimarts i dijous de 10 a 14 h.

Des de l’Oficina de Treball es recorda que en el moment d’accedir a l’equipament caldrà complir les mesures d’higiene i seguretat: ús de mascareta obligatori, ser puntuals i respectar l’horari acordat, acudir només una persona per cita.

Ubicada al carrer Sant Pere 49, l’Oficina de Treball és un servei públic gratuït d’informació, assessorament i intermediació que l’Ajuntament de Constantí ofereix a la ciutadania del municipi així com al teixit empresarial de la zona.

Redacció

 

La Llar d’Infants Gu-gu reobrirà el servei a partir de dilluns 22 de juny 

 

La Llar d’Infants Gu-gu té una capacitat per a 91 places escolars, distribuïdes en 5 aules (nadons, 2 aules P1, 2 aules P2 i 1 aula P2). Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Constantí ha informat que reobrirà la Llar d’Infants municipal a partir del proper dilluns 22 de juny. L’equipament municipal obrirà novament les seves portes després de tres mesos, atenent els criteris i la normativa establerts pel Departament d’Educació, per tal que l’obertura es pugui fer de manera segura i amb garanties per als infants i el personal educatiu del centre.

Durant aquest període d’estiu la Llar d’Infants obrirà del 22 de juny al 31 de juliol, en horari de 7.45 h a 15 h, amb opció d’oferir servei de menjador en el cas que les famílies així ho demanin. Les inscripcions per al període d’estiu s’hauran de fer per setmanes senceres.

Inici del procés de matriculació 2020-2021

D’altra banda, del 17 al 23 de juny tindrà lloc el procés de matriculació per al curs 2020-2021 a la Llar d’Infants Gu-gu. Tant les famílies que durant aquest últims curs ja portaven els seus fills al centre, com les famílies de nova incorporació podran realitzar aquesta matriculació de forma telemàtica enviant tota la documentació al correu electrònic gugu@constanti.cat. Per a qualsevol aclariment, poden trucar al telèfon 977 52 32 14

La Llar d’Infants Gu-gu té una capacitat per a 91 places escolars, distribuïdes en 5 aules (nadons, 2 aules P1, 2 aules P2 i 1 aula P2).

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies