TARRAGONA 21

Constantí treu pit amb un complet programa de la Festa Major d’Estiu

La regidora de Festes, Meritxell Cano (esquerra), el guanyador del cartell de la Festa Major de Constantí (centre) i l’alcalde del municipi, Òscar Sánchez. Foto: David Aymerich.

Tot és a punt per la Festa Major de Sant Feliu a Constantí. Prop de 50 activitats conformen la programació d’aquest any, que se celebrarà entre el 26 de juliol i el 5 d’agost. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’actes, amb la presència de l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora de Festes, Meritxell Cano.

L’alcalde ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i associacions” que ajuden a donar forma al programa de Festa Major, i ha destacat que és una Festa “preparada amb molta il·lusió, feta per a tothom”. L’alcalde ha subratllat que la festa “ha de ser un espai de trobada i de cohesió social per a tot el municipi, i per reivindicar l’orgull de poble”, i ha convidat a “tothom a gaudir-ne”.

Per la seva banda la regidora Meritxell Cano ha repassat totes les activitats que s’inclouen al programa d’aquest any, i ha explicat que el Pregó de Festa Major del dimarts 31 de juliol anirà a càrrec de l’actor, director i presentador de televisió Quim Masferrer (“El Foraster”). La regidora de Festes també ha destacat com el plat fort de la Festa Major la 2a edició de les “Barraques” de Constantí, que després de l’èxit de l’anterior edició, aquest any s’amplia a dues nits, el divendres 3 i el dissabte dia 4 d’agost.

Meritxell Cano ha volgut destacar les actuacions de Blaumut i La Bands del Coche Rojo. Foto: David Aymerich.

L’Ajuntament de Constantí ha organitzat aquesta 2a edició de les Barraques, que comptarà amb la col·laboració del Ball de Diables de Constantí, Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Ampa Mossèn Ramon Bergadà. El divendres 3 i el dissabte 4 d’agost, la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer serà l’escenari dels concerts que oferiran Blaumut, i el Último tributo, una banda de tribut al Último de la fila (durant la nit de divendres). I durant la 2a nit, el dissabte dia 4, arribaran els concerts de Porto Bello, la Banda del Coche Rojo i Cultrum, que seran els encarregats de tancar aquest 2a edició de les Barraques de Constantí

L’apartat musical també comptarà amb els habituals Balls de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com l’Orquestra Internacional Maravella, que protagonitzarà el concert i Ball de Festa Major (dimecres 1 d’agost), l’Orquestra Venus (divendres 3 d’agost) o l’Orquestra Welcome Band (dissabte 4 d’agost).

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives (Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Club Natació, el Moto-Club o l’Associació Moto Clàssic), una nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornaran a la càrrega amb l’ humor i la sàtira que els caracteritza, o l’Espectacle de revista “Aires de fiesta” amb l’actuació estel·lar de la cantant Karina”. A la programació d’enguany repeteix l’actuació castellera (dissabte 4 d’agost), a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

El dimecres 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. La Festa Major acabarà el diumenge dia 5 d’agost amb el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i colles convidades, i amb el tradicional final de festa amb el castell de focs, a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en les darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses.

Tota la informació de la Festa Major de Constantí la podreu consultar a www.constanti.cat

Redacció

Constantí abandona el servei comarcal de la brossa

Imatge del ple municipal de Constantí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar, en sessió plenària celebrada aquest dimecres 18 de juliol, la rescissió dels convenis amb el Consell Comarcal del Tarragonès, referits a la gestió dels serveis mediambientals. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, PP, Units pel Canvi; els vots en contra d’ERC i ICV; i l’abstenció del PdeCat.

En data 5 d’abril de 2017, el Ple de l’Ajuntament aprovava la no delegació en el Consell Comarcal del Tarragonès dels serveis mediambientals, consistents en el servei integral de recollida selectiva de la brossa, la neteja viària i el servei de deixalleria fixa. Com a conseqüència de l’anterior, el Ple aprovava no participar en la licitació d’aquests serveis, que està tramitant el Consell Comarcal de forma mancomunada amb la resta de municipis del Tarragonès.

Ara, el Consell Comarcal ha sol·licitat a l’Ajuntament de Constantí, que adopti un acord addicional en el que manifesti la rescissió dels convenis mitjançant els quals es va delegar en l’ens comarcal la gestió i el finançament de la deixalleria fixa (conveni del 2001); i l a gestió de diferents serveis mediambientals (conveni del 2004 i addenda del 2015). L’acord aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Constantí de rescindir aquest convenis, produirà els seus efectes a partir de la data del nou servei comarcal. Paral·lelament, l’Ajuntament de Constantí està treballant en la redacció dels plecs administratius i tècnics per tal de licitar el nou servei municipal incloent tots els serveis mediambientals, i tenir un major control sobre ells.

A banda d’aquest punt, el Ple d’aquest dimecres va servir també per aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, l’inici de l’expedient d’expropiació forçosa de dues finques urbanes del nucli antic, situades al carrer Sant Pere (números 32, i 30-28). Es tracta de dues finques que es troben tocant a la Muralla, que el POUM classifica com a zona verda pública amb afectació de la muralla. La intenció de l’ajuntament és que, a curt termini, es pugui restaurar tot el tram de la muralla de la plaça de l’Hospital (davant de la Biblioteca).

Finalment, també es va aprovar la proposta d’aprovació de l’augment retributiu als empleats públics de l’Ajuntament de Constantí per l’any 2018, en aplicació de la Llei de Pressupostos de l’Estat.

El grup de vent Fafel Gibert Recasens actuarà al Cicle de Concerts de Centcelles

La segona edició del Cicle de Concerts a Centcelles, Constantí, continua aquest dijous, 19 de juliol, amb l’actuació del grup de vent de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí. El conjunt està format per alumnes i professors de l’escola en les especialitats de vent-fusta. Aquesta serà la primera vegada que l’Escola Municipal de Música s’incorpora al cartell del festival

El nombre de components d’aquest grup, oscil·la entre 6 i 10 i pot variar en funció del repertori treballat en cada projecte. Els instruments que habitualment el conformen són la flauta travessera, el clarinet i el saxòfon. El grup treballa un repertori d’estils diversos, sense estar lligat a cap tipus de música en concret.

Imatge d’arxiu de Centcelles.

A partir de les formacions amb més trajectòria a l’Escola de Música, existents amb anterioritat a l’any 2004 i integrades per la flauta travessera, el clarinet i el saxòfon, es va iniciar la creació de la que, actualment, és la Banda de l’Escola de Música, afegint-hi, progressivament, el piano, el violí i la bateria.

En el repertori s’interpretaran peces del musical “Lady, be Good” de George Gershwin, i diverses BSO de pel·lícules com “Somewhere in time”, “Stand by me”, “La Vita è Bella”, “El golpe”, “El viaje a ninguna parte” o “El mago de Oz”. El concert finalitzarà amb diverses peces del mjusical “West Side Story” de Leonard Berstein.

El concert tindrà lloc al conjunt monumental de Centcelles, a les 20.30 h, amb entrada gratuïta.

Redacció

Obertes les inscripcions del I Torneig de Bitlles Catalanes de Constantí

La Unió de Botiguers de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament, impulsa el I Torneig de Bitlles Catalanes del municipi, que tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de juliol a les 19h a l’aparcament del Camp de Futbol La Coma de Constantí, dins dels actes del programa de la Festa Major d’estiu. Les persones interessades en participar en el torneig hauran d’inscriure’s a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament. El termini està obert fins al 27 de juliol.

Imatge d’arxiu d’un torneig de bitlles catalanes organitzat al municipi de Roda de Berà.

Es tracta d’un concurs de caràcter popular, on hi poden participar totes les persones que ho desitgin. La competició de les persones inscrites serà a títol individual. Al torneig hi haurà quatre categories: una per a dones de Constantí, una per a dones de fora del municipi, una per a homes de Constantí i una altra per a homes no residents al municipi.

Les normes de funcionament del torneig es basaran en el reglament del joc elaborat i aprovat per la Federació Catalana de Bitlles i Bowling. L’objectiu de l’activitat és aconseguir el màxim nombre de punts llençant entre 1 i 3 bitllots. Finalitzat el torneig i el recompte de punts aconseguits per cada jugador/a s’entregarà un reconeixement a les tres persones que hagin assolit un major nombre de punts en cadascuna de les quatre categories. Acabat el torneig s’oferirà a les persones participants inscrites un piscolabis.

Constantí organitza una sortida al Parc astronòmic del Montsec

Imatge de l’observatori del parc astronòmic d’Ager, al Montsec

L’Ajuntament de Constantí ha organitzat per al proper 10 d’agost una sortida al Parc astronòmic del Montsec, a Àger (Lleida). La sortida consistirà en una visita guiada al Planetari al parc de telescopis.

Es tracta d’una de les activitats incloses al cicle “estiu a la Fresca“ que promou l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Constantí amb l’objectiu d’amenitzar les nits d’estiu. La sortida es farà a les 17.45 des del Parc d les Escoles Velles, i a les 22 h. hi ha previst iniciar l’activitat d’observació astronòmica.

El Parc Astronòmic del Montsec, aprofita unes característiques úniques, que fan del Montsec, el lloc més adequat de Catalunya per a la instal·lació d’uns centres amb les particularitats de l’Observatori Astronòmic del Montsec (OAdM) i del Centre d’Observació de l’Univers (COU).

El Parc de Telescopis és l’espai d’observació del Centre d’Observació de l’Univers on els visitants podran conèixer els diversos instruments que hi ha, i si el temps ho permet, observar alguns dels objectes més destacats d’aquella nit: la Lluna, els planetes, nebuloses… poden ser alguns dels objectius.
Les inscripcions per participar d’aquesta activitat es poden fer a l’OAC de l’Ajuntament, fins el 6 d’agost. Les places són limitades, amb un màxim de 60 persones. El preu de l’activitat és de 10 euros (inclou desplaçament i entrada a l’observatori astronòmic). Es recomana portar el sopar.

El Club Gimnàstica Estètica Constantí celebra la 6a edició del Campus d’Estiu

Un total de 15 joves esportistes estan participant aquests dies de la sisena edició del Campus Esportiu que cada estiu organitza el Club de Gimnàstica Estètica Constantí. El campus es va iniciar el passat 2 de juliol, amb una durada de dues setmanes. Va adreçat a infants i joves a partir dels 6 anys.

Les activitats s’estan duent a terme de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, al gimnàs de l’Institut de Constantí. Durant aquestes dues setmanes de campus es realitzen classes de gimnàstica estètica de grup, tallers de dansa clàssica (Mètode Progressing Technique Ballet), tallers de dansa contemporània i activitats de piscina i lúdiques.

D’altra banda, del 23 de juliol al 3 d’agost, el Club Gimnàstica Estètica de Constantí oferirà un nou campus esportiu. En aquest cas tindrà lloc a l’Espai Artístic La Nau, situat al polígon Francolí de Tarragona. L’horari també serà de 9 a 13 h, amb servei d’acollida de 8 a 9 h i de 13 a 14 h.

Constantí mantindrà obert el servei de menjador tot l’estiu

Amb l’objectiu d’evitar casos de malnutrició infantil, l’Ajuntament de Constantí manté obert el servei de menjador durant tot el període de vacances d’estiu, tal i com ja s’ha fet els anys anteriors i durant les vacances de Nadal i Setmana Santa. Al llarg d’aquest vacances d’estiu són una  cinquantena d’infants els que poden beneficiar-se d’aquest servei de suport alimentari que s’està desenvolupant al col·legi Centcelles.

Imatge del menjador d’estiu a Centcelles. Foto: cedida.

Amb aquesta mesura el consistori vol evitar que, un cop acabades les classes, els nens i nenes que van habitualment al menjador escolar i que poden fer almenys un àpat al dia en condicions, es quedin sense el servei durant l’estiu. En els pressupostos d’aquest 2018 l’Ajuntament de Constantí ha augmentat la partida pressupostària destinada a beques menjador fins a 130.000 euros, i durant aquest període de vacances escolars el 100 % d’aquestes ajudes va a càrrec del consistori.

Amb l’inici del curs escolar, continuarà funcionant el servei de menjador escolar a les dues escoles d’educació infantil i primària del municipi, l’escola Centcelles i l’escola Mn. Ramon Bergadà. L’Ajuntament de Constantí continua plantejant com una de les actuacions prioritàries durant els mesos d’estiu i els períodes de vacances escolars, la detecció i la garantia de la cobertura de les necessitats d’alimentació dels infants.

Redacció

Constantí recauda fins a 4.000 euros per l’esclerosi múltiple

Constantí s’ha tornat a mullar per l’esclerosi múltiple. Al llarg de totes les edicions, el municipi ha destacat per la gran mobilització i solidaritat en aquesta jornada.

Un any més Constantí s’ha sumat aquest diumenge 8 de juliol a la campanya “Mulla’t”, una jornada festiva i solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple que té com a principal objectiu recaptar fons per lluitar contra aquesta  malaltia que afecta el sistema nerviós. Tot i que l’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa que afecta majoritàriament els adults, entre un 3% i un 10% dels casos es diagnostiquen en infants. És per això que enguany, en el 25è aniversari del Mulla’t, tots els fons recaptats aniran destinats a l’esclerosi múltiple infantil.

La piscina municipal plena a vesar per l’esclerosi múltiple. Foto: David Aymerich.

A Constantí, el Club Esportiu Esplai ha estat aquest diumenge l’escenari de la jornada, que ha comptat amb la participació d’un gran nombre de persones. La recaptació se situarà enguany vora els 4.000 euros. Aquesta ha estat la 23ª edició del “Mulla’t” a Constantí, que al llarg de totes les edicions ha destacat per la gran mobilització i solidaritat en aquesta jornada.

Més enllà del salt multitudinari a l’aigua que caracteritza la celebració del Mulla’t, la piscina del Club Esportiu Esplai de Constantí ha comptat amb altres activitats. Al matí s’han disputat campionats de futbol sala i tenis, a banda de curses de natació. Ja a la tarda van tenir lloc les habituals simultànies d’escacs amb la presència d’Aaron Alfonso i amb la col·laboració del Club d’Escacs Constantí. També a la tarda es va fer el tradicional concurs de dibuix i, seguidament, es va presentar la coreografia oficial del Mulla’t, una activitat oberta a tothom que ha comptat amb la col·laboració del Club Gimnàstica Estètica Constantí.

Més tard va tenir lloc un espectacle d’animació de ritmes llatins a càrrec de Salsixto. La jornada va finalitzar amb una ballada de sardanes i l’entrega dels trofeus, abans que l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A protagonitzés el final de festa.

Redacció

L’Associació de Veïns Centcelles organitza el 1r Concurs de Guarniments de Terrasses Comunitàries

L’Associació de Veïns Centcelles organitza, amb el suport de l’Ajuntament de Constantí, el 1r Concurs de Guarniments de Terrasses Comunitàries del barri. Des de l’entitat es vol promoure la relació i la col·laboració dels veïns i les veïnes del barri de Centcelles en l’embelliment d’aquests espais.

En el concurs hi pot participar qualsevol bloc de veïns i veïnes del barri de Centcelles amb terrassa comunitària. Per prendre-hi part, cal que les escales interessades en concursar s’inscriguin presencialment a la seu de l’Associació de Veïns Centcelles (carrer Centcelles, 28 Baixos), abans del 18 de juliol, els dimarts de 19h a 20h o bé trucant al 629 68 00 52. La inscripció al concurs és gratuïta.

Les terrasses comunitàries hauran d’estar decorades del 23 al 27 de juliol. Durant aquest període el jurat del concurs visitarà les terrasses presentades a concurs per tal de valorar-ne el guarniment. El jurat estarà format per un/a representant de la Unió de Botiguers de Constantí, un/a tècnic/a de l’Ajuntament, la professora de manualitats dels serveis socioeducatius del municipi i la dinamitzadora del Punt Òmnia de Constantí. El veredicte tindrà en compte els següents criteris: l’originalitat, l’atractiu del disseny, la qualitat artística de la composició, l’ús de material reciclat, el treball artesanal i la perdurabilitat dels elements decoratius.

S’atorgarà un premi d’un màxim de 250€ a la terrassa comunitària més ben guarnida, destinat a la realització d’alguna obra de millora a la comunitat de veïns/es que hagi resultat guanyadora. A més, serà reconeguda la participació de totes les comunitats/blocs de veïns/escales de veïns/edificis que no resultin guanyadores del concurs amb un detall. El veredicte del jurat, i l’entrega de premis i reconeixements, es farà públic coincidint amb la presentació de la nova edició del llibre dels Estudis de Constantí.

Constantí no prorrogarà el contracte amb Sorea per la gestió de l’aigua potable

Ajuntament de Constantí.

L’Ajuntament de Constantí no prorrogarà els contractes per a la gestió del servei municipal d’aigua potable, el de manteniment i la vigilància de les estacions de bombejament del Polígon Industrial de Constantí subscrits amb l’empresa Sorea.

El consistori ha aprovat aquest dilluns 2 de juliol, en un ple extraordinari i urgent, la proposta de no prorrogar aquests contractes subscrits amb Sorea. En aquesta proposta, aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals (PSC, Units pel Canvi, Pdecat, ICV i PP) i l’abstenció d’ERC, es manifesta la  voluntat fefaent de l’Ajuntament de Constantí de no prorrogar  el contracte signat amb l’empresa Sorea S.A.U, ni prorrogar el conveni per l’ampliació de l’objecte d’aquest contracte al clavegueram municipal, ni prorrogar el manteniment i la vigilància de les estacions de bombejament del Polígon Industrial de Constantí, amb una antelació de més d’un any a la data de finalització de l’última pròrroga, aprovada el 23/12/2012, que venç el 23/12/2019.

La proposta també designa a l’enginyer municipal de l’Ajuntament com a interventor tècnic perquè vigili la conservació de totes les obres i instal·lacions objecte d’aquest contracte de subministrament d’aigua, manteniment de les estacions de bombejament i clavegueram del municipi de Constantí amb el fi que a la finalització del seu termini el 23 de desembre de 2019 siguin retornades en perfecte estat de funcionament i amb aquesta finalitat informi de les reparacions i reposicions que s’hagin d’efectuar a càrrec del contractista.

L’Ajuntament de Constantí va signar el contracte de gestió del servei municipal d’aigua potable amb Sorea l’any 1991. L’any 2003, es va ampliar el contracte al Polígon Industrial, i l’any 2006 es va extendre també al manteniment del clavegueram. El contracte amb Sorea venç al desembre de 2019.

L’FCF rep un guardó a la nit del futbol del CE Constantí

Ha rebut el guardó el sotsdelegat a Tarragona de la federació, Rafael Pinedo, que ha estat acompanyat per en Josep Maria Rovira, delegat comarcal del Baix Camp. Foto: FCF

El Centre d’Esports Constantí ha posat el punt final a la temporada 2017-2018 amb una nova edició de la nit del Futbol, que s’ha fet aquest dissabte 30 de juny al camp de futbol municipal de La Coma. La gran festa de final de temporada ha arribat aquest any a la seva 19a edició i ha tornat a reunir als jugadors que integren tots els equips del planter, entrenadors, col·laboradors, familiars i amics, socis i simpatitzants, en un acte marcat per un to familiar i festiu.

Com ja es va fer en l’anterior edició, la Nit del Futbol ha inclòs un sopar al qual han assistit unes 330 persones. La festa ha servit per homenatjar tots els equips que integren el club.

La Nit del Futbol s’emmarca dintre dels actes del 50è aniversari del Centre d’Esports Constantí, i el club, de mans del seu president Òscar Solé, ha volgut agrair la col·laboració de l’FCF en la celebració d’aquesta fita. Ha rebut el guardó el sotsdelegat a Tarragona de la federació, Rafael Pinedo, que ha estat acompanyat per en Josep Maria Rovira, delegat comarcal del Baix Camp.

El cicle ‘Estiu a la Fresca’ animarà les nits del mes de juliol a Constantí

Amb l’objectiu d’amenitzar les nits d’estiu, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí ha programat un any més el cicle d’activitats ‘Estiu a la Fresca’, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure i de caràcter gratuït que s’allargaran durant el mes de juliol fins l’arribada de la Festa Major.

Concerts, exhibicions de ball flamenc i danses del món,un espectacle de circ o una activitat de gastropoesia són algunes de les variades propostes que es realitzaran cada dijous i divendres del mes de juliol en diferents places del municipi.

Entre les propostes que tindran lloc durant aquest mes de juliol, destaquen els concerts inclosos en el II Cicle de Concerts a Centcelles, que cada dijous ofereix propostes musicals de qualitat en el marc incomparable de la vil·la romana de Centcelles. El cicle, que es va iniciar el passat 21 de juny, continua aquest dijous 5 de juliol amb el concert de música barroca amb Isabel Serra i Glòria Coll. El 12 de juliol arribarà el concert de músiques de la Mediterrània amb Canya d’or & Brass i Xavier Lozano. El 19 de juliol actuarà el grup de vent de l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’ de Constantí. El cicle clourà el 26 de juliol amb el concert que oferirà la jove violinista Jennifer Panebianco, una autèntica virtuosa del violí, considerada una nena prodigi i amb un ampli ressò internacional.

A banda dels concerts a Centcelles, el programa inclou l’exhibició de ball flamenc ‘Sueños de Alhambra’, a càrrec de l’Associació de Ball Flamenc Esencia (divendres 6 de juliol). El divendres 13 de juliol, la Societat Cultural i Recreativa el Casino oferirà un espectacle de Danses del món.

Una setmana més tard, el divendres 20 de juliol, a la Plaça de les Escoles Velles, la Companyia Tandarica Circus presentarà un Espectacle de circ.

Els actes de juliol d’aquest cicle ‘Estiu a la Fresca’ finalitzaran el 27 de juliol, amb un espectacle de Gastropoesia, ‘La poètica a taula’, que es farà davant del Sindicat Agrícola.

El II Cicle de Concerts a Centcelles continua dijous amb música barroca

El concert de cambra de música barroca l’oferirà la flautista Isabel Serra i la violoncel·lista Glòria Coll.

Aquest dijous, 5 de juliol, continua el II Cicle de Concerts a Centcelles. En aquesta ocasió amb el concert de cambra de música barroca que oferirà la flautista Isabel Serra i la violoncel·lista Glòria Coll. En el seu repertori destaquen peces de Telemann, Haendel i Bach, partint dels instruments tradicionals de l’època i fins i tot de les partitures originals.

El concert tindrà lloc al conjunt monumental de Centcelles, a les 20.30 hores, amb entrada gratuïta. El certamen ha programat cada dijous des del passat 21 de juny i fins al 26 de juliol una proposta musical de qualitat dins el marc incomparable de la vil·la romana de Centcelles. Els dos primers concerts han anat a càrrec de la Coral URV i del baríton tarragoní, Àngel Òdena, acompanyat de la soprano Sara Blanch i del pianista Marco Evangelisti.

El 12 de juliol arribarà el concert de músiques de la Mediterrània amb Canya d’or i Xavier Lozano. El 19 de juliol actuarà el grup de vent de l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’ de Constantí. El cicle clourà el 26 de juliol amb el concert que oferirà la jove violinista Jennifer Panebianco, una autèntica virtuosa del violí, considerada una nena prodigi i amb un ampli ressò internacional.

La 19a edició de la Nit del Futbol posa el punt i final a la temporada 2017-2018

La Nit del Futbol ha inclòs un sopar al qual van assistir unes 330 persones.

El Centre d’Esports Constantí ha posat el punt i final a la temporada 2017-2018 amb una nova edició de la nit del Futbol, que s’ha fet aquest dissabte dissabte 30 de juny al camp de Futbol municipal de la Coma. La gran festa de final de temporada ha arribat aquest any a la seva 19a edició i ha tornat a reunir, un any més, als jugadors que integren tots els equips del planter, entrenadors, col·laboradors, familiars i amics, i socis i simpatitzants, en un acte marcat per un to familiar i festiu. Com ja es va fer en l’anterior edició, la Nit del Futbol ha inclòs un sopar al qual van assistir unes 330 persones.

La Festa ha servit per homenatjar tots els equips que integren el club.

La Festa ha servit per homenatjar tots els equips que integren el club. A banda d’aquesta entrega de premis i distincions, també hi va haver espai per als habituals parlaments dels representants de l’entitat esportiva i també de les autoritats municipals. La Nit del Futbol s’emmarca dintre dels actes del 50è aniversari del Centre d’Esports Constantí,que s’han celebrat al llarg del darrer any, i que van començar durant la darrera Festa major d’Estiu amb una exposició sobre els 50 anys del club que es va poder veure a la societat el casino. Enguany, a més, s’ha volgut fer un reconeixement a totes les entitats i associacions que han col·laborat durant la celebració d’aquest 50 aniversari.

L’últim acte d’aquesta celebració serà la presentació de l’Auca sobre al història del Centre d’Esports Constantí, que es farà el 30 de juliol dintre dels actes de la propera Festa major d’estiu.

Bronze per Maria Pitarch, en equip femení júnior, al Campionat d’Europa de Tir amb Arc

Imatge de l’equip espanyol.

Les joves arqueres del Club de Tir amb Arc de Constantí, Èlia Canales i Maria Pitarch, han participat del 26 de juny a l’1 de juliol en el Campionat d’Europa de Tir amb Arc de les categories cadet i júnior en les modalitats d’arc recorbat i de politges. L’esdeveniment esportiu ha tingut lloc a la localitat grega de Patras i ha comptat amb la participació de 469 atletes de 40 països.

Les rondes eliminatòries van començar en condicions dures, amb pluja intensa i molt de vent. En categoria junior, Maria Pitarch estava en les primeres posicions però una ensopegada amb la corda de l’arc que se li va enganxar amb el cordó de l’impermeable en tirar la fletxa, va fer que acabés amb una posició per sota de les seves possibilitats. Tot i això, Pitarch va aconseguir una bona marca de 620 punts.

Les eliminatòries van començar a 1/24 de final contra la sueca Tove Fjällström a la qual va guanyar per 7-3, va seguir en 1/16 contra la ucraïnesa Yevheniia Chybisova a la qual, després d’un interessant duel, va haver de decidir a una única fletxa de desempat que va guanyar Maria Pitarch. Després d’això li va tocar enfrontar-se en 1/8 contra la que seria la medalla de bronze del campionat, la turca Gulnaz Coskun, perdent per un 3-7. Maria Pitarch finalment va ocupar el 9è lloc en el rànquing individual.

Per la seva banda, en la categoria cadet, Èlia Canales també va haver de lluitar amb la meteorologia adversa però els seus 638 punts la van situar en la primera posició de les espanyoles per la qual cosa passava a ser la representant espanyola per equips mixtes al costat de Yun Sánchez.  Van arrencar les eliminatòries a 1/24 de final contra la romanesa Madalina Amaiestroaie a la qual va guanyar per 7-3, passant a 1/16 de final contra la danesa Lena Agerholm guanyant per un contundent 6-0. Ja en 1/8 la cruïlla amb la qual seria la medalla d’or, l’alemanya  Clea Reisenweber, en una emocionant final on, punt dalt punt baix, podia haver-se decantat del costat d’Èlia Canales.

Per equips mixtes, Èlia Canales al costat de Yun Sánchez, van començar guanyant a Moldàvia per 6-2 en ajustada trobada, perdent en quarts de final contra l’equip turc quan estaven empatats a 3 punts de set. L’equip cadet femení, format per Èlia Canales, la madrilenya Inés de Velasco i l’eivissenca Natalia García, van guanyar a vuitens de final a l’equip de Romania fent bons punts per 6-2 però en el següent duel, van perdre davant Rússia ja a quarts de final quedant  sense opció a medalla.

Per contra l’equip femení júnior format per l’arquera de Constantí Maria Pitarch, les madrilenyes Mònica Galisteo i Paula Gutiérrez van començar guanyat a l’equip amfitrió per un 6-0 en vuitens de final, van continuar destronant a Rússia després de l’empat a 3 per un 5-3 ja a quarts, accedint a les semifinals aquest cop contra Ucraïna amb la qual van perdre donant ja el pas a disputar la medalla de bronze el diumenge, dia de finals. A les 15 h al port de Patras, amb 29ºC, brisa i sol radiant va donar inici la final pel bronze contra les italianes. Nervis a flor de pell, però les espanyoles van ser molt superiors i van guanyar per 6-2. Una medalla de bronze ben merescuda i que premia l’esforç de tot un equip.

Lydia Valentín, doble or en 75kg passejant-se

Lydia Valentín moments abans d’aconseguir l’or en la modalitat d’arrencada. Foto: David Aymerich.

L’atleta nacional Lydia Valentín ha conseguit una doble medalla d’or en la categoria de 75kg (modalitat d’arrencada i modalitat de dos temps) d’aixecament de peses als Jocs amb una marca de 112kg en l’arrencada i una de 137kg en dos temps.

En una final que no ha tingut oposició, la històrica campiona olímpica ha superat la prova d’arrancada amb molta facilitat. Primer s’ha proposat una marca de 105kg però, ràpidament ha pujat l’aposta als 112kg finals amb els que ha conseguit la victoria davant de la francesa Gaelle Nayo (99kg), en segona posició, i la turca Rabia Kaya (99kg), en tercer lloc.

La delegació espanyola d’halterofília celebra les seves medalles amb els atletes Lydia Valentín (dos ors), Atenery Hernández (una plata) i Andrés Mata (dos platas). Foto: David Aymerich.

En la segona secció, dos temps, Valentín encara s’ha mostrat més distant a les seves competidores, aixecant 137kg en un emocionant final, ja que la francesa Nayo ha intentat fins l’últim segon arribar a la amrca de 136kg, però s’ha quedat en els 130kg finalment. Els estratosfèrics números de l’atleta espanyola han sigut una quimera que s’ha penjat el segon or davant de Nayo i de la turca Dina Barakat, bronze amb 123kg.

Només al principi ha semblat que la francesa Bayo podia significar una mínima amenaça per Valentín però, davant el calor del públic local i la seguretat de ser una de les millors atletes espanyoles de la història, l’especialista nacional ha esvaït qualsevol dubte que fes perillar la medalla d’or.

Link de la celebració de Lydia Valentín i missatge d’Alejandro Blanco, president del COE, a l’equip i delegació d’halterofília als Jocs: https://www.youtube.com/watch?v=CTkKI2MyVZk&feature=youtu.be

Cal destacar també l’espectacle que ha assegurat una competició menys coneguda entre la població, però molt espectacular i impactant a la vegada. Atletes com la jove promesa turca Dilara Narin, de només 16 anys, han donat espectacle en tot moment a un públic que no ha deixat d’animar en tot moment a les 9 atletes que han lluitat a la final de Constantí.

David Aymerich

El baríton tarragoní Àngel Òdena, protagonista demà al II Cicle de Concerts a Centcelles

Àngel Òdena.

Continua demà dijous la segona edició del Cicle de Concerts a Centcelles, organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. El certamen, inclòs en la programació cultural dels Jocs Mediterranis, porta cada dijous fins al 26 de juliol una proposta musical de qualitat dins el marc incomparable de la vil·la romana de Centcelles.

Demà dijous, 28 de juny, serà el torn per al concert del baríton tarragoní, Àngel Òdena, acompanyat per la soprano Sara Blanch i el pianista Marco Evangelisti. El concert tindrà lloc a les 20.30 h, amb entrada gratuïta.

El cicle continuarà el pròxim 5 de juliol amb el concert de música barroca amb Isabel Serra i Glòria Coll. El 12 de juliol arribarà el concert de músiques de la Mediterrània amb Canya d’or & Brass i Xavier Lozano. El 19 de juliol actuarà el grup de vent de l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’ de Constantí. El cicle clourà el 26 de juliol amb el concert que oferirà la jove violinista Jennifer Panebianco, una autèntica virtuosa del violí, considerada una nena prodigi i amb un ampli ressò internacional.

L’afició es bolca i espitja l’halterofília a Constantí

L’afició ha animat sense tregua Lydia Valentín i les altres atletes participants a la final d’halterofília. Foto: David Aymerich.

Més de 700 persones han omplert el Pavelló Municipal de Constantí per viure l’espectacle que ha ofert l’estrella nacional Lydia Valentín i les vuit competidores que han intentat disputar-li la medalla d’or sense èxit, tant en la modalitat d’arrencada com en dos temps. El públic ho sabia, intuïa la victòria local i, com un atleta més del pavelló, ha cridat, esperonat i aplaudit sense descans; no només Valentín, sinó totes les esportistes que han protagonitzat una festa esportiva que ha esdevingut un volcà en constant erupció als Jocs.

Amb el suport de més de 700 espectadors, Lydia Valentín ha aixecat 112kg en la final d’halterofília de 75kg. Foto: David Aymerich.

Valentín no tenia oposició en el seu camí al doble or que ha conseguit. Així doncs, només pujar l’atleta nacional a la tarima, centenars d’ànimes han començat a aplaudir-la i animar-la com si no hi haguès un demà. Gest que no ha passat desapercebut per la històrica esportista espanyola en cap moment de la competició.

Lydia Valentín: ‘M’he sentit com a casa’

L’ambient “m’ha semblat molt bé”, ha explicat Valentín. “M’he notat súper còmode, m’he sentit com a casa, que és el que volia”. I, a més a més, l’atleta s’en va amb un molt bon record de la competició i els Jocs. “M’he sentit molt estimada, l’estança ha sigut molt bona, també els espais per entrenar”, ha tancat l’or olímpic, ara també mediterrani, amb un somriure d’orella a orella i una afició que encara aplaudia una victòria que ja feia minuts que havia succeït.

D’esquerra a dreta: Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Óscar Sánchez, alcalde de Constantí; Alejandro Blanco, president del COE; i Pere mMró, director general adjunt del COI; a les atapeïdes grades de Constantí. Foto: COE.

Finalment, tant l’organització com l’alcalde de Constantí s’han mostrat orgullosos i contents de veure un Pavelló Municipal ple a vesar en un ambient que representa com cap altre l’esperit dels Jocs. Constantí, un municipi de 6.000 habitants ha aglutinat més de 700 espectadors en la final d’halterofília. Espectacle esportiu en tota regla.

David Aymerich

Correus dedica un matasegell a Constantí com a seu d’halterofília

Imatge del matasegell dedicat a Constantí

L’Ajuntament de Constantí, amb la col·laboració del Grup Filatèlic i Col·leccionisme de Reus, va sol·licitar a Correus un mata-segells commemoratiu dedicat a Constantí, com a Seu dels XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018 en la modalitat d’halterofília. Aquest mata-segells es presentarà demà dimecres 27 de juny, i CORREOS instal·larà una oficina temporal amb horari de 10 a 13.00 h al Pavelló Municipal d’Esports de Constantí. Amb posterioritat, estarà a disposició del públic a l’oficina de Correus del municipi fins els dies 4 o 5 de juliol.

De moment, només s’han fet dos mata-segelles dedicats als Jocs Mediterranis 2018, el de Constantí i un altre a La Selva del Camp, dedicat a l’esgrima, el passat dia 25 de juny.

Aquest mata-segells commemoratiu servirà per projectar internacionalment la població de Constantí, per una banda com a seu dels Jocs Mediterranis en relació a tots els països que hi participen, i per l’altra, en relació a tots els aficionats a l’esport de l’halterofília en l’ambit internacional.

Constantí presentarà de nou aquest dimarts la Benvinguda als Jocs

Demà dimarts presentarà novament a Constantí l’Espectacle de Benvinguda als Jocs Mediterranis. A les 21 h. a la Plaça de les Escoles Velles es representarà de nou aquest espectacle de teatre, música i dansa, sota la direcció artística de Marc Cardó. L’espectacle comptarà amb la participació de l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’, el Club Patí Constantí, el Club Gimnàstica Estètica Constantí i l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies