TARRAGONA 21

El Centre d’Esports Constantí signa un conveni de col·laboració amb l’escola ‘Tecnifica’t’

El Centre d’Esports Constantí ha signat un conveni de col·laboració amb l’escola de tecnificació de futbol ‘Tecnifica’t’ mitjançant el qual s’oferirà als joves futbolistes, d’entre sis i dotze anys, la possibilitat de desenvolupar entrenaments que els permetran adquirir coneixements i habilitats corresponents a les etapes formatives inicials del futbol. La seu d’entrenament serà el camp municipal La Coma i tindran lloc tots els dilluns d’octubre a maig, amb inici l’1 d’octubre. De moment la iniciativa està tenint bona acollida i ja s’han omplert 24 de les 36 places que s’ofereixen.

‘Tecnifica’t’ és una Escola de Tecnificació de futbol fruit d’anys d’experiència, estudi i formació en el futbol base. L’objectiu és perfeccionar i millorar el gest tècnic de cada jugador amb entrenaments adaptats en etapa d’aprenentatge. Per aquest motiu, es treballarà en grups reduïts i es perfeccionarà la tècnica i toc de pilota amb entrenadors titulats. L’escola està formada per sis entrenadors titulats amb experiència a equips com el Nàstic de Tarragona, el Reus Deportiu i Reial Madrid.

El Centre d’Esports Constantí es planteja el projecte com una aposta de futur, que permetrà donar a conèixer l’activitat formativa que es desenvolupa en el futbol base del club i també les seves instal·lacions. El seu president, Òscar Solé, ha destacat a que el projecte permetrà oferir una tecnificació especialitzada i de qualitat als joves futbolistes.

Les inscripcions encara estan obertes. El preu de la matrícula és de 40 euros i inclou assegurança mèdica, una dessuadora, una samarreta de màniga curta, un pantaló curt i un parell de mitjons. La mensualitat és de 30 euros pels esportistes de Constantí i de 35 pels de fora del municipi. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Constantí.

Reunió informativa amb els veïns de l’Avinguda Onze de setembre abans de l’inici de les obres

La reunió va comptar amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, el regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament de Constantí, Vicenç Maceira, i l’enginyer municipal, Andrés Caballero.

Aquest dimarts 18 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’acte de presentació del projecte de renovació i millora de la pavimentació i els serveis de l’Avinguda Onze de Setembre i els carrers Centcelles, Jaume I i Antonio Machado. Es tractava d’una reunió informativa adreçada bàsicament als veïns i veïnes de l’Avinguda Onze de Setembre, el carrer on hi haurà les principals afectacions per aquestes obres. Està previst que les obres s’iniciïn a principis del proper mes d’octubre, amb un termini d’execució d’uns 5 mesos, de manera que finalitzarien al març de 2019. Les obres s’han adjudicat per un import de 763.610,62€ (IVA no inclòs).

La reunió va comptar amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, el regidor d’obres i serveis de l’Ajuntament de Constantí, Vicenç Maceira, i l’enginyer municipal, Andrés Caballero. Els veïns i veïnes van poder plantejar tots els dubtes i qüestions relacionats amb el desenvolupament d’aquest projecte.

Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte el 18-05-2017, amb un pressupost inicial de 1.047.476 €uros. El 19-10-2017, es feia l’aprovació definitiva del projecte. Després de l’obertura de sobres es va considerar oferta més avantatjosa la presentada per Agrovial, per un import de 763.610,62€ (IVA no inclòs).  El passat 6 de setembre es va aprovar un dels últims tràmits administratius, amb el requeriment de la documentació a aquesta empresa, com a pas previ a l’inici de les obres.

L’obra  té com a principal objectiu la substitució dels col·lectors d’aigua dels citats carrers, que es  troben en molt mal estat, així com el paviment que es troba en un avançat estat de deteriorament. El projecte comportarà la substitució de la xarxa d’aigües residuals i la introducció d’una xarxa d’aigües pluvials, així com la substitució del paviment actual de la vorera central de l’Avinguda amb noves vorades, nou enjardinament i substitució de l’arbrat existent. A les voreres laterals es repararan puntualment les zones malmeses, amb nou fressat i asfalt dels vials i es realitzarà la formació de guals d’entrada i sortida de vehicles. També hi ha prevista la instal·lació d’un carregador de vehicles elèctrics.

 

D’altra banda, a la Plaça del Monument a Rafael de Casanova es millorarà el disseny de tot l’entorn al monument. Les obres contemplen també la millora dels terrenys que donen accés a la piscina municipal (l’esplanada de darrera l’escola Mossèn Ramon Bergadà), que s’adequarà com a pàrquing a l’aire lliure, aprofitant els 2 accessos per a que sigui un d’entrada i l’altre de sortida, fressant tota la superfície amb les restes del material dels carrers afectats al projecte.

 

Constantí lliura les beques als alumnes amb millors resultats de l’Institut

Un moment del llurament de les beques fet al saló de plens de l’Ajuntament

Aquest dimarts 18 de setembre s’han lliurat a la Sala de Plens de l’Ajuntament les beques als alumnes amb les millors qualificacions de l’Institut d’Educació Secundària de Constantí durant el passat curs 2017-2018. L’acte ha comptat amb la presència d’autoritats municipals encapçalades per l’alcalde Oscar Sánchez i la regidora d’Ensenyament Dolors Fortuny, i una representació de l’equip directiu i l’Ampa de l’Institut, a més dels alumnes premiats i els seus familiars.

Les beques que atorga l’Ajuntament consisteixen en una dotació de 600€ per a cadascun dels alumnes de Batxillerat que han obtingut les millors qualificacions. Aquests diners s’han de destinar a la seva continuïtat formativa en l’àmbit universitari. Els alumnes de Batxillerat que han rebut les beques han estat: Adrià Anguita Serrahima i Sarah Guellil.

A més, la direcció de l’Institut i l’Ampa també han atorgat una beca als millors expedients del centre des de 1er fins a 4art d’ESO. De 1r a 3r, el premi el dóna el centre i consisteix en la gratuïtat de la quota de centre i del programa de reutilització de llibres. El premi de 4t d’ESO, és un obsequi de l’AMPA i són 300 euros.

Enguany, els alumnes becats pels millors currículums han estat:

1r d’ESO: Maria Callau Blánquez

2n d’ESO: Hoda Achabbar

3r d’ESO: Lucía García Romero

4t d’ESO: Jakub Pikus

La Biblioteca Municipal inicia un projecte per millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària

Amb l’inici del nou curs escolar, la Biblioteca Municipal de Constantí posa en marxa un nou projecte amb l’objectiu de millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària. Es tracta del programa LECXIT-Lectura per a l’èxit educatiu, liderat per la Fundació Jaume Bofill.

Una competència lectora baixa compromet l’èxit escolar i les possibilitats d’aprenentatge al llarg de la vida, així com la igualtat d’oportunitats. Per això des del programa LECXIT i des de la Biblioteca Municipal es busquen persones compromeses amb la millora educativa dels infants que vulguin participar com a voluntàries.

La tasca del voluntariat és acompanyar la lectura d’un infant, ajudar-lo a gaudir-ne, motivar-lo i esdevenir un referent lector que el faci creure en les seves capacitats. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d’incidir en l’educació dels infants. Si tens una hora lliure a la setmana i vols encomanar la passió per la lectura a un nen o una nena et pots fer voluntari/ària.

Per a tots aquells interessats en rebre més informació sobre aquest tipus de voluntariat, s’ha convocat una trobada informativa el proper dilluns 24 de setembre a les 18 h. Si no hi podeu assistir, podeu contactar amb la Biblioteca al telèfon 977.520.692 o biblioteca@constanti.cat.

El Club de tir amb Arc Constantí torna a brillar en el Campionat de Catalunya

El club constantinenc va obtenir tres ors, dues plates i 12 rècords de Catalunya.

Els arquers del Club esportiu de Tir amb Arc de Constantí ho han tornat a fer. Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat el XV Campionat de Catalunya de tir amb arc Round 900, organitzat pel Club Arc Montjuïc, que per a l’ocasió va fer un gran desplegament tecnològic utilitzant PDA i pantalles per poder realitzar el seguiment en temps real de la competició , a més de la seva retransmissió en directe.

El Round 900 és una competició en la qual es llencen 30 fletxes a 3 distàncies diferents, acumulant un total de 90 fletxes amb 900 punts en joc i en el qual, a diferència d’altres campionats, no es fan sèries eliminatòries.

El dissabte 15 de setembre a la tarda s’iniciava la competició amb  les categories més joves, i la benjamí Àngels Marsal va pujar al podi després de guanyar la plata amb 723 punts. El seu germà, l’infantil Miquel Marsal, va guanyar la medalla d’or amb 857 sobre 900 després de batre els rècords de les tres distàncies i del total, destacant els 299 punts sobre 300 a la distància de 30 metres després de realitzar 29 deus i un 9 en una sèrie increïble.

La jornada del diumenge dia 16 va ser una molt variable pel que fa al temps, amb estones de sol i altres de pluja. Els representants del club de tir amb arc de Constantí van ser els tres arquers junior, Maria Pitarch, Laura Pullès i Miki Romero. Tot i així, Maria Pitarch va participar en la categoria sènior, guanyat l’or després de batre els rècord sènior i júnior de les tres distàncies i del total, amb 837 punts, obtenint també la puntuació més alta en categoria absoluta. Laura Pullès, per la seva banda, també va guanyar l’or amb 752 punts i Miki Romero va ser plata amb 747.

S’acosta el final d’una temporada d’aire lliure plena d’èxits per als arquers i arqueres  de Constantí, després d’aconseguir l’or i el bronze en el Campionat d’Espanya, i el bronze per equips en el campionat d’Europa,  com a mèrits destacats. Ara ja només queden dues cites per donar per finalitzada la temporada. La FITA del Campionat Ciutat de Lleida, amb Maria Pitarch i Laura Pullès, i els Jocs Olímpics (JJOO) de la Joventut a Buenos Aires (Argentina), amb la participació de l’arquera de Constantí, Èlia Canales.

Obertes les inscripcions per al curs 2018-2019 a l’Escola Municipal de Música

Ja estan obertes les inscripcions per al curs 2018-2019 a l’Escola Municipal de Música ‘Rafel Gibert Recasens’, amb una proposta formativa que segueix la línia dels cursos anteriors.

L’oferta formativa, adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental, a més del grup de Batucada, que es va crear ara fa un parell d’anys. Precisament, una de les novetats d’aquest curs és que el grup de Batucada s’obrirà als usuaris i usuàries del Centre Obert

Les classes a l’Escola Municipal de Música, que ja compten amb uns 60 alumnes inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 24 de setembre. Com és habitual, la matrícula estarà oberta tot l’any. Per a més informació i inscripcions: 977522126 i al correu electrònic escolademusica@constanti.cat

Constantí torna a l’escola sense incidències

Al col·legi Mossèn Ramon Bergadà s’ha pogut mantenir el nombre d’alumnes inscrits, al voltant d’uns 400.

Avui ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2018-19. El primer dia de classe s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències a les escoles de Constantí.

Pel que fa a les dades de matriculació, al col·legi Mossèn Ramon Bergadà s’ha pogut mantenir el nombre d’alumnes inscrits, al voltant d’uns 400. Al col·legi Centcelles hi hagut un increment, amb 235 alumnes inscrits. Respecte al professorat, tots dos centres mantenen el nombre de docents respecte del curs anterior.

Quant al projecte educatiu, a l’escola Centcelles es marquen l’objectiu de seguir treballant en la línia de cohesió social, incidint en el triangle escola-alumnes-família. Durant el passat curs escolar s’han consolidat projectes importants com el de llengua i cohesió i el d’escola verda. Pel que fa a les novetats, destaca la posada en marxa d’un projecte innovador entorn de la ciència. Una altra de les novetats importants, és que l’escola Centcelles passa de tenir una aula de P3 a tenir-ne dues.

Per la seva banda, l’escola Mossèn Ramon Bergadà manté les línies bàsiques del projecte educatiu iniciat el curs passat per part del nou equip directiu. En aquest sentit, s’aposta per mantenir els projectes iniciats en el curs passat com el reforç de les noves tecnologies dins de l’aula, la dinamització de pati o la participació i implicació de l’escola en projectes del municipi, com per exemple el Consell dels infants de Constantí.

L’aproximació i l’estudi de la vil·la romana de Centcelles continuarà sent un dels eixos centrals del projecte educatiu de totes dues escoles.

I en el cas de l’Institut, el curs 2018-19 continua la tendència a l’alça pel que fa a les matriculacions dels darrers anys, amb increment d’alumnes tant a l’ESO com al Batxillerat. Aquest any, el curs començarà de manera esglaonada. Avui dia 12, començarà els alumnes de 2on d’Eso, i 1er d’Eso. Demà dia 13 hi haurà una sessió d’acollida adreçada als alumnes de 3er i 4rt d’Eso, i el dia divendres 14, es farà la presentació dels alumnes de 1r i 2n de batxillerat. Dintre del projecte educatiu, des del centre es continua apostant per consolidar tècniques que ajudin a millorar l’expressió oral i escrita dels alumnes, una mesura que ja ha aconseguit millorar els resultats acadèmics de l’alumnat. Des de l’Institut, es manté també dins del calendari cultural la Diada de la convivència,amb alumnes i professors, que es farà el proper 11 d’octubre a Alcover.

Aquest curs, s’ha apostat també per doblar el professorat en totes les matèries del grup D i en algunes del grup  C, per aconseguir una millor atenció individualitzada dels alumnes

D’altra banda, tal i com ja ha vingut fent durant els anys anteriors, aprofitant les vacances escolars d’estiu l’Ajuntament de Constantí ha realitzat durant les darreres setmanes obres de manteniment i millora als centres educatius del municipi.

Coincidint amb aquest inici del curs escolar, avui hi ha prevista una reunió entre representants de l’Ajuntament de Constantí i la direcció dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, per tal de posar en marxa projectes de millora estructurals als edificis de les dues escoles del municipi.

En marxa l’oferta formativa als serveis educatius de Constantí per al nou curs

Avui s’ha presentat la nova oferta formativa municipal

L’Ajuntament de Constantí ha presentat l’oferta formativa per al curs 2018-2019 en els diferents serveis educatius municipals. Amb l’objectiu de millorar les taxes d’ocupació al municipi, el consistori ha publicat aquesta guia de recursos, amb el suport de l’Oficina Municipal de Treball, i en funció de les necessitats formatives reals que s’han anat identificant recentment en l’entorn empresarial proper.

En aquesta oferta formativa destaca especialment l’apartat de la formació ocupacional i l’aposta per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població. En aquest sentit, es desenvoluparan cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. Es tracta del Curs d’atenció sociosanitària a persones al domicili (480 h.), Curs d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (370 h.), Curs d’enregistrament de dades i documents (360 h.) i Curs d’operacions auxiliars de serveis administratius generals (470 h.). A més, es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de mosso de magatzem, carretoner, manipulador d’aliments, auxiliar de cuina, manipulador de productes fitosanitaris, monitor de menjador o vetllador escolar.

D’altra banda, l’Escola Municipal d’Adults també oferirà els habituals cursos d’informàtica (ofimàtica bàsica i avançada), d’iniciació a l’anglès, i els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística, des dels nivells inicials fins al nivell superior.

L’oferta formativa de l’Escola d’Adults manté també els cursos de competències bàsiques, que van des de la formació instrumental, l’alfabetització, i el servei de primera acollida (que respon a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes).
L’oferta formativa de l’Escola d’Adults es complementa amb els habituals Tallers de memòria, d’Història de Catalunya, costura, estètica i perruqueria i el curs teòric del carnet de conduir.

Les inscripcions per als diferents cursos es poden realitzar a l’Oficina Municipal de Treball o bé a l’Escola d’Adults municipal (carrer Sant Pere 49), de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Els cursos a l’Escola d’Adults s’iniciaran la primera setmana d’octubre

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental, i el grup de Batucada.

Les classes a l’Escola de música, que ja compten amb prop d’uns 60 alumnes inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 24 de setembre. Com és habitual, la matrícula estarà oberta tot l’any.

Constantí obrirà un pas sobre el riu Francolí a Centcelles

Projecte del pas de Centcelles la riu Francolí

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar en sessió extraordinària celebrada aquest dijous 6 de setembre, el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès per al finançament, execució i manteniment d’un pas sobre el riu Francolí al seu pas per Centcelles, al terme municipal de Constantí. La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Els objectius d’aquesta obra són: comunicar els nuclis habitats (nucli i masies marge esquerra del riu i barri de Sant Salvador); facilitar l’explotació del sòl rural (fent més fàcil el desplaçament als pagesos).; i potenciar el seu ús lúdic (per l’oci de ciclistes, excursionistes i/o corredors, i és que les diferents activitats esportives que s’hi poden desenvolupar han experimentat un interès i una popularitat creixent que n’ha fet incrementar el nombre d’usuaris. L’obra proposa una solució que permeti el pas tant a vianants i ciclistes com a vehicles i tractors (de com a màxim 1.000 kg per roda sobre la superfície de suport).

La situació del pas de Centcelles es troba ubicada a l’est del nucli urbà de Constantí, sobre l’antic camí dels Pallaresos, que comunica amb el barri tarragoní de Sant Salvador i amb la part del terme situada al marge esquerra del riu.

L’actuació consisteix en un pas lleugerament elevat, sobre la llera del riu, de 3 metres d’amplada, amb una reixa d’engraellat d’acer galvanitzat amb murets de formigó armat de 30 cm d’amplada, elevats 80 cm sobre la llera del riu, de forma que deixin 14 passos d’aigua de 80x80cm. Aquesta solució garanteix el creuament del riu durant tot l’any, llevat d’avingudes importants. En finalitzar l’obra, es col·locaran als dos costats del pas, dos panells informatius amb les condicions d’ús (el senyal d’avís que és inundable i que no s’ha d’utilitzar en cas d’avingudes).

Pel que fa al seu impacte mediambiental, els efectes potencials que pot tenir sobre la flora i la fauna i els condicionaments paisatgístics son inexistents ja que el pas es fa sobre el traçat actual i no suposarà cap barrera infranquejable, per tant no es preveu cap alteració del procés ecològic.
El cost de l’obra és de 23.539’95 €uros (IVA inclòs). El Consell Comarcal n’aportarà 5.400 € i el termini d’execució de l’actuació s’estima en 45 dies.
L’altre punt que es va aprovar en el Ple va ser un dels darrers tràmits administratius abans d’iniciar les obres de renovació i millora de la pavimentació i serveis a l’Avinguda Onze de Setembre i els carrers Centcelles i Antonio Machado. Amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, Units pel Canvi, ICV i PP (8), i les abstencions dels grups d’ERC i PdeCat (5), es va aprovar aquesta proposta de requeriment de la documentació a l’empresa licitadora que ha presentat la millor oferta.

Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte el 18-05-2017, amb un pressupost inicial de 1.047.476 €uros. El 19-10-2017, es feia l’aprovació definitiva del projecte. Després de l’obertura de sobres es considera oferta més avantatjosa la presentada per Agrovial, per un import de 763.610,62€.  Amb el tràmit aprovat al Ple es procedirà al requeriment de la documentació a aquesta empresa, com a pas previ a l’inici de les obres. Està previst que les obres comencin a l’octubre. Durant els propers dies es convocarà els veïns dels carres afectats a una reunió informativa.

Lliurats els premis del Concurs de Guarniment de Terrasses Comunitàries de Constantí

Foto de família dels guardonats

Aquest dijous 6 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’entrega de premis i reconeixements del 1r Concurs de Guarniments de Terrasses Comunitàries, organitzat el passat mes de juliol per l’Associació de Veïns Centcelles de Constantí, amb el suport de l’Ajuntament.

Un total de quatre terrasses de comunitat i blocs de veïns del barri de Centcelles van participar entre els dies 23 i 27 de juliol d’aquest concurs, una iniciativa amb la qual l’entitat ha promogut la relació i la col·laboració dels veïns i les veïnes del barri en l’embelliment d’aquests espais. Amb aquest concurs, s’ha incentivat el treball cooperatiu a les escales de veïns i la implicació de les persones residents en el disseny i la creació del guarniment dels espais comunitaris que els són propis.
El jurat, format per una representant de la Unió de Botiguers de Constantí, un tècnic de l’Ajuntament, la professora de manualitats dels serveis socioeducatius del municipi i la dinamitzadora del Punt Òmnia de Constantí ha triat com a guanyadora del concurs la terrassa del carrer Gaudí núm. 10, que ha rebut un premi de 250 €uros, que s’hauran de destinar a la realització d’alguna obra de millora a la comunitat de veïns/es que hagi resultat guanyadora. Aquest import, doncs, només podrà dedicar-se a tasques d’arranjament a l’escala de veïns/es.

A més, s’ha reconegut la participació de totes les comunitats i escales (carrer Joan Maragall núm. 3; carrer Centcelles núm.17; i Plaça Juan Ramon Jiménez núm.8) amb un detall consistent en un lot de productes gastronòmics

El veredicte del jurat ha tingut en compte criteris com l’originalitat, l’atractiu del disseny, la qualitat artística de la composició, l’ús de material reciclat, el treball artesanal i la perdurabilitat dels elements decoratius.

Constantí crea una rèplica en miniatura dels Gegants i la Dragonina

Imatge de la rèplica dels elements

Aquest dijous 6 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí l’acte de presentació de la rèplica en miniatura dels elements del seguici i la cultura popular de Constantí. Amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, i de la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, s’han presentat les figures en miniatura dels Gegants de Constantí, el Peret i la Tecleta, i també de la Dragonina, l’emblemàtica figura del bestiari constantinenc.

L’acte ha comptat amb la presència d’una àmplia representació de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A., que històricament han estat els portadors i cuidadors dels Gegants i de la Dragonina.

L’alcalde, Oscar Sánchez, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de Constantí de “contribuir al coneixement i difusió del patrimoni cultural, històric, lúdic i artístic del municipi”. En aquest sentit, l’any 2015 ja es va procedir a la restauració dels Gegants i de la Dragonina originals.

Les figures en miniatura han estat elaborades per Artesania Boltà, de Valls. Cada peça és una peça única que ,elaborades amb marmolina i pintades a mà, reprodueixen amb tota mena de detalls els Gegants i la Dragonina originals.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde ha manifestat que la voluntat és que “en un futur, es pugui ampliar aquesta difusió dels elements del seguici amb les rèpliques de les recentment estrenades àligues gran i petita de Constantí”.
Les figures en miniatura dels Gegants i la Dragonina es posaran a la venda, a un preu de 20 €uros, a l’OAC de l’Ajuntament.

L’empresa del jove constantinenc Adrià Maceira, seleccionada entre les 100 millors startups del món

L’startup, procedent de Tarragona i liderada pel constantinenc Adrià Maceira, està enfocada a controlar el progrés de la Malaltia Renal Crònica a través d’eines tecnològiques d’última generació.

CreatSens Health, empresa liderada pel jove constantinenc Adrià Maceira, es troba entre les 100 millors startups del món seleccionades per South Summit com una de les finalistes que competiran en la pròxima edició de la trobada que reunirà a Madrid, del 3 al 5 d’octubre, a les startups més disruptives amb corporacions en recerca activa d’innovació i inversors de procedència internacional a l’espai madrileny La Nave.

L’startup, procedent de Tarragona i liderada pel constantinenc Adrià Maceira està enfocada a controlar el progrés de la Malaltia Renal Crònica a través d’eines tecnològiques d’última generació que permetin el mesurament de paràmetres rellevants per als pacients d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte se centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina y potassi, dos biomarcadors claus en el desenvolupament de la malaltia renal crònica a través d’una simple gota de sang. La visió de CreatSens és que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com una Smartphone o Tablet, al consultori mèdic o a la casa del pacient. La tecnologia desenvolupada permetria la generació descentralitzada i a temps real d’informació clínica rellevant, que ajudaria a l’especialista mèdic en la seva presa de decisions i podria contribuir a optimitzar els recursos del sistema sanitari.

Aquest projecte i la resta d’startups finalistes han estat triats per un comitè format per 120 experts procedents del món de la inversió i corporatiu entre els més de 3.000 projectes presentats, procedents de 84 països. Entre els criteris més importants per a la selecció s’ha tingut en compte la innovació del projecte, viabilitat econòmica, escalabilitat, equip i si desperta interès per a la inversió.

Les 100 startups finalistes tindran l’oportunitat de participar en South Summit 2018 amb un espai propi en la trobada per obtenir visibilitat, accedir a noves possibilitats de negoci i donar a conèixer els seus projectes davant inversors i corporacions de tot el món en cerca activa d’innovació. A més, comptaran amb formació, mentoring i reunions personalitzades. L’startup guanyadora d’aquesta edició podrà realitzar una campanya de crowdfunding a Seedrs, plataforma capdavantera d’equity crowdfunding, i competirà per un milió de dòlars en finançament a l’Startup World Cup de Silicon Valley.

Desmantellen a Constantí un escorxador il·legal que sacrificava animals segons el ritus musulmà

Els responsables de la instal·lació han estat denunciats per diverses infraccions administratives en matèria de sanitat animal, immobilitzant en aquesta explotació 110 caps de bestiar oví per a la seva posterior control sanitari.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Policia Local de Constantí, han desmantellat un escorxador il·legal de bestiar oví, que operava a l’interior d’una explotació il·legal situada al Camí dels Ovellons del terme municipal de Constantí.

Durant l’última setmana del mes d’agost, agents del SEPRONA que realitzaven serveis relacionats amb la protecció de la flora i la fauna pels termes municipals del Morell i Constantí van detectar en el Camí dels Ovellons una inusual constant entrada i sortida de vehicles, comprovant com els mateixos partien o es dirigien a una explotació ramadera ubicada a la zona.

Per aquest motiu es van traslladar fins a l’accés d’aquesta instal·lació, observant la presència d’un gran nombre de vehicles estacionats proper a l’explotació ia l’interior de la mateixa un nodrit grup de gent, al voltant de 100 persones, totes d’origen magribí, que pel que sembla estaven celebrant el sacrifici del xai.

Després d’una breu valoració de la situació, es va sol·licitar la col·laboració de la Policia Local de Constantí a fi d’inspeccionar l’explotació ramadera, sol·licitant la presència dels responsables d’aquesta instal·lació.

En presència dels mateixos, va ser inspeccionada tota la superfície de la instal·lació, localitzant una sala de sacrifici clandestina (escorxador), on suposadament es sacrificaven i manipulaven les parts de l’animal, un tancat amb 110 caps de bestiar en el seu interior, a les quals els havien retirat les marques auriculars d’identificació a fi d’impedir identificar l’origen dels mateixos. També va ser descoberta una fossa cavada en el terreny on s’enterraven sense cap control dels subproductes animals no destinats a consum humà.

L’explotació no tenia cap tipus d’activitat, mancant de qualsevol autorització administrativa per a albergar la tasca que es desenvolupava, dedicant-se els responsables de la mateixa, a la compra d’animals en altres explotacions ramaderes, per oferir-los als clients l’elecció de bestiar i dotar d’eines específiques i ús de les instal·lacions per al sacrifici dels animals, cobrant per cada un la quantitat de 200 € per realitzar ells mateixos el sacrifici.

Els clients posteriorment rebien la mercaderia que es transportava en els vehicles particulars sense les mínimes condicions higièniques necessàries.

Per aquest motiu els responsables de la instal·lació han estat denunciats per diverses infraccions administratives en matèria de sanitat animal, immobilitzant en aquesta explotació 110 caps de bestiar oví per a la seva posterior control sanitari i, si escau la legalització dels animals.

 

La Caminada nocturna fins el Pont del Diable tanca les activitats d’’Estiu a la fresca’

Tots els participants de la caminada van poder passejar pel parc ecohistòric del Pont del diable.

Un total de 115 persones van participar aquest passat divendres 31 d’agost de la Caminada nocturna Constantí-Pont del Diable-Constantí. La Caminada, que va incloure una visita guiada a l’emblemàtic aqüeducte romà i sopar, era la darrera activitat del cicle “Estiu a la fresca” d’aquest mes d’agost.

Tots els participants de la caminada van poder passejar pel parc ecohistòric del Pont del diable, i descobrir els seus racons més emblemàtics combinant patrimoni, cultura i natura.

Un any més, amb l’objectiu d’amenitzar les nits d’estiu, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí ha programat el cicle d’activitats “Estiu a la Fresca”, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure i de caràcter gratuït que s’han realitzat durant els mesos de juliol i agost, amb concerts, exhibicions de ball flamenc i danses del món,un espectacle de circ, gastropoesia, o sessions de cinema infantil.

El passat 10 d’agost es va realitzar, també amb gran èxit de participació, una sortida al parc astronòmic del Montsec a Àger (Lleida).

El català de Tir amb Arc reuneix a Constantí a l’elit

La competició s’ha desenvolupat al Camp de Futbol Municipal de la Coma.

Prop d’un centenar d’arquers i arqueres han participat aquest diumenge 2 de setembre en el Campionat de Catalunya de Tir amb arc a l’aire lliure. La competició s’ha desenvolupat al Camp de Futbol Municipal de la Coma, i l’organització ha anat a càrrec de la Federació Catalana de Tir amb Arc i del Club de Tir amb Arc Constantí, que ja havia acollit anteriorment el Campionat de Catalunya de sala de l’any 2016 i diverses Tirades de la Lliga catalana.

Aquest campionat s’havia de disputar el passat mes de juny, però es va haver d’ajornar per un fort aiguat amb tempesta elèctrica. Aquesta vegada, la prova es va poder disputar en immillorables condicions. La competició s’ha desenvolupat en les modalitats d’arc recorbat, arc compost i arc estàndard, des de la categoria cadet fins a veterans, i ha comptat amb la participació de primeres figures a nivell nacional i internacional, com és el cas de les arqueres locals Maria Pitarch, actual campiona d’Espanya júnior i bronze en l’últim campionat d’Europa; Èlia Canales, tres vegades campiona d’Espanya cadet, bronze de la World Cup de Nimes i representant nacional en els Jocs Olímpics (JJOO) de la joventut a Buenos Aires que es faran a l’octubre, i Júlia Galera campiona i rècord d’Espanya infantil i medalla de plata a la World Cup de Nimes. A més, també han participat Arnau Penya (del club de tir amb Arc Montjuïc) campió d’Espanya cadet, i César Gómez, de l’Associació de Tir amb Arc La Conxorxa (d’Arenys de Mar), diverses vegades campió d’Espanya sènior amb arc de politges.

La prova es va desenvolupar segons la normativa internacional de World Archery i va comptar amb la presència dels jutges Mariano Quesada, Alicia Forner i Felip Masip, així com als senyors David Pullès, José Galera i Miquel Marsal com Jurat d ‘ Apel•lació.

Pel que fa als resultats, les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí, van fer bons els pronòstics.  Maria Pitarch va competir en la categoria sènior (tot i ser júnior) i després de quedar primera al round, es va imposar a Cristina Manzanera del Montjuïc per un clar 6-0 obtenint així la medalla d’or. Per la seva banda, Èlia Canales també es va imposar a Alba Ortega de l’Arboç per 6-2, obtenint l’or a la categoria cadet.

Els infantils Júlia Galera i Miquel Marsal, que van competir com cadet, van fer un gran paper quedant a les portes de les medalles de bronze, amb dos quarts llocs i demostrant ja el potencial per a la propera temporada.

Els Juniors Miki Romero i Laura Pullès van obtenir la segona posició en les seves respectives categories, demostrant la seva progressió creixent en aquest esport.

Pel que fa la resta de categories, en categoria sènior masculí l’or va ser per a Raúl Quiles de Sant Cugat, i en arc de politges no hi va haver sorpreses, amb victòries de la gallega Lucía Rodríguez i l’omnipresent César Gómez del club de la Conxorxa d’Arenys de Mar.

El campionat va comptar amb la presència de les autoritats locals, l’alcalde Oscar Sánchez i el regidor d’esports de l’ajuntament de Constantí, Fede Díaz, a més del delegat Territorial de la secretaria general d’Esports, Joan Plana

La propera cita del calendari arribarà amb la Lliga catalana en Sala, els dies 27 i 28 d’octubre, prova que es disputarà també a Constantí, concretament al Pavelló Poliesportiu municipal

Correus Express inaugura un nou centre a Constantí per donar resposta a l’augment de la demanda

Imatge del nou centre de Correus Expres a Constantí.

Correus Express ha inaugurat un nou centre a la localitat de Constantí, Tarragona, que li permetrà augmentar la seva capacitat de repartiment i donar resposta a l’increment progressiu de la demanda a la zona, especialment del eCommerce, i de l’activitat de grans clients com, Mercadisfrazes, Barebone, CFS Automation o Alifarma.

Des 2015, la delegació de Tarragona ha crescut en activitat per sobre del 75%. Així mateix, prop del 65% de la cartera de clients de la delegació de Tarragona té una important activitat en eCommerce. El nou centre, que donarà cobertura a tota la província, assegurarà el servei en la propera campanya de Black Friday i Nadal, en la qual es preveu un augment exponencial dels enviaments.

Les noves instal·lacions, amb més de 3.000 metres quadrats i situades en l’Avinguda d’Europa del Polígon Industrial de Constantí, que reuneix centenars de grans empreses, permetran Correus Express millorar la seva operativa diària amb més capacitat de processament de mercaderia, més capacitat per vehicles de repartiment i recollida, i més accessibilitat per tràiler. A més, incrementa la flota de repartiment i els molls de càrrega.

1.500 enviaments a l’hora

Les noves instal·lacions disposaran de l’última tecnologia, que inclou sistemes de classificació amb pesatge dinàmic i transportadora mecànica, amb una capacitat de més de 1.500 enviaments a l’hora. L’objectiu de Correus Express és millorar i ampliar els serveis que s’oferien fins ara a la zona gràcies a millores tecnològiques com el sistema de localització immediata de destinatari, el “Lliurament flexible”, la gestió proactiva de les incidències o la signatura digital avançada, que permet el lliurament del paquet amb totes les garanties.

Lliurament flexible

Llançat a la fi de setembre de l’any passat, el servei de Lliurament Flexible permet als usuaris conèixer i gestionar, a través de qualsevol dispositiu, la recepció dels enviaments. Els destinataris no només coneixeran l’estat de l’enviament, també poden modificar la data, l’adreça, hora i, fins i tot, derivar el lliurament a una determinada oficina de Correus, prestant en definitiva un servei més complet als seus clients.

Bicis elèctriques

En el marc del seu Projecte de Mitjans Alternatius de Repartiment Ecològic i Sostenible, MARES, Correus Express compta ja a Tarragona amb dos rutes de repartiment amb bicicletes elèctriques, a Cambrils i Tarragona capital, i properament es posarà en marxa una altra ruta a la zona de Valls. L’objectiu d’MARES és reduir l’impacte mediambiental de l’activitat amb mitjans de repartiment alternatius, compatibles amb les zones de vianants i respectuosos amb l’entorn monumental dels centres urbans i nuclis històrics.

Constantí acollirà aquest diumenge el Campionat de Catalunya de Tir amb Arc a l’aire lliure

Constantí serà la seu del Campionat de Catalunya de tir amb arc a l’aire lliure aquest proper diumenge 2 de setembre. Es tracta de la prova que s’havia de realitzar el passat 10 de juny, i que finalment es va haver d’ajornar per la pluja. La competició es realitzarà al Camp de Futbol Municipal de la Coma, per la idoneïtat de les seves instal•lacions. L’organització de l’esdeveniment anirà a càrrec de la Federació Catalana de Tir amb Arc i del Club de Tir amb Arc Constantí, amb al col•laboració de l’Ajuntament.

La participació estimada es xifra en un centenar d’arquers i arqueres distribuïts en les modalitats d’arc recorbat, arc compost i arc estàndard, des de la categoria cadet fins a veterans.

Entre les participants d’aquest Campionat de Catalunya destaca la presència de les arqueres del Club de Tir amb Arc Constantí Maria Pitarch, vigent campiona d’Espanya en la categoria júnior, Èlia Canales, tricampiona d’Espanya en la categoria cadet, i Júlia Galera, campiona d’Espanya en categoria menors.

Pel que fa a la modalitat masculina, destacar la presència de l’actual campió d’Espanya d’arc compost en categoria sènior, César Gómez, de l’Associació de Tir amb Arc La Conxorxa (d’Arenys de Mar).

Obertes les inscripcions per participar a la sortida al Palau de la Música Catalana

Des d’aquesta setmana estan obertes les inscripcions per participar de la sortida al Palau de la Música Catalana per assistir al concert que oferirà l’Orfeó Català el diumenge 21 d’octubre. Es tracta d’una activitat que promou l’ajuntament de Constantí amb la col·laboració de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí

Les inscripcions es poden fer fins el dia 5 de setembre a l’OAC de l’Ajuntament, amb un preu de 25 €uros que inclou l’autocar i l’entrada al concert. Les places són limitades, i la reserva es farà per estricte ordre d’inscripció.

El concert inclourà obres de Schubert, Elgar, B. Vivancos, Toldrà, Guinovart i El Cant de la Senyera de Ll. Millet. La direcció del concert anirà a càrrec de Simon Hasley, amb Pablo Larraz a la sots direcció, i l’acompanyament musical de Pau Casan al piano.

La sortida es realitzarà des de la plaça de les Escoles Velles, a les 9.30 h, el proper diumenge 21 d’octubre. El passat mes de gener, ja es va organitzar amb un gran èxit de participació una sortida al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Crema un palet en una indústria de Constantí per una reacció causada per medicaments caducats

Imatge d’un camió de bombers al parc de Tarragona Foto:Bombers

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimecres a la matinada en l’incendi d’un palet amb medicaments caducats en una indústria de Constantí (Tarragonès) on es reciclen productes químics. El foc, ja extingit, ha començat poc després de cinc de la matinada en una nau del carrer Europa 161, on en el moment dels fets no hi havia ningú.

L’incendi s’ha originat en un palet de cartró estanc per la reacció dels medicaments caducats, que han estat separats de la resta de productes.

Fins al lloc, s’hi ha desplaçat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que hi ha actuat de manera preventiva.

ACN

A presó un jove que sumava 26 antecedents per incendis i per ruixar les víctimes amb esprai de defensa

Imatge d’arxiu dels Mossos.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra la Unitat de Seguretat Ciutadana del Baix Camp- Priorat van detenir el passat 13 d’agost dos homes a Reus (Baix Camp), de 20 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, com a presumptes autors d ‘un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat. A més, el major dels detinguts tenia pendent una ordre de recerca i detenció judicial dictada pel Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus per dos robatoris amb violència, quatre robatoris amb força, tres d’incendi, quatre robatoris i furt d’ús de vehicle, tres de danys, un d’amenaces i un de maltractament animal.

La detenció es va produir la tarda del 13 d’agost quan una patrulla dels mossos va reconèixer el vehicle de la persona que estava en recerca. El fugitiu, en veure la presència policial, va fugir a peu amb un altre jove en direcció al carrer Astorga de Reus.

Acte seguit, es va muntar un dispositiu policial  que va permetre  localitzar-los al carrer Moncayo de Reus on van ser detinguts després de desobeir les ordres de la policia.

A un dels detinguts, l’home de 22 anys, se li atribueixen un seguit de fets delictius ocorreguts durant el mes de març de 2018 i pels quals tenia pendent una ordre judicial de recerca i detenció.

Sorprès pel propeitari d’una finca de Riudoms

Concretament, la nit del 2 de març va ser sorprès pel propietari d’una finca de Riudoms, al qual va amenaçar i va agredir llençant-li ampolles de vidre i diferents objectes contundents. Posteriorment, va ruixar-lo amb esprai de defensa.

Acte seguit, va desplaçar-se a una altra masia de Reus on va forçar la reixa i va calar foc calcinant la primera planta de la casa.

Sustracció d’una furgoneta a la Selva del Camp

La nit del 3 de març, va perpetrar un seguit de robatoris amb força en diferents masos de la zona del Baix Camp i, en un d’ells, concretament a la Selva del Camp (Baix Camp), va sostreure una furgoneta.

Incendi d’una casa amb una persona dins a Constantí

El 4 de març, el detingut va calar foc en una casa en construcció de Constantí amb una persona a l’interior i posteriorment va incendiar el seu vehicle. La víctima va poder escapar de la casa en flames.

Hores més tard, el detingut, acompanyat de més persones, va robar en una altra finca de Constantí i va obligar a la persona que residia a obrir-li la casa sota l’amenaça de cremar-la amb ell a l’interior. En aquest cas, també van ruixar la víctima amb esprai de defensa i van ferir un gos al qual van haver de sacrificar dies més tard a causa de les lesions. Després de cometre el robatori els lladres van sostreure un camió amb el qual van fugir.

El detingut, que acumula més 26 antecedents policials, va passar el 16 d’agost a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Reus que va decretar el seu ingrés a presó.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies