L’Aplec de la Sardana arriba a la 35ena edició a Constantí

Aquest proper diumenge, 24 de setembre, tindrà lloc el XXXVè Aplec de la Sardana Vila de Constantí. Tindrà lloc a la Plaça de les Escoles Velles, a les 12h i a les 16.30 h, amb les actuacions musicals de la Cobla Cossetània (matí i tarda) i la Cobla Ciutat de Terrassa (tarda).

En cas de pluja, la jornada es farà al Pavelló Poliesportiu.

Curs de prevenció de riscos laborals per als treballadors del Pla d’Ocupació de Constantí

Imatge del curs que se celebra aquesta setmana

Durant aquesta setmana les persones contractades en el segon torn dels Plans d’ocupació locals 2016-2017 a Constantí, estan realitzant un curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals.

Es tracta d’un curs de 20 hores de durada que es fa amb el principal objectiu que els alumnes puguin adquirir els coneixements necessaris, tant teòrics com a pràctics, per l’aplicació de tècniques segures de treball durant l’execució de les unitats d’obra que estan portant a terme.

A més, dintre d’aquesta acció formativa s’ofereix també la possibilitat d’obtenir una especialitat en Electricitat o treballs d’Encofrat, amb la realització d’un curs de 6 hores més.

Amb aquesta formació, els alumnes podran aconseguir la TPC (Tarja Professional de la construcció), un requisit necessari per treballar en el sector  i, en aquest sentit, millorar la seva capacitació formativa i laboral per possibilitar la seva inserció laboral en el futur.

El curs també incorpora una acció de sensibilització del foment de l’emprenedoria i a l’aula es treballen tots els aspectes relacionats amb la iniciació d’un pla d’empresa.

Aquest passat mes d’abril van començar a prestar els seus serveis les 15 persones contractades en el segon torn dels plans d’ocupació locals 2016-2017. Els llocs de treball assignats estan relacionats amb el manteniment i conservació d’equipaments,espais públics i zones verdes, treballs de manteniment de la via pública, i altres treballs de conservació i reparació de mobiliari urbà i d’instal·lacions i edificis municipals.

Els Plans d’Ocupació locals 2016-2017 a Constantí han permès la contractació de 30 persones en dos torns consecutius.

 

Constantí promou un projecte d’activitat física adreçat a la gent gran

Cartell de la campanya de prevenció de les caigudes

L’Ajuntament de Constantí, en la seva tasca de satisfer i millorar el benestar dels ciutadans de la població, ha impulsat un nou projecte des de la Regidoria d’Esports per a la millora de la salut a través de l’activitat física.

Amb aquest objectiu, a partir d’aquest mes de setembre, s’engegarà un Programa d’Activitat Física amb la col·laboració del Centre de Salut i de la Fundació Siel Bleu. Es tracta de vincular la salut amb l’activitat física i la gent gran a partir d’un programa de prevenció de caigudes als veïns i veïnes de més de 60 anys.

Aquest programa consistirà en sessions grupals d’activitat física adaptada (AFA) per a tots aquells conciutadans a partir de 60 anys. Aquestes sessions es faran dos cops per setmana, amb 1 hora de durada, i estaran adaptades al perfil físic de cada participant, de manera que el nivell es correspondrà amb les capacitats dels membres del grup.

Totes les persones interessades es poden adreçar per a obtenir més informació al Centre de Atenció Primària de Constantí o al Pavelló Poliesportiu.

Constantí consolida una Escola d’Adults i una de Música que atreu 500 persones

L’alcalde i la regidora d’Ensenyament, junt als responsables de l’Escola d’Adults -dreta de la imatge- i de Música -a l’esquerra

Al voltant de 500 persones gaudeixen de les activitats formatives municipals que s’organitzen cada curs des de l’Ajuntament de Constantí i que es materialitzen en dues institucions de llarg recorregut temporal: l’Escola d’Adults -que centralitza la formació per a trobar feina- i l’Escola Municipal de Música. Malgrat ser una població relativament petita, el consistori vol seguir apostant fermament per amddues propostes.

Un fruit obtingut és l’elevada inserció laboral que va aparellada als cursos de formació, que han situat el municipi en un índex d’atur al voltant del 17 per cent, mot menor als índexos de fa uns anys. En segon lloc, de l’Escola de Música en sortirà els propers mesos un grup de batucada i un de coral, que s’estan acabant de formar.

Aquest dimecres 13 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament la presentació de l’oferta formativa dels serveis educatius municipals per al curs 2017-2018.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, la directora de l’Escola d’Adults municipal, Gemma Santos, i el director de l’Escola de Música, Josep Boada.

Fins el 24 de setembre està obert el període de matriculació als cursos i tallers de l’Escola d’Adults per al curs 2017-2018. La seva directora, Gemma Santos, ha destacat que l’oferta formativa del centre es basa en realitzar “una sèrie d’accions adreçades a la millora de competències professionals de les persones del municipi  per tal de potenciar principalment la inserció  laboral de la  població aturada”.

En aquest sentit, ha destacat que l’oferta formativa es basa en diversos blocs, i “l’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, un procés que comprèn des de l’alfabetització fins a la Formació reglada (online) per a l’obtenció de títols oficials com el graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a grau superior”. Com en cursos anteriors, es manté també l’Aula mentor, un sistema obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia i variada oferta de cursos de qualitat (més de 150) que permetran la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.).

Ensenyaments complementaris

Com a ensenyaments complementaris es mantenen els cursos de català al través del Consorci per la Normalització Lingüística des dels nivells inicials fins al nivell superior, els cursos d’altres llengües com l’anglès (diferents nivells), i els Tallers d’informàtica. L’oferta formativa es complementa amb els habituals Tallers de memòria, cuina o Història.

En aquesta oferta formativa, la directora de l’Escola d’Adults ha destacat especialment l’apartat de la formació ocupacional, i l’aposta “per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Constantí s’ha presentat novament a la convocatòria del FOAP 2017, per tal de poder desenvolupar cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. A més es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de carretoner, manipulador d’aliments, productes fitosantiaris, etc…

Les inscripcions es poden realitzar fins el 24 de setembre, tots els matins de 10 a 13 h. i a la tarda de 17 a 19.30 hores a l’Escola, al carrer Sant Pere 49. El curs s’iniciarà el 4 d’octubre.

L’Escola de Música

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, el seu director Josep Boada ha destacat que la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera i cant; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental.

L’any passat es va estrenar amb èxit el Taller de Batucada, i per aquest curs es vol posar en marxa una Coral adreçada a joves i adults. Totes dues formacions tenen com a objectiu aprofundir en la dimensió social, col·laborant en actes públics que es fan al municipi. La regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, ha confirmat que tant la Batucada com la Coral s’inclouran dins del projecte del Pla Educatiu d’Entorn.

Les classes a l’Escola de música, que ja compten amb prop d’uns 70 inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 25 de setembre

Comença el curs escolar 2017-2018 a les escoles de Constantí

Aquest dimarts 12 de setembre ha donat el tret de sortida el nou curs escolar 2017-18, un primer dia de curs que s’ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències a les escoles del municipi.

Pel que fa a les dades de matriculació, al col·legi Mossèn Ramon Bergadà s’ha pogut mantenir el nombre d’alumnes inscrits, al voltant d’uns 400. Al col·legi Centcelles, hi hagut un lleuger descens pel que fa al nombre d’alumnes inscrits, que aquest curs se situa en uns 226. Pel que fa al professorat, tots dos centres mantenen el nombre de docents respecte del curs anterior.

Pel que fa al projecte educatiu, a l’escola Centcelles es marquen un doble objectiu: d’una banda, millorar els resultats de l’alumnat, i sobretot seguir treballant en la línia de cohesió social, incidint en el triangle escola, alumnes, família. En aquest sentit, una de les grans novetats serà la posada en marxa durant les properes setmanes d’una nova aplicació per a web i telèfons mòbils, que permetrà millorar la comunicació i la informació amb les famílies dels alumnes.

Per la seva banda, l’escola Mossèn Ramon Bergadà manté les línies bàsiques del projecte educatiu dels anys anteriors (suport lingüístic als alumnes nouvinguts, dinamització dels patis a l’hora de l’esbarjo, projecte “Padrins de lectura”,etc…). La gran novetat al centre és el canvi en la direcció de l’escola, que des d’aquest curs assumeix el professor Fernando Martos.
D’altra banda, l’aproximació i l’estudi de la vil·la romana de Centcelles continuarà sent un dels eixos centrals del projecte educatiu de totes dues escoles.

I aquest proper dijous 14 de setembre començarà el curs a l’Institut, que continua la tendència del darrer any, amb increment d’alumnes a tots els cursos i especialment a 2on, 3er i 4art d’ESO. Dintre del projecte educatiu, des del centre es continua apostant per consolidar tècniques que ajudin a millorar l’expressió escrita dels alumnes, una mesura que ja ha aconseguit millorar els resultats acadèmics de l’alumnat.

Des de l’Institut, es manté també dins del calendari cultural la Diada de la convivència,amb alumnes i professors, que es farà el proper 27 d’octubre a Alcover. A més, el centre participarà en un projecte a nivell comarcal: “Escoles i ciutadania”, amb els alumnes de 4art d’ESO.

D’altra banda, tal i com ja ha vingut fent durant els anys anteriors, aprofitant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament de Constantí ha realitzat durant les darreres setmanes obres de manteniment i millora als centres educatius del municipi. En total, el consistori ha destinat una partida genèrica de 40.000 €uros a l’execució d’aquestes obres que s’han fet tant a les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà, com també a la Llar d’Infants Municipal, a la Biblioteca i també a l’Escola d’Adults.

La Guàrdia Civil escorcolla vehicles de treballadors d’una impremta de Constantí per si preparen material per a l’1-O

 
Agents de la Guàrdia Civil han escorcollat els vehicles d’alguns treballadors d’una impremta de Constantí (Tarragonès) per comprovar si estan preparant material per al referèndum de l’1 d’octubre. Els agents, que havien estat vistos per treballadors de l’empresa durant la tarda per fora de les instal·lacions, han esperat els canvis de torn per demanar als operaris que els deixessin mirar els maleters dels cotxes per cercar possibles documents relacionats amb el referèndum. L’empresa és Indugraf Offset i està ubicada al polígon industrial de Constantí. A hores d’ara, els agents continuen als afores de l’empresa esperant una ordre judicial per entrar a escorcollar-la.

Constantí organitza una Caminada nocturna per conèixer el seu passat medieval

L’Ajuntament de Constantí ha organitzat per aquest proper divendres 8 de setembre una visita guiada pel Constantí medieval. L’activitat, emmarcada dins dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, comptarà amb l’acompanyament i les explicacions del gestor de patrimoni cultural, Ferran Marín, un dels millors coneixedors del Constantí medieval, autor de monografies històriques sobre l’Ermita de Sant Llorenç i l’Hospital de Constantí. També és autor de la novel·la històrica ‘Gastó de Constantí’, el llibre que ha protagonitza la sessió del Club de Lectura de la Biblioteca Municipal d’aquest mes de setembre.

La visita nocturna permetrà descobrir els orígens del poble de Constantí: l’estructura urbanística, la muralla i els portals, l’església romànica, el castell de l’arquebisbe…

Abans d’aquesta visita guiada es farà un sopar popular al Parc de la Muralla, a partir de les 22 hores.

L’Ajuntament de Constantí ha mantingut el servei de menjador escolar durant l’estiu

Al llarg d’aquest vacances d’estiu han estat prop d’una cinquantena d’infants els que han pogut gaudir d’aquest servei de suport alimentari que s’ha desenvolupat al col·legi Centcelles.

Amb l’objectiu d’evitar casos de malnutrició infantil, l’Ajuntament de Constantí ha mantingut obert el servei de menjador durant tot el període de vacances d’estiu, tal i com ja es va fer els anys anteriors i durant les vacances de Nadal i Setmana Santa. Al llarg d’aquest vacances d’estiu han estat prop d’una cinquantena d’infants els que han pogut gaudir d’aquest servei de suport alimentari que s’ha desenvolupat al col·legi Centcelles.

Amb aquesta mesura el consistori vol evitar que, un cop acabades les classes, els nens i nenes que van habitualment al menjador escolar i que poden fer almenys un àpat al dia en condicions, es quedin sense el servei durant l’estiu.

En els pressupostos d’aquest 2017 l’Ajuntament de Constantí ha mantingut la partida pressupostària destinada a beques menjador de 120.000 euros, i durant aquest període de vacances escolars el 100 % d’aquestes ajudes ha anat a càrrec del consistori.

Amb l’inici del curs escolar, continuarà funcionant el servei de menjador escolar a les dues escoles d’educació infantil i primària del municipi, l’escola Centcelles i l’escola Mn. Ramon Bergadà.

L’Ajuntament de Constantí continua plantejant com una de les actuacions prioritàries durant els mesos d’estiu i els períodes de vacances escolars, la detecció i la garantia de la cobertura de les necessitats d’alimentació dels infants.

Un recital de poesia tanca el cicle d’activitats ‘Estiu a la Fresca’

L’acte, va comptar amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí i l’acompanyament a la guitarra de Josep Calbet, del duo poètic musical Simbiosi.

El Parc de la Muralla de Constantí va obrir les seves portes el passat divendres 1 de setembre a la nit per acollir un recital poètic musical a càrrec d’una dotzena de poetes i poetesses del Camp de Tarragona i de Barcelona. L’acte, va comptar amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí i l’acompanyament a la guitarra de Josep Calbet, del duo poètic musical Simbiosi.

Cadascun dels poetes participants van anar recitant algun dels seus poemes de creació pròpia, i a més també hi va haver interpretacions musicals i fins i tot alguna col·laboració espontània per part d’algun dels assistents entre el públic. Durant la vetllada, que tenia l’objectiu de posar en valor la literatura del territori, es van anar projectant a la muralla imatges de diferents indrets emblemàtics de Constantí.

El recital poètic musical va servir per tancar el cicle ‘Estiu a la Fresca’, organitzat per l’Ajuntament de Constantí amb la col·laboració de Repsol. Una proposta que ha plantejat diferents activitats culturals i d’oci per a les nits del mes d’agost com l’espectacle de danses del món que va tenir lloc el passat 25 d’agost i la darrera projecció del cicle ‘Cinema a la Fresca’.

L’APP ‘Viu més Constantí’ soluciona més de 100 incidències en tres mesos

A les imatges, una de les incidències solucionades.

Tres mesos després de la seva posada en funcionament, l’app ‘Viu més Constantí’ ha solucionat més de 100 comunicacions d’incidències de ciutadans del municipi. Aquesta nova eina de comunicació i interacció amb la ciutadania permet informar de les incidències de manera instantània, fàcil i còmoda amb una localització geogràfica.

Amb l’aplicació ‘Viu més Constantí’ la ciutadania pot informar l’Ajuntament de totes aquelles incidències relacionades amb la via pública, mobiliari urbà o equipaments municipals. A més, les incidències es poden acompanyar d’una foto i/o vídeo.

La nova APP disposa també d’un apartat de notícies d’interès per estar informat en tot moment del que passa al municipi; una agenda d’actes i esdeveniments i un apartat que permet accedir a un directori dels espais i llocs d’interès del municipi.

Finalment, a través d’aquesta nova App també es realitzen enquestes d’opinió de participació ciutadana. L’App es pot descarregar de manera gratuïta a les plataformes Android i IOS a través de Google Play i App Store.

L’Ajuntament de Constantí realitza obres de millora als centres educatius durant el període de vacances escolars

 

Pel que fa a l’escola Centcelles, s’ha dut a terme l’anivellament del terra dels patis, a més de reforçar els peus de les columnes dels porxos, i s’han arranjat les rampes d’accés a les aules.

Tal i com ja ver fer l’any passat, aprofitant les vacances escolars d’estiu, l’Ajuntament de Constantí està realitzant durant les darreres setmanes obres de manteniment i millora als centres educatius del municipi.

En total, el consistori ha destinat una partida genèrica de 40.000 €uros a l’execució d’aquestes obres que s’han fet tant a les escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà, com també a la Llar d’Infants Municipal, l’Escola d’Adults i a la Biblioteca.

En el cas de l’escola Mn. Ramon Bergadà s’han fet diverses actuacions de manteniment a diversos espais del centre, com les pistes esportives, lavabos i vestidors, a més de revisar l’enllumenat exterior i interior de l’edifici. Pel que fa a l’escola Centcelles, s’ha dut a terme l’anivellament del terra dels patis, a més de reforçar els peus de les columnes dels porxos, i s’han arranjat les rampes d’accés a les aules, a més d’altres actuacions de manteniment als lavabos i altres espais de l’escola.

Aquest estiu també s’han fet tasques de revestiment de la façana, pintura i arranjament del pati a la Llar d’Infants Municipal; s’han instal·lat mampares per tal de millorar la distribució de les aules a l’Escola d’Adults, i finalment, a la Biblioteca Municipal, s’han desenvolupat tasques de pintura a l’interior de l’equipament, així com a les escales, baranes i a l’entrada de l’edifici.

 

Èxit de participació a la sortida d’observació astronòmica a Prades

Un total de 85 persones van participar en aquesta activitat. Foto: Ajuntament de Constantí

Un total de 85 persones van participar el passat 11 d’agost de la Sortida nocturna d’observació astronòmica a Prades, organitzada per l’Ajuntament de Constantí. L’expedició va sortir a les sis de la tarda en dos autobusos des de la plaça de les Escoles Velles. Un cop a la vila de Prades, els participants van fer una visita al poble i van assistir a una conferència a la sala d’actes de l’Ajuntament i, després de sopar, es va iniciar l’activitat d’observació astronòmica, amb l’entorn immillorable que ofereixen els cels de Prades, una població a gairebé 1.000 metres d’alçada

Es tractava d’una de les activitats incloses en el cicle ‘Estiu a la Fresca’ i que ha plantejat diferents propostes culturals i d’oci per a les nits del mes d’agost, donant continuïtat al cicle ‘Cinema a la Fresca’ que es va fer durant els divendres del mes de juliol.

A banda d’aquesta sortida d’observació astronòmica, durant el mes d’agost s’han fet altres activitats a la fresca, com la projecció de la pel·lícula ‘Ocho apellidos catalanes’, o una exhibició de danses del món.

El cicle es tancarà aquest divendres, dia 1 de setembre, amb un recital poètic musical al Parc de la Muralla. L’activitat tindrà lloc a les deu de la nit i anirà a càrrec de poetes i poetesses del Camp de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació Literària de Constantí i l’acompanyament de Josep Calbet a la guitarra. S’espera que sigui una vetllada agradable i íntima amb la voluntat de posar en valor la literatura del territori.

El dia de Sant Feliu tancarà la Festa Major amb els actes més tradicionals

Després d’un intens cap de setmana ple d’activitats, la Festa Major d’estiu a Constantí encara la recta final, amb la vigília i del dia de Sant Feliu.

El passat divendres 28 de juliol arrencava oficialment aquesta Festa Major amb el Pregó a càrrec del showman i humorista Jordi LP, i amb la primera edició de les “Barraques de Constantí” que va comptar amb les actuacions musicals de Getrudis, The Soultans i Papel Secante.

El cap de setmana ha estat ple d’activitats diverses com espectacles infantils, els vermuts organitzats pel Casino, el Campionat de botifarra al Sindicat, les actuacions de Dames i Vells, l’actuació castellera amb Xiquets de Tarragona i Nois de la Torre o l’espectacle de revista amb Lita Claver “La Maña”.

Les entitats esportives també han estat protagonistes amb el 19è Campionat de Natació organitzat pel club Natació Constantí, el 5è Torneig 3 x 3 de Bàsquet organitzat pel Club Bàsquet Constantí o la VI Sortida de Motos Clàssiques de l’Associació Moto Clàssic. Un dels actes més emotius va ser sens dubte el partit de futbol per celebrar els 50 anys d’història del Centre d’Esports Constantí, que va reunir jugadors de totes les èpoques del club.

Per avui dilluns 31 de juliol hi haurà inflables i tobogan gegant per als més petits, una sessió musical a la societat El Casino, i l’espectacle amb l’Orquestra La Pasarela.

Per al dia de Sant Feliu es reserven, com és habitual, els actes amb més tradició que arrencaran amb les Matinades, continuaran amb el Seguici Popular, el Solemne Ofici i la Ballada de sardanes davant de l’Ajuntament.
Ja a la tarda hi haurà el concert de gala amb l’Orquestra Costa Brava. La Festa Major acabarà amb els Versots del Ball de Diables, i el tradicional Correfoc, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i els Diables de Riudoms, abans de la cloenda definitiva amb el tradicional castell de focs i el Gran Ball de Festa Major.

Constantí arranca amb una demostració de força de les entitats i l’humor irreverent de Jordi LP (galeria de fotos)

(Galeria d’imatges al final de la notícia)

La Festa Major d’Estiu de Constantí va arrencar aquest divendres amb la cercavila tradicional i  el Ball de Lluïment a la plaça de l’Ésglésia, precedida per l’espectacle de la percusió a càrrec de la Batucada Tympanum Percussió. Tot plegat, una prèvia al pregó capaç de combinar seriositat i humor de Jordi LP i a la inauguració de la primera nit de Barraques a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

L’alcalde, Òscar Sánchez, en declaracions a tarragona21.cat por abans de donar inici a la festa, destacava “el vigor del teixit associatiu de la vila, responsable de la majoria d’activitats que es duran a terme”, i dues de les novetats d’enguany.

En primer lloc, “la commemoració del 50è aniversari del primer partit de futbol diputat pel CE Constantí”. Una efemèride que va ser acompanyada per l’entrega d’una placa als responsables del club per part de Josep Vives, secretari i delegat de l’FCF a Tarragona, acompanyat d’en Diego Ávila, delegat de l’FCF al Tarragonès. A més, des de divendres mateix ja es pot visitar l’exposició ‘Centre d’Esports Constantí. 50 anys’, amb tot tipus de material relacionat amb els cinquanta anys del club esportiu. La mostra estarà exposada al Casino.

I pel que fa a l’altra punt d’interès d’aquest edició, Sánchez destacava la “restauració dels dos gegants, el Peret i la Tecleta”, objecte al llarg del temps d’ensurts i deteriorament del material.

L’alcalde donava pas al pregoner recalcant el “símbol d’identitat” que suposa la festa i demanant “civisme”. Per la seva part, Jordi LP reivindicava el valor de “la gent gran, que són una gran gent”, i la necesitat de recuperar el diàleg intergeneracional. Hem de fer que els nois parlin amb els pares. Ara ens gastem 900 euros en un mòbil per a que els nens callin i es tanquin a la seva habitació”. Un tret de solidaritat en el que es pot considerar el pregó pròpiament dit que va donar pas a un espectacle còmic de nivell capaç de barrejar música, somriures basats en els tòpics de les gents d’Espanya i un puntet àcid i irreverent agraït en el que van rebre tots i totes, per ser paradoxalment políticament incorrecte (“La primera foto que veus quan entres al Museu Casteller de Valls és la de la família Pujol fent un 3 de 7 amb manelles”)

Programa d’actes per aquest dissabte 

A les 10 hores: A la Piscina Municipal, 19a edició del Campionat de Natació Vila de Constantí que comptarà amb la participació dels Clubs de Natació de Castellvell, La Pobla de Mafumet, Riudecols, Riudoms, el Morell i Constantí.

Organitza: Club Natació Constantí.

A les 11 hores: A la Plaça de les Escoles Velles. Festa Infantil amb la Companyia Més Tumàcat i el seu espectacle “Aquafesta”, per gaudir de l’espectacle més refrescant de l’estiu. (Es recomana portar banyador).

A les 13 hores: A la Societat Cultural i Recreativa El Casino. Vermut Rumbero amb Els Xatus “Rumba Hits”.

A les 18 hores: Al Sindicat Agrícola. 3er Campionat de Botifarra (amb cervesa gratis per a tots els participants, i un pernil per als guanyadors).

A les 19 hores: Partit de Futbol de Festa Major. 1967: Celebració dels 50 anys del primer partit de futbol del Centre d’ Esports Constantí. Partit entre jugadors del club de totes les èpoques, al Camp de Futbol Municipal de la Coma.

A les 21 hores: Actuació de Dames i Vells a la Plaça de l’Església. El Ball parlat de Dames i Vells de Constantí torna a la càrrega amb l’humor i la sàtira que els caracteritza.

A les 22 hores: Tradicional Sopar a la Fresca de la Societat Cultural i Recreativa El Casino.

A les 24 hores: A la Plaça de les Escoles Velles. Ball amb l’Orquestra Venus, una formació elegant, clàssica i moderna. Un repertori d’estils diversos i tota una garantia per a ballar de principi a fi.

A la 1 de la matinada de diumenge: A la Plaça de la Generalitat. Disco Mòbil amb l’actuació del Dj local Koldan B.

Primera Nit de Barraques a Constantí amb Gertrudis, The Soultans i Papel Secante

Cartell de la Primera Nit de Barraques de Constantí

La 1ª nit de «Barraques de Constantí» és una de les grans novetats del programa de Festa Major d’Estiu d’aquest any. La cita tindrà lloc aquest divendres 28 de juliol i arrencarà a partir de les 23.30 hores a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, amb la col·laboració de diverses entitats, com és el cas del Ball de Diables, el Club Bàsquet Constantí i el Centre d’Esports Constantí.

Els encarregats d’obrir la 1a edició de les “Barraques” seran els Gertrudis, un dels grups pioners de la fusió de la rumba catalana i un dels responsables de la popularització d’aquest estil entre el públic jove, amb més de 15anys de trajectòria. Al 2016 van tornar amb un nou disc sota el braç, “Ara volo alt” després de cinc anys sens publicar cançons noves. En el seu directe, els de la Garriga fusionen la rumba catalana amb el reggae i els ritmes d’aires balcànics

Després de Gertrudis, arribarà el torn de “The Soultans”, una banda de versions en directe que recull els millors èxits del pop, rock i disco dels anys 80 i 90 passant per tots els estils, i que convertiran el seu concert en un gran espectacle que ens convidarà a gaudir al màxim

La nit musical es tancarà amb la banda local Papel Secante, que recupera en directe les cançons més emblemàtiques del grup Extremoduro.

Abans de la Nit de barraques, els actes de Festa Major arrencaran amb la tradicional cercavila pels carrers del poble, el Pregó a càrrec de Jordi LP, i el correfoc infantil amb els Diablons de Constantí, la Colla infantil de Diables del Catllar, i els Diables Infantils de la Canonja.

L’innovador quartet de saxos Kebyart Ensemble tanca dijous el Cicle de concerts a Centcelles

El quartet de saxos Kebyart Ensemble

La formació Kebyart Ensemble protagonitzarà el concert d’aquest dijous 27 de juliol que tancarà el Cicle de Concerts a Centcelles, que ha presentat cada dijous del mes de juliol una proposta musical de qualitat a la vil·la romana de Centcelles.

El cicle ha estat organitzat per l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i Repsol. El concert començarà a les 20 h, amb entrada gratuïta, i és un dels actes previs a l’inici de la Festa Major d’Estiu (Del 28 de juliol al’1 d’agost).

Kebyart Ensemble és un quartet de saxos que neix l’any 2014 en el si de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) integrat per Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton.

Sota la tutela de Nacho Gascón, professor de saxo i de música de cambra del centre, desenvolupen una formació ambiciosa que pretén sorprendre i captivar el públic, però sobretot innovar en la forma d’entendre el quartet tradicionalment, trencar barreres i cercar noves sonoritats i noves propostes de concert que puguin abastar tot tipus d’estils, creacions i performance per tal de crear un producte original, fresc i especial.

Com a quartet, han estat guardonats amb diferents premis d’interpretació de música de cambra com el 2n premi a la 84ª edició del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España, 1er premi al X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès i també van ser premiats com a finalistes a l’11ª edició del prestigiós Concurs Internacional de Cambra de les Corts, entre d’altres.

L’any 2016 van ser guanyadors dels premis més importants de l’Estat com són el Premi Primer Palau del Palau de la Música Catalana i el Premi Montserrat Alavedra – Premi BBVA de Música. En el mateix concurs del Primer Palau també se’ls hi va concedir el Premi de Joventuts Musicals de Catalunya i el Premi de Catalunya Música.

 

Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc de Constantí, es proclama campiona d’Espanya

Èlia Canales ha obtingut plaça per competir al Mundial d’Argentina.

Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc de Constantí, continua acumulant èxits esportius durant aquest any, i s’ha proclamat campiona d’Espanya d’aire lliure en categoria cadet obtenint plaça per competir al Mundial d’Argentina. Amb 634 punts, nou rècord de Catalunya, Canales s’ha emportat la medalla d’or després de guanyar per 7-3 a l’arquera Maria Arranz en la final del Campionat d’Espanya d’Aire Lliure, celebrat els dies 22 i 23 de juliol a Valdoviños (Galícia).

Per equips mixtes, cal destacar que Èlia Canales ha aconseguit la medalla d’argent, juntament amb Pablo Mercader. I per equips autonìmics, Canales s’ha emportat la medalla de bronze, juntament amb Pablo Mercader i María Pitarch. Amb aquests resultats, Èlia Canales, obté plaça per anar al Mundial Juvenil de Tir amb Arc d’Argentina, que tindrà lloc del 2 al 8 d’octubre a Rosario. A més, Èlia Canales també obté plaça per entrenar a la residència Joaquín Blume del Centre d’Alt Rendiment de Madrid.

D’altra banda, María Pitarch, també del Club de Tir amb Arc de Constantí, ha aconseguit la novena posició en categoria cadet en el Campionat d’Espanya d’Aire Lliure.

Jordi LP obrirà una Festa Major de Constantí que tindrà per primer cop Nit de Barraques

L’alcalde i la regidora de Festes, amb la samarreta de les festes

El showman i humorista Jordi LP serà l’encarregat de pronunciar el pregó d’aquest any que obrirà la Festa Major de Constantí i on la gran novetat serà la primera edició de la Nit de Barraques, que tindrà lloc aquest divendres. La implicació de tres entitats del poble ha fet possible les Barraques: el Ball de Diables, el Club Bàsquet Constantí i el Centre d’Esports Constantí. El consistori ha demanat que de cara a l’any vinent s’hi impliquin més entitats.

Una segona novetat esperada serà l’exposició dels 50 anys d’història de l’equip de futbol del CE Constantí i un partidet de velles glòries del conjunt.  La mostra s’inaugurarà abans del pregó al local del Casino.

Les Barraques arrencaran amb l’actuació de Gertrudis. També actuaran The Soultans. Tot plegats eran prop de 50 les activitats que conformen la programació d’aquest any, que es concentrarà bàsicament entre el divendres 28 de juliol i el dimarts 1 d’agost, tot i que abans ja hi ha hagut algunes activitats prèvies com les 24 hores de Futbol Sala i la IV Nit de Danses de l’Esbart Dansaire Constantí “El Casino”. A més, aquest dijous es tancarà el cicle de Concerts a la vil·la romana de Centcelles i arribarà la XI edició de la Nit de cantautors a la Plaça de l’Església.

L’alcalde, Oscar Sánchez, i la regidora de Festes, Meritxell Cano, han presentat la programació. L’alcalde ha volgut agrair “la col·laboració de totes les entitats i associacions, i de tots els treballadors municipals que fan possible la celebració de la Festa Major”, i ha destacat especialment el partit de celebració dels 50 anys del Centre d’Esports Constantí “amb la possibilitat de tornar a veure en acció jugadors de totes les èpoques del club”.

Entre els plats forts de la programació destaca el Pregó de Festa Major del divendres 28 de juliol, que enguany anirà càrrec del showman i humorista Jordi LP. “Cada any, per la Festa Major d’stiu, busquem una persona de fora que tingui carisma i tothom s’hi pugui sentir bé”, afirmava l’alcalde. En altres anys han estat rpegoners persones també mediàtiques, com el Chiquilicuatre o Joan Pera.

L’acte del Pregó també anirà acompanyat d’un correfoc infantil amb els Diablons de Constantí, la Colla Infantil de Diables del Catllar i els diables infantils de la Canonja.

El got reutilitzable

La regidora de Festes, Meritxell Cano, ha destacat que les “Barraques de Constantí” se celebraran a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, i comptarà amb les actuacions del popular grup de rumba Gertrudis, les versions de totes les èpoques i estils que oferiran The Soultans, i el tribut a Extremoduro a càrrec de Papel Secante”. La regidora ha explicat que “s’ha creat un got reutilitzable, dissenyat especialment per a aquesta nit de barraques”.

L’apartat musical també comptarà amb els habituals Balls de Festa Major amb orquestres tan prestigioses com la Costa Brava, que protagonitzarà el concert i Ball de Festa Major (dimarts 1 d’agost), l’Orquestra Venus (dissabte 29 de juliol) o l’Orquestra La Pasarela (dilluns 31). Els amants de la música Dance també podran gaudir d’una sessió musical amb el Dj Local Koldan B (dissabte dia 29). A part de la Costa Brava, la resta d’orquestres són novetat a Constantí.

L’extens programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives (Centre d’Esports Constantí, Club Bàsquet Constantí, Club Natació o l’Associació Moto Clàssic), una nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí, que tornaran a la càrrega amb l’ humor i la sàtira que els caracteritza, o l’Espectacle de revista “Historias de una Star” amb Lita Claver “La Maña”. A la programació d’enguany repeteix l’actuació castellera (diumenge dia 30), a càrrec dels Xiquets de Tarragona, i els Nois de la Torre.

Actes tradicionals

El darrer dia de la Festa Major, dimarts 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. La Festa Major acabarà amb el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i els Diables de Riudoms, i amb el tradicional castell de focs, abans de la cloenda amb el Gran ball de Festa Major.

D’altra banda, la Paradeta Itinerant recorrerà de nou els carrers de la vila al llarg dels propers dies. Després del gran èxit i acceptació que aquesta iniciativa ha generat en les darreres edicions de la Festa Major, aquest any la paradeta tornarà a ubicar-se a diversos espais per tal d’informar de totes les activitats de la Festa, i amb la possibilitat d’adquirir el programa i altres productes del marxandatge oficial com la samarreta oficial de la Festa major, o ventalls per ajudar a suportar el calor, entre d’altres sorpreses.

Per tercer any, el cartell de les festes ha sortit d’un concurs fet a l’institut. Angel Darío n’ha resultat el vencedor.

Tota la informació de la Festa Major de Constantí la podreu consultar a www.constanti.cat.

 

Incendi en un kebab situat al costat de l’ajuntament de Constantí

Imatge del local sinistrat. Foto: TAC12

Un kebab situat als baixos del carrer Major de Constantí número 22, tot just a tocar de l’ajuntament de la localitat, ha patit aquest migdia un incendi que ha obligat al desplegament de fins a sis dotacions de Bombers de la Generalitat.  L’avís l’haurien rebut cap a les 11.47, tot just quan s’ha començat a veure el fum sortint del local. Alguns veïns han afirmat als mitjans que prèviament havien sentit una explosió.

L’immoble ha estat desallotjat, tal com informa  ‘Diari de Tarragona’, i els veïns dels edifics adjunts han estat confinants als seus domicilis. No s’han lamentat víctimes.

 

 

Futbol Sala, Exhibició de salsa i música cubana i Danses Tradicionals, a la Festa Major de Constantí

Constantí viurà les 24 Hores de Futbol Sala

Del 28 de juliol a l’1 d’agost tindrà lloc el gruix d’actes de la Festa Major d’Estiu a Constantí. El programa de Festa Major, que ja es troba disponible al web municipal www.constanti.cat, inclou prop d’una cinquantena d’activitats obertes a tothom, que aniran des del Pregó de Festa Major amb Jordi LP, els concerts de la 1ª Nit de Barraques que es farà a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, els Balls de Festa major amb les orquestres, a més de les activitats tradicionals de sempre com el Cercavila, el solemne ofici en honor a Sant Feliu, la Ballada de sardanes o el Correfoc de final festa.

Abans d’aquest tret de sortida oficial de la Festa Major, durant aquest proper cap de setmana tindran lloc els actes previs, que arrencaran aquest divendres dia 21 amb una nova edició de les 24 hores de Futbol Sala que es disputaran, un any més, a la Plaça de la Generalitat. El torneig de Futbol Sala inclou premis de 1000 €uros per al 1er equip classificat, 300 €uros per al segon i 150 €uros per al tercer.

També s’entregaran premis al màxim golejador, el millor porter i el millor jugador del torneig. Tots els participants tindran accés gratuït a la Piscina municipal durant la celebració del torneig, a més de servei de bar durant les 24 hores. La competició s’iniciarà el divendres dia 21 de juliol a les 20 hores.

Ja dissabte dia 22 a la tarda (de 16 A 19 hores ), a la piscina municipal, tindran lloc classes gratuïtes de Salsa a càrrec de Sixto Duque, a més de l’actuació del grup cubà Yawar, que oferirà un recorregut per les cançons de la tradició musical cubana.

El mateix dissabte, al vespre, arribarà la IV Nit de Danses protagonitzada per l’Esbart dansaire Constantí “El Casino”, una exhibició de danses tradicionals que acabarà amb el tradicional sopar de germanor.
Els actes previs a la Festa Major continuaran la propera setmana, el dijous 27, amb el concert del quartet de saxofons Kebyart Ensemble, que posarà el punt i final al Cicle de Concerts a Centelles que s’ha fet durant tots els dijous d’aquest mes de juliol, i la mateixa nit, amb una de les cites musicals habituals de la Festa major, una nova edició de la Nit de Cantautors, a la Plaça de l’Església, que aquest any comptarà amb les actuacions de la Taverna dels Somnis, i del duet format per David Mauricio i Apel·les Carod.

Més informació en aquest enllaç.