TARRAGONA 21

Josep Poblet: ‘No podem passar de puntetes de l’accident químic, la gent està molt espantada’

Poblet, durant el pregó de la Festa Major de Constantí. Foto: Tarragona21

L’expresident de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha estat avui molt contundent sobre l’accident químic de l’empresa IQOXE, de La Canonja, que aquesta setmana s’ha cobrat tres víctimes mortals i uns altres sis ferits.

En el pregó de la Festa Major de Constantí, on havia estat convidat com a pregoner, Poblet ha estat directe ja en l’inici de la seva intervenció: ‘No podem passar de puntetes de l’accident químic, part de la població ´està molt espantada’. Dirigint-se al públic que omplia el recinte habilitat dins el pavelló poliesportiu per seguir l’arrencada de les festes locals de Sant Sebastià, l’expresident de la Diputació ha subratllat que l’accident ‘marca un abans i un després i un punt d’inflexió’, expressió que ja havia utilitzat el conseller de Treball, Chakir El Homrani, en la seva visita aquesta setmana a Tarragona.

L’alcade de Contantí, Oscar Sánchez, durant el minut de silenci. Foto: Tarragona21

Poblet ha continuat la seva intervenció en la mateixa línia de duresa: ‘Tenim dret a la seguretat laboral, a estar tranquils quan anem pel carrer, a estar tranquils dins de casa nostra’, en referència a la víctima mortal de Torreforta‘, a qui li va impactar un projectil de prop d’una tona de pes procedent de l’explosió, que havia tingut lloc dos quilòmetres més enllà. Ara caldrà ‘prendre decisions, serenament, perquè cal impedir de totes totes que torni a passar’.

L’exmandatari provincial ha recordat els tres finats en l’accident i els ferits, així com les seves famílies.

Constantí està commoguda perquè en l’accident va morir un dels seus fills, Òscar Atance, que aquest diumenge serà recordat al tanatori de Tarragona. Al respecte, l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha dedicat un minut de silenci a la víctima en l’inici dels actes del pregó i ha tingut paraules per a ell i la seva família.

J. Garcia

Dia de dol a Constantí i banderes a mig pal per la mort del treballador de la química

Banderes a mig pal a l’Ajuntament de Constantí. Foto: Cedida

Dia de dol i banderes a mig pal a l’edifici de l’Ajuntament perquè un dels morts en l’explosió de la química IQOXE era constantinenc, Òscar Atance, nascut a Constantí i resident a Tarragona. Formava part de les entitats dels Armats i dels Grallers de la vila.

L’alcalde, Oscar Sánchez, apuntava a aquest digital que l’episodi es va viure amb molta angoixa. Igual com li van succeir als alcaldes de Vila-seca, La Canonja i El Morell, tampoc cap autoritat es va posar en contacte amb ell per informar-li de la situació i que s’havia decretat confinament de la població.

Les mostres de condol s’han repetit tot el dia a les xarxes socials i perfils de Constantí. L’alcalde va ser informat el vespre de dimecres que el finat era constantinenc.

L’Ajuntament serà convocat a una reunió amb la patronal de la química, Aeqt, per rebre explicacions i començar a preparar noves fórmules per evitar tragèdies com la viscuda a La Canonja. Tot apunta que el que ha succeït, amb tres persones mortes, pot canvar protocols i maneres de treballar a la indústria química de Tarragona, de manera que podria haver un abans i un després.

Redacció

La Biblioteca Municipal de Constantí premia els usuaris més actius de l’últim any

Imatge dels guanyadors d’aquest any. Foto: Cedida

Com cada any, en el marc de la celebració de la Festa Major d’hivern, aquest dimecres 15 de gener la Biblioteca Municipal ha fet entrega dels Premis als Superlectors, un gest de reconeixement a l’activitat lectora dels usuaris més actius. Com ja és habitual, s’han concedit dos premis per la categoria infantil, dos per la juvenil i dos més per la d’adults.

Els lectors guardonats en aquesta edició han estat:

En la categoria adults:
Adults 1r Premi – Raquel Suñé Vázquez
Adults 2n Premi – Miguel Ángel Arjona Moreno
En la categoria juvenil
Juvenil 1r Premi – Safa El Goumri
Juvenil 2n Premi – Safia Iaki Badaoui

En la categoria infantil
Infantil 1r Premi – Jan Jordana Ribera
Infantil 2n Premi – Laia Galván Ortiz

D’altra banda, des de la Biblioteca s’ha fet un reconeixement a la tasca desinteressada que realitzen els col·laboradors per fomentar i promocionar la lectura. Enguany, aquest reconeixement ha estat per: Emi Guasch Pujolà, per la seva col·laboració en tasques de foment de la lectura, Santi Sabaté Ferran, per la seva col·laboració per difondre la il·lusió per la màgia, Núria Ruiz, per la seva implicació en la divulgació de la ciència.

Després de l’entrega de premis va tenir lloc l’activitat «Contes per adults», a càrrec de Carles Alcoy, sota el títol «Veïns i veïnes, històries que podrien no ser de Constantí».

L’entrega dels Premis als Superlectors ha marcat el tret de sortida de les activitats que es programaran des de la Biblioteca durant aquest 2020 per celebrar el seu 20è aniversari.

 

La Trobada Gegantera obre els actes previs a la Festa Major d’Hivern de Constantí

Trobada Gegantera. Foto: Cedida

Els gegants han estat els protagonistes a Constantí aquest passat diumenge 12 de gener, quan s’ha celebrat la IV edició de la Trobada Gegantera del municipi, una activitat que s’emmarcava dintre dels actes previs a la Festa Major d’Hivern.

Organitzada per l’Associació Dance Power Constantí, la cita ha aplegat unes 10 colles procedents d’arreu del territori. La jornada s’iniciava amb una Plantada de Gegants a l’Avinguda 11 de Setembre, des d’on després s’iniciava la tradicional cercavila pels carrers del poble.

Aquesta ha estat la quarta Trobada de Gegants que organitza l’Associació Dance Power a Constantí. En les anteriors edicions, aquesta entitat va presentar els gegants Balaam i Naamah. També han presentat aquests últims anys l’àliga gran i l’àliga petita, dos nous elements que s’han incorporat al Seguici Popular constantinenc
La Festa Major d’Hivern a Constantí, la Festa de Sant Sebastià, arrencarà oficialment el dissabte 18 de gener amb el Pregó i l’entrega dels Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2019. Abans, aquesta setmana hi haurà algunes activitats prèvies com el Lliurament dels Premis als Superlectors, que es farà a la Biblioteca Municipal aquest dimecres dia 15. El divendres dia 17 tindrà lloc un espectacle infantil al Pavelló Poliesportiu, i seguidament una xerrada sobre Pere Caselles, l’arquitecte de les Escoles Velles, que es farà a la Societat El Casino.

 

IV edició de la Trobada Gegantera a Constantí

Trobada gegantera del 2019. Foto: Cedida

Els gegants seran protagonistes a Constantí aquest diumenge 12 de gener en la IV edició de la Trobada Gegantera del municipi, que s’emmarca dintre dels actes previs a la Festa Major d’Hivern. Organitzada per l’Associació Dance Power Constantí, es preveu que la cita aplegui una dotzena de colles procedents d’arreu del territori. A les 11 h es farà la Plantada de Gegants a l’Avinguda 11 de Setembre, i a les 12 h s’iniciarà una cercavila pels carrers del poble

 

Constantí commemora el centenari de la inauguració de les Escoles Velles

Es podrà veure ll’exposició “Records d’Escola. A Constantí fem 100 anys”. Foto: Cedida

El 20 de gener de 2020 es commemora el centenari de la inauguració de l’edifici de les Escoles Velles a Constantí. Tot just ara fa cent anys, el municipi iniciava una etapa de progrés inaugurant les primeres escoles públiques. Després de diversos intents de construcció fallits durant el segle XIX i d’utilitzar cases particulars com a centres d’ensenyament, sense disposar de les condicions mínimes imprescindibles per a aquest ús, el 20 de gener de 1920 s’inauguraven les noves escoles arran d’una iniciativa del rector Mossèn Ramon Bergadà, qui va comptar amb la col·laboració de l’entitat Sociedad de la Cultura de Constantí. La construcció va estar basada en un projecte de l’arquitecte modernista, Pere Caselles.

Amb motiu d’aquest centenari l’Ajuntament de Constantí ha programat tot un seguit d’actes de celebració durant la Festa Major d’Hivern, que tindrà lloc entre els dies 18 de gener i 2 de febrer. El dissabte dia 18, al Pavelló Poliesportiu, tindrà lloc un Sopar Commemoratiu del Centenari de les Escoles Velles durant el qual es projectarà un vídeo que recollirà el testimoni d’algunes de les personalitats més destacades d’aquests 100 anys d’escola pública al municipi.

El dilluns 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, després del Solemne Ofici tindrà lloc la Festa del Centenari de l’Escola Pública a Constantí, amb la inauguració d’una placa commemorativa i d’una exposició fotogràfica amb un recull d’imatges d’aquests 100 anys, que es podrà veure a la Plaça de les Escoles Velles. Es tracta d’un conjunt d’imatges que recullen la jornada inaugural, algunes vistes de l’equipament i de l’entorn, amb la plaça i el parc del darrere, i també les clàssiques fotografies de grup, on hi veurem alumnes al costat dels i de les mestres.

A més, des del 13 de gener i fins el 3 d’abril, es podrà veure a l’Escola Mossèn Ramon Bergadà l’exposició “Records d’Escola. A Constantí fem 100 anys”. L’exposició es podrà visitar en horari lectiu, de 9 a 17 hores.
D’altra banda, la XIII edició dels Premis Literaris Constantí 2019, que s’entregaran el diumenge 2 de febrer a la Biblioteca Municipal també han escollit com a tema de concurs els “Relats d’escola”, coincidint amb la commemoració d’aquest centenari.

 

Constantí reviu el pessebre vivent

Constantí ha viscut aquesta tarda de sant Esteve la primera de les dues representacions del pessebre vivent que tindran lloc aquestes dates tan assenyalades. Han estat sis escenaris del nucli antic es escollits on un centenar de persones han protagonitzat diferents escenes encadenades de la vida de Jesús i del moment de la seva època, com l’escenificació d’un mercat antic.

Les sis escenes mostraven l’Anunciació (Plaça de l’Església), el Mercat (Plaça dels Drets Humans), l’hostal (Plaça de l’Hospital), la Casa dels pastors (carrer Sant Vicenç), el bé i el mal (Pista d’Estiu) i el Sopar de Nadal (Raval de Sant Cristòfol- Cal Roig). Tot de la mà de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques, que dirigeix Marc Cardó. El dissabte, 28 de desembre, es farà la darrera representació.

Us oferim un recull d’imatges de la jornada.

Tres dies d’activitats infantils i juvenils al Parc de Nadal de Constantí


Entre els dies 27 i 29 de desembre tindrà lloc una nova edició del Parc de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Constantí. Durant aquests 3 dies el Pavelló Poliesportiu acollirà tot un seguit d’activitats destinades a un públic infantil i juvenil. El Parc de Nadal, que aquest any organitzen conjuntament les àrees de Festes i Joventut de l’Ajuntament de Constantí, serà coordinat per la tècnica de festes, el dinamitzador juvenil del projecte TREKA, la responsable del Punt Òmnia,  i el tècnic de joventut municipal, i comptarà amb la col•laboració del grup de premonitors joves, monitors de lleure de Constantí i entitats locals que oferiran activitats per als assistents.

Aquest any el Parc de Nadal comptarà amb 7 espais inflables preparats per a totes les edats, jocs, ping pong, bàsquet, zona de manualitats i maquillatge. A més, es faran activitats puntuals programades, i també hi haurà un espai per realitzar jocs en català cedits pel CPNL (Consorci per la Normalització Lingüística).El Parc també estarà guarnit amb l’arbre dels desitjos, on tots els assistents podran penjar les targetes amb el «bons desitjos» per al 2020.

El Parc de Nadal obrirà les seves portes de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h. Els preus són de  3 euros l’entrada d’un dia; 5 euros l’entrada per 2 dies, i 6 euros per als 3 dies. La venda d’entrades es farà al Pavelló Poliesportiu, coincidint amb l’horari d’obertura del Parc.

 

Constantí deixa el servei de brossa del Consell Comarcal amb la licitació del nou contracte


Definitiament, l’Ajuntament de Constantí ha abandonat el servei de brossa del Consell Comarcal del Tarragonès. La Junta de govern local de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 19 de desembre el plec de clàusules tècniques que han de regir el nou contracte de recollida de residus, neteja viària i deixalleria. Cal recordar que l’actual contracte amb el Consell Comarcal del Tarragonès, data de l’any 2004.

Amb un import total anual de 856.206, 96 euros, el contracte es divideix en dos lots. El primer lot, valorat en 849. 335,08 €uros anuals (IVA inclòs) té una durada de 4 anys prorrogable a un altre. Inclou el servei de recollida de residus, neteja viària i gestió de la deixalleria municipal. El lot 2, valorat en 6.870,89 euros (IVA inclòs) també té una durada de 4 anys prorrogable a un altre, i inclou el control de la qualitat del servei.

El nou contracte preveu implantar diverses millores en el servei, com un increment automàtic de la recollida selectiva amb un servei de porta a porta comercial. Es preveuen també diverses campanyes informatives anuals per educar la ciutadania i les empreses en matèria de recollida selectiva.

Es garanteix la reposició automàtica dels contenidors, tant de superfície com de recollida comercial, i el nou contracte garanteix també un control constant de la realització i la qualitat dels serveis. Es contempla també la identificació electrònica de tots els contenidors, el que permetrà un registre de totes els actuacions de treball diàries. D’altra banda, es preveu l’increment de 3 noves illes de contenidors de superfície al carrer Jaume I (mercat), carrer Macià Martorell i carrer Joan Miró.

Pel que fa a la neteja viària, es contempla la utilització de nova maquinària més moderna, menys contaminant i més eficient i ecològica, i es preveu també la neteja d’aigua a pressió als carrers durant tots els dies. També s’ampliarà el servei als diumenges i festius amb maquinària hidro escombradora

Pel que fa a la deixalleria, passarà de ser comarcal a municipal. Això suposarà un increment del nombre de dies d’obertura, de dilluns a dissabte, i una nova reglamentació per aconseguir un millor servei, més ecològic, net i sostenible.

 

El Ple aprova els Premis i Distincions Honorífiques de l’any 2019

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat aquest dijous 19 de desembre, per unanimitat de tots els grups municipals, els premis i distincions honorífiques de l’any 2019 que s’entregaran el proper dissabte 18 de gener durant l’acte de pregó de la Festa Major d’Hivern. Es tracta dels reconeixements que l’Ajuntament de Constantí ofereix per honorar aquelles persones o entitats en mèrit a la tasca realitzada o a la conducta seguida al llarg de la seva trajectòria, o que al llarg d’aquest últim any (Premis Tulcis), han contribuït a augmentar el bon nom del municipi.

Entre els premiats d’aquest 2019, es va decidir atorgar el Títol de Fill Adoptiu al sr. Marc Cardó Pujol, president de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques de Constantí i un dels grans impulsors de projectes teatrals i culturals del municipi com el Pessebre Vivent, la Passió i Dames i Vells; el Premi Centcelles al mèrit Cultural al sr. Joaquim Curull Cerón, que ha format part de diversos grups musicals i de diverses entitats de l’àmbit cultural, com ara l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí. El premi Premi Tulcis al mèrit Social ha estat per a la Asociación Mujeres Reset, nascuda a finals de juliol d’aquest any 2019, constituïda per un grup de voluntàries que ofereixen treball i ajut de manera totalment altruista, amb l’oferiment de productes de costura realitzats artesanalment per elles mateixes a diversos hospitals, principalment oncològics.

Aquest any s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit empresarial. Un d’ells ha estat per al sr. Àngel Alejandre Duch, que ha estat nomenat recentment Director General de l’empresa Technip Iberia, en la que es va incorporar a finals dels anys 90 i on ha anat passant per diferents departaments i responsabilitats. L’altre Premi Tulcis al mèrit empresarial ha estat pel. Sr. Josep M. Nicolau Roselló, pagès, amb tota una vida dedicada a l’agricultura. El seu esperit emprenedor li ha permès adaptar les terres treballades durant molts anys en el cultiu de l’hortalissa, l’olivera i l’avellana, i combinar-les amb el cultiu del calçot, seguint els costums de fa més d’un segle.

Finalment, també s’han concedit dos premis Tulcis al mèrit Esportiu; un d’ells als equips infantil i Júnior del Club de Gimnàstica Estètica Constantí, que han protagonitzat una temporada brillant amb excel·lents resultats com la Medalla d’Or obtinguda per l’equip Júnior a la primera fase de la Copa d’Espanya en la categoria del programa curt, que les ha posicionat en el primer lloc en el rànquing de l’Estat i els va valer la classificació per a la Copa del Món

L’altre premi Tulcis al mèrit Esportiu d’aquest 2019 ha estat Aaron Alfonso, membre del Club d’Escacs Constantí, s’ha proclamat campió Absolut Territorial de Tarragona 2019. L’èxit li ha proporcionat el passi a la participació en el Campionat d’Espanya però també li ha obert les portes a l’obtenció automàtica d’una norma de Mestre Català, un títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres mèrits al llarg del temps. Aaron Alfonso es converteix en el primer jugador del Club d’Escacs Constantí que aconsegueix aquesta fita, el que suposa un gran mèrit per al jove i per al club.

El Ple d’aquest dijous també ha aprovat la declaració d’obra d’especial interès per a l’aplicació de la bonificació del 95 % en la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per la remodelació i condicionament d’una sala de tast i una sala polivalent a l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària).
També s’ha aprovat la delegació de facultats de gestió, liquidació i recaptació d’ingressos a favor de BASE de la Diputació de Tarragona en relació a determinats impostos i taxes, com la taxa de subministrament d’aigua, multes i sancions de les ordenances de convivència ciutadana, multes coercitives o infraccions urbanístiques. També s’han delegat les actuacions de declaració i liquidació davant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de les quotes corresponents al cànon de l’aigua.

Finalment, també es preveu aprovar l’informe municipal relatiu als costos derivats de la prestació del servei de sanejament de les Estacions de Bombament de les Aigües Residuals per l’any 2020, un tràmit necessari per tal de rebre la subvenció que atorga l’ACA.

 

Constantí presenta la segona edició del Pessebre Vivent itinerant pels carrers del poble

Dintre de la programació d’actes de Nadal a Constantí no hi faltarà una nova edició del Pessebre Vivent, la segona edició de “Racons de Constantí” amb diferents escenes que es representaran a diverses places i carrers del nucli antic del poble, amb un recorregut lliure i gratuït. Després del gran èxit de la primera edició, el Pessebre Vivent a càrrec de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques de Constantí es podrà veure els dies 26 i 28 de desembre, entre les 18 i 22 hores. A les 17.30 h, davant de l’Ajuntament, es fixarà el punt d’inici on s’entregarà el plànol de les ubicacions del Pessebre amb els horaris de les escenes.

Aquest dijous 19 de desembre s’ha presentat en roda de premsa aquesta nova edició del Pessebre Vivent “Racons de Constantí” en un acte celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, el president de l’Associació d’Amics del Teatre, Marc Cardó, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny, i el portaveu del grup municipal de Junts per Constantí, Josep M. Franquès.

L’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, ha obert l’acte destacant “l’impacte que va tenir l’anterior edició” i ha destacat que aquest Pessebre Vivent “és un projecte cultural que dona prestigi i projecció al nostre municipi”. L’alcalde ha manifestat el seu agraïment “a l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques, i a tants veïns i veïnes que col·laboren amb aquest Pessebre vivent”.

De la seva banda, el president de l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques, Marc Cardó, ha destacat que “aquest any hi haurà canvis, novetats i sorpreses respecte de la primera edició”. Cardó ha explicat que el Pessebre Vivent “Racons de Constantí “d’aquest any constarà de sis escenes, que transcorreran per diferents emplaçaments del casc antic de Constantí: l’Anunciació (Plaça de l’Església), el Mercat (Plaça dels Drets Humans), l’hostal (Plaça de l’Hospital), Casa dels pastors (carrer Sant Vicenç), El bé i el mal (Pista d’Estiu) i el Sopar de Nadal (Raval de Sant Cristòfol- Cal Roig).

Aquesta és la 4a edició del Pessebre Vivent a Constantí, la segona en la que serà itinerant a diferents places i carrers, que comptarà amb la participació i implicació d’unes 100 persones.

 

Prop de 700 infants de Constantí interpreten la seva particular versió del ‘Fum, Fum, Fum’

Un moment de la cantada coral massiva de Constantí. Foto: Cedida

Prop de 700 nens i nenes han participat aquest dimecres 18 de desembre de la cantada d’una nadala conjunta que s’ha fet a la plaça de les Escoles velles.

Es tracta d’un dels actes inclosos en la programació nadalenca d’aquest any, una activitat coordinada per part de l’Escola Municipal de Músic Rafel Gibert Recasens, i que ha comptat amb la participació de l’alumnat de la Llar d’infants Gu-gu, i les Escoles Centcelles i Mn. Ramon Bergadà.

Aquest ha estat el quart any que s’ha fet aquesta activitat i la nadala escollida per a l’ocasió ha estat la tradicional “Fum, Fum,Fum”, però amb una particularitat afegida, i és que les escoles del municipi han fet una versió pròpia de la lletra d’aquesta nadala tradicional adaptada a Constantí.

Des de l’Escola Municipal de Música, el seu director Josep Boada, ha destacat “que aquesta és una de les activitats que té més acceptació entre els alumnes i les seves famílies, ja que permet agermanar els alumnes de tots els centres educatius en una mateixa activitat conjunta”

Precisament, l’Escola de Música i la Biblioteca municipal coordinaran conjuntament una altra de les activitats que ja són tradicionals a la programació nadalenca. Serà aquest dijous 19 de desembre, a tres quarts de sis de la tarda a la Biblioteca municipal. Enguany l’acte porta per títol “Celebrem el Nadal amb contes i cançons!” i comptarà amb cançons, contes i molta música. Es tracta d’una activitat oberta i comptarà amb la participació de la Coral i els Conjunts Instrumentals de l’Escola de Música.

S’entreguen les beques als alumnes amb millors resultats de l’Institut d’Educació Secundària de Constantí

Els alumnes premiats

Aquest dimarts 17 de desembre s’han lliurat a la Sala de Plens de l’Ajuntament les beques als alumnes amb les millors qualificacions de l’Institut d’Educació Secundària de Constantí durant el passat curs 2018-2019. L’acte ha comptat amb la presència d’autoritats municipals encapçalades per la regidora d’Ensenyament Dolors Fortuny, i les regidores Virginia Bautista i María García, a més d’una representació de l’equip directiu de l’Institut encapçalada per la directora Rosa Clarós, els alumnes premiats i els seus familiars.

Les beques que atorga l’Ajuntament consisteixen en una dotació de 600€ per a cadascun dels alumnes de Batxillerat que han obtingut les millors qualificacions. Aquests diners s’han de destinar a la seva continuïtat formativa en l’àmbit universitari. Els alumnes de Batxillerat que han rebut les beques han estat: Álvaro Rodriguez i Gerard Llobregat.

A més, la direcció de l’Institut i l’Ampa també han atorgat una beca als millors expedients del centre de 3r i 4t d’ESO. El premi de 3r d’ESO és atorgada per l’Institut i consisteix en la gratuïtat de la quota de centre i del programa de reutilització de llibres. El premi de 4t d’ESO, és un obsequi de l’AMPA i són 300 euros. Enguany, els alumnes becats pels millors currículums han estat:

3r d’ESO: Hoda Achabbar
4t d’ESO: Lucía García Romero

L’Institut de Constantí fijalitza aquest divendres 20 de desembre les classes abans de les vacances de Nadal i per aquest útlim dia del 1r trimestre hi ha prevista una gimcana per l’alumnat d’ESO organitzada pels alumnes de 1r de batxillerat. Els alumnes tornaran a les aules el dia 8 de gener.

 

El Club Bàsquet Constantí presenta oficialment els seus equips davant l’afició

Foto de presentació d’equips

Coincidint amb els partits que els 3 equips del Club Bàsquet Constantí jugaven com a locals aquest diumenge 15 de desembre al Pavelló Poliesportiu Municipal, es va fer la presentació oficial dels 3 equips del Club, un acte que també va comptar amb la presència dels integrants de l’escola de bàsquet formatiu que el club ha posat en marxa aquesta temporada.

Aquesta temporada, l’entitat esportiva compta amb un total de tres equips federats: els dos Sèniors masculins (Black i Green), i recupera el Sènior Femení.

A més, el Club ha estrenat aquesta temporada 2019-2020 el projecte “Escola de Bàsquet”, amb l’objectiu de fomentar la pràctica de l’esport de la cistella entre els infants i del municipi, i que durant les primeres setmanes de funcionament ha tingut una gran participació.

El Grup Cultural Mestresses de Casa de Constantí celebra el seu 45è aniversari

Foto de família de les participants a la trobada. Foto: Cedida

El Grup Cultural Mestresses de Casa de Constantí ha commemorat aquest any 2019 el seu 45è aniversari, i ho va celebrar amb un dinar el passat divendres 13 de desembre (dia de Santa Llúcia), patrona de l’associació.

La jornada començava amb una missa en honor a Santa Llúcia a la capella del Centre Parroquial. Seguidament, es va fer una foto de tot el grup a les escales de la Plaça de l’Església i la jornada va finalitzar amb un dinar de germanor a Mas Passamaner, on es va fer entrega d’un detall commemoratiu per a totes les assistents

L’associació Grup Cultural Mestresses de Casa va començar a fer activitats el 1974, a la Síquia. Des de fa uns anys, l’Ajuntament va cedir un espai al casal d’entitats on es reuneixen setmanalment per fer manualitats.

L’associació ha estat sempre molt activa i participa en bona part dels actes culturals i festius que se celebren al municipi com ara l’esmorzar de la Festa de l’Oli Nou, els Tres Tombs, la Fira quan es feia, i també en els actes reivindicatius amb els col·lectius de dones com a protagonistes, com el 25-N o el 8 -M. D’altra banda, aquest dilluns 16 de desembre, s’inaugura el pessebre amb materials reciclats que han elaborat durant els últims mesos juntament amb l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí, i que es podrà veure a l’Antic Mercat Municipal durant les festes de Nadal.

Constantí s’omple de música per col·laborar amb la Marató

Constantí ha tornar a viure aquest diumenge una jornada de solidaritat amb l’onzena edició de la Marató musical que s’ha fet al Pavelló Poliesportiu, organitzada per l’Escola Municipal de Música Rafael Gibert Recasens amb la col·laboració de l’Ajuntament, i en suport a la Marató de TV3, que aquest any ha estat dedicada a les malalties minoritàries. La recaptació de la jornada solidària d’aquest diumenge a Constantí ha estat de 503,36 €uros, que s’han de sumar als 55,90 euros que es van recaptar durant la Màster class de Zumba solidària que va tenir lloc el dissabte al matí. A més, cal sumar també els 326 euros que aportarà l’Ajuntament per l’activitat de les “Lectures solidàries” que va tenir lloc el passat dijous a la Biblioteca municipal.

A banda de la participació de les formacions de sensibilització, instrumental i coral de l’Escola Municipal de Música de Constantí, també van col·laborar en aquesta Marató musical el Grup de Vent Pitjaclaus i el grup de Vent d’Avançat de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, i els Grups Vent del Nord i Kapela.cat;
Durant la tarda, també van realitzar una exhibició el Club Gimnàstica Estètica Constantí i el Club Patí Constantí, que va oferir el seu Festival de Nadal. A la mitja part hi va haver Coca i Xocolata, amb la col·laboració del Forn de pa Ca Sebastià i la Pizzeria La Raval.

A més, durant tot el cap de setmana s’ha instal·lat al carrer Major número 7 la parada de “Retalls. La botigueta solidària” amb l’exposició i venda de tots els treballs realitzats per aquest col·lectiu durant els últims mesos en tècniques de decoració, costura, labors i manualitats. Durant el cap de setmana, “Retalls” la botigueta solidària ha recaptat un total de 1805 €uros, que es destinaran, íntegrament, a La Marató de TV3.

 

Els Mossos desmantellen un cultiu de 900 plantes de marihuana a Constantí

· L’objectiu era la reproducció massiva de llavors per replantar-les i afavorir la recol·lecció d’elevades quantitats de marihuana. Foto:Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, van desmantellar aquest dimarts un cultiu de plantes mares de marihuana a Constantí.

Els treballs d’investigació es van iniciar a principis del passat mes d’agost arran de la informació facilitada per la Policia Local de Constantí sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana en una nau d’un polígon industrial d’aquest municipi del Tarragonès. Les primeres comprovacions les van efectuar agents de seguretat privada d’aquest polígon, els quals van rebre queixes de responsables d’altres naus per les fortes olors.

Tot i que les finestres estaven cobertes des de l’interior, els investigadors van poder observar diversos conductes de ventilació i alguns aparells d’aire condicionat al sostre de la nau, la qual era la única que no presentava cap activitat de tipus comercial o industrial.

Una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució on s’hi havia enllaçat una doble escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d’aquesta nau. L’elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis, van motivar la sol·licitud de la corresponent autorització judicial d’entrada i perquisició, la qual es va dur a terme aquest dimarts i va confirmar l’existència d’una plantació interior de marihuana.

En aquest dispositiu de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Constantí.

En concret els agents van trobar a l’interior 900 plantes mare de marihuana i un hivernacle amb més de 10.200 testos destinats a la germinació de llavors per a la seva replantació. En conjunt, el cultiu tenia l’objectiu de generar elevades quantitats d’esqueixos d’aquesta planta per tal de promoure noves plantacions.

A banda de desmantellar aquest punt de producció i distribució de marihuana, es va tallar el subministrament elèctric en aquesta nau de lloguer des d’on es produïa la defraudació de fluid elèctric.

En els propers dies no es descarta la detenció d’alguna persona relacionada directament amb aquesta plantació com a presumpta autora d’un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

 

Comença una àmplia programació d’activitats de Nadal a Constantí

Imatge de l’encesa de llums de Nadal que es va celebrar a la Plaça de les Escoles Velles. Foto: Tarragona21

Constantí ja es prepara per viure intensament les Festes de Nadal, i tal i com ja ve sent tradició al llarg dels darrers anys, ho fa amb una programació que ve carregada d’activitats. El passat divendres 29 de novembre, l’encesa de les llums de Nadal marcava l’inici de les festes, amb la simbòlica il·luminació d’un gran arbre de Nadal a la Plaça de les Escoles Velles.

La programació d’activitats comptarà aquest any amb prop d’una trentena d’actes que s’organitzen tant des de l’Ajuntament de Constantí, com també per part de les diverses entitats i associacions del municipi.

Amb l’objectiu de promoure i dinamitzar el comerç local fent que el Nadal del 2019 sigui una festa als carrers i establiments del municipi, la Unió de Botiguers de Constantí, amb el suport de l’Ajuntament, ha convocat la 4a edició del Concurs d’aparadors nadalencs. Aquest any són un total de tretze comerços els que participaran d’aquesta quarta edició del Concurs, basat en una decoració nadalenca en qualsevol dels seus aspectes representatius.

I des d’aquesta setmana ja es troba al vestíbul de l’Ajuntament el gran Tió Solidari, que petits i grans podran fer cagar el dissabte 21 de desembre. Abans, fins el 20 de desembre, tots els infants que ho desitgin podran portar-li aliments. (Es recomana portar: llet, oli, sucre, tonyina). Tots els aliments que es recullin aniran destinats a Càritas Parroquial de Constantí

Pel que fa al programa d’actes, aquest diumenge 15 de desembre tindrà lloc la plantada del pessebre a càrrec de l’associació Moto-Clàssic al Pont de les Caixes, i el dilluns dia 16 de desembre es farà la Inauguració del Pessebre elaborat amb materials reciclats per part del Grup Cultural Mestresses de Casa, l’Associació de Dones per la Unitat de Constantí

Durant la setmana prèvia al Nadal, les escoles del municipi celebraran els tradicionals Festivals de Nadal, amb les habituals actuacions musicals per part de tots els alumnes. També aquest any té continuïtat la Cantada d’una Nadala conjunta, el dimecres dia 18, una activitat coordinada per l’Escola Municipal de Música i que comptarà amb la participació de l’alumnat de la Llar d’Infants Gu-gu i de les dues escoles del municipi, Centcelles i Mn. Ramon Bergadà

Dintre de la programació no hi faltarà una nova edició del Pessebre Vivent, la segona edició de “Racons de Constantí” amb diferents escenes que es representaran a diverses places i carres del poble, amb un recorregut lliure i gratuït. El Pessebre Vivent, a càrrec de l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, es podrà veure els dies 26 i 28 de desembre, entre les 18 i 22 hores, i davant de l’Ajuntament es fixarà el punt d’inici on s’entregarà el plànol de les ubicacions del Pessebre amb els horaris de les escenes.

Durant els dies 27, 28, i 29 de desembre el Pavelló Poliesportiu serà l’escenari d’una nova edició del Parc de Nadal, organitzat per l’àrea de Joventut i el Punt Òmnia, i que durant 3 dies oferirà activitats educatives i de lleure i tallers d’allò més diversos per als infants i joves. I per acomiadar l’any, la nit del 31 de desembre es farà el tradicional sopar i revetlla de cap d’any al Pavelló Poliesportiu amb l’actuació musical de l’Orquestra La Pasarela. Les entrades per al Sopar i la Revetlla de Cap d’any es podran comprar anticipadament a l’OAC de l’Ajuntament
Els actes finalitzaran amb la tradicional Cavalcada dels reis Mags d’Orient pels carrers del poble. Totes les activitats de Nadal es poden consultar al web de l’Ajuntament de Constantí: www.constanti.cat.

El jove escaquista Aaron Alfonso es proclama campió Territorial Absolut

L’escaquista Aaron Alfonso. Foto: Cedida

 

El jove Aaron Alfonso, del Club d’Escacs Constantí, s’ha proclamat guanyador del Campionat Absolut Territorial de Tarragona 2019 en el grup A. Es tracta d’un esdeveniment esportiu organitzat per la Federació Catalana d’Escacs i que s’ha celebrat a l’Hospitalet de l’Infant. La Territorial de Tarragona ha constat de nou rondes de joc, celebrades durant nou setmanes, amb finalització aquest passat 8 de desembre.

Es van organitzar 3 grups (A, B i C), i en el grup A es va imposar el jove Aaron Alfonso, de 16 anys, obtenint 7 punts, tot i la derrota en la darrera ronda davant del que va ser el segon classificat Francisco Javier Fernández (Reus Deportiu).

Aquest èxit li dona a Aaron Alfonso el bitllet per participar en el Campionat d’Espanya i automàticament obté una norma de Mestre Català, títol que s’aconsegueix per una acumulació de tres normes (mèrits) al llarg del temps. Des del Club d’Escacs Constantí, el seu president Xavier Cardó s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit aconseguit i ha destacat el potencial d’Aaron Alfonso amb només 16 anys.

Aaron Alfonso es converteix en el primer jugador del Club d’Escacs Constantí que aconsegueix aquesta fita, el que suposa un gran mèrit per al jove i per al club.

 

L’Ajuntament de Constantí promou una nova edició del Tió Solidari dins els actes de Nadal

Tió Solidari

El proper dissabte 21 de desembre i dins dels actes de la programació de Nadal, l’Ajuntament de Constantí ha organitzat una nova edició del Tió Solidari. Des de les 11 del matí, petits i grans podran fer cagar el Tió davant de l’Ajuntament. Abans, des d’aquest dilluns 9 de desembre i fins el divendres 20 de desembre, tots els infants que ho desitgin poden portar aliments al Tió Solidari que enguany ha visitat Constantí, i que ja es pot trobar a l’Ajuntament.

Des de l’ajuntament s’està fent una crida a la participació durant aquests dies, i es recomana portar aliments com llet, oli, sucre i tonyina. Tots els infants que hi col·laborin rebran un petit detall com a agraïment.

Tots els aliments que es recullin durant aquests dies previs, aniran destinats a Càritas Parroquial de Constantí, i l’activitat compta també amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies