.

Imatge del carrer Major de Constantí, on es faran els actes. Foto: Cedida

Aquest diumenge 14 d’abril se celebrarà a Constantí, una jornada solidària i benèfica que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Parkinson que es commemora anualment l’11 d’abril, recaptarà fons per a la futura Associació d’afectats de Parkinson a Tarragona. Amb el lema “Amb tu, ho farem possible”, la jornada s’iniciarà a les 11 h. al carrer Major i comptarà amb la col·laboració del Club Gimnàstica Estètica i Rítmica Constantí i del Club Patí Constantí.

Durant tot el matí s’instal·laran parades d’artesania i un mercat de productes de segona mà, i també es posaran a la venda diversos productes fets a mà per les persones usuàries de la unitat de Parkinson precoç de l’Hospital de dia del Centre Sociosanitari Francolí. També hi haurà actuacions musicals i un vermut solidari.


Altres notícies:


Aquesta és una de les múltiples activitats que promou un col·lectiu de persones afectades pel Parkinson, amb l’objectiu de normalitzar i visibilitzar aquesta malaltia. Entre aquestes iniciatives, s’ha publicat el llibre “A la sombra del Parkinson”, que exposa quinze relats de persones diagnosticades de Parkinson i que reivindica la necessitat de normalitzar la malaltia.

L’objectiu és constituir una associació d’afectats per la malaltia a Tarragona, que pugui ser un punt de trobada per als malalts i els seus familiars i que ofereixi també la possibilitat de realitzar i compartir activitats com tennis taula, golf, cal·ligrafia o, senzillament, caminar. De moment, ja són una trentena de persones les que s’han posat en contacte per tirar endavant el projecte i donar-li forma jurídica.