.

L'històric 3 de 10 amb folre i manilles de la Jove, la jornada del Concurs de Castells

Les dues colles més destacades de la ciutat han viscut el darrer mes diversos episodis de tensió provocada, sembla ser, per persones que estarien vinculades a ambdues entitats però que han actuat a títol personal. El darrer episodi el recollia avui el digital Tottarragona.cat, en informar que acusaven dos membres de la Colla Jove d’agredir dos membres dels Xiquets la nit en què la Jove celebrava el 3 de 10 amb folre i manilles carregat al Concurs de Castells.

Per evitar que la sang arribi al riu, i en vistes que al mes d’agost el local de la Jove ja va patir agressions, el president dels Xiquets, Enric Seritjol, ja s’ha posat en contacte amb el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona per tal de mantenir una trobada en els propers dies “que serveixi per unificar criteris i línies d’actuació”. L’objectiu és que, conjuntament, “totes dues colles siguem capaces d’una vegada per totes d’acabar no només amb accions violentes com les de diumenge, sinó amb tot tipus de comportaments fruit de la rivalitat mal entesa”, informen els Xiquets en un comunicat.

Malgrat l’anterior, els Xiquets de Tarragona “sempre hem defensat que les accions violentes, les vandàliques o les agressions verbals no les cometen les entitats o institucions, sinó persones a títol individual que en cap cas representen el tarannà de tot un col·lectiu”, afirmen els Xiquets.

La Jove obrirà expedient

D’altra banda, la Colla Jove ha reaccionat aquesta matinada afirmant que “lamenta l’enfrontament entre els castellers de la Colla amb els de Xiquets de Tarragona, així com tota la dinàmica que s’ha anat produint entre les dues agrupacions des dels fets de Sant Magí, sense haver-se evitat encara”.

Des de la Colla Jove, “som exigents amb els fets i obrirem expedients als nostres castellers implicats en les agressions, així com elaborar un seguiment per tal de seguir ferms i mantenir el màxim acord entre les dues colles”.

La Colla Jove ha esdevingut colla de 10 “a base de l’esforç, del treball a assaig i sobretot de l’exigència dels seus castellers dins i fora de plaça”, sosté. “I per això en aquest cas, seguirem refermant els nostres valors i no permetrem que aquests successos esdevinguin “normals” en una ciutat tant castellera com Tarragona”.

I és per això que “tornarem a parlar amb el president dels Xiquets de Tarragona, Enric Seritjol, per tal que se solventi el problema”.