.

.

TOTS 21

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, comprant pomes al Mercat Municipal de Calafell. Foto: Laura Cortés

Vox ha incomplert reiteradament el protocol del Govern per a la campanya electoral. La comitiva del partit ha passejat aquest dilluns pel mercat de Calafell (Baix Penedès), com ja va fer el dia 3 pel de Castelldefels (Baix Llobregat), sense haver demanat cap permís al Procicat perquè els autoritzés a fer-ho en condicions de seguretat.

Vox tampoc va respectar el protocol dimarts 2 a Ripoll, on van passejar pels carrers del municipi, ni en tants actes durant la campanya en què s’han deixat envoltar de multituds i fins i tot han organitzat fileres per fer-se fotos, com va passar el dia 3 a la Bonanova, a Barcelona, o el diumenge 7 a l’Hospitalet de Llobregat, en un dels actes més multitudinaris de partit i amb menys distàncies de seguretat.

El protocol del Procicat recull que “les comitives itinerants s’han d’evitar sempre” i que “en cas que es considerin imprescindibles, cal sol·licitar-ho expressament al Procicat”, la qual cosa, el partit d’extrema dreta no hauria fet en cap dels casos. Segons recull el Procicat, els actes polítics amb comitiva itinerant en mercats, carrers o comerços, són “incompatibles” amb la seguretat i afegeix que també ho són aquells actes en què s’interacciona amb grups de població.

Els passejos pel carrer i pels mercats i la interacció amb la població, però, han estat la tònica de la campanya del partit d’extrema dreta. La comitiva de Vox ha passejat pels carrers en diversos municipis, com a Ripoll, Tarragona o Vic, a i en tots els seus actes saluden, es fotografien i s’aturen a parlar amb simpatitzants i seguidors que se’ls acosten, com als barris del Carmel o la Bonanova de Barcelona i també a l’Hospitalet de Llobregat o Sant Pere de Ribes (Garraf).

Dimecres passat, a l’acte electoral de Castelldefels, la comitiva en bloc, encapçalada pel candidat a la Generalitat, Ignacio Garriga, va passejar pel mercadet del municipi i es va aturar a parlar amb alguna de les persones que hi estava comprant. Aquest dilluns ha passat el mateix a Calafell, on el portaveu del partit al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha passejat pel mercat i ha parlat amb paradistes.

ACN