.

.

TOTS 21

La barraca dels lliris

La barraca dels lliris

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp organitza una visita a les cinc barraques de pedra seca declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La visita anirà a càrrec del Centre Miró – Grup Barracaire de Mont-roig qui serà l’encarregat de donar tots els detalls d’aquestes construccions singulars del patrimoni etnològic del municipi.

La sortida tindrà lloc el proper diumenge 18 de setembre, de les 10 del matí a la una del migdia. L’accés fins a les barraques es realitzarà amb cotxes particulars. El punt de trobada serà el pàrquing de l’Ajuntament. La participació és gratuïta i oberta a tothom.

De les 132 barraques de pedra seca identificades dins el terme municipal, els assistents visitaran les cinc construccions que el passat mes d’abril van ser declarades BCIN, en la categoria de zona d’interès etnològic. Es tracta de la Barraca del Miquel Terna, Barraca dels Comuns del Pellicer, Barraca del Jaume de la Cota, Barraca en
espiral i Barraca dels Lliris.

L’acte s’emmarca dins les Jornades europees del Patrimoni que aquest any se celebren a Catalunya els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016. Les JEP són una festa del patrimoni, per això en diferents municipis s’organitzen un seguit d’activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions, etc.