.

Nomad Festival Xperience ha aterrat per primer cop al Baix Gaià davant la sorpresa dels seguidors del festival i dels residents del poble aquest 2024. Ha tingut lloc del 24 al 26 de maig i l’objectiu era celebrar tres jornades inoblidables amb propostes gastronòmiques i culturals com concerts, espectacles, jocs i foodtrucks dels millors restaurants nacionals. L’èxit ha acompanyat la celebració del festival, de manera que s’han superat les expectatives més optimistes.

 

Dues noies, durant el concert nocturn. Foto: Cedida

Espectaculars van ser els concerts de dissabte, dels que van ser testimoni DiariTots21, un dedicat a Bob Marley i el darrer, un esclatant tribut a Queen -per part del grup Bulsara-, que omplí el recinte per seguir les evolucions d’un grup català que toca talment com els originals. Tot el gran repertori de la banda britànica va sonar de manera gairebé mimètica per al gaudí d’uns seguidors extasiats, que anaven taral.lejant les cançons.

El grup Bulsara, rendint tribut a Queen. Foto: DiariTots21

Però no tot eren concerts. La Torre d’en Guiu, un amable i ampli parc verd a tocar del riu Gaià, esdevenia així l’escenari ideal perquè les famílies portessin la canalla per gaudir de jornades entre jocs, tallers, concerts i parades artesanals, amb el complement de les food trucks, que permetien restar-hi hores.

Nomad Festival Xperience va néixer el 2019 com una evolució i aposta de futur de l’esdeveniment itinerant Nomad Festival, amb ja nou anys d’experiència per diferents poblacions de Catalunya. La filosofia Nomad ofereix una fusió de música en viu, gastronomia, animació familiar i Market de marques independents, tot sempre en espais a l’aire lliure curosament decorats amb detalls de l’essència mediterrània i apostant també per utilitzar
materials reciclats, de sostenibilitat, proximitat i originalitat.

Imatge de l’escenari dels concerts la tarda de dissabte. Foto: DiariTots21

Una imatge de la Torre d’en Giu plena de gent. Foto: Cedida

Un dels estands situats a la Torre d’en Giu. Foto: Cedida

Il·lusió davant el primer Nomad a El Catllar

El soci fundador i CEO de Nomad Festival, Danni Vicente, destaca que “per nosaltres és una fita molt especial començar la temporada 2024 en un nou espai. A poques setmanes que arribin les nits d’estiu, des de l’organització i Ajuntament hem sigut capaços d’escollir unes dates i un espai que ha fet als residents i visitants viure per uns moments nits estivals amb amics i família. La nostra previsió no era superar els vuit mil assistents i menys fer sold out tal com va passar dissabte”.

Per part de Jordi Ruiz, alcalde del Catllar i a l’hora causant que Nomad Festival arribés al poble afirma que “de fa temps segueixo aquest esdeveniment itinerant i sabia que apropar aquest projecte al nostre poble era assolir dos objectius simultanis. El primer, oferir als residents que hi som tot l’any una opció d’oci de qualitat per totes les famílies. I en segon terme, seguidors del festival i veïns de poblacions veïnes coneguessin la nostra població per tal d’engrescar-los a tornar a venir durant l’any”

En propers dies l’Ajuntament del Catllar i Nomad Festival realitzaran una reunió de tancament d’aquesta edició i planificaran la propera.

Per part del Nomad Festival recordar que les properes dates més destaques i públiques son les del proper cap de setmana (31 al 02 de Juny) a Olot, Malgrat de Mar (5 al 7 de Juliol), Calonge (19 al 28 de Juliol) i Torredembarra (del 24 al 28 de Juliol) a Cal Bofill.