.

.

TOTS 21

L’alcalde ha llegit una declaració institucional, signada pels portaveus de tots els grups polítics (Sumem per Salou, PSC, ERC, Ciutadans i PP). Foto: Ajuntament 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat aquest dimecres que ha perdut la confiança en la Generalitat i en el secretari de l’Ajuntament de Vila-seca, arran de la polèmica per l’aprovació del nou Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT). Granados ha tornat a acusar el Govern i Vila-seca de voler canviar la fiscalitat del CRT i perjudicar Salou, i alhora “posar en perill” la inversió de Hard Rock. Amb tot, el ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat una declaració institucional en la qual s’insta la Generalitat a que presenti i sotmeti a votació el nou PDU “sense més dilacions indegudes”.

Després del ple extraordinari, Granados ha valorat que l’informe dels tècnics del CRT “ho barreja tot i denota que hi ha o mala intenció o desconeixement jurídic”. En la seva opinió, i a diferència del que es defensa des de la Generalitat i Vila-seca, per aprovar el PDU no cal reformar els estatuts del CRT. A més, ha revelat que la setmana passada el van citar a la seu de la conselleria d’Economia on el mateix conseller Jaume Giró li va transmetre “que Salou havia de ser més generós”.

“El conseller diu que hem de cedir més fiscalitat per engreixar el calaix de l’Ajuntament de Vila-seca. Els tributs són sagrats. Demanen una cosa absurda i la Generalitat ha entrat en aquest bucle per anar en contra de Salou, una vegada més”, ha etzibat. A més, ha qualificat la posició del Govern “d’irresponsable”.

Amb tot, en les darreres hores hi ha hagut trucades i moviments a diverses bandes per desencallar la situació, però no és clar que de cara a la comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona d’aquest divendres s’arribi a temps de tenir un acord. Granados ha insistit en aprovar el PDU ràpidament i sense tocar els estatuts del CRT: “Volem que aquesta setmana estigui aprovat”. “Apel·lem a la responsabilitat i al seny de la Generalitat, demanem que deixin d’actuar de forma parcial i que vetllin pels acords”, ha reiterat.

Unanimitat al ple

El ple extraordinari i urgent celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de Salou ha aprovat, unànimement, una Declaració Institucional, signada per tots els portaveus dels grups polítics del Consistori, instant a que la Generalitat, que presideix el Consorci del CRT, presenti i sotmeti a votació a la Junta de Direcció del Consorci, l’aprovació del PDU CTI-1, respectant els Estatuts vigents, per tal que els representants del municipi de Salou el puguin votar a favor. 

Cal destacar que s’ha demanat a l’ajuntament de Vila-seca i a la Generalitat respecte i compliment del marc normatiu del Consorci, la qual cosa vol dir que que Salou no acceptarà cap modificació dels Estatuts vigents, acordats pels plenaris de Salou i Vila-seca, referint-se a l’article 52 de distribució dels tributs generats pel CRT.

La Declaració Institucional serà traslladada a la presidència del Consorci del CRT de Vila-seca i de Salou; a l’Ajuntament de Vila-seca; i al conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

En la seva intervenció, l’alcalde Pere Granados ha agraït el consens a tots els regidors i regidores i ha demanat que “al final de tot això, i de forma urgent i ràpida, imperi el seny i la responsabilitat de la nostra Administració, la Generalitat de Catalunya i del municipi veí per tal que s’aprovi, sense més demora, aquest PDU”. Segons el batlle, “el conseller diu que hem de cedir més fiscalitat per engreixar el calaix de l’Ajuntament de Vila-seca. Els tributs són sagrats. Demanen una cosa absurda i la Generalitat ha entrat en aquest bucle per anar en contra de Salou, una vegada més”, ha etzibat. A més, ha qualificat la posició del Govern “d’irresponsable”.

El portaveu del Grup Municipal de Sumem per Salou, Jesús Barragán, ha fet una crida a la Generalitat i a l’Ajuntament de Vila-seca perquè reconsiderin la seva actitud de posar en qüestió uns acords presos pels plens de les corporacions de Salou i Vila-seca relatius de la fiscalitat del CRT; una posició, ha dit, que “perjudica, retardant un projecte que reforça el model turístic i l’economia”. I ha posat de relleu la col·laboració i la contribució de Salou pel desenvolupament del CRT.

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, ha assenyalat que “posar en risc aquesta inversió pel territori és tot un error”. I ha apel·lat a la “responsabilitat i al seny” de la resta d’administracions amb implicació en el CRT, per tal que es continuïn els tràmits previstos per a l’aprovació del PDU.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Marçal Curto, ha manifestat el suport per part del seu partit, explicant que, si es decidissin canviar els Estatuts, “en cap cas hauria de ser en detriment dels interessos del municipi de Salou”. I ha demanat al departament d’Hisenda de la Generalitat que es porti a votació el PDU.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, ha assenyalat que els salouencs no entendran el fet que, al final, no es dugui a terme aquest projecte; i ha sol·licitat “seny” per part de la Generalitat. Ha posat en valor, amb la construccó de Hard Rock, la creació de molts llocs de treball i ha fet referència a la “seguretat jurídica”, un punt fonamental pels inversors.

El portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García, ha posat de manifest l’aposta ferma del seu grup per aquest PDU, demanant que la Generalitat i Vila-seca reconsiderin la seva postura. També, ha assenyalat que als Estatuts actuals els resta una vigència de més de 10 anys; i que “l’aprovació no pot continuar demorant-se, per tal de no córrer el risc de que l’inversor acabi abandonant el projecte”.

En les darreres hores hi ha hagut trucades i moviments a diverses bandes per desencallar la situació, però no és clar que de cara a la comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona d’aquest divendres s’arribi a temps de tenir un acord.

Redacció / ACN