.

.

TOTS 21

L’obra és una aposta del Pla Local de Joventut en prevenció en salut

L’obra és una aposta del Pla Local de Joventut en prevenció en salut

Més de 400 alumnes de l’Institut Joan Guinjoan han assistit aquest matí al Teatre Auditori Casal Riudomenc a la representació de l’obra «Enxarxats» del grup Teatreacció. La iniciativa és una activitat recollida al Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Riudoms en l’àmbit de prevenció en salut i, concretament en aquest cas, per a la sensibilització sobre l’ús de les xarxes socials.

Al Casal Riudomenc s’hi han desplaçat tots els alumnes de 1r a 4t d’ESO de l’Institut de Riudoms, acompanyats dels seus professors. L’activitat organitzada per la regidoria de Joventut, en col·laboració amb els docents del centre, té coma objectiu informar els adolescents riudomencs, d’una manera lúdica i visual, dels perills de l’abús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Actualment, explica Maria Cros, regidora de Joventut, «com que molts adolescents tenen accés a les xarxes socials cada cop més aviat, és preferible donar informació i prevenir-ne el mal ús que de prohibir-ne l’accés de manera rotunda, i per això apostem per oferir-los aquesta obra, per convidar-los a reflexionar sobre el tema i les seves conseqüències».

Teatracció és una ONG de caràcter cultural i sense ànim de lucre que està constituïda per professionals vinculats als àmbits del teatre i l’educació. Està especialitzada en el teatre d’intervenció social i realitzen representacions teatrals per conscienciar els adolescents en temes com la sexualitat, les drogues, l’assetjament escolar o la violència de gènere. La regidoria de Joventut treballa conjuntament amb l’Institut Joan Guinjoan diversos temes de manera transversal. En aquest cas, l’objectiu era tractar els temes de salut i apropar el teatre i la cultura als joves.