.

.

TOTS 21

Imatge dels guardonats, les autoritats i patrocinadors. Foto: Cedida

El Paranimf del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) va acollir ahir al vespre l’acte de lliurament de la 19à edició del Premi d’Investigació de Batxillerat ‘Fundació Catalunya La Pedrera’ i del Premi d’Investigació de Cicles Formatius de Grau Superior ‘Repsol’.

Els alumnes finalistes van defensar els seus treballs davant tots els assistents. En acabar, el jurat va fer pública la lectura de l’acta amb els noms dels guanyadors.

Van lliurar els premis Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili; Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès; Josep Bertran, Coordinador de Comunicació de Repsol; i Nando Oterino, director responsable de l’Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Catalunya – La Pedrera. L’acte va estar presentat per la periodista Montse Solé.

Premi d’Investigació de Batxillerat ‘Fundació Catalunya La Pedrera’
El primer premi d’Investigació de Batxillerat ‘Fundació Catalunya La Pedrera’ és per a Hugo Moreno, de l’Institut Tarragona, amb el treball “Guia Astronòmica del Camp de Tarragona”.

El segon premi ha estat atorgat a Mario Villares, de l’Institut Pons d’Icart de Tarragona, amb el treball “Investigació de la fotocatàlisi i aplicació a la ciutat de Tarragona”.

I el tercer premi s’ha concedit a Marina Royo, de l’Institut Jaume I de Salou, amb el treball “Flora invasora del Cap de Salou”.

Premi d’Investigació de Cicles Formatius de Grau Superior ‘Repsol’

El primer premi d’Investigació de Cicles Formatius de Grau Superior ‘Repsol’ ha estat per a Adrià Boltà, David Fernández, Maria Lorenzo, Pablo García i Felix Benjumea, d’Institut Pere Martell de Tarragona, amb el treball “Caminant descalça, el documental”.

El segon premi ha estat atorgat a Lluís Romero, de l’Institut Comte de Rius de Tarragona, amb el treball “Validación del método de hierro y sodio en aguas mediante espectroscòpia de emisión atómica con plasma de acoplamiento inductivo (ICP)”.

I el tercer premi s’ha concedit a Yaiza Jiménez, Yocaris Gizvel i Sara Maria Gómez, de l’Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, amb el treball “Madrecepa”.

L’objectiu dels premis

Aquest premis tenen l’objectiu d’estimular l’alumnat en la realització de treballs de qualitat, potenciar la recerca fora de l’àmbit universitari, educar els joves en la presentació i defensa pública del treball realitzat i incentivar els centres en la motivació dels seus alumnes a endinsar-se en el món de la investigació.

Ambdós estan dotats amb 850 euros per a l’alumne guanyador i 700 al seu centre escolar. Pel que fa al segon premi, aquest està dotat amb 700 euros per a l’alumne i 700 més per al centre; mentre que el tercer premi són 550 euros a l’alumne i 700 al seu centre educatiu.
Poden presentar-se un màxim de tres treballs d’investigació de Batxillerat per centre educatiu, i en el cas dels Cicles Formatius de Grau Superior es poden presentar tres treballs per família professional.