.

La fuita s’ha produit aquesta matinada

Protecció Civil ha posat en marxa el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) en fase d’alerta, després d’un incident a l’empresa Repsol Química, situada al Polígon Nord del Morell. Els fets han tingut lloc a les 5.35 hores, quan s’ha detectat una fuita de butadiè a la línia de producció. L’incident s’ha notificat al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT). L’empresa ha col·laborat amb els bombers del parc químic i no s’han registrat persones ferides ni afectacions a l’entorn. Aquest és el segon cop en cinc dies que s’activa en situació d’alerta aquest pla d’emergència a l’àrea de Tarragona.

S’han dut a terme mesures de qualitat de l’aire als voltants de l’empresa i s’ha identificat la presència del producte en quantitats mínimes, molt per sota dels límits de toxicitat i inflamabilitat. Tot i això, s’ha decidit mantenir l’alerta del PLASEQTA fins que es resolgui la situació.

Des del comitè tècnic del CECAT s’està fent seguiment de tots els operatius mobilitzats, mentre s’espera la resolució de l’incident. S’hi ha desplaçat els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques. A més, s’ha activat el Grup de Control Ambiental.

El passat 26 de desembre un incendi en a l’empresa Salvat Logística SA, situada prop del Centre d’Intercanvi de Mercaderies (CIM) de Reus, va obligar a confinar el sector nord de La Canonja. Protecció Civil va activar en alerta el PLASEQTA.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */