.

Imatge de l’incendi. Foto: Guàrdia Urbana de Reus

Un aparatós incendi en a l’empresa Salvat Logística SA, situada prop del Centre d’Intercanvi de Mercaderies (CIM) de Reus, a tocar de La Canonja, ha obligat a confinar el sector nord de La Canonja.

Els bombers havien demanat el confinament de tot el municipi de La Canonja pel fum de l’incendi, mentre Protecció Civil ha demanat a la població de La Canonja que no s’acosti a la zona de l’incendi. Altrament, el servei d’ambulàncies hi ha desplaçat dos vehicles i un equip complert, mentre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han estat controlant els accessos.

 

L’Ajuntament de La Canonja ha anat informant els veïns de l’evolució dels fets i fent recomanacions. La Guàrdia Urbana de Reus, al seu torn, ha donat suport a les tasques dels equips d’emergència i seguretat.

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat l’incendi de l’empresa logística de Reus i ja s’ha aixecat el confinament preventiu de la població de la Canonja. Protecció Civil ha desactivat al voltant de les 04.00 hores de la matinada l’alerta de risc químic Plaseqta un cop totes les mesures de contaminants han donat negatives.

El foc ha evolucionat favorablement i afecta la companyia Salvat Logística -dedicada l’emmagatzematge, la distribució i el transport de productes farmacèutics-, situada al Polígon Cim del Camp a la capital del Baix Camp. Els Bombers havien estat alertats de l’incendi a les 23.30 hores d’ahir dilluns i les flames afectaven inicialment un camió frigorífic just a l’accés a l’empresa.

El foc, però, s’ha propagat i ha acabat afectant l’interior de la construcció. En total, les flames han destruït les tres naus centrals de la companyia Salvat i part de la coberta s’ha esfondrat.

Els Bombers de la Generalitat, que hi han estat treballant amb 28 dotacions terrestres, han apartat diversos vehicles estacionats a tocar de la façana de la nau sinistrada per tal de minimitzar riscos. A més de treballar en l’extinció de l’incendi des de l’exterior, els Bombers també han establert un pla de sectorització de l’edifici afectat per evitar que el foc propagués a la resta de naus, aconseguint confinar-lo fins a donar-lo per estabilitzat.

Paral·lelament, el Grup de Riscos Tecnològics dels Bombers de la Generalitat (GRIT) han anat prenent mesures de qualitat ambiental per valorar en tot moment l’ordre de confinament a la Canonja. Quan les mesures han donat repetidament valors negatius, els Bombers han aixecat el confinament, pels voltants de les 03.30 hores de la matinada. També hi han treballat la unitat sanitaritzada conjunta dels Bombers i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup Operatiu de Suport dels Bombers (GROS), que ha donat suport logístic a tot el dispositiu.

Protecció Civil havia activat en alerta el Plaseqta i recomanat als veïns “tancar portes i finestres si es noten molèsties pel fum”.

Oferim un vídeo de TotsTarragona21 de l’estat de les instal.lacions aquest matí de dimarts:

Estat de la fàbrica aquest matí de dimarts. Foto: Bombers

A les 11.00 hores d’aquest dimarts de Sant Esteve, 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona i repassant punts calents dins la nau sinistrada, uns treballs que segurament es perllongaran durant tot el dia. A banda de l’interior de les tres naus, també s’han calcinat totalment tres semi tractores i parcialment una quarta semi tractora, un camió i un contenidor a la part posterior del recinte.

Durant tota la nit s’ha mantingut reunit el comitè tècnic del Plaseqta per a realitzar un seguiment de l’incendi i de les mesures a aplicar a la població, i s’ha estat en contacte permanent amb els municipis de Reus i La Canonja, informa Diari de Tarragona. Al llloc han acudit l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré.

Redacció – ACN