.

Roger Miralles. Foto: Cedida

Una conferència sobre Jujol al seu territori, que protagonitzarà l’arquitecte i professor Roger Miralles, creador de la ruta Territori Jujol, encetarà aquest dimecres, dia 29, les I Jornades Modernistes el Camp de Tarragona als Pallaresos

En aquesta conferència inaugural , viatjarem pels indrets on el genial arquitecte va desenvolupar la seva obra. Obres que han deixat una petjada en la memòria col·lectiva difícil d’esborrar.

Roger Miralles és arquitecte i professor de l’àrea de composició de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus de la URV. Ha estat professor invitat a la Universitat de Chandigarth (Punjab – India) i a la Universitat de Witwatersrand (Johannesburg- Sud Àfrica). També ha estat president del jurat dels premis FAD d’arquitectura i interiorisme (modalitat pensament i crítica).

I per a destacar, ha estat el principal impulsor del Territori Jujol, una plataforma per conèixer i descobrir l’obra de Jujol al Camp de Tarragona. Els seus interessos d’investigació s’han centrat en l’arquitectura del final del S.XIX i primeres dècades del segle XX. Ha publicat múltiples articles acadèmics i ha participat de diversos llibres col·lectius.

Actualment els seus interessos d’investigació es centren en analitzar els usos del patrimoni construït entesos tant arquitectònicament com urbanísticament; així com en interpretar i entendre l’obra de Josep Maria Jujol.

És en l’actualitat el director de l’Escola d’arquitectura de Reus i és un dels màxims especialistes en l’obra de Jujol.

Les conferències s’allargaran fins al 27 d’octubre, preludi de les jornades de recreació de persones i personatges, que tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de novembre.

Tots21 és el diari oficial de les Jornades.