.

Pleguezuelo, Fali i Javi Márquez han debutat en l’onze inicial. Foto: Nàstic

Un punt suficient per satisfer expectatives en l’empat sense gols entre Nàstic i Cádiz (el segon a casa en dotze encontres després del 0-0 contra el Barça B). La mà de Nano Rivas ha deixat empremta en el seu retorn a la banqueta grana per canviar l’actitud de l’equip a casa i donar-li agressivitat i solidesa defensiva amb retocs d’urgència en el sistema. I tot davant del segon classificat, lligat de mans i peus per uns tarragonins que no han perdut la cara al partit en cap moment. Salvada la pantalla, resta ara una setmana llarga per poder ajustar motors.

El Nàstic de Rivas s’ha posat a caminar envoltat d’esperança a la graderia, moviment de peces a la pissarra i sensacions de jugar a alguna cosa a casa. Per fi, s’entén. La presència a l’alineació titular de Pleguezuelo, Fali i Javi Márquez suposava un aval per als tres fitxatges d’hivern, en un onze titular que tornava a sumar un dels arribats fa poc, Álvaro Vázquez (el badaloní ja va debutar al camp de l’Sporting). Fins aquí canvi en els noms. Però el més destacable era la manera d’ubicar-los damunt del camp. L’esquema escollit per Rivas era el d’un 4-1-4-1, amb un únic pivot defensiu gairebé en funcions de tercer central com Fali (impetuós com sempre en els talls ja té la primera targeta groga al medaller) i dos mitges puntes en les figures de Javi Márquez i Álvaro Vázquez. Si afegim una defensa més propera a la línia del mig del camp que no a la frontal de l’àrea pròpia, el resultat era un joc més dinàmic. L’equip guanyava en profunditat i perdia la por.

Ara bé, el primer ensurt l’ha protagonitzat el Cádiz, que per alguna cosa arribava segon a Tarragona amb ganes de sumar els tres punts per primer cop en tres jornades. La centrada de Salvi Sánchez al minut 7 es passejava per l’àrea petita sense que Álvaro, sol, hi pogués arribar. La resposta ha vingut dos minuts més tard. Bona combinació entre Barreiro i Álvaro Vázquez per banda, que la deixava a la frontal a Javi Márquez. La pilota sortia desviada per un defensa però el Nàstic ensenyava les dents. Al minut onze era Xavi Molina el que insistia rematant un córner al minut 11 i Barreiro n’engaltava un altre al minut 26 que sortia desviat pel pal dret de la porteria del Cádiz. Dues accions que certificaven el domini dels locals en les jugades a pilota aturada.

Pel que fa al joc combinatiu, Álvaro Vázquez agraïa la seva reubicació al camp, en la banda i no pas marcant el pas pel centre. La seva rematada creuada al minut 34, culminant una bona internada de Pleguezuelo i la lluita de Barreiro amb la defensa, trencava una fase de poc perill de tots dos equips. Perquè al capdavall, el Nàstic en aquesta primera meitat ha estat un altre però no ha arribat a definir-se encara.

La segona meitat s’ha iniciat amb una gran jugada individual de Maikel Mesa, una altra peça que calia reincorporar més anímicament que no pas una altra cosa, salvada per Cifuentes. La més clara del Nàstic fins llavors ha vingut acompanyada al minut 58 per la més perillosa dels andalusos. Una mala entesa entre Abraham i Fali ha obert la porta a un Carrillo que ha xutat fluix a les mans de Dimitrievski.

Arribats a aquestes alçades de la pel·lícula, ja no passava res de bo ni de dolent, més enllà de comprovar el creixement imparable del rendiment d’Abraham. Rivas ha volgut trencar aquest impasse amb l’entrada de Dumitru per Barreiro poc després d’un llançament potent de Javi Márquez. Álvaro Vázquez ha pres el relleu com a referent ofensiu, i un cop de cap seu culminant una bona recuperació de pilota de Fali, ha estat a punt d’inaugurar el marcador (minut 65). El porter visitant, sempre atent, l’ha aconseguit enviar a córner. Però com res és fàcil a la casa grana, el jugador cedit per l’Espanyol ha acabat demanant el canvi per molèsties físiques i la banqueta ha hagut d’improvisar. Dongou, desaparegut en combat des de feia gairebé un mes, ha tornat a les trinxeres quan el dos conjunts ja optaven per la prudència. Qualsevol errada ja era definitiva, i dues jugades de franctirador gairebé maten l’encontre. Lucas ha obligat a lluir-se a Dimitrievski al minut 78 i Tente Morente desaprofitava una bona ocasió per ser massa tendre al 79.

Alineacions

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Pleguezuelo, Abraham, Fali, Javi Márquez (Matilla, minut 80), Mesa, Morente, Álvaro Vázquez (Dongou, minut 73) i Barreiro (Dumitru, minut 61).

Banqueta:  Bernabé, J. Jiménez, Dumitru, Matilla, Suzuki, Dongou i Omar Perdomo.

Cádiz: Cifuentes, Carpio, Servado, Kecojevic, Lucas, Alex H., Abdoullah (Fausto Tienza, minut 86), Salvi, Eugeni (Dani Romera, minut 53), Álvaro i Carrillo (Jona, minut 64).

Banqueta: Yáñez, Villanueva, Perea, Fausto Tienza, Dani Romera, Nico i Jona.

Targetes: Kakabadze, minut 6; Javi Márquez, minut 27; Abdoullah, minut 33; Eugeni, minut 45; Abraham, minut 86; Fali, minut 91.