.

El monumental paraigües, presidint la plaça de la Vila. Foto: DiariTots21

Prades ha interpretat una simfonia de colors, de fantasia, d’alegria i de molta creativitat aquest diumenge. El dia central de la Festa de la Farigola ha desbordat en imaginació les obres fetes amb ganxet de les dones de la vila, agrupades en l’Associació de Dones Verge de l’Abellera. La fita més destacada, impressionant, ha estat observar un enorme paraigües muntat sobre un immens tronc al bell mig de la plaça de la Vila, paraigües fet amb peces de ganxet.

“Elles han estat nou mesos teixint un total de 96,5 quilòmetres de fil de cotó per realitzar un paraigües gegant de 12,5 metres de diàmetre i 7 d’alçada”, subratllava a DiariTots21 l’alcalde, Llorenç Torruella. “Avui és un dia d’alegria amb la satisfacció que tothom ha col.laborat en aquesta festa”, detallava.


Altres notícies:


El paraigües era replicat en format petit per una col.lecció de paraigües instal.lats als balcons de l’Ajuntament, mentre de la font mil.lenària sorgien flors bellament disposades i treballs de ganxet que simulaven la sortida de l’aigua. Els carrers, al seu torn, mostraven una gran riquesa de motius decoratius a modus de borrasses fetes de ganxet, com també nombroses façanes presentaven sorprenents decoracions. En un dels carrers la decoració era formada per bicicletes.

Ja a l’entrada de la vila vermella destacava poderosament una rèplica gegantina del famós quadre de Prades -titulat ‘Prades. El poble‘-, fet per Joan Miró, un pintor habitual a la vila, amb qui es reunia amb pintors com Ivo Pascual Rodés.

El segon dia de les celebracions arribava, doncs, diumenge, amb en el concurs de guardiment de façanes -en el jurat hi figurava també l’alcalde de Salou, Pere Granados-, el segon dia de mercat artesà i les degustacions de tisana a la plaça Major. A més d’aquestes activitats la jornada començava a les nou del matí amb el XIV Concurs de pintura ràpida i el VIII Concurs de pintura ràpida infantil. Mentre l’art feia la seva màgia pels carrers de Prades, a la plaça Major s’oferiren tallers infantils a partir de les 10 i amenització musical a partir del punt del migdia, amb la Five Cats Dixie Street Band.

El mural de la Pilarín Bayés

A més, Prades compta des d’aquest diumenge amb un mural que retrata la història i els elements característics del present, obra de la popular dibuixant Pilarín Bayés, que a la vegada ha creat un conte. Situat al carrer de Sant Martí, a tocar de la plaça de la Vila, està inspirat en les Muntanyes de Prades. L’artista osonenca i Eduard Juncosa signarien posteriorment al Castell l’Auca del Comtat les Muntanyes de Prades, que ella mateixa es va encarregar d’il·lustrar amb textos de Juncosa, i l’historiador feia el mateix amb el seu llibre ‘El privilegi fundacional del Comtat de les Muntanyes de Prades‘, un comtat del qual enguany se celebren els 700 anys de la seva creació.

L’últim acte especial arribava ja de tarda amb el lliurament dels premis dels concursos de pintura ràpida per adults i infantil, així com del concurs de guarniment de façanes. Un altre concurs obert a tots els visitants i veïns de Prades que passaren per la Festa de la Farigola era el concurs d’Instagram.

A continuació us oferim un recull d’imatges. Fotos: DiariTots21