.

.

TOTS 21

L’Ernest i la Jenny, responsables de Territori VR. Fotos: Tots21

Un local de 100 metres quadrats inert, buit a primera vista i agraït només per tenir parquet i les parets blanques impolutes. El que ningú s’imagina és que les noves tecnologies converteixen aquests baixos situats al carrer Fuster Valldepres de Reus en una experiència tridimensional amb balenes que et cliquen els ulls quan les toques sota l’oceà, vaquers del far-west que et disparen amagats en làpides de pel·lícules de Sergio Leone, zombies que exterminar, vertigen garantit en llançar-te com un inconscient des d’un gratacels, ballar i cuinar croquetes sense por al ridícul o escalar murs de castells medievals ocupats per l’enemic sortejant fletxes enemigues.

La Jenny i l’Ernest, joves i emprenedors, són els responsables de Territori VR, l’única empresa de la capital del Baix Camp que ofereix escape rooms, jocs i experiències en realitat virtual a la ciutat. Ella és educadora social i ell enginyer industrial. “Els nostres perfils són completament diferents”, admet la Jenny. “Jo estava estudiant a Lleida i sempre ens havia fet gràcia treballar junts. Ja fa dos anys vam poder fer un viatge a França i vam provar una experiència similar en un poblet desconegut. Llavors ens vam preguntar perquè no podíem tenir una cosa similar a Reus,sense necessitat d’haver d’anar fora”.

Un usuari intentant disparar a un amic que s’amaga darrera d’un làpida en ple Far-West. Foto: Tots21

“Cada experiència es pot adaptar a cada proposta -explica l’Ernest-. En el cas que siguin de dos a tres persones, el preu és de 24,65 per persona. Si el grup és d’entre 4 a 6 persones -el màxim simultani que permet l’equipament-, tot plegat surt per 21,25 euros per persona”. El temps “és d’una hora de joc i un quart d’hora d’explicació”, perquè cal escollir els jocs, ajustar les viseres tridimensionals, aprendre a fer funcionar els dos comandaments i acostumar-te a moure’t en un espai de 3 metres quadrats.

La sala de jocs ha requerit de molta inversió prèvia per acondicionar el local. A més, “cadascun dels sis equips -entés com ordenador més visor- costa entre 2.000 i 3.000 euros”, afegeix Ernest. La intenció és fer atractiva la idea a un perfil de client que oscil·la entre “famílies i amics de qualsevol edat. La mare s’ho passa d econya guanyant al fill i el nen guanyant al pare. Al final es tracta d’un oci molt divertit per tot aquell que hi participi”. Oberts des del 21 de maig de l’any passat “la veritat és que estem molt contents de com ens està funcionant. Els caps de setmana els tenim plens i tothom que ho prova té ganes de repetir. Entre setmana esperem tenir més empenta”, comenta Ernest.

La cita amb la ciència-ficció està oberta, sota reserva prèvia a través de pàgina web www.territorivr.com,  xarxes socials o correu, els dilluns i dimarts; dimecres i dijous per la tarda de 17:00 hores a 20:30 hores, i divendres, dissabte i diumenge tant de matí (10:00 hores a 14:00) com de tarda (17:00 hores a 20:30).

J.S.