.

Campus Catalunya de la URV

Campus Catalunya de la URV

La beca la van recollir el dia 9 d’octubre, en el lliurament de Premis i Beques d’Investigació sobre Bioètica 2013-14 de la Fundació Víctor Grífols i Lucas, al recinte modernista de Sant Pau a Barcelona. Té un import total de 5.000 €. El diagnòstic de càncer de mama comporta una situació de gran estrès.

El projecte té per objectiu facilitar i acompanyar virtualment a la dona afectada de càncer de mama, amb informació científica adaptada, davant el procés de presa de decisions en relació a les diferents opcions terapèutiques que si li ofereixen. Per això s’ha dissenyat una eina informàtica adequada.

El treball de preparació del projecte ha durat tres anys. Quant al grup de treball, Miriam de la Flor és Cap de Servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII (HJ23) i professora del Departament de Medicina i Cirurgia; Mª Inmaculada de Molina i María Jesús Montes són llevadores i professores del Departament d’Infermeria; Agustina Sirgo és psicooncòloga de l’ Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR), i Diego Gómez i Juan Molina són els tècnics informàtics.

L’equip ha comptat també amb la col·laboració de la Dra. J. Galera i el Dr. Serra, de la Unitat Quirúrgica de Mama del Servei de Ginecologia i Obstetricia de l’HJ23. L’equip treballarà durant un any per materialitzar totalment el projecte