.

El sinistre es va produir a Ras-al Mawar, a l’área de Nador.

Un accident de trànsit ocorregut al Marroc el passat 27 d’octubre ha costat la vida de quatre turistes catalanes, entre les quals es trobarien almenys dues persones de Vilafortuny. Segons avançava el diari ‘El Mundo’, el sinistre es va produir a Ras-al Mawar, a l’área de Nador, tot just quan, després d’una visita a la platja per degustar el marisc de la zona, retornaven a l’hotel per recollir les seves pertinences abans de tornar a Catalunya. Entre les víctimes també n’hi haurien de nacionalitat marroquina, i una de les persones ferides estaria en estat crític.

Les famílies no van rebre la informació de l’accident fins el passat dia 30 d’octubre, i de fet encara ara no hi ha hagut confirmació oficial per part de les autoritats diplomàtiques espanyoles ni marroquines. Tanmateix, familiars de les mortes (que aprofitaven el turisme per dur a terme tasques de cooperació contra la pobresa) es van desplaçar la setmana passada al país nord-africà per procedir a la identificació dels cadàvers. Està previst que els cossos arribin en les properes hores a Barcelona per via aèria.

Les causes de l’accident apuntades pel rotatiu madrileny giren al voltant d’una maniobra arriscada a alta velocitat durant un avançament.