.

.

TOTS 21

Imatge de l’edició de l’any passat. Foto: HaBaWaBa Spain

Tarragona ho té tot a punt per acollir per segon any consecutiu el festival de waterpolo formatiu HaBaWaBa Spain, una de les cites de referència del waterpolo base. Del 9 al 12 d’abril, més de 420 participants d’entre 8 i 11 anys (categories benjamí i aleví) competiran a la piscina olímpica Sylvia Fontana durant tres dies, mentre que el quart (12 d’abril) serà un dia ple d’emocions i adrenalina a PortAventura Park.

Després de les limitacions originades per la pandèmia en la passada edició, enguany s’ha incrementat notablement el volum d’esportistes. La ciutat rebrà un total de 35 equips procedents de sis comunitats autònomes (Catalunya, País Basc, Andalusia, València, Illes Balears i Canàries) i dos països europeus: França i Malta. Cada equip jugarà vuit partits en tres dies, durant els quals es disputaran un total de 136 partits.

Entre els clubs participants, cal destacar la presència del Club Natació Catalunya, el Club Natació Rubí i el Club Natació Sant Feliu, amb quatre equips cadascun, i el CN Sabadell i el CDW Màlaga amb tres equips respectivament.

El festival compta, a més del suport i el patrocini de la Conselleria d’Esports de l’Ajuntament i del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, amb DECATHLON – WATKO com a ‘partner’ tècnic i lúdic; amb el suport del Campus Educatiu de Tarragona i PortAventura World; i amb CEVEST (Centre d’Entrenament Visual Esportiu d’Òptica Teixidó) i Peta Zetas com a patrocinadors principals.

Esport i valors a la piscina Sylvia Fontana i el Campus Educatiu de Tarragona

Tal com suggereix el mateix nom del Festival (Happy Baby Water Ball), el més important és el foment de l’esport entre els més petits a través del respecte, la convivència i el joc net. Famílies, àrbitres, entrenadors i fans han de contribuir a fer que l’entorn sigui l’ideal per l’aprenentatge de tots aquests valors.

Per aquest motiu, el premi més rellevant del HaBaWaBa és el trofeu ‘Fair Play’. Durant el transcurs de tots els partits, els equips reben una puntuació que va del -4 al 4 segons el seu comportament. En finalitzar el torneig, l’equip amb millor puntuació de cada categoria s’endú el trofeu.

Mentre que la competició es desenvoluparà en quatre camps de joc a la piscina Sylvia Fontana, els infants s’allotjaran al Campus Educatiu de Tarragona, on gaudiran de diverses activitats lúdiques i esportives organitzades per DECATHLON – WATKO, ‘partner’ tècnic de l’esdeveniment.

A la residència, els infants també s’ho passaran d’allò més bé amb el HaBaTalent, on podran demostrar les seves habilitats a sobre d’un escenari, i amb el taller de ‘fair play’, on treballaran valors vinculats amb l’esport de la mà del jugador de la selecció espanyola i l’Atlètic-Barceloneta, Felipe Perrone, un dels millors jugadors de waterpolo del moment.

Un festival que trenca fronteres

El HaBaWaBa va néixer a Itàlia el 2008, on ja s’ha celebrat en tretze ocasions, superant els 136 equips i 1.500 participants el 2019. Tot i les seves arrels italianes, la filosofia HaBaWaBa sempre ha perseguit la promoció del waterpolo als cinc continents. Actualment, a banda del HaBaWaBa Spain, també hi ha edicions a Grècia, Canadà, Brasil o Egipte, entre d’altres.

Redacció