.

Altafulla ja ho té tot a punt per a la Festa Major de Sant Martí 2018, que se celebrarà del 2 a l’11 de novembre. La presentació del tercer disc “Equilibri”, del grup de folk, pop i cançó d’autor Blaumut, el 10 de novembre; i la comèdia “Ruth i Mercè: Separades… i què?”, de les actrius Maite Carrera i Cristina Solà, el 9 de novembre, són els actes destacats de les festes que completen un ampli programa d’activitats elaborat amb el conjunt d’entitats del municipi i que en sumen més d’una seixantena per a tots els públics.

La Festa Major de Sant Martí començarà oficialment el divendres 2 de novembre amb el pregó de l’altafullenc Fonxo Blanch, històric exregidor de l’Ajuntament d’Altafulla, historiador local i veí estretament vinculat amb el teixit associatiu de la vila. El pregó començarà a les 19h a la plaça del Pou, davant de l’Ajuntament d’Altafulla. Actes previs a l’inici de les festes, destaca la Cursa de Tardor de l’1 de novembre. Com ja és tradicional, el Grup de Diables d’Altafulla seran els encarregats d’encendre els coets d’esclat de Festa Major i el repic de campanes, a les 18:45h, el mateix divendres dia 2.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha remarcat que el programa de festes respon a “una programació que més que mai ens convida a connectar-nos a la festa, convertint per uns dies Altafulla en un espai lúdic i festiu”. Ha destacat també el “fort pes” de les entitats i les persones que a títol individual ho fan possible, i ha felicitat especialment als Bastoners d’Altafulla, que celebren el seu 15è aniversari, com els 45 anys dels Castellers d’Altafulla i les 15 edicions de la Baixada de Trastos que organitzen els Diables d’Altafulla, i que enguany la data recau el diumenge 18 de novembre.

Com a actes més tradicionals, destaquen la Diada Castellera de Sant Martí, amb els Castellers d’Altafulla, Xiquets de Tarragona i Xicots de Vilafranca (4 de novembre); els versots dels Diables Petits d’Altafulla i del Grup de Diables (4 i 11 de novembre); la cercavila del 10 de novembre, amb els Gegants i els Nans d’Altafulla, acompanyats per la música de la Paula Segovia i el Joan Belmonte, alumnes de l’Escola Municipal de Música; els Bastoners d’Altafulla, Grallers d’Altafulla, el grup Zizurko Trikitilariak, els Grallers de l’Escola de Música, els Castellers d’Altafulla i els Diables Petits d’Altafulla; la Pujada del Pilar per les Escales (11 de novembre) i la rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia, i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí. Tota la canalla de la vila, amb fanalet, acompanya a Sant Martí pujat damunt d’un cavall, i costejat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música. L’inici del recorregut és a la cruïlla entre el carrer Mossèn Miquel Amorós i Corraló de l’Espinac, i finalitza a la Plaça del Pou.

Us podeu descarregar el programa en aquest link