TOTS 21

Els components de Tornavís Teatre. Foto: Cedida

En motiu de la celebració del desè aniversari del grup Tornavís Teatre, els dies 14, 15 i 16 de maig han preparat un seguit d’actes culturals i festius al Parc Saavedra de Tarragona on es podrà veure dansa amb ‘La.Imperfecta’ i el grup Artifex, música amb Akila, l’actuació de la companyia Titeres desde abajo, una taula rodona sobre la llibertat d’expressió i contacontes per adults entre d’altres. L’accés serà gratuït amb aforament limitat i contemplant totes les mesures establertes pel PROCICAT.

Tornavís Teatre, 10 anys fent teatre a la ciutat

El grup va arribar als 10 anys durant el curs 2019/2020 i la proposta va ser celebrar l’aniversari amb 10 accions involucrant a diferents entitats de la ciutat. Segos relaten ells mateixos en nota de premsa, «vam poder fer diferents representacions tractant la salut mental, l’estat del català, l’asfixia immobiliària i el conflicte sahrauí entre d’altres, però amb l’arribada de la pandèmia l’aniversari es va quedar a mitges».

Un cop superat el confinament «vam readaptar les accions pendents i ara ha arribat el moment de poder celebrar l’aniversari amb un acte obert a tota la ciutadania amb actes per a tots els públics. Més endavant publicarem el programa detallat».

El grup va ser fundat el curs 2009-2010 per un grup de joves provinents del grup de teatre de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, Vis de Vanadi, que volien seguir fent teatre. Tornavís Teatre és un grup actiu dins la cultura teatral de Tarragona prenent part en molts dels moviments culturals i populars que se celebren.

Des del primer any moltes entitats van demanar al grup col·laboracions o ambientar teatralment diades o actes importants de la ciutat. Moltes d’aquestes actuacions han tingut un caràcter crític que ha anat perfilant el tarannà del grup fins el punt que l’esperit crític i les temàtiques de caràcter social s’han tornat un dels emblemes de la companyia. Amb les seves obres han reflexionat sobre temes com la memòria històrica, la dreta espanyola, la llibertat d’expressió, el paper dels mitjans de comunicació en conflictes bèl·lics, el gènere, etc

Redacció