.

Imatge de la desfilada de l’any passat.

La 2a edició de la Convenció Starraco Wars torna a la ciutat de Tarragona els dies 1 i 2 de desembre de 2018. L’èxit de la primera edcició, en la que van passar més de 5.000 persones, ha empès als organitzadors a continuar i millorar aquest esdeveniment d’oci i entreteniment. El Palau Firal i de Congressos de Tarragona s’omplirà durant tot un cap de setmana d’exposicions, activitats, conferències, personatges, productes… tot relacionat amb la saga galàctica. A més, l’ambientació de l’espai farà volar la imaginació dels fans de l’Univers creat per George Lucas.

En aquesta segona edició hi trobarem novetats de contingut que ompliran els espais i els horaris. Entre les novetats destaquen: un concurs de cosplay, artistes gràfics, dues exposicions, coreografies amb sables làser, tallers infantils, sorteig de regals, retrogaming i moltes sorpreses més. El ventall d’actors internacionals i de doblatge també s’amplia.

Starraco Wars va néixer amb la intenció de convertir-se en una cita anual. A l’Associació Star Wars de les Terres de l’Ebre R2-T4 se suma Tangerin Works (artistes de cosplay i armadures), en l’organització de l’esdeveniment. La iniciativa compta amb la coorganització del Palau Firal i de Congressos de Tarragona que troba en aquesta iniciativa una oferta molt atractiva per a la ciutat. La convenció també compta amb la col·laboració de l’organització sense ànim de lucre Star Props, dedicats a les exposicions i esdeveniments especialment de l’univers Star Wars.

Les entrades ja estan a la venda de forma anticipada a través de la plataforma online Atrapalo, i  properament a les botigues GASCO de Tarragona i Tortosa. Els preus de les entrades anticipades és de 8€ adults i 5€ nens (de 3 a 12 anys) per a un dia, en la venda online caldrà afegir les despeses de gestió.

Una convenció amb voluntat benèfica

Starraco Wars manté els seus valors d’origen. Els beneficis aniran destinats a dues associacions que lluiten contra malalties rares que afecten als nens: Associació Sanfilippo Barcelona i ACE Cistinosi (Els Muntells). D’aquesta manera, la màgia d’Star Wars té la finalitat de contribuir a una bona causa.

També es podran fer col·laboracions d’1€ a diferents activitats de l’esdeveniment, amb finalitats benèfiques i sense ànim de lucre, entrant a sorteigs de productes i material promocional.

Aquesta rèplica de 7×4 metres de la nau X-Wing de Poe Dameron, amb la seva BB-8, és una de les joies que es podrán veure aquest cap de semana. Aquesta obra d’art ha estat cedida per la Colla Els Regateros (Roses), i ArtTemàtic Qüestió de Formes i a Tgnlaser Morell han dut a terme la pintura i arranjaments.

Les activitats de Starraco Wars 2018

Personatges i desfilada: Presència personatges de Star Wars membres de les associacions R2-T4 (Tortosa), Star Props (Barcelona), AACF: Amigos de la Ciencia Ficción (Illes Balears), Saga Skywalker, Tropa Korriban, Club OBI-WAN i Rebel Legion (València), Legión 501 (Zaragoza), Escuadrón de Horuset (Alacant), Project Droid (Galícia) i Versus Madrid.

Actors internacionals i de doblatge: Una de les demandes que els fans han fet ha estat la presència d’actors. En aquesta segona edició podrem comptar amb la presència d’Anthony Forrest, un sandtrooper de Mos Eisley a l’Episodi IV i un amic de Luke (escena eliminada) i amb Gerald Home, Tessek/Squid Face i oficial Mon Calamari a l’Episodi VI. A més, farem una xerrada-homenatge al gran actor de teatre i de doblatge Camilo Garcia, veu de Harrison Ford en el seu paper de Han Solo, entre molts altres actors com Gene Hackman o Anthony Hopkins.

Concurs de Cosplay: Els participants al concurs (prèvia inscripció a l’esdeveniment de Facebook) podran lluir els seus vestits i armadures davant d’un jurat de primer nivell format per Nebulaluben (Laura Sánchez), cosplayer; Ray Nogues, creador de màscares de làtex; Tangerin Works, vestits i armadures; i Juanma de Lowcost-Armors, rèpliques d’armadures. El concurs està patrocinat per FEROCA, que ha donat vals de compra per a la seva web com a premis per als guanyadors.

Exposicions: Exposició de figures de gran format, busts, caganers, naus i diorames de LEGO, merchandising vintage, diorama de l’atac a la Estrella de la Muerte i un gran diorama de clicks d’Endor. Exposició d’artistes gràfics amb obres de diferents estils i característiques

Photocall: Els assistents podran fer-se fotografies amb personatges Star Wars i altres escenes de le pel·lícules.

Conferències: Les conferències s’amplien fins a 11, respecte a les 4 que es van programar l’any anterior. Xerrades sobre art de cartells, presentació de llibres, col·loquis amb fans… per donar un ventall d’estils i temàtiques diferents per a tots els públics i fans.

Tallers infantils: Drons de naus, espases làser d’escuma, jocs, pintacares, Academia Jedi i molt més per a que els més petits gaudeixin i s’endinsin en l’univers Star Wars.

Artistes gràfics: Alguns dels artistes que exposen les seves obres, també estaran dibuixant en directe, per poder contemplar com es crea una obra d’art i es faran caricatures.

Coreografies amb espases làser: Exhibició de lluita amb espases làser (Versus Madrid).

Gran Sorteig Benèfic: Botigues i col·laboradors han donat regals per a sortejar entre tots els assistents. Per una petita aportació destinada a les associacions benèfiques es podran aconseguir regals exclusius en un sorteig que és farà al hall del Palau a última hora del diumenge.

Botigues Star Wars Store: Els fans podran comprar producte d’Star Wars molt variats, entre les novetats i el vintage, a la zona comercial ubicada al Palau.

Jocs de taula i estratègia: Una sala habilitada per als vulguen fer partides o aprendre com es juga als jocs de taula de Star Wars.

Star Wars Tatoo: Els mé fans podran emportar-se un record per a tota la vida, creat per professionals del tatuatge especialitzats en dissenys de Star Wars.

Horari

Dissabte i diumenge 1 i 2 de desembre la convenció Starraco Wars obrirà les portes de 10 a 20h de forma ininterrompuda. El diumenge de 19 a 20h es faran els sortejos de regals donats per participants i col·laboradors de la convenció.

Punts de venda i preus

Les entrades es posaran a la venda de forma anticipada a Atrápalo i també es podran comprar directament a taquilla els dies de l’esdeveniment. Per evitar cues i aglomeracions a taquilla s’aconsella comprar-les anticipadament per internet. Enllaç a la venda d’entrades en breu a www.palautarragona.com. També es posaran punts de venda d’entrades físiques gràcies a la col·laboració de la botiga de joguines GASCO de Tarragona i Tortosa, que vendran les entrades en horari feiner.

El preu de les entrades serà: adults 10€, infantil 6€ (de 3 a 12 anys). Els menors de 3 anys entrada gratuïta. També es posaran a la venda abonaments de dos dies pels més aficionats que no es vulguin perdre cap de les activitats previstes: adults 15€, infantil 10€ (de 3 a 12 anys). El preu de les entrades en Venda Anticipada serà: adults 8€, infantil 5€ (de 3 a 12 anys). Abonament de dos dies venda anticipada: adults 12€, infantil 8€ (de 3 a 12 anys).

Els col·lectius de famílies nombroses, famílies monoparentals, majors de 65 anys, Carnet Jove i El Club dels Tarraconins (de 3 a 12 anys) gaudeixen dels mateixos preus a taquilla que la Venda Anticipada. Imprescindible acreditació.