.

.

TOTS 21

La direcció del Festival i els membres del jurat. Foto: Cedida

‘Tengo sueños eléctricos’, de Valentina Laurel, és la pel·lícula guanyadora del Festival REC 2022. L’òpera prima de Laurel ha estat triada com la millor pel·lícula pel jurat internacional i pel jurat Cineclubs.

El retrat intimista i personal de Néstor Ruiz Medina a ’21_Paraiso’ li ha valgut una menció del jurat internacional i també la menció del jurat Jove que ha premiat el fil “emocional i preciosista” de Charlotte Wells a ‘Aftersun’. Aquest film també ha rebut la menció de jurat Cineclubs. El premi del Públic ha estat per a ‘The ordinaries’, una “fàbula distòpica’ dirigida per Sophie Linnenbaum que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics.

El jurat internacional del Festival REC 2022 l’han format el productor creatiu de televisió i cinema, Peter Badac; l’actriu i productora xilena, Clara Larraín; i el director i productor Mikel Mas. El jurat Cineclubs ha comptat amb la crítica de cine, Mireia Iniesta; el programador Juan Antonio Miguel; i Txaro Landa, presidenta del Cineclub Fas – Bilbao. Al jurat jove s’hi ha aplegat Paula Romero, Cèlia Vidal i Laura Álvarez.