TARRAGONA 21

Maldecap a la Costa Daurada per les pèrdues econòmiques que pot generar el confinament del Segrià

Persones passejant amb mascareta per l’Eix Comercial de Lleida, a l’alçada de la plaça de la Paeria en el primer diumenge de rebaixes que coincideix amb el confinament perimetral del Segrià. Foto: Anna  Berga

El sector turístic i de l’hostaleria de la Costa Daurada està preocupat per l’impacte econòmic que pot provocar el confinament de la comarca del Segrià, ja que el mercat lleidatà és important per aquest territori. En declaracions a l’ACN, el portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la demarcació de Tarragona (FETH), Xavier Guardià, ha apuntat que hi podrien haver algunes cancel·lacions en les reserves d’hotels, càmpings i apartaments. A Cambrils, l’Oriol, la Maria i la Marina, joves d’Alcarràs i de Lleida, han decidit acabar de passar les últimes hores de vacances al municipi, malgrat l’ordre d’aquest dissabte. Tots ells han lamentat que el Govern els hagi donat tan poc marge de temps per retornar cap a casa.

«No és una bona notícia perquè el mercat de Lleida, com tota la conca de l’Ebre, Saragossa, Pamplona, i amunt, és un mercat important per casa nostra. Començàvem a tenir reserves, també del mercat lleidatà, i es pot notar que hi hagi cancel·lacions, tant en apartaments, hotels o càmpings», ha subratllat Guardià. Amb tot, ha assenyalat que el confinament de la comarca del Segrià no condicionarà la reobertura dels grans hotels, atès que molts dels lleidatans disposen de segona residència al territori.

En la mateixa línia, s’ha posicionat el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Pintado, que s’ha mostrat preocupat per l’afectació econòmica que pot generar que es confinin parts del país, perquè assegura que les facturacions han minvat moltíssim en comparació amb altres estius. «Ens falta tant volum de turista que qualsevol zona que faci un pas enrere suposa menys clients, menys turistes i més despesa. El primordial ha de ser respectar les mesures i protocols perquè no succeeixin més», ha reconegut Pintado. A més, els agents del sector turístic i de l’hostaleria temem nous rebrots a la Costa Daurada i assenyalen que això seria «catastròfic».

De fet, alguns dels restaurants del passeig marítim de Cambrils van patir aquest dissabte cancel·lacions de reserves de persones afectades per l’ordre de confinament. «Tenim clients de Saragossa, Lleida, Barcelona… Com que hi ha molt pocs estrangers, ens afecta perquè depenem molt del turisme nacional», ha valorat el cambrer del restaurant Set Mars de Cambrils, Steven Ampe. En el seu cas, la plantilla s’ha reduït de tretze a quatre treballadors aquest estiu.

Turistes lleidatans a Cambrils tornen cap al Segrià

La Maria Echevarria i l’Oriol Nadal, dos joves de Lleida i d’Alcarràs que havien decidit passar el cap de setmana a Cambrils, marxaran aquesta tarda cap a casa. La parella ha preferit arriscar-se i no retornar ràpidament perquè opinen que el Govern no els ha donat prou temps.»Amb quatre hores és molt precipitat. Vam confiar que el Govern ho faria bé i ens deixarien entrar. No som els únics, segurament hi ha un fotimer de gent gaudint de les vacances», ha lamentat Nadal. A la vegada, ha dit que l’ordre de confinament hauria de ser més estricte perquè s’aturin els rebrots del coronavirus.

La Marina Figueras, també de Lleida, fa una setmana que està de vacances amb dues amigues a Cambrils. Ella explica que dissabte van rebre moltes trucades d’amics i familiars que les alertaven de la nova situació. Per això, van trucar al 012 per informar-se si podien acabar els dies de vacances. Finalment, marxaran aquest dilluns tal com teníem previst sense que els suposi cap problema. «Divendres ni Budó ni Vergés –les conselleres- parlaven de confinament i que dissabte al matí diguessin que es tancava en quatre hores el Segrià ha sigut molt precipitat, no ens ho esperàvem», ha lamentat.

A banda, a Cambrils també fan estada altres veïns de les comarques de la Noguera o de l’Alt Urgell que respiraven més alleugerits perquè no els afecten les restriccions de moviment.

Mar Rovira – ACN

 

Les imatges del descontrol de Salou de nit preocupen a una ciutadania que té els ulls posats al Segrià

Imatges extretes de diferents usuaris del Facebook Millorem Salou.

El confinament de gairebé 200.000 persones a la comarca del Segrià aquest passat dissabte per un rebrot de la covid-19 ha tornat a servir de recordatori que la pandèmica no està vençuda ni de bon tros. Tambbé ha servit per mobilitzar de nou a la ciutadania sobre elscomportaments relaxats que es venien apreciant es del final de l’Estat d’alarma. I les situacions generades en els locals de ciutats de costa són un exemple dels perills de la inconsciència. El Facebook Millorem Salou, amb milers de seguidors, es feia ressó aquest diumenge d’una actuació duta a terme la passada matinada en un establiment d’oci nocturn al carrer Carles Buïgas.

«Amb els rebrots i tot ser humà sense mascaretes», afirma una de les internautes, mentre un altre també aprofita per penjar una fotografia presa segons ell a les 3 de la nit on es veu una gentada sense distància mínima de seguretat ni mascaretes apinyada al voltant d’un establiment de festa.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat aquest diumenge a tarragona21 que van dur a terme una actuació habitual per control de temes administratius en un local del carrer. Encara que va acabar «sense incidències», les fonts de la policia catalana consultades no descartaven l’aixecament d’acta per alguna irregularitat.

Salou celebra la consecució de la nova Marca Golf, que amplia les certificacions en turisme esportiu

L’alcalde i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona de la Generalitat, Carme Mansilla, i del director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova certificació de la Marca Golf, atorgada a la capital del turisme de la Costa Daurada per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), que amplia les marques de turisme esportiu.

L’acte ha tingut lloc a Lumine Beach Club i ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, Carme Mansilla, i del director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual.

També hi ha assistit Daniel López, regidor de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou; i Hèctor Maiquez, regidor de Dinamització Econòmica; així com responsables i tècnics del Patronat de Turisme.

El passat mes de gener de 2020, Salou va assolir la Marca Golf. Aquesta marca s’atorga a empreses i entitats que ofereixen propostes específiques d’experiències, activitats i serveis especialitzats i dirigits als diferents segments de la demanda de golf. Inclou els camps de golf, els resorts de golf, els allotjaments i les agències de viatges especialitzades, les empreses de serveis i les entitats de promoció turística.

Cal dir que Salou ha aconseguit aquesta marca gràcies a les instal·lacions del Lumine Golf Club, situades, en part, als terrenys del municipi. Compta amb tres camps de golf de campionat, dos d’ells dissenyats per Greg Norman. El Camp Hills, que és el que ofereix les vistes més espectaculars als jugadors; el Camp Lakes; i el Camp Ruins. A més, compta amb diversos restaurants i l’exclusiu Beach Club, un complex que integra diverses piscines a peu de platja.

L’alcalde Pere Granados ha definit el golf de Salou i de la Costa Daurada com un producte “d’excel·lència”, que ha aconseguit la marca “gràcies a una feina ben feta, unes instal·lacions magnífiques i una oferta que ja existia”.

Granados també ha fet referència a l’estil de vida saludable, “que es pot seguir gràcies a la pràctica de l’esport, a nivell amateur”. Finalment, l’alcalde ha parlat de “la fita de Salou com a destinació turística sostenible i respectuosa amb la natura”.

Per la seva banda, Carme Mansilla, directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Tarragona, ha dit que “com a representant de la Generalitat, el que fem és agrair i reconèixer una molt bona feina que s’està duent a terme des de l’Ajuntament de Salou, un projecte que ja fa temps que funciona, junt amb la marca de turisme familiar i turisme esportiu”.

Mansilla ha assegurat que, gràcies a la manera de treballar de Salou com a referent turístic de la Costa Daurada, la destinació serà un dels punts on “es podrà veure més aviat la recuperació del turisme”.

El director de Lumine Golf Club, Agustín García Pascual, ha felicitat l’alcalde de Salou pel títol obtingut. García ha dit que “per a nosaltres, com a Lumine, resort, i com a destinació, volem ser dins de Salou”, per la qual cosa, “és molt important la col·laboració de l’Ajuntament”. El director ha explicat que “els nostres camps de golf són únics a Espanya i al sud d’Europa”.

Per tal d’aconseguir la Marca Golf, les destinacions han de disposar d’una sèrie de serveis relacionats amb el món d’aquest esport, com són camps de golf, allotjaments especialitzats, resorts de golf, agències receptives especialitzades, empreses de serveis, i entitats de promoció turística.

Salou compleix amb aquests requeriments i, com a empresa de promoció, també ha de complir amb una sèrie d’objectius: promoció de l’oferta de Turisme de Golf; tenir un Pla de Promoció específic per al Turisme de Golf; al web hi ha d’haver un mapa amb la localització i accessos, i informació dels diferents camps de golf de la destinació; tenir un catàleg / fulletó promocional que inclogui els establiments, instal·lacions, activitats i serveis que ofereix la destinació en relació amb el Turisme de Golf; així com oferir informació sobre equipaments de golf, esdeveniments i altres informacions de golf.

Salou, destinació especialitzada en turisme esportiu

El mandatari ha recordat la totalitat de certificacions amb què compta Salou, que converteixen el municipi en una destinació especialitzada en turisme esportiu. Cal dir que la capital del turisme de la Costa Daurada ha volgut apostar, els darrers anys, per aquest nou àmbit creixent del turisme, amb la marca pròpia Salou #livesports.

Així, l’any 2013, la població, gràcies a la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, va rebre la certificació en Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, en la modalitat de futbol. Al 2016, Salou va rebre la certificació de l’ACT, en la modalitat de vela lleugera, a través de la col·laboració público-privada amb les instal·lacions del Club Nàutic Salou. Al 2018, el municipi va certificar-se a Catalunya per l’ACT, en cicloturisme.

Cal destacar les instal·lacions esportives; els 13 establiments certificats per l’ACT i especialitzats en allotjar esportistes; i els recursos naturals.

D’altra banda, en l’àmbit marítim, per tercer any consecutiu, Salou ofereix 2 vies marines en el seu litoral, una iniciativa que aposta per crear una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes que pretén millorar la relació de l’home amb el mar, a través d’activitats guiades diverses, com són l’snorkeling i la natació.

Pel que fa als esdeveniments esportius, l’alcalde Granados ha destacat el RallyRACC i la Challenge Salou, entre altres.

Redacció

 

PortAventura obrirà amb controls de temperatura, menys cues i mascaretes a les atraccions

El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, aquest matí durant la presentació a la premsa de les mesures per fer front a la Covid-19. Foto: Tarragona21

 

El parc ha invertit 4 MEUR en elements per controlar la pandèmia. Foto: Tarragona21

PortAventura World tornarà a obrir portes el proper 8 de juliol. Ho farà amb novetats relacionades amb mesures de seguretat per la covid-19, com la reducció de l’aforament a un 30%. En la temporada del 25è aniversari, el parc ha invertit 4 MEUR en elements per controlar la pandèmia. A l’entrada hi haurà un control de temperatura i l’ús de la mascareta serà obligatori a tot el parc, també a les atraccions. D’entrada s’obriran quatre dels sis hotels del complex, amb un aforament màxim d’entre el 60% i el 80%. Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World, ha assenyalat que és una «temporada atípica» i ha destacat que enguany confien especialment amb el mercat estatal per mitigar el descens del turisme internacional.

Primer pla del monitor que mostra la temperatura corporal de les persones que entren al parc. Foto: Eloi Tost

Els visitants del parc temàtic hauran de passar un control de temperatura per accedir-hi. La companyia ha instal·lat una gran carpa amb càmeres tèrmiques per on hi haurà de passar tothom. Un operari veurà les imatges a través d’un monitor, i si algú té una temperatura per sobre de 37,5 graus, se li recomanarà anar a un centre mèdic proper perquè es faci la prova de la covid-19. Si presenta un certificat mèdic conforme ha donat positiu, aleshores se’l deixarà entrar. La mesura també afectarà els clients dels hotels del ressort. Els responsables del parc han assegurat que es garantirà el dret a la intimitat i que no es demanarà cap dada personal.

Encara abans d’entrar es repartirà un fulletó en diferents idiomes per informar de les mesures de seguretat. A les cues per comprar entrades s’haurà de respectar el metre i mig de distància. De fet, des del parc recomanen comprar els tiquets per Internet per estalviar-se cues i facilitar la mobilitat. Ja a dins, uns panells indiquen que cal caminar per la dreta i l’ús de la mascareta és obligatori durant tota la visita, a excepció dels restaurants.

Per pujar a les atraccions caldrà mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. «Amb això ja garantim la seguretat», ha dit. Uns protocols que estan certificats per l’Institut per la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Totes estaran obertes i al 100% de capacitat. Aldecoa ha exposat que així dificulten que es facin cues i permeten donar un millor servei als clients. De fet, aquest és un dels objectius d’enguany de l’empresa. «Creiem que PortAventura és el destí ideal per passar les vacances. Ens volem focalitzar en l’experiència i la seguretat dels clients i no hem fet previsions de visitants per aquesta temporada», ha assegurat.

El que no estarà en funcionament fins al setembre són els espectacles. Tampoc s’obrirà aquest any el Caribe Aquatic Park: «Considerem que l’oferta que tenim és suficient», ha afirmat el director general. De moment tampoc es posarà en marxa PortAventura Dreams, el projecte solidari que la companyia té per a nens i famílies amb càncer, tot i que Aldecoa ha assenyalat que confien en tornar-lo a obrir abans d’acabar el 2020.

Any d’impàs

Pel que fa als hotels, se’n posaran en marxa quatre dels sis que té el complex. En concret seran el Colorado Creek, PortAventura, Mansion de Lucy i Gold River. Ho faran amb un aforament d’entre el 60% i el 80% i els dirigents confien en poder-los omplir. «La pandèmia ha impactat en el mercat global i enguany ens focalitzarem en el turisme de proximitat. Creiem que les famílies espanyoles no viatjaran a l’estranger però voldran gaudir d’un cap de setmana llarg o una setmana de vacances», ha valorat Aldecoa.

Amb tot, ha apuntat que esperen «una recuperació progressiva del mercat internacional». «Suposem que començarà pel francès i especialment del sud de França, perquè podran venir en cotxe. De vols, per ara encara n’hi ha pocs. Després s’hi sumarà el turisme britànic i una mica el rus», ha puntualitzat.

El director general ha afirmat que d’ençà que van anunciar la data d’obertura han tingut un increment de reserves i visites a la web, que demostren «que hi ha interès». La venda d’entrades per ara no està sent reeixida, segons ha reconegut, però ho atribueix a que generalment és un procés que «es fa molt a l’últim minut».

El director general ha afirmat que el 8 de juliol «ja treballaran la majoria dels fixos discontinus». Foto: Tarragona21

La majoria dels fixos discontinus, a treballar

Pel què fa a la tornada dels treballadors, Aldecoa no ha volgut donar xifres. El director general s’ha limitat a assegurar que el 8 de juliol «ja treballaran la majoria dels fixos discontinus». La resta s’aniran incorporant a mesura que avanci l’estiu. Tampoc ha esmentat si es faran contractes temporals per reforçar la plantilla.

Tot i el sotrac que ha suposat la crisi de la covid-19 i que ha impedit que el parc es posés en marxa al març, com tenia previst, el directiu ha volgut transmetre confiança pel què fa a la situació econòmica de l’empresa. «Venim d’uns anys molt bons, amb un 2019 de rècord. L’agència Standard & Poor’s ens ha mantingut l’índex de ‘rating’. La situació financera és més que folgada i positiva», ha assegurat.

En aquest sentit, Aldecoa ha repassat les xifres de l’any passat. PortAventura World va superar el seu màxim històric de visitants i va superar per primer cop els cinc milions, en arribar als 5,2. «També vam fer rècord per Halloween, amb 900.000 visitants, i per Nadal, amb 500.000», ha concretat. D’aquests 5,2 milions, un milió va arribar de França. «Som un dels llocs preferits per les famílies franceses per anar de vacances», ha indicat; i ha remarcat que el 55% dels clients dels hotels van ser turistes internacionals. També al 2019, ha valorat que van invertir més de 90 MEUR, entre l’atracció Street Mission, una placa fotovoltaica que permetrà cobrir un terç del consum energètic del complex a partir del 2021, PortAventura Dreams i l’hotel Colorado Creek.

Durant aquests 25 anys de trajectòria, PortAventura ha invertit més de 1.100 MEUR i ha registrat 90 milions de visites. Amb la pandèmia, però, la celebració del quart de segle de vida no serà tan exuberant com preveien. Tot i això, el parc temàtic està ple de motius decoratius que recorden l’efemèride.

Redacció –  ACN

 

La Biblioteca de Salou posa en marxa ‘Història (i històries) dels invents’, un conjunt d’activitats d’investigació virtuals

La Biblioteca Pública Municipal de Salou posa en marxa, aquesta propera setmana, la iniciativa “Història (i històries) dels invents”, un conjunt d’activitats d’investigació virtuals, que permetrà a petits i grans, redescobrir alguns dels invents que han fet història, des de la prehistòria fins a l’era digital, passant per l’Edat Mitjana, la revolució científica i industrial, i la societat de consum, però també refer-los i imaginar-ne de nous.

Així, cada dia, de dilluns a divendres, durant els mesos de juliol i agost, la Biblioteca proposarà una activitat diferent relacionada amb un invent, com puzles, cerca de paraules amagades i pífies, manualitats i tallers diversos, que permetrà a tothom que hi vulgui participar conèixer alguns invents que han fet història, de molt coneguts i de no tan coneguts, i les històries del seu inventor i del seu context; fins a assolir un total de 8 invents, l’última setmana d’agost.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, assenyala que “el nostre objectiu és apropar els infants a la ciència i la tecnologia, i fomentar la seva imaginació i creativitat, amb activitats lúdico educatives, que els permetran endinsar-se en el món dels invents, d’una forma d’allò més divertida”.

Cal dir que, durant aquesta setmana, del 29 d’agost al 3 de juliol, per començar a avançar la iniciativa, la Biblioteca de Salou està publicant a les seves xarxes socials un test de preguntes, tipus trivial, sobre invents i inventors. D’aquesta manera, es pretén crear un interès pel tema i posar a prova què sabem dels invents que ens han canviat la manera de viure. Per participar-hi només cal resoldre els reptes que es proposen cada dia i fer-los arribar a la Biblioteca per correu electrònic, biblioteca@salou.cat. Tanmateix, petits i grans podran incorporar-s’hi, en qualsevol moment, durant l’estiu.

Totes les activitats es difondran a través de les xarxes socials de la Biblioteca. Els seus perfils són els següents: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou

Redacció

 

El propietari holandès d’un bar de Salou rep vuit ganivetades després d’una baralla amb una clienta

El propietari d’un bar de Salou es troba en estat greu després de rebre fins a vuit ganivetades la nit de dilluns passat. Segons avança el Diari Més, la víctima (que va ser avacuada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona) regenta un local situat al carrer Verge del Pilar. Tot s’hauria iniciat amb una baralla amb una clienta, que hauria acabat cridant a dos amics seus, un dels quals també és propietari d’un altre bar al mateix carrer.

Els dos es van personar a l’establiment on s’havia produït l’aldarull i un d’ells li hauria clavat fins a vuit cops un ganivet, cinc a l’esquena i tres al costat esquerra. El diari especula amb la possibilitat de que tots tres ja tinguèssin una mala relació amb la víctima.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació, i estan intentant localitzar a l’agressos i el seu company, tots dos holandesos, per la qual cosa s’ha emès una ordre de cerca i captura per temptativa d’homici.

Redacció

 

L’hotel BEST Da Vinci Royal i els apartaments BEST Michelangelo de Salou obren el 3 de juliol

Tant l’hotel BEST Da Vinci Royal, reformat totalment l’any 2017, com els apartaments BEST Michelangelo, renovats l’any 2016, obriran totes les habitacions i els estudis, així com tots els serveis.

L’hotel BEST Da Vinci Royal, de quatre estrelles, i els apartaments BEST Michelangelo, ambdós establiments situats al centre de Salou -a només 100 metres de la platja i del Passeig Jaume I- obriran les portes el pròxim 3 de juliol.

Amb aquestes reobertures, BEST Hotels ja comptarà amb 5 establiments disponibles a la Costa Daurada (3 a Salou, 1 a Cambrils i 1 a La Pineda) dels 13 que té en total. La previsió de la companyia és obrir durant el més de juliol 3 establiments més: el BEST Cambrils -10 de juliol-, el BEST Negresco -17 de juliol- i el BEST Mediterráneo -24 de juliol-.

Tant l’hotel BEST Da Vinci Royal, reformat totalment l’any 2017, com els apartaments BEST Michelangelo, renovats l’any 2016, obriran totes les habitacions i els estudis, així com tots els serveis com, per exemple, les piscines per a adults i les de nens, el solàrium o el parc infantil.

Els restaurants, amb show cooking en directe, amb menjar nacional i internacional, també estaran oberts i, com la resta d’instal·lacions, s’adaptaran segons les noves directrius i recomanacions realitzades pel Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE). A més, la companyia BEST Hotels ha ideat un protocol d’actuació propi amb mesures afegides de seguretat i salut que inclou, per exemple, un curs de formació impartit per la pròpia cadena BEST Hotels a tots el seu equip humà per assegurar que el funcionament de l’hotel sigui el correcte i, tant els treballadors, com els hostes, respectin les noves directrius de seguretat i puguin gaudir de les instal·lacions amb total tranquil·litat i la màxima comoditat.

Joan Alcubilla, Director General Corporatiu de Best Hotels afirma que «de moment, obrirem 5 dels 13 establiments que tenim a la Costa Daurada. El nostre objectiu és anar a poc a poc obrint-ne algun més, esperem que la demanda augmenti». Afegeix que «ja he comprovat que podem aplicar els nous protocols de seguretat i salut fent-los compatibles amb el benestar dels nostres hostes perquè se sentin còmodes i gaudeixin de les merescudes vacances. Sabem que vénen a relaxar-se i a gaudir de les magnífiques platges de la Costa Daurada».

Sobre BEST Hotels

BEST Hotels és una important cadena hotelera espanyola que va iniciar la seva activitat al sector hoteler l’any 1994. Actualment, la companyia gestiona 35 hotels -la majoria de 4 estrelles- repartits per la geografia espanyola i Andorra.

Concretament, BEST Hotels està present a la Costa Daurada (13 hotels entre Salou, Cambrils i La Pineda), a la Costa Brava (1 a Lloret de Mar), a la Costa del Sol (3 a Benalmádena), a la Costa Tropical (1 a Almuñécar), a la Costa d’Almeria (4 a Mojácar i 2 a Roquetas de Mar), a la Costa de la Luz (1 a Chipiona), a Barcelona (4), a Mallorca (1), a Tenerife (3 a Costa Adeje, Puerto de la Cruz i Playa de las Américas), a Madrid (1) i a Andorra (1). www.besthotels.es

Redacció

 

Tres detinguts a Salou per tràfic d’haixix i marihuana en ser interceptats de matinada en un control

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres joves, d’entre 20 i 21 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Els tres arrestats són de nacionalitat francesa i veïns de Lherm. En un control de pas a la carretera C-14, a Salou, els Mossos han aturat aquest dimecres a la matinada, el vehicle on viatjaven que desprenia una forta olor de marihuana. En l’escorcoll s’han localitzat set bossetes de plàstic i una capsa amb haixix i marihuana i 585 euros en efectiu. Tots tres portaven les substàncies i els diners en bosses de mà. En una maleta que portaven al vehicle s’ha trobat una bàscula de precisió. Els detinguts passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

ACN

 

El ple de Salou aprova per unanimitat reordenar el pressupost creant un fons d’emergència

Un moment del plenari de l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat per unanimitat de totes les formacions la proposta del Govern de modificació de crèdit i reordenació del pressupost municipal, amb la incorporació del romament de l’exercici anterior, la reducció de diverses partides d’àrees i departaments, la reducció de sous de regidors i regidores i que, en general, ha suposat un reajust de les partides, amb creació d’un fons d’emèrgència.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat la necessitat d’aquesta modificació de crèdit davant la reducció dels ingressos previstos, a conseqüència de la pandèmia, remarcant que “hem d’adaptar la despesa a la nova realitat, prioritzant el manteniment dels serveis a la població i al municipi, i l’atenció a les necessitats socials i econòmiques generades per l’estat d’emergència en què ens trobem”. Ha afegit que “ara toca prestar ajuda al teixit professional, empresarial i comercial del municipi, per tal de mantenir l’activitat económica i l’ocupació”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor i ha agraït la voluntat de tots els regidors i totes les regidores dels grups del Consistori a arribar a acords de ciutat i a encarar la gestió del moment “amb unitat i bona disposició al diàleg, al rigor i a la col·laboració amb el Govern”.

L’alcalde matisava que “això demostra que els espais de diàleg on venim treballant com la Junta de Portaveus, i la Taula creada que la reforça en aquests moments d’excepcionalitat, esdevenen importants i viables per plantejar i apropar propostes per estudiar la seva possibilitat i viabilitat, i perquè l’oposició conegui i se sumi a l’acció de govern, donant suport a aquelles iniciatives i mesures posades en marxa de caràcter fiscal, pressupostari i turístic, destinades a donar resposta a l’emergència econòmica i social generada per la crisi sanitària del coronavirus; i seguir prestant els serveis municipals que Salou requereix”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “contemplem una reducció d’ingressos prevista, que es compensarà amb els diners del romanent de tresoreria i també amb la suma procedent de les diferents àrees”.

El regidor econòmic, en la seva intervenció, també ha agraït “als treballadors i treballadores de l’Àrea d’Hisenda i Gestió Econòmica el treball realitzat de forma excel·lent” i “als membres de l’Equip de Govern les aportacions i la seva comprensió per a la gestió de la despesa, tenint en compte la situació actual”.

Així mateix, l’edil ha donat les gràcies als membres de l’oposició per la seva “predisposició i propostes” i ha instat a la Corporació “a continuar treballant conjuntament, a prioritzar la contenció de la despesa i a crear valor, tant financerament com humana”.

 

L’Escola Oficial d’Idiomes de Salou obre el període de matrícula per a l’antic alumnat

Qualsevol incidència relacionada amb la matrícula, l’alumne l’haurà de resoldre els dies 9 i 10 de juliol, presencialment, a l’EOI de Salou, situada al carrer de l’Arquitecte Ubach. Foto: Ajuntament

L’Escola Oficial d’Idiomes de Salou obre, des de demà dijous, dia 2, i fins el proper dimarts, 7 de juliol, el període de matrícula per a l’antic alumnat. Caldrà realitzar el tràmit de forma telemàtica, al següent enllaç: http://www.eoisalou.org/index.php/secretaria/matricula/matricula-antics-alumnes

Aquest termini és exclusiu per a aquells alumnes, de tots els idiomes i nivells, des d’A1 i fins a B2.2, que han cursat algun dels estudis de l’any 2019-2020.

Cal dir que l’EOI ha decidit dividir aquest termini en tres franges, per tal d’agilitzar el procés. Així, els dies 2 i 3 de juliol, podran matricular-se els alumnes que hagin obtingut la qualificació d’APTE/A, i que es vulguin matricular a un grup de la mateixa franja horària a la del curs 2019-2020.

Els dies 4 i 5 de juliol, la podran fer els que hagin obtingut la qualificació d’APTE/A, i que es vulguin matricular a un grup d’una franja horària diferent a la del curs actual.

Finalment, els alumnes que hagin obtingut la qualificació de NO APTE/A, NO PRESENTAT/DA o que van fer la RENÚNCIA de matricula, podran fer el tràmit els dies 6 i 7 de juliol.

Pel que fa als nous alumnes; o als antics que no realitzin la matrícula durant aquest període de juliol, i que vulguin tornar a formar part de l’EOI, hauran de passar pel procés de preinscripció, del 31 d’agost al 3 de setembre, i pel posterior sorteig de places.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, continuem treballant en la línia de fomentar la formació de joves i adults, pel que fa als idiomes, ja que considerem que són essencials, i els obriran moltes portes, a nivell personal i professional, atès que som una ciutat turística i amb molta diversitat de nacionalitats i cultures”.

Actualment, l’Escola Oficial d’Idiomes disposa dels següents cursos: Llengua anglesa, des del nivell A1 i fins al nivell B2.2; llengua francesa, des del nivell A1 i fins al B1; i llengua russa, en els nivells A1.a, A1.b, A2.a, i A2.b.

Matrícula telemàtica

Per poder accedir a l’aplicatiu de matrícula d’antics alumnes, caldrà omplir el camp d’usuari, posant la data de naixement; la contrasenya, amb el DNI / NIE, sense la lletra final; i la contrasenya personal.

Aquest aplicatiu obrirà cada nou termini, a les 9 h, sense tancar l’anterior franja.

L’aplicatiu proporcionarà el resguard de matrícula que s’haurà d’abonar al banc en el termini de 24 hores, a partir de la formalització de la matrícula telemàtica. Aquest curs es podrà pagar en línia, amb un enllaç que es trobarà al mateix aplicatiu de matrícula. No caldrà fer arribar cap justificant a l’escola, relatiu al pagament de la matrícula.

Qualsevol incidència relacionada amb la matrícula, l’alumne l’haurà de resoldre els dies 9 i 10 de juliol, presencialment, a l’EOI de Salou, situada al carrer de l’Arquitecte Ubach.

De manera extraordinària, i dins el període no lectiu, els alumnes oficials, un cop hagin formalitzat la matrícula al seu centre d’origen, poden sol·licitar un trasllat de matrícula a una altra escola, els dies 13 i 14 de juliol. La sol·licitud es farà, presencialment, a l’escola de destinació (o de la manera que es determini, en funció de l’evolució de la pandèmia), i quedarà condicionada a la disponibilitat de places.

Cal dir que per poder realitzar qualsevol tràmit de forma presencial, caldrà demanar cita prèvia, a través de l’adreça de correu electrònic citapreviaeoisalou@gmail.com, per tal de complir amb els protocols de seguretat establerts.

Tota la informació sobre el procés de matrícula, al següent enllaç: http://www.eoisalou.org/index.php/secretaria/matricula/matricula-antics-alumnes

Redacció

 

Els Mossos intentaran evitar «actes de fricció» a l’hora d’actuar contra els manters

Imatge dels aldarulls que van provocar els manters a Salou a l’estiu del 2015.

El caràcter estacional del turisme que arriba a la Costa Daurada obligarà a mantenir el pla d’estiu al territori dels Mossos d’Esquadra, que comporta un increment d’efectius, més presència als passeigs marítims i el desplegament d’unitats d’ordre públic a l’entorn de l’oci nocturn de Salou. «Està clar que no tindrem l’estiu de l’any passat, però s’està parlant de forquilles d’un 60% dels turistes habituals. Com més turistes venen, més probabilitats hi ha que es produeixin petits robatoris o furts», manifesta  el cap de la regió policial Camp de Tarragona, el comissari Josep Maria Estela.

En aquesta línia, els Mossos tenen clar que també hi haurà ‘top manta’. De fet, els darrers dies ja s’han vist venedors ambulants en indrets de Cambrils, el Vendrell i Calafell. El comissari adverteix que la policia hi haurà de donar resposta perquè «l’activitat és il·legal» i penalitza especialment el comerç. Tot i això, Estela fa un advertiment: «per si sols no ho podem arreglar perquè el que no podem fer és jugar al joc del gat i la rata, ens acabarem fent mal i acabaran sortint imatges que ni uns ni altres no volem veure».

Per aquest motiu, Estela admet que la policia haurà «d’intentar buscar la manera» de convèncer els manters que l’activitat és il·legal. «Si fa falta farem servir tota la mediació que puguem i tota la nostra sensibilitat per estalviar-nos actes de fricció o de força d’uns contra els altres. Però mentre no hi hagi una normativa que ho reguli la policia haurà de fer-hi front», insisteix.

I en aquest sentit, preguntat per la mort de George Floyd en mans de la policia als Estats Units, el comissari garanteix que els Mossos d’Esquadra seguiran actuant «amb un respecte profund cap a les persones, cap als drets humans, amb una praxi policial ancorada en la màxima legalitat, amb els principis de congruència, oportunitat i proporcionalitat, com treballem sempre».

Roger Segura – ACN

 

Salou confia a recuperar a l’agost el crucial turista rus

Una turista, passejant amb bicicleta davant les lletres de Salou, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’alcalde de Salou, Pere Granados, confia a recuperar l’important mercat turístic rus l’1 d’agost, un cop s’ha sabut aquest dimarts que les fronteres espanyoles s’obriran amb 15 països menys amb EEUU, Rússia i bona part d’Amèrica. ‘Queda encara un mes per l’arribada del mes d’agost’, ha destacat Granados.

El mandatari local ha fet unes declaracions en un acte públic celebrat a Salou, que ha recollit Tarragona21, i en què ha confiat que ‘Rússia pugui contenir la pandèmia’ i poder tornar a tenir turistes russos a l’agost. ‘És el segon mercat internacional més important que tenim’, ha subratllat l’alcalde de Salou, que ha vist com aquest cap de setmana passat han començat a veure’s turistes espanyols a Salou en proporció clarament superior a l’anterior cap de setmana. A Salou, el primer mercat internacional és el britànic, també l’any passat malgrat el Brèxit. Davant de tots dos hi ha el mercat espanyol.

La Unió Europea reobrirà les seves fronteres amb 15 països a partir d’avui dimecres, 1 de juliol, segons ha avançat el dimarts la ministra espanyola Maria Jesús Montero. El llistat encara ha de rebre la llum verda d’una majoria qualificada d’estats de la UE que estan votant la proposta, però des del govern espanyol ja donen per fet que s’aprovarà.

Els resultats s’esperaven aquest dimarts després d’intenses converses. En aquest grup reduït no hi ha els Estats Units o Rússia, ni tampoc la major part d’Amèrica, molt afectada ara mateix per la pandèmia de la covid-19. Per contra el llistat inclou: la Xina, el Japó, el Canadà, Austràlia, Nova Zelanda, el Marroc, Algèria, Tunísia, Montenegro, Geòrgia, Sèrbia, Corea del Sud, Tailàndia, Uruguai i Ruanda.

J. Garcia

 

L’església Santa Maria del Mar de Salou, alliberada definitivament d’edificis

Imatge de la nova plaça, que allibera definitivament d’edificis l’església de Santa Maria del Mar. Foto: Tarragona21

Les petites accions en urbanisme, especialment als llocs emblemàtics, moldegen la història d’un municipi, li donen caràcter i li canvien el present. Salou ha inaugurat avui un entorn de petit format que té tota una càrrega simbòlica per als salouencs i salouenques, especialment per als de tota la vila. L’entorn de l’església de Santa Maria del Mar ha quedat avui alliberat. No és París el 1945, però és l’església parroquial més antiga de la localitat, la que va escoltar le prèdiques de mossèn Ramon Muntanyola, el poeta que va escriure la biografia del cardenal Vidal i Barraquer, i és la parròquia que davant va tenir durant uns anys l’escola Elisabeth.

Un dels trams de l’entorn de l’església, el que dona als carrers de Ponent i de Mestral, ja està lliure d’edificacions, d’aquelles que durant dècades van tapar part de l’edifici religiós, especialment la zona de l’absis d’un temple del segle XVIII d’estil barroc. L’any passat, l’Ajuntament derribava en aquest punt l’edifici de l’antic hostal Bona Estada, de manera que es culminava l’esponjament dels voltants de l’edifici, iniciat en 2014 amb la inauguració de la primer plaça de l’església, al costat de ponent de la mateixa, en direcció a la plaça-rotonda Ramon Muntanyola.

L’alcalde, Pere Granados, amb l’escultora Natàlia Ferré, admirant l’obra. Foto: Tarragona21

L’església és ara tota una illa alliberada de cases amb plaça, bancs i vegetació mediterrània, que no molesten la vista d’un dels últims edificis antics de Salou, potser només superat en antigor per les restes iberes, romanes i per la imponent Torre Vella. Aquest 30 de juny s’ha viscut la inauguració al bell mig de la plaça d’un conjunt escultòric dedicat al Ball de Bastons de Salou, una de les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat, un conjunt modest que no arrabassa la contemplació de l’edifici religiós. Quedarà per més endavant, i en negociacions amb l’Arquebisbat de Tarragona, enretirar la tanca que delimita el jardí de la part de la façana de l’església perquè la vorera es pugui ampliar i segueixi la línia de continuïtat de la mateixa fins arribar, allí mateix, al carrer de l’Església.

L’obra, una parella de dansaires del Ball de Bastons de Salou en ple ball, està executada en bronze i és de tamany natural. Va ser encarregada a l’artista Natàlia Ferré, una de les autores més originals de les comarques de Tarragona, que té taller a Tarragona i galeria d’art a Montblanc. Ferré ja es va estrenar a Salou fent l’obra dedicada a les dones puntaires, un motiu perquè els turistes es facin selfies.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, destacava que la inauguració de la plaça culmina la primera de les obres de millora en diferents places de la ciutat i que la Covid-19 havia frenat. ‘Que aquesta fos realment una plaça era una vella reivindicació que vam treballar des del primer moment per tal que Salou quedi més esponjat del que tenim ara. Seguim treballant en la recuperació d’espais a favor de les persones, amb més espai públic perquè es puguin moure’.

Sobre l’escultura, ha subratllat que és el fruit de l’elecció feta pels ciutadans de Salou, ja que als pressupostos participatius van escollir aquesta proposta. ‘És un reconeixement a la cultura popular i tradicional de casa nostra, a les persones que fan possible que estigui en moviment, que continuin dinamitzant la nostra cultra’. Salou va sumant escultures i seguirà fent-ho.

Jaume Garcia

 

L’Ajuntament de Salou reprèn les activitats esportives, amb cita prèvia, aquest dimecres

Es podrà escollir entre natació esportiva, a la piscina municipal; exercicis diversos de la Sala Fitness; activitats dirigides, al Pavelló Salou centre; i servei de fisioteràpia. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Foment de l’Esport, reprendrà, aquest proper dimecres, dia 1 de juliol, les activitats esportives. Per tal de poder accedir a les instal·lacions, caldrà reservar hora, de forma online, a partir d’avui dilluns, a través del nou web: salou.reservaplay.cat

Es podrà escollir entre natació esportiva, a la piscina municipal; exercicis de condicionament físic, tonificació, musculació, i exercici cardiovascular, a la Sala Fitness; classes de pilates, cardio, glutis, TBC (Total Body Conditioning), GAC (Glutis Abdominals Cames), cicloindoor, ioga, gym manteniment, funcional i sumba, al Pavelló Salou Centre; i servei de fisioteràpia.

Cal dir que es limitarà l’accés, establint torns d’entrada i de sortida, per tal de poder evitar aglomeracions i garantir les màximes condicions de seguretat i higiene. Així mateix, fins que no finalitzi la franja horària reservada no es podrà fer una nova reserva.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “amb l’entrada a la nova realitat, des de l’Ajuntament volem anar incorporant tots els serveis”. Tanmateix, l’alcalde assegura que “és essencial apel·lar la responsabilitat individual i col·lectiva, perquè les activitats es puguin realitzar, respectant les mesures de seguretat establertes”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha posat en valor “el gran suport per part dels salouencs i salouenques, que, durant tot el període de confinament, s’han adaptat a les circumstàncies i han seguit les activitats que realitzàvem, a través dels vídeos, en directe, a les xarxes socials”.

Horaris i tarifes

L’horari d’obertura de la piscina municipal serà de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h, i de 16 a 21.30 h; i dissabtes i diumenges, de 8.30 a 14 h. S’establiran torns de 60 minuts d’ús de piscina (ús de vestidors, sense dutxa, inclòs), amb neteja i desinfecció de 30 minuts, entre torns.

Pel que fa als abonaments de piscina, tindran un cost mensual de 18 euros, per a adults; i de 14,70 euros, per a jubilats i infants.

La Sala Fitness obrirà de dilluns a divendres, de 8 a 13.30 h, i de 17 a 21 h; mentre que l’horari d’obertura de les activitats dirigides serà de dilluns a divendres, de 8 a 11.30 h, i de 18 a 21 h.

Com a novetat, l’àrea de Foment de l’Esport estableix noves quotes separades per a les activitats dirigides i la Sala Fitness, essent, els preus mensuals, en cada cas, els següents: de 17,50 euros, per a adults; i de 12,08 euros; per a jubilats.

En cas de voler realitzar ambdues activitats, es podrà triar l’abonament Fit-Actiu, que tindrà un preu mensual de 34,50 euros, per a adults; i de 24,15 euros, per a jubilats. Aquest paquet permetrà fer més d’una reserva prèvia d’espais diferents; com, per exemple, reservar una franja horària de la Sala Fitness i una altra d’activitats dirigides.

Per accedir a la piscina, a la Sala Fitness, i a les sessions dirigides, també es podrà triar l’abonament PLUS, que permetrà demanar cita prèvia per a les tres activitats. Tindrà un preu mensual de 44,55 euros, per a adults; i de 31,20 euros, per a jubilats.

D’altra banda, pel que fa al servei de fisioteràpia, l’horari serà els dilluns i dijous, de 9 a 13.30 h; i els dimecres, de 16 a 20 h. Cal dir que les sessions tindran una durada de 25 minuts; es netejaran i desinfectaran les superfícies de contacte i els materials utilitzats, després de cada usuari; i la fisioterapeuta anirà equipada amb material de protecció.

Els pagaments es realitzaran, de forma obligatòria, mitjançant targeta bancària.

Mesures de seguretat i higiene que cal tenir en compte

Entre les mesures per evitar el contagi, serà obligatori la desinfecció de mans i calçat a l’entrada de la instal·lació; es prendrà la temperatura abans d’entrar als espais; caldrà fer servir mascareta en les circulacions, fins a iniciar l’activitat física, i sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres, entre persones.

També caldrà atendre les indicacions del personal dels serveis i tenir en compte totes les indicacions i cartelleria exposada als diferents accessos als espais esportius i complementaris.

Així mateix, l’usuari haurà de desinfectar la maquinària i/o material, de forma individual, abans i després del seu ús.

Només s’habilitaran els vestidors per als usuaris / àries de la piscina. Tanmateix, no es podran fer servir les dutxes.

Redacció

 

Alejandro Fernández defensa legitimar i donar prestigi al sector turístic, ‘fonamental per a l’economia’

El president del Partit Popular de Catalunya, avui a Salou. Foto: Cedida

El president del Partit Popular de Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández, ha defensat «legitimar i donar prestigi a un sector fonamental per a la nostra economia».

Després de reunir-se amb representants del sector turístic i comercial de Salou, Alejandro Fernández ha insistit en «la importància del sector turístic a Catalunya, que suposa el 12% del PIB català» i ha denunciat que «aquest sector, que per desgràcia és un dels sectors especialment més afectats per la crisi, ha estat dels quals ha rebut pitjor tracte per part de l’extrema esquerra de Colau, del Govern de Catalunya i del Govern de l’Espanya».

Alejandro Fernández ha recordat «el discurs de la turismofobia, ‘turism go home’ de l’extrema esquerra representada per Ada Colau; la pujada d’impostos per part del Govern de Catalunya al sector, en el pitjor moment i traslladant un missatge negatiu als turistes de la resta d’Espanya, encara que ara l’intentin corregir; i per part del Govern d’Espanya, una campanya de desprestigi, com quan el ministre Garzón va dir que era un sector sense valor afegit i que no calia rescatar-ho en l’actual moment».

Per això el president del PPC ha destacat que «per al Partit Popular el turisme és un sector absolutament prioritari» i els ha ofert «tot el suport tant en el Congrés, com en el Parlament de Catalunya i en el Parlament Europeu perquè el sector pugui flexibilitzar els ERTES, i per a aconseguir l’ajornament de les reserves i que no es cancel·lin» una mesura que ha recordat està impulsant el partit en el Parlament Europeu.

Redacció

 

Salou posa en valor els drets del col·lectiu LGBTI

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Salou, a través del Servei d’Atenció Integral (SAI), posa en valor els drets del col·lectiu LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), amb un conjunt d’accions per donar-li visibilitat i reivindicar la diversitat, en el marc de la commemoració del Dia de l’Orgull, que se celebrarà aquest proper diumenge, dia 28 de juny.

En aquest sentit, l’àrea il·luminarà, aquest dia, al vespre i nit, la façana del Consistori, amb els colors de la bandera irisada, símbol característic del col·lectiu.

També difon el cartell de la campanya d’enguany; així com el manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya, amb motiu del Dia de l’Orgull, amb el missatge “Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull”. L’escrit reivindica i defensa els drets del col·lectiu; fa una crida a les persones afectades per no callar i fer servir els canals que tenen al seu abast; i convida tota la ciutadania perquè s’impliqui en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI.

Així mateix, ha editat un recull de recomanacions de lectures i pel·lícules que giren al voltant d’aquest dia, entre les quals es troben els llibres ‘Fun Home’ i ‘Menos drama y más banana’; i ‘Carol’, i ‘Mi mejor amigo’, com a obres cinematogràfiques.

Cal recordar que l’Ajuntament també va pintar, fa uns dies, un pas de vianants al carrer Colón, amb els colors de la bandera irisada, on l’àrea va gravar un vídeo, amb el missatge ‘Salou, la diversitat ens enriqueix’. Es tracta d’una iniciativa de la Direcció General d’Igualtat, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i que ha passat a formar part d’una peça audiovisual conjunta, amb la col·laboració de molts altres municipis de Catalunya.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, rebutgem qualsevol forma de violència i discriminació per raó d’identitat de gènere, expressió de gènere o orientació sexual”; assegurant que “hem de prendre consciència de la necessitat que tothom, arreu del món, pugui gaudir dels mateixos drets i de plena llibertat d’expressió”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha assenyalat que “des de l’àrea, ens sumem, com cada any, a aquesta lluita”, i ha recordat que “disposem, des de 2019, del Servei d’Atenció Integral (SAI), que pretén donar resposta a possibles situacions de discriminació al col·lectiu, i, també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que requereixi la ciutadania”.

El Servei d’Atenció Integral (SAI) posa a disposició de la ciutadania, el correu electrònic saisalou@salou.cat, i el telèfon 977 30 92 06. També habilitarà, properament, l’atenció presencial, els dimecres i divendres, en horari de 10 a 14 h, a l’Espai MAS.

Redacció

 

L’Estació Nàutica substitueix els tickets de paper per codis QR al mòbil

Amb la fi de les restriccions, l’oci al mar intenta recuperar la normalitat.

La temporada d’activitats nàutiques s’inicia aquesta setmana a les principals platges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Durant els pròxims dies i de forma progressiva, s’anirà incrementant l’àmplia oferta d’activitats que ofereix Estació Nàutica a les seves poblacions. Així, s’espera que durant els darrers dies de juny i els primers de juliol, el litoral de Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar vagi recuperant progressivament la nova normalitat i l’oci nàutic tingui el protagonisme de temporades anteriors.

Les diferents fases contemplades al Pla de Transició a la Nova Normalitat del Ministeri de Sanitat van preveure que algunes activitats al mar poguessin reprendre’s abans. Serà a partir d’ara però, amb l’aixecament de les restriccions, la possibilitat de desplaçar-se més enllà de la regió sanitària i l’obertura de fronteres europees, que la nàutica serà el complement ideal per les platges de la nostra destinació.

Ara per ara, és molt complicat realitzar qualsevol tipus de previsió sobre el comportament de la temporada. Una part de la campanya d’enguany s’ha perdut i la tendència dels pròxims mesos serà reservar a darrera hora. L’excepció a aquest «last minute» es s’està donant només en casos concrets: aquells que busquen un producte de certa exclusivitat i poca disponibilitat i que volen assegurar-se la reserva.

Els codis QR substitueixen els tickets de paper

Durant els darrers mesos, Estació Nàutica ha fet un important esforç per millorar la comercialització de les seves experiències. Així, aquest més de juny s’ha estrenat una nova pàgina web que amb reserva i confirmació immediata al telèfon mòbil. La renovació integral de la seva pàgina web amb noves prestacions, tant el continguts i imatge, com també en millores operatives per guanyar estabilitat, velocitat i seguretat a l’hora de fer reserves.

Entre aquestes prestacions figura la incorporació d’un channel manager que permet unificar les disponibilitats i reserves a un sol punt, gestionat directament per Estació Nàutica així com facilitar la venda de producte nàutic per altres plataformes de comercialització d’experiències amb les que s’han tancat acords durant el passat hivern.

La novetat més important és l’eliminació dels tickets de paper a totes les reserves, tant les fetes online com les de les oficines d’Estació Nàutica, que son substituïts per un codi QR al telèfon mòbil del client.

L’eliminació dels tickets de paper és una de les recomanacions que es realitzen des del Ministeri de Sanitat per fer front a la transmissió de Covid 19. Cal recordar que des d’Estació Nàutica es va elaborar fa unes setmanes un document per ajudar a les empreses nàutiques a fer front a la situació generada pel Covid-19. Es tracta d’un manual de bones pràctiques que pretén ser una eina a partir de la qual cada empresa pugui fer front a la seva realitat i generar confiança entre els clients i usuaris de les activitats.

Redacció

 

L’oposició denuncia que Granados desconvoca la taula estratègica de reactivació econòmica i social de Salou

L´oposició de Salou denuncia en un comunicat conjunt fet públic aquest dijous que l’alcalde, Pere Granados, i el seu equip de govern (Junts-SumemxSalou i PSC) «anteposen els seus interessos personals i partidistes a l’interés general del municipi. La crítica té el seu origen en la petició conjunta d’ERC, Cs i PP, al batlle de la necessitat d´aprovar un pla de reactivació pel municipi, per l´afectació que està tenint la pandèmia del COVID-19 a tota la població.

Com a conseqüència d´aquesta demanda es va crear la Taula Covid19, que havia de ser un espai de participació integrat per tots el partits polítics del Consistori «on debatre i recollir propostes i iniciatives per donar resposta als interesos i necessitats dels salouencs, tan des de un punt de vista econòmic com social». Però segons denuncien tots el partits de l´oposició, «l´alcalde ha eliminat aquesta taula desprès d´haver-nos reunit tan sols en una sola ocasió”.

Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP), portaveus dels seus Grups Municipals han coincidit en afirmar que: “tot obeexi al fet que des de l’oposició vam demanar la nul·litat del procediment de contractació del sistema de control d’aforament de platges, que es va adjudicar per més de 150.000 €, per possibles irregularitats, ja que l’alcalde va fer la presentació del projecte amb l´empresa adjudicadataria abans que s’iniciés l´expedient de contractació. I fruit d’aquesta denuncia, Granados va amenaçar amb trencar el pacte de la Taula Estratègica de Reconstrucció COVID19″, afegeixen.

Els tres partits lamenten “el tarannà personalista i la falta de visió estratègica de ciutat de l´Alcalde, i el seu equip de Govern ja que amb actituds com aquestes es demostra que s’està anteposant l’interès personal i partidista a l’interès general de tots els salouencs i salouenques”, i creuen que “l’alcalde Granados mai ha tingut intenció d’arribar a un gran pacte de ciutat, ni tan sols en una situació de post-pandèmia. Únicament va convocar la Taula, sol·licitada per l’oposició, per intentar acontentar i distreure políticament la ciutadania, en un intent de blanqueig mediàtic. Però la seva voluntat de negociar les nostres propostes ha estat nul.la, i prova d’això és que la segona reunió d´aquesta Taula, que es va convocar el passat dilluns, es va desconvocar unilateralment per part seva 10 minuts abans del seu inici».

Tota l´oposició ha coincidit en afirmar que «en aquest moments tots els partits polítics hem de ser capaços de treballar conjuntament pel benestar de tots els salouencs i salouenques. I per aquest motiu hem demanat novament a l’Alcalde que tingui alçada de mires i torni a convocar la Taula de reactivació econòmica i social de Salou per assolir un gran pacte de ciutat, ja que els nostres veïns i veïnes són la nostra prioritat, i hem de treballar incansablement per ajudar-los en tot el que ens sigui possible”.

Redacció

 

Salou obre la convocatòria 2020 de les subvencions per a entitats i associacions esportives

Els ajuts econòmics hauran de fomentar activitats esportives. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Foment de l’Esport, informa que ja ha obert la nova convocatòria de les subvencions per a entitats i associacions esportives de cara a aquest any 2020. Cal dir que per a la concessió d’aquestes subvencions el Consistori destina una partida de 163.660,00 euros, consignada al pressupost municipal de l’any 2020.

Poden optar a aquesta subvenció municipal totes aquelles entitats i associacions, sense ànim de lucre, que estiguin legalment constituïdes, tinguin la seva seu social o delegació al municipi de Salou; estiguin inscrites al registre municipal d’entitats de Salou i tinguin per finalitat activitats esportives o relacionades amb la promoció de l’esport.

Els ajuts econòmics hauran de fomentar activitats esportives i seran atorgats per a activitats, projectes i esdeveniments esportius que formin part del funcionament ordinari de les entitats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “la pràctica esportiva és un atractiu turístic que a Salou hem anant potenciant, en els darrers anys, aconseguint certificacions que ens acrediten com a referent en turisme esportiu i en cicloturisme”. L’alcalde ha recordat que “cada any, la ciutat acull esdeveniments de gran envergadura, com és el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i la Challenge Salou, entre molts altres”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha explicat que “des de la nostra àrea, volem donar tot el suport necessari a les entitats i associacions esportives, ja que són un element clau en el foment de l’esport de base”, afegint que “en aquests moments tan complicats és més necessari, encara, donar suport a les entitats”.

El termini per presentar les sol·licituds va iniciar-se ahir dilluns, dia 22, i romandrà obert fins al proper dilluns, 20 de juliol de 2020. Caldrà demanar l’ajut de forma telemàtica, a través de la Seu Electrònica, al següent enllaç: https://cutt.ly/2u8Sekv, adjuntant el document, prèviament emplenat, que es troba al final d’aquesta pàgina.

Cal dir que la regidoria de Foment de l’Esport ja es va posar dilluns passat en contacte amb totes les entitats i associacions esportives del municipi, per tal d’informar-les sobre la nova convocatòria.

Així mateix, per més informació, es pot trucar al telèfon 977 30 92 11; o enviar un correu electrònic, a l’adreça esports@salou.cat

Redacció

 

Salou fa una crida per omplir els balcons d’espelmes i fanalets per celebrar la Revetlla

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals, convida la ciutadania, a través d’una programació adaptada, a gaudir d’una revetlla de Sant Joan especial i segura. En aquest sentit, s’han preparat un conjunt d’activitats per gaudir, en família, de la celebració d’aquesta festivitat, la nit de demà dimarts, 23 de juny. Així, una de les accions més destacades que ha organitzat el Consistori, és una crida a tota la població per tal que surti als balcons i encengui espelmes i fanalets, a les 22 hores d’aquest dimarts. El programa també inclou una recepta per elaborar la coca de Sant Joan, a través d’un enllaç a un vídeo de YouTube.

L’àrea de Serveis Culturals també ha afegit al fulletó la llegenda de la festivitat, per tal que petits i grans puguin conèixer el significat dels símbols principals de la nit, com són el foc i l’aigua; i com viu Salou, cada any, aquesta festa; a través de la lectura, en família.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, assenyala que “enguany, hem de viure la festa amb precaució i prendre totes les mesures de seguretat establertes, per tal de poder gaudir-la d’una forma segura i minimitzant, al màxim, els riscos de contagi”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “des de la nostra àrea, volíem que els salouencs i salouenques poguessin celebrar Sant Joan, malgrat la situació que vivim”. Per aquesta raó, ha dit, “hem elaborat un programa que s’adapta i que permet commemorar, d’una forma diferent, aquesta festa tan especial pel municipi”.

Cal dir que la programació també inclou les recomanacions de seguretat per tal de gaudir d’una revetlla de Sant Joan segura i sense riscos de contagi. Així, pel que fa a l’obertura de les platges, no són permeses festes ni celebracions de revetlla; així com tampoc es podran encendre fogueres. A més, no es permetrà tirar petards ni cap tipus de pirotècnia.

Entre les mesures generals de protecció i d’higiene que cal que la ciutadania respecti, caldrà fer servir mascareta en espais a l’aire lliure i en qualsevol indret tancat d’ús públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat de 2 metres, entre persones; i rentar-se bé les mans amb aigua i sabó, evitant l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables. També caldrà evitar contactes i no compartir menjar ni estris, a l’hora dels àpats.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies