TOTS 21

L’Ajuntament de Salou finalitza l’any 2020 potenciant l’atenció ciutadana multicanal

Els serveis d’assistència i d’atenció telefònica presten una mitjana de més de 60 atencions al dia. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou ha finalitzat aquest darrer any 2020 potenciant l’atenció ciutadana multicanal, amb la implementació d’una sèrie de mesures i serveis encaminats a potenciar i millorar tots els canals d’atenció ciutadana, especialment, arran la crisi sanitària de la COVID-19. Cal dir que l’equip de Govern sempre ha apostat per la millora dels canals d’atenció a la ciutadania com un dels eixos preferents de l’acció pública.

Les circumstàncies actuals han posat de manifest, entre altres moltes qüestions, la importància de l’atenció ciutadana en les administracions públiques, per tal d’arribar a la ciutadania en temps en què la interacció de l’atenció presencial és limitada.

Així doncs, el servei d’atenció telefònica de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (AOC) s’ha reforçat amb més efectius, per tal d’assolir l’increment de la demanda d’aquest servei d’informació municipal.

Paral·lelament, s’ha posat en funcionament un nou servei específic d’assistència a l’administració electrònica, a través del telèfon 687 20 93 56, que assisteix en la tramitació electrònica amb l’Ajuntament de Salou, i presta assessorament sobre la tramitació electrònica d’altres administracions públiques.

De manera complementària, amb la finalitat de no deixar sense atendre cap consulta, s’ha implementat el servei ‘Et truquem’, disponible a la Seu electrònica seu.salou.cat, en el què els interessats/ades poden informar de les seves dades de contacte a través d’un formulari, per tal que el servei d’atenció ciutadana es posi en contacte amb ells, amb la major brevetat possible.

Cal destacar que els serveis d’assistència i d’atenció telefònica presten una mitjana de més de 60 atencions al dia.

L’alcalde, Pere Granados, assenyala que “és l’administració pública la que s’ha d’adaptar a les necessitats i demandes de la ciutadania, i no a l’inrevés; fent necessari potenciar una atenció àgil, eficaç, i multicanal”. Segons Granados, «l’Ajuntament de Salou realitza un bon paper pel que respecta a donar servei a les persones, a nivell de facilitar-les informació i també a l’hora de rebre les seves demandes, atès que hem sabut reaccionar amb rapidesa i hem aplicat la tecnologia necessària».

Amb l’objectiu de potenciar l’administració electrònica, s’han desenvolupat més de 40 nous tràmits accessibles a través de la Seu electrònica, en diferents àmbits d’actuació, com el padró d’habitants, els ajuts i subvencions, les bonificacions de tributs, i les llicències i permisos.

Per tal de facilitar la tramitació electrònica, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania també dona assistència per a l’obtenció de la identificació digital, a través del sistema idCat Mòbil.

El regidor delegat de Serveis Generals i Qualitat, Jesús Barragán, destaca “la importància de continuar treballant en la millora de l’administració electrònica, amb l’objectiu que aquest canal de tramitació sigui l’opció preferent per a la ciutadania”.

Finalment, cal indicar que l’Ajuntament de Salou continua prestant servei presencial, sol·licitant cita prèvia.

Informació d’interès:

  • Servei d’atenció telefònic: 977309200 / 977309292 / oac@salou.cat
  • Servei d’assistència en l’administració electrònica: 687209356 /  assistencia@salou.cat
  • Sol·licitud de cita prèvia per atenció presencial: www.salou.cat/citaprevia
  • Servei ‘Et truquem’: www.salou.cat/ettruquem
  • Seu electrònica de l’Ajuntament de Salou per la tramitació electrònica: seu.salou.cat
  • Assistent virtual (xatbot) per resoldre dubtes sobre la COVID-19 a través de la pàgina web corporativa: www.salou.cat

Redacció

 

Reparen la vorera a l’Avinguda del Batlle Pere Molas de Salou

S’actua en diversos trams del paviment, que es troben malmesos, i que conformen un total de 1.126’06 m². Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou duu a terme, actualment, treballs de reparació de la vorera de l’Avinguda del Batlle Pere Molas, formada per lloses de formigó, lleugerament armat, i llambordes, amb l’objectiu de millorar el seu accés i la mobilitat de les persones.

En concret, s’actua en diversos trams del paviment, que es troben malmesos, i que conformen un total de 1.126’06 m².

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat molt positivament l’actuació de reparació, ja que “es tracta d’una avinguda molt transitada per residents i visitants, i que compta, també, amb un carril bici”, i  ha expressat que “necessitem que les seves condicions siguin òptimes, per tal de garantir la seguretat i mobilitat de les persones”.

Així mateix, el regidor de Projectes Urbans, control d’execució d’obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que “aquesta obra forma part de la planificació de l’Ajuntament de reparacions de la via pública, que es realitzen amb els recursos propis de la Brigada Municipal i amb empreses externes, quan es tracta d’actuacions de major envergadura”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que “les tasques que es duen a terme són, especialment, per aplanar, de nou, el terra i evitar que les persones puguin ensopegar en aquells punts més malmesos”.

Els treballs previstos a realitzar són enderrocar la solera de formigó i demolir el paviment de llambordins; preparar la base del terreny; executar el paviment de llambordes de recuperació i del paviment de formigó; i adaptar els marcs i tapes de registres de les instal·lacions existents.

L’empresa adjudicatària ha estat Obres i Serveis Curto SL, per 39.815,20 euros, IVA inclòs. L’obra compta amb un termini d’execució de dos mesos.

Redacció

 

Salut fa un cribratge massiu a la residència STS Salou, que ja suma 23 defuncions

Imatge de la residència de Salou. Foto: Cedida

El Departament de Salut fa aquest dijous un cribratge massiu a la residència STS Salou, que suma 23 defuncions –dues més que dilluns. Des del darrer recompte s’han contagiat de covid-19 un resident i dos treballadors més. Així, el centre acumula 95 pacients positius per aquest brot, 36 dels quals ja han donat negatiu en les PCR. Hi ha 66 usuaris positius que es troben al centre i cinc ingressats en centres hospitalaris o sociosanitaris. Només sis no han passat la malaltia.

A l’inici del brot STS Salou tenia 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents s’han contagiat de coronavirus, així com 44 treballadors –20 dels quals ja han tornat a la feina. Dilluns vinent començarà la vacunació dels residents i professionals immunitzats.

ACN

 

El PP de Salou demana transparència sobre el brot de Covid-19 a la residència STS

Imatge de la residència de Salou on 21 residents han perdut la vida. Foto: Cedida

El Partit Popular de Salou ha denunciat que «des que es va detectar el brot a la residència STS s’està mantenint una actitud de total obscurantisme per part dels nostres responsables polítics municipals i autonòmics, mentre la pandèmia segueix causant víctimes». De fet ja són 21 el número de residents que han perdut la vida.

Mario García, portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a Salou, ha demanat a les autoritats competents, que informin a tota la ciutadania del municipi de la situació en què es troba el brot de Covid-19 detectat a la residència sociosanitària del municipi, i ha criticat que «al mes de juny alguns dirigents polítics municipals es feien fotos a la residència i publicaven notes de premsa felicitant-se per aconseguir uns nivells baixos de contagi. Però, curiosament, des que es va detectar el brot cap responsable polític s’ha dignat a donar explicacions a l’opinió pública de quina és la situació actual.

García afirma que no tenen constància de quin protocol s’està seguint «ni per quin motiu no s’ha intervingut la residència per part de la Generalitat, quan les dades que tenim són cada dia més preocupants».

El líder popular ha reconegut la labor i l’esforç que està duent a terme el personal del centre, i ha volgut deixar ben clar que «no qüestionem la professionalitat del personal sanitari i auxiliar, però sí la d’alguns polítics. No és normal que ni la regidora responsable de Sanitat, Beatriz Morer, ni l’alcalde, Pere Granados, hagin donat les explicacions oportunes ni a la comissió competent ni a una Junta de Portaveus, i que l’oposició se’n vagi assabentant de l’evolució del brot a través de la premsa».

Finalment, García ha volgut tenir unes paraules de condol per tots els familiars de les persones que han perdut la vida, desitjant una ràpida recuperació a la resta d’afectats.

Redacció

 

Pere Granados valora positivament la nova ruta aèria amb vols directes Bristol-Reus, del touroperador Jet2

Imatge del Patronat de Turisme de Salou. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha valorat molt positivament la nova ruta aèria amb vols directes Bristol – Reus, del touroperador Jet2, per aquest estiu.

Aquesta ruta aèria serà operativa a partir del mes del mes de maig vinent. Els bitllets són a la venda i ja hi ha reserves per a aquest estiu per visitar la capital del turisme de la Costa Daurada, una destinació molt popular al Regne Unit.

Jet2.com, amb el seu touroperador Jet2holidays, ja va anunciar el passat mes de novembre de 2020 que a l’abril de 2021 obriria la seva desena base al Regne Unit, concretament, a l’aeroport de Bristol, des del qual operarà durant aquesta propera temporada els vols directes fins a Reus.

Segons ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “el 50% dels passatgers que arriben a Reus en avió es queden a la ciutat de Salou”. Així mateix, Granados ha destacat que “aquest 2021 treballarem aquesta nova ruta, en col·laboració amb Jet2, per tal de promoure la nostra destinació, amb la finalitat de motivar l’arribada de visitants d’aquesta regió i captar, d’aquesta manera, nous clients”.

La desena base de Jet2 a l’aeroport de Bristol servirà, també, per operar vols directes a altres aeroports del territori espanyol com el d’Almeria, Girona, Gran Canària, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Mallorca, Menorca i Eivissa, tenint en compte l’alta demanda d’Espanya per part del mercat britànic.

D’altra banda, recentment s’ha conegut que Jet2.com i Jet2holidays ja tenen els ulls posats al 2022. Amb una antel·lació de 18 mesos, el grup va llençar el seu programa per a l’estiu de l’any vinent amb vols i paquets des de deu aeroports del Regne Unit; i entre les rutes més ofertades es troba Reus.

Redacció

 

Set càmpings de Tarragona guardonats com els millors d’Europa

Imatge del Playa Montroig Camping Resort, un dels premiats. Foto: Cedida

En total set dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que cinc d’aquests càmpings han aconseguit els reconeixements de les dues associacions. Així, enguany, els premis atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping & Resort Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) i Càmping Stel (Roda de Berà).

Alhora, sis càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2021, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres. Els càmpings de la província de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2021 han estat: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Càmping & Resort Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit).

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements rebuts. A més, ha afegit que «sense cap dubte el 2020 ha estat el pitjor any pel sector campista en la nostra història, però aquests premis ens confirmen que els campistes europeus segueixen confiant en la nostra destinació i, tan aviat com la pandèmia els deixi, tornaran a visitar-nos».

Per concloure, Anton ha afirmat que «segur que aquest any 2021 tampoc serà fàcil, però continuar tenint diversos càmpings guardonats, any rere any, com els millors d’Europa ens posiciona com una destinació líder, a més, farem promoció i tot el que estigui a les nostres mans per tal que puguem tenir la millor temporada que sigui possible».

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 57 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. http://www.campingstarragona.com

Redacció

 

Salou reparteix 1.900 productes d’alimentació i higiene a Càritas, Creu Roja i Eluzai per ajudar les famílies més vulnerables

El regidor, Hèctor Maiquez, va assistir, ahir dilluns, al lliurament dels lots. També hi van ser presents el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, i els diversos representants de les entitats, Esteve Tomàs, Marina Peláez i Josué García. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou i l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris han aconseguit repartir fins a 1.900 productes d’alimentació i higiene a les entitats benèfiques del municipi, Càritas Salou, Creu Roja Salou i Eluzai, per tal d’ajudar les famílies més vulnerables a fer front a la crisi de la COVID-19.

Aquests lots de productes s’han recollit gràcies a la campanya comercial i solidària de Nadal ‘Queda’t a Salou, tenim de tot’. En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor “la generositat i solidaritat dels veïns i veïnes de Salou i dels comerciants del municipi, que han fet que aquesta campanya hagi estat un gran èxit de participació”.

El regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, va assistir ahir dilluns, 18 de gener, a l’acte de lliurament de dits productes, al Mercat Municipal, on va expressar que “des de la regidoria, volem donar les gràcies als comerciants, per la seva solidaritat, i a les entitats, per la gran tasca que realitzen”. “Ens satisfà molt que, en uns moments tan complicats, tots plegats ens coordinem per tal d’ajudar aquelles persones que més ho necessiten, ara mateix”.

També hi van ser presents el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana; la dinamitzadora de l’entitat, Lluïsa Giménez; el director de Càritas Salou, Esteve Tomàs; la vicepresidenta local de Tarragona i referent del Punt d’Atenció Creu Roja Salou, Marina Peláez; i el pastor de l’Església Protestant de Salou i coordinador d’Eluzai, Josué García.

Per la seva banda, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, va remarcar l’èxit de la campanya, dient que “hem aconseguit recollir més productes dels que pensàvem”. I va agrair que “els comerciants també han aportat més quantitat d’articles dels que se’ls demanava”.

El responsable de Càritas Salou, Esteve Tomàs, va manifestar la seva satisfacció per la recollida de productes, i va assenyalar que aquests lots seran un plus per donar suport a les famílies usuàries de l’entitat.

Així mateix, la vicepresidenta local de Tarragona i referent del Punt d’Atenció Creu Roja Salou, Marina Peláez, va explicar que “la quantitat que rebem és en proporció al número d’usuaris de cada entitat”, i va assegurar que “aquesta aportació ens és de gran ajuda pel repartiment mensual”.

Per últim, el pastor de l’Església Protestant de Salou i coordinador d’Eluzai, Josué García, va donar les gràcies per l’ajut i suport de l’Ajuntament i l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, i va valorar, molt positivament, totes aquestes iniciatives, “generoses i altruistes”, que ajuden les persones més necessitades.

Cal dir que, actualment, Càritas Salou compta amb 400 famílies usuàries; Creu Roja Salou, amb 95 famílies; i Eluzai, amb 243 famílies.

Redacció

 

La CUP entra l’operació de compravenda dels terrenys de Hard Rock a l’Oficina Antifrau en considerar-la ‘fraudulenta’

La cap de llista de la CUP per Tarragona, Laia Estrada, davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Foto: Eli Don

La CUP ha entrat aquest dilluns al registre de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) un escrit on demana que s’investigui l’operació de compravenda dels terrenys de Hard Rock al Tarragonès. La formació acusa els departaments d’Economia i Territori – liderats pel vicepresident Pere Aragonès i el conseller Damià Calvet – d’insistir en una operació «fraudulenta» que només beneficiarà a La Caixa. «Manifestem la nostra incomprensió davant l’obstinació del Govern», ha subratllat la diputada Natàlia Sànchez. En aquest sentit, alerta que cal revisar les despeses que pot general l’operació, les quals considera «difícilment justificables». També dubta del preu de venda dels terrenys després que el TSJC hagi declarat «nul» el pla urbanístic.

En aquest mateix sentit, s’ha expressat la cap de llista del partit a Tarragona, Laia Estrada, que ha recordat que es tracta d’un model «caduc» que malmet «el territori». Estrada ha subratllat que el projecte que el Hard Rock només servirà per «protegir interessos privats» i no pas beneficiar aquells que són d’interès «públic». «Malmet el territori, el medi i atempta contra la salut pública de les persones», referint-se en aquest darrer cas als possibles problemes de ludopatia que en poden derivar.

A més, la CUP ha aprofitat per carregar contra el Govern qüestionant les seves prioritats. Estrada, doncs, no entén perquè JxCat i ERC volen tirar endavant un projecte que posa «en risc» les arques públiques amb una xifra de 120 milions d’euros (MEUR). «La Generalitat es nega a assumir el control dels recursos sanitaris privats, però aposta per un projecte que és fum», ha lamentat la regidora tarragonina.

La compareixença de la formació s’ha fet davant de l’Oficina Antifrau, on just després les dues representants cupaires han entat a registrar el document. En aquest desglossen punt per punt les diverses «irregularitats» que veuen a la compravenda dels terrenys de Hard Rock i demanen que s’investigui uns fets que, al seu entendre, tenen una «innegable aparença delictiva».

És el cas del manteniment del preu de venda en 120 MEUR, les despeses «injustificables» de l’operació, aquelles de caràcter notarial que s’estalvia Hard Rock, o bé l’aprofitament de l’escriptura de la compravenda per fer-hi constar «acords» que van més enllà de l’operació en qüestió.

Eli Don

 

El brot a la residència STS Salou acumula 21 defuncions

Una trentena de residents ja han superat la malaltia però n’hi ha vuit que continuen ingressats.

Una defunció més eleva a 21 el nombre de residents morts pel brot de covid-19 a la residència STS Salou, segons ha informat aquest dilluns el Departament de Salut. El centre acumula 94 pacients positius per aquest brot, 31 dels quals ja han donat negatiu en les proves PCR. Hi ha 64 usuaris positius que es troben al centre i vuit que continuen ingressats en centres hospitalaris o sociosanitaris. També n’hi ha set que no han passat la malaltia. A l’inici del brot la residència tenia 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents s’han contagiat de coronavirus, així com 42 treballadors. Ja han tornat a la feina setze professionals que han superat la malaltia.

D’altra banda, un brot de covid-19 la residència les Alzines de Tarragona acumulava aquest diumenge 27 residents positius, tres morts i una persona ingressada, a més de sis treballadors contagiats. Salut va acordar dijous la intervenció del centre i el traspàs provisional de la gestió a la Fundació Vallparadís per poder fer front a la contingència produïda per l’elevada incidència de casos.

ACN

 

Salou habilita sis passos per superar la via de tren

L’alcalde, Pere Granados, amb el regidor Marc Montagut, en un dels passos. Foto: Tots21

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assistit aquest matí a una visita d’obres al primer pas provisional de vianants de la via del tren, situat al carrer del Cèsar de la localitat, que connecta la Via Roma i el carrer Pont dels Estanyets.

A l’acte, hi ha assistit acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut; i del regidor de Projectes Urbans, control d’Execució pública i reparacions i adequacions, Pedro Madrona, a més de tècnics municipals i responsables i operaris de la Brigada municipal.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, «estem treballant perquè hi hagi una mobilitat normalitzada al nostre municipi, mentre no es desmantellin les vies del tren». Per això, «el que considerem necessari és obrir sis passos que ajudaran a reactivar el comerç i l’activitat econòmica de la zona, que la barrera física de la via ha impedit per la falta de mobilitat de les persones; i, també, permetran la connexió dels carrers principals, entre la part de la muntanya i la del mar, per tal de millorar la mobilitat entre barris».

Així mateix, Granados ha assegurat que «aquesta actuació també ens permetrà avançar en zones de vianalització de la ciutat, un repte que tenim per tal d’assolir una mobilitat sostenible, incrementant, d’aquesta manera, la qualitat de vida dels nostres residents i millorar l’experiència dels visitants». Així doncs, «l’obertura dels passos i les connexions que articularan l’Eix Cívic permetran vertebrar una ciutat més moderna i més sostenible», ha afirmat l’alcalde Salou.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que «un pic estigui la via desmantellada, el futur projecte de l’Eix Cívic eliminarà les actuals barreres arquitectòniques i possibilitarà la connexió entre les dues parts del nucli urbà, a la vegada que tindrem una ciutat més ordenada i cohesionada».

El regidor de Projectes Urbans, control d’execució d’obra pública, reparacions i adequacions, Pedro Madrona, ha explicat que «aquesta obra tindrà un cost d’uns 80.000€ i la durem a terme amb els recursos propis de l’Ajuntament, a través dels operaris de la Brigada municipal».

Cal recordar que arran de la posada en funcionament del Corredor del Mediterrani, el tram ferroviari entre Vandellòs i PortAventura-Salou va quedar inutilitzat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Salou va fer una petició a Adif per autoritzar els creuaments provisionals, mentre no es procedeixi al desmantellament de les vies, una actuació que Adif preveu iniciar a partir del proper mes de setembre. Dit desmantellament consistirà en eliminar tota la instal·lació ferroviària, des de les vies, fins al balastre i les travesses.

Els sis passos provisionals que l’Ajuntament de Salou habilitarà són:

– Un pas per a vianants al carrer Barenys (126 m2).
– Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del c. Pere Martell amb el c. Tauste (430,27 m2).
– Un pas per a vianants, a la connexió del passatge Brumar amb el c. Rosa dels Vents (74,95 m2).
– Un pas per a vianants al c. del Cèsar (111,40 m2).
– Un pas per a vianants i vehicles, a la connexió del carrer Salauris amb el c. Berlín (273,10 m2).
– I, finalment, un pas per a vianants i vehicles a la connexió del c. Eduard Punset amb el c. Joan Fuster (485,82 m2).

Els passos provisionals que permetran el pas de vianants i vehicles i tinguin vorera faran 12 metres d’amplada, mentre que els tres que siguin només per a persones comptaran amb carril bici i vorera i la seva amplada serà de 6 metres.

 

Pugen a 19 els morts pel brot de covid-19 a la residència STS Salou

El centre acumula 94 pacients i 42 treballadors contagiats.

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres dues defuncions més pel brot de covid-19 a la residència i centre sociosanitari STS Salou que eleva a dinou la xifra de residents morts. El centre acumula 94 pacients positius acumulats per aquest brot, divuit dels quals ja van donar negatiu en les proves PCR que van fer-los dimarts. També hi ha set pacients negatius que no han passat la malaltia i dotze que continuen derivats en centres hospitalaris o sociosanitaris. A l’inici del brot la residència tenia 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents s’han contagiat de coronavirus, així com 42 treballadors. Aquest dimecres s’han incorporat a treballar set empleats més que ja han superat la malaltia.

ACN

 

Pere Granados tracta la millora del carrer Carles Buïgas amb els veïns

Una imatge de la reunnió. Foto: Ajuntament

L’alcalde Pere Granados s’ha entrevistat, recentment, amb la presidenta de l’Associació de Veïns Salou Est, Pilar Roig, en el decurs d’una reunió que ha tingut lloc a l’Alcaldia. Granados ha mostrat molt d’interès per les propostes de la presidenta i els membres de l’associació veïnal, assegurant que “des de l’Ajuntament de Salou, tenim la voluntat de conèixer les perspectives de totes les nostres entitats, amb l’objectiu de treballar, conjuntament, pel futur del municipi”.

La trobada ha servit per tractar temes diversos de millora de la ciutat; de neteja i manteniment de carrers i comunitats; dels equipaments i platges; així com de les obres i projectes del municipi, com és la renovació integral del carrer Carles Buïgas.

Cal dir que la reunió ha comptat, també, amb la presència del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut; el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona. Així mateix, la presidenta Pilar Roig ha anat acompanyada dels membres Àlex Savé, com a secretari, i de Germán Rueda, com a vocal.

Aquest col·lectiu agrupa un miler d’habitatges i 15 comunitats de veïns. La zona Salou Est abarca l’eix urbanístic entre l’avinguda Principal d’Andorra, fins al carrer Torremolinos, la zona de platja Capellans i fins a Pompeu Fabra.

Redacció

 

Denunciats penalment els cinc responsables d’una empresa d’obres i serveis de Salou per un homicidi per imprudència greu

Un conductor va morir el juliol a l’A-2 quan el camió que conduïa va patir un greu accident com a conseqüència del deficient estat dels neumàtics. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar el 23 de desembre davant el Jutjat de Primera Instància número 6 de Rubí cinc homes, de nacionalitat espanyola i colombiana, entre 26 i 75 anys i veïns de Salou i Tarragona com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors i un altre per homicidi per imprudència greu.

Els fets van tenir lloc el 3 de juliol quan un camió articulat que circulava per l’autovia A-2, a l’altura de Castellbisbal va patir un greu accident. El conductor del camió va perdre el control del vehicle, el qual va agafar una trajectòria a l’esquerra, creuant el tercer carril de l’autovia i xocant amb la mitjana de formigó.

El conjunt articulat, sense cap tipus de control del seu conductor, va rebotar amb la tanca de formigó per novament anar cap a l’esquerra i tornar a xocar amb la tanca de formigó de la mitjana. En aquest últim xoc la cabina  de la tractora va impactar contra el suport d’un pòrtic (panell informatiu). El suport del panell informatiu és una biga de ferro de grans dimensions la qual va produir greus deformacions en la cabina de la tractora que van provocar la mort del conductor.

L’informe pericial emès per l’Àrea Central d’Investigació d’Accidents de Trànsit va certificar que el motiu de l’accident havia estat el deficient estat dels neumàtics de la tractora accidentada.

Davant dels indicis els investigadors van fer un acurat històric de reparacions i manteniment del vehicle sinistrat, un camió que portava fets més d’un milió de quilòmetres i van trobar greus anomalies, començant perquè el semiremolc accidentat no tenia la ITV vigent (feia dos anys que li havia caducat), fins determinar que el manteniment no havia estat l’adequat i podia ser la causa directa de l’accident que va patir el vehicle, motiu pel qual van denunciar els responsables de l’empresa de serveis i obres titular del camió sinistrat per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu.

Així mateix, els investigadors van poder comprovar que aquestes irregularitats i incompliments eren pràctica habitual de l’empresa denunciada i el seu parc mòbil, vehicles de transport i gran tonatge, patia greus retards en les revisions tècniques obligatòries motiu pel qual havien estat denunciats i immobilitzats en repetides ocasions per dotacions de trànsit.

A més, la investigació va recollir com els responsables de l’empresa havien acomiadat anteriorment algun xofer per negar-se a conduir camions als quals els havien muntat neumàtics rebutjats per vells per altres camioners, davant la negativa dels responsables a pagar-ne de nous com era necessari. De fet, el xofer que va ser víctima mortal de l’accident havia decidit que justament aquell era el seu darrer dia de treball en aquella empresa, davant el neguit que li suposava treballar amb aquells mitjans.

El jutjat informat dels fets i receptor dels informes pericials de l’accident citarà a declarar als denunciats sobre els fets punibles.

Redacció

 

El brot de la residència STS de Salou s’agreuja i ja suma 17 residents morts

Imatge de la residència de Salou. Foto: Cedida

El brot detectat a finals de l’any passat a la residència i centre geriàtric STS de Salou s’agreuja per moments. AIxí ho certifiquen les dades. Si en un primer moment es van comptabilitzar sis morts entre els residents, l’última actualització proporcionada pel Departament de Salut a data 10 de gener eleva la xifra de defuncions fins a 17. A més, s’han registrat 90 pacients positius (14 dels quals derivats a centres hospitalaris o sociosanitaris), 11 pacients negatius que no han passat la malaltia i 40 treballadors positius acumulats des de l’inici del brot. A l’inici del brot la residència tenia 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents s’han contagiat de coronavirus,

Des de salut es precisa que hi ha programades noves proves PCR tant avui com els propers dies.

Redacció

 

Pugen a 14 els morts pel brot de covid-19 a la residència STS Salou

Imatge de la residència de Salou. Foto: Cedida

El Departament de Salut ha confirmat aquest divendres quatre defuncions més pel brot de covid-19 a la residència i centre sociosanitari STS Salou que eleva a catorze la xifra de residents morts.

En concret, s’ha produït una defunció a l’hospital i tres més al centre. Actualment hi ha 88 pacients positius, tretze negatius i disset derivats a hospitals o centres sociosanitaris. A l’inici del brot la residència tenia 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents s’han contagiat de coronavirus, així com 38 treballadors. En aquest sentit, a partir d’aquest divendres s’incorporen a treballar dos empleats negativitzats. Salut també ha informat que aquest divendres al matí s’han fet analítiques i que hi ha programades ecografies.

ACN

 

 

14-F: Pere Huguet serà el número 2 de Ciutadans a la demarcació

El portaveu de Cs Pere Lluís Huguet es felicita per la resolució i destaca que "la Junta Electoral adverteix Pere Granados que, si manté aquestes pràctiques, li obriran un expedient sancionador"

Pere Lluís Huguet és portaveu de Cs a l’ajuntament de Salou.

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Salou i advocat de reconegut prestigi, Pere Lluís Huguet, és la gran novetat a la llista de Cs de Tarragona de cara a les properes eleccions autonòmiques que se celebraran el 14 de febrer. Huguet s’incorpora com a independent i ocupa el número 2 a la llista que encapçala Matías Alonso, diputat al Parlament.

Pere Lluís Huguet és actualment el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou. Advocat de reconegut prestigi, expresident del Consell de l’Advocacia Catalana i degà emèrit del Col·legi d’Advocats de Reus, el número 2 Cs per Tarragona s’ha mostrat «implicat en el projecte de la formació taronja» i ha apostat per la necessitat  «d’un canvi urgent» al capdavant del govern de la Generalitat.

En el mateix sentit s’ha expressat el cap de llista per Tarragona, Matías Alonso que ha reiterat la necessitat que a Catalunya hi hagi «un govern per a tots els catalans, que sigui capaç d’afrontar la crisi i que proposi solucions». Alonso repeteix com a cap de llista de la formació liberal per Tarragona i és diputat al Parlament per Tarragona des del 2012.

Finalment, el tercer lloc de la llista de Ciutadans a Tarragona és per a Carme Margalef, membre del Consell General de Cs i secretària provincial de Programes del partit. Nascuda a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, és professora de primària en un col·legi de Tarragona.

Redacció

 

S’eleven a 10 els morts pel brot de covid-19 a la residència STS Salou

Actualment el centre suma 92 pacients positius i 13 de negatius.

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous tres defuncions més pel brot de covid-19 a la residència i centre sociosanitari STS Salou que eleva a deu la xifra de residents morts. En concret, s’ha produït una defunció a l’hospital i dues més al centre. Actualment hi ha 92 pacients positius, tretze negatius i disset que s’han derivat a hospitals o centres sociosanitaris. A l’inici del brot la residència comptava amb 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents han acabat contagiats de coronavirus. També hi ha hagut 38 treballadors de l’equipament que han donat positiu de covid-19. En aquest sentit, Salut informa que a partir d’aquest dijous s’incorpora ja a treballar una empleada negativitzada.

ACN

 

Pere Granados lliura la Clau màgica de la Ciutat a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient

El Campament de Reis, que va iniciar-se el 2 de gener i finalitza avui dimarts, dia 5, al vespre, espera rebre la visita d’unes 4.000 persones, que serien unes 500 famílies. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha lliurat la Clau màgica de la Ciutat a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, durant el Campament Reial, a la Masia Catalana, per tal que Melcior, Gaspar i Baltasar i els seus patges puguin arribar aquesta nit de dimarts a totes les cases del municipi. Ha estat acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i de la regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez.

Enguany, ateses les mesures per a la contenció de la COVID-19, el moment de l’entrega s’ha fet sense públic, i s’ha difós a través d’un vídeo a les xarxes socials de l’Ajuntament.

L’alcalde Pere Granados s’ha adreçat a Melcior, Gaspar i Baltasar i els ha dit: “Deixeu els regals que els nens i nenes de Salou us han demanat», i «a la ciutat, molta salut» i «també molta prosperitat”. I que, “aquest 2021 sigui un any molt feliç per a tothom”, ha manifestat.

Campament Reial, una experiència màgica i innovadora

El passat dissabte, dia 2 de gener, es va iniciar el Campament Reial a la Masia Catalana, que espera rebre la visita d’unes 4.000 persones, que serien unes 500 famílies. Aquest finalitza avui dimarts, a les 20 hores.

L’Ajuntament de Salou també ha difós un vídeo del recorregut, per tal que aquells nens i nenes que no hi hagin pogut assistir, el puguin visitar, des de casa.

Es tracta d’una nova iniciativa que pretén captivar els nens i les nenes de Salou per la seva originalitat, segons ha explicat l’alcalde Pere Granados. “Enguany, hem tingut un Nadal especial, amb moltes activitats que han estat organitzades, tenint en compte les circumstàncies actuals”, comentava. “No obstant, creiem que hem fet una bona feina i hem pogut oferir una programació molt atractiva i diferent per als més petits, amb el Campament de Nadal i el Campament de Reis com a grans estrelles”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat que “per a nosaltres, ha estat un veritable repte organitzar una programació adequada tenint en compte, sobretot, la seguretat de les persones”. “Aquest dissabte, els Reis Mags d’Orient ja es van instal·lar al Campament Reial perquè es volien preparar bé per arribar a totes les cases, enguany que les mesures de seguretat per la pandèmia són molt importants”, ha recordat Montalà.

La regidora d’Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha posat en valor la bona coordinació que hi ha hagut per a organitzar una programació tan innovadora, aquest any, que «ens consta que ha agradat molt al públic infantil i a les famílies, tant pel que fa als tallers i activitats creatives al voltant del Nadal com el Campament del Pare Noel i el Tió. Estem molt contents del feed-back aconseguit”, ha afirmat.

El Campament Reial consisteix en un recorregut una mica més llarg que el Campament de Nadal. Aquest primer dura uns 15 minuts, mentre que el de Nadal eren uns 10 minuts i va rebre la visita d’unes 2.000 persones.

Hi ha personatges que expliquen tots els secrets ocults que s’amaguen darrere del lliurament de regals dels Reis Mags, com, per exemple, com ho fan per visitar totes les llars en una sola nit.

La mainada pot gaudir d’una experiència màgica i innovadora, mai abans viscuda al municipi de Salou.

D’altra banda, aquesta setmana encara es pot gaudir de l’activitat “El tresor amagat de Nadal” per descobrir els tresors literaris que s’amaguen a la Biblioteca i fer la carta als Reis. Així mateix, avui dimarts, dia 5, el Club Xic’S difon a les seves xarxes socials l’últim taller per fer des de casa.

Redacció

 

La Torre Vella de Salou acull una exposició nadalenca amb facsímils d’obres del Museo del Prado sobre l’adoració al nen Jesús

La col·lecció es pot visitar fins aquest dissabte, dia 9 de gener, en horari de 18 a 20 h, tret dels dies festius. Foto: Ajuntament

La Torre Vella de Salou acull una exposició amb imatges de temàtica nadalenca, la majoria sobre l’adoració al nen Jesús per part dels Reis Mags d’Orient. Es tracta d’un recull de facsímils d’obres (reproduccions fotogràfiques) de diferents autors del món de la pintura, que es troben exposades al Museu del Prado.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha visitat, recentment, la mostra, acompanyat del regidor de Serveis Culturals de l’Ajuntament, Xavier Montalà, ha posat en valor la bona qualitat de les obres, així com la de les exposicions que acull la Torre Vella, al llarg de tot l’any.

Per la seva banda, el regidor Xavier Montalà ha assenyalat que “ja és una tradició que la Torre Vella sigui, també, protagonista al nostre programa de Nadal, acollint exposicions diverses”, i, “enguany, hem optat per fer un recorregut per obres de caire nadalenc d’il·lustres pintors de la història de l’art».

En total, hi ha exposades una dotzena d’obres dels següents autors: Maestro de las medias figuras (1525); Maestro de la Sisla (1500 aproximadament); Pietro Lignis (1616); Hendrick van Balen (Segles XVI – XVII); Bonifació de Pitati (1523 aprox.); Francisco Rizi (1670 aprox.); Pieter Coecke (1530 aprox.); Tiziano (S. XVI); Veláquez (1619); Luis de Morales (1565 – 1570); Luca Giordano; i Hans Memling.

L’exposició es pot visitar fins aquest dissabte, dia 9 de gener, en horari de 18 a 20 h, tret dels dies festius (6 de gener).

També és pot visitar un pessebre, amb la representació del naixement del nen Jesús, i amb figures de personatges de la vida rural que es construeix per les festes de Nadal.

Així mateix, hi ha la tradicional Bústia Reial on petits i grans poden dipositar les seves cartes, fins el dia 5 de gener.

Redacció

 

Pugen a set les defuncions pel brot de covid-19 a la residència STS Salou

Hi ha 93 residents positius al centre i 13 a l’hospital, segons Salut.

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimarts una altra defunció pel brot de covid-19 a la residència i centre sociosanitari STS Salou que eleva a set la xifra de residents morts. A més, hi ha dos residents contagiats de la malaltia que han tornat de l’hospital cap a la residència, amb la qual cosa ara hi ha 93 positius al centre i 13 que continuen ingressats en centres hospitalaris.

A l’inici del brot la residència comptava amb 134 usuaris, de manera que vuit de cada deu residents han acabat contagiats de coronavirus. També hi ha hagut 35 treballadors de l’equipament que han donat positiu de covid-19.

ACN