TOTS 21

Salou celebra la tercera edició del Saló Construïm Futur

L’alcalde, Pere Granados, junt amb el president de l’OpenEnergyInstitute, Robert Moragues; i el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra. Foto: Ajuntament

La tercera edició del Saló Construïm Futur, la Jornada de networking convocada per l’Open Energy Institute i l’Ajuntament de Salou, en la qual es posen sobre la taula els pilars de la nova economia, ha tingut lloc aquest matí de dijous, 17 de juny, i hi ha assistit mig centenar de persones.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el president de l’OpenEnergyInstitute, Robert Moragues; i el secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra; ha inaugurat la jornada, que s’ha celebrat a la sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS).

En el seu parlament, l’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “el municipi de Salou aposta per la sostenibilitat, entesa en un sentit integral, tenint en compte, no només els aspectes ambientals, turístics, econòmics i socials; sinó també altres dimensions i processos, com l’urbanisme i l’ocupació de l’espai, que és on se situa l’activitat de la construcció i gestió d’edificis”.

Així mateix, l’alcalde ha indicat que “ara mateix el repte urbà gira a l’entorn de com actualitzem i modernitzem les nostres ciutats, tenint en compte que tenim al davant un desafiament ambiental, climàtic i social que és inexorable”; i ha indicat que “a nivell municipal, ja hem iniciat els treballs de revisió del nostre planejament i ordenació urbanística, tenint ben present que l’estratègia i les accions a dur a terme en els propers 10 anys han d’alinear-se amb els criteris ODS, promovent un model de desenvolupament equilibrat, descentralitzat, inclusiu, sostenible, amb igualtat d’oportunitats i per a les persones”.

Granados també ha afirmat que “Hard Rock continua i està més viu que mai, un projecte que davant la crisi econòmica produïda per la pandèmia, és més necessari que mai”; i es preveu que l’inici de la construcció sigui l’any 2022. “Aquest complex integral generarà molts llocs de treball i molta riquesa per a Salou i per a tot el territori, i servirà per desestacionalitzar la temporada turística, i això també és sostenibilitat”, ja que “els llocs de treball de tot l’any són sostenibles i incrementen la qualitat de vida de la població que treballa en el sector turístic”.

En aquest sentit, ha explicat que la proximitat del complex amb el municipi de Salou farà que també es puguin beneficiar la restauració i el comerç de la ciutat, un repte que “treballarem, conjuntament, amb el nostre sector privat, per aprofitar aquesta sinergia”.

Per la seva banda, el president de l’OpenEnergyInstitute, Robert Moragues, ha assegurat que “la finalitat d’aquest esdeveniment és posar en coneixement i debatre, amb tots els ponents i participants, els temes relacionats amb la construcció, la rehabilitació sostenible, l’eficiència energètica, les energies renovables i l’evolució del sector Real Estate; així com posar en valor l’economia circular”. Així mateix, ha dit, “analitzarem com ha afectat la pandèmia al sector immobiliari”.

El secretari de l’Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, ha parlat de l’agenda urbana; de la digitalització; de les polítiques de sòl i d’habitatge; del nombre d’habitatges de protecció; de l’eficiència energètica; dels fons europeus Next Generation; i de la rehabilitació del parc d’habitatges; així com de les energies renovables. Serra també s’ha referit al Consorci Recreatiu i turístic, i ha dit que «tot i que darrerament no se’n parli, serà una realitat».

En el decurs del III Saló Construïm Futur, també s’han analitzat les últimes tendències en matèria d’edificació i rehabilitació, estratègies lligades als models smart building i smart green cities; i els reptes que la sostenibilitat, el medi ambient i les conseqüències derivades de la pandèmia, tenen tant per a les administracions públiques com per a l’empresa privada.

La trobada ha comptat, també, amb l’assistència de Joan Groizard, director general del Instituto para el Ahorro y la Diversificación de la Energía (IDAE); Jordi García Brustenga, director d’Operacions i Estratègia d’Enisa (Empresa Nacional de Innovación); Santiago Castellá, professor URV i senador; Gonzalo Bernardos, professor titular d’Economia de la UB, analista i consultor econòmic i immobiliari; Ana Puigdevall, directora general de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya i membre de la Junta Directiva de FIABCI; Carmen Pérez-Pozo, sòcia fundadora del Bufet Pérez-Pozo i sòcia de WIRES (Women in Real Estate Spain); Oriol Aymí, responsable de la Cadena SER a Reus i Tarragona; Jordi Tintoré, delegat zona est Serveis Urbans i Medi Ambient d’ACCIONA; Constantino Garrido, CEO de COVICOVE;  Josep M. Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya (febrer 2011-juny 2021); Jordi Roig Rodamilans, junta directiva del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificacions de Tarragona.

Així mateix, també hi ha participat el primer tinent d’alcalde i regidor de Gestió de Territori i Habitatge de l’Ajuntament de Salou, Marc Montagut, i Anna Escoda, Area Manager, Projects & International Cooperation Area en ASCAME (Association of the Mediterranean Chambers of Commerce and Industry) que han clos la trobada a les 13.45 h.

Tots ells han donat un full de ruta per traçar els objectius en matèria de construcció, sostenibilitat i medi ambient.

La sessió ha estat presencial, i ha comptat amb totes les mesures sanitàries i de seguretat indicades per les autoritats en el context actual de pandèmia.

Els col·laboradors

L’Ajuntament de Salou, conjuntament amb l’Open Energy Institute, convoca i organitza aquesta trobada, la secretaria tècnica de la qual recau en Bamboo Comunicació. Les empreses patrocinadores són ACCIONA, Aquí Energia, Agència de Residus de Catalunya, Autolica Tarragona, Tarragonesa de Metalls i COAATT (Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificacions de Tarragona).

Redacció

 

Salou posa en marxa la comissaria descentralitzada de platja per garantir la seguretat a l’estiu

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, durant la posada en marxa de la comissaria descentralitzada de platja. Foto: Ajuntament

Salou torna a posar en marxa la comissaria descentralitzada de platja amb l’inici de la temporada d’estiu. Tindrà una dotació de vint agents de la Policia Local que, coordinadament amb els Mossos d’Esquadra, assumiran la tasca de garantir la seguretat de visitants i residents durant la campanya turística. És el quinzè any consecutiu que l’Ajuntament aposta per aquest centre que coordina la seguretat a les platges. La comissaria està situada a la plaça de les Comunitats Autònomes i estarà oberta de deu del matí a sis de la tarda, a excepció dels moments de major concurrència, quan donarà servei fins les vuit del vespre. Les dependències estaran també equipades amb un intèrfon exterior connectat a la centraleta policial permanentment.

Els vint agents de la Policia Local que estaran destinats en aquestes instal·lacions patrullaran la zona a peu, en bicicleta, en quad o bé en vehicle elèctric. El consistori salouenc apunta que poden arribar a atendre fins a 4.000 serveis al llarg dels quatre mesos en què es concentra la temporada alta.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, remarca que aquest sistema els permet tenir «una policia de proximitat, ràpida i resolutiva». En aquest sentit, els agents estan preparats per donar servei no només a turistes nacionals sinó també estrangers, motiu pel qual tenen coneixement d’un mínim de dues llengües per poder atendre a la ciutadania.

Servei fins el 30 de setembre

Aquest servei estarà disponible fins el 15 de setembre amb la totalitat dels agents destinats, i posteriorment, fins el 30 de setembre, es farà una reducció de plantilla coincidint amb el final de la temporada alta.

ACN

 

Endesa soterra l’última línia elèctrica aèria que quedava a la zona turística de Cap Salou

En una segona fase començaran els treballs de desballestament dels antics suports i el cablejat. Foto: Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de soterrament de l’última línia elèctrica aèria de mitjana tensió a 25 kV que restava a la zona turística de Cap Salou, al Tarragonès. La nova infraestructura ja està operativa i energitzada, pas imprescindible per a començar les tasques de desballestament de l’antiga, que és previst que estiguin enllestides abans de l’estiu. Aquesta era una llarga reivindicació del veïnat i del mateix consistori, i suposarà una important reducció de l’impacte visual de les instal·lacions elèctriques al municipi i una millora en la qualitat i continuïtat del subministrament a més de 4.300 clients.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 57.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha comportat l’estesa d’una línia subterrània de 202 metres de longitud que discorre pel carrer de la Punta del Cavall. Per la mateixa àrea hi ha encara dempeus la que fins fa poc estava en servei, fent ziga-zaga, que es retirarà en breu. En total, es desmuntaran 202 metres de cablejat aeri i 6 suports de formigó amb els seus corresponents aïlladors de vidre.

Aquesta reforma permetrà, a més, disposar d’una xarxa elèctrica més configurada per atendre possibles incidències i repartir millor, en conseqüència, les càrregues, de manera que s’optimitza el retorn del servei als clients. La nova infraestructura ja està dissenyada per a poder aguantar eventuals puntes de consum –a l’estiu o a l’hivern-, atendre el creixement vegetatiu de Salou i donar resposta a nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Camp de Tarragona, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Redacció

 

El nou circuit Mini Maximum Padel Tour reunirà més de 1.000 jugadors

Jose Luis Molina i Joan Bel, durant l’acte de presentació. Foto: Mayo Lorda

Maximum Padel Tour presenta el Mini Maximum, un circuit pensant per a infants de 7 a 17 anys. El circuit, que començarà el proper 3 de juliol i finalitzarà el 23 d’octubre, comptarà amb 11 tornejos de cap de setmana i un Màster Final.

La presentació del nou circuit ha tingut lloc al Tennis Salou H2O, que és el club que acollirà la primera i última prova del calendari. El director del club, Jose Luis Molina, ha destacat que “la idea d’aquest projecte es va començar a gestionar al 2019 durant unes proves que es van celebrar al club, però que no van tenir continuïtat degut a la pandèmia”.

Per la seva banda, Joan Bel, director del Maximum Padel Tour, ha subratllat que “la previsió inicial era de tenir al voltant de 80 jugadors, però degut a l’interès d’altres clubs, considerem que podem assolir més de 1.000 jugadors inscrits”.

El circuit, com s’ha assenyalat, arrenca al Tennis Salou H2O i continuarà pels següents clubs: Padel Indoor Valls, Global Padel Sports, Costa Dorada Golf, Club Tennis Reus Monterols, Reus Deportiu, Apolo Club Esportiu, Cub Sports Centre i Padel Cambrils.

El circuit comptarà amb el suport de la marca Diset, el principal patrocinador d’aquest circuit.

Per a més informació: www.maximumpadeltour.com

 

Adif AV licita les obres de construcció de la nova estació de Salou-Port Aventura

Imatges virtuals del projecte de l’estació. Fotos: Adif AV

Adif Alta Velocitat ha licitat el contracte d’obres per a la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-Port Aventura per un import de 14.503.008,88 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat de 24 mesos.

Amb la posada en servei de la variant Vandellós-Tarragona del Corredor Mediterrani, l’antiga estació de Salou va deixar de prestar servei i l’actual baixador de Port Aventura s’ha convertit en la nova estació del municipi, però ha de dotar-se de totes les característiques i serveis necessaris per a prestar servei com a estació terminal.

Per tant, l’objectiu d’aquesta actuació és adaptar l’estació a les necessitats actuals de l’explotació ferroviària, adequar-les i ampliar-les a les demandes dels clients del ferrocarril i millorar la seva funcionalitat.

Entre les actuacions compreses en el projecte, inclòs en el Pla de Rodalies, destaquen el nou edifici de viatgers, en el qual es crearà un vestíbul principal amb zona d’espera, una àrea d’explotació pública que comptarà amb zona de venda de bitllets i atenció al client per a diferents operadors, un espai d’explotació privada amb dependències internes i quarts d’instal·lacions, un local comercial i lavabos públics.

Respecte a les andanes, es remodelarà l’actual (de 240 m de longitud i 5 m d’amplària), i es construirà un nou de similars dimensions al costat de la via principal.

Totes dues andanes estaran unides en la seva capçalera mitjançant una plataforma de 9,5 m d’amplària que els connectarà amb l’edifici de l’estació. També comptaran amb una marquesina de 200 m de longitud aproximadament, així com en la capçalera de connexió amb l’edifici.

En ser una estació terminal, s’executaran talperes al final de l’andana existent en la via 2 i la via general de la via 1 i s’adequaran les instal·lacions ferroviàries (electrificació, vies, senyalització i comunicacions) a la nova configuració de l’estació.

D’altra banda, es projecta un aparcament en superfície de 200 places per a automòbils, de les quals 10 estaran reservades per a persones de mobilitat reduïda, i espai per a motocicletes i bicicletes. Així mateix, s’inclouen àrees per a pujada i baixada de viatgers, i estacionament de taxis. Tant l’aparcament com la parada de taxis i l’espai per a pujada i baixada de viatgers comptaran amb marquesines.

A més, s’urbanitzaran els accessos, amb la definició dels vials necessaris per a organitzar els diferents trànsits (vehicles particulars, aparcament, kiss&ride, taxis, autobusos i trànsits per als vianants). També s’instal·laran nous tancaments de seguretat en tot l’àmbit de la nova estació.

Aquesta actuació contribueix al compliment de diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com són el número 9, que té entre les seves metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i el número 11, que persegueix proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea – NextGenerationEU.

Granados: «Notícia molt positiva»

Aquest vespre, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat la notícia com «molt positiva” perquè «cal donar un molt bon servei als usuaris del ferrocarril, una responsabilitat que cau, directament, en mans d’Adif i Renfe”, ha assenyalat.

Segons ha dit, “sempre hem defensat que la nova ubicació de l’estació era de present i de futur immediat, perquè estarà connectada amb la futura estació d’autobusos annexa, un equipament que manca a Salou”, ha dit, i “on es formarà un nucli de transport molt important per a la nostra ciutat, que millorarà la qualitat de la mobilitat dels usuaris, que tindran al seu abast dues estacions connectades”.

L’alcalde també ha reivindicat el fet que Rodalies de la Generalitat de Catalunya implanti, definitivament, la línia R-17, el tren que ha d’anar directe a Barcelona, amb quatre viatges d’anada i quatre de tornada. Per Granados, “el tipus de servei que tenim avui en dia és totalment insuficient”, ha argumentat, referint-se a les llançadores. Així, “nosaltres volem tenir el nostre tren, que és l’R-17, i, a més, tenint en compte el compromís que va adoptar en el seu moment la Generalitat de Catalunya amb la seva implantació”.

Un cop estigui enllestida l’estació definitiva, implantat el servei compromès de l’R-17, i la connexió amb l’eix central del Corredor del Mediterrani mitjançant un nou tram connectat amb el ramal que ve de Tarragona, “Salou tindrà una estació de primer ordre i de primera magnitud”, ha assegurat.

D’altra banda, cal recordar que existeix un estudi aprovat al 2001 en què es preveu la implantació de l’ample europeu i això significa que “Salou podrà tenir xàrters des del municipi fins a qualsevol capital europea que estigui connectada amb l’alta velocitat”.

Redacció

 

Salou organitza tres dies d’activitats culturals al voltant de la festa de Sant Joan

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i el coordinador de Joventut, Infància, Cultura i Festes, Salvador Mimbrera. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes festius al voltant de la festa de Sant Joan, que s’inicien el proper dimarts, dia 22 de juny, amb l’actuació de la famosa cantant i actriu Ana Mena, que vindrà a la capital del turisme de la Costa Daurada de la mà de Los 40. 

L’actuació tindrà lloc a partir de les 21 hores a la plaça de les Comunitats Autònomes, i serà imprescindible disposar d’una invitació per accedir al recinte, que es pot adquirir al web d’Els40.cat

El 23 de juny, dimecres, per a la Revetlla de Sant Joan, a partir de les 19 hores s’espera l’arribada de la Flama del Canigó a Salou. Així, les pubilles i l’hereu seran els encarregats d’anar a buscar la flama i juntament amb l’associació Moto Club Barenys Salou anunciaran la seva arribada pels diferents carrers de Salou. El recorregut finalitzarà a la plaça de les Comunitats Autònomes.

A les 19.30 h, al mateix indret, es podrà gaudir de l’espectacle de foc amb la Morena, el Xaloc, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes “Latemó” de Salou. Seguidament, sessió de Dj’s Salou. L’aforament és limitat per a ambdós actes.

A les 23 hores, tindrà lloc l’espectacle pirotècnic que posarà el fermall d’or a la Nit de Sant Joan i que es podrà veure al llarg del passeig Jaume I.

I el dijous, dia 24 de juny, a partir de les 12 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, se celebrarà una Mostra de Cultura Popular amb l’actuació dels diferents elements festius del municipi.

A les 21 hores, tindrà lloc una sessió de monòlegs amb el dúo Bocabeats Comedia i Dani Lagi.

Granados: ‘La Cultura necessita un gran impuls per recuperar tot el temps perdut’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat i agraït la participació i el compromís de les entitats festives i culturals de la ciutat, lamentant que “la cultura ha estat una de les activitats més castigades per les restriccions de la COVID-19”; i, per tant, “necessita un gran impuls per recuperar tot el temps perdut, així com, també, les nostres entitats culturals”.

En aquest sentit, ha manifestat que, des de l’Ajuntament, i des de l’àrea de Serveis Culturals, “es treballa, intensament, per recuperar tot aquest temps i donar l’empenta necessària a la cohesió dirigida a les entitats culturals i totes les seves activitats; i per mostrar que Salou és un municipi que aposta per la cultura, com sempre ha fet; que Salou és un municipi on es viu molt directament la cultura; i que tenim una gran capacitat de mostrar allò que som i allò que sentim, a través del nostre patrimoni cultural, que és molt ric en diversos aspectes”.

Granados ha explicat que “Sant Joan és una de les festes més tradicionals de casa nostra, on s’impliquen múltiples entitats relacionades amb el foc, per donar aquell caràcter mediterrani i salouenc a la nostra festa”. “Serà un retrobament de la cultura al carrer”, ha finalitzat.

Per la seva banda, el regidor Xavier Montalà, que ha agraït l’esforç organitzatiu de l’àrea de Serveis Culturals i de la regidoria de Joventut, ha posat en valor el compromís del teixit associatiu de Salou i ha explicat que totes les activitats tenen un aforament limitat i se seguiran, estrictament, les normatives de seguretat i accés.

Montalà ha destacat la participació activa de l’Associació Moto Club Barenys Salou, del Grup Esplai Salou, del Ball de Diables Maleïts i Bruixes Latemó de Salou, del Xaloc de Salou, de l’Associació Sal-i-ou, i de les Pubilles i l’hereu de Salou.

A la roda de premsa de presentació del programa, també hi ha estat present el coordinador de Joventut, Infància, Cultura i Festes, Salvador Mimbrera.

A través de les xarxes socials i dels canals de comunicació oportuns, el Consistori salouenc donarà les indicacions necessàries per tal de celebrar una festa de Sant Joan amb les màximes garanties de seguretat. Cal destacar que no es permeten aglomeracions de gent i que s’ha de respectar la distància física entre les persones de com a mínim un metre i mig.

Redacció

 

L’Ajuntament de Salou lliura els premis als onze projectes guardonats del Fons Educatiu

L’alcalde Pere Granados, junt amb la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, han fet lliurament dels guardons. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, han lliurat aquest migdia els premis del Fons Educatiu Ajuntament de Salou – Escola Elisabeth, als onze projectes educatius guardonats a la convocatòria 2019. En el decurs de l’acte, s’ha fet lliurament d’un total de 26.213 euros.

L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens del Consistori, ha comptat, també, amb l’assistència del director de projectes del Fons Educatiu, Anton Ribas; Núria Guinjoan i Xavier Ferrè, membres del Consell Rector de l’Escola Elisabeth; els membres de la Comissió Econòmica, el regidor de Gestió Econòmica, Yeray Moreno, i Emilio Lucas, en representació de la cooperativa Elisabeth; i la inspectora d’Educació, Montserrat Fortuny. Així com de representants dels centres educatius de Salou, de les llars d’infants municipals, del Centre de Formació d’Adults Àgora i de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), els quals han presentat les diverses iniciatives dutes a terme als centres d’ensenyament del municipi.

Aquest acte permet veure i conèixer els diversos projectes que han dut a terme els participants, on demostren la seva capacitat i la seva imaginació per crear accions innovadores que tenen a veure amb l’aprenentatge en els seus corresponents centres, i contribuir a la millora de la qualitat de l’educació.

Granados ha assenyalat que “aquest Fons té una finalitat: crear projectes per millorar les habilitats, aptituds i formació dels nostres joves, un dels aspectes més importants que té l’Administració pública i els recursos econòmics, el millor regal i millor inversió que podem fer com a gestors públics, amb la col·laboració, implicació i compromís de tots”. També ha felicitat tots els centres pels seus projectes, ja que són molt interessants i positius, i ha posat en relleu el treball que es duen a terme des de totes les àrees implicades.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha posat de relleu “la increïble tasca que han fet els centres educatius durant tota la pandèmia, una labor molt difícil en moments tan complicats, però que han sabut gestionar i defensar molt bé”.  Així mateix, ha afirmat que “és la nostra feina aconseguir que cada alumne obtingui el màxim nivell de formació, de capacitació i de competència”, i que, a través del compromís i col·laboració conjunta, “avancem individualment i col·lectiva en la realització de la missió més important que tenim, que és la d’educar els nostres alumnes”.

El director de projectes del Fons Educatiu, Anton Ribas, ha manifestat que “aquests premis reconeixen els projectes dels centres educatius, que s’han fet pensant en la millora de les competències dels infants i joves”. “Tenim molt clar que els alumnes són el principal i el primer objecte i subjecte de l’educació i l’ensenyament; i, per tant, “millorar el nivell educatiu esdevé un fet importantíssim en el nostre municipi”, ha assegurat; i ha afegit que “els equips docents han de ser els principals responsables de fomentar les millors activitats educatives, les noves metodologies i estratègies, i d’afavorir el desenvolupament integral de cada alumne”.

El conjunt de projectes educatius que han aconseguit les ajudes són:

1) La Llar d’infants Balena Blava, per “Maria Montessori. Ensenya’m a fer-ho sol”, presentat per la directora del centre, Sandra Plaza. Aquest projecte pretén que els infants siguin protagonistes del seu propi aprenentatge i que puguin descobrir i fer-se seu l’entorn que els envolta; imitar i imaginar; relacionar-se amb la resta dels companys; conèixer-se a si mateixos i a la resta; comunicar-se i incrementar el vocabulari; desenvolupar el pensament divergent; promoure la concentració; i aprendre que l’error forma part de l’aprenentatge. L’import assignat és de 1.355 euros.

2) La Llar d’infants Cavallet de Mar, per “Emmi Pikler. Desenvolupem el moviment lliure”, també presentat per Sandra Plaza, directora del centre, el qual es basa en el moviment lliure i l’espai que té l’infant. A través d’aquest projecte, a l’aula, es proporcionarà als infants materials i espais per a que puguin manipular, i escollir què és el que prefereixen fer, sota la supervisió de l’educadora. Cal dir que els materials que es faran servir seran sempre el més naturals possibles. L’import assignat és de 1.355 euros.

3) L’Escola Elisabeth, pel projecte “Creació d’una revista digital a Educació Secundària”, presentat per la professora Elisabeth Cifuentes, que té com a finalitats renovar el format de la revista escolar, implicant els alumnes de secundària; ampliar el coneixement del mon audiovisual; fomentar la participació i el treball cooperatiu; aprendre a utilitzar les eines tecnològiques per a l’edició de la revista digital; i orientar, professionalment, els alumnes que estiguin interessats en l’edició digital. L’import assignat és de 2.710 euros.

4) L’Escola Europa, pel projecte “Ciència i Experimentació”, a través del qual es vol apropar el mètode científic als alumnes, al llarg d’una setmana amb activitats a tots els cicles educatius; emetre hipòtesis; ajudar a comprendre els fenòmens del voltant; i donar a conèixer l’aportació d’Arquímedes, Newton, Romer i Volta; així com les dones del món científic, com Marie Curie, Mary Jackson, Rachel Carson i Margarita Salas. També es preveu realitzar sortides al Cosmocaixa BCN, i tallers d’astronomia. L’import assignat és de 2.710 euros. Aquesta iniciativa ha estat presentada per la directora del centre, Silvia Margalef.

5) L’Escola Salou, pel projecte “Desenvolupament de l’habilitat motriu”, presentat per la directora del centre, Marian Castillo, i el mestre Sebastià Roig. Aquest treball pretén conèixer i saber utilitzar el principal material d’escalada; treballar les habilitats motrius bàsiques, a través de propostes lúdiques d’escalada; utilitzar nocions topològiques; desenvolupar actituds de confiança i millorar l’autoestima; i fomentar el treball en equip. L’import assignat és de 2.710 euros.

6) L’Escola Santa Maria del Mar, pel projecte “Més enllà de l’aula d’informàtica”, que té com a objectius millorar la competència digital dels alumnes; posar en valor el paper inclusiu de la tecnologia per assolir l’èxit educatiu; utilitzar les funcions bàsiques de les aplicacions d’edició de textos i presentacions multimèdia; proporcionar als alumnes les eines necessàries per construir el seu propi coneixement; i emprar entorns digitals de treball i aprenentatge propis; entre d’altres. L’import assignat és de 2.710 euros. Ha estat presentat pel director de l’escola, Carles Gené.

7) L’Escola Vora Mar, pel projecte “Programació i Robòtica”, que pretén oferir a tot l’alumnat experiències educatives diverses, pròximes i de qualitat; ajudar a superar la fractura digital, apropant una sèrie de continguts i materials a l’alumnat que, difícilment, fora de l’entorn escolar, en tindria accés; assegurar l’accés de tots i totes a les tecnologies de la informació i la comunicació, globalitzar-ne el seu ús i aconseguir l’alfabetització digital per a tothom; i desenvolupar la competència digital. L’import assignat és de 2.710 euros. Ha estat presentat per Rafael San Juan, secretari de l’equip directiu.

8) L’Institut Jaume I, pel projecte multidisciplinari “Empatitza’t”, presentat per la professora Montse Martínez. Aquest té com a objectius participar, de forma proactiva, a les activitats organitzades a l’aula i al pati; l’autoconeixement i creixement personal; desenvolupar habilitats i actituds que permetin afrontar els reptes de l’aprenentatge al llarg de la vida; la comunicació lingüística; la competència matemàtica; i la competència artística i cultural. L’import assignat és de 2.710 euros.

9) L’Institut Marta Mata, pel projecte “Meteorologia a l’aula”, presentat per la professora Mercè Castellà. Els objectius són dotar el centre amb meteorologia d’avantguarda en estudis climàtics; impulsar aprenentatges relacionats amb aquest àmbit; potenciar el treball de camp; fomentar l’autonomia i la capacitat d’observació, anàlisi i síntesi; educar amb un model sostenible; i divulgar informació de l’estació a diferents xarxes climàtiques. També es pretén realitzar una sortida mediambiental per visitar un ecosistema al Delta de l’Ebre. L’import assignat és de 2.710 euros.

10) La Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), pel projecte “Aprenem jugant”, presentat pel director, Robert Nieva. Aquesta iniciativa té com a objectius crear un espai d’aprenentatge cooperatiu i participatiu; desenvolupar les possibilitats educatives i socialitzadores d’aquest tipus de jocs; portar eines pedagògiques als educadors; afavorir actituds i comportaments madurs; generar reflexió i capacitat de prendre decisions, mitjançant el joc; donar a conèixer una alternativa d’oci saludable; i fomentar el treball en equip. L’import assignat és de 1.823 euros.

11) El Centre de Formació d’Adults Àgora, pel projecte “La Cultura: Eina de transformació social”, presentat per la directora Ana Lampreave i la professora Marta Llorens, el qual té com a objectius afavorir el treball transversal i la transferència de coneixements de camps diversos; aprofundir el treball per a projectes en ensenyament i avaluació de competències; ampliar el fons de la biblioteca i dinamitzar-la; millorar l’autoestima, les relacions interpersonals i la motivació; promoure la interacció de l’alumnat de diferents ensenyaments; promoure l’hàbit de lectura i fomentar l’accés a la cultura i al gaudi. L’import assignat és de 2.710 euros.

Redacció

 

Els productes de proximitat, protagonistes de l’edició especial KM 0 del Gastrotour a Salou

Imatge de la prsentació. Foto: Cedida

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou organitzen Gastrotour, sota el patrocini de Cervesa San Miguel Magna i Torelló Viticultors. La ruta gastronòmica tindrà lloc del 17 al 27 de juny, als 37 restaurants participants. Aquesta nova edició pretén posar en valor l’àmplia varietat i qualitat de les degustacions que es presenten, i, enguany, té, com a principal objectiu, promocionar els productes de proximitat.

La ruta permetrà tastar 30 degustacions, pel preu de 5 euros; així com gaudir de fins a 8 menús degustació de 5 plats, per 25 euros. Ambdues opcions aniran acompanyades d’una cervesa Magna San Miguel, o una copa de vi o cava, de Torelló Viticultors, ambdós patrocinadors de les jornades.

En el seu discurs, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, ha destacat que “A Salou, venim treballant, de forma conjunta amb el sector privat, especialment, amb l’AEH Salou, per tal de canviar la imatge que es tenia de Salou, i ho hem aconseguit trencar, ja que, actualment, el municipi compta amb una gastronomia d’alta qualitat, acompanyada d’uns establiments molt actuals i amb un bon servei”.

El President de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, ha manifestat que “aquesta nova edició és un pas endavant en la gastronomia de Salou, per recuperar sensacions i la normalitat, així com per reprendre les 10 jornades que vam presentar i no es van poder dur a terme, atesa la pandèmia”.

Ha afirmat, “ens hem de sentir orgullosos del fet que som en una zona privilegiada, a nivell mundial, ja que tenim bons productes, un clima agradable, magnífics llocs per anar a passejar i grans restaurants per anar a menjar”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que “hem aconseguit que el Gastrotour es consolidi com una ruta gastronòmica de gran qualitat i distingida” i ha destacat que “cada edició, la dotem d’un contingut diferent, enguany, donant rellevància als productes de Km 0”,

Així mateix, el representant sommelier de Torelló Viticultors, Joan Ferrés, ha assenyalat que els establiments participants “oferiran aquest escumós corpinnat ‘Especial Costa Daurada’, de la collita 2015, 100% ecològic i també, es podrà gaudir del vi blanc DO Penedès, Malvarel·lo, de la collita 2020, 100% ecològic”.

Per últim, el cap de vendes d’hostaleria Nordest de Magna San Miguel, Manel Grau, ha dit que “teniu una molt bona oportunitat per potenciar la destinació a través de la gastronomia, i la implicació de tot el sector és la base per poder aconseguir-ho”.

Els establiments participants en l’elaboració de degustacions són: 4R Casablanca; 70S & 80S American Diner; Asador Córcega; Bamboo; Boca Boca; Braseria l’Estació; Broodje Van Kootje; Creps & Nata; D’Albert; El Aljibe; Famous Daves; Heineken House Salou; House of Illusion; La Barca; La Nonna; La Sal; Lunattic Salou; Malapecora; Maradona; Mendebal; Mesón del Segoviano; Moss; Mur Mur; Noa Taverna; Nova Palmera; Pizzeria Sapri; Rock & Grill; Sexycat; Steakhouse Gaucho; i Sushi Kai Salou.

D’altra banda, participen amb els seus menús degustació els següents restaurants: Boquet Restaurant; Castillo de Javier; Cook & Travel; El Galeón; La Venus de Pepe; Mendebal; O Xantar i Taverna El Totxo.

Aquesta edició KM 0 també compta amb la versió adaptada als més petits de la casa, la BabyTour, en tres restaurants participants: Asador Córcega, Creps & Nata i Cook & Travel.

Es lliuraran tres distincions: la millor degustació; la degustació amb els millors productes de proximitat; i la degustació més original. Les persones que tastin les degustacions, podran votar a través del codi QR del programa, o bé del següent enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Les degustacions i menús que ofereixen els 37 establiments es poden consultar a la pàgina web www.aeht.es/jornades-gastronomiques/ i també a la web municipal de l’Ajuntament de Salou, www.salou.cat

Redacció

 

Inscripcions obertes per a la 30a edició de l’Escola Esportiva d’Estiu de Salou

Imatge del pabelló municipal de Salou. Foto: Ajuntament

La regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou ofereix, un any més, l’Escola Esportiva d’Estiu (Escola Iniciació Esportiva i Multijoc), al Pavelló Salou Centre, des del 5 de juliol de 2021 i fins al 3 de setembre. Cal destacar, que, enguany, se celebra la 30a edició.

Les places són limitades i se seguiran totes les recomanacions que es facin des del Govern de la Generalitat de Catalunya, per tal que sigui un espai segur i lliure de COVID-19.

La modalitat d’inscripció és per setmanes. Les famílies podran optar per escollir entre les següents, compreses entre els dies:

 • 1a setmana: del 5 al 9 de juliol
 • 2a setmana: del 12 al 16 de juliol
 • 3a setmana: del 19 al 23 de juliol
 • 4a setmana: del 26 al 30 de juliol
 • 5a setmana: del 2 al 6 d’agost
 • 6a setmana: del 9 al 13 d’agost
 • 7a setmana: del 16 al 20 d’agost
 • 8a setmana: del 23 al 27 d’agost
 • 9a setmana: del 30 d’agost al 3 de setembre

Els preus de cada setmana de l’Escola Esportiva d’Estiu són els següents:

 • Escola Iniciació Esportiva (des de P3, i fins a 4t de primària): 24,65 euros, per setmana.
 • Multijoc (des de 5è de primària, i fins a 2n d’E.S.O): 29,05 euros, per setmana.

Les famílies tenen un descompte del 10% sobre el preu, per als infants socis del Club Xic’S; i un 10%, també, per a famílies nombroses o monoparentals.

El procés d’inscripció comença a partir d’avui dimecres, 9 de juny, per als nens i nenes empadronats a Salou, i es durà a terme a través de a plataforma RESERVAPLAY. Per a la resta de la població, la inscripció s’obrirà a partir del 28 de juny de 2021, al mateix enllaç.

Caldrà emplenar el formulari amb les dades de l’infant, les setmanes que es desitgin, les autoritzacions corresponents i adjuntar la documentació requerida. Les famílies completaran la inscripció i abonaran l’import, directament, mitjançant aquesta plataforma.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha reconegut el treball de la regidoria per poder acollir una nova edició de l’Escola Esportiva d’una forma adaptada, ja que “es tracta d’una iniciativa molt interessant, que permet apropar els més petits al món de l’esport, a través d’activitats lúdiques, durant tot l’estiu”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha manifestat que “estem contents de poder tornar a organitzar l’Escola Esportiva d’Estiu després d’un any 2020 on no vam poder oferir el servei, atesa la conjuntura de pandèmia”. Tanmateix, ha explicat, “aquesta serà una edició limitada, encara”, però “esperem que el proper estiu ja puguem tornar a donar el servei com es feia fins al 2019”.

Redacció

 

El Mercadet de l’Espigó torna a Salou a partir de dissabte

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou posa en marxa, de nou, aquest proper dissabte, 12 de juny, el Mercadet de l’Espigó, que romandrà a l’Espigó del Moll de Salou durant tot l’estiu, fins al 15 de setembre de 2021. L’horari per visitar-lo serà, cada dia, al vespre, a partir de les 19 hores, i fins a la mitjanit.

El mercadet comptarà amb un total de 12 parades, de tipologia diversa: des de decoració, bijuteria, joies, articles de regal i quadres, i fins a articles de macramé i ganxet.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “aquest mercadet aportarà dinamisme i ajudarà a reactivar l’activitat comercial en aquesta zona, un indret molt visitat per residents i visitants, durant tot l’estiu, per la seva proximitat, a tocar del mar”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha explicat que “el Mercadet de l’Espigó va tenir una molt bona acollida l’estiu passat, tant per part dels paradistes com del públic local i visitant, i és per això, que hem decidit repetir-lo i millorar-lo”.

Redacció

 

Salou amplia la xarxa de punts wifi en instal·lacions municipals

Durant aquest darrer any, l’Ajuntament de Salou ha reforçat i ampliat la xarxa de punts wifi públics, SALOU CONNECTA, en diversos espais i instal·lacions municipals.

S’ha dotat de cobertura wifi el Pavelló de Ponent, que cobreix la zona de pista i grades, i també la zona on va ubicat el servei de cafeteria del pavelló. S’ha reforçat, a més, la cobertura wifi al Pavelló Central, amb la instal·lació de nous punts d’accés que permeten cobrir la zona de pista i les dues grades de públic.

En ambdós edificis d’equipaments esportius, s’ha ampliat la connectivitat amb fibra òptica, que permet millorar les comunicacions, oferir millor servei wifi públic, i, en el cas del Pavelló Central, també, poder dotar d’una connexió permanent per a retransmissions esportives, via streaming.

Així mateix, durant el mes de maig, s’ha habilitat una connexió de fibra òptica als equipaments municipals de la Masia Tous, on es troben ubicats serveis de Joventut i Infància, i que ha permès millorar la connectivitat de la seu municipal i afegir nous punts d’accés a la xarxa de wifi públic SALOU CONNECTA als edificis municipals i a la zona enjardinada del seu entorn.

D’aquesta forma, s’amplia i es reforça la xarxa wifi públic SALOU CONNECTA i que ja permet connexió en diversos punts del municipi, els quals es poden consultar en aquest enllaç.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament la incorporació d’aquests nous punts a la xarxa de connexió, ja que “facilita les tasques diàries dels treballadors/es i ofereix un nou servei i millor qualitat als usuaris/àries que fan servir aquests equipaments municipals”.

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que “durant el període de confinament, també es van instal·lar sistemes de càmeres de seguretat a diverses oficines d’atenció municipals, com a la zona de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), situada al hall de l’Ajuntament, i a les zones d’atenció dels Serveis Socials a Acció Social i a l’Espai MAS”.

En total, s’han instal·lat 6 càmeres de seguretat que s’han integrat al sistema centralitzat de videovigilància que es gestiona des de Policia Local de Salou. A l’OAC, s’ha complementat la col·locació amb un sensor de temperatura i humitat ambientals, que mostra, en tot moment, les condicions de la sala d’espera i atenció principal de l’Administració.

Redacció

 

Salou vol marcar tendència a Espanya obrint la porta a la diversitat familiar

L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i del president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana. Foto: Tots21

La llarguíssima època històrica en què les societats només han considerat un tipus de família -home dominant, dona i fills, bàsicament, a més d’avis i àvies- ha passat a la història. La modernitat ha portat de la mà noves formes de relació humana que han fet volar pels aires no només la família nuclear, sinó també l’extensiva, i sobretot, la formada per parelles heterosexuals. Hi ha més maneres de mostrar l’afecte i la relació entre les persones que decideixen conviure i Salou, com a municipi capdavanter elnturisme internacional, vol també marcar tendència a Espanya.

Salou com a ‘trending topic’ de la diversitat familiar. El primer pas serà una campanya feta per comerciants i l’Ajuntament on conviden els diversos tipus de famílies a comprar al municipi. La campanya rep l’ajut gràfic del que pot ser un descobriment artístic del territori, el de la dissenyadora de Vila-seca Montse Bernaus, autora dels grafismes. Es comença amb cartelleria tipus ‘mupis’ i micriaparadors i seguirà amb accions futures.

Les àrees de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou, junt amb l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, han engegat, oficialment, avui dilluns, 7 de juny, la nova campanya comercial, que duu per títol ‘Family Shopping Salou’, i que té com a objectius incentivar i dinamitzar el comerç de proximitat i, alhora, sensibilitzar sobre la diversitat familiar.

Aquest migdia, l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i del president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana; ha presentat la iniciativa, en roda de premsa, al Passeig Jaume I.

S’han ubicat diversos ‘mupis’ amb la cartelleria de la campanya pels carrers del municipi, concretament, al Passeig Miramar, amb Plaça Venus; al Passeig Jaume I, davant el número 1, indret on s’ha dut a terme la presentació; a la plaça de Francesc Germà, davant de l’Avinguda Andorra; i, per últim, al carrer Barcelona, a tocar amb Via Roma. Cal dir que les il·lustracions dels cartells són de la dissenyadora Montse Bernaus.

També, 70 comerços del municipi, que s’han adherit a la campanya han creat microaparadors als seus locals per donar suport a aquesta nova iniciativa.

El grafisme de la campanya, obra de Montse Bernaus

Segons l’alcalde, Pere Granados, “Salou és un municipi, acollidor, hospitalari i inclusiu, i que compta amb el segell de turisme familiar de la Generalitat de Catalunya, des de l’any 2003″. «Volem que aquest segell serveixi per a tots els models de família, per visibilitzar-les i per normalitzar-ne la diversitat i que totes se sentin ben acollides i benvingudes en les activitats que realitzin amb nosaltres, i, especialment, en aquest cas, en el shopping”. Granados ha afegit que “estem davant d’una campanya amable de sensibilització ciutadana que ha de servir per donar la mà, seguretat, confiança i respecte cap a totes les famílies diverses i plurals: biparentals amb fills, amb dues mares, dos pares, mares solteres, pares solters, sense fills, famílies amb infants adoptats o en acollida, famílies trans, famílies reconstruïdes o compostes, famílies extenses, amb gent gran al seu càrrec, etc”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, ha explicat que “el rerefons d’aquesta campanya innovadora és treballar la tolerància i el respecte de forma real i activa, a través de missatges visuals que arriben als residents i visitants i que tenen com a objectiu influir, positivament, en les conductes de compra dels potencials clients”. També ha indicat que «aquesta primera acció que inclou la cartelleria és una declaració de principis de a on volem anar», i, “estem treballant en altres iniciatives de promoció que ens ajudaran a tenir una imatge més inclusiva i més atractiva, de cara als consumidors”.

Així mateix, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, ha assenyalat que “des de l’entitat, volem col·laborar, de forma activa, en la promoció turística de la ciutat, i donar suport al Patronat Municipal de Turisme i l’Ajuntament en totes aquelles iniciatives que posin en marxa”; i ha afegit que “conscients del fet que la idea és fomentar un turisme familiar adreçat a tot tipus de nuclis, hem volgut ser els primers en llençar aquest missatge: Salou vol acollir qualsevol mena de famílies”. També ha explicat que «els microaparadors són com unes xarxes socials a peu de carrer, per tal de promocionar les campanyes que es duen a terme al municipi».

J. Garcia

 

L’alcalde de Salou es reuneix amb els veïns per parlar sobre l’avinguda de Carles Buïgas

A la trobada hi van assistir el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán; i el regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez, a més de diversos representants de l’entitat veïnal, presidida per Pilar Roig. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit, recentment, amb representants de l’Associació de Veïns Salou Est, presidida per Pilar Roig, per parlar sobre diverses qüestions relatives a l’avinguda de Carles Buïgas, els treballs de construcció de la qual es preveu que estiguin enllestits a mitjans d’aquest mes de juny.

A la trobada, hi ha assistit, també, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán; i el regidor de Dinamització Econòmica i Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; a més de diversos representants de l’entitat veïnal.

L’alcalde ha comunicat als representants dels veïns que “aquest ha estat un projecte model de participació ciutadana i que, per això, es continuarà escoltant la gent sobre l’ocupació de l’espai de la ciutat”. També els ha dit que “l’Avinguda Carles Buïgas esdevindrà l’inici i l’exemple de la futura renovació i transformació urbana, amb criteris de sostenibilitat, pacificació i accessibilitat”.

Així mateix, Granados s’ha interessat per les opinions de l’associació de veïns relatives a la nova avinguda, que serà un eix urbanístic fonamental per a Salou i que ajudarà a dinamitzar el comerç de la zona, així com també millorarà la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, residents i visitants. L’alcalde, que valora molt positivament el resultat de la reunió, on s’han tractat, entre altres temes, l’accessibilitat i la distribució dels espais al carrer, ha assegurat al col·lectiu veïnal que hi ha prevista una ronda de contactes amb els comerciants de l’avinguda Carles Buïgas i també amb l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS).

El regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, també ha fet referència a la pilona que gestionarà l’accés als usuaris autoritzats a la zona del carrer Carles Buïgas, un element que “incorpora un sistema de control amb tecnologia bluetooth, i, des d’un dispositiu mòbil, els usuaris podran accionar el mecanisme per poder accedir-hi”.

Es tracta d’un sistema que aporta seguretat i simplicitat en el seu funcionament, ha afirmat el regidor Barragán, i que cobrirà tant els accessos dels propietaris d’aparcaments de vehicles a la zona, com autoritzacions de caràcter temporal, si és necessari. “Una solució que es podria replicar en altres entorns del municipi, i que, des de l’àrea de Mobilitat, podran gestionar de forma centralitzada”, ha assegurat.

L’Associació de Veïns Salou Est aglutina un miler d’habitatges, aproximadament, i una quinzena de comunitats de veïns. Així mateix, la zona Salou Est inclou l’eix urbanístic entre l’avinguda Principat d’Andorra, fins al carrer Torremolinos, la zona de platja Capellans i fins a Pompeu Fabra.

Redacció

 

L’alcalde de Salou es reuneix amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés

A la trobada, Pere Granados li va presentar els plans i projectes que Salou duu a terme per avançar cap a un municipi turístic sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va assistir dijous passat a la quarta edició del Congrés d’AMETIC, el ‘Digital Tourist 2021’, celebrat a Benidorm, que, enguany, ha tractat el lema de ‘Next Generation for Smart Destinations’. La seu d’aquest congrés ha estat l’Ajuntament de la localitat alacantina.

Aquest esdeveniment, en format híbrid, online i presencial, és un espai d’encontre dels responsables de les destinacions turístiques intel·ligents (DTI): de les administracions central, autonòmica, provincial y municipal, i de l’oferta del turisme digital, representada per les empreses tecnològiques líders.

Durant dos dies, es va debatre sobre solucions tecnològiques i digitals per afrontar els reptes del sector, millorar la seva competitivitat i desenvolupar un model sostenible i resilient a llarg termini, proporcionant un entorn per a l’intercanvi i el networking entre les destinacions turístiques intel·ligents i el sector privat.

En el marc d’aquest congrés, Pere Granados es va reunir dijous al matí amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés. A la trobada, l’alcalde li va presentar els plans i projectes que Salou està duent a terme per avançar cap a un municipi turístic sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat.

Així mateix, l’alcalde va assistir al Consell Plenari de la Red DTI, i, també, es va reunir amb Carlos Romero, director d’I+D de SEGITTUR.

Per últim, l’alcalde i president del Patronat va visitar divendres al matí el centre tecnològic DINAPSIS, que centra el seu treball en la transformació digital per a la gestió sostenible i eficient del cicle de l’aigua i la salut ambiental de l’entorn urbà.

L’alcalde, acompanyat de tècnics i directius d’AGBAR, va destacar que per «avançar cap a un municipi sostenible i intel·ligent cal implementar recursos en digitalització per optimitzar i fer més eficients els serveis que prestem als usuaris».

Redacció

 

79 persones participen en les 6 neteges ‘Let’s Clean Up Europe 2021’ a Salou

La jornada va comptar amb la participació de 79 persones en total, les quals van cobrir un terreny de 120.320 metres quadrats, entre els següents indrets: Platja de Ponent; Platja de Llevant; Platja Llarga; Cap Salou; Platja Capellans; i avinguda de Joan Fuster, Foto: Ajuntament

La jornada de neteja de residus ‘Let’s Clean Up Europe 2021’, que va tenir lloc el 8 de maig de 2021, a Salou, va ser tot un èxit de participació, amb 79 persones, dividides entre els sis indrets diferents escollits per a l’activitat: Platja de Ponent; Platja de Llevant; Platja Llarga; Cap Salou; Platja Capellans; i avinguda de Joan Fuster. En total, es va aconseguir cobrir un terreny de 120.320 metres quadrats.

Aquestes neteges van ser una iniciativa organitzada per l’entitat sense ànim de lucre Good Karma Projects, amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou.

Segons l’informe lliurat per l’organització, en total, es van recollir fins a 2.353,25 kilos de residus, dels quals, 1.498 eren envasos; 226 paper i cartró; 209 vidre; 397 resta; i 23,25 residus específics.

En aquest enllaç es pot observar la divisió de residus recollits, per zones. També es pot consultar, en aquest enllaç, un mapa interactiu amb els resultats.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament els resultats de l’informe de Good Karma Projects, assegurant que “l’entitat està realitzant una molt bona tasca de conscienciació cap a la població, per tal que conegui la problemàtica actual i actuï a favor del benestar del nostre planeta”. Així mateix, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament, continuarem treballant en la mateixa línia, fomentant hàbits sostenibles per tal de reduir la generació de residus de tot tipus, en el nostre dia a dia”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha explicat que “amb la publicació d’aquests resultats, pretenem generar una doble comunicació per a la nostra ciutadania; per una banda volem alertar de l’impacte que es produeix al nostre entorn, si no el respectem i el cuidem degudament; i, per una altra banda, volem generar un missatge simbòlic positiu, ja que amb aquestes accions conjuntes podem conscienciar a tothom sobre la possibilitat de canviar; que és possible viure sense malmetre el planeta; i, a més, que qualsevol de nosaltres pot ser part del canvi i es pot unir i ser partícip de la solució”.

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou es pretén no només participar i/o organitzar actes com aquest Clean Up, sinó treure’n conclusions i aplicar mesures correctives; per això, la importància de generar informes amb les dades extretes. Per altra banda, es podran comparar aquests resultats amb futures jornades de Clean Up, i valorar, per exemple, quin és l’impacte que representa l’activitat turística a les platges, quant als residus.

Cal recordar que les recollides van ser dirigides per representants de l’organització Good Karma Projects, que van posar a disposició de les persones participants tot el material necessari. Es van distribuir els assistents en els diferents punts, en formacions de, màxim, 6 persones o grups familiars, evitant, d’aquesta manera, aglomeracions. La classificació de residus també es va fer per grups. A més, va ser obligatori l’ús de mascareta, i respectar, en tot moment, la distància interpersonal d’1,5 metres.

Aquesta jornada ‘Clean Up’ dona compliment als ODS número 13, ‘Acció pel Clima’; al 14, ‘Vida Submarina’; i al número 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’; i posa de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

Redacció

 

Detingut un botiguer de Salou per tràfic de drogues

A l’interior de la botiga es van localitzar mitja dotzena de flascons amb substància vegetal tipus marihuana sense precinte ni segell oficial que estaven a la vista dels clients. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salou – Vila-seca conjuntament amb agents de la Policia Local de Salou van detenir dimecres un home de 37 anys, de nacionalitat alemanya i veí del municipi, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

La detenció es va fer en el marc d’una inspecció a la botiga tipus grow shop que el detingut té a Salou. Feia dies que a la zona s’havia generat queixes de veïns ja que a la botiga es venia marihuana i es feia, a més, difusió a través de les xarxes socials.

L’objectiu de la inspecció era per una banda comprovar si disposava de llicència, assegurança i documentació de l’activitat, i per l’altra banda, comprovar si les substàncies que venia eren legals.

A l’interior de la botiga es van localitzar mitja dotzena de flascons amb substància vegetal tipus marihuana sense precinte ni segell oficial que estaven a la vista dels clients. En una altra zona, van trobar un altre pot ple de marihuana, 8 aglans fetes d’haixix i dues barres de la mateixa substància.

Fetes les comprovacions per part dels agents de la Policia Local, l’home no va presentar la llicència municipal d’obertura, ni l’assegurança obligatòria i tampoc cap documentació acreditativa vàlida dels productes que tenia a la venda.

Els agents de policia científica van fer les proves amb els reactius químics a les substàncies que hi havia al local i en tots els casos van donar positiu per drogues. Aquestes proves són indiciàries i s’haurà de corroborar la il·legalitat de les substàncies a través de les proves al laboratori que determinaran si el principi actiu o percentatge de THC està per sobre del permès.

Els agents de la Policia Local de Salou van obrir un expedient sancionador per la manca de llicència de la botiga i un requeriment de comunicació de l’activitat.

El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció

 

Salou viu el Dia Mundial del Medi Ambient amb dues neteges a les platges

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou col·laborarà en dues iniciatives organitzades per Creu Roja, i l’Associació CEN ‘Conservació Ecosistemes Naturals’ i Voluntariat Decathlon. Foto: Rafael Lopez-Monné (PMT Salou)

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Salou celebrarà demà dissabte, 5 de juny, el Dia Mundial del Medi Ambient, col·laborant amb dues neteges a les platges del municipi, organitzades per dues entitats, al llarg d’aquest cap de setmana.

La primera de les iniciatives és una neteja terrestre i aquàtica de residus, a càrrec de Creu Roja Salou. Es tracta d’un acte tancat, que tindrà lloc demà dissabte, 5 de juny, al matí, des de les 10 h i fins a les 12 h, amb sortida des del Club Nàutic de Salou, i des del monument Els Pilons, per tal de cobrir la platja de Llevant, la platja de Ponent i la platja Llarga, tant per terra com per l’aigua. L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament col·laborarà en aquest acte, donant a les persones participants un bidó d’aigua de vidre, amb motiu del dia mundial, i proporcionant bosses de ràfia, per a la recollida de residus.

Aquesta iniciativa també comptarà amb el suport d’altres entitats del municipi, com són: el Grup de Dones de Salou, el Grup Anem a Caminar, el Salou Triatló Costa Daurada i el Club Natació Salou.

D’altra banda, aquest diumenge, dia 6 de juny, es durà a terme, també, una neteja de plantes invasores, a càrrec de l’Associació CEN «Conservació Ecosistemes Naturals» i Voluntariat Decathlon, a través de Decathlon Vila-seca. L’objectiu d’aquesta jornada és controlar les plantes exòtiques invasores que afecten la costa i amenacen l’estructura i el funcionament dels ecosistemes costaners. La iniciativa tindrà lloc a la platja Llarga de Salou, en horari de 10 a 14 h.

L’Ajuntament de Salou col·laborarà en aquesta acció, com altres anys, aportant big bags, on recollir el Carpobrotus, per tal de poder portar-lo fins a la planta de compostatge de Botarell, per al seu tractament.

Entre els requisits per participar en aquesta segona neteja, caldrà que els menors d’edat vagin acompanyats per un adult; i portar, obligatòriament, mascareta.

Les inscripcions per a la neteja de plantes invasores es poden realitzar en el següent enllaç.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït a les entitats organitzadores la seva iniciativa per tenir cura del valuós entorn natural de Salou, “un espai encara desconegut i que compta amb una magnífica bellesa paisatgística i mediambiental que cal protegir, entre tots”.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Estela Baeza, ha assegurat que “des de l’Ajuntament, continuarem treballant per conscienciar la ciutadania que canviï els seus hàbits per uns de més sostenibles i que vetlli pel benestar del planeta i la cura de la biodiversitat”.

Aquestes jornades de neteja donen compliment als ODS número 13, ‘Acció pel Clima’; al 14, ‘Vida Submarina’; i al número 15, ‘Vida d’ecosistemes terrestres’; i posen de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

Redacció

 

La realitat abstracta de Sònia Toneu arriba a la Torre Vella de Salou amb l’exposició ‘Territori(s)’

La mostra es podrà visitar, des de demà divendres, 4 de juny, i fins al 10 de juliol de 2021, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h. Foto: Cedida

La Torre Vella de Salou acollirà l’exposició ‘Territori(s)’, de l’artista Sònia Toneu, una mostra que presenta la geografia a través de la contraposició d’allò rural amb l’urbà.

L’autora va créixer en una masia del prelitoral tarragoní, en un entorn familiar creatiu; i, en arribar a Barcelona, comença a treballar en el sector de la moda i la publicitat. Així mateix, es va graduar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, l’Escola Massana.

Toneu centra el seu treball en l’abstracció, mitjançant la pintura, la hibridació de tècniques i l’ús de suports digitals per estudiar els paisatges; i fa una introspecció directa del territori en diferents indrets del món, com són Salou, Montserrat, Barcelona, Berlin, Rügen (Alemanya) i Tampere (Finlàndia), per tal d’investigar tot allò que produeix la mirada del context tangible, l’entorn social i les impressions de l’artista.

Aquesta exposició està formada per 6 blocs: la col·lecció Montserrat; la col·lecció Primavera; la de Kreuzberg (Berlin); la de DO1; la d’Ostsee; i, finalment, la col·lecció Billions.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “és una gran satisfacció poder acollir aquesta exposició de l’artista Sònia Toneu, una magnífica mostra que ens ensenya a veure el  nostre entorn, a través de l’art abstracte i la creativitat de l’autora”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha posat en valor “la importància de continuar apropant l’art de proximitat a la ciutadania, ja que les exposicions que acollim, cada mes, ens aporten noves perspectives per descobrir la realitat; i, a més, ens donen un valor afegit com a municipi”.

La mostra es podrà visitar a la Torre Vella de Salou -carrer Arquebisbe Pere Cardona s/n-, a partir de demà divendres, 4 de juny, i fins al 10 de juliol de 2021, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h; diumenges i festius tancat. L’entrada és gratuïta i l’aforament és limitat.

La Torre Vella va ser ordenada edificar l’any 1530 per l’arquebisbe de Tarragona Pere de Cardona, per tal de protegir aquest punt de la costa de les incursions pirates. Actualment, la Torre Vella és un centre cultural dedicat, principalment, a exposicions d’art. Acull, també, el Museu de l’Esmalt Contemporani, el qual disposa d’un fons d’esmalts del segle XX, d’autors d’arreu del món.

Redacció

 

Salou dona ajuts econòmics per al pagament del lloguer i l’habitatge

Façana de l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha posat en marxa uns ajuts econòmics per al pagament del lloguer i l’habitatge, per tal de poder garantir ingressos suficients a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

L’import serà de 450 euros, amb un increment de 50 euros, per cada fill menor de 16 anys que figuri a la unitat familiar. Aquesta subvenció és de pagament únic.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat èmfasi en “la necessitat d’ajudar les persones amb totes les subvencions possibles per contrarestar els efectes de la crisi econòmica a les famílies, especialment, a les més vulnerables».

Per la seva banda, el regidor de Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “aquests ajuts extraordinaris tenen com a objectiu arribar als segments de població més afectats econòmicament per la pandèmia, a través d’ajuts a una necessitat bàsica, com es l’habitatge”; i ha assegurat que “hem de continuar incidint en la recuperació i la reactivació econòmica».

Podran acollir-se a aquest tipus d’ajut aquelles persones majors de 18 anys (o de 16, en cas d’emancipació legal); que disposin de residència regularitzada a Catalunya; empadronades, de manera continuada, a Salou, des de 2 anys anteriors fins al moment de la presentació de la sol·licitud; que siguin titulars d’un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueixi el domicili habitual de la unitat familiar; o, pel contrari, que sigui titular d’un préstec hipotecari sobre l’habitatge que constitueixi el seu domicili habitual o permanent. Així mateix, la persona que sigui titular d’un préstec hipotecari haurà d’haver pagat les quotes d’amortització hipotecària durant un període mínim de dotze mesos, comptats des de la signatura del préstec hipotecari fins a la presentació de la sol·licitud.

D’altra banda, caldrà que no disposi d’un saldo de més de 3.000 euros en tots els comptes bancaris de titularitat dels membres de la unitat familiar; i trobar-se en situació de vulnerabilitat econòmica i social recollida en el RDL 11/2020, arran de la crisi sanitària de la COVID-19.

El període per sol·licitar l’ajut comença aquest proper dissabte, dia 5 de juny, per via telemàtica, i el proper dilluns, dia 7 de juny, de forma presencial; i fins al 7 de juliol de 2021 (inclòs).

Per fer el tràmit de forma online, caldrà realitzar-lo a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Salou, en aquest enllaç. D’altra banda, per poder lliurar les sol·licituds de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, caldrà demanar cita prèvia per validar la documentació, en aquest enllaç.

Caldrà aportar els següents: instància de sol·licitud i declaració responsable, segons model normalitzat; DNI o NIE de la persona sol·licitant; documentació específica per tal de comprovar el règim de tinença de l’habitatge i la justificació de l’ajut; l’acreditació dels moviments i saldos dels comptes bancaris de tots els membres de la unitat familiar, a partir de l’1 de gener, i fins al 31 de maig de 2021; i els documents acreditatius de tots els membres de la unitat familiar.

Així mateix, el fet de presentar la sol·licitud comporta que s’autoritza per part de tots els membres de la unitat de convivència a l’Ajuntament de Salou a la consulta de les següent dades: volants històrics i de convivència de l’habitatge pel qual sol·licita subvenció; certificat cadastral del fet que no figura com a titular de cap altre habitatge o local, ni a Salou ni a cap altre municipi; títol acreditatiu de família nombrosa i monoparental; nivell i grau de dependència de discapacitat; i declaració de la renda corresponent a l’exercici anterior o, en el cas de no fer-la, certificat d’imputacions de l’Agencia Tributària, corresponent. Els/les sol·licitants hauran de lliurar les certificacions, en el cas que li siguin requerides per l’Ajuntament.

Tota la informació es troba a les bases i al díptic adjunt. Per a qualsevol consulta, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el telèfon 977 30 92 00 (extensió 1346).

Redacció

 

Salou activa la totalitat de la zona blava, coincidint amb la temporada d’estiu

L’horari és tots els dies, de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, en totes les zones d’aparcament regulat del municipi. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou informa la ciutadania que ja es troba activa la totalitat de la zona blava, fins el 30 de setembre, coincidint amb la temporada estival. L’horari és de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, en totes les zones d’aparcament regulat del municipi.

Cal recordar que es troba en funcionament l’aplicació mòbil APARCAR per poder realitzar els abonaments, que es pot descarregar en els stores d’Android iOS.

Els residents de tot l’any de Salou poden gaudir de la tarifa superreduïda i il·limitada, per una quantitat simbòlica de 5 cèntims l’hora, a més de disposar d’una primera hora gratuïta. Així mateix, per a la resta d’usuaris, la tarifa estàndard és d’1,25 euros l’hora.

Pel que fa als pàrquings dissuasius de Pompeu Fabra, Joan Fuster i Torremolinos, el preu és de 4 euros al dia.

Recordar, així mateix, que l’APP també es pot fer servir per a les estacions de càrrega de vehicles elèctrics, i que dita càrrega no té cap cost per a l’usuari.

Redacció