.

.

TOTS 21

Marc Montagut es presentarà com a cap de llista de Centrem a Salou

Marc Montagut i Àngels Chacón aquest matí en roda de premsa. Foto: Tots21

Primers moviments tel·lúrics que surten a la superfície en l’espai de Sumem per Salou, coalició electoral liderada per Pere Granados i que va unir el 2019 Junts i FUPS en una suma d’interessos que va garantir l’alcaldia gràcies al pacte amb el PSC. Marc Montagut, primer tinent d’alcalde i regidor responsable de l’àrea de Gestió del Territori i Habitatge, ha escenificat aquest matí el fitxatge per Centrem, partit liderat per una Àngels Chacón que ha volgut estar present a la roda de premsa celebrada a la capital de la Costa Daurada. L’exconsellera i excap executiu del PDeCAT articula la nova formació de cara a tenir presència en les municipals de l’any vinent.

Segons ha afirmat Montagut, «faig aquest pas per coherència amb l’espai ideològic que sempre he representat i bastir un projecte de ciutat transversal i il.lusionador per afrontar els nous reptes de Salou”. En aquest sentit ha apuntat a l’aplicació del nou planejament urbanístic, la transformació del model turístic i de promoció econòmica i la millora de la qualitat dels serveis i l’espai públic.  Del cantidat, ha elogiat la que contrastada experiencia política i de gestió municipal a primera línia i sempre disposat, combinat amb la força i la il·lusió d’un projecte renovat per afrontar el futur.

Per la seva banda, Chacón mostrava múscul afirmant que «amb un mes i mig de vida de Centrem com a partit, avui presentem el nostre segon candidat a les eleccions municipals. Treballem per fer gran aquest projecte de centre ampli i catalanista, també des dels municipis”. Del cantidat, ha elogiat la que contrastada experiencia política i de gestió municipal a primera línia i sempre disposat, combinat amb la força i la il·lusió d’un projecte renovat per afrontar el futur.

Redacció

 

Salou posa en marxa el Servei de Canguratge a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou ha posat en marxa el nou Servei de Canguratge, de caràcter gratuït, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet, els dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16.30 a 19.30 h.

Cal destacar que aquest programa es realitza gràcies a la transferència de Temps x cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un servei puntual de cura en un espai lúdic i de qualitat per als infants.

L’alcalde Pere Granados ha valorat molt positivament la incorporació d’aquest servei, atès que, d’aquesta manera, “ajudem les famílies de Salou a conciliar la seva vida laboral, familiar i personal, i a garantir l’atenció dels infants”.

Per la seva banda, la regidora d’Infància, Julia Gómez, ha explicat que “el nostre objectiu és oferir als nens i nenes salouencs una atenció bàsica, ludicosocial i d’educació en el lleure, a través d’aquest nou servei de qualitat, que ens subvenciona la Generalitat de Catalunya”.

Inscripcions

Per poder beneficiar-se del Servei de Canguratge, cal inscriure’s, prèviament, omplint un formulari, a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet de Salou. Tot seguit, caldrà apuntar-se a la llista diària, on es podrà escollir el dia i la franja horària en què es farà ús del servei. Aquesta llista romandrà, físicament, a l’Espai d’Infància. Tanmateix, es podrà sol·licitar apuntar-se per telèfon, al 977 38 35 91 o al 678 162 716; o bé, de forma presencial.

Caldrà que l’infant estigui empadronat a Salou, i que tingui entre 3 i 10 anys.

El màxim diari per nen/a és de 2 hores i mitja, al dia. I el màxim mensual és de 12 hores i mitja.

Diàriament, es podran apuntar fins a 16 infants. Un cop cobertes aquestes places, es crearà una llista d’espera, i, en cas que s’esborrin usuaris, s’avisarà els infants apuntats, per ordre d’inscripció.

L’infant ha de ser acompanyat i recollit del servei per el seu tutor/a legal, pare o mare, o en qui delegui. Haurà de quedar constància de qui és aquesta persona.

És recomanable que els pares i mares portin el material necessari per a la cura del seu nen o nena (roba de recanvi, etc.). En cas que hagin de menjar durant l’estona que fan ús del servei, cal que cada infant porti una motxilla amb el menjar que hagi de consumir.

Redacció

 

Salou aprova al plenari la declaració institucional de ciutat LGBTI-Friendly

Imatge del plenari. Foto: Ajuntament

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat, avui dimecres, 29 de juny, en sessió ordinària, la declaració institucional de ciutat LGBTI-Friendly, per tal de garantir el respecte i la tolerància cap a la diversitat sexual i afectiva.

La declaració, presentada per part de tots els grups polítics municipals, SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, C’s i PP, aprova els següents acords: fomentar que Salou garanteixi la igualtat, les llibertats i el respecte a la pluralitat d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals; impulsar polítiques d’igualtat de gènere i LGBTI, en l’àmbit municipal, com a garantia de la lliure expressió de la diversitat; la lluita quotidiana amb accions i amb programes preventius contra la LGBTIfòbia, sigui quin sigui el seu àmbit d’expressió, amb la perspectiva de «tolerància cero» i des dels diversos àmbits de les polítiques locals.

També, impulsar el treball conjunt, l’intercanvi d’experiències i projectes de treball entre els municipis LGBTI, en el marc de la Xarxa pública de SAIS LGBTI, afavorint l’intercanvi i els coneixements entre els governs locals; fomentar que les polítiques públiques incorporin, transversalment, la perspectiva de gènere i la diversitat LGBTI, en les seves fases i els diversos àmbits competencials, possibilitant la formació del personal de l’Ajuntament en la temàtica LGBTI.

El fet que Salou sigui una ciutat LGBTI – Friendly significa, així mateix, que està compromesa amb els drets del col·lectiu i és una ciutat més oberta, tolerant, respectuosa i inclusiva amb la diversitat, i impulsora de la igualtat d’oportunitats. Es promourà que la ciutadania, les entitats i la xarxa empresarial del municipi s’afegeixi a la campanya Salou ciutat LGBTI – Friendly, creant espais lliures de sexisme.

L’alcalde Pere Granados manifesta que “reivindiquem que Salou és una ciutat plural, acollidora i respectuosa amb totes les sensibilitats. Nosaltres som al costat del col·lectiu LGTBI+, per tal que cada vegada hi hagi una societat més justa, més tolerant i amb molta més convivència”.

Per la seva banda, el regidor de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, ha agraït la tasca realitzada des del SAI Salou, i des de totes les parts implicades, en l’elaboració del primer Pla de Polítiques LGBTI.

Altres punts

En el decurs del plenari d’avui també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció d’Alcaldia, relativa al canvi de dos vocals substituts del Consell Rector del Patronat Municipal de Turisme de Salou.

Pel que fa a assumptes de Gestió del Territori, s’ha aprovat, provisionalment, la modificació puntual del POUM (MP-63), referent a la delimitació del Camí de Ronda, Clau 7C, àmbit de la Penya Tallada. Aquest punt s’ha aprovat de forma unànime.

També, s’ha ratificat el decret d’Alcaldia de compareixença davant la CTUCT per a la formulació d’al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació del PDU de reordenació de l’àmbit Centre Recreatiu Turístic. S’ha aprovat amb els 18 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s, i l’abstenció de PP.

Així mateix, s’ha aprovat, unànimement, de forma provisional, la modificació puntual del POUM, referent a l’increment d’edificabilitat del solar on s’ubica l’Escola Elisabeth, al número 1 del carrer Miquel Martí i Pol.

D’altra banda, pel que fa a assumptes de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, s’han aprovat les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d’aparcament de vehicles automòbils en el pàrquing soterrat de la plaça Corona d’Aragó, per a l’any 2022. Aquest punt s’ha aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

A més, s’ha aprovat, per unanimitat, la rectificació de l’Inventari General de Béns de l’Ajuntament de Salou per anotar-hi com a propietat seva el bé denominat «Font del Rei Ferran VII».

Per últim, s’ha aprovat, de forma unànime, l’acord adoptat per la Comissió Executiva del Fons Educatiu Ajuntament de Salou – Escola Elisabeth, pel qual s’acorda la proposta d’assignació definitiva del Fons Educatiu per a la convocatòria 2020.

Redacció

 

Salou i Tarragona, entre les 35 localitats espanyoles per estiuejar més buscades per internet

Turistes en bicicleta passejant per Salou. Foto: ACN.

Arriben les vacances per a milers d’espanyols, i enguany, per fi, sembla que sense moltes restriccions a causa del coronavirus, la qual cosa està fent que molts s’animin a agafar-se uns dies de descans. No obstant això, la crisi econòmica sembla que està fent que els destins nacionals estiguin sent especialment buscats pels turistes, per sobre dels internacionals. El cercador d’hotels i vols www.jetcost.es, ha comprovat que les cerques d’allotjaments durant juliol de 2022 s’han triplicat respecte a l’any passat, quan encara hi havia una certa incertesa entre els viatgers a causa del virus. Gairebé tres de cada quatre usuaris (74%) han buscat destins estatals per tan sols un 26% que han triat destins internacionals. Quant a les preferències, sembla que els espanyols continuen tenint ganes de sol i platja, destacant aquests destins en les seves cerques (71%) enfront dels quals prefereixen destins d’interior (29%). Tres ciutats catalanes han estat triades entre les 35 més buscades per al mes de juliol. Destaca Barcelona que ocupa la vuitena posició, mentre que Salou l’onzena. Tarragona es troba en la posició 34.

Jetcost.es analitza regularment les cerques que es realitzen a través del seu web, de manera que s’aconsegueixen dades molt fiables en tractar-se de cerques reals i no d’enquestes. Les dades són el resultat de les cerques d’allotjaments entre el 15 i el 31 de juliol.

Ciutats espanyoles més buscades per al mes de juliol de 2022:
1. Palma (Illes Balears)
2. Benidorm (Comunitat Valenciana)
3. Tenerife (Illes Canàries)
4. Màlaga (Andalusia)
5. Cadis (Andalusia)
6. Alacant (Comunitat Valenciana)
7. Eivissa (Illes Balears)
8. Barcelona (Catalunya)
9. Madrid
10. Torremolinos (Andalusia)
11. Salou (Catalunya)
12. Lanzarote (Illes Canàries)
13. Santander (Cantàbria)
14. la Corunya (Galícia)
15. Gandia (Comunitat Valenciana)
16. Benalmàdena (Andalusia)
17. València (Comunitat Valenciana)
18. Las Palmas (Illes Canàries)
19. Pamplona (Navarra)
20. Fuengirola (Andalusia)
21. Santiago de Compostel·la (Galícia)
22. Granada (Andalusia)
23. Valladolid (Castella i Lleó)
24. Gijón (Astúries)
25. Burgos (Castella i Lleó)
26. Menorca (Illes Balears)
27. Sant Sebastià (País Basc)
28. Càceres (Extremadura)
29. Peníscola (Comunitat Valenciana)
30. Cuenca (Castella-la Manxa)
31. Saragossa (Aragó)
32. Múrcia
33. Almeria (Andalusia)
34. Tarragona (Catalunya)
35. Huelva (Andalusia)

Ignazio Ciarmoli, Director de Màrqueting de Jetcost, explica que «les cerques d’allotjaments per part dels espanyols per al mes de juliol de 2022 s’han triplicat respecte a juliol de l’any passat, en gran manera, pel fet que, segons hem pogut comprovar per una enquesta recent de Jetcost, set de cada deu ja no temen al coronavirus en les seves pròximes vacances. Ara bé, sembla que la crisi econòmica està afectant l’hora de triar destí i prefereixen buscar ciutats nacionals, i que tinguin platja preferiblement, amb un 71% dels turistes espanyols buscant sol, sorra i mar enfront dels destins d’interior. Catalunya ha estat una de les Comunitats Autònomes més buscades amb tres destinacions entre els 35 preferits per a passar aquests dies de vacances. Destaca especialment Barcelona, que ha estat la vuitena ciutat més buscada i Salou l’onzena. Des de Jetcost animem a tots els espanyols al fet que gaudeixin d’aquestes vacances tan merescudes després del coratge demostrat durant la pandèmia i malgrat la crisi econòmica actual».

Redacció

 

Salou se suma al Dia de l’Orgull LGBTI amb la lectura institucional del manifest

L’alcalde, juntament amb el regidor de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, i regidors representants dels grups municipals, han participat en la lectura del document al passadís del Teatre Auditori. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, se suma avui dimarts, 28 de juny, a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull, o per a l’alliberament LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals), amb un conjunt d’actes, al llarg de la jornada.

Aquest matí, l’alcalde Pere Granados, i el regidor de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, i portaveu del grup PSC, David González; junt amb els regidors representants dels grups municipals de SUMEM PER SALOU, ERC i C’s, Jesús Barragán, Sandra Zamora i Sergio Susín, respectivament, han participat en l’acte institucional de lectura del manifest, al passadís del Teatre Auditori (TAS).

També hi han estat presents els regidors Xavi Montalà, Julia Gómez, Yeray Moreno, Beatriz Morer, Marçal Curto i Reyes Pino; l’inspector cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; Maximiliano Ros, representant del Grup d’Atenció a la Víctima de la comissaria de Mossos d’Esquadra Vila-seca – Salou; i treballadors/es del departament de Benestar, Serveis Socials i Igualtat; entre d’altres empleats i ciutadania.

El manifest posa de relleu la lluita duta a terme, durant dècades, per part del col·lectiu LGBTI, per garantir els seus drets i erradicar la LGBTIfòbia. I posa en valor la necessitat de viure, en llibertat, sense cap tipus de violència ni discriminació.

L’alcalde Pere Granados ha anunciat que demà dimecres, en sessió plenària, “presentarem una declaració institucional per proclamar Salou com a ciutat LGBTI-friendly”. En aquest sentit, ha explicat que “fa temps que treballem perquè aquesta igualtat sigui real i efectiva”; i ha assegurat que “Salou és un exemple de societat lliure, tolerant, acollidora i respectuosa amb totes les diferències ideològiques i sexuals”.

Per la seva banda, el regidor David González ha recordat que “el passat mes de febrer, vam aprovar el primer Pla Local de Polítiques LGBTI de Salou, que permetrà, no només consolidar accions que es venien desenvolupant, sinó, també, articular i impulsar noves polítiques per garantir els drets del col·lectiu, i erradicar la LGBTIfòbia”.

D’altra banda, el Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou compta amb un stand, amb materials de difusió i sensibilització, al passadís del TAS, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

A més, aquesta tarda, s’inaugurarà el mural ‘Love is Love’, de tipus grafit, a l’avinguda de Carles Buïgas; una iniciativa organitzada, conjuntament, amb l’àrea de Serveis Culturals.

I, a la nit, s’il·luminarà la façana principal de l’Ajuntament, amb els colors de la bandera irisada.

Redacció

 

L’agenda d’estiu de Salou es treu les cotilles i recupera tot el seu potencial

L’Ajuntament de Salou ha organitzat una nova edició de l’Agenda d’Estiu 2022, una programació molt variada i per a tots els gustos, que compta amb iniciatives culturals, comercials, esportives i d’oci, per gaudir, en família, dels mesos de juliol i agost.

En l’elaboració d’aquest programa, hi han participat l’àrea de Serveis Culturals, la regidoria de Joventut, la regidoria d’Infància, la regidoria de Foment de l’Esport, l’àrea de Dinamització Econòmica i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració de Cadena Dial i de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris.

El primer dels actes a destacar és el concert gratuït de Cadena Dial ‘Dial al Sol’, el diumenge 3 de juliol (22 h), a la plaça de les Comunitats Autònomes

El primer dels actes a destacar és el concert gratuït de Cadena Dial ‘Dial al Sol’, organitzat per l’àrea de Serveis Culturals, el proper diumenge, 3 de juliol, a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Comptarà amb les actuacions de Carlos Baute, Beatriz Luengo, Depol, Huecco, Miriam Rodríguez, Moisés Losada, Soraya i Julia Medina.

El Cicle d’havaneres tindrà lloc els dies 16 i 30 de juliol, i el 9 i el 20 d’agost, a les 22 h, en diferents espais de la ciutat. I, el Cicle de sardanes es farà els dies 2 i 30 de juliol, el 13 d’agost i l’11 de setembre, també, en diferents indrets del municipi, i amb la participació de cobles del territori.

Cal destacar la V edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, que tornarà a la capital de la Costa Daurada els dies 17 de juliol, a la Torre Vella

Així mateix, cal destacar la V edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou, que tornarà a la capital de la Costa Daurada els dies 17 de juliol, a la Torre Vella; el 23 de juliol, al Patronat Municipal de Turisme; el 3 d’agost, a la plaça de les Comunitats Autònomes; i el 21 d’agost, a la Torre Vella.

D’altra banda, es podrà gaudir el dissabte, 16 de juliol, a les 20.30 h, a la Platja de Ponent, de la tradició marinera de la vila de Salou, amb la Calada de les Malles de Sant Pere, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar. El mateix dia, també es faran tallers infantils, actuació dels Gegants de Salou, sardinada popular i cantada d’havaneres.

Així mateix, hi haurà el Cicle de cinema a l’aire lliure, els dies 22 i 29 de juliol, i el 19 i 26 d’agost, a les 22 h, en diferents punts de la ciutat.

A més, es farà un correfoc, el dissabte, 9 de juliol, a les 22 h, al Passeig Jaume I; i una trobada de les bèsties de foc, el dissabte, 13 d’agost, a les 22 h, també, al passeig.

I s’ha programat una mostra col·lectiva d’escultures, del 9 de juliol al 17 de setembre, al Passeig Jaume I; i dues exposicions més, a la Torre Vella: de l’1 de juliol i fins al 27 d’agost, ‘Tom Carr: Buïgas, Aqua et Lux’; i, del 2 de setembre al 15 d’octubre, ‘Salou 1229: Protagonistes cap a la conquesta de Mayūrqa’.

L’alcalde Pere Granados ha posat en valor “la bona coordinació entre els diferents departaments de l’Ajuntament, i amb les entitats del municipi, per aconseguir elaborar un programa molt complet, perquè tothom pugui gaudir de Salou, durant els mesos de estiu”. Així mateix, ha posat en valor els equipaments culturals, com ara el Teatre Auditori, la Torre Vella, la Biblioteca i la Masia Tous; i els espais a l’aire lliure, el passeig Jaume I, els carrers i barris, i les diferents platges, on se celebraran les activitats, que són gairebé 70.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “enguany, hem preparat un programa d’estiu a l’alçada de les ganes que tenim tots i totes de viure”. “Un no parar d’activitats familiars per a totes les edats, que faran que passem un estiu de pel·lícula”, ha assegurat; i ha agraït “molt sincerament, a totes les persones i entitats que han contribuït a que recuperéssim la tan anhelada normalitat, i, sobretot, desitjo que la cultura sigui la protagonista, aquest estiu, i sempre”.

La regidoria de Joventut ha organitzat el Teatre Jove, de caràcter gratuït, el proper dissabte, 2 de juliol, a les 20 h, al TAS, amb la presentació de l’obra de teatre ‘La Llave’, de A-Scena! Aula de Teatre Jove de la Masia Tous.

També, les activitats de ‘Masia Tous a la fresca’, amb contes desexplicats, el 8 de juliol; la nit d’humor, el 9 de juliol; un Escape Room, el 14 i 15 de juliol; tallers de jocs de taula, el 22 de juliol; l’Espectacle Bozzà!, el 23 de juliol; una sessió de circ ximple, el 5 d’agost; i l’espectacle ‘El sorprenent Dave Wonderthing’, el 20 d’agost. Totes aquestes activitats, excepte l’Escape Room, tenen entrada lliure i gratuïta. Per a l’Escape Room cal inscriure’s, a l’enllaç https://salou.reservaplay.cat/view/reserves/actividades

D’altra banda, la regidoria d’Infància ha preparat l’Estiu Xic’s, els dimecres, de 18 a 21 h, amb inflables refrescants, tallers i activitats d’aigua.

Així mateix, els propis barris organitzaran les seves festes majors. Del 18 al 20 d’agost, a Mirador de Salou; i els dies 26 i 27 d’agost, a Xalets de Salou.

La regidora d’Infància i Joventut, Julia Gómez, ha explicat que “hem organitzat un ventall d’activitats d’oci gratuïtes per tal que els nostres infants i joves puguin gaudir d’un estiu diferent i divertit; a través de tallers educatius per fomentar l’aprenentatge, espectacles de circ i jocs d’aigua amb atraccions inflables aquàtiques que instal·larem als diferents barris de la ciutat; amb l’objectiu principal de distreure i organitzar el temps lliure, d’una forma positiva”.

La Biblioteca Pública Municipal de Salou també té un conjunt d’activitats gratuïtes per a aquests propers mesos: l’activitat ‘Les mil i una… vinyetes: un estiu de còmic’; els tallers d’il·lustració de manga; la xerrada ‘Dones i còmic: invisibles, erotitzades o protagonistes?’; i l’exposició ‘Manga a la carta: gastronomia i manga’, amb demostració en viu i tast de la cuina japonesa, de la mà de Sushi Kai Salou.

Pel que fa a activitats comercials, es durà a terme la Fira Fora Stocks, del 15 al 17 de juliol, i del 19 al 21 d’agost, de 10 a 24 h, al Passeig Jaume I

Pel que fa a activitats comercials, es durà a terme la Fira Fora Stocks, del 15 al 17 de juliol, i del 19 al 21 d’agost, de 10 a 24 h, al Passeig Jaume I.

Pel que fa a les activitats esportives, la regidoria de Foment de l’Esport ha organitzat, conjuntament amb el Patronat Municipal de Turisme, l’Àrea Familiar de Platja, els mesos de juliol i agost, a la platja de Llevant.

També destaquen, a nivell esportiu, la Salou Youth Cup, del 29 de juny al 3 de juliol; les classes dirigides a la platja, durant juliol i agost; la iniciativa ‘Mulla’t per l’esclerosi’ i l’Open Natació Sincronitzada, el 10 de juliol; l’Open de Tarragona de Patinatge, el 23, 24, 30 i 31 de juliol; el Torneig solidari de Futbol 7 nocturn – Murielle Reig, el 29 de juliol; el Torneig 3×3 de Bàsquet, el 31 de juliol; el Torneig Futbol Platja, de l’1 al 6 d’agost; el Trofeu Platja d’Europa UD Salou, el 14 d’agost; i el Torneig de Bàsquet, del 2 al 4 de setembre.

El regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha manifestat que “volem continuar realitzant esdeveniments esportius de diferents disciplines, durant l’estiu; i, per això, hem decidit fer aquells que sempre han tingut molt bona acollida per part de la ciutadania”.

Del 4 a 15 d’agost, es podran tornar a viure les Nits Daurades; i la Festa del Rei Jaume I, de l’1 al 4 de setembre

Del 4 a 15 d’agost, es podran tornar a viure les Nits Daurades; i la Festa del Rei Jaume I, de l’1 al 4 de setembre. També, la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre.

Recordar que, a més, es troba obert el Mercadet de l’Espigó, fins al 15 de setembre, amb parades de productes d’artesania, cada dia, en horari de 19 h i fins a la mitjanit, a l’Espigó del Moll de Salou.

I, per últim, també es poden gaudir els diferents espectacles de les fonts de Salou, tots els dies, fins al 10 de setembre, com el de la Font Lluminosa, a les 23 h; el de la Font Cibernètica, a les 22 h; i el de la Font del Laberint, de 18 a 24 h. Del 11 de setembre a l’1 de novembre, continuaran funcionant, els divendres, dissabtes, vigílies i festius.

Redacció

 

Salou hissa les banderes de l’excel·lència de les seves platges

L’Ajuntament de Salou ha hissat, aquest matí, les banderes que certifiquen la qualitat de les platges de Salou i el seu respecte vers la sostenibilitat i el medi ambient.

Enguany, per primer cop, les platges de Llevant i Ponent han rebut el segell ‘Safe Tourism Certified’, el qual certifica la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut, davant la COVID-19, amb l’establiment d’un Pla de contingència, amb un element a destacar, el control de l’aforament de platges, que ens permet gaudir, amb seguretat, d’aquest espai natural.

D’altra banda, també s’han revalidat les Banderes Blaves, a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i les ISO 14.001:2015, a 9 de les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada: de Ponent, de Llevant, dels Capellans, dels Llenguadets, Llarga, de la Penya Tallada, de la Font, de la Vinya, i dels Crancs.

L’acte, que ha tingut lloc, aquest matí, a la platja de Llevant, davant de la plaça de les Comunitats Autònomes, ha comptat amb l’assistència de l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados; de la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez; del regidor de Platges: concessions i autoritzacions, Jesús Barragán; i del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

Així mateix, hi ha assistit el director del Patronat Municipal de Turisme, Marc Espasa; representants de la Policia Local de Salou i de la Comissaria de Salou – Vila-seca de Mossos d’Esquadra; tècnics municipals i representants d’empreses concessionàries i de clubs esportius relacionats amb l’àmbit marítim.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció per les distincions rebudes, ja que “posen en valor la nostra feina i actitud responsable, així com les accions de conservació i manteniment, per tal de tenir cura de les nostres platges i cales, un patrimoni natural i paisatgístic de gran valor», sent Salou «un exemple de gestió» de les mateixes. També, “i atès que les platges són un dels nostres principals actius i reclams turístics, la nostra vigilància i treball és constant perquè sempre ofereixin les millors garanties de salubritat».

Segons la regidora de Platges: Qualitat i Pla d’Usos, Julia Gómez, «aquestes certificacions avalen que les nostres platges compleixen amb criteris de qualitat de les aigües, de seguretat, d’educació ambiental, d’instal·lacions i serveis, i de sostenibilitat».

Pel regidor de Platges: concessions i autoritzacions, Jesús Barragán, “les nostres platges estan en perfecte estat de conservació i sempre ens mantenim pendents de qualsevol fenomen que pugui afectar la seva estructura, vetllant per la reposició de sorres i les instal·lacions que hi pugui haver, així com els serveis i les guinguetes”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha valorat el fet que les platges de Salou siguin segures i comptin amb els serveis necessaris per atendre les necessitats de les persones, entre els quals hi ha el de salvament i socorrisme i les patrulles de platges de Policia Local.

Un cop finalitzada la hissada de banderes a la platja de Llevant, les autoritats s’han traslladat a la platja Capellans per tal d’hissar-hi, també, la Bandera Blava i la ISO 14.001:2015.

Les certificacions

El segell ‘Safe Tourism Certified’ ha estat creat per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) i pretén transmetre el concepte de turisme segur certificat, en l’àmbit de la COVID-19. Aquesta certificació es pot obtenir de manera voluntària per part d’empreses, organitzacions i recursos turístics, després d’haver superat una auditoria realitzada per empreses independents homologades per l’ICTE.

El guardó de les Banderes Blaves posa de manifest que les platges de Llevant i Capellans compleixen amb els criteris imperatius de la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) i la Fundación de Educación Ambiental (FEE). Dits criteris són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, i serveis i instal·lacions.

La bandera “Q de Qualitat Turística”, a les platges de Llevant i Ponent, és un reconeixement per part del Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que es gestiona a Salou des del Patronat Municipal de Turisme. Aquesta bandera certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d’oci, neteja, manteniment; així com també de l’aigua i la sorra.

Per últim, la bandera ISO 14.001:2015, que oneja a totes les platges del litoral de Salou. Aquesta norma és un reconeixement internacional que garanteix un sistema de gestió mediambiental eficaç. El certificat es renova cada tres anys, amb auditories de seguiment cada any. Aquesta bandera es gestiona des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos.

Redacció

 

Salou acull la Final PRO del 5è Circuit 3×3 FCBQ

Salou s’estrenarà en el 5è Circuit 3×3 FCBQ albergant, a la Plaça de les Comunitats Autònomes ubicada al Passeig Marítim, una nova jornada de 3×3 oberta a totes les categories, des de Mini a Sènior, organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) juntament amb el Club Bàsquet Salou i l’Ajuntament de Salou, amb el suport de Mundo Deportivo i Esport3, i patrocinada per AutomaticTV.

L’activitat esportiva d’aquesta 7a prova oficial es concentrarà, durant tota la jornada del dissabte 25 de juny, a les 7 pistes habilitades a la vora de la platja de la ciutat de la Costa Daurada, que s’estrena enguany en el Circuit, on hi jugaran 70 equips i més de 300 participants.

Pel que fa a la categoria PRO, que ha comptat amb la presència dels millors jugadors i jugadores de 3×3 a nivell estatal a 5 proves del Circuit, Salou serà l’escenari de la Final femenina i masculina amb la compareixença dels campions i de les campiones de cada seu, els primers equips del rànquing i 3 equips convidats, amb el premi final de participar en un torneig internacional.

La Fase Final de la categoria PRO femenina i masculina de Salou es podrà veure en directe per Esport3, amb la locució del periodista de Televisió de Catalunya especialitzat en bàsquet, Jordi Robirosa i els comentaris tècnics de Fèlix López, jugador i influencer català de bàsquet.

Després de Salou, el Circuit 3×3 FCBQ seguirà en totes les seves categories, excepte la PRO, durant tot el mes de juliol fent parada a Mataró (2/07), Manlleu (9/07), Viladecavalls (16/07) i Vic (23/07), abans de la Gran Final de Barcelona (30/07).

Un any més, el Circuit 3×3 FCBQ reforça així el protagonisme per a totes les edats amb les corresponents millores anuals per seguir consolidant i fent créixer el bàsquet 3×3 arreu del territori català.

Redacció

 

El Patronat Municipal de Turisme posa en marxa el seu primer concurs de TikTok

El Patronat Municipal de Turisme de Salou posa en marxa el seu primer concurs a la xarxa social de TikTok, on les persones participants podran optar a un premi de 2 nits, per a dues persones, a un hotel de 4 estrelles de Salou (en temporada baixa).

Per poder participar, cal gravar i publicar a TikTok un o més vídeos de temàtica lliure sobre Salou; posant els hashtags #InSalou i #VisitSalou; i etiquetant a @visitsalou. Cal ser seguidor del compte @visitsalou. La data límit és l’11 de juliol de 2022. Poden prendre-hi part totes les persones d’arreu del món, majors de 16 anys.

La temàtica dels vídeos és lliure, però han de tenir relació amb la localitat de Salou. Es pot fer servir qualsevol àudio o música, i es poden pujar tants vídeos com es desitgi. Cada vídeo és una participació.

El guanyador/a s’anunciarà, via TikTok, el 12 de juliol.

Les bases es poden consultar al web del Patronat, en aquest enllaç 

Més informació, també, a la publicació de TikTok del @visitsalou, en aquest altre enllaç

Perfil de TikTok de @visitsalou 

Redacció

 

MTV Push Live llega a PortAventura World los días 24, 25 y 26 de junio

El cantautor Dani Fernández. Foto: RTVE

PortAventura World y MTV Push Live se unen para dar la bienvenida al verano y preparan una exclusiva oferta de ocio para sus visitantes donde unirán el mundo del entretenimiento musical y el temático.

La primera edición en España de MTV Push Live by PortAventura World se llevará a cabo los días 24, 25 y 26 de junio en el área Bang Bang West del resort, con las actuaciones en directo de: Dani Fernández (24 de junio), uno de los cantautores más importantes del momento; Belén Aguilera (25 de junio), consagrada como el fenómeno musical de 2022 y una de las cantantes más escuchadas de España actualmente; y Ptazeta (26 de junio), la reina de la música urbana, que cerrará el evento por todo lo alto. Los conciertos se celebrarán a las 22 horas cada uno de los días.

MTV Push es la iniciativa de MTV que, desde 2009 apoya cada mes a artistas emergentes seleccionados, brindándoles la oportunidad de lanzar sus carreras musicales. Nombres tan conocidos como Justin Bieber, Imagine Dragons, Ariana Grande, Selena Gómez, Dua Lipa o Billie Eilish, han sido artistas MTV Push. Ahora ha llegado el turno de los artistas españoles.

Además de disfrutar de esta experiencia musical única, los asistentes podrán disfrutar de las atracciones y los espectáculos únicos que ofrece el parque temático. Las entradas ya están a la venta en la web de PortAventura World.

 

El MICFootball7 es trasllada a la Costa Daurada en el retorn del torneig tres anys després

La 18a edició del torneig, celebrat fins ara a Andorra, tindrà lloc aquest cap de setmana a Futbol Salou amb la presència de 78 equips alevins, benjamins i prebenjamins. Foto: Cedida

La 18a edició del torneig de futbol base MICFootball7 se celebrarà entre aquest divendres 17 i diumenge 19 de juny en un nou emplaçament, a les instal·lacions Futbol Salou Sports Center. Després de 17 edicions celebrant-se a Andorra, el torneig, que torna tres anys després per la pandèmia, es desenvoluparà al complex de la Costa Daurada. La competició comptarà amb 78 d’equips i més de 1.000 jugadors alevins, benjamins i prebenjamins repartits en cinc categories. D’entre els clubs més destacats que hi prendran part hi ha el Liverpool FC, FC Barcelona, RCD Espanyol, Villarreal CF i Valencia CF. En l’última edició, celebrada el 2019, el FC Barcelona -el club que acumula més triomfs en el palmarès del MICFootball7- va vèncer en tres categories i el Porto FC va guanyar l’altra.

Els prop de 200 partits es jugaran al mateix complex de Futbol Salou, en un total de 8 terrenys de joc. El torneig es dividirà en cinc categories: A1 – aleví de 2n any (2010); A2 – aleví de 1r any (2011); B1 – benjamins de 2n any (2012); B2 – benjamins de 1r any (2013) i P – prebenjamins (2014).  Els equips arribaran a Salou aquest divendres, durant el dissabte hi haurà la fase de classificació i el diumenge la fase final i la de consolació. Tots els grups i calendaris es poden consultar al portal web www.micfootball7.com.

Sentir-se futbolistes i torneig paral·lel al de Setmana Santa a la Costa Brava

El MICFootball7 és un torneig internacional de futbol base en el qual els més petits comencen a sentir-se futbolistes. La filosofia del torneig pretén unir a les millors escoles de futbol base amb altres equips procedents d’altres indrets del món, tal com passa amb el MICFootball, que es disputa per Setmana Santa a la Costa Brava i que enguany ha celebrat la 20a edició.

Redacció

 

Torna el ‘Summer Market’ al Passeig Jaume I de Salou, a punt per estrenar l’estiu més esperat

Aquest cap de setmana (des de divendres 17 de juny fins diumenge 19), torna la ‘Fira Summer Market’ -en la seva sisena edició- en la que es podran trobar les tendències de moda més actuals per aquest estiu 2022.

27 carpes oferiran l’últim en moda, complements, bijuteria, decoració i un llarg ventall per a tota la família i totes les edats. L’horari de la fira serà de 10:00 h. a 00:00 h. els tres dies.

La fira anirà acompanyada d’atraccions infantils i un estand de l’Agència MSM Models que oferirà gratuïtament assessorament d’imatge exprés a totes aquelles i aquells que desitgin conèixer què és el que més els afavoreix i quins estils, colors, formes… són els més adequats per cadascú.

La fira ha estat organitzada per l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, amb el support i la col·laboració de la Regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou.

Redacció

 

Salou viurà la revetlla de Sant Joan amb les fogueres i els tradicionals elements de foc

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals i la regidoria de Joventut, ha organitzat un conjunt d’activitats per gaudir de la revetlla de Sant Joan, el proper dijous, 23 de juny, amb la participació dels tradicionals elements de foc del municipi.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat “la voluntat de l’Ajuntament de reprendre les celebracions que són tradició al municipi, com és la revetlla de Sant Joan, una nit única i especial per a tota la ciutadania”. Ha assegurat que “la cultura ha estat un dels sectors més afectats per les restriccions, aquests darrers dos anys; i, per aquesta raó, volem donar-li un gran impuls per tornar a viure, de nou, dita festa, com fèiem abans de la pandèmia de la COVID-19”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “tornem a recuperar la normalitat”, i “esperem que aquest any l’espurna no s’apagui mai i que segueixi cremant la flama, de manera ininterrompuda”. També ha encoratjat tots els salouencs i salouenques a “gaudir d’una bona revetlla, en companyia de les seves famílies i amistats”. Per últim, ha agraït la participació i implicació de les persones i entitats festives i culturals en tots els actes organitzats des de l’Ajuntament de Salou.

Així mateix, la regidora de Joventut, Julia Gómez, ha explicat que “hem preparat el Sant Joan Beach Festival a la platja de Ponent, amb molta il·lusió, ja que, durant dos anys, els joves no han pogut gaudir d’aquesta nit tan esperada per tots i totes”; i, ha afegit, “desitjo que s’ho passin molt bé i que la gaudeixin, això sí, amb molta prudència i precaució”.

A les 20 h, arribarà la Flama del Canigó a Salou, de mans de les pubilles i l’hereu, que aniran amb el Trenet Turístic, acompanyats de Moto Club Barenys Salou

A les 20 h, arribarà la Flama del Canigó a Salou, de mans de les pubilles i l’hereu, que aniran amb el Trenet Turístic, acompanyats de Moto Club Barenys Salou, anunciant la seva presència, pels diferents carrers del municipi, fins arribar al Passeig Jaume I, tocant a l’Espigó del Moll.

Des d’aquest indret, a les 20.30 h, s’iniciarà el correfoc, amb els Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, i La Morena de Salou, que traslladaran la flama fins a la plaça de les Comunitats Autònomes, on es farà una encesa conjunta del peveter i es llegirà el Missatge de Foc de Sant Joan, sobre les 21.15 h. Seguidament, hi haurà la ballada de la sardana ‘Salou Ciutat Pubilla’.

A les 22 h, s’encendran les tres fogueres de Sant Joan, amb espectacle pirotècnic, en els punts següents: a la platja de Llevant, a l’alçada del carrer Verge del Pilar; a la platja de Llevant, a l’alçada de la plaça de les Comunitats Autònomes; i a la platja de Ponent, tocant a l’Espigó del Moll.

La celebració es tancarà amb la gran revetlla popular, amb l’orquestra ‘La Fania’, a la plaça de les Comunitats Autònomes; i amb la Revetlla Jove ‘Sant Joan Beach Festival’ a la platja de Ponent

La celebració es tancarà amb la gran revetlla popular, amb l’orquestra ‘La Fania’, a la plaça de les Comunitats Autònomes; i amb la Revetlla Jove ‘Sant Joan Beach Festival’, amb ‘LA FRESH’ i els Dj’s D-Lort, Joan Monty i Dj Moncho, a la platja de Ponent, al costat de l’Espigó; ambdós festes, a partir de les 23 h.

L’Ajuntament de Salou també ha editat un QR, adjunt al programa, que redirigeix a un seguit de consells per celebrar la revetlla, amb recomanacions sobre els petards i les fogueres, a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Redacció

 

ERC Salou justifica el seu suport a la resolució de Cs per aturar les obres de l’EBAR

El ple de Salou d’abril va demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua la reubicació de l’estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) de Maripins, Cala Crancs i vessant Llevant del Cap Salou. Foto: Ajuntament

El grup municipal d’Esquerra al municipi de Salou «fa mesos que es mobilitza davant la situació que viu el veïnat» després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), hagués escollit construir l’estació de bombament d’aigua residual (EBAR) a menys de 10 metres de distància de diversos dels habitatges de més de 120 famílies.

En un comunicat de premsa, ls erpublicas defensen que les aigües residuals siguin tractades i no abocades directament al mar o a rieres, és una necessitat i obligació. Per aquest mateix motiu, la construcció de l’EBAR és necessària, però amb un canvi d’ubicació. El regidor republicà Sebastià Domínguez Sàez afirma que «no podem permetre que s’inverteix en la construcció de l’estació de bombament que no té una ubicació correcta, i que presenta visibles errors en la redacció del projecte. Hem de tenir en compte que hi ha veïns i veïnes que viuen al costat del terreny erròniament escollit per edificar-la, i que es mereixen una solució per part de l’Administració. Fa temps que treballem municipalment per evitar la seva construcció «.

Arribats a aquest punt, ERC fa referència a la decisió de Cs de portar una proposta de resolució al Parlament per mirar de parar les obres. Per aquest motiu,  la diputada republicana Anna Torrentà Costa va puntualitzar, a la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament del passat dimecres, que «creiem que aquest tema és de competència municipal i de l’ACA, i s’havia d’haver resolt d’altres maneres i des d’altres estaments, sense la necessitat de ser utilitzat amb oportunisme polític, sense treball al darrere i aprofitant la feina feta per grups municipals de Salou».

«Tot i la visió que s’ha tingut des d’Esquerra per buscar una solució en l’àmbit municipal des d’un inici», després de diverses reunions amb la gent de Salou, ACA, Govern i Grup Parlamentari, «els republicans ha decidit donar suport a la proposta de resolució al Parlament perquè ser útils és buscar consensos, i Esquerra Republicana ha fet molta feina des del primer moment, treballant per la gent i seu benestar al municipi».

Redacció

 

Cs paralitza en el Parlament les obres de l’estació de bombeig d’aigües residuals de Cap Salou

El portaveu de Cs Pere Lluís Huguet es felicita per la resolució i destaca que "la Junta Electoral adverteix Pere Granados que, si manté aquestes pràctiques, li obriran un expedient sancionador"

El portaveu de Cs a l’ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet.

Ciutadans (Cs) ha paralitzat en el Parlament les obres de l’estació de bombament d’aigües residuals de Cap Salou. La proposta, defensada per la diputada Marina Bravo a la Comissió d’Acció Climàtica, ha estat aprovada per la comissió en el primer punt de la resolució en el qual s’insta el Govern de la Generalitat a que la Agència Catalana de l’Aigua pari l’obra fins que no es resolgui el procediment contenciós-administratiu interposat per la Comunitat de Propietaris de Golden Pineda, que és la zona residencial més afectada. Bravo ha defensat que la Agència Catalana de l’Aigua revisi el projecte de sanejament dels nuclis de Mar i Pins, Cala Crans i el vessant Llevant de Cap Salou, amb la finalitat que se situï la construcció de l’estació de bombeig en una ubicació més allunyada de les zones residencials.

«El projecte ja s’ha començat a construir i es troba a només 10 metres d’una de les façanes del complex Golden Pineda», ha dit Bravo i ha explicat que «Cs va presentar aquesta resolució que reclama a la Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que revisi el projecte i que construeixi l’estació de bombament a un mínim de 100 metres dels edificis». Punt aquest segon que no ha estat aprovat, malgrat que «és possible traslladar l’equipament uns metres a terrenys pròxims i amb una menor afectació per als veïns», segons la defensa feta per Marina Bravo.

El diputat provincial de Cs per Tarragona i portaveu del grup municipal a Salou, Pere Lluís Huguet, qui també s’ha fet ressò d’aquesta important notícia per als veïns de les zones afectades ha assenyalat que «l’estació és molt necessària i probablement s’hauria d’haver fet amb anterioritat a la segregació de Salou, però ara no es pot construir amb presses, sense tenir en compte els veïns ni els perjudicis que causarà als habitatges pròxims».

Redacció

 

Salou concedeix ajuts extraordinaris a les empreses d’oci nocturn

Façana de l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha obert, avui dimecres, 15 de juny, una nova convocatòria per a la concessió d’ajuts extraordinaris, adreçats a les empreses d’oci nocturn del municipi.

Aquesta subvenció té com a objectiu ajudar a pal·liar la dràstica reducció d’ingressos, provocada pels successius tancaments esdevinguts durant la crisi sanitària de la Covid; i, per tant, contribuir a la reactivació econòmica d’aquest sector i a la seva tornada a la normalitat.

Es poden beneficiar d’aquests ajuts aquelles empreses del sector de l’oci nocturn, que van haver de tancar al públic, suspendre l’activitat o reduir l’aforament, com a conseqüència de les mesures de la Covid. S’inclouen bars musicals; discoteques; sales de ball; sales de festes amb espectacle; i karaoke.

L’Ajuntament destina un total de 82.000 euros. Les empreses podran rebre una subvenció màxima de 2.000 euros, tenint en compte que només es pot presentar una sol·licitud per activitat econòmica.

Les instàncies es poden lliurar, des d’avui dimecres, i fins al 5 de juliol, de forma telemàtica, a través de la Seu Electrònica, en aquest enllaç. Cal adjuntar la documentació necessària. En aquest mateix link, es poden consultar les bases de la convocatòria.

Redacció

 

Salou reprèn les Càpsules de Recerca Activa de Feina (CRAF)

Per poder inscriure’s a aquestes càpsules cal d’estar donat/da d’alta a la Borsa de Treball Municipal. Foto: Ajuntament

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) Salou ha engegat, avui dimarts, 14 de juny, les Càpsules de Recerca Activa de Feina (CRAF) sobre entrevista, per ajudar la població a aconseguir o millorar el seu treball. Consisteixen en un conjunt de sessions gratuïtes, de curta durada i de temàtica diversa, ja sigui sobre currículum i carta de presentació, entrevista, la plataforma LinkedIn, com la recerca 2.0, o bé la motivació per la recerca de feina, entre d’altres conceptes.

Aquest migdia, ha tingut lloc el primer taller, adreçat, especialment, al jovent que es troba en situació de cerca de la seva primera feina d’estiu.

Per poder inscriure’s a aquestes càpsules cal d’estar donat/da d’alta a la Borsa de Treball Municipal; i posar-se en contacte amb el SOM Salou, a través del correu electrònic somsalou@salou.cat

Redacció

 

El RallyRACC torna enguany amb cotxes híbrids i voluntat de ser un motor per a la recuperació econòmica

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí a l’Auditori de la Diputació. Foto: Diputació

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, un dels aparadors més potents per a la promoció del territori, engegarà motors el dia 20 d’octubre i estarà rodant pels municipis de la demarcació fins al dia 23. Aquest 2022 sumarà la 57 edició, els 31 anys puntuant per a un campionat del món del qual en serà decisiu aquesta tardor en algunes categories i 17 d’ençà que el RACC abandonés Girona i s’arrisqués a donar la seva marca al ral·li que va sorgir a Salou. Una aposta que com ha afirmat el seu president, Josep Mateu, «va ser encertada i visionària».

Ho ha deixat clar aquest migdia durant la presentació de la prova, que ha tingut com escenari l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Aquest ens supramunicipal és un dels socis del RACC en aquesta fórmula exitosa publicoprivada, juntament amb el consistori salouenc, la Generalitat i PortAventura. Mateu ha aprofitat per avançar una de les novetats més notòries, més enllà de nous trams incorporats a la cursa, com és la introducció per primer cop d’una categoria específica Rally1 «per a cotxes híbrids, amb un combustible sintètic no fòssil». Toyota, Hyundai i M-Sport Ford aportaran les seves noves mecàniques amb tot el rodatge que hauran significat les 11 proves disputades abans de la cursa tarragonina. Entre 12 i 13 cotxes d’aquestes característiques ajudaran a dotar el ral·li d’un component que consolida la concessió per part de la Federació Internacional d’Automobilisme dels certificats de sostenibilitat i excel·lència mediambiental de la competició. «Una cosa que és més fàcil de dir que de portar a terme, si tenim en compte que arrosseguem més de 100.000 espectadors», afegia Mateu.

A més, enguany la prova també vindrà marcada per la gran igualtat que estan mostrant pilots i copilots, tal com s’ha anat veient al llarg de la temporada. La inscripció serà notable (entre 70 i 80), amb els principals pilots que estan definint la història de l’especialitat en els últims anys, tant en WRC absolut com en les categories WRC2 i WRC3, als quals s’afegirà una extensa llista de pilots del país.

Projecció exterior

Durant la presentació, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha fet referència a la repercussió internacional del ral·li i al retorn que té per al territori i per al conjunt del país. «Avui estem sumant un any més en favor del sector turístic, però també del conjunt del territori», ha afirmat. En aquest sentit, cal remetre’ns a l’edició de l’any passat, encara amb el llast de les mesures contra la pandèmia. El retorn econòmic va ser estimat en 40 milions d’euros, més enllà dels 113.000 espectadors en directe, 18 milions per televisions estatals i 700 milions d’impactes en mitjans on line. «Com ja hem convertit en lema, la Diputació suma, i estem contents de fer-ho».

D’altra banda, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, ha posat de manifest que és un esdeveniment que s’alinea amb les línies estratègiques de promoció i de comunicació dels valors de la marca Costa Daurada, i ha subratllat que «és fruit d’una aliança d’èxit que reforça els nostres actius turístics, la nostra imatge i que amplia la nostra projecció exterior».

Totes dues han parlat de la importància d’oferir productes top per desestacionalitzar la temporada i generar atractius per fer-se amb l’acreditació de destinació de turisme esportiu de primer nivell. Aquests ha estat dos dels aspectes als quals també s’ha referit l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha fet valdre la feina que es realitza des de l’ajuntament en matèria d’adequació i infraestructures. Al capdavall, els trams urbans que passen per la sorra de la platja de Llevant i pel passeig Jaume I són els que més públic reuneixen. «El ral·li és una aposta decidida i ferma que ens posiciona com a referència en el món del motor» i permet que Salou acolleixi «aficionats que venen des d’Austràlia o els Estats Units». En definitiva, i més enllà de criteris esportius, «suposa una reactivació econòmica que ara necessitem més que mai».

La Generalitat, en boca de la representant territorial d’Esports, Carmina Blay, ha emfatitzat la importància de donar suport a un esdeveniment que ajuda a promocionar també els pobles de l’interior de la demarcació i que se centra en una modalitat «que forma part de l’ADN esportiu català com és el motor».

FInalment, la directora de Business & Events de PortAventura, Laura Valdeolivas, ha reiterat el «suport al territori des d’un parc d’atraccions que serà punt base de la logística del ral·li.

En l’apartat estrictament competitiu la 57 edició comptarà amb 300 km de velocitat distribuïts en 19 trams cronometrats del total de 1.405 km de l’itinerari. L’etapa urbana de Salou es disputarà el dissabte 22 d’octubre a partir de les 18:00 hores i l’endemà el tram de Riudecanyes serà l’anomenat Wolf Power Stage, que atorgarà punts als cinc primers classificats. Per la seva espectacularitat, el desenvolupament d’aquest tram es podrà seguir en directe pels canals de televisió del promotor del WRC.

J.S.

 

 

‘El turisme serà sostenible o no serà’

Imatge de la taula rodona que va organitzar ahir el Grupo Blaumar. Foto: Cedida

La sostenibilitat és una realitat que no pot ser obviada per cap actor turístic i la seva implementació recau per igual en l’administració, el sector privat i en el turista. És, a més, una obligació més que una moda. Aquestes han estat les principals conclusions de la taula rodona que va organitzar ahir el Grupo Blaumar. L’esdeveniment ha comptat amb representants del sector públic, privat i acadèmic i ha tingut lloc a l’Hotel Blaumar 4*Sup, de Salou, que porta des de fa més de dues dècades apostant per la sostenibilitat com a pal de paller de la seva proposta d’allotjament.

Els ponents que han participat a la taula han estat Pere Granados, alcalde de l’ajuntament de Salou; Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme; Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Miquel Rovira, director de l’Àrea de Sostenibilitat de Eurecat, i Nuria Varela, directora de Qualitat i Medi Ambient de Grupo Blaumar.

Els ponents han conversat sobre les activitats, les estratègies i les accions que es promouen des de la seva àrea de treball per desenvolupar un turisme sostenible que satisfaci les necessitats dels visitants, de la indústria turística, l’entorn, i stakeholders.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha parlat de vàries iniciatives que s’han pres i posaran en marxa al municipi per potenciar l’àmbit sostenible, i ha destacat que «la sostenibilitat no és només mediambiental, sino també econòmica i social». Afirma que «no és una moda, sino una obligació».  Ha posat molt d’èmfasis en el «Salou ha de ser tot l’any». Exemple d’això és el projecte de platges, que es busca que siguin utilitzables tot l’any i no només a l’estiu.

Per la seva banda, el director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme, Damià Serrano, ha recordat que les solucions sostenibles han d’aplicar-se de forma dual ja que afecten a la mobilitat així com a la gestió del propi municipi turístic. Tanmateix, ha destacat la necessitat de reduir la diferència de comportament entre turista i resident, rebaixant conceptes com, per exemple, la petjada hídrica del visitant.

La corresponsabilitat del turista és una idea que ha exposat Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que ha manifestat la necessitat de coneixement per part del viatger. «Hem de traslladar al turista la seva part de responsabilitat perquè tots som actors principals». I ha qüestionat també «si realment els turistes valoren totes les accions que es fan des del sector turístic».

Per la seva part, el director de l’Àrea de Sostenibilitat d’Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), Miquel Rovira, ha destacat tres reptes importants: l’economia circular, allargar la vida dels recursos, i mesurar de forma científica el creixement assolit. A més, ha recordat que el turisme impacta, i ha de seguir fent-ho, tota la cadena de valor.

La directora de Qualitat i Medi Ambient de Grupo Blaumar, Nuria Varela, ha explicat a través de varis exemples la gran trajectòria sostenible, i els nous projectes que han anat incorporant per tal de continuar amb aquesta implicació i compromís de la cadena hotelera, un referent sostenible de la Costa Daurada. Ha destacat que «el turisme serà sostenible o no serà» i ha insistit en assolir una planificació híbrida per fer conviure turista i resident com a factor clau de la gestió sostenible.

La cadena hotelera Grupo Blaumar porta apostant de forma decidida per la rehabilitació i gestió sostenible dels seus actius des de fa ja més de vint anys. A Salou, tant l’Hotel Blaumar 4*Sup, centrat en el públic familiar, com el Magnolia Hotel 4*Sup Adults Only, implementen mesures en pro de la sostenibilitat, així com el Port Plaza Apartments, situat a Tarragona, que segueix un protocol de bones pràctiques per tal de preservar l’entorn mediambiental, social i cultural, i en relació amb els clients, els empleats i els proveïdors.

A més a més, l’Hotel Blaumar 4*Sup poseeix des de fa més de vint anys l’EMAS «Eco-Management and Audit Scheme», i el Port Plaza Apartments, ubicats a Tarragona, són els únics apartaments turístics amb el segell BREEAM (el certificat de construcció sostenible).

Redacció

 

Granados demana a la Generalitat accelerar la dotació de finançament per a la implantació de l’Eix Cívic

Imatge de la reunió. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut,ha reclamat a la Generalitat la necessitat d’accelerar la dotació dels 9,5 milions d’euros en els pressupostos dels govern català per fer front al cost de les obres d’implantació del projecte d’Eix Cívic. Així ho va fer saber durant la darrera reunió de la Comisió Tècnica Paritària entre el consistori i l’executiu. Aquesta taula va ser creada per a dur a terme el seguiment i la planificació dels projectes inclosos en el conveni de col·laboració entre ambdues administracions, pels quals la Generalitat es fa càrrec d’una sèrie de projectes d’inversió en infraestructures.

Granados, segons han fet públic per mitjà d’una nota d epremsa des de l’ajuntament, “ha requerit en quatre reunions de la Comissió, realitzades des del gener de 2020 fins a l’octubre de 202l, l’obligació de complir per part de la Generalitat de finançar les obres del vial de connexió entre el centre de Salou i el Parc, a través del traçat actual del ferrocarril, és a dir, l’Eix Cívic”.

Segons el batlle, “estem pendents que la Generalitat acordi el més aviat possible la dotació pressupostària corresponent per implantar el projecte d’Eix Cívic, de forma que es puguin dur a terme paral·lelament la urbanització de tot l’àmbit de 7 hectàrees i la integració del Tren-tram sobre la traça prevista”.

Durant la reunió també es va tractar «un altre dels projectes pendents importants», el de la variant de la plaça d’Europa adaptada a les necessitats urbanístiques del PDU del Complex Turístic Integrat (Hard Rock).

En aquest sentit, l’alcalde remarcava que “del conveni signat ja s’estan executant el projecte d’endegament del Barranc de Barenys, i el de les estacions de bombament de Cala Crancs i Maripins; la qual cosa demostra que es van complint els compromisos que l’any 2013 es van signar”.

Redacció