Mont-roig aprova un pressupost de 32’9 MEUR, un 20% més que l’any passat

Els comptes s’han aprovat amb el vot favorable de PSC i IMM i les abstencions dels grups d’ERC-MES, Junts i VOX. Foto: Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dilluns un pressupost municipal que ascendeix als 32,9 milions d’euros per a l’exercici 2024, una xifra que representa un augment del 20% respecte a l’any anterior. Aquest increment es deu principalment als ingressos procedents de taxes urbanístiques derivades de la implantació de l’empresa Lotte Energy Materials al municipi, així com dels ingressos procedents dels impostos derivats de les ordenances fiscals, les quals van ser modificades a principis d’any.

Aquest increment del pressupost es destinarà principalment al pagament d’interessos i préstecs de venciments de les quotes del 2024, per tant, la reducció del deute és un dels pilars del pressupost d’aquest exercici. Així, per aquest pressupost s’ha realitzat una previsió d’ingressos de 2,5 milions d’euros, que es contempla que vagin destinats a amortitzar deute de manera que, de cara al 2025, hi hagi menys càrrega pressupostària en els capítols d’amortització de capital i interessos.

En línies generals, s’ha de dir que a través de la despesa ordinària s’afronta encara un context social i econòmic complex per això, tal i com ha argumentat el regidor d’Hisenda, Jordi Alemany “es presenta un pressupost prudent, en què es fa un gran esforç en la reducció del deute i de les despeses financeres”.


Altres notícies:


Pel que fa a les inversions, aquestes creixen un 80% destacant entre elles la dotació de pressupost per a la realització de l’Auditori Antoni Benaiges de Mont-roig. Es contempla també invertir mig milió d’euros en l’ampliació del polígon industrial Les sorts del Rei. També 468.000 euros per la climatització de les escoles Mare de Déu de la Roca i Joan Miró i 200.000 € per la conservació i manteniment de l’ermita Mare de Déu de la Roca.

El nou Torreó de Miami Platja també té una previsió de 90.000 euros d’inversió, així com 50.000 euros per l’adequació del carril bici al carrer Gran Canària o pel pàrquing d’autocaravanes al nucli de Mont-roig. Cal tenir en compte que les grans inversions es van planificar en exercicis anteriors i ara es troben en execució o en procés de licitació.

Aposta per les polítiques a les persones

Encara que el total de despesa ordinària de l’Ajuntament no creix es continua apostant per les polítiques relacionades amb les persones i el benestar social. Es manté o s’incrementa la despesa en festes, esports, joventut, gent gran i especialment s’aposta per les polítiques de protecció a les persones més vulnerables. Les polítiques d’entorn, transició energètica i ecològica, tenen continuïtat en àmbits com el foment de la mobilitat no contaminant, la gestió de residus i el medi ambient.

D’altra banda, la pròxima implantació del porta a porta significarà un abans i un després en la gestió dels residus al municipi i un gran avanç cap al foment de l’economia circular. També, la planificació de noves infraestructures o la millora de la mobilitat respon a la voluntat de contribuir a la sostenibilitat del planeta. El nou pressupost 2024 permetrà continuar amb el compromís del govern municipal de millorar els serveis de manteniment dels espais públics, amb un increment notable de la despesa.

Pel que fa a les empreses municipals, Nostraigua contempla un pressupost de més de 7 milions d’euros i Nostreserveis de més de 6 milions d’euros. En aquest sentit, és important destacar l’aposta cap a Nostreserveis, que continua creixent en l’àmbit de personal com d’equips, maquinària i vehicles. Un exemple és el traspàs del servei de neteja viària que deixarà de prestar Secomsa i assumirà 100% Nostreserveis els pròxims mesos.

Els pressupostos s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern (PSC i IMM) i les abstencions dels grups municipals d’ERC-MES, Junts Mont-roig Miami i Vox. Els grups a la oposició han criticat la tardança en la seva aprovació, però han agraït les trobades prèvies que hi ha hagut en què han pogut aportar les seves propostes i, en aquest sentit, tot i no compartir prioritats, han argumentat les abstencions per avançar cap a la millora del municipi.

 

Mor un ciclista atropellat per un camió a la T-310, a Mont-roig del Camp

Punt de la T-310 on s’ha produit l’accident, amb els Mossos aixecant atestat i la bicicleta accidentada. Foto: ACN/N.Bertola

Un ciclista ha mort aquest dilluns al migdia després de ser atropellat per un camió a la carretera T-310, a l’altura del terme municipal de Mont-roig del Camp (Baix Camp).

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís quan faltaven dos minuts per un quart d’una del migdia. El sinistre ha tingut lloc al punt quilomètric 14 de la carretera.

Els Mossos investiguen ara les causes de la col·lisió mortal. En l’accident hi han treballat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, una dotació dels Bombers i dues ambulàncies del SEM. Durant els minutrs que ha durat l’atenció a l’accidentat i l’aixecament de l’atestat s’ha hagut de donar pas alternatiu en aquest punt de la T-310, segons el Servei Català de Trànsit (SCT).

 

El PSC demana concentrar el vot en Illa per evitar el bloqueig i la repetició electoral

Trobada que aquest dimecres han mantingut candidats i diputats del PSC a Mont-roig del Camp. Foto: Cedida

El número 3 de la llista del PSC al Parlament per TarragonaJoaquim Paladella, ha carregat aquest dimecres contra ERC per la mala gestió que els independentistes han fet dels fons de transició nuclear del 2023. “El Govern ha fet coses estranyes i el que hem vist és que han desviat diners d’aquest fons”, ha reblat. Pel que fa a la convocatòria del 2024, Paladella ha afirmat que “els fons de transició nuclear són una oportunitat que no podem desaprofitar. El Govern de la Generalitat no pot malbaratar uns diners que són nostres.”

En el mateix sentit s’ha manifestat l’alcalde de Mont-roigFran Morancho, qui ha posat de relleu que “dels 11 milions d’euros que anaven destinats a la implementació de l’empresa Lotte Energy tan sols han rebut 2 milions. El que no és normal és que es donin uns diners que no els pertoquen i que no s’agafin dels fons de transició.”


Altres notícies:


En clau europea, l’eurodiputada socialista Laura Ballarín ha subratllat que el Govern progressista del president Pedro Sánchez “ha apostat per unes polítiques econòmiques expansives i solidàries que són la antítesis del que va aplicar la dreta en el passat. Pel que fa als fons europeus aquests han de servir per impulsar les economies europees i avançar en les transicions verdes i digitals. Són una oportunitat, també per als municipis tarragonins per poder crear nous llocs de treball de qualitat”, ha explicat Ballarín.

Unes paraules que ha corroborat l’alcalde Mont-roig, Fran Morancho, que ha destacat com s’ha vist beneficiada la població dels fons europeus, com ara el projecte de les obres del passeig de les Cales de Miami Platja dotat amb més de 12 milions d’euros i que es troba en el darrer tram previ a la seva finalització. També ha remarcat el projecte a finançar amb 6 milions d’euros que comporta la transformació de l’antiga via de tren en una via verda.

Finalment, el número dos socialistes a les eleccions per TarragonaAlberto Bondesio, ha demanat “concentrar el vot en la candidatura del PSC de Salvador Illa per evitar el bloqueig i la repetició electoral. Mireu, aquest diumenge només hi ha dues opcions amb possibilitats reals: o bé obrim un nou temps de diàleg, progrés, convivència i pacte, o bé tindrem més del mateix del que hem patit aquests darrers deu anys. No hi ha cap tercera via. O avancem amb el president Salvador Illa o continuem ancorats en la paràlisi a la Generalitat. Pensa-ho i vota en conseqüència”, ha conclòs.

 

El Ministeri reprendrà les obres del passeig de Miami Platja de forma “imminent”

L’alcalde i el regidor d’Obres Públiques de Mont-roig, aquest dimecres, contemplant l’obra aturada. Foto: Cedida

El subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, ha informat personalment aquest dimecres l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, que el Ministeri de Transició Energètica (Miteco) reprendrà de forma “immediata” les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja.

L’anunci ha coincidit amb la denúncia pública que ahir feia el mateix Morancho sobra la paralització d’aquesta obra, que es troba aturada des del passat 29 de febrer, i que resulta clau per a Miami-Platja, donat que impedeix l’accés al conjunt de cales d’aquest nucli costaner del Baix Camp.

Segons ha pogut saber Tots21, l’aturada de les obres per part del Miteco es va deure a la necessitat de modificar el projecte per tal de poder-lo finalitzar dins dels terminis estipulats per les ajudes dels fons Next Generation de la Unió Europea, amb els quals es financia l’obra. El problema va arribar amb el retard de la validació que calia fer del nou projecte per part de la taula de distribució dels fons europeus, de manera que l’aprovació no ha arribat fins aquesta setmana, tot coincidint amb la denúncia pública de l’Ajuntament de Mont-roig.


Altres notícies:


Les obres aturades afecten 4,5 quilòmetres de llargada i 65.000 metres quadrats de superfície, un entorn on no es pot circular amb cotxe, plena de tanques i que no permeten accedir a les cales.

Des de l’Ajuntament es considera que la represa immediata de les obres “pot permetre salvar la temporada d’estiu”, segons indicava aquest dimecres l’alcalde Fran Morancho, acompanyat pel regidor d’Obra Pública, Miguel del Viso.

Morancho destacava que “no es tracta d’una obra petita, sinó que afecta molts veïns i veïnes, empreses, que no poden accedir als seus locals o pisos, però també amb repercussions a la resta del municipi. Ja hem tingut problemes per Setmana Santa i aquesta paralització ens afecta al nostre motor econòmic. No ens podem jugar la temporada turística, no ho podem permetre”.

Les obres del passeig de les Cales, adjudicades fa un any, tenien un termini d’execució de 6 mesos. Un període que l’Ajuntament va veure que era “molt ajustat”, demanat pel mateix Ministeri, que les volia acabar entre el març i l’abril, sí o sí, pel calendari de subvencions dels Fons Next Generation, a les què s’acull l’obra.

Davant la premura del temps, l’Ajuntament va proposar una modificació del projecte quant a reducció de pavimentació i actualització de lluminàries, així com una ampliació de temps per tal d’adaptar-se a les exigències de termini motivades per tenir part del finançament provinent dels Fons Next Generation. La direcció de l’obra es realitza des del Servei provincial de Costes.

Madrid deixa potes enlaire la reforma de 4,5 quilòmetres del passeig de les Cales de Miami

L’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, amb el regidor d’Obra Pública, Miguel del Viso, visitant les obres paralitzades. Foto: DiariTots21

El Ministeri de Transició Energètica ha paralitzat una obra clau a Miami-Platja: la reforma del Passeig de les Cales, el que dona al conjunt de cales que fan tan especial el nucli costaner del Baix Camp. Madrid no respon al telèfon sobre quan les reiniciarà i la temporada d’estiu s’acosta.

Així, el 29 de febrer va aturar unes obres que ocupen 4,5 quilòmetres de llargada i 65.000 metres quadrats de superfície sense donar explicacions a l’Ajuntament de quan les reprendria. En tot aquest entorn no es pot circular amb cotxe, la zona està plena de tanques que van conduint els vianants per evitar les obres, i no es pot accedir a les cales. I això, a dos mesos de la temporada d’estiu . L’alcalde, Fran Morancho, ha titllat “d’insostenible” el cas, i ha afirmat que si el Ministeri no compleix abans de l’estiu, com era el seu propi compromís, aixecaran les tanques perquè la gent pugui accedir a les 2.500 vivendes que hi ha, i a les cales.

Després de gairebé dos mesos amb les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja aturades, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp “exigeix” al Ministerio per a la Transición Energética y el reto demográfico (MITECO) “la represa dels treballs de forma imminent per poder salvar la temporada d’estiu”.

En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí en l’àmbit de l’obra, l’alcalde Fran Morancho, acompanyat pel regidor d’Obra Pública, Miguel del Viso, ha posat de manifest la falta de resposta per part del Ministeri i la necessitat d’accelerar el tràmit administratiu encallat des de fa setmanes.


Altres notícies:


Morancho ha destacat que “no es tracta d’una obra petita, sinó que afecta molts veïns i veïnes, empreses, que no poden accedir als seus locals o pisos, però també amb repercussions a la resta del municipi”. Ha afegit: “el Ministeri no és conscient del greuge que això suposa en un municipi turístic com el nostre, amb l’accés a 6 de les cales restringit i nombrosos habitatges de lloguer turístic en aquesta zona. Ja hem tingut problemes per Setmana Santa i aquesta paralització ens afecta al nostre motor econòmic. No ens podem jugar la temporada turística, no ho podem permetre”.

Davant d’aquesta problemàtica l’Ajuntament també ha advertit que si no es reprenen les obres aviat, es veurà obligat a treure les tanques de delimitació d’obra o a dur a terme alguna acció per permetre els accessos en aquesta zona.

La paralització de les obres

Les obres del passeig de les Cales, adjudicades fa un any, tenien un termini d’execució de 6 mesos. Un període que l’Ajuntament va veure que era “molt ajustat”, demanat pel mateix Ministeri, que les volia acabar entre el març i l’abril, sí o sí, pel calendari de subvencions dels Fons Next Generation, a les què s’acull l’obra.

Davant la premura del temps, l’Ajuntament va proposar una modificació del projecte quant a reducció de pavimentació i actualització de lluminàries, així com una ampliació de temps per tal d’adaptar-se a les exigències de termini motivades per tenir part del finançament provinent dels Fons Next Generation.

El Ministeri per a la Transició energètica (MITECO) va comunicar a finals de febrer al consistori que les obres quedaven temporalment aturades a l’espera que s’aprovés aquesta modificació del projecte executiu, fet que encara no s’ha produït i que manté els treballs parats des de llavors.

Cal recordar també que aquestes obres no estan finançades ni executades per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, que segueix en contacte constant amb la direcció de l’obra (el Servei provincial de Costes) perquè es resolgui de forma imminent. En aquest sentit, el consistori confia també que de reprendre’s els pròxims
dies, encara es podria salvar la temporada.

 

Mont-roig presenta l’EINA, el projecte que vol dinamitzar el seu nucli antic

L’Església Vella es va omplir per conèixer les accions que es desenvoluparan per transformar aquesta zona del poble. Foto: Cedida

El Centre Cultural Església Vella va acollir, aquest dilluns 22 d’abril, una sessió informativa organitzada per l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb l’objectiu de presentar els resultats de l’EINA (Estudi Integral del Nucli Antic). Aquest document detalla el conjunt d’accions planificades per als pròxims anys per millorar el Nucli Antic de Mont-roig, abordant qüestions rellevants en àrees com l’urbanisme, l’espai públic, la mobilitat, la promoció econòmica i la cultura.

L’acte, que va reunir una notable participació de veïns i veïnes, va ser presidit per l’alcalde Fran Morancho, acompanyat per l’equip d’arquitectes responsables de l’elaboració del document, Territoris XLM. Durant la presentació es van destacar les diferents actuacions proposades, algunes de les quals ja contemplades en el pressupost per al 2024.

Un dels projectes immediats és la reforma de la pavimentació i els serveis del carrer Agustí Sardà, que inclou la reordenació de la mobilitat i les zones d’aparcament amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat al nucli antic i fomentar l’activitat econòmica.


Altres notícies:


Aquesta iniciativa representa només una de les moltes accions planificades per dinamitzar i revitalitzar aquesta àrea urbana clau de Mont-roig del Camp. Altres de les accions es desenvoluparan a més llarg termini per la transformació i envergadura que suposen, com per exemple, la dotació de nous espais públics i d’equipaments.

Durant el torn obert de preguntes, els assistents van expressar el seu interès en diversos temes, posant especial èmfasi en l’estat de la casa del Portal de la Canal, així com les possibles ajudes per a la rehabilitació de façanes, qüestions de velocitat i reordenació del trànsit o les oportunitats per a l’obertura de nous negocis en aquest espai.

La sessió va servir per mostrar el compromís de l’Ajuntament i l’interès del veïnat en la definició del futur del Nucli Antic de Mont-roig, evidenciant la importància de la col·laboració entre l’administració i la ciutadania per a la millora del medi urbà.

 

Entren en funcionament 5,2 km del nou carril bici a Mont-roig del Camp

La infraestructura, impulsada per la Generalitat, ha comptat amb finançament dels Fons Next Generation. Foto: Cedida

El Departament de Territori de la Generalitat desplega un nou carril bicicleta de 5,2 quilòmetres a Mont-roig del Camp. El recorregut de la nova infraestructura transcorre en paral·lel a la carretera T-323 i s’estén des de l’antic ramal de la N-340 (C/ Partida Poblas) fins a l’entrada del nucli urbà. La intervenció ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros, ha estat impulsada pel Departament de Territori de la Generalitat i ha comptat amb finançament dels Fons Next Generation.

El nou carril bicicleta disposa d’una àrea d’aparcament per a vehicles a l’inici del seu recorregut on s’hi ha plantat vegetació i s’han instal·lat tanques de fusta integrades amb l’entorn. El traçat de la nova via ciclable té una amplada mitjana de 2,5 metres i transcorre de manera segregada en pràcticament la seva totalitat, excepte a la travessia del Mainou on comparteix via amb el trànsit rodat i s’estableix una limitació de velocitat de 30 km/h.


Altres notícies:


El material emprat al carril bicicleta està dissenyat per resistir les inclemències del temps i el pas dels vehicles. El recorregut disposa també de baranes de fusta d’un metre quaranta d’alçada per garantir la seguretat en determinats punts.

La nova via ciclable se suma al desplegament d’infraestructures similars que està impulsant el Govern a la vegueria de Tarragona amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible, potenciar els atractius turístics i culturals del territori i donar seguretat als usuaris de la bicicleta.

Front comú per convertir l’antiga via del tren de la costa en un producte turístic de referència

Imatge dels alcaldes i regidors que han assisstit a la reunió conjunta

Els Ajuntaments de Cambrils, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant han dut a terme una reunió de treball, aquest dijous al matí a les oficines municipals de Miami Platja, per fer front comú en la reconversió de l’antic traçat de la via del tren en un producte turístic estratègic.

Recordem que Adif Alta Velocitat (Adif AV) convertirà, els pròxims mesos, en una via per a ciclistes i vianants la línia ferroviària de la costa, en el tram que va de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fins a Cambrils, passant pel terme municipal de Mont-roig del Camp i Miami Platja, amb una inversió de 5,8 milions d’euros.

A aquesta reunió hi ha assistit l’alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho, l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa i l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, acompanyats per les regidores de Turisme dels tres municipis, Yolanda Pérez, Camí Mendoza i M. Elidia López i els regidors d’Urbanisme, Jordi Alemany, Enric Daza i Ferran Conejo.

Durant la trobada s’ha acordat treballar conjuntament perquè aquest sigui un atractiu turístic dels tres nuclis i un espai de referència per als amants de l’esport i el lleure. Coincideix que aquesta és la primera reunió a tres bandes, arran de la confirmació de la inversió per part d’Adif, el passat mes de febrer i després de la constitució dels nous ajuntaments el juny del 2023.


Altres notícies:


Els tres consistoris, s’han emplaçat a seguir trobant-se per desenvolupar el projecte d’aquest tram de 19,3 km, que adaptarà els 5 m d’amplada de la plataforma ferroviària com a via cívica d’ús compartit per a vianants i ciclistes.

Execució de les obres de la futura via ciclable

El passat 14 de febrer de 2024, Adif, impulsora de les obres, va signar el contracte amb ACSA, del grup Sorigué, l’empresa que les executarà i iniciarà els treballs els pròxims mesos.

Recordem que el projecte inclou trams diferenciats segons correspongui a zones urbanes (amb 2,5 m de ferm rígid per les bicicletes i 2,5 m de sauló per a vianants) i trams no urbans amb els 5 m de ferm rígid). Dels treballs d’adaptació cal destacar que s’habilitaran accessos directes als càmpings pels quals travessa la via. També que s’arranjarà l’alçada dels ponts inferiors per tal d’ampliar-la i aconseguir que tinguin el gàlib adequat perquè hi puguin passar els vehicles d’emergències.

Així mateix, s’executaran passos transversals, tant per als vianants com per a vehicles, per eliminar o atenuar l’efecte-barrera de la infraestructura en desús, anivellant les rasants de vials interceptats. Altres actuacions comprendran la modificació o eliminació d’alguns passos superiors i l’adaptació dels entorns de les antigues estacions com a zones de descans, amb la instal·lació de mobiliari urbà i senyalització.

 

Mas Miró recupera visitants i reprèn la programació per Setmana Santa

A més de l’ampliar horaris i de les visites guiades i teatralitzades, s’ofereix un tast de vins i un espectacle de titelles. Foto: Cedida

Amb l’arribada de la Setmana Santa la Fundació Mas Miró comença la seva temporada alta, i ho fa amb un programa farcit d’activitats.

Degut a l’èxit que han tingut en les darreres temporades, la Fundació proposa les habituals visites guiades i teatralitzades a càrrec de la masovera, així com la visita guiada amb tast de vins, “Miró i el vi”, que es realitza amb la col·laboració del Celler de l’Era, Mas Vicenç i Can Majoral.

Per descobrir el Mas Miró en família es podrà veure l’espectacle de titelles “Senyor Joan, Monsieur Miró”, a càrrec de la companyia l’Invisible Titelles, amb una posada en escena a l’aire lliure i envoltada de l’entorn natural que va inspirar Joan Miró.

A punt de començar la temporada alta, la Fundació Mas Miró ha fet un balanç molt positiu d’aquests primers mesos de l’any, època hivernal en la qual no hi ha programació específica, però el mas és obert al públic en horari restringit. En aquest sentit, cal destacar que les visites en grup i les visites escolars d’aquests darrers mesos s’han incrementat de manera exponencial respecte de l’any passat, doblant pràcticament el nombre de visitants. De fet, l’any 2023 Mas Miró ja va veure incrementada la seva xifra de visitants en un 20% respecte de l’any anterior, la qual cosa certifica una recuperació progressiva de visitants després de la pandèmia.

Com és habitual amb l’arribada de la Setmana Santa, a partir del 26 de març Mas Miró amplia el seu horari d’obertura al públic, i es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores al matí i de 15.30 a 18 hores a la tarda. Els diumenges estarà obert només en horari de matí i els dilluns la masia romandrà tancada. L’aforament de les activitats proposades per aquests dies és limitat. Es poden fer les inscripcions i comprar les entrades al recinte a través del web www.masmiro.com.

 

L’LSA CUP l’Hospitalet de l’Infant-Miami Platja aplegarà 500 joves futbolistes

Les responsables municipals de Vandellòs i l’Hospitalet i de Mont-roig del Camp, amb els organitzadors del torneig. Foto: Cedida

Del 28 al 31 de març se celebrarà l’LSA CUP l’Hospitalet de l’Infant-Miami Platja, un torneig de futbol base organitzat per Learning Soccer Academy (LSA), amb la col·laboració dels ajuntaments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp. Aquest esdeveniment aplegarà mig miler d’esportistes, procedents dels dos municipis i d’altres poblacions de Tarragona, però sobretot de Barcelona i Lleida (també hi haurà un equip navarrès).

Al camp de futbol de l’Arenal, que està ubicat davant del passeig marítim, 16 equips disputaran els partits de la categoria aleví masculí; i 5 equips, els de la categoria aleví femení; i al camp de futbol de Miami Platja, al carrer Badajoz 4, 13 equips competiran dins de la categoria infantil masculí.

Entre els clubs de futbol que hi participaran destaquen el Gimnàstic de Tarragona, el Sant Cugat de Barcelona, l’Atlètic Segre de Lleida i el Júpiter de Barcelona.

“És un torneig molt atractiu per als jugadors i jugadores de futbol base i per a les seves famílies, perquè combina l’esport i el turisme. Està pensat perquè els nens i nenes puguin jugar el màxim nombre de partits i perquè tant ells com els seus acompanyants puguin gaudir del seu temps lliure en un entorn privilegiat”, ha explicat el director esportiu d’LSA, Genís Guixé.

Precisament, des dels ajuntaments de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Mont-roig del Camp es valora especialment el fet que aquesta competició servirà per donar a conèixer els atractius turístics dels dos municipis. Així ho han manifestat les regidores d’Esports, Yolanda Marqués i Mari Mar Urisel, respectivament.

Aquest és el tercer any que l’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest torneig, mentre que Miami Platja s’estrenarà enguany com a seu. Aquest 2024, el torneig comptarà amb un centenar més de participants (8 equips més) i amb una categoria més (la d’aleví femení).

 

Mont-roig aprova la venda dels terrenys perquè s’hi instal.li Lotte en un ple tens

Imatge del ple de Mont-roig del Camp d’aquest dilluns, amb un agent de la Policia Local dirigint-se als assistents. Foto: Eloi Tost

El ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp del Camp (Baix Camp) ha aprovat inicialment aquest dilluns al migdia els canvis urbanístics i el plec de condicions per la venda dels terrenys del polígon de Comellarets que han de permetre l’arribada al municipi de l’empresa sud-coreana Lotte Energy Materials.

La sessió ha estat tensa i una cinquantena de veïns han protestat tant a les portes de la Casa de Cultura on s’ha fet el ple com a l’interior de la sala. Els dos punts han prosperat amb el vot favorable de PSC, IMM, ERC i VOX i tan sols Junts s’ha posicionat en contra. L’alcalde, Fran Morancho, ha afirmat que en els pròxims dos anys la localitat ingressarà uns 15 MEUR per la presència de Lotte.

Tot plegat en una sessió plenària que ha estat polèmica i que s’ha hagut de suspendre durant uns minuts a causa dels crits i les interrupcions constants d’una cinquantena de persones que s’han manifestat en contra de la instal·lació del projecte Lotte al municipi.

En la seva intervenció, l’alcalde de Mont-roig del Camp ha destacat que “fa menys de 5 anys, tots els grups municipals vam votar a favor del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030”. Segons l’alcalde, aquest Pla (a partir de la situació econòmica del municipi, la dependència del turisme i la taxa d’atur) argumentava la necessitat d’implantar accions encaminades a la recerca d’inversors industrials al municipi que ajudessin a la creació d’ocupació estable i de qualitat, per aconseguir la diversificació econòmica.

‘No és una indústria química ni emetrà residus’

Davant les crítiques, l’alcalde ha volgut tranquil·litzar a la població assegurant que “Lotte Energy Materials Spain no és una indústria química, ni està classificada com a tal, ni es dedicarà a la fabricació de productes químics. Ni tampoc no és una indústria que emetrà gasos ni vessarà residus a l’entorn”.

També ha destacat que “estarà obligada a complir amb les normatives, amb totes les directives de la UE en matèria de seguretat i salut pública”. Respecte el consum d’aigua, segons l’alcalde “l’aigua que rebrà serà, íntegrament, del CAT, el Consorci d’Aigües de Tarragona, amb qui l’empresa ja ha signat un contracte de subministrament. Lotte Energy Materials no utilitzarà aigua dels aqüífers subterranis, ni dels pous, ni fonts d’aigua pròpies del municipi”.

Morancho ha tancat la seva intervenció recordant que “aquesta és una gran oportunitat per al nostre municipi, per al nostre futur col·lectiu i per a moltes persones que podran obtenir un lloc de treball qualificat i sense temporalitat”.

Per la seva banda, el cinc regidors del grup municipal de Junts per Mont-roig del Camp han votat en contra de l’aprovació inicial de la modificació del POUM i de la venda dels terrenys a Lotte per un procés que consideren “erràtic, poc transparent, precipitat, que genera molts dubtes, i que implica un canvi del model del municipi sense consens social”.

El portaveu de Junts, Simó Gras, ha denunciat que “hi ha moltes preguntes sense resposta: ni nosaltres ni la ciutadania sap amb claredat i exactitud ni quin tipus de residus es generaran, ni si contindran elements contaminants, ni quin tractament se’n farà; volem tenir aquesta informació abans que s’atorgui la llicència d’activitat a l’empresa. Demanem transparència i informació clara i concreta”. I ha defensat que “sempre cal prioritzar el bé major i, en aquest cas, el bé major no és el d’una empresa química sinó el del conjunt dels 13.500 ciutadans del nostre municipi, dels ciutadans que ens visiten cada any, que en són molts milers més, i els ciutadans del futur”.

També en el torn d’intervencions, la portaveu del grup municipal d’ERC-AM, Irene Aragonès ha defensat que “en cap dels casos la Generalitat de Catalunya donarà els permisos pertinents a una fàbrica que no compleixi la normativa i les exigències respecte als impactes ambientals. No es pot implementar a Catalunya una fàbrica
que no reuneixi tots els requeriments, i això ho vetllaran els equips d’inspecció i control. El Departament d’Indústria no en deixarà passar ni una. Seran implacables, no perquè es tracti de Lotte, sinó com es fa en totes les autoritzacions d’inici de nova activitat industrial. Hem d’estar tranquils.”

El grup municipal de VOX ha declinat fer cap tipus d’intervenció. Les protestes han seguit durant tot el plenari al davant de la Casa de Cultura Agustí Sardà en una sessió que ha comptat amb la presència de la Policia Local de Mont-roig del Camp i dels Mossos d’Esquadra, que finalment no han hagut d’intervenir.

 

 

Aixecat el tall a l’autopista a Cambrils després de 24 hores

Un grup de manifestants s’escalfa a primera hora després d’haver passat la nit a l’AP-7. Foto: Eloi Tost

Una vintena de persones han passat la nit a l’AP-7 a l’alçada de Cambrils en un tall de 24 hores per protestar contra els projectes de Hard Rock, de Lotte Energy Materials a Mont-roig i en defensa de la pagesia.

Els manifestants han abandonat l’autopista a dos quarts de nou del matí i s’han dirigit cap a Mont-roig, on continuaran les mobilitzacions perquè al migdia hi haurà un ple per aprovar diferents tràmits que han de permetre l’arribada al municipi de l’empresa química sud-coreana. El portaveu d’Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha considerat un èxit la protesta i ha advertit que si els diferents governs no rectifiquen, en faran més. “És una petita demostració de força de que amb una mica d’organització podem fer coses molt grans”, ha dit.

La jornada de manifestacions d’aquest diumenge i fins aquest dilluns al matí ha aplegat un centenar de persones, si bé únicament una vintena han passat la nit a l’autopista. Els concentrats han dormit en tendes de campanya que han col·locat sobre l’asfalt o a l’interior dels seus vehicles. “És absolutament un èxit haver pogut organitzar en menys d’una setmana organitzacions que en principi semblen antagòniques”, ha exposat Redón. A la protesta s’hi han afegit una desena d’entitats entre grups ecologistes, socials o sindicats per “aturar Hard Rock, aturar la Lotte, prioritzar el sol agrícola per garantir la sobirania alimentària i prioritzar inversions hídriques per la pagesia i no per macroprojectes”, ha resumit el portaveu.

Un cop els manifestants han abandonat l’AP-7 cap a dos quarts de nou del matí, s’han dirigit cap a Mont-roig, on faran una nova protesta. La raó és que a dos quarts d’una del migdia se celebrarà un ple municipal on està previst que s’aprovi de forma inicial la modificació puntual del POUM que ha de fer possible la compravenda dels terrenys on s’ha d’ubicar la fàbrica de Lotte Energy Materials.

ACN

 

Els pagesos tallen l’AP-7 a Cambrils en els dos sentits

Els pagesos tallen l’AP-7 a Cambrils en els dos sentits per protestar contra projectes com el Hard Rock o Lotte. Foto: Ariadna Escoda

Més d’un centenar de persones i una desena de tractors tallen l’autopista AP-7 a Cambrils en els dos sentits per protestar contra projectes com el Hard Rock o l’empresa Lotte Energy Materials. La mobilització, convocada per diverses entitats, pretén allargar-se 24 hores.

En un inici, l’organització tenia previst tallar també l’autovia A-7 i la carretera N-340, una opció que no descarta a partir d’aquest migdia. Segons Eloi Redón, portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, la iniciativa aplega organitzacions amb un nexe en comú com és la defensa dels recursos al territori com ara la gestió de l’aigua. Sota el lema ‘Defensem el camp, llaurem el futur’, els manifestants pretenen acampar i allargar la protesta fins dilluns al matí.

Així, els manifestants han preparat arrossades i calçotades, que a mig dinar han hagut de traslladar uns metres a causa de la pluja que ha caigut a partir de les dues del migdia. La convocatòria preveu fer nit al mig de l’autopista, una decisió que s’acabarà de concretar després de la taula rodona prevista per a les sis de la tarda. En l’acte, diverses entitats debatran sobre aigua, energia, model agroalimentari i model econòmic

Una “demostració de força”

El portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha qualificat “d’èxit” la mobilització per haver aglutinat diverses organitzacions en defensa del territori i ha apuntat que es tracta d’una “demostració de força”. “La lluita continuarà durant molts més dies i si el Govern, la classe política i totes aquestes empreses segueixen entestades en la mateixa idea de trossejar la nostra terra i vendre-la mentre la pagesia es va morint cada dia, nosaltres hi plantarem cara i més fort”, ha etzibat Redón. D’aquesta manera, la plataforma descarta que aquesta sigui una mobilització puntual.

Una de les entitats que s’ha unit a la protesta ha estat Salvem Mont-roig, que s’oposa frontalment a la implantació de l’empresa coreana Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp. L’agrupació té previst encadenar la mobilització d’aquest diumenge amb una protesta a les portes de l’Ajuntament, coincidint amb la sessió plenària d’aquest dilluns al migdia. L’ordre del dia compta amb l’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en referència al sector dels Comerallets, ubicació on s’ha d’instal·lar la fàbrica de bateries elèctriques de Lotte.

Desviaments per l’A-7 i la N-340

En el context d’aquest tall, els Mossos d’Esquadra han derivat el trànsit de l’autopista des de primera hora del matí des de la sortida 38 de l’Hospitalet de l’Infant fins a la sortida 35 de Vila-seca-Salou. Alhora, es recomana circular per les carreteres N-340 i l’autovia A-7.

ACN

 

Arriba un clàssic: les festes de Sant Josep de Miami Platja


L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través del Departament de Festes, ha preparat tot un seguit d’activitats per celebrar la Festa Major de Sant Josep de Miami Platja, que enguany tindrà lloc entre els dies 15 i 19 de març.

Entre els principals actes s’inclouen espectacles de màgia, monòlegs, concerts, tallers en família o un scape room, comptant amb la col·laboració de diverses entitats del municipi.

El tret de sortida de les fetes serà el divendres 15 de març a les 19 h al Parc de les Oliveres amb el pregó de Festa Major a càrrec del divulgador històric Alfons Tejero. Seguidament, tindrà lloc l’actuació del Coro Rociero Arena del Camino i es repartirà coca de sucre i cava per a tothom. A la nit, a partir de les 22 h, al poliesportiu tindrà lloc l’espectacle còmic El Anticoach, desmotivando a Pablo Chiapella, amb els humoristes Tian Lara i Pablo Chiapella.

Les entrades anticipades s’han de comprar a les oficines de Festes de dilluns a divendres de 9 a 14 h al preu de 10 euros. A taquilla les entrades valdran 12 euros i només es permetrà comprar l’entrada pagant amb targeta. Un cop finalitzi l’actuació dels humoristes, hi haurà una sessió d’èxits musicals amb tres Dj’s.

Dinar de Sant Josep

Una de les novetats d’enguany és el dinar de Sant Josep, que tindrà lloc el dissabte 16 a la Plaça del Cinquantenari i que comptarà amb l’animació del grup de rumbes Siroco. A partir del 4 de març es pot fer la reserva d’aquest dinar en el qual cada colla es farà el seu arròs incloent els 2 ingredients bàsics que els lliurarà l’organització: arròs i pop. (https://www.entrapolis.com/entradas/dinarde-sant-josep).

A la tarda, al Polivalent, un homenatge al mont-rogenc Baptista Nogués amb una projecció de cinema mut amb música de piano en directe a càrrec d’Òscar Fernández organitzat per Creix Associació Cultural del Baix Camp. A la nit, a les 22 h, concert tribut als Hombres G i sessió posterior de Dj’s.

Coincidint amb la Festa Major de Sant Josep, tindrà lloc la tercera edició del Rollin’Fest, un festival urbà amb competició d’skate i scooter. Es farà el diumenge 17 de març entre les 10 h a 18 h i consistirà en una competició per a infants, adolescents i joves (o adults) dividida entre matí i tarda.

També hi haurà foodtruck, grup de música en directe pel vermut, premis pels guanyadors/es, stand amb merchandising esportiu (skate o scooter), sessió de dj’s durant la jornada, classes gratuïtes de surfskate, i diversos sortejos per a tothom. Cal fer inscripció de 5€ que inclou també entrepà i beguda. La inscripció es pot realitzar a través d’instagram a @elsmollals, al correu
electrònic sempremogudes@gmail.com o per whatsapp al 698313416.

Dilluns 18 continua la programació amb l’actuació del Mag Lari i el seu espectacle Strafalari a les 20 h al Poliesportiu i amb entrades anticipades al preu de 15 euros a www.entrapolis.com.

La Festa Major de Sant Josep finalitzarà el 19 de març amb un taller de percussió i concert a les 12 del migdia la Plaça Jaén i la funció de teatre Micho Machos al Polivalent amb entrada gratuïta. Aquesta és una activitat inclosa dins de la programació del 8M.

Scape Room sobre emergència climàtica

A partir del 4 de març es poden fer les reserves online de l’Escape room sobre emergència climàtica i salut planetària que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 al Centre Polivalent (https://www.entrapolis.com/entradas/escape-roomdemergencia-climatica-i-salut-planetaria-teatre-centre-polivalent-de-miamiplatja). Les reserves s’han de fer en grups de quatre persones.

Les entitats, implicades en la programació

Són diverses les entitats del municipi que han volgut col·laborar i participar en els diferents actes programats; a més a més dels mencionats anteriorment, també es podrà veure una exhibició de balls country i sevillanes, un berenar popular per a la gent gran, un vermut popular o la tradicional tirada local de Sant Josep.

 

Llum verd perquè la coreana Lotte comprimi els terrenys de Mont-roig

Directius coreans, visitant l’emplaçament de la futura fàbrica. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’empresa coreana Lotte Energy Materials Spain SL han arribat a un acord per la compra-venda dels terrenys del polígon industrial Els Comellarets. L’entesa ha tingut lloc aquest dimarts, després de diverses setmanes de negociació sobre els detalls i les condicions del contracte de compra-venta de l’espai on s’han d’ubicar les fàbriques de components per a bateries.

El procés de transacció ha estat llarg i ha inclòs una anàlisi profunda de la normativa estatal i catalana en l’àmbit de l’administració pública per part de l’empresa. Cal recordar que aquesta és la primera gran inversió de Lotte a
Europa. En aquest sentit, la redacció del document ha requerit precisar alguns conceptes jurídics per donar seguretat a l’empresa en aquest projecte tan estratègic per al grup coreà.

Validació per Ple

Després de l’entesa amb el document definitiu, el següent pas és la convocatòria d’un Ple municipal, que es requereix per donar validesa a l’acord. Aquest Ple, que serà ordinari, està previst que tingui lloc el pròxim 11 de març.

 

Mont-roig fa una immersió en la perspectiva de gènere

El Departament d’Igualtat i de les Dones de l’Ajuntament de Mont-roig impulsa la commemoració del 8M de forma transversal, comptant amb els altres departaments i amb entitats municipals.

L’objectiu és avançar cap una societat sense desigualtats de gènere, en igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i sobretot, lliure de violències sexistes.

Entre les activitats programades hi ha la proposta de contes per la igualtat que organitzen les biblioteques municipals. La tasca pedagògica amb perspectiva de gènere continua amb la representació de l’espectacle, Ei que estimar no fa mal per l’alumnat de primer de primària de les tres escoles del municipi, que visitaran el
Teatre del Centre Polivalent de Miami Platja el dia 7 de març.

També en col·laboració amb l’Institut Antoni Ballester i amb l’Institut de Miami i amb l’objectiu de trencar amb els estereotips de gènere en el món laboral s’ha promogut la realització d’una taula rodona de dones empoderades. Així l’alumnat de 4rt d’ESO dels instituts podran escoltar l’experiència de dones enginyeres agrònomes, advocades i empresàries, entre d’altres.

El dia 8 de març tindrà lloc la lectura del manifest institucional, a les 9.30h davant de l’Ajuntament de Mont-roig, i a les 10.30h davant de les Oficines municipals de Miami Platja. La trobada de dones empresàries i emprenedores també es celebrarà el mateix dia 8 amb un dinar i una trobada networking.

Les entitats del municipi

Les entitats que se sumen al programa commemoratiu són la Unió de Dones de Mont-roig que realitzarà diverses activitats com una xerrada, una sessió de ioga i un taller de sac de llavors tèrmic, i l’Associació Deixa’t Abraçar de Suport al Dol que proposa dos tallers de biodansa, els dies 8 i 16 de març, a la Casa de Cultura i al Centre Polivalent, respectivament.

El programa es completa amb un espectacle còmic titulat Micro macho que tindrà lloc el dia 19 de març a les 20.00h al teatre del Centre Polivalent, coincidint amb la Festa Major de Sant Josep de Miami Platja. Micro macho és una obra dirigida per Bernat López, de la Companyia Kamaleonik, que ens exposa de manera divertida però sense embuts les dificultats a les quals es veuen sotmeses les dones en la nostra societat.

Formació en perspectiva de gènere i LGTBIQ+ pel personal de l’administració

Paral·lelament, a la programació d’activitats per commemorar el 8M, s’està duent a terme la preparació d’una formació en perspectiva de gènere pel personal municipal, en compliment dels objectius institucionals per a promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, a través d’accions de sensibilització i formació en igualtat pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, Nostraigua i Nostreserveis.

 

Quin és el municipi que organitza un Campionat de Patates Braves?

Després de l’èxit de les dues anteriors edicions, enguany torna el Campionat de Patates Braves de Mont-roig i Miami Platja, que comptarà amb la participació de 14 bars i restaurants. Tots els participants oferiran, de l’1 al 24 de març, la seva particular versió d’una de les tapes estrella de la nostra gastronomia, les patates braves. La ració tindrà un preu únic de 4 euros sense beguda.

A través d’un codi QR, les persones que hagin tastat les braves de l’establiment podran votar i puntuar, i així decidir quines són les millors braves del municipi. El ranking amb les votacions es podrà veure en directe a través de mont-roigmiami.cat.

Passaport bravista

Enguany es manté el passaport bravista, que s’haurà de segellar a l’establiment i en funció de les braves que es degustin es podrà participar a diferents sortejos, dipositant-lo a les urnes que hi haurà als restaurants participants i a les oficines de turisme del municipi.

Està dividit per categories: Bravista Sibarita el rebran les persones que hagin tastat totes les braves dels establiments participants (14) i participaran en el sorteig d’un cap de setmana a l’Aparthotel Pierre & Vacances Bonavista de Bonmont; a la categoria de Bravista Gourmet hi podran participar aquells i aquelles que hagin tastat les braves de més de 9 establiments participants i optaran al sorteig d’una experiència Tuna Tour per dues persones amb el Nàutic Parc Costa Daurada i, per últim, la categoria de Bravista Aficionat/da és per les persones que hagin degustat més de 5 braves en els establiments participants i participaran en el sorteig d’un lot de productes locals.

 

 

Suport unànime de Mont-roig a la pagesia

Imatge del ple celebrat a l’Ajuntament de Mont-roig

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest migdia per unanimitat una moció que dona suport públicament a les reivindicacions del sector agrari.

Els grups municipals del ple mont-rogenc (PSC, JUNTS, ERC-AM i IMM) han consensuat una moció que considera que “la pagesia és un sector estratègic i essencial per a Catalunya, tant per la seva funció essencial en el proveïment d’aliments com per la seva funció social i mediambiental en la gestió i custòdia del territori: l’associació entre pagesia i ecologia és imprescindible per entendre l’equilibri territorial”. La moció també ha rebut el vot favorable del grup municipal de VOX.

La moció indica que “els darrers indicadors apunten a registres d’augment de costos agraris (fertilitzants, carburants, electricitat…) que lluny de disminuir no paren d’empitjorar i que provoquen, inevitablement, la inviabilitat de moltes explotacions i, consegüentment, l’abandonament de la pagesia amb la greu repercussió que pot suposar per la sobirania alimentària”.

El document demana donar suport a les mobilitzacions del sector de la pagesia per tal que totes les administracions “donin resposta i atenguin les seves demandes i reclamacions amb la màxima celeritat i amb objectiu també de conscienciar a la població del nostre municipi de la importància de vetllar pel sector agrari”.

També demanar que es revisin tècnicament les restriccions d’aigua aplicades a les diferents casuístiques de la pagesia i exigeix que s’agilitzi el pagament dels ajuts pendents d’abonar al sector.

Altrament, demana treballar, conjuntament amb la resta d’institucions governamentals i legislatives competents, “per impulsar la racionalització de la burocràcia i l’acompanyament administratiu al sector agrari” i sol·licitar que es revisin els tractats de comerç i la relació amb les grans cadenes alimentàries.

Subvenció d’esmorzar solidari als infants amb vulnerabilitat

Per altra banda, el plenari també ha aprovar les noves Bases de la subvenció per als instituts d’educació secundària del municipi per assegurar l’esmorzar diari als infants/adolescents en situació vulnerable. Aquesta està destinada als infants i adolescents que per les seves circumstàncies personals, familiars i/o econòmiques tinguin compromesa la possibilitat de gaudir d’un àpat diari adequat, i aquest se’ls garanteixi a través dels centres educatius de secundària, entregat pel propi centre educatiu durant el curs escolar.

S’han aprovat noves Bases per adequar-les al Pla estratègic de subvencions 2023-2025, tot i que la subvenció ja existeix des de l’aprovació de les primeres Bases l’any 2018.

Concretament en la convocatòria del curs 2022-2023 es van atendre a 43 infants/adolescents durant tot el curs, amb un cost de 12.287,75 €, repartits entre els dos instituts de Mont-roig del Camp (Antoni Ballester i Institut de Miami).

Prevenció d’incendis forestals

El Ple també ha aprovat el definitivament el plànol de delimitació de mesures de prevenció dels incendis forestals del terme municipal, documentació d’obligat compliment per part dels Ajuntaments segons la normativa vigent en matèria de prevenció dels incendis forestals.

Aquest plànol comporta la delimitació de les franges de protecció per risc d’incendi forestal de les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals o en la franja dels 500 metres que els envolta.

Moció HUTS

Finalment cal destacar que, també s’ha donat llum verda, però amb modificacions, la moció presentada pel grup municipal d’ERC- AM sobre l’aplicació de la suspensió de llicències d’habitatges d’ús turístic. En aquest cas s’ha acordat que es tingui en compte les diferències en el municipi a l’hora d’aplicar les suspensions, com per exemple la singularitat del nucli antic, d’acord amb el resultat que es derivi del Pla local d’Habitatge que s’està elaborant.

 

Comencen les obres de l’Ecoespai de Miami Platja

Vista aèria del solar. Foto: Cedida

La setmana passada van començar les obres de l’Ecoespai de Miami Platja, un equipament dissenyat amb la finalitat de promoure l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental. Es tracta d’un edifici que estarà equipat amb sistemes d’última generació: instal·lacions de geotèrmia, aerotèrmia, plaques solars fotovoltaiques, climatització mitjançant bigues fredes i un dipòsit de 47.000 litres per emmagatzemar aigua de pluja destinada a la irrigació de la Plaça Girona.

La construcció de l’Ecoespai destaca per l’ús de materials d’alta qualitat, amb forjats de fusta contraxapada i les façanes de blocs de fusta i palla compactada, amb l’objectiu de superar els estàndards tradicionals, garantint nivells excepcionals de confort i qualitat constructiva.

El nou edifici, ubicat a la Plaça Girona de Miami Platja, serà d’ús mixt administratiu i públic. A més d’albergar dues regidories de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, l’empresa municipal d’energia i una sala de conferències polivalent, l’Ecoespai disposarà d’un espai de coworking, disponible fins i tot fora de l’horari administratiu convencional, incloent-hi festius i caps de setmana.

El termini d’execució dels treballs és de nou mesos. Foto: Cedida

Finançament

El projecte de l’Ecoespai ha estat possible gràcies al suport financer del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través del Fons per al Finançament de les Activitats del Pla de Residus Radioactius (415.000 euros), així com a la col·laboració conjunta entre els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins per part de la Secretaria d’Estat de Turisme, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat (650.470 euros) i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp (1.482.000 euros)

L’execució de les obres ha estat adjudicada a l’empresa Coasa, per un import de 2’2 milions d’euros € IVA inclòs). El termini d’execució previst és de 9 mesos.

 

Unió dels alcaldes socialistes per impulsar els projectes estratègics del territori

Imatge de la reunió. Foto: Cedida

En una reunió que s’ha dut a terme a Salou l’alcalde del municipi, Pere Granados; de TarragonaRubén Viñuales; de ConstantíÒscar Sánchez; de la CanonjaRoc Muñoz; de CambrilsAlfred Clúa; de Mont-roigFran Morancho; l’alcaldessa de ReusSandra Guaita; així com la diputada al ParlamentRosa Maria Ibarra; el subdelegat del GovernSanti Castellà, i el primer tinent alcalde de TorredembarraValeriano Pino, han manifestat “la necessitat de consensuar aquells projectes, objectius i estratègies que tenen un benefici comú i compartit pel territori”. També ha assistit a la reunió el secretari de Política Municipal del PSC, Joaquín Fernández.

Àrea Metropolitana

En aquest sentit, s’han posicionat sobre el projecte d’Àrea Metropolitana com a l’eina necessària per fer sentir la veu i impulsar la unitat d’acció del Camp de Tarragona. Un instrument que permetrà gestionar i dinamitzar conjuntament els serveis i recursos que comparteixen de forma més adaptada i funcional, més competitiva i més eficient, com ara el transport, els residus o la implementació d’energies netes i renovables. També han incidit en què el marc de respecte a l’autonomia local i les particularitats de cada municipi han de ser elements compatibles amb un òrgan de caràcter mancomunat.

 Hard Rock

Sobre el projecte d’implantació de Hard Rock al municipi de Salou, tots els alcaldes s’han posicionat a favor, manifestant de forma unànime que “és molt positiu pel territori i pel conjunt del país”, i han volgut instar al Govern de la Generalitat a donar màxima la celeritat al compliment dels acords subscrits, un dels quals és l’impuls definitiu i sense més demora d’aquest projecte turístic.