TOTS 21

Les OMAC de Mont-roig inicien un nou servei que permetrà als estrangers relacionar-se electrònicamet amb l’Ajuntament

Les Oficines Municipals d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, posen en marxa, a partir del 25 de gener de 2021, un nou servei que permetrà a les persones estrangeres que no disposin de la Targeta d’Identificació d’Estranger (TIE), relacionar-se per mitjans electrònics amb el consistori.

L’objectiu és que puguin obtenir el certificat IDCAT mòbil, que permet identificar-se a l’hora de fer qualsevol tràmit en línia. La iniciativa vol donar resposta a la part important de veïns/es del municipi estrangers que no disposen de TIE, amb l’objectiu d’establir un mecanisme alternatiu al registre presencial i minimitzar la interacció social per tal de preservar la salut de la ciutadania atenent a les recomanacions sanitàries.

La tramitació del certificat IdCAT Mòbil es durà a terme mitjançant el servei de videoconferència, que serà enregistrada i en el transcurs de la qual es requeriran diversos consentiments per substituir a la signatura presencial. Les persones interessades en fer el tràmit hauran de tenir més de 16 anys i identificar-se mitjançant algun dels següents documents: o NIE (en el cas que aquest no disposi de fotografia, s’haurà de presentar passaport o carta d’identitat del país d’origen per tal de poder identificar a la persona) o Passaport o Document identificador d’un país de la Unió Europea. o Targeta de residència comunitària.

Per poder fer ús del servei caldrà sol·licitar cita prèvia, de manera telefònica o a través de la seu electrònica de l’Ajuntament: https://mont-roig.eadministracio.cat/citaprevia.0 Una vegada feta la reserva de cita, la persona que assistirà el tràmit es posarà en contacte amb l’interessat/da per explicar-li com es farà el tràmit i la documentació necessària per a realitzar-lo.

Es recomana fer ús del servei d’assistència per videoconferència o telefònica

Per altra banda, les Oficines d’Atenció a la Ciutadania recorden que continuen oferint el servei d’assistència per videoconferència o bé per telèfon, que permet fer qualsevol tràmit amb l’Ajuntament des de casa, d’una forma fàcil i senzilla, amb el suport del personal de les OMAC durant tot el procés.

Per utilitzar el servei d’assistència per videoconferència o per telèfon cal demanar cita prèvia a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament: https://montroig.eadministracio.cat/citaprevia.0 o bé trucar al 977 83 70 05 (marcant opció 0)

Finalment es recorda que per a l’assistència presencial és obligatori sol·licitar cita prèvia a través d’aquest enllaç: https://citaprevia.mont-roig.cat/mont-roig/#nbb o bé trucar al 977 83 70 05 (marcant opció 0).

Redacció

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp torna a oferir el programa Salut Jove

El departament de Joventut de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha tornat a posar en marxa el programa Salut Jove, una proposta que va es va crear l’any passat, però que a conseqüència de la COVID-19 es va haver de suspendre. Es tracta d’una iniciativa pensada per acompanyar als joves en tots aquells aspectes relacionats amb la seva salut, a través de tres eixos principals:

Atenció Personalitzada

Els joves de Mont-roig i Miami Platja que ho desitgin poden sol·licitar cita prèvia per poder rebre atenció personalitzada i confidencial amb un professional de l’associació H2O que els ajudarà a resoldre qualsevol dubte que puguin tenir. El servei es pot sol·licitar a través del correu joventut@mont-roig.cat o bé a través del telèfon mòbil al WhatsApp 638 22 36 41.

Agents de Salut

Es tracta de diversos grups de joves voluntaris dels diferents cursos de l’institut de Mont-roig i del de Miami Platja que s’han format per tal que puguin resoldre dubtes dels seus companys de classe, així com ajudar en la detecció de possibles problemes.

Tallers i dinàmiques

Es realitzaran dinàmiques i tallers per tractar diferents aspectes del món de la salut. També està previst fer xerrades pels joves, així com sessions dirigides especialment als familiars d’aquests. Així, el programa arrenca amb una primera xerrada per a familiars de joves el dia 28 de gener, a les 18 h, de forma telemàtica. En aquesta ocasió la sessió tractarà sobre com parlar de sexualitat amb els fills i filles.

Tots aquells pares, mares o tutors/es de joves que vulguin participar-hi, poden fer la seva inscripció enviant un correu electrònic a joventut@mont-roig.cat o bé al whatsapp 638 22 36 41.

Redacció

 

Set càmpings de Tarragona guardonats com els millors d’Europa

Imatge del Playa Montroig Camping Resort, un dels premiats. Foto: Cedida

En total set dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que cinc d’aquests càmpings han aconseguit els reconeixements de les dues associacions. Així, enguany, els premis atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping & Resort Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) i Càmping Stel (Roda de Berà).

Alhora, sis càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2021, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres. Els càmpings de la província de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2021 han estat: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Càmping & Resort Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit).

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements rebuts. A més, ha afegit que «sense cap dubte el 2020 ha estat el pitjor any pel sector campista en la nostra història, però aquests premis ens confirmen que els campistes europeus segueixen confiant en la nostra destinació i, tan aviat com la pandèmia els deixi, tornaran a visitar-nos».

Per concloure, Anton ha afirmat que «segur que aquest any 2021 tampoc serà fàcil, però continuar tenint diversos càmpings guardonats, any rere any, com els millors d’Europa ens posiciona com una destinació líder, a més, farem promoció i tot el que estigui a les nostres mans per tal que puguem tenir la millor temporada que sigui possible».

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 57 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. http://www.campingstarragona.com

Redacció

 

Mont-roig posa en marxa un cicle de webinars per a persones empresàries, autònomes i emprenedores

La regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha organitzat un cicle de tallers formatius dirigits principalment a persones empresàries, autònomes i emprenedores amb l’objectiu d’oferir diverses eines que puguin ser d’ajuda per fer front a les circumstàncies actuals, reinventar-se i orientarse cap al futur. Es tracta de 10 sessions virtuals que estan dividides en 3 nivells: bàsic, intermedi i avançat en funció dels coneixements d’informàtica, aplicacions i internet dels usuaris. E

ls webinars, que tindran lloc a través d’una plataforma de videoconferències, seran gratuïts i es duran a terme de 15 a 17 h. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer enviant un correu electrònic a promocio@mont-roig.cat indicant el nom, DNI, telèfon i e-mail o bé trucant al 977 172527. Una vegada feta la inscripció, el departament farà arribar un correu electrònic amb tota la informació sobre la plataforma de les videoconferències i el link per accedir al webinar.

Els webinars comencen el 27 de gener

Les sessions formatives, que començaran el 27 de gener i s’allargaran fins al juny, oferiran als participants diverses idees i solucions per tal que puguin adaptar-se al nou entorn marcat per la crisi de la Covid 19. Així, el WhatsApp business, els xatbots, la creació de plans per promocionar-se o les botigues online seran alguns dels temes que es tractaran en aquests tallers virtuals.

Els webinars començaran amb la sessió “Quines opcions tenim per a introduir-nos a la venda online?”, que tindrà lloc el dimecres 27 de gener, de 15 a 17 h, i anirà a càrrec de la ponent Marta Canedo. Aquesta sessió servirà per presentar les diverses opcions que un comerç té al seu abast per donar-se a conèixer, captar i fidelitzar la seva clientela o fer efectiva la venda per mitjà de xarxes socials, plataformes de missatgeria instantània i aplicacions mòbils.

Redacció

 

Localitzen en perfecte estat a Andorra quatre menors i el pare que se’ls havia endut sense permís de Mont-roig del Camp

Imatge d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb la policia d’Andorra, han localitzat aquest dijous un pare i els seus quatre fills menors en perfecte estat de salut. Segons ha avançat SER Catalunya i han confirmat els Mossos a l’ACN, és el cas d’un pare que s’hauria endut sense permís els seus fills el passat 2 de gener de Mont-roig del Camp. Les mateixes fonts han indicat que els menors continuen a Andorra i són les autoritats del país qui han de resoldre.

Segons la SER, la mare va explicar als Mossos que el dia 2 la seva exparella la va deixar en una benzinera de Mont-roig del Camp i es va endur els fills sense el seu consentiment i per això ho va denunciar a la policia.

ACN

 

El Club Excursionista Trail Tarraco ha recaptat 826 euros per a la Creu Roja de Mont-roig

Serà la Creu Roja de Mont-roig del Camp que gestionarà els fons solidaris, adquirint productes de primera necessitat perquè famílies del municipi puguin omplir la nevera. Foto: Cedida

La secció solidària del Club Excursionista Trail Tarraco, en col·laboració amb la Creu Roja i l’Ajuntament de Mont-Roig del Camp, ha recaptat 826 euros en el marc d’una campanya solidària per adquirir productes de primeres necessitat destinats a les famílies més desfavorides del municipi de Mont-roig del Camp.

Entre el 20 i el 31 de desembre del 2020, la campanya solidària ha aconseguit la implicació dels socis i sòcies de l’entitat excursionista. Serà la Creu Roja de Mont-roig del Camp que gestionarà els fons solidaris, adquirint productes de primera necessitat perquè famílies del municipi puguin omplir la nevera.

“Ha estat un any molt complicat i hi ha molta gent que no té mitjans per a sobreviure. Per aquest motiu, el club ha volgut afegir el seu granet de sorra i s’ha bolcat en aquesta iniciativa que s’ha fet amb aportacions econòmiques, ja que la Covid no ens ha permès dur-la a terme d’una altra manera”, han destacat des del Club Excursionista Trail Tarraco. “Estem orgullosos com a entitat de poder col·laborar en aquesta campanya que considerem de vital importància”, han afegit.

Redacció

 

L’Ajuntament de Mont-roig torna a posar en marxa les trucades de suport a la gent gran

Després de la bona acollida que va tenir el programa de suport i acompanyament a les persones grans del municipi durant el primer confinament, l’ajuntament ha tornat a repetir l’experiència i s’ha tornat a posar amb contacte amb totes les persones majors de 65 anys, coincidint amb la proximitat de les festes nadalenques. S’han atès un total de 1628 persones, la resposta de les quals ha estat d’agraïment cap a la trucada rebuda. Tot plegat amb l’objectiu de detectar persones grans amb situació de soledat o vulnerabilitat greu, conèixer com estan vivint la nova realitat provocada per la pandèmia, les seves necessitats, així com poder-los oferir acompanyament telefònic i felicitar el Nadal.

Malgrat que el confinament domiciliari no és obligatori, es segueix instant a les persones grans, un col·lectiu de risc davant el virus, a ser molt estrictes respecte les mesures de seguretat per prevenir el coronavirus. Així doncs, amb les trucades s’ha aprofitat per recordar les normatives vigents en matèria de prevenció i en especial durant les festes nadalenques. Unes mesures que asseguren que tenen cura de seguir-les, assegurant que passaran les festes sols o amb la seva bombolla de convivència habitual.

Redacció

 

Mont-roig s’avança a l’economia circular i dissenyarà un Ecoespai on es podrà reparar la rentadora

Primera imatge virtual que es publica del futur Ecoespai de Mont-roig. Foto: Cedida

S’imaginen anar a un edifici del seu poble on l’instrueixin de com reparar la seva rentadora avariada, el seu microones o la seva torradora, de manera que s’estalviï llençar-la i comprar-ne una de nova? Aquesta és la base de la lluita contra l’obsolescència programada, la vida curta dels electrodomèstics, una línia d’actuació que està promovent la Unió Europea i que acabarà aplicant-se als seus territoris. Doncs això és el que es podrà fer a Mont-roig del Camp els propers anys en el context de la posada en marxa d’un ambiciós projecte que sembla ser és únic a Catalunya, batejat com l’Ecoespai.

No hi ha gaire precedents que un municipi de 12.000 habitants vagi a invertir els propers tres anys 2,5 milions d’euros -més del 10% del pressupost anual- per crear un centre per fixar polítiques concretes de sostenibilitat i economia circular, polítiques com assessorar els emprenedors en l’ús d’energies renovables, vendre energia, fer-los l’acompanyament, crear aules de formació, treballar amb infants o obrir el taller de reparació d’electrodomèstics. +Oxigen reprodueix la primera imatge virtual que es té del projecte.

‘Sí, crec que som originals’, diu modestament a +Oxigen la regidora de Residus i Neteja Viària, Transició Energètica i Ecològica de l’Ajuntament, Cristina Llorens. ‘Vam considerar que calia unir la promoció econòmica i la transició energètica cap a les energies netes i la reutilització de manera que provoquem un punt d’inflexió en la trajectòria del municipi. Va ser una idea bastant novedosa’ sorgida del propi equip de treballadors municipal.

El nou indret vol convertir-se en un punt de referència per al progrés econòmic i mediambiental del municipi i alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU, definits en l’àmbit local a través del Pla Estratègic de Municipi 2020-2030.

El Centre de Serveis Energètics de Mont-roig del Camp es construiria als terrenys que actualment hi ha disponibles a la plaça de Tarragona de Miami Platja, juntament amb la futura seu de Turisme que també està previst que es construeixi en aquest emplaçament, aglutinant d’aquesta forma els sectors econòmics més importants del municipi.

La regidora de Transició Energètica i Ecològica. Foto: Ajuntament

Detalls del projecte

Les instal·lacions de l’ECOESPAI seran multifuncionals i acolliran el personal de les regidories d’Impuls Econòmic i Ocupació i la de Transició Energètica i Ecològica, així com totes aquelles activitats i projectes vinculats a la consecució d’un municipi sostenible. Hi haurà espais per tal que personal especialitzat pugui desenvolupar funcions d’assessorament, acompanyament i estudi energètic per edificis o per a la realització de certificats energètics i sol·licitud d’ajudes. Una sala de reunions i auditori per formacions diverses, una aula ambiental, un magatzem, una biblioteca – mediateca energètica especialitzada i un taller de reparació d’electrodomèstics.

D’altra banda, es tracta d’un edifici de tres plantes de aprox. uns 100m2 cadascuna. Amb una distribució destinada principalment a la formació en els àmbits tant d’impuls econòmic com de la transició ecològica de la manera més transversal possible. Quedarà així:

-1a Planta (transició ecològica) amb aula de formació, aula taller i mediateca.
-2a Planta (impuls econòmic I), aula de formació i exposicions, i despatx per al personal tècnic.
-3a Planta (impuls econòmic II), coworking.

Tant el desenvolupament del projecte de l’edifici com la redistribució de les plantes és un primer esborrany que podrà variar segons les particularitats del edifici en qüestió i/o de la realitat social i necessitats que vagin sorgint.

‘Tot plegat, per facilitar la tasca de difusió i educació ambiental relativa a l’economia circular i energia verda a la població, dotar als veïns i veïnes d’un punt d’informació i assessorament per acompanyar-los en la transició energètica, propiciar la creació d’un teixit empresarial implicat en aquestes matèries i disposar d’un nou equipament per a ús d’escolars i població en general’, subratlla la regidora.

Aquest centre desenvoluparà, a més, venda d’energia, recàrrega de vehicles elèctrics, assessorament energètic, certificats energètics i sol·licitud d’ajudes, acompanyament tècnic en l’execució d’instal·lacions fotovoltaiques, formació especialitzada per escolars i empreses o lloguers de material per a l’estalvi energètic, entre d’altres.

A més, el nou espai, acollirà també la borsa de treball municipal, un espai per a formació i conferències, l’espai coworking, així com despatxos privats que podran ser llogats per tal que emprenedors i empresariat puguin comptar amb els mateixos serveis que l’espai coworking.

El cost estimat del projecte (construcció de l’edifici més l’arranjament de l’entorn) és de 2.300.000 euros. Aquest import quedarà ajustat en la redacció del projecte. Es preveu executar-lo per fases i rebre 420.000 euros de la subvenció sol·licitada en tres anualitats. Per l’import restant, l’equip de govern buscarà finançament a través d’altres línies de subvenció. ‘Estem en línia amb la Unió Europea i amb el Govern central’, afirma. El projecte estarà completament en marxa en 2023, però anirà obrint abans en fases. ‘Serà essencial fer campanyes d’informació a la població’, recalca Llorens.

Jaume Garcia

 

L’Ajuntament de Mont-roig defensa la seva decisió de no fer Cavalcada de Reis

Davant la polèmica que s’ha generat pel fet que no s’hagi programat la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient, el pròxim dia 5 de gener de 2021, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha informat per mitjà d’una nota de premsa que «aquesta és una decisió difícil que s’ha pres amb coherència amb la línia adoptada per aquest consistori des de l’inici de la pandèmia provocada per la Covid 19. En tots els casos, i des del passat mes de març, l’Ajuntament ha decidit no portar a terme actes ni esdeveniments amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, ajudar a prevenir l’expansió del virus i sobretot, no posar en risc la salut dels veïns i veïnes del municipi».

Des d’un inici, segueix el comunicat, «el consistori sempre ha pres la iniciativa en aquest sentit i s’ha avançat en el que, en molts casos, han acabat aconsellant administracions superiors. També en el cas de les cavalcades de reis, i davant les previsions dels experts que anuncien una tercera onada després de les festes, amb un increment de contagis que poden comportar morts associades, l’Ajuntament torna a refermar-se en aquest criteri de contenció».

Tot i això, l’Ajuntament recorda que ha posat a disposició de les famílies «l’oportunitat que Melcior, Gaspar i Baltasar truquin personalment als seus fills i filles. Aquestes trucades, que seran personalitzades i es faran mitjançant videoconferència, permetran oferir una estona de conversa inoblidable entre els infants i Ses Majestats. Es tracta doncs, d’una nova forma de relació, totalment segura per a les famílies, que l’Ajuntament s’ha vist obligat a adoptar per adaptar-se a les circumstàncies actuals i poder mantenir viva l’experiència màgica entre els infants i els Reis d’Orient».

Redacció

 

Mont-roig, entre les 50 entitats locals que demanen al Govern espanyol recursos per a la transició energètica

Imatge de l’l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Foto: Reusdigital

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp és un dels 50 ajuntaments i entitats locals que s’han unit per presentar al·legacions conjuntes a la consulta pública del Govern espanyol sobre les comunitats Energètiques. De la província de Tarragona, només tres (Mont-roig del Camp, Senan i Flix) formen part d’aquesta iniciativa, que té l’objectiu de demanar recursos i més participació en el camí cap a la transició energètica.

El consistori mont-rogenc es posiciona d’aquesta forma en el camí cap a les energies netes i l’economia basada en les energies renovables, iniciat els darrers mesos amb la posada en marxa de diversos projectes innovadors en aquest àmbit, com el projecte per a la creació de l’Ecoespai i la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Unes plaques que han de permetre fer autosuficients els edificis municipals i obtenir un excedent d’energia que podria servir per abastir les conegudes com comunitats energètiques, objecte d’aquestes al·legacions.

Es proposa eliminar els 500 metres per a l’autoconsum

En concret, els 50 ajuntaments han respost a la consulta pública platejada per Ministeri de Transició Ecològica i Repte Democràtic, per recollir l’opinió de col·lectius i administracions involucrades en el desenvolupament de Comunitats Energètiques, per a la transposició a l’ordenament jurídic espanyol de les directrius europees del mercat interior de l’electricitat i les d’energies renovables.

Les al·legacions reclamen anar a un escenari ambiciós de gestió ciutadana i municipalista de l’energia, alhora que tracten de donar totes les garanties perquè les comunitats energètiques operin sense afectar la seguretat del sector elèctric. És per això que dues de les reivindicacions incloses són que les comunitats Energètiques puguin estendre les experiències d’autoconsum més enllà de la limitació actual dels 500 metres i que puguin operar en xarxa de mitja tensió, permetent estratègies de producció cooperativa municipal. A més, per millorar l’accés a l’energia per a la població en situació de vulnerabilitat, els ajuntaments proposen que les comunitats Energètiques puguin facilitar el bo social o els ajuts que hi hagi en matèria de pobresa energètica.

Es proposa també crear marcs locals d’intervenció que permetrien fer de l’energia un vector de transformació dels municipis i que les Comunitats Energètiques puguin operar com a subministradores, tal com planteja la directiva europea.

Les al·legacions han estat subscrites pels següents 50 municipis i entitats locals: Ajuntament del Prat, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Cadis, Ajuntament de Palma de Mallorca, Ajuntament de Lleida, Ajuntament d’Alcorcón, Ajuntament de Pamplona, Ajuntament de València, Ajuntament de Girona, Ajuntament de La Palma, Ajuntament de Manzanares del Real, Ajuntament de Barberà de Vallès, Ajuntament de Calvià, Ajuntament de Conil de la Frontera, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Fuentecantos, Ajuntament de Granollers, Ajuntament de Los Palacios y Villafranca, Ajuntament de Lladurs, Ajuntament de Montcada i Reixac, Ajuntament de Montornès, Ajuntament de Mont-roig de Camp, Ajuntament de Navàs, Ajuntament d’Olost de Lluçanès, Ajuntament de Rivas Vaciamadrid, Ajuntament de Ronda, Ajuntament de Rubí, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Ajuntament de Sant Cugat de Vallès, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat , Ajuntament de Sant Martí de Tous, Ajuntament de Sant Pere de Torelló, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Senan, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Tibias, Ajuntament de Torrebesses, Ajuntament de Vacarisses, Ajuntament de Viladecans, Ajuntament d’Argençola, Àrea Metropolitana de Barcelona, Agència d’Energia de Barcelona, Associació de Micropobles, Associació Nacional d’Autoconsumidores (ANA), ITC-Institut Tecnològic Canari, EnergÉtica coop, cooperativa de Palència, Enercoop, cooperativa elèctrica Crevillent, Vergy, comunitat energètica i Diputació de Barcelona.

Redacció

 

Mont-roig obre línies de subvencions per impulsar l’emprenedoria i per afrontar les despeses derivades de la Covid-19

Imatge de l’l’Ajuntament de Mont-roig del Camp . Foto: Reusdigital

La Regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació ha obert dues noves convocatòries de subvenció de caràcter econòmic amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria al municipi i donar suport a les empreses i persones autònomes que han tingut despeses derivades d’adaptar els seus negocis a les mesures dictaminades davant la Covid-19.

Les dues línies de subvenció que s’han obert aquest dilluns són les següents:

– Subvenció per impulsar l’emprenedoria –

Subvenció per afrontar per afrontar les despeses per l’adaptació, millora o implementació de mesures per la crisi de la COVID-19

El període per presentar les sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2020 i les dues convocatòries són compatibles entre sí, per tant, si es compleixen els requisits es poden demanar totes dues.

Les persones autònomes o empreses interessades poden presentar la corresponent sol·licitud, juntament amb tota la documentació requerida a les bases i a la convocatòria de cada subvenció, a través del Registre General de l’Ajuntament o bé a través de la seu electrònica https://mont-roig.eadministracio.cat/info.0.

En total 4 línies d’ajuts

Cal recordar que aquestes dues convocatòries se sumen a les subvencions ja obertes per impulsar la contractació de treballadors aturats a les empreses del municipi i les subvencions per a inversions destinades a l’obertura de nous establiments comercials al nucli antic de Mont-roig, eEl termini de les quals finalitza el 20 de desembre de 2020.

Així mateix, l’Àrea d’Impuls Econòmic i Ocupació ofereix informació i assessorament a totes aquelles persones o empreses que estiguin interessades en presentar les sol·licituds. Podeu contactar-hi a través del telèfon 977 172 527, mitjançant el correu electrònic promocio@mont-roig.com, o presencialment, amb cita prèvia, a l’oficina de L’ESPAI, a l’avinguda Màlaga, 32 de Miami Platja.

Podeu consultar tota la informació actualitzada a través del web de l’Ajuntament: https://mont-roig.cat/lajuntament/arees/impuls-economic-ocupacio/ajuts-isubvencions/

Redacció

 

Mont-roig presenta la campanya ‘Aquest Nadal, compra al comerç local’

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya per fomentar el consum als establiments comercials del municipi, coincidint amb les festes nadalenques. Amb el missatge ‘Perquè fent pinya, ens en sortirem millor. Aquest Nadal, compra al comerç local!’ es vol animar a tots els veïns i veïnes a donar suport al comerç de proximitat i a tenir en compte tota l’oferta comercial i de restauració que hi ha a Mont-roig i a Miami Platja. A més, la proposta també fa una crida a tots els col·lectius (empresariat, comerciants, famílies, veïnat, en definitiva, a tots i a totes), a fer pinya, per poder superar de la millor manera possible la crisi econòmica i social que està provocant la pandèmia de la Covid19 en tots els àmbits.

Cal destacar que la campanya forma part de les accions recollides al Pla per a la Reconstrucció Social i Econòmica, aprovat per Ple el 30 de juny de 2020, per fer front a les conseqüències que està provocant en l’àmbit local la crisi del coronavirus i que té l’objectiu d’acompanyar l’empresariat local en la seva recuperació econòmica. En aquest cas, a més, s’emmarca dins la marca ‘Aquí hi ha comerç’, que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ja ha utilitzat en altres ocasions per dinamitzar aquest sector.

Una bonica història de voluntariat

L’element principal de la campanya és un vídeo que s’ha enregistrat en diversos establiments comercials del municipi, escollits de forma aleatòria, per dotar de sentit una bonica i emotiva història que és, a la vegada, un petit homenatge a la xarxa de voluntariat que es va posar en marxa durant el confinament. Així, el protagonista del vídeo, un jove del municipi, passa per diversos comerços locals, per efectuar les compres de productes típics d’aquestes festes, que té marcats a una llista i que són regals de Nadal per altres persones. Al final de la història podrem comprovar que el noi està fent tasques de voluntari i que totes aquestes compres no son per ell sinó per ajudar a una parella de gent gran.

El jove i la parella que participen a la història van formar part del programa de seguiment de la gent gran, que l’Ajuntament va engegar a l’inici de la declaració de l’Estat d’emergència. Així doncs, amb aquest vídeo, a més de fomentar el comerç local, l’Ajuntament també vol donar les gràcies i fer un particular homenatge, a totes aquelles persones que durant el confinament van fer de voluntaris i voluntàries per ajudar a les persones grans, ja sigui amb trucades telefòniques d’acompanyament, fent les compres o donant tot el seu suport a aquest col·lectiu.

Redacció

 

A presó els nou membres d’una xarxa que es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana al Camp de Tarragona

Un agent dels Mossos d’Esquadra en una de les cases registrades i que tenien plantacions de marihuana d’interior. Foto: Mossos

El jutge de guàrdia de Reus ha decretat l’ingrés a la presó dels nou detinguts aquest dimarts pels Mossos d’Esquadra per formar part d’una xarxa que es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana al Camp de Tarragona. Els empresonats són homes d’entre 22 i 41 anys i se’ls hi atribueixen delictes contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric. L’operatiu policial va fer cinc entrades i registres, quatre a Mont-roig del Camp (Baix Camp) i una a Salou (Tarragonès). La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El grup operava en xalets o cases adossades unifamiliars que es trobaven ubicades en urbanitzacions, principalment segones residències. Fruit de la investigació els agents van constatar que en aquests habitatges es produïa la defraudació del fluid elèctric. En els registres els Mossos van trobar 500 plantes de marihuana, una part de les quals es trobava en procés d’assecament per, posteriorment, ser tallades i venudes.

Quatre dels domicilis disposaven de totes les instal·lacions i elements necessaris pel cultiu de marihuana d’interior, com ara làmpades, transformadors, fertilitzants i sistemes de climatització.

ACN

 

Deu detinguts en el dispositiu de Mossos contra el cultiu i el tràfic de marihuana al Camp de Tarragona

Un detingut en el marc d’un operatiu dels Mossos d’Esquadra contra el cultiu i tràfic de marihuana a Miami Platja, a Mont-roig del Camp. Foto: Roger Segura

Els Mossos d’Esquadra han detingut deu persones en el dispositiu que han portat a terme aquest dimarts al Camp de Tarragona per desarticular un grup dedicat al cultiu i tràfic de marihuana. L’operatiu ha començat a les sis del matí i ha sumat cinc entrades i registres, quatre dels quals a Mont-roig del Camp (Baix Camp). En aquest municipi els agents s’han endut un home arrestat d’un xalet de l’avinguda Saragossa, al nucli de Miami Platja.

Fonts de la policia catalana han apuntat a l’ACN que s’ha enllestit el gruix de l’operatiu però que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El cas es manté sota secret d’actuacions.

(Seguirà ampliació)

ACN

 

Irene Aragonès, cap de llista del Baix Camp per ERC a les eleccions del 14-F

Irene Aragonès Gràcia és regidora a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i presidenta de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona.

La militància d’Esquerra Republicana al Baix Camp ha celebrat el congrés extraordinari en format telemàtic que ha servit per escollir les persones representants de la comarca. Acompanyaran la diputada i cap de llista al Parlament de Catalunya, Raquel Sans Guerra, en les diferents posicions de la llista electoral de la demarcació de Tarragona per al 14F.

Els i les militants adscrites a la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Baix Camp han escollit com a candidata primera Irene Aragonès Gràcia, regidora a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i presidenta de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona. S’han elegit tres persones més per completar la llista de representants comarcals: Eva Ferran Roig, presidenta de la secció local de Reus i directora dels serveis territorials de Justícia a Tarragona; Arnau Guasch Girona, alcalde de Vinyols i els Arcs, i Sergi Moncunill Hurtado, militant de la Selva del Camp en representació del col·lectiu de persones amb discapacitat.

Una vegada hagin finalitzat tots els processos electorals comarcals al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, correspondrà a la Comissió Electoral, a l’Executiva Nacional i al Consell Nacional del partit, fins el 12 de desembre, aprovar i ratificar l’ordre definitiu de la llista de la demarcació que encapçalarà la diputada Raquel Sans Guerra.

Redacció

 

La companyia Projecte Ingenu estrena ‘La ruta de la palta’ a la Sala Trono

‘La ruta de la palta’ és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè. Foto: Cedida

El pròxim divendres 4 de desembre a les 20.00h s’estrena ‘La ruta de la palta’ a la Sala Trono de Tarragona, que es podrà veure en tres úniques funcions fins el diumenge 6 de desembre. Una creació de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet i produïda per la Nau Ivanow, amb el suport del Grec 2020 Festival de Barcelona i la col·laboració d’Espacio Checoeslovaquia. L’obra també es podrà veure a l’Escenari Joan Brossa de Barcelona del 9 al 13 desembre i a l’Espacio Inestable de València del 18 al 20 de desembre.

Projecte Ingenu va viatjar fa dos anys a Santiago de Xile en un intercanvi artístic a l’Espacio Checoeslovaquia. Allà es va trobar amb una vaga de consum de l’alvocat o com en diuen a Xile, de la palta. Els preus de l’alvocat havien assolit uns màxims històrics que el feien inassolible als autòctons. L’especulació havia arribat al consum d’un aliment bàsic per als xilens per culpa de l’exportació massiva del producte a Europa i als Estats Units. Al mateix temps, aquí es lloava sobre manera l’alvocat per les seves propietats nutricionals i se l’incloïa en totes les dietes vegetarianes, veganes i superhealthy. Es feia evident que la colonització no havia acabat, tal com expliquen els llibres d’història, senzillament havia canviat de forma.

‘La ruta de la palta’

Projecte Ingenu és una companyia catalana nascuda fa cinc anys amb una visió profundament humanista del teatre. Foto: Cedida

Georgina Avilés, Cristian Chaparro, Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat i Xavier Torra protagonitzen un viatge per la història compartida entre Catalunya i Xile: des de la celebració de les seves derrotes (11 de setembre), les nombroses onades migratòries o exilis entre un i altre, el passat dictatorial recent, les tortures i les protestes de la tardor, tant a la plaça Urquinaona de Barcelona com a la plaza Italia de Santiago de Xile.

‘La ruta de la palta’ és un viatge que va des d’un restaurant vegà ple de turistes a les Rambles de Barcelona, fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè. Des de la privatització de l’aigua per part de Pinochet, fins als efectes del canvi climàtic al pantà de Siurana; des de les cançons de Víctor Jara fins a les d’Ovidi Montllor; de Violeta Parra fins a Maria del Mar Bonet; de Joan Brossa a Nicanor Parra; des de l’assassinat de Salvador Allende al de Salvador Puig Antich; des de la plaça Urquinaona a la plaza Italia; des de preguntar-nos com de compartida és la nostra història, fins a celebrar-ho.

Projecte Ingenu

Projecte Ingenu és una companyia catalana nascuda fa cinc anys amb una visió profundament humanista del teatre. Fins ara han portat a escena la seva Trilogia Shakesperiana (Hamlet, Romeu i Julieta i Vaig ser Pròsper) i la Trilogia de la Insatisfacció (Yerma, InFaust i La Dona Pantera).

Més informació i venda d’entrades a www.salatrono.cat

Redacció

 

L’ajuntament posa en marxa una campanya per incentivar el comerç del nucli de Mont-roig

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa la campanya de dinamització comercial Descobreix Mont-roig, ben a prop teu!, una proposta que convida a conèixer l’oferta comercial i de restauració del nucli de Mont-roig. Una oferta que es caracteritza per un comerç tradicional i de proximitat, amb productes locals de qualitat i una restauració pausada, que es vol posar en valor entre la població del Camp de Tarragona.

Així doncs, a través d’aquesta campanya es convida a la ciutadania d’altres localitats a venir fins a Mont-roig a fer un cafè i a gaudir de l’ambient de la plaça Miramar, el centre neuràlgic del poble; a fer un esmorzar de forquilla després d’una ruta en bicicleta o en moto; a comprar un producte artesanal de qualitat; a fer un tast d’oli, un dels productes locals per excel·lència o a gaudir de l’entorn patrimonial i de tota l’oferta comercial i de restauració d’aquest nucli. Una proposta singular que està a tan sols 25 minuts de Tarragona, 15 minuts de Reus i a 12 minuts de Cambrils.

Segona part de la campanya Ben a prop teu

L’acció promocional és la segona part de la campanya Ben a prop teu, que es van engegar aquest estiu arran de la crisi de la Covid19 per incentivar el comerç i la restauració del municipi. Una campanya que s’ha dividit en dues parts, la primera amb “Descobreix Miami Platja” i aquesta de “Descobreix Mont-roig”, adaptades a l’oferta de cada nucli i segons allò que pot interessar als veïns i veïnes d’altres poblacions en cada moment de l’any.

Aquesta campanya, a més, és una de les accions recollides al Pla per a la Reconstrucció Social i Econòmica, aprovat per Ple el 30 de juny de 2020, per fer front a les conseqüències que ens ha deixat en l’àmbit local la crisi sanitària de la COVID-19. L’objectiu és acompanyar l’empresariat local en la seva recuperació econòmica a través d’iniciatives, entre la ciutadania i visitants, que permetin promocionar el municipi.

Finalment, l’Ajuntament, i seguint amb la marca Aquí hi ha comerç, està preparant per aquestes festes nadalenques una altra campanya per incentivar el comerç local, en aquest cas, entre els veïns i veïnes del municipi.

Vídeo promocional

Redacció

 

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de Mont-roig del Camp per a millorar el servei

S’han invertit més de 93.000 euros per tal d’incrementar la resiliència de la xarxa i reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 4.000 clients repartits entre Mont-roig i Cambrils.

Endesa ha acabat recentment els treballs de renovació i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Mont-roig del Camp. Així, s’han invertit més de 93.000 euros per tal d’incrementar la seva resiliència i reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 4.000 clients repartits entre aquest municipi i Cambrils, ambdós al Baix Camp.

L’actuació ha consistit a renovar, amb elements d’última tecnologia, un total d’1,4 quilòmetres de tres trams de línia subterrània a 25 kV, fet que ha permès reduir el temps de reposició del subministrament en cas d’afectació o treballs de manteniment i reforçar la fiabilitat de la instal·lació. El nou cablejat que s’ha instal·lat, d’alumini, i d’una secció major a l’anterior, augmenta la capacitat de transport de la línia preparant-la, així, per ampliar el seu servei i poder també absorbir puntes de demanda concretes així com el consum de nous clients que hi pugui haver en un futur.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia al Baix Camp i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques. D’aquesta manera, es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei als clients, ja que es dóna una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Redacció

 

La Generalitat estudia la seva incorporació al Patronat de la Fundació Mas Miró

El president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa,

La Generalitat estudia la seva incorporació al Patronat de la Fundació Mas Miró, que gestiona la casa on Joan Miró va iniciar la seva trajectòria artística situada a Mont-roig del Camp. Segons han explicat fonts del Govern a l’ACN, la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, estudiarà aquesta incorporació, que «farà el seu curs en els òrgans corresponents» i amb totes les persones que hi tenen vinculació, per trobar «la manera més oportuna». Aquesta és una petició reiterada des de la fundació, que demanava al Govern «un paper institucional més actiu» en el projecte, especialment davant les dificultats financeres de l’espai.

De fet, aquest compromís s’ha produït durant la primera visita de la consellera al Mas Miró, que ha coincidit amb el recent anunci de concessió de subvencions per al cofinançament pel PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d’operacions en l’àmbit museístic, en la qual la fundació ha estat beneficiària amb un import de 261.489,44 euros.

L’atorgament d’aquesta subvenció, assumida finalment pel Departament de Cultura, suposa per al Mas Miró un «nou reconeixement» al projecte d’obertura al públic de Mas Miró i servirà per a finançar una part de les obres de rehabilitació de la casa.

Durant la visita aquesta setmana, el president i la directora de la Fundació, Fran Morancho i Elena Juncosa, respectivament, han reiterat la voluntat de la institució d’incorporar al seu Patronat la representació de la Generalitat, tal com ja es dona a la Fundació Miró de Barcelona. D’aquesta manera, el Patronat de la Fundació Mas Miró comptaria amb representació dels tres nivells de l’administració, després de la representació municipal i de la incorporació de la Secretaria d’Estat de Turisme ara fa dos anys.

ACN

 

Mont-roig posa en marxa un pla de xoc per reduir els elevats i costosos residus domèstics

Restes de runa a la urbanització Solemio. Foto: Facebook

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posarà en marxa aquesta mateixa setmana un conjunt d’accions per tal que el municipi redueixi sensiblement la mala ràtio que suporta en recollida correcta de residus domèstics. Seran un conjunt de campanyes amb les que per terra, mar i aire es vol implicar col.lectius ciutadans i empreses productores, a l’hora que començarà un canvi d’hàbits, el més destacat dels qual serà l’inici de la recollida selectiva porta a porta, inexistent actualment al municipi i els seus diversos nuclis habitats i que les autoritats de la Generalitat i la UE consideren la més efectiva.

El porta a porta començarà com a prova pilot a diversos punts per tal d’expandir-lo amb el temps, entre tres i cinc urbanitzacions d’entrada. En aquests llocs desapareixeran els clàssics contenidors. En llocs on hi hagi blocs de pisos o apartaments es plantejaran altres fórmules, com la presència de contenidors tancats a l’interior dels apartaments o en soterranis. Altrament, es farà una prova de recollida de poda a la urbanització Sant Miquel. La poda suposa un 20% dels volums anuals que es generen al municipi i és un dels principals problemes. Es lliurarà un contenidor gratuït un dia a la setmana als que en facin ús.

Mont-roig del Camp, Miami i les urbanitzacions que el conformen sumen una enorme taca de 63 quilòmetres quadrats -Castellvell del Camp, a tocar de Reus, en té cinc-, amb totes les peces del puzzle disposades per tenir problemes de residus: grans extensions de xalets i apartaments que s’omplen només els estius, zones de mar, de platges, de conreus i de bosc fàcils per a dipositar-hi runa i voluminosos, i una gran quantitat de poda derivada de ser zona residencial amb profusió de xalets i adossats amb jardins. El resultat és terrible: només es recicla correctament el 27% del total, quan la UE demana que sigui el 60%. D’aquí que en els darrers quatre anys, l’Ajuntament ha passat de pagar 500.000 euros a més d’un milió en tractament de residus per totes aquestes imperfeccions.

Imatge de la campanya

Conscienciar la ciutadania

‘L’Administració ha de fer més i la ciutadania s’ha de concienciar’, ha afirmat l’alcalde, Fran Morancho, en una roda de premsa virtual per presentar els trets de la campanya, titllada ‘d’ambiciosa’. Amb el lema ‘Reduir i reciclar, tot és començar’, abans de donar inici a la campanya marc se’n farà una dirigida als veïns per tal que ‘tinguin a l’abast tota la informació de la problemàtica que tenim i com treballar millor’, ha recalcat al seu torn la regidora de Residus i Neteja Viària, Transició Energètica i Ecològica, Cristina Llorens.

A més de reciclar millor, reduint la fracció resta -la barreja que fa que augmenti el cost del tractament en no estar prèviament separada- es buscarà fer prevenció, incrementant quantitativament i qualitativa la selecció de l’orgànica. Altrament, es pretén promoure els comportament cívics i evitar la presència de runes i voluminosos en camins, descampats i altres llocs.

Una innovació que s’està implantant als llocs més avançats d’Europa i que arribarà a Mont-roig és que s’identifica les persones que tiren la brossa amb l’ús d’uns contenidors tancats. Es busca amb un xip identificar cada bossa de brossa o cada usuari i ‘premiar els que seleccionin bé, més que sancionar els que ho facin malament’, en paraules de la regidora. La prova anirà en línia amb les directives de la UE -especialment la de 2018-.  Una altra acció municipal serà facilitar l’autocompostatge a domicili.

A més, el consistori vol ‘corresponsabilitat dels treballadors municipals’, ha afegit la regidora, de manera que ‘donin exemple de comportament correcte’, com pot ser utilitzar botelles d’aigua reutilitzables i no d’un sol ús, o reciclar el paper de manera correcta a les instal.lacions municipals. Coincidint amb la presentació d’avui, s’ha publicat una nova pàgina web: https://reduirireciclar.mont-roig.cat, on s’expliquen els objectius d’aquest projecte i s’ofereix informació detallada sobre les campanyes iniciades

Què ha fet que Mont-roig enregistri aquestes males xifres de recollida selectiva’: ‘Diversos són els factors que ho expliquen, començant pel relaxament de la població o al fet que fa deu anys que no es fa cap campanya pública’, ha destacat l’alcalde.

Jaume Garcia