TOTS 21

Dos detinguts per tenir una plantació de marihuana en una casa de Miami Platja

Imatge d’arxiu d’una acció anterior de la Guàrdia Civil. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Mont-roig del Camp han detingut un home i una dona acusats dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluït elèctric després d’una intervenció en un habitatge de Miami Platja en el qual hi han trobat 916 plantes de marihuana que pesaven 317 quilos. Segons estimen els agents, la droga tindria un valor al mercat que superaria els 2 MEUR.

La investigació va començar quan els policies van detectar una furgoneta que els va semblar sospitosa i en la qual hi havia els arrestats. En escorcollar-la, hi van trobar 69 quilos de restes d’aquesta planta. Els policies van sospitar que la droga procediria d’un cultiu d’interior i va ser quan van localitzar l’habitatge.

ACN

 

Les biblioteques de Mont-roig celebren Sant Jordi amb presentacions d’autors i autores locals

Les biblioteques Joan Miró i Miramar celebren la diada de Sant Jordi d’aquest any amb la programació de diverses presentacions virtuals. L’objectiu es donar a conèixer les últimes obres publicades pels escriptors i escriptores del municipi.

Així, les presentacions començaran aquest dijous 8 d’abril amb l’escriptora montrogenca Rosa Pàmies Ollé que parlarà de la seva darrera novel·la ‘La mà del destí’, una obra farcida d’històries paral·leles, aventures, amors d’enveges i de gelosies que transcorren durant l’època de la ruta dels esclaus.

Per la seva banda, l’autora local Joaquima Nolla Gasulla presentarà, el dijous 15 d’abril, ‘Dones del barri’ i ‘Un fil per estirar’, dues novel·les on, a través d’històries quotidianes, es podrà reflexionar sobre el trencaclosques de la vida. Unes històries on les dones són les protagonistes.

Finalment el 22 d’abril, l’historiador i escriptor Jaume Borràs Galceran, presentarà ‘Lo Carrasclet. Crònica d’un irreductible 1687-1743’, obra que descobreix la figura de Pere Joan Barceló i Anguera, conegut com a Carrasclet, en la seva lluita contra l’absolutisme de Felip V, un personatge amb una gran potència històrica i alhora molt desconegut.

Totes les presentacions seran a les 18.30 h de la tarda a través de la plataforma Zoom. Per assistir-hi cal enviar un correu a biblioteca@mont-roig.cat.

Redacció

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp engega treballs preventius per frenar l’expansió de la vespa asiàtica

En cas de detectar-se algun exemplar o un niu, cal posar-se en contacte amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament al 977 83 70 05 per tal que es pugui activar el protocol d’actuació. Foto: Ajuntament

Les trampes, un total de 20 unitats, s’han col·locat a les zones del municipi on ja s’han detectat alguns exemplars els darrers dos anys. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha iniciat treballs de prevenció per evitar la proliferació de la vespa velutina, una espècie invasora provinent del sud-est asiàtic, que representa una amenaça greu per a la biodiversitat autòctona. Les accions, que són preventives i es duen a terme a través d’una empresa especialitzada, consisteixen en la col·locació de trampes per atreure les vespes reines i caçar-les, evitant que formin nius i desenvolupin noves colònies.

Les trampes, un total de 20 unitats, s’han col·locat a les zones del municipi on ja s’han detectat alguns exemplars els darrers dos anys. Aquests treballs, que inclouen un control setmanal de les trampes, tenen l’objectiu d’evitar-ne la proliferació i avançar-se a la fase de detecció dels exemplars i nius, moment en què s’activen els protocols per eliminar-les.

Crida a la col·laboració ciutadana per detectar-la

Tot i això, en cas que algun veí o veïna detecti algun niu o vegi vespes d’aquest tipus en algun indret del municipi es demana que es posi en contacte de forma immediata amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, per tal que es pugui activar el protocol d’actuació.

L’avís a l’Ajuntament es pot fer a través del telèfon 977 83 70 05 o bé a través del correu electrònic ajuntament@mont-roig.cat adjuntant, sempre que sigui possible, fotografia de l’exemplar i referència de la ubicació. Un cop rebut l’avís, l’Ajuntament es posa en contacte amb els Agents Rurals amb qui es treballa per geolocalitzar el niu i fer-ne el posterior seguiment, evolució i eliminació.

Origen i presència al municipi

Detectada a Europa l’any 2004, la vespa asiàtica s’està expandint ràpidament pel continent perquè no té cap depredador natural i perquè les condicions climàtiques li són favorables. Les vespes adultes s’alimenten de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius. Una de les espècies més afectades és l’abella de la mel que, a banda de ser important per l’apicultura, té un paper clau en la pol·linització.La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses.

A Mont-roig del Camp es va detectar la seva presència, per primera vegada el 2019, quan es va localitzar un niu a la urbanització Rustical Balneari. A finals del 2020 es va localitzar un altre niu a la mateixa urbanització, a 100 metres de l’anterior. En aquest últim cas, estava ubicat a un pi, a 15 metres d’alçada i tenia un diàmetre de 90 cm.

L’arribada de la calor és l’època en què s’activen les vespes reines per començar a formar els nius i les colònies, moment en què és important activar els protocols en cas de detectar-les.

Com la podem reconèixer?

 • La vespa asiàtica té les potes grogues i l’autòctona marrons
 • La vespa asiàtica té la part central del cos i bona part del cap de color negre. L’autòctona tendeix més al marró.
 • La vespa asiàtica només té l’extrem de l’abdomen de color groc. L’autòctona té més de la meitat de l’abdomen groc.
 • Les vespes reines es passen l’hivern hivernant i fins al març-abril que surten per començar a construir els seus nius. Al setembre-octubre és quan els nius són més grans i amb el màxim de vespes dins.

Perills de la vespa asiàtica

 • Predador molt agressiu de les abelles així com de vespes i altres pol·linitzadors importants.
 • Greu impacte en la biodiversitat d’insectes natius i en els serveis de pol·linització en general.
 • Danys econòmics als apicultors. El 80% de la dieta són larves d’abella.
 • Efecte negatiu en la pol·linització que pot provocar una pèrdua de producció – fruits.

Què cal fer en cas de picada?

Respecte a la salut humana, la seva incidència sobre la població és similar a les altres vespes autòctones. Pica en el moment en què és molestada o bé si ens apropem al seu niu. Les picades fan mal per la mida gran del fibló, encara que no són més perilloses que les de les vespes autòctones. La majoria de persones que reben una picada d’una vespa asiàtica presenten símptomes locals de dolor, vermellor i inflamació de la zona de penetració del verí, que desapareix després de varis dies.

 1. Rentar la zona de la pica amb aigua i sabó i si es pot aplicar gel o aigua freda.
 2. Als primers moments de la picada es pot intentar desnaturalitzar els components del verí usant calor a la picada, tal i com es pot fer en la picada d’altres vespes.
 3. A les persones al·lèrgiques poden aparèixer símptomes generals com picor a tot el cos, pujada de la temperatura corporal, baixada de la tensió arterial, problemes respiratoris, problemes cardiovasculars i d’altres símptomes greus.
 4. En cas de picades múltiples la inoculació del verí també pot provocar aquests símptomes generals greus.
 5. Després d’un atac de vespa asiàtica si s’observen aquests símptomes generals, cal trucar al 061 o assistir a un centre mèdic.

Redacció

 

Mont-roig Miami Turisme posa en marxa per Setmana Santa un joc de descoberta familiar

Coincidint amb la Setmana Santa, Mont-roig Miami Turisme ha posat en marxa un nou joc descoberta apte per a tota la família. Es tracta de Mont-roig enigmàtic, una proposta per descobrir d’una forma lúdica i divertida la història i els racons més emblemàtics del nucli de Mont-roig. L’objectiu del joc és comptar amb un nou atractiu turístic a l’aire lliure que estigui disponible en qualsevol època o moment de l’any, que es pugui fer de forma autònoma i segura, evitant les massificacions i les concentracions de gent. La proposta també busca afavorir la integració del nucli de Mont-roig a les dinàmiques turístiques de Miami Platja, aportant nous motius per a la seva descoberta.

El joc, amb punt de partida a la plaça Joan Miró, es desenvolupa a través d’un personatge femení que es diu Roca, una apassionada investigadora de misteris que demana ajuda per a trobar la identitat d’un eminent habitant de Mont-roig. Els participants hauran de resoldre els enigmes, que es van plantejant a diversos indrets del poble, per aconseguir les pistes que els permetran esbrinar les lletres que manquen per trobar el nom complert del personatge. Tothom que aconsegueixi resoldre l’enigma té un petit obsequi de premi, que podrà recollir a l’Oficina de turisme de l’Església Vella (C. Major, 2), on hi haurà també un photocall per immortalitzar la fita aconseguida.

El joc està disponible en 5 idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany) i per jugar-hi únicament es necessita un dispositiu mòbil amb connexió a Internet. Tot i que grans i petits poden resoldre tots els enigmes, es recomana que els infants tinguin com a mínim 7 anys per tal que puguin col·laborar.

Més informació: https://www.mont-roigmiami.cat/mont-roigenigmatic/

Redacció

 

L’antiga Cooperativa Agrícola de Mont-roig del Camp cedeix el seu fons documental a l’Ajuntament

L’alcalde Fran Morancho, l’últim president de la Cooperativa Agrícola, Josep M. Salsench Gil i Josep M. Boronat Toda, el darrer secretari de l’entitat. Foto: Ajuntament

La Cooperativa Agrícola de Mont-roig ha cedit el seu fons documental a l’Ajuntament e Mont-roig del Camp. L’acte de cessió va tenir lloc el passat divendres 26 de març i va comptar amb la presència de l’alcalde Fran Morancho, l’últim president de la Cooperativa Agrícola, Josep M. Salsench Gil i Josep M. Boronat Toda, el darrer secretari de l’entitat. Els representants de l’última junta de la Cooperativa van mostrar la seva satisfacció i agraïment en saber que la documentació històrica de l’entitat agrícola no es perdrà i que, en un futur, podrà estar a disposició de la ciutadania que hi tingui interès o la vulgui consultar.

Amb la incorporació d’aquesta documentació a l’Arxiu municipal, l’Ajuntament vol preservar la història d’una entitat de gran rellevància per a la vida econòmica i social del municipi al llarg del segle XX, ja que la consulta del fons documental deixa constància dels gairebé cents anys de la trajectòria de la Cooperativa, que va finalitzar la seva activitat el 2013. A més a més de documents com les actes de reunions, els llibres de comptabilitat o les fitxes dels associats, en el fons de la Cooperativa també hi destaquen fotografies d’actes socials com les fires multisectorials. A part de la documentació escrita i el material fotogràfic, la Cooperativa també ha cedit una aquarel·la de l’artista montrogenc Lluís Font Munté que ingressarà al fons d’art municipal.

Els inicis de la Cooperativa

Acta de constitucio de la cooperativa l’any 1914. Foto: Ajuntament

Els inicis de l’entitat agrícola els trobem el juliol de 1914 quan un grup de pagesos formalitzen davant notari la creació del Sindicat Agrícola Montrogense. Els seus orígens s’han d’entendre en una època en què l’associacionisme agrari arribà al seu màxim esplendor a Catalunya. L’objectiu del Sindicat Agrícola era donar cobertura a les necessitats dels pagesos, com ara la venda conjunta dels productes agraris, l’adquisició d’adobs o la compra de maquinària agrícola perquè els socis la poguessin utilitzar. També es va crear una secció de crèdit per poder realitzar préstecs a interès baix als associats que ho requerissin.

Redacció

 

Mas Miró reobre per Setmana Santa

Després d’un hivern condicionat per les restriccions sanitàries i de mobilitat Mas Miró reprèn la seva activitat habitual amb la mirada posada al territori. Foto: Cedida

El Mas Miró reobre portes durant la Setmana Santa, a partir de demà dissabte 27 de març, amb un horari que cerca recuperar la normalitat després d’un darrer any molt condicionat per les restriccions derivades de la pandèmia. Aquests darrers mesos d’hivern, de fet, Mas Miró només ha pogut dur a terme activitats per escoles i visites concertades.

Malgrat ara mateix la mobilitat continua sent restringida, la Fundació vol mantenir activa la seva activitat, donant així l’oportunitat al públic del territori de visitar Mas Miró i descobrir aquest espai icònic de l’imaginari de Joan Miró. La Fundació posa incís en el fet que Mas Miró segueix essent un entorn segur i saludable per als visitants, i recorda que des de l’any passat es poden visitar nous espais fins ara tancats al públic, com la cuina. Altres novetats impulsades des de la pandèmia són l’audiovisual de benvinguda i una nova proposta familiar digital.

Amb la reobertura de Mas Miró tornen, també, les visites teatralitzades i les visites guiades, que durant els dies de Setmana Santa comptaran amb l’acompanyament especial de la directora de la Fundació. Les visites són amb reserva prèvia i aforament limitat. Les reserves es poden fer a través del correu electrònic i el telèfon de la Fundació Mas Miró.

Horari especial de Setmana Santa matí i tarda, excepte els dilluns

L’horari especial de Setmana Santa serà, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 hores al matí i de 15.30 a 18 hores a la tarda. Els diumenges estarà obert només en horari de matí i els dilluns Mas Miró romandrà tancat. Després de Setmana Santa Mas Miró continuarà obert fins a finals d’octubre, com l’any passat, de dijous a diumenge.

Redacció

 

El regidor d’Hisenda de Mont-roig, Enrique López, deixa el càrrec per motius personals

Enrique López (esquerra), regidor d’Hisenda i Manteniment d’Espais i Equipaments, marxa per motius personals i s’incorpora al govern Jordi Alemany, que assumeix les mateixes responsabilitats. Foto: Ajuntament

El regidor de govern de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Enrique López ha anunciat aquest dijous al vespre que deixa el càrrec per motius personals. El substituirà Jordi Alemany, número 9 de la llista del PSC Mont-roig Miami, qui assumirà les mateixes funcions.

L’actual regidor d’Hisenda i Manteniment d’Espais i Equipaments ha fet públic en un comunicat que “ha estat una decisió molt meditada i molt difícil, però crec que és el millor per a la meva família, per a mi i per Mont-roig Miami”. En aquest sentit, ha explicat que els darrers 6 anys s’ha dedicat a la política i a la seva feina, restant temps a la seva família i, precisament, referint-se a la seva família, ha dit que “sento que m’estic perdent alguna cosa realment important, el més important”.

López també ha agraït el tracte rebut durant aquests anys, remarcant que s’ha sentit molt estimat i valorat. També ha adreçat unes paraules a l’equip de govern, destacant la capacitat de treball, dedicació i passió; i ha enviat un missatge de suport i bons desitjos al seu successor.

Enrique López és regidor des de l’any 2015, mandat que va ocupar les àrees d’Educació i Serveis Socials. També va ser el portaveu del grup municipal del PSC (formació política on es va incorporar el 2013). Actualment seguia desenvolupant les funcions de portaveu municipal i ocupant la tercera tinença d’alcaldia.

Jordi Alemany assumirà les mateixes àrees

El nou regidor de govern serà Jordi Alemany, qui agafarà el relleu d’Enrique López assumint les mateixes àrees i responsabilitats. Actualment, Alemany és gerent de restaurants, cafeteries i àrees de servei d’una multinacional del sector de l’hostaleria i serveis, empresa on va començar a treballar l’any 1999. La seva formació i experiència professional està vinculada en la gestió de recursos humans, restaurants, prevenció de riscos laborals i qualitat.

Alemany va néixer a Amposta i va passar la seva joventut a un poble de la província de Saragossa. L’any 2005, va venir a viure, juntament amb la seva esposa, a Miami Platja, poble on han nascut els seus dos fills. Segons ha explicat Alemany, entra a formar part del govern municipal amb ”la intenció de millorar el municipi i la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes”. En aquest sentit ha afirmat que “tinc un gran repte al davant, ja que serà molt difícil estar a l’altura de l’excel·lent treball que ha realitzat l’amic Enrique durant aquests anys, però per falta de ganes i dedicació, us garanteixo que no serà”.

La renúncia del regidor Enrique López es farà efectiva en el pròxim ple ordinari del mes d’abril. L’entrada d’Alemany, número 9 de la llista del PSC, es produeix després de la renúncia del número 8 de la llista. Està previst que el nou regidor prengui possessió del càrrec en un ple posterior, probablement extraordinari.

Redacció

 

Els Mossos detenen un home a Mont-roig del Camp per robar a tretze habitatges i un traster de Miami Platja

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cambrils van detenir el passat 24 de març un home, de 18 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Mont-roig del Camp, com a presumpte autor de delicte de robatori amb força a tretze domicilis de diversos edificis i un traster de Miami Platja.

La investigació es va iniciar arran dels robatoris amb força comesos a la zona coneguda com Pino Alto o Sud Oest de Miami Platja entre els passats dies 3 de febrer i 13 de març. El lladre controlava els domicilis i les persones que hi residien per accedir-hi un cop havien marxat, majoritàriament amb un modus operandi similar; trencar les portes o el vidre d’una finestra amb una pedra o un cop de peu.

L’home actuava a diferents hores del dia, tant de matí com de tarda, i l’objectiu era apropiar-se de tot tipus d’objectes de valor entre diners en efectiu, joies, material electrònic i informàtic i sobretot televisors, alguns de grans dimensions.

Es dona la circumstància que la majoria dels 13 robatoris amb força en domicilis, corresponen a segones residències i que quatre dels fets van ser en grau de temptativa ja que el lladre va acabar fugint sense endur-se res.

La investigació va concloure el passat dimecres amb la detenció del presumpte autor.

El detingut, que va ser detingut l’any 2018 per fets similars perpetrats de la mateixa manera i a la mateixa zona, va passar ahir a la tarda a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció

 

Mont-roig engega una campanya informativa sobre la normativa de circulació dels patinets elèctrics

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la Policia Local i amb la col·laboració de les Agents de civisme i el Departament de Joventut, ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer la nova normativa que cal seguir per circular amb els patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Per tal de conscienciar a la ciutadania i en especial als joves, s’ha editat material gràfic que es distribuirà per punts estratègics del municipi. A més, es duran a terme accions informatives a les entrades i sortides dels centres educatius, als espais de lleure i esbarjo i a les xarxes socials. Prohibició de circular per voreres o zones de vianants

En concret, segons la regulació que ha establert la Direcció General de Trànsit (DGT), els VMP, no poden circular per voreres ni per zones de vianants. Aquests vehicles han de circular per vies especialitzades o per carrils bici. En cas de no existir, hauran de circular pel voral, si fos transitable i suficient, o per la part imprescindible de la calçada, el més a la dreta possible. Tampoc poden circular amb auriculars connectats a dispositius de so o bé parlant per telèfon mòbil. Així mateix està prohibit circular amb passatgers (el patinet elèctric és d’ús individual). Per altra banda, a la nit o en situacions de visibilitat escassa, cal portar llum. A més, es recomana l’ús de casc homologat, que és obligatori per a menors de 16 anys.

També és important destacar que la persona que condueix un VMP té l’obligació de seguir les normes generals de circulació (semàfors, sentit de circulació, alcoholèmia, respectar les prioritats de pas, etc.). Sancions

Finalment, la Policia Local de Mont-roig del Camp, que farà un control intens d’aquestes conductes, recorda que les sancions per incompliment d’aquesta normativa poden ser de 200 € a 50€.

Redacció

 

Càmpings, cases rurals i apartaments acaparen les reserves per Setmana Santa a Tarragona i l’Ebre

Dos bungalous del càmping Playa Montroig Camping Resort el dia abans de la seva reobertura per Setmana Santa. Foto: Mar Rovira

Turistes de proximitat que han reservat la seva estada, principalment, en càmpings, cases rurals i apartaments. El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre obre la Setmana Santa, unes dates que fins fa dos anys donaven el tret de sortida al gruix de la campanya turística, amb l’esperança de consolidar la represa de l’activitat de cara l’estiu.

No seran, ni de lluny, les xifres de plena ocupació vistes anteriorment: no hi ha pràcticament turisme estranger, la majoria de grans hotels de la Costa Daurada i centres d’oci com PortAventura es mantenen tancats. Però als pobles costaners amb segones residències, al Priorat, la Terra Alta i al delta de l’Ebre l’ocupació es preveu elevada durant els principals dies festius.

Després d’haver signat una Setmana Santa en blanc l’any passat, enguany el sector es mostra obertament il·lusionat amb l’arribada d’aquesta festivitat, malgrat que les restriccions de mobilitat limiten el públic al mercat familiar català. En aquest context de covid-19 la previsió és que obrin el 80% dels càmpings i el 50% de les places d’apartaments turístics, però només un 15% dels grans hotels de vacances. Tot i això, alguns d’aquests establiments només ho faran parcialment i d’altres tornaran a tancar amb l’esperança de reobrir més endavant, quan les condicions siguin més favorables per a l’arribada de visitants de la resta de l’Estat i de l’estranger.

Un dels que ja ho tenen tot a punt és el Càmping Playa Montroig. Cinc mesos després, torna a aixecar la barrera aquest divendres i comença a rebre clients. En aquest establiment del Baix Camp fa setmanes que treballen a contrarellotge per deixar les instal·lacions a punt, animats pel fet que els darrers dies la recepció està atenent un degoteig constant de trucades per demanar informació o confirmar reserves. En el seu cas, en condicions normals predominen els clients internacionals. El seu pes és del 60% -sobretot holandesos, francesos, alemanys i britànics-, mentre que catalans i espanyols suposen el 40% restant.

Les previsions d’ocupació per aquesta Setmana Santa són d’entre un 30% i un 40%, unes xifres «bones», tenint en compte que el recinte té molta capacitat i que, en un any convencional, sol arribar al 50%. El director del Playa Montroig Camping Resort, Alejandro Giménez, constata que de cara a aquest període hi ha «ganes de viatjar» i que el càmping és «un entorn segur» i amb grans actius naturals. La primavera es veu amb incertesa però les previsions de cara a l’estiu són positives. «Creiem que podem assolir un 80% o 90% del que es va fer el 2019. També entenem que la situació estarà més normalitzada, que podran venir turistes estrangers i que hi haurà mes llibertat a l’hora de viatjar», confia Giménez.

Una Setmana Santa atípica a la Costa Daurada

La situació serà especialment complicada a la zona de la Costa Daurada centre, amb fama turística internacional per l’oferta de sol i platja i atractius com PortAventura, que havia d’obrir dissabte però que no ho farà, almenys, fins el 23 d’abril. Enguany la zona tampoc no acollirà els grans tornejos que mobilitzaven milers d’esportistes. La major evidència d’aquesta Setmana Santa atípica és la nul·la activitat que es preveu a l’aeroport de Reus. Per tot plegat, els diferents sectors i destinacions s’afanyen a posar en valor les seves propostes per tal d’intentar seduir el turista de proximitat. Els municipis que apleguen més segones residències tenen l’èxit garantit.

Davant el ritme de reserves dels darrers dies amb l’obertura del confinament a tot Catalunya, el president de l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, Magí Mallorquí, es mostra optimista amb les previsions de Setmana Santa. El portaveu d’aquesta associació recentment creada, que representa uns 130 hotels de la demarcació, calcula que se superarà el 80% d’ocupació de les places hoteleres. Són bones dades en comparació a l’any passat, però encara queden lluny del què seria un any normal.

A part del predomini del turisme de proximitat, una altra tònica que es donarà enguany seran els nivells d’ocupació dispars. Mentre el 85% dels hotels de la Costa Daurada, més orientats a la touroperació internacional, romanen tancats, els establiments que estan oberts en zones rurals i municipis interiors poden arribar a la plena ocupació. «S’estan bellugant reserves en tot tipus d’hotels, dels que tenen set habitacions a més de 200, la gent té ganes de sortir i viatjar», assegura Mallorquí. Els dies més forts seran de dijous a dissabte, mentre diumenge suma reserves de darrera hora. L’empresari reitera que els hotels compleixen amb totes les normatives a nivell sanitari i reclama que es desencalli la possibilitat d’oferir sopars en hotels i restaurants.

Segons les dades de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), a la costa les ocupacions seran baixes i mitjanes, és a dir, entre un 30% i un 60%. «És un inici interessant. Reobrirem els establiments amb totes les mesures de seguretat, donarem feina als nostres professionals i ens posarem un altre cop en marxa amb l’esperança que aquest estiu sigui substancialment millor que el de l’any passat», apunta la presidenta de la FEHT, Berta Cabré. A l’interior i a les Terres de l’Ebre, on els establiments turístics són més petits, es preveuen ocupacions del 60%, amb alguns indrets on s’arribarà al 100%.

Un “tsunami” de reserves al Priorat

És el cas del Priorat, on els establiments turístics ompliran per Setmana Santa. «És un tsunami de trucades i reserves», explica Roger Felip, president de Priorat Enoturisme. Tot i això, Felip apunta que «és un públic diferent de l’habitual», que busca principalment fer vacances i «que no té els mateixos objectius i interessos» que el visitant enoturista, més preocupat per «visitar cellers en un entorn d’exclusivitat». Amb tot, apunta que és una situació que passa sempre per Setmana Santa i a l’agost. De tota manera, la particularitat d’enguany és que els restaurants ja tenen totes les taules ocupades, a causa de la restricció d’aforament del 30%, i en els darrers dies els empresaris han de rebutjar clients. A la Conca de Barberà també hi ha bons registres d’ocupació, tot i que el brot de covid-19 a Montblanc i la crida a la prudència del seu alcalde han propiciat un degoteig de cancel·lacions.

De la seva banda, la presidenta de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Pilar Miró, assenyala que a dia d’avui l’ocupació als establiments de la comarca ronda entre el 75% i el 80% per Setmana Santa, i que confien poder arribar a la plena ocupació. «Cada dia hi ha trucades. La gent vol venir i és normal, perquè el que volen en aquest moment és sortir», reflexiona. Els establiments terraltencs continuen aplicant les mesures implementades l’any passat per la covid-19 amb la qual cosa, indica Miró, «la gent pot venir tranquil·la».

Dificultats a l’hora d’omplir cases grans

A les cases rurals del Baix Ebre i el Montsià la previsió per als pròxims dies festius -de dijous a dilluns- podria arribar a situar-se a l’entorn del 60%, segons les dades que baralla l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre). Una xifra molt per sota de campanyes anteriors i que, en aquesta ocasió, es veu especialment condicionada per les mesures restrictives imposades per contenir la pandèmia de covid-19. Així, mentre que als establiment de fins a vuit places l’ocupació prevista ja és total, les cases més grans corren el risc de quedar buides -la majoria de les places-.

El portaveu d’Aturebre, Juanjo Bel, ha reconegut un increment de trucades els últims dies i no descarta un repunt de reserves aquest cap de setmana o d’última hora. Però el tipus de client familiar limita la possibilitat que s’acabin reservant cases amb una major capacitat de la necessària a preus força més elevats. «Quedaran cases grans buides i no creiem que es puguin omplir. A darrera hora es podria, però són famílies i no t’agafaran una casa gran», certifica. Creuen, de fet, que fins que no es flexibilitzin les restriccions les perspectives són nefastes i recorden que uns pocs dies no poden modificar la tendència. «Fins que no canviïn les restriccions, les cases grans estaran tancades i si a l’estiu continua ho seguiran», tanca Bel.

Molta activitat al delta de l’Ebre

En el cas concret del delta de l’Ebre, amb habitatges rurals amb generalment menys places que a les planes interior, les previsions són força més optimistes. La Federació d’Associació d’Empreses d’Ecoturisme valora positivament la dinàmica «molt activa» dels últims dies, tant pel que fa a peticions d’informació com reserves. Segons la seva vicepresidenta, Montse Callau, allotjaments, cases rurals i bungalows de càmpings registren ja un ple total. Places d’hotel i aparthotel se situen també fregant aquest ple, entre un 95 i un 98%, segons ha precisat. Les activitats, que sovint se solen reservar a última hora, tenen en aquests moments un nivell de reserves al voltant del 70%.

ACN

 

L’Ajuntament de Mont-roig impulsa l’elaboració d’un Reglament de Participació

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha reactivat un procés de participació ciutadana, iniciat el 2019 i aturat per la pandèmia, per elaborar un Reglament de Participació. L’objectiu d’aquest Reglament és regular els canals de relació entre la ciutadania i l’Ajuntament, facilitar i promoure la participació en els processos de presa de decisions polítiques i la gestió dels serveis i els assumptes d’interès municipal. Un cop efectuades fases prèvies amb representats tècnics i polítics, el consistori ha iniciat aquesta setmana un procés participatiu obert a la ciutadania.

Aquesta fase anterior a la redacció d’aquest Reglament, servirà per concretar entre tots i totes, els diversos instruments i canals de participació que es posaran a l’abast dels veïns i veïnes.

Crida a la participació

Amb l’objectiu de recollir l’opinió dels veïns i veïns s’ha obert una consulta ciutadana que estarà oberta fins al dia 25 d’abril. Es tracta d’una enquesta que es pot respondre a través de l’enllaç www.montroig.cat/participacio, així com a través de les butlletes que s’han posat a l’abast dels veïns i veïnes a les OMAC’s municipals.

Per altra banda, també es realitzaran diferents sessions de debat virtual. En aquest cas es convoca a l’associacionisme local a participar-hi. Les entitats interessades s’han d’inscriure a través de la pàgina www.mont-roig.cat/participacio abans del 13 d’abril.

La necessitat de disposar d’un Reglament de Participació

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp funciona actualment des de la perspectiva del govern obert i compta de forma periòdica amb la visió de la ciutadania, ja sigui en la presa de decisions diàries o amb el compliment del Pla Estratègic, que també es va elaborar comptant amb la participació ciutadana. Aquesta nova forma de governar, més oberta, transparent i col·laborativa requereix d’un reglament que serveixi de guia per tal que tothom conegui les formes en què la ciutadania pot formar part de la vida pública municipal.

Finalment, aquest Reglament també servirà per endreçar jurídicament els diversos òrgans participatius municipals, alguns d’ells previstos al Pla Estratègic com els consells d’esport, de festes o sectorials.

Redacció

 

6 empreses que busquen personal participen en la 5a edició de l’Espai Entrevistes de Mont-roig

La cinquena edició de l’Espai entrevistes, una iniciativa de la regidoria d’Impuls Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adapta a les mesures sanitàries i modifica el seu format per continuar fomentant l’ocupabilitat al municipi. En aquesta ocasió, un total de 6 empreses que busquen personal per a 14 perfils diferents, participaran en la jornada d’entrevistes exprés que tindrà lloc el dia 25 de març al parc de les Oliveres.

La principal novetat és que les entrevistes es faran amb cita prèvia després que les empreses hagin fet una preselecció dels candidats i candidates. És per això que totes aquelles persones interessades en participar als processos selectius han d’enviar el seu Currículum directament a les empreses participants abans del 24 de març. Aquestes faran una preselecció i convocaran als perfils, que més s’adaptin als llocs de treball, a les entrevistes exprés.

A més, una altra de les novetats d’aquesta edició és que les empreses han fet un vídeo per donar a conèixer les ofertes de feina que tenen disponibles i animar als candidats i candidates a participar en els processos selectius.

Per a qualsevol dubte en relació amb els processos selectius i la jornada de l’Espai Entrevistes es pot contactar amb el departament de d’Impuls econòmic i ocupació al telèfon 977 17 25 27 o al correu promocio@mont-roig.cat.

Redacció

 

Nostraigua s’alinea amb el compliment del Pacte de Municipi a Mont-roig per a la recuperació econòmica i social

De les 18 inversions ja realitzades, amb un preu mitjà de 10.500 €, pràcticament la majoria han recaigut en empreses locals. Foto: Ajuntament

Les actuacions que Nostraigua, l’entitat pública empresarial de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, ha dut a terme el darrer any s’han alineat amb el compliment del Pacte de Municipi per a la recuperació econòmica i social. En l’àmbit econòmic, s’ha prioritzat l’execució de petites obres o inversions, per fomentar la contractació de Pimes i afavorir la reactivació econòmica de petits industrials i empreses constructores.

De fet, de les 18 inversions ja realitzades, amb un preu mitjà de 10.500 €, pràcticament la majoria han recaigut en empreses locals. Últimes obres de millora Una de les darreres actuacions que s’han posat en marxa ha estat la instal·lació de 780 m de nova canonada al llarg de l’avinguda Madrid i d’un tram de l’avinguda Veracruz. Les obres, valorades en 170.874,98 €, s’han dut a terme amb l’objectiu de millorar l’aportació d’aigua a Miami Platja i, sobretot, garantir una pressió de confort als immobles situats al nord de l’avinguda de la Diversitat els mesos d’estiu.

També al llarg del 2020 s’han dut a terme altres projectes que han permès contribuir en aquesta reactivació econòmica, com les obres de millora de la xarxa d’aigua i clavegueram de la plaça Miramar i carrers adjacents (projecte de 182.773,59 €), així com les obres de connexió de la xarxa d’aigua de la urbanització Paradís Nord amb la xarxa municipal (projecte de 169.178,78 €), la primera fase de millora de la xarxa d’aigua potable a la urbanització Rustical Mont-roig (projecte de 91.632,02 €), la connexió del dipòsit del Casalot Centre amb el dipòsit de Miami Platja (projecte de 90.489,15 € o les obres d’execució d’un nou pou a Solemio i una canonada d’impulsió fins al dipòsit (projecte de 79.640,76 €).

Fons de solidaritat

Per altra banda, en l’àmbit social, s’ha potenciat el Fons de solidaritat, un ajut a fons perdut, que es va posar en marxa el 2016, i que està destinat a fer front a les despeses de la factura de l’aigua o les altes del servei de les famílies que estiguin en situació de dificultat econòmica.

Cal destacar que per aquest 2021, el Fons de solidaritat compta amb una dotació de 60.446,36 € (40.446,36 € de romanent més l’aportació de 20.000 € que l’entitat destina cada a any a aquest concepte). Finalment, també continua vigent l’acord de no suspendre els subministraments d’aigua als abonats del servei, famílies o empreses, afectades per la crisi econòmica derivada de la Covid19, mentre duri l’estat d’alarma.

Redacció

 

Una plantació de marihuana a Miami Platja permet enxampar un home que no havia tornat a la presó

Pla general d’agents de la Guàrdia Civil i d’un home escapolit de la justícia, en una operació policial a Miami Platja on s’ha localitzat una plantació de marihuana. Imatge cedida per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Mont-roig del Camp han localitzat aquest dijous en un xalet ocupat de Miami Platja un home escapolit de la justícia des del juliol de l’any passat, quan no va tornar a la presó després d’un permís. L’home tenia vigent una ordre de detenció i ingrés a presó per part d’un jutjat de Lleida i una ordre de detenció europea i internacional emesa per l’Audiència de Tarragona per un homicidi frustrat comès el 2013. Arran d’una informació anònima, el cos policial va poder confirmar que a dins de la casa hi havia una plantació de marihuana i aquest dijous ha explotat l’operatiu amb el suport d’equips d’elit. En el moment de la detenció, els agents han trobat una escopeta preparada per ser utilitzada.

La investigació va començar al febrer quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement, mitjançant informacions anònimes, que un habitatge de Miami Platja podia amagar una plantació de marihuana.

A més, la Policia Local tenia informació sobre l’ocupant de l’immoble atès que hi havia acudit en algunes ocasions amb motiu de «reiterats comportaments incívics».

La investigació sobre els ocupants va concloure que la parella no treballava, no socialitzava amb ningú i es passava la major part del temps dins de casa.

Durant la investigació es va poder descobrir que aquesta persona l’any 2013 va participar en un homicidi frustrat, quan va intentar matar a trets una persona a Reus, i per això el van condemnar a 6 anys de presó.

L’habitatge era propietat d’una entitat bancària i la parella l’havia ocupat il·legalment l’any 2020. El xalet, de tipus individual, comptava amb mesures de seguretat actives i passives_ reixes, càmeres de vídeo i dos gossos de presa.

Aquest dijous al matí forces d’elit de la Guàrdia Civil han assaltat l’habitatge i han sorprès un dels ocupants amb una escopeta de canons retallats, municionada i preparada per disparar, per la qual cosa l’han arrestat.

L’home, de 36 anys, i la dona, de 32, tots dos de nacionalitat espanyola, els han detingut pels suposats delictes de tinença il·lícita d’armes, tràfic de drogues, usurpació d’habitatge i defraudació de fluid elèctric.

ACN

 

L’Ajuntament de Mont-roig i la Creu Roja local apel·len a la solidaritat de les empreses vinculades amb el municipi

La petició s’ha fet a través d’una carta on es demana suport econòmic a les prop de 100 empreses que facturen més d’un milió d’euros anuals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, conjuntament amb l’Assemblea Local de la Creu Roja de Mont-roig i Miami Platja, han fet una crida a les empreses més potents vinculades amb el municipi, a sumar esforços per ajudar als veïns veïnes que més ho necessiten. La petició s’ha fet a través d’una carta on es demana suport econòmic a les prop de 100 empreses que facturen més d’un milió d’euros anuals i que formen part de tot tipus de sectors empresarials (càmpings, supermercats, bancs i caixes, restaurants, empreses de jardineria, construcció, energia, d’immobiliàries i inversions, entre d’altres) amb algun tipus de lligam amb el municipi.

En concret, l’Ajuntament i la Creu Roja els hi han demanat “que repenseu els vostres projectes de responsabilitat social en la mesura que us sigui possible, que adreceu la vostra solidaritat al municipi per atendre aquells veïns i veïnes que us han ajudat en temps de bonança i que, ara, us necessiten. Estem segurs que la vostra contribució és del tot imprescindible en aquests moments”.

De fet, en una població on el principal sector econòmic és el turisme i el sector serveis derivat, la pandèmia està deixant seqüeles greus: negocis tancats, alguns amb poca perspectiva de reobertura i centenars de famílies ateses pels serveis socials, moltes d’elles per primera vegada a la seva vida. Per tot plegat s’ha demanat canalitzar l’ajuda a través d’aportacions a la Creu Roja local, l’entitat que està atenent el gruix més important de persones vulnerables del municipi, actualment 250 famílies i un total de 395 des de l’esclat de la crisi de la Covid19.

Primeres reaccions positives

La iniciativa, que és una de les mesures aprovades per Ple el passat 30 de juny en el marc del Pacte de Municipi per a la Reconstrucció Social i Econòmica, ja ha rebut les primeres reaccions positives d’empreses que ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament i la Creu Roja per oferir la seva col·laboració.

Redacció

 

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una campanya per donar suport al sector de la restauració local

Per a la gravació de l’espot, s’ha volgut donar visibilitat a tots els nuclis del municipi, reforçant aquest missatge de fer pinya.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria de Turisme, ha posat en marxa una campanya per donar suport al gremi de la restauració local i animar als veïns i veïnes a fer pinya per sortir, al més aviat possible, de la crisi derivada de la Covid19. Coincidint amb l’entrada en vigor de noves mesures, aquest mateix dilluns 8 de març, en què els establiments de restauració poden ampliar l’horari de consum als establiments de 7.30 a 17 h de forma interrompuda; Mont-roig Miami Turisme ha presentat un espot per promocionar un dels sectors amb més pes en l’economia del municipi, que compta amb més de 100 establiments, i que ha estat i està sent un dels àmbits més afectats i perjudicats a causa de les restriccions per la pandèmia.

Suport seguint les mesures de prevenció

Així, la campanya convida a tots els veïns i veïnes del municipi, però també al turisme de proximitat, a recuperar els cafès als matins, els divendres de canyes, els vermuts amb els amics o els menjars familiars, sempre amb responsabilitat i seguint les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19. Tot plegat per fer viable la recuperació econòmica, sense oblidar la necessitat de continuar mantenint les mesures de prevenció que, a la vegada, permeten preservar la salut de la ciutadania.

Per a la gravació de l’espot, s’ha volgut donar visibilitat a tots els nuclis del municipi, reforçant aquest missatge de fer pinya. És per això que els restauradors i restauradores que hi participen ho fan en representació de Mont-roig, de les urbanitzacions, de l’interior de Miami Platja i de la zona de costa. Tots ells ambaixadors d’un sector que en el darrer any s’ha adaptat a la crisi, implantant mesures de prevenció per fer segurs els seus establiments i buscant, en molts casos, noves formes, com per exemple el menjar per emportar i el repartiment a domicili, per poder mantenir actius els seus negocis.

Finalment, cal destacar que la campanya forma part de les accions recollides al Pla per a la Reconstrucció Social i Econòmica, aprovat per Ple el 30 de juny de 2020, per fer front a les conseqüències que està provocant en l’àmbit local la crisi del coronavirus i que té l’objectiu d’acompanyar l’empresariat local en la seva recuperació econòmica.

Redacció

 

Playa Montroig renova les seves instal·lacions de cara a la inauguració de la temporada

El càmping plantarà sembrarà 500 noves plantes, entre altres novetats. Foto: Cedida

Playa Montroig Camping Resort es prepara per la nova temporada que arrencarà el pròxim divendres 26 de març i ho fa amb canvis a les seves instal·lacions, per continuar oferint als seus clients els màxims estàndards de qualitat i ara, també de seguretat, que li han permès arribar a ser un dels millors càmpings d’Europa.

Una de les novetats és que aquest resort disposarà d’una bike station, un espai on posar a punt la bicicleta, guardar-la amb total seguretat i informar-se de totes les rutes que ofereix Mont-roig del Camp, un municipi molt prolífic en rutes ciclistes, en modalitat de carretera i de BTT. Això es suma al servei de lloguer de bicicletes; d’aquesta manera, Playa Montroig vol posicionar-se com un establiment bikefriendly.

En la mateixa línia de reformes de l’oferta esportiva, les tres pistes de tennis actuals passaran a ser de gespa artificial, una opció que, a més d’ecològica, és resistent al desgast i redueix el risc de rascades. A més, el Montroig Diving Center -l’únic que hi ha en tots els càmpings de la zona- passa a tenir la categoria de centre PADI.

Després d’un any marcat per la pandèmia, la seguretat continua sent la prioritat de Playa Montroig Camping Resort, que ha mantingut i reforçat totes les mesures de seguretat que l’any passat li van permetre tancar la temporada sense detectar cap cas positiu en Covid-19 a la seva plantilla; mesures que inclouen la instal·lació de gels hidroalcohòlics, de mampares protectores, inutilització d’urinaris, cartells informatius o agilitació dels serveis take away.

Novetats per retre homenatge a l’experiència glamping

Playa Montroig Camping Resort, de categoria cinc estrelles, és un establiment on ‘acampar’ amb glamur, tendència batejada com glamping. Un dels atractius oferts és el seu entorn enjardinat i les més de 2.000 palmeres que embelleixen el resort. Per continuar ‘alimentant’ aquest pulmó verd, a més del manteniment de la jardineria, Playa Montroig començarà la temporada amb 100 arbres i 500 plantes noves.

En matèria gastronòmica, en el restaurant Grill – l’únic que està obert a clients externs- inaugurarà la posada a punt en la cuina, que s’ha equipat amb última maquinària i una distribució més eficient. Per part seva, el restaurant La Terrassa comptarà amb nous dispositius de comunicació interns per agilitar el servei.

A més, per continuar ampliant el ventall d’activitats en l’àmbit gourmet, a partir d’aquesta temporada el resort oferirà excursions personalitzades per conèixer la prolífica D.O. Tarragona, de la mà d’acords aconseguits amb cellers de la zona.

Las millores, també online

Playa Montroig Camping Resort, un allotjament condecorat amb l’excel·lència, també està a l’avantguarda del sector digital per oferir diverses possibilitats d’interacció amb els seus hostes. Per això, han creat un compte de client, que permet consultar des de la web les reserves fetes i els punts acumulats, entre altres gestions. A més, a la primavera es preveu llançar la nova pàgina web, que serà molt més dinàmica i intuïtiva, per millorar l’experiència, també en línia.

Redacció

 

 

L’Ajuntament de Mont-roig se suma a la commemoració del 8M amb un programa d’activitats per a totes les edats

Un any més, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que es celebra el 8 de març, amb l’organització d’un programa d’activitats que vol arribar a tots els sectors d’edat del municipi. Diversos departaments han preparat conferències, conta contes, tallers i jocs amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats entre totes les persones i erradicar actituds i comportaments heteropatriarcals que persisteixen a la societat.

Les activitats començaran el dia 4 de març a les biblioteques municipals amb una conferència sobre les dones a l’antiguitat clàssica, que anirà a càrrec de Meritxell Blay Boquera, especialista en llengües clàssiques.

El dia 10 de març a través del canal Youtube, Loli Beltran, de l’Agenda dels més petits, oferirà el conte i el taller “Volaré molt alt” per fomentar la igualtat de gènere entre els més petits. Pensant amb els més joves s’ha programat l’activitat Monòlegs a l’aula, que tindrà lloc als dos instituts del municipi els dies 17 i 25 de març i on la Companyia Nus Teatre farà intervencions teatrals a les aules de l’alumnat de 4rt d’ESO per treballar temes com l’assetjament sexual, la homofòbia o la bifòbia. També dirigit als joves del municipi, el departament de Joventut, ha preparat activitats a les xarxes socials, amb un Quiz Questions amb la possibilitat de guanyar productes de la campanya #Malamente i un vídeo de les agents de salut sobre el 8M.

Finalment, s’han programat dues activitats dirigides especialment a les dones amb l’objectiu de donar-los eines per conèixer parts del cos femení com és la zona del sòl pelvià o l’aparell uroginecològic. La primera és un taller per conèixer el sol pelvià que tindrà lloc el dies 9 i 16 de març a través de la plataforma Zoom. La segona activitat és la de Salut femenina més enllà de la menopausa, dirigit a dones de més de 50 anys on s’abordaran temes de salut integral de la dona en la maduresa. Les dues propostes aniran a càrrec de la fisioterapeuta especialista en sòl pelvià Itxaso Galdos Barreras. Per participar-hi es necessari inscriure’s prèviament al correu electrònic cultura@mont-roig.cat.

La lectura del manifest del 8M dedicat a la reivindicació de la coresponsabilitat efectiva

Per altra banda, la lectura del manifest del 8M es projectarà a través del canal Youtube de l’Ajuntament el dia 8 de març a les 12.00 del migdia. En aquesta ocasió el manifest del Dia Internacional de les Dones reivindicarà que les dones són encara les que s’ocupen de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques.

Redacció

 

Mont-roig del Camp aconsegueix la declaració de municipi turístic durant tot l’any

La qualificació permet que l’horari d’obertura al públic dels establiments comercials pugui ser de les 7 a les 22 h, també fora de la temporada alta. Foto: Ajuntament

Mont-roig del Camp ha aconseguit la qualificació de zona turística, a efectes dels horaris comercials, durant els 365 dies a l’any. Es tracta d’una declaració que atorga la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i que permet que l’horari d’obertura al públic dels establiments comercials pugui ser de les 7 a les 22 h, també fora de la temporada alta. De fet, des de l’any 1994 Mont-roig del Camp ja gaudia de la qualificació de municipi turístic entre el període de Setmana Santa i el mes d’octubre.

Per aconseguir-ho, el novembre de 2019 l’Ajuntament va sol·licitar a la Generalitat poder ampliar a tot l’any el període de qualificació de zona turística a efectes d’horaris comercials, rebent el suport de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig del Camp, l’Associació d’Hostaleria de Miami Platja i l’Associació Foment Empresarial Miami. També van recolzar la sol·licitud el Consell Comarcal del Baix Camp (CCBC), la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) i PIMEC Baix Camp.

Dades determinats per aconseguir la qualificació

Cal destacar que el sector turístic té una gran importància al municipi (principalment a Miami Platja), que es materialitza amb una oferta d’allotjament de 2.600 habitatges d’ús turístic, 1.359 places hoteleres i 11.649 places de càmping (any 2020) i en l’elevat nombre de segones residències (11.478). Aquestes dades, juntament amb una població a temps complet anual de 16.064 persones (any 2019), el nombre de residències habituals (4.200) i la xifra de persones empadronades (12.460 any 2020) han estat determinants per aconseguir la qualificació de municipi turístic durant tot l’any.

El nou horari serà aplicable a tots aquells establiments comercials que no formin part de les excepcions a l’horari comercial general previstes als articles 36.5 i 37 de la Llei 18/2017, d’1 d’agost, de comerç, serveis i fires.

Redacció

 

La Guàrdia Civil intervé a Mont-roig del Camp dues cries de caiman vives

S’investiga al venedor per un presumpte delicte contra la flora i la fauna i el trànsit d’espècies protegides

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Policia Local de Mont-roig del Camp, han intervingut a un veí de la localitat dues cries de caiman (Caiman crocodilus) vives, que comptaven amb menys d’un any i s’intentaven vendre entre veïns del municipi.

Els fets investigats es remunten al passat divendres, quan efectius del SEPRONA van ser alertats per part de la Policia Local sobre de l’existència de dues cries de caiman vives, que un veí de la localitat exhibia als veïns de la zona amb la intenció de vendre’ls. Per això aportava factura manuscrita amb el número referència regulat en el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITIS).

En tenir coneixement del fet, efectius del SEPRONA es van desplaçar fins a la població i després de realitzar diverses gestions en unió de la policia local del municipi, va ser localitzada aquesta persona, confirmant que posseïa dues cries de caiman vives, de menys d’un any que intentava vendre a veïns de la localitat.

Així després d’examinar els exemplars i consultar al Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació d’Exportacions (SOIVRE) a Tarragona, sobre el número CITIS que figurava en la factura, es va comprovar la legalitat d’aquesta, certificant que aquesta espècie pertanyia a la família dels saurópsidos, trobant-se inclòs en l’annex II del Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITIS).

En la comunitat autònoma de Catalunya no existeix una legislació específica que reguli expressament la tinença d’aquesta mena d’animals, però si que es regula en les condicions que s’han de tenir, com la inscripció privada com a nucli zoològic de Catalunya, les mesures de seguretat de les instal·lacions o la prohibició d’exposar-los en públic.

Per aquest motiu, es va procedir a la intervenció de les dues cries de caiman, per a posteriorment els propis agents del SEPRONA, amb un contenidor especial, efectuar el trasllat dels rèptils fins al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, situat en la localitat de Masquefa (Barcelona), on s’ocuparan de la seva cura i benestar i que a més podrà ser visitat per qualsevol ciutadà que visiti el centre.

Les diligències instruïdes han estat posades a la disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Reus i de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

La importació, exportació, comerç, tinença o circulació d’espècies en perill d’extinció són d’interès de protecció especial, per això la Guàrdia Civil treballa de manera constant per a erradicar aquesta greu problemàtica.

Redacció