.

L’alcalde i el regidor d’Obres Públiques de Mont-roig, aquest dimecres, contemplant l’obra aturada. Foto: Cedida

El subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, ha informat personalment aquest dimecres l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, que el Ministeri de Transició Energètica (Miteco) reprendrà de forma “immediata” les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja.

L’anunci ha coincidit amb la denúncia pública que ahir feia el mateix Morancho sobra la paralització d’aquesta obra, que es troba aturada des del passat 29 de febrer, i que resulta clau per a Miami-Platja, donat que impedeix l’accés al conjunt de cales d’aquest nucli costaner del Baix Camp.

Segons ha pogut saber Tots21, l’aturada de les obres per part del Miteco es va deure a la necessitat de modificar el projecte per tal de poder-lo finalitzar dins dels terminis estipulats per les ajudes dels fons Next Generation de la Unió Europea, amb els quals es financia l’obra. El problema va arribar amb el retard de la validació que calia fer del nou projecte per part de la taula de distribució dels fons europeus, de manera que l’aprovació no ha arribat fins aquesta setmana, tot coincidint amb la denúncia pública de l’Ajuntament de Mont-roig.


Altres notícies:


Les obres aturades afecten 4,5 quilòmetres de llargada i 65.000 metres quadrats de superfície, un entorn on no es pot circular amb cotxe, plena de tanques i que no permeten accedir a les cales.

Des de l’Ajuntament es considera que la represa immediata de les obres “pot permetre salvar la temporada d’estiu”, segons indicava aquest dimecres l’alcalde Fran Morancho, acompanyat pel regidor d’Obra Pública, Miguel del Viso.

Morancho destacava que “no es tracta d’una obra petita, sinó que afecta molts veïns i veïnes, empreses, que no poden accedir als seus locals o pisos, però també amb repercussions a la resta del municipi. Ja hem tingut problemes per Setmana Santa i aquesta paralització ens afecta al nostre motor econòmic. No ens podem jugar la temporada turística, no ho podem permetre”.

Les obres del passeig de les Cales, adjudicades fa un any, tenien un termini d’execució de 6 mesos. Un període que l’Ajuntament va veure que era “molt ajustat”, demanat pel mateix Ministeri, que les volia acabar entre el març i l’abril, sí o sí, pel calendari de subvencions dels Fons Next Generation, a les què s’acull l’obra.

Davant la premura del temps, l’Ajuntament va proposar una modificació del projecte quant a reducció de pavimentació i actualització de lluminàries, així com una ampliació de temps per tal d’adaptar-se a les exigències de termini motivades per tenir part del finançament provinent dels Fons Next Generation. La direcció de l’obra es realitza des del Servei provincial de Costes.