TOTS 21

Després de dos exitoses edicions i una tercera interrompuda com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, el Circuit 3×3 organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) torna de nou amb més força tot presentant una 4a edició amb noves dates i seus, una nova categoria i les corresponents millores anuals per consolidar el bàsquet 3×3.

Badalona (6 de juny), Sant Feliu de Guíxols (26 de juny), Igualada (3 de juliol), Balaguer (11 de juliol), Torelló (17 de juliol) i Tarragona (24 de juliol) són les seus d’una quarta edició que clourà amb una Gran Final prevista pel 31 de juliol a Barcelona. Pel que fa a les inscripcions, totes s’obriran a la vegada durant la propera setmana.

La Sala d’Actes de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat l’escenari, aquest dimecres 5 de maig i en format semipresencial, de la presentació oficial de la 4a edició del Circuit 3×3 FCBQ. L’acte, que s’ha pogut seguir en streaming a través del Canal YouTube de l’FCBQ i ja es pot recuperar clickant aquí, ha comptat amb la presència del President de l’FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l’àrea de Promoció, Josep Maria Rofes; i l’ex jugador internacional i responsable del Circuit 3×3 FCBQ, Jaume Comas.

En aquesta quarta edició, la ciutat de Sant Feliu de Guíxols s’estrena com a nova seu juntament amb Balaguer, dins els seus actes com a ‘Ciutat del Bàsquet Català 2020-21’. Un circuit més, des de l’organització s’oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor, tot aprofitant també l’experiència i estructura de les diferents seus per augmentar el creixement del 3×3, i buscant noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3×3.

Una altra de les novetats del 4t Circuit 3×3 FCBQ, i possible gràcies a la col·laboració i implicació de la Federació ACELL i d’Special Olympics Catalunya, serà la creació d’una nova categoria, la UNIFICADA. En aquesta, els equips estaran formats per esportistes amb discapacitat intel·lectual i acompanyants; i la composició dels equips serà de 3DI/2Ac ó de 4DI/1Ac. Marina Gómez, Presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual-ACELL; i Sergi Grimau, President d’Special Olympics Catalunya, també van estar presents durant l’acte oficial recolzant i explicant la gran novetat d’enguany del Circuit 3×3 FCBQ.

Esportistes de 3×3 com Sergi Pino, Georgina Bahí, Nacho Martín, Vega Gimeno, Carlos Martínez, Helena Oma, Xavi Guirao, Ari Geli o Fèlix Lòpez, entre molts altres, no han faltat a la presentació però ho han fet participant de forma virtual donant suport i confirmant la seva presència en el Circuit 3×3 FCBQ amb el vídeo promocional ‘Jo Hi Seré’.

Pel que fa a la promoció del bàsquet i d’aquesta modalitat que serà olímpica en breu, s’establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, la 4a edició del Circuit 3×3 FCBQ comptarà amb el suport i la cobertura informativa especial de Mundo Deportivo, de la retransmissió televisiva d’algunes proves per part de Televisió de Catalunya a través del seu canals d’esports, Esport3; així com també i de cara a la final, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

El Circuit 3×3 FCBQ és un nou projecte, obert a tothom i en fase de creixement continuat, impulsat fa quatre temporades per la Federació Catalana de Basquetbol amb l’objectiu de potenciar, promocionar i consolidar el 3×3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet, per a totes les edats. La primera edició, el Circuit va comptar amb 10 ciutats-seu i una Gran Final, reunint un total de 895 equips i amb la participació final de 3580 jugadors i jugadores; mentre que a la segona el circuit va fer parada a 14 ciutats amb 1.100 equips i 4.600 participants.

Pel que fa a la 3a edició, es van poder disputar les dues primeres proves de Sitges i Banyoles prèvies a l’aparició del coronavirus que va obligar a cancel·lar tota la resta del circuit. Tot i això, a l’octubre es va poder celebrar la prova de Barcelona tot seguint les corresponents mesures de prevenció i amb la participació de més de 100 esportistes.

Redacció