TOTS 21

Un operari de l’Ajuntament de Roda, desinfectant els carrers. Foto: Cedida

 

Un treballador de la neteja de Tarragona, davant l’Hospital de Santa Tecla. Foto: Cedida

La crisi del coronavirus comença a mostrar imatges insòlites. La primera ha estat veure els carrers de ciutats i pobles buits i sense soroll de motors de cotxes, un panorama propi de les pel.lícules distòpiques. Després han vingut els autobusos buits i els supermercats plens. Ara comencen a veures operaris colgats de trajos protectors desinfectant carrers. Està passant, almenys, a Roda de Berà. A Tarragona s’ha intensificat.

Així, l’Ajuntament de Tarragona farà, a partir d’avui, els serveis mínims essencials de recollida de residus. Cada dia s’encarregarà del buidatge dels contenidors de rebuig i, la resta de fraccions selectives en funció de les necessitats que es vagin detectant. Es manté la recollida de brossa als hospitals i als CAPs.

A causa del descens de la brossa comercial i de restaurants, el consistori incrementa el servei de neteja dels carrers amb aigua i desinfectant i, sobretot, en llocs estratègics com són els accessos als hospitals, als CAP’s, als mercats, supermercats i botigues d’alimentació. Tres equips treballen dos cops al dia amb hidronetejadors per garantir la desinfecció d’aquests espais. “Estem centrant tots els esforços en la neteja dels carrers i sobretot del espais que estan exposats més al públic, com els hospitals, CAPs i botigues d’alimentació”, detalla el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

Cinc equips més netegen amb aigua a pressió i desinfectant la resta de carrers i vies de la ciutat de Tarragona.

 

Brigades de neteja per repassar els contenidors i buidar papereres

Així mateix, també es destinen brigades de neteja que fan repàs dels contenidors i buiden les papereres plenes, ja que no hi ha escombriaires que fan el repàs a peu pel carrer.

L’àrea de Neteja municipal també ha donat instruccions perquè tot el personal que no tingui assignat cap servei mínim essencial marxi cap a casa per evitar la concentració de persones a les instal·lacions de l’empresa concessionària de neteja.

Suspeses les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos

Per altra banda, recordar que s’ha suspès el servei de deixalleria fixa i totes les mòbils, així com el servei de recollida de voluminosos programada. L’Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania perquè no aboqui a la via pública mobles ni cap altra andròmina. “Hi ha gent que està deixant residus als carrers i això obliga als serveis de neteja a recollir-los amb el que això comporta d’exposició del personal als contagis. Preguem que la gent es quedi a casa per la seva pròpia seguretat i per la dels treballadors del servei de neteja”, afegeix Fortuny.

Roda de Berà

A l’extrem de la comarca, l’Ajuntament de Roda de Berà reforçarà a partir d’avui el servei de neteja viària durant els dies de confinament pel coronavirus Covid-19 per tal de desinfectar les zones amb més afluència de gent, com poden ser les zones comercials, les properes a entitats bancàries o la zona del consultori mèdic.

La neteja del municipi se centrarà segons el regidor de l’àrea, Manel González, sobretot en aquesta desinfecció per buscar l’efecte viricida. El personal de la brigada, abillats amb vestits protectors, desinfectarà primer amb el producte i, seguidament, netejarà amb aigua a pressió. Es farà especial incidència en baranes, bancs i papereres.

Les zones a desinfectar seran aquelles on aquests dies de confinament pot romandre l’activitat diària: la zona de supermercats i de l’entitat financera de l’avinguda Sant Jordi; el carrer Generalitat; el carrer Sant Isidre, a l’alçada de la farmàcia i la papereria; el carrer Miramar, on hi ha l’estanc; el carrer Joan Carles I, per la presència de l’entitat financera, l’Ajuntament, la Policia Local i Serveis Socials; el carrer de la Font, a l’entorn del consultori mèdic; i finalment el carrer Sínia i la plaça Luis del Olmo, a la zona del supermercat i de l’estanc, respectivament.