.

.

TOTS 21

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Manel Castaño. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Impulsa ha creat un nou Programa de Transformació digital dirigit a les empreses de la ciutat de Tarragona, per tal de millorar la seva activitat econòmica i la seva competitivitat. El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Manel Castaño ha explicat que “es tracta d’un programa integral que vol ajudar a les microempreses i els autònoms a fer un pas endavant en la transformació digital”.

Aquest programa s’inicia amb una enquesta de diagnosi a les empreses de la ciutat per tal de saber en quin nivell de digitalització es troben i quines son les principals dificultats que es troben en aquest procés. Amb aquesta acció es vol copsar les necessitats i les mancances del teixit empresarial. L’enquesta està disponible al  següent enllaç https://www.tarragona.cat/tarragonaimpulsa/empresa/transformacio-digital i restarà activa durant 15 dies.

Properament també s’obrirà el període per sol·licitar els nous ajuts a la transformació digital amb un pressupost total de 50.000 € i que van dirigits a treballadors autònoms i microempreses amb centre de treball i domicili fiscal a la ciutat de Tarragona, que tinguin fins a 9 treballadors i amb un volum de negoci anual fins a dos milions d’euros.

La quantia dels ajuts serà com a màxim de 2.000 euros, i es calcularà segons la puntuació obtinguda i a partir de les despeses justificades en el moment de la sol·licitud. Es podran subvencionar despeses de serveis de consultoria, disseny, implementació i formació relatives al procés de transformació digital comerç electrònic, màrqueting digital, serveis de digitalització de processos interns del negoci, serveis de confiança digital, serveis vinculats a l’economia de la dada (Big Data).

La tercera fase del Programa de Transformació Digital inclourà un cicle de formacions específiques en funció de les necessitats detectades a l’enquesta. Aquestes es podran desenvolupar en format en línia o presencial i també estaran dirigides a treballadores i treballadores autònoms i microempreses amb centre de treball i domicili fiscal a la ciutat de Tarragona.

Per a més informació pots consultar la pàgina web: https://www.tarragona.cat/tarragonaimpulsa/empresa/transformacio-digital     

Pla de Reactivació Socioeconòmica       

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Tarragona, el qual podeu consultar aquí. El Pla de Reactivació recull els projectes que l’Ajuntament de Tarragona durà a terme per tal de reactivar el teixit socioeconòmic de la ciutat per fer front a les conseqüències derivades de la COVID-19. L’elaboració del Pla de Reactivació Socioeconòmica està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i cofinançat en un 50% per el Fons Social Europeu.  

Redacció