.

Josep Poblet, a la sortida dels jutjats de Reus el passat 9 d'abril

Josep Poblet, a la sortida dels jutjats de Reus el passat 9 d’abril

Nou gir judicial en el cas Innova que, des dels Jutjats de Reus, investiga les presumptes irregularitats en el si de l’entramat sanitari al territori i amb especial èmfasi a la capital del Baix Camp. A partir d’ara, segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha confirmat la mateixa Audiència, la peça separada número 8 del cas referent a la construcció d’un CAP a Vila-seca, passarà a mans dels Jutjats de Tarragona. Així ho ha decidit l’Audiència Provincial, donant la raó al recurs interposat per la defensa de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i els sis regidors i exregidors del municipi (Xavier Farriol, Manuela Moya, Josep M. Pujals Vallvé, Josep Toquero, Esmeralda Núñez i Ana Josefa Girona).

En la declaració de Poblet i els seus companys de files, concretament el passat 9 d’abril de 2014, l’alcalde de Vila-seca assegurava ser “l’home més feliç del país” en entrar a declarar. A la sortida dels Jutjats de Reus, Poblet anunciava que presentarien un recurs de forma entenent que “Reus no és Vila-seca” i que els jutjats de la capital del Baix Camp no són competents per esclarir responsabilitats arran de presumptes irregularitats en la construcció del centre de salut vila-secà. Un recurs que no va arribar fins el 28 d’octubre del 2014. En data de 13 de novembre, la fiscalia es va pronunciar a favor d’enviar el cas a Tarragona, i el 23 de febrer, l’Audiència va emetre un auto en aquest sentit.

L’Audiència considera que “la feble connexió subjectiva no resulta suficient per justificar una tramitació conjunta” del cas Innova centralitzat a Reus. L’auto tampoc aprecia “idèntiques circumstàncies espai-temporals” i resol que Batesteza ja no era funcionari públic quan tenen lloc els seus serveis al CAP de Vila-seca. Per tot plegat, desvincula les peces 2 (referent a l’assessorament de Batesteza per l’Hospital de Reus) amb la peça 8 (arran de l’assessorament de Batesteza pel centre de salut de Vila-seca)

Aleshores, el jutge que instrueix el cas Innova, Diego Álvarez de Juan, va imputar Poblet, regidors i exregidors, per haver donat aprovació a la contractació dels serveis de Batesteza en l’assessoria del CAP. Una contractació en la qual, el jutge, veu “indicis de delicte” davant una possible parcel·lació d’un contracte major per estalviar-se la convocatòria d’un concurs públic.

Fins ara, el magistrat d’Innova justificava la vinculació de la peça 8 referent a Vila-seca amb la macrocausa oberta a Reus pel fet que compartien el nom de l’arquitecte, Jorge Batesteza. Aquest arquitecte, propietari de BBAT Consulting, imputat per diversos delictes, havia facturat tasques d’assessorament tant en la construcció de l’Hospital Sant Joan de Reus com a Vila-seca, pel seu nou CAP.

A la peça separada número 8, des d’aquest dilluns també s’hi trobava imputada la dona de Batesteza, Silvia Barberà Correia, com a copropietària de la consultoria BBAT Consulting.