TOTS 21

Cartell de la Tarraco Biennal

Ahir es va inaugurar el 2n Congrés Internacional d’Arqueologia i món antic, que porta per títol «August i les províncies occidentals. 2000 aniversari de la mort d’August».

Aquestes jornades, que s’allarguen fins el dissabte, estan organitzades al voltant de tres eixos temàtics que analitzen l’obra i el llegat del primer emperador romà. Tal i com demostra l’alt nombre de participants, tant d’àmbit local com internacional, la «revolució» impulsada per August a l’Imperi, reflex també a la propia Tarraco, continua estant més viva que mai.

Aquest esdeveniment promou el debat i la discussió científica entre els i les especialistes en arqueologia i món antic, sota la direcció de destacats membres de la investigació arqueològica tarragonina. Les seves propostes es materialitzaran amb la publicació d’unes actes l’any vinent.

Aquestes, a més, han de ser una bona base per la divulgació i l’aproximació de tot aquest coneixement a la ciutadania. El Congrés, de fet, ja ha apostat per l’obertura al públic d’algunes conferències a càrrec d’investigadors de renom.  Any rere any, la ciutat continua apostant per la revaloració i la difusió del nostre patrimoni històric.

Aquestes i d’altres iniciatives, que desperten un gran interès per part de la ciutadania, són un bon punt de partida, ja que conjuguen el rigor científic amb l’accessibilitat i la sociabilització del coneixement generat.

Ada Lasheras González i Francesc Rodríguez Martorell
Estudiants de Màster a la Universitat Rovira i Virgili