.

Muntanyenc i geòleg, Carcavilla és una de les veus més reputades de l’alpinisme. Foto: xarxa X

El Cicle de Muntanya 2024, organitzat per la Diputació de Tarragona, s’acomiada aquest dijous 21 de març (19h, Auditori Diputació) amb la conferència Escalar l’Everest, un circ o un repte? a càrrec de Sito Carcavilla. Amb aquesta xerrada, Carcavilla, doctor en Geologia i alpinista que ha realitzat 17 ascensions a l’Himàlaia, reflexionarà sobre la massificació que pateixen aquestes muntanyes i especialment l’Everest. Exposarà la realitat de l’alpinisme de massificació superlativa i analitzarà quina és la situació actual de l’ascensió a les muntanyes de més de vuit mil metres d’altitud per les seves rutes normals. El diputat delegat de Promoció Social i Cultural de la Diputació, Óscar Sánchez, assistirà a la sessió i serà l’encarregat de fer la cloenda del cicle.

Prop de 1.700 persones han gaudit enguany de les conferències i projeccions del 17è Cicle de Muntanya a les diferents sessions programades a l’Auditori Diputació a Tarragona, al Palau Bofarull de Reus, la Bisbal del Penedès, Montblanc i Amposta. Sota el títol Alpinisme, repte i fascinació, aquesta edició ha comptat amb la participació de Miquel Mas i Marc Subirana que van oferir la conferència inaugural Atracció instintiva, primera ascensió al Latok Thumb. A més, també s’han projectat curtmetratges i documentals com Love by all, the story of Apa Sherpa, The Icefall Doctor, Traditional Alpinism de Simon Messner i Ladakh, gel en el Petit Tibet amb la presència de l’escalador Rafa Vadillo. Aquesta darrera projecció és la que també s’ha pogut gaudir a Reus, Montblanc, Amposta i la Bisbal del Penedès amb la proposta La Muntanya es mou.

L’entrada a la sessió serà gratuïta amb invitació i limitada a l’aforament de la sala. Per aquest motiu, caldrà recollir la invitació a partir d’una hora abans de l’inici de la sessió al mateix Auditori Diputació.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */