.

La Baixada de l'Àliga

La Baixada de l'Àliga

S’estrena el tràiler del documental ‘La Mirada de l’Àliga’ que estarà disponible al complet enguany per Santa Tecla amb imatges exclusives i úniques de la Baixada de l’Àliga des dels ulls del mateix element festiu protagonista de l’acte, l’Àliga.

Es tracta d’un projecte del Jeremy i Andrea Alonso, dos germans tarragonins, teclers, comunicadors i amants de la Baixada de l’Àliga.

Tot va començar a un assaig previ a la Baixada de l’Àliga de l’any passat, quan va sorgir la idea de ficar-li una càmera GoPro a l’Àliga. Les primeres imatges d’aquell dia “van ser espectaculars, i finalment ens vam decidir a portar-ho a terme el gran dia, el dia de la Baixada” comenten.

Tothom ha viscut baixades de tota mena, però mai ningú havia vist el que veu l’Àliga des de la seva privilegiada posició: la Mirada de l’Àliga. La Mirada de l’Àliga no només pel fet de poder veure ‘a través dels ulls’ de l’Àliga, amb el títol també es fa referència al que volen oferir, un altre punt de vista d’aquest multitudinari i estimat acte.

Una de les imatges del documental sobre La Baixada des dels ulls de l'Àliga

Una de les imatges del documental sobre La Baixada des dels ulls de l'Àliga

Al documental, es centra en l’Àliga, ja que ella n’és el veritable origen de tot plegat. Els autors van tenir l’oportunitat de viure tot un dia de la Baixada amb els aliguers i van entrevistar a diverses personalitats relacionades amb la festa i l’Àliga de Tarragona per tal de donar a conèixer una mica més sobre aquest acte tan tarragoní que neix de manera espontània i que mai ningú hauria encertat, en el seu origen, l’abast actual.

L’estrena del documental tindrà lloc el dia 18 de setembre a l’Antiga Audiència, esdeveniment que apareixerà al programa de festes de Santa Tecla d’enguany, per ara ja se’n pot veure el trailer a mode de tastet.

*Pots veure el vídeo en -aquest enllaç-