.

.

TOTS 21

L’alcalde, amb el regidor d’Ocupació, David Gonzalez, a les dependències del servei

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Ocupació, David Gonzalez, han presentat avui el Servei d’Ocupació Municipal de Salou, SOM Salou.

Es tracta d’un servei públic i gratuït que l’Ajuntament posa a disposició de les persones que busquen feina o que volen canviar la seva situació professional, oferint informació, assessorament i orientació, així com a les empreses que cerquen personal per cobrir llocs de treball, amb l’objectiu de millorar l’ocupació de les persones i facilitar-ne la inserció laboral.

Tal com ha explicat l’alcalde, Pere Granados, “amb aquest nou servei municipal volem oferir una nova sortida a tots aquells salouencs que estiguin buscant feina o vulguin canviar la seva actual situació”, i ha fet una crida a “al sector empresarial i privat a que tinguin un major compromís amb la ciutat i els seus aturats de la ciutat; que demostrin una major implicació perquè això pugui ser una realitat i baixi l’atur al municipi”.

Pel regidor d’Ocupació, David Gonzalez, “la finalitat del SOM Salou es dissenyar, promoure i gestionar els recursos que permetin millorar les oportunitats d’accés al mercat laboral de la població de Salou” i ha assenyalat com “és una obsessió de l’Ajuntament i de l’equip de govern poder ajudar a les empreses i a les persones i dotar de nous serveis per millorar les opcions d’accés al mercat de treball a la ciutadania de Salou”.

Les dades

Cal destacar que des de que el Servei d’Ocupació Municipal de Salou va entrar en funcionament a començament d’any s’han gestionat 98 ofertes de treball, un 19% més que el mateix període de l’any passat; s’han inserit a la Borsa de Treball fins a 83 persones (un 42% més) i s’ha contactat amb 65 empreses gràcies al servei de prospecció empresarial que permet un contacte directe amb el teixit econòmic i empresarial del territori. Pel que fa al servei d’orientació s’han atès 472 persones; s’han dut a terme 69 itineraris personals d’inserció i s’han derivat fins a 27 usuaris a altres accions.

Pel que fa al programes i plans d’ocupació locals s’han ofertat 21 places aquest 2017; s’han inscrit 141 persones; a més s’han contractat 29 joves i s’han dut a terme 10 contractacions més a través d’altres programes. Finalment, en les accions formatives s’han impartit fins a 14 càpsules de recerca de feina, han participat 46 persones i un total de 243 usuaris han utilitzat el Club de Recerca de Feina.