.

La patrulla jove va començar el 2013.

La patrulla jove va començar el 2013.

L’Ajuntament de Salou ha estat convidat a participar en la 4a Jornada de L’Escola d’Estiu que organitza l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i que finalitza avui. El Cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo,  juntament amb els coordinadors del Voluntariat de la Patrulla Jove de Salou han exposat i analitzaran aquest projecte de voluntariat que es va iniciar el juny de l’any passat i en l’actualitat està plenament consolidat comptant ja amb uns 25 joves del  municipi que realitzen tasques de voluntariat.

El cap de la Policia ha explicat que aquest grup du a terme un conjunt de tasques bàsicament de caràcter informatiu, assistencial o cívic i sempre supervisades per algun policia, que els dóna suport en tot moment. Les funcions principals són les d’informar al ciutadà, tasques de vigilància en prevenció, col·laboració en actes que es realitzin al municipi o informar sobre actes incívics que visualitzin.  El cap de la Policia, ha explicat els detalls d’aquesta experiència a Salou que pretén apropar el cos de la Policia al ciutadà i especialment als joves interessats en el voluntariat i en conèixer el funcionament del cos d’agents.

És aquesta 4a edició l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha obert l’espai per a l’aprenentatge, el debat i l’aportació d’experiències i intercanvi d’impressions entre els assistents com és l’experiència sueca self-policies, les mesures de seguretat i convivència de Rubí, el projecte d ‘Alberg i acollida’ a Platja d’Aro entre d’altres.
Aquestes jornades pretenen donar a conèixer les qüestions relacionades amb la Seguretat amb la perspectiva de la importància que té la implicació i la participació dels ciutadans en la mateixa per reforçar i millorar la seguretat a tots els àmbits.