TOTS 21

Imatge del Ball Parlat de Salomó. Foto: Cedida

Imatge del Ball Parlat de Salomó. Foto: Cedida

El poble de Salomó ja ho té tot a punt per encarar la recta final de la temporada. I és que aquest diumenge 22 de maig posarà en escena la darrera representació del tradicional Ball Parlat del Sant Crist del 2016. La cinquena funció del curs si es té en compte l’edició especial que enguany, de manera ocasional el passat 24 d’abril, va tenir lloc a la basílica del monestir de Montserrat. Qualificada de «tota una fita històrica» per l’entitat organitzadora d’aquest espectacle de teatre medieval, l’obra a l’abadia ha significat, almenys fins ara, un revulsiu per als membres del Ball i una gran eina de cara a la seva promoció.

Tant és així que, a falta d’una funció per a posar el punt i final a la temporada, el temple parroquial on tenen lloc les funcions s’ha omplert tots els diumenges de maig. En aquest sentit, pendents encara de les xifres del proper cap de setmana, la fita de difondre la cultura popular i tradicional catalana, i en especial la del Camp de Tarragona, s’ha tornat a aconseguir. Ho avala la venda d’entrades, que s’han exhaurit en les tres representacions dutes a terme a Salomó.

Val a dir que a l’última de les funcions, que en la línia dels darrers anys aquest 2016 han seguit incorporant novetats per millorar la seva dinàmica i emotivitat, assistiran Òscar Peris, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Joan Olivella, diputat de Cultura a la Diputació de Tarragona. Convidats per l’Ajuntament de Salomó, prendran part a la representació i visitaran el municipi.

Un cop l’espectacle declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya posi el punt i final s’ha programat un dinar de caire popular entre tots els integrants del Ball Parlat i veïns i veïnes de la vila. El poble de Salomó sencer tornarà a participar a la tradicional arrossada, que servirà per cloure un nou maig de representacions a l’església entre converses i anècdotes viscudes al llarg del mes. La festa acabarà amb el parlament dels responsables de l’Associació.

Per assistir a la darrera representació del Ball Parlat del Sant Crist, aquest diumenge 22 de maig a les 12 del migdia al temple parroquial, cal fer la reserva pertinent a través del telèfon 977 629 058. Les localitats són numerades. L’entrada a l’espectacle té un cost de 10 € i es fan descomptes als grups. A més, al lloc web de l’entitat (www.balldelsantcrist.cat) es poden consultar les promocions que combinen l’accés a l’espectacle amb menús als restaurants de la vila i excursions i visites guiades.