.

.

TOTS 21

IMG_1646

Xavier Sabater a la roda de premsa a la seu del PSC Foto:Tarragona21

“No volia acabar la legislatura sense tenir la visió del territori i oferir-la al Govern” ha afirmat Xavier Sabaté.

Sabaté ha volgut reclamar un paper més rellevant pel territori i ha explicat que el pròxim dijous es votarà la moció on es preguntarà per diferents aspectes del territori que es va presentar el divendres de l’última setmana.

Que es paguin els deutes pendents amb els ajuntaments on per exemple a Tarragona es deuen 12 milions i mig d’euros.

A la ciutat de Tarragona que es digui si algun dia el Govern té la intenció de situar totes les seves oficines en un sol edifici. Sabaté ha criticat que el Govern tingui les seves seus en edificis de lloguer i a l’Escola Oficial d’Idiomes on segons ell es treuen metres quadrats a l’EOI.

El PSC ha reclamat també la descatalogació dels terrenys de la Savinosa com ha demanat la Diputació de Tarragona per a que aquest passin a mans municipals.

Que es tingui també present el consorci de Tarraco per a definir el conjunt de monuments en diferents indrets del tarragonès.

En l’àmbit de l’educació també es preguntarà per les escoles de Ponent i l’Arrabassada per qui es preguntarà també al ple del parlament.

Xavier Sabaté ha volgut remarcar també la problemàtica a Constantí. El parlamentari socialista ha dit que Constantí és segurament el municipi amb més fracàs escolar de Catalunya.

Precisament a Constantí, Sabaté, també ha fet referència a la incineradora d’aquest municipi on es segueix pendent de l’aprovació per part del Govern català.

Més enllà de les demandes al tarragonès, Sabaté també ha allargat les demandes al territori tarragoní. “Vaig demanar també al conseller, Santi Vila, que visités les comarques de l’Ebre per a treballar per les grans concentracions d’aigua i com es gestionava el cabal del riu” diu Sabater.

Normalment el Govern escull un conseller que sigui del territori. Sabaté s’ha mostrat sorprès perquè el govern de Catalunya no tingui cap conseller tarragoní.

“Solucionar els problemes que existeixen a les comarques tarragonines. Tenim 3 de les 4 comarques amb més atur de Catalunya (Baix Penedès, Baix Ebre i Montsià). Hi havia un pla estratègic d’aquestes comarques que el Govern no ha renovat.”.