.

El Balcó del Mediterrani ha estat l'escenari per la recol·lecta en benefici de la Fundació Bonanit | Foto: Tarragona21

La secció de patinatge del club Gimnàstic de Tarragona ha celebrat aquest matí un acte solidari en benefici de la Fundació Bonanit. Aquesta fundació es dedica a acollir a persones sense sostre. Des de les deu del matí fins al voltant de la 1 del migdia, a la zona del Balcó del Mediterrani s’ha instal·lat una zona per la recol·lecta d’aliments i roba de llit. Allà mateix, mentre la gent feia donacions, es trobava l’escenari on els patinadors del Gimnàstic i amateurs s’han reunit per fer una ruta per Tarragona i, en acabar, realitzar una exhibició del seu talent. Ha estat allà mateix on

L’Alexandra Palos, delegada de la secció de patinatge del Nàstic, ha confirmat al Tarragona21 que “els aliments que la gent ha aportat han estat, en gran majoria, llegums, sucre, cereals i molta llet”. També han rebut molta roba de llit per l’alberg del que la fundació disposa a la Part Alta de Tarragona.

En total, el matí ha servit per poder recaptar unes 5 caixes d’aliments, roba de llit i productes d’higiene. Les caixes seran entregades el dilluns 29 de desembre a primera hora a la seu de la Fundació Bonanit.

Ruta Solidària

Una cinquantena de persones s’ha donat cita a les deu del matí per, després de gaudir de l’exhibició, participar a una ruta solidària que ha comptat amb escoles vinculades al club. Les AMPA de les Dominiques, del Sagrat Cor, del CEIP de La Canonja, del CEIP Josep Veciana de Perafort, de La Salle de Tarragona, de l’Estonnac, de l’escola Sant Sebastià de Els Pallaresos i el Consell esportiu del Tarragonès, la Unió esportiva Els Pallaresos i la Fundació Primer de maig també s’han sumat a la festa solidària.

La ruta s’ha iniciat al Balcó del Mediterrani en direcció a la Plaça de la Font, d’allà han baixat Compte de Rius fins a la Rambla President Lluís Companys i, des d’aquesta rambla han iniciat la pujada per tornar al Balcó. Aquesta ruta, d’aproximadament dues hores de duració, era de nivell iniciació ja que “avui s’ha estrenat molta gent” segons l’Alexandra. La portaveu ha remarcat que amb aquesta activitat, a part de poder col·laborar en la causa de la Fundació Bonanit, “permet als nens de les escoles i del Gimnàstic posar en pràctica tot el que s’ha après”.

Mentre aquest grup estava realitzant la ruta per la ciutat, les persones que no tenien nivell per realitzar-la han pogut gaudir d’una zona de patinatge al Balcó del Mediterrani.

Aquesta ruta és la primera vegada que adopta un caire solidari. L’Alexandra ha confirmat al Tarragona21 la voluntat de realitzar durant el 2015 més edicions d’aquesta jornada per poder col·laborar amb l’entitat.

El Balcó del Mediterrani ha estat l'escenari per la recol·lecta en benefici de la Fundació Bonanit | Foto: Tarragona21

La Fundació Bonanit

En total, durant el dia han arribat a passar unes 100 persones per col·laborar amb la Fundació Bonanit. La Fundació Bonanit, que presideix el periodista Antoni Coll, es va fundar a Tarragona l’any 2.006. Des de llavors, l’entitat s’ha dedicat a recaptar fons per donar suport a persones sense sostre de la ciutat.

Des de finals del 2013 la Fundació disposa d’un alberg a la Plaça de les Peixateries Velles, a la Part Alta. A més, s’ha engegat la campanya Bonanit 365, basada en aportar un euro al dia durant un any, amb la qual es busca la col·laboració de les administracions i les empreses del territori per poder incrementar els recursos per atendre les persones sense sostre que dormen a l’alberg.

AnnaMG