.

.

TOTS 21

L'administradira de Roda, Ana Castillo, atenent la premsa. Foto: tarragona21

Una de les premiades, Mercè Navarro atenent la premsa. Foto: tarragona21

Roda de Berà no ha trigat ni un minut per ser localitat afortunadíssima en caure-li el segon premi de la Grossa de Nadal. Es tracta del número 12.775 i correspon a 1.250.000 euros per sèrie. En total s’han venut 15 sèries, és a dir, 18 milions d’euros.

La Mercè Navarro ha estat una de les premiades amb aquest segon premi. Calmada i tranquil·la ha explicat a aquestt digital que “de moment els diners aniran destinats a la salut i als fills”. “Estava a rehabilitació i quan he trucat el meu fill he vingut corrents”, ha dit aquest veïna de Roda. Més emoció ha estat la que ha viscut Constanza Álvarez que pateix fibromialgia i té una pensió de poc més de 500 euros. “Aquest premi ha estat el millor que em podia haver passat”, explicava entre plors.

La major part dels premis els ha repartit la germana de la propietària de l’administració de la loteria, Montse Caballero que ha venut 150 dècims. “Cada mes juguen un número a la loteria i fa molts anys que venc els número de la Grossa de Nadal”, explica. “L’any passat vam guanyar 220 euros i aquest any, per fi, ens ha tocat un bon pessic”. Caballero treballa en una residència d’avis -‘Mirador Berà- on ha venut més de 100 dècims entre residents i treballadors. La resta de dècims s’han venut entre veïns del poble i l’associació de comerciants del municipi.

La propietària de l’administració, Anna Caballero, ha explicat que ha estat “una casualitat” la venda del número premiat, perquè ningú l’havia demanat i que s’ha venut tot en finestreta. Aquesta administració porta oberta de l’any 1986 i aquest és el primer premi gran que reparteix en tota la seva història.

“Estava escoltant la ràdio i quan ho he sentit m’he posat molt nerviosa”, explica la germana Caballero. “He agafat el mòbil i he vist que el meu gendre m’estava trucant per confirmar-me la noticia”. I es que per aquesta família el 2015 ha estat un any de sort. Tant el fill com la filla havien comprat el dècim. “Passarem un Nadal i uns Reis inolvidables”, ha explicat eufòrica.

Dos dels premiats a la residència de Roda de Bera. Foto: Tarragona 21

Juan i Dolores han rebut un premi cadascú Roda de Bera. Foto: Tarragona 21

En Juan i la Dolores han estat premiats cadascú d’ells amb 100.000 euros. “Amb el que hem guanyat ens casarem, taparem algun forat i ens comprarem un cotxe”, explica en Juan. “Fa 10 anys que ens voliem casar i ara per fi podrem fer el pas”, explica la Dolores.

Mercè Navarro s'ha endut 100.000 euros. Foto: Tarragona21

Mercè Navarro s’ha endut 100.000 euros. Foto: Tarragona21Santa Perpètua de la Mogoda, Alacant, Luque també s’han endut premi

Altres poblacions premiades són Santa Perpètua de la Mogoda, Alacant, Luque (Còrdova), Logronyo o Mora de Toledo.

Només vuit minuts després ha aparegut un cinquè premi, el 18.102, premiat amb 60.000 euros la sèrie, i que ha resultat molt repartit. Entre d’altres llocs ha tocat a Tàrrega, Viladecans, Figueres, Saragossa, Múrcia, Madrid, Zamora o Ourense.

Els nens de Sant Ildefons encarregats de trencar el gel i que ja han cantat dos premis en menys de mitja hora són Isaac Patricio Vaquero i Nazaret Blanco.

A les vuit, ha obert portes el Teatre Real de Madrid i, quan faltaven, deu minuts per a l’hora d’inici del sorteig, els treballadors de loteries han començat a introduir les boles -que van ser comprovades de forma pública ahir- al bombo. En total, més de 2.240 milions d’euros en premis, 640 dels quals corresponen al primer premi. Cantaran números durant més de tres hores i mitja.El bombo més gran del sorteig conté les 100.000 boles dels números i el petit, les 1.807 dels premis.

Cada dècim premiat amb la grossa rebrà 400.000 euros, mentre que el segon premi es paga a 125.000 euros per dècim i el tercer, a 50.000.