.

Imatges de l’ofici i de l’inici de la processó. Fotos: Tarragona21

Més d’un centenar de persones han participat en un dels actes més sentits de la Festa Major de la Canonja com és l’ofici (amb el Toc d’Ofertori a càrrec de So Nat, grallers de Tarragona) i la processó per la part alta del poble. Tot plegat ha estat també la demostració de la solidesa que va adquirint la societat civil de la població, que en aquest cas ha estat representada per la colla de Diables de la Canonja, que enguany celebren el seu cinquè aniversari, i els gegants Bià i Esperança, acompanyats pels grallers Els Veciana i Pelacanyes de l’escola de música de l’Orfeó Canongí-El Tecler. Juntament amb ells no shan volgut perdre la cita els gegants de Vila-seca  i la Cobla Cossetània de Tarragona.

La processó ha tornat fins a la Casa de la Vila, on els elements del seguici han fet el ball de lluïment. Fotos: Tarragona21

El seguici ha acabat fent ball de lluïment davant del consistori, per donar peu posteriorment a una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Cossetània al carrer Raval. La festa d’acomiadà aquesta nit amb el Castell de Focs a càrrec de la pirotècnia De Altura (23.00 hores, zona de les Garrigues).

“El balanç de les festes és molt positiu”, afirmava l’alcalde canongí, Roc Muñoz. “La veritat és que hi ha hagut molta participació. Hem tingut una mica de mala sort -explicava- perque diumenge per la nit va ploure, però tot i amb això l’orquestra va tocar fins a les cinc o les sis de la matinada. Dilluns va ploure tan fort que ja no s’hi va poder fer res. Ara bé, tret d’això hem registrat moltíssima afluència en tots els actes duts a terme i des de l’Ajuntament estem agraïts de que la gent hagi volgut gaudir de les festes”.

En aquest sentit el batlle ha volgut destacar que des del consistori “sempre procurem implicar a la societat civil. Hi ha algunes colles que ja fan el Seguici, com són la de Diables que enguany celebren el seu cinquè aniversari, i els gegants es troben ara en una situació en la què demanen gent perquè els que els portaven fins ara ho van deixant. En tot cas, mantenir aquest vitalitat a les festes i fer que la gent participi i les faci seves ja és una gran fita per nosaltres”, afirma Muñoz, tenint present que la Canonja viu enmig de grans ciutats com Tarragona i Reus. “Heu de pensar que fa uns anys la nostra gent en comptes de quedar-se aquí marxava a la localitat del costat. Ara això ja no només no passa, sinó que hi ha gent que ve de fora a les nostres festes”, assegurava.

J.S.