.

Imatge d'arxiu d'un incendi forestal

Imatge d'arxiu d'un incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que afecta avui a les comarques del sud de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses.

En base a les dades del mapa de perill d’incendi forestal de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, les comarques on es determina un risc elevat d’incendi forestal avui són de la demarcació de Tarragona: Baix Camp i Priorat; i de la demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

Cal tenir en compte que tot i les pluges abundants ahir i en dies anteriors d’aquest estiu, el terç sud és el que menys pluges ha rebut i a aquesta circumstància s’afegeix l’entrada de vent de mestral avui, d’acord a la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.

Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins encara que semblin apagats, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, estan anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.