.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació de la campanya. Foto: Ajuntament

Des d’aquest 18 doctubre i durant les pròximes setmanes, dos contenidors de vidre de color rosa estaran ubicats a la plaça de Prim en el marc de la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa impulsada per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre a Espanya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i de la UTE Reus Net, que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha encoratjat els reusencs i reusenques “a continuar reciclant i a participar en aquesta campanya solidària per millorar el medi ambient a la vegada que es contribueix a la investigació del càncer de mama i a la visibilització de la malaltia”.

Ecovidrio posa en marxa per vuitè any aquesta campanya “Recicla vidre per elles” que coincideix amb la celebració demà, 19 d’octubre, del Dia Internacional de la lluita contra el Càncer de Mama. Els envasos de vidre dipositats als contenidors es convertiran en una donació a la Fundación Sandra Ibarra.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori estatal, incloent-hi 16 municipis catalans com Reus, Lleida o Girona, entre d’altres. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses per tots els territoris d’Espanya, així com un total de 26 iglús roses a Catalunya.

A més de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació, com ambaixadora del projecte, la il·lustradora Sara Herranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat “Prometo cuidar-me”, per conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.

Per la seva part, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el que es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundación Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre al Reus

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Reus van reciclar un total de 1.554 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar la mitja de 14,6 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Reus es situa amb una mitja de 367 habitants per contenidor, comptant amb un total de 289 contenidors pels residus d’envasos de vidre instal·lats.

Redacció