.

Carles Castillo s'ha mostrat molest aquest matí

Carles Castillo s'ha mostrat molest aquest matí

L’Ajuntament de Tarragona diu sentir-se “maltractat, oblidat i ignorat” pel Ministeri de Foment per la “falta de compromís” i enviarà una carta a la ministra reclamant la proposta de mínims que compensi el ‘tercer carril’. Temps enrere, a l’octubre de 2013, ja va fer efectiu el recurs contenciós contra Adif, un tràmit que segueix el seu curs. “Adif no dóna resposta a les nostres cartes demanant concrecions i explicacions” ha dit en to molest el regidor d’urbanisme i territori, Carles Castillo, qui ho considera “absolutament increïble” i una “falta de respecte”.

D’aquesta manera el consistori insistirà i enviarà una altra missiva a Ana Pastor, demanant una reunió per conèixer l’estat del projecte ferroviari.

“No tenim res per escrit més que bones paraules i fins ara bona sintonia amb el Ministeri però donada la situació, hem d’actuar”. El regidor considera que la ciutat ja “fet el sacrifici” d’acceptar la provisionalitat a canvi d’una proposta de mínims que no tira endavant.

L’Ajuntament recorda així que va acceptar el trajecte proposat, per la línia de la costa, acceptant la provisionalitat de la infraestructura i que aquesta hauria d’anar acompanyada de diferents actuacions que ara reclama a falta de novetats ni concrecions oficials i fermes.

A la vegada, Castillo critica que “Adif vol fer el tercer fil com si fos un arranjament d’una via, com si fos la neteja d’un carril. Aquest no és el procediment legal, s’ha de garantir la participació ciutadana i de les administracions locals com en el cas del POUM” ha dit.

Propostes de l’Ajuntament

Entre les demandes hi ha la connexió amb la línia d’alta velocitat a l’Arboç per recuperar i millorar el transport de viatgers considerant Tarragona capital de província i evitar així la pèrdua de trens de llarg recorregut a la vegada que possibilita que des de la línia d’alta velocitat entrin trens d’ample europeu a l’estació tarragonina.

També es reclamen les passarel·les urbanes per suprimir les barreres arquitectòniques i la perillositat de les andanes (que també s’han de modificar) a l’actual estació, un compromís que ha assumit el Port de Tarragona i que sí tira endavant, segons Castillo.

La reducció del nombre de vies de l’estació “és imprescindible per eixamplar la zona d’andanes i col·locar-hi ascensors i elements que permetin la mobilitat sense barreres”. De la mateixa manera, suprimir l’apartat de trens davant la façana marítima evitant l’impacte negatiu a què donaria lloc l’apartat de mercaderies. Necessàries serien també les barreres acústiques i les visuals.

-Adrià Recasens-