.

Protecció Civil dóna per tancada l'alerta per pluges

Protecció Civil dóna per tancada l'alerta per pluges

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha desactivat aquest matí el Pla Especial per Inundacions a Catalunya (Inuncat) atès que el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l’avís de situació meteorològica de risc per pluja, i perquè les principals incidències que les pluges han provocat al territori ja han estat solucionades.

Les precipitacions que van afectar durant tot el dia d’ahir tot Catalunya s’han anat desplaçant de matinada cap al mar i algunes han afectat el nord-oest del país. De cara al dia d’avui, i segons el SMC, ja no se n’esperen. Algunes de les dades més importants de pluja acumulada en tot l’episodi són: Girona 98,4 litres/m2; Orís 93,9; Cunit 81 i Vilanova de Meià 80,9.

Durant tot l’episodi, que va començar la matinada de dijous a divendres, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 792 trucades, la majoria al Vallès Occidental (91), seguit del Baix Empordà (79), Baix Penedès (67) i Segrià (64). La franja que més trucades per incidents ha rebut el telèfon 1-1-2 ha estat entre les 21h i les 22h, amb un total de 172.

Un 54% dels expedients del 112 han estat transferits a Bombers de la Generalitat, un 23,8% als Mossos d’Esquadra, i el 20,2% a les policies locals. Del total de trucades rebudes al 112 en tot l’episodi se n’han derivat 550 als Bombers de la Generalitat. De les 20.00 hores a les 8h d’aquest matí els bombers han rebut 190 avisos.