.

Els aiguats poden caure a totes les comarques

Els aiguats poden caure a totes les comarques

Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de tempestes durant aquest dimecres a gran part del país. L’episodi de pluges s’allargarà fins aquest dijous i es podria estendre a divendres. A més, a partir d’aquest dijous a la tarda es poden produir onades superiors als dos metres a la meitat sud del país. Avui i demà es poden acumular quantitats de més de 20 litres en només mitja hora i, fins i tot, demà en alguns indrets es podrien arribar a acumular 100 litres en 24 hores .

Per aquest dimecres es preveuen pluges intenses a gran part del territori durant la tarda, a excepció de les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona. A partir del vespre i durant tota la matinada de dijous l’afectació quedarà més limitada al sud del territori, a les Terres de l’Ebre, i també al Pirineu Occidental al matí. Al llarg de la tarda de demà, la probabilitat de tempestes s’anirà estenent per tota la franja oest de Ponent. En alguns indrets de les comarques del Montsià, Terra Alta i Baix Ebre, sobretot a la zona dels Ports de Beseit, es podrien acumular aquest dijous 100 litres en 24 hores.

Aquest episodi de pluges intenses es pot allargar fins divendres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa i pedra. A més, es podran produir alguns fenòmens de temps sever.

Maregassa a la meitat sud

A la meitat sud del litoral es preveuen onades superiors a dos metres d’alçada (maregassa) de cara a la tarda i vespre de dijous. Hi haurà mar de fons del nord-est. En aquest sentit, Protecció Civil demana que s’extremi la precaució en el bany.