.

.

TOTS 21

Una imatge de PortAventura. Foto: Cedida

PortAventura World i Wayra, el principal programa d’innovació oberta de Telefónica, s’uneixen per a buscar nous emprenedors que redefineixin el futur de la indústria de l’entreteniment i els parcs temàtics amb les seves solucions transversals i disruptives a través del seu hub d’innovació, Adventure Labs.

Les startups participants han d’estar en una fase late-seed o pre-series, estar situades en qualsevol lloc del món, i treballar amb tecnologies que impulsin la indústria tecnològica, com són la realitat virtual, augmentada o estesa, intel·ligència artificial, internet de les coses, robòtica, o metavers, entre altres. Al seu torn, hauran d’estar especialitzades en algunes d’aquestes àrees: millorar la satisfacció del client, crear experiències digitals úniques, personalitzades i memorables, aconseguir una eficiència en manteniment o operacions, o ser capaces de realitzar una transformació sostenible.

Les startups finalistes que s’uneixin al hub d’innovació de PortAventura tindran la possibilitat de dur a terme un programa pilot en el qual desenvoluparan els seus productes o serveis dins de la companyia i podran optar a convertir-se en un proveïdor de PortAventura, que té més de 5 milions de visites a l’any. Això permetrà a les startups, entre altres beneficis, accelerar el desenvolupament dels seus productes, guanyar experiència, visibilitat en esdeveniments que participi la companyia com el 4FYN (MWC), accés a un màxim de 10.000 euros per a dur a terme el seu projecte, atreure potencialment l’atenció dels inversors, guanyar visibilitat internacional i, com a conseqüència, ampliar la seva cartera de productes o serveis.

Així mateix, tindran la possibilitat d’accedir a inversió per part de Wayra, accés a tot l’ecosistema d’innovació oberta de Telefónica, invitació a esdeveniments de la companyia, contacte amb experts, inversors líders d’emprenedoria que els puguin aconsellar i ajudar per al bon desenvolupament del seu projecte.

“Des de PortAventura World unir-nos a un referent en innovació com és Wayra per a continuar sent pioners en el sector de l’entreteniment i la tecnologia. Els parcs temàtics i resorts evolucionaran fins a convertir-se en autèntics epicentres de generació d’experiències digitals i entreteniment sorprenents i és per això que apostar per la tecnologia i innovació és un gran valor” corrobora, Andreu Tobella Brunet, Director Digital a PortAventura World.

“Des de Wayra celebrem unir forces amb un dels majors referents de la indústria de l’oci i l’entreteniment com és PortAventura World. Desitgem començar a compartir l’experiència en innovació oberta i connectar-los amb startups que puguin aportar solucions tecnològiques que contribueixin al fet que els milers de visitants que tenen anualment tinguin una experiència encara més memorable. Aquesta convocatòria és una gran oportunitat per a emprenedors que vulguin testar el seu producte en un entorn únic, accedir als majors experts del sector i escalar molt més ràpid”, afirma Marta Antúnez, Directora de Wayra Barcelona.

V.Tapias