.

Una treballadora de l’empresa Pharmalink, amb planta de producció a Vilabella (Alt Camp), amb una màquina de fabricació d’inhaladors nasals (en primer terme). Foto: Núria Torres

Pharmalink, companyia catalana especialitzada en complements alimentaris i productes sanitaris i de cosmètica, acaba d’ampliar el seu centre de producció a Tarragona.

S’han invertit 6 milions d’euros per a l’ampliació de la fàbrica, ubicada a Vilabella (Alt Camp), amb 2.000 metres quadrats més, i ara abasta, en total, un àmbit de 10.000 metres quadrats. Amb una cinquantena de treballadors, és una planta pràcticament automatitzada on s’hi fabriquen 50 milions d’unitats a l’any, si bé, amb l’ampliació, la capacitat és de 140 milions. La companyia preveu un creixement del 30% a nivell global de cara al 2019.

Pharmalink, que pertany a STE Group, també ha injectat 1,2 milions d’euros més en I+D i ha patentat un producte innovador. Es tracta d’un suplement que ajuda a dormir, en una càpsula que l’empresa defineix d'”intel·ligent”.

Sota el nom comercial de ‘Eficaps’, aquesta càpsula, de cobertura transparent, conté en el seu interior quatre petits comprimits -visiblement diferents pel seu color- que es dissolen i s’absorbeixen a tempos desiguals amb la finalitat d’obtenir una òptima eficiència dels principis actius. “Així garantim una alliberació separada i controlada de cadascun dels ingredients: melatonina, gaba, valeriana i pasiflora”, explica la vicepresidenta del grup, Bàrbara Jané. És un producte innovador dins del sector dels complements alimentaris que la companyia acaba de llançar al mercat -actualment en fase de patent-, si bé, en la medicina tradicional, alguns laboratoris farmacèutics ja fan ús d’aquesta tecnologia. La primera càpsula s’ha dissenyat per a l’insomni, però la gamma s’ampliarà per combatre altres problemàtiques, com l’ansietat o la falta de defenses.

Sobre Pharmalink

‘Eficaps’ és una de les tres marques pròpies que comercialitza Pharmalink, junt amb ‘Ysana’ i ‘Free Nose’, que sumen un total de més de 60 referències. La companyia també comercialitza els seus productes amb diferents marques privades gràcies a la seva associació amb empreses de diferents països. Des de la planta de Vilabella es produeixen des de solucions d’aigua de mar, passant per gelea real a comprimits per a les articulacions, aprimar-se o reduir el colesterol, entre molts altres, tots 100% naturals. Pharmalink ven a l’Estat i en altres 55 països. De fet, exporta un 90% de la seva producció, sobretot a Orient Mitjà, i també a Àsia i Europa. Pertany a STE Group, grup empresarial amb més de 40 anys d’experiència, 300 empleats i una facturació anual de 70 milions d’euros. “D’aquest volum, Pharmalink representa entre un 15% i un 17%”, afirma Jané.

Núria Torres / ACN