.

.

TOTS 21

Pere Lluís Huguet. Foto: Tarragona21

L’advocat reusenc i portaveu del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, formarà part del consell assessor consultiu que l’entitat constitucionalista Societat Civil Catalana posarà en marxa properament i del que formaran part destacades figures tant de la política com de la vida acadèmica i cultural catalana.

Societat Civil Catalana presentarà aquest dilluns un consell no orgànic i extern a SCC que busca rellençar el seu poder d’influència en l’escenari polític, i que comptarà amb figures com l’exministre Josep Piqué; el fundador de Ciutadans i representant del sector crític amb Albert Rivera Francesc de Carreras; l’exeurodiputada d’UPyD Beatriz Becerra o l’escriptora Carmen Posadas, segons anunciava el diari ARA. També en formarà part el catedràtic d’estadística Josep Maria Oller, segons ha sabut aquest digital.

Huguet no forma part de Societat Civil Catalana però sí ha coincidit amb debats que l’entitat ha celebrat per abordar temes d’actualitat catalana. Huguet ha indicat a Tarragona21 que ha estat Societat Civil Catalana qui l’ha cridat i ha destacat que les comarques de Tarragona podran tenir veu en aquest òrgan assessor d’una entitat catalana.

L’expresident de SCC José Rosiñol serà el president d’aquest consell assessor consultiu (un organisme que preveuen els estatuts però que fins ara estava desactivat). El president de l’entitat unionista, Fernando Sánchez Costa, preocupat per la crisi de credibilitat que en els últims mesos ha patit l’organització, pretén amb l’impuls d’aquest consell assessor dotar de prestigi l’entitat. L’objectiu d’aquesta organització, segons les mateixes fonts, és abordar qüestions d’estratègia política i afavorir debats. Per exemple, sobre la llei electoral, però també a nivell europeu.

J. G.