.

La paradeta de Vermuts Padró. Foto: Tots21

Passejant entre les paradetes del Mercat de les III Jornades Modernistes Els Pallaresos 1900, els visitants poden trobar i degustar un vermut que, per la seva imatge, podria ben bé ser modernista. Es tracta del Vermut Padró, de Casa Padró, un empresa que va néixer a finals del segle XIX a Bràfim, quan Daniel Padró Porta i la seva esposa Rosa Valldosera regentaven un petit establiment de vins amb escassa maquinària (una sola premsa) i una petita fàbrica per a la destil·lació d’alcohols per a comercialitzar aiguardents i anisats.

La segona generació del negoci, Daniel i Joan Padró Valldosera, va ser la vertadera emprenedora del desenvolupament de l’activitat industrial, traslladant la fàbrica d’alcohols, ampliant-la i construint el primer edifici de les instal·lacions que avui alberga Casa Padró, inaugurades el 1916, i un segon magatzem contigu finalitzat el 1932.

Els visitants es fan fotos davant el vehicle d’època de Vermuts Padró. Foto: Tots21

La producció i comercialització de tots els vins d’aquesta bodega havia estat sempre a granel fins al 1960, quan la quarta generació va iniciar l’embotellament d’alguns dels vins elaborats de grans empreses de l’època.

Casa Padró col·labora en les conferències de les Jornades amb degustacions de vins i vermuts. La darrera xerrada es va regar amb IPSIS CHARDONNAY i IPSIS SELECCIÓ CRIANÇA, vins que també s’han pogut provar durant les Jornades Modernistes d’enguany.

La Montse Bové és qui regenta la paradeta de les Jornades i ha explicat a Tots21 l’oferta que es pot degustar de mans Casa Padró. I és que tot i que la marca sigui actualment coneguda pel vermut, l’empresa també elabora des de sempre diferents tipus de vi.

Enguany, Casa Padró ha portat un cotxe d’època on els visitants s’han pogut fotografiar durant tot el cap de setmana.

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */