.

.

TOTS 21

Estand de Telefónica i d’Orange al Hall 3 de Fira de Barcelona de Gran Via en ple Mobile World Congress de l’any passat. Foto: ACN

Orange i MásMóvil han anunciat aquest dissabte que han signat un acord per fusionar-se i crear així l’operador de telefonia més gran de l’Estat espanyol, amb uns 20 milions de clients de la xarxa mòbil i prop d’1,5 milions de clients de televisió. Segons han informat ambdues companyies en un comunicat, l’empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d’euros i no inclourà Totem, encarregada de la infraestructura d’Orange, ni MásMóvil Portugal. L’acord arriba després de mesos de negociació i culminarà amb una ‘joint venture’ integrada per ambdues companyies al 50% cadascuna i amb igualtat de drets. El valor d’Orange per a l’operació s’ha fixat en 7.800 milions d’euros i el de MásMóvil, que inclou Euskaltel, en 10.900 milions.

Amb la fusió, Orange i MásMóvil preveuen accelerar inversions en fibra òptica fins a les llars (coneguda com a FTTH) i en 5G i asseguren, a més, que s’assegura el futur de la competència en infraestructures de telecomunicacions a l’Estat espanyol “en benefici dels consumidors i de les empreses”. S’espera tancar la fusió durant la segona meitat d’aquest 2023, però ara caldrà l’aval des les autoritats de la competència. De moment, Orange i MásMóvil continuaran operant independentment.

ACN