.

El Conservatori Professional de Música de Vila-seca, a través del departament de Guitarra, convoca la quarta edició del seu Concurs de Guitarra per a estudiants, els quals es podran inscriure fins al proper 9 de novembre.

En aquesta ocasió el concurs tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre de 2018 i comptarà amb dues categories: la Categoria I per a joves de 9 a 13 anys, i la Categoria II per a joves de 14 a 17 anys. Per a la Categoria I, l’alumne presentarà tres obres de lliure elecció, i per a la Categoria II s’han de presentar dues obres amb una duració màxima de 12 minuts. Aquesta categoria inclou, a més, una fase final en la qual els alumnes classificats hauran de presentar un repertori d’un màxim de 15 minuts.

Aquest concurs, que al llarg de les seves tres edicions anteriors s’ha mostrat com una eina pedagògica de gran importància, va néixer amb la voluntat d’afavorir la interpretació en escena i fomentar l’aprenentatge dels participants, a través de l’intercanvi d’experiències musicals i l’escolta de  diferents formes d’interpretar les peces per part dels estudiants.

A més dels premis per als tres guanyadors de cada categoria, tots els participants reben un diploma com a mostra del valor que té preparar-se un repertori i presentar-lo en escena. En aquest sentit, el cap del departament de Guitarra del Conservatori, Enrique Malo, afirma que “el Concurs és una activitat que permet que la música es traslladi de l’aula i l’habitació d’assaig  a l’escenari, per tal d’arribar a un públic molt divers.” De fet, a més dels premis que atorga el Conservatori, els guanyadors de les dues categories participaran en un concert dins els actes del Certamen Llobet a Barcelona i, per la seva banda, l’AMPA del Conservatori també atorga un premi especial al millor alumne del centre en cadascuna de les categories.

Més informació i inscripcions a https://goo.gl/uZkBrR